pepperoni78 13.04.03, 13:14 Pomyślałem sobie, że na stronce o Lublinie możnaby utworzyć dział poświęcony filmom o Lublinie. Tylko jak do tej pory żaden tytuł nie przyszedł mi do głowy. Liczę na pomoc Forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ryża małpa Re: Filmy o Lublinie?? IP: *.lublin.mm.pl 13.04.03, 14:03 Oglądałam kiedys taki dokumentalny film o Kocie - tym co robi grafiki i ekslibrysy - tytułu nie pamiętam, wiem , że rezyserem był Grzegorz Linkowski (ale tez nie dam się pociąć). Poza tym fragment " Ciemnych Chmur " i " Modrzejewskiej " kręcono w Lublinie ale sie nie liczy bo występował za inne miasta :-) A o Kaziemierzu dolnym jest za to piekny film " Dwa księżyce" :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akacja Re: Filmy o Lublinie?? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 13.04.03, 17:23 pepe zapyta sie w Teatrze NN, cos mówiłeś że masz z nimi kontakt, oni pewnie wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Filmy o Lublinie?? IP: *.net / 192.168.1.* 13.04.03, 21:56 sztukmistrz z lublina - amerykański oraz kilka piosenek lublina się nie zapomina....(moje ulubiona) i inna - kiedyś śpiewał rosiewicz - ale w negatywnym sensie- o przeminionej świetności...był tam tekst "..hotel europ tylko a zwiesił" albo jakoś tak, chodziło o neon hotelu europa, który kiedyś był ponoć prestiżowy , a teraz to nawet neon ma zepsuty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: Filmy o Lublinie?? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.03, 21:57 Słyszałam, że został kiedyś odnaleziony krótki film z lat 30., trwajacy moze pięć minut i pokazujacy Plac po Farze.Swego czasu było o tym głosno, prasa szalała, a potem wszystko ucichło...Inną ciekawą rzeczą o jakiej słyszałam jest to, ze w 1939 film dokumentalny pokazujący nieistniejący obecnie sztetł na Podzamczu nakręcili hitlerowcy. Folkatka Odpowiedz Link Zgłoś
mariko13 Re: Filmy o Lublinie?? 13.04.03, 22:39 Witam! Pamiętam, że jak byłem mały / miałem może 8-10 lat a teraz mam 47 / i mieszkałem na LSM-ie, na Osiedlu im.A.Mickiewicza, to był kręcony dokumentalny film pt. Słoneczne Wzgórze, m.in. na ul.Grażyny / gdzie mieszkałem /. pozdrawiam - slawek Odpowiedz Link Zgłoś