Dodaj do ulubionych

Filmy o Lublinie??

13.04.03, 13:14
Pomyślałem sobie, że na stronce o Lublinie możnaby utworzyć dział poświęcony
filmom o Lublinie. Tylko jak do tej pory żaden tytuł nie przyszedł mi do
głowy. Liczę na pomoc Forumowiczów.
Obserwuj wątek
    • Gość: ryża małpa Re: Filmy o Lublinie?? IP: *.lublin.mm.pl 13.04.03, 14:03
      Oglądałam kiedys taki dokumentalny film o Kocie - tym co robi grafiki i
      ekslibrysy - tytułu nie pamiętam, wiem , że rezyserem był Grzegorz Linkowski
      (ale tez nie dam się pociąć).

Poza tym fragment " Ciemnych Chmur " i " Modrzejewskiej " kręcono w Lublinie
      ale sie nie liczy bo występował za inne miasta :-)

A o Kaziemierzu dolnym jest za to piekny film " Dwa księżyce" :-)))
      • Gość: akacja Re: Filmy o Lublinie?? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 13.04.03, 17:23
        pepe zapyta sie w Teatrze NN, cos mówiłeś że masz z nimi kontakt, oni pewnie wiedzą.
        • Gość: obywatel Re: Filmy o Lublinie?? IP: *.net / 192.168.1.* 13.04.03, 21:56
          sztukmistrz z lublina - amerykański

oraz kilka piosenek

lublina się nie zapomina....(moje ulubiona)

i inna - kiedyś śpiewał rosiewicz - ale w negatywnym sensie- o przeminionej
          świetności...był tam tekst "..hotel europ tylko a zwiesił" albo jakoś tak,
          chodziło o neon hotelu europa, który kiedyś był ponoć prestiżowy , a teraz to
          nawet neon ma zepsuty
        • Gość: folkatka Re: Filmy o Lublinie?? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.03, 21:57

Słyszałam, że został kiedyś odnaleziony krótki film z lat 30., trwajacy moze
          pięć minut i pokazujacy Plac po Farze.Swego czasu było o tym głosno, prasa
          szalała, a potem wszystko ucichło...Inną ciekawą rzeczą o jakiej słyszałam
          jest to, ze w 1939 film dokumentalny pokazujący nieistniejący obecnie sztetł
          na Podzamczu nakręcili hitlerowcy.
          Folkatka
    • mariko13 Re: Filmy o Lublinie?? 13.04.03, 22:39
      Witam!
      Pamiętam, że jak byłem mały / miałem może 8-10 lat a teraz mam 47 / i
      mieszkałem na LSM-ie, na Osiedlu im.A.Mickiewicza, to był kręcony dokumentalny
      film pt. Słoneczne Wzgórze, m.in. na ul.Grażyny / gdzie mieszkałem /.
      pozdrawiam - slawek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka