lisiasty 04.02.07, 11:27 wwitam, Poszukuje osób, które podobnie jak ja, będa niedługo odbierac klucze do mieszkań w obiekcie na ul. Kaskadowa 11. Czy wiecie już kiedy będzie mozna podpisywać akty notarialne przenoszące własność? Pozdrawiam Jacek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wiejska baba a od kiedy to forum gazety jest wiarygodnym... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 17:09 zródłem informacji w takiej sprawie? kpisz? a co kupowałes ? gdzie? komu dawałes pieniądze i za co? ludzie troche wiecej swiadomosci....a potem płacz bo np deweloper cos obiecał i słowa nie dotrzymał. Jak dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
oli_viaa Re: a od kiedy to forum gazety jest wiarygodnym.. 04.02.07, 21:16 dobra ksywa ;-) Wiesz ja myśle że lisek chce nawiązać kontakt ze swoimi przyszłymi sąsiadami. Dla mnie jest to super pomysł. Można miedzy sobą wymieniać informacje na temat budowy, a nawet wspólnymi siłami coś wymóc na developerze np. coś czego w pojedynkę domagać się nie ma sensu. Ja również założyłam na tym forum podobny wątek właśnie z takim zamiarem. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
lisiasty Re: a od kiedy to forum gazety jest wiarygodnym.. 05.02.07, 15:52 Oliwka, wlasnie poczytalem sobie Twoj watek i cos mi sie wydaje, ze bedziemy sasiadami. tykko ze ja bede mial dalej od ul. willowej. W sumie to dobrze znac swoich sasiadow. Zainspirowal mnie taki dokument w tv o nabywcach mieszkan u pewnego wroclawskiego developera. Pomysl jest przedni, bo kazdy moze miec jakis pomysl, jaks mysl pozyteczna dla calej wpsolnoty. A daleko jeszcze... masz do swojego upragnionego mieszkania? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oli_viaa Re: a od kiedy to forum gazety jest wiarygodnym.. 05.02.07, 17:48 też oglądałam ten serial nie caly ale kilka odcinków :-) Ja to jeszcze musze poczekać. Mam sierpien jako termin oddania, ale myśle że na listopad oddadza, bo taki jest przewidziany w umowie poślizg. Ty masz już fajowo bo lada dzień. Oddaja Ci pod klucz czy sam będziesz robić reszte? Odpowiedz Link Zgłoś
oli_viaa Re: a od kiedy to forum gazety jest wiarygodnym.. 05.02.07, 17:57 Na mój apel odpowiedziała tylko jedna duszyczka. Z drugiej strony bloczek nie jest duży, wiec małe pradopodobieństwo, że jeszcze ktoś odpowie, ale nie trace nadziei;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lisiasty Re: a od kiedy to forum gazety jest wiarygodnym.. 06.02.07, 20:52 moze ktos jeszcze sie odezwie... nie trac nadziei:D Odpowiedz Link Zgłoś
lisiasty Re: a od kiedy to forum gazety jest wiarygodnym.. 05.02.07, 15:56 Wiejska Babo... swoim postem dowiodlas, ze nic ale to nic nie masz do powiedzenia. Co kupowalem to wiem, a na pewno jedno chcialem osiagnac. Chce poznac ludzi, przyszlych sasiadow, ktorzy byc moze gdzies tu sa. Na twoje pytania: a co kupowałes ? gdzie? komu > dawałes pieniądze i za co? Odpowiem jedynie, ze doskonale bys sie zorientowala, gdybys w choc czesci posiadla rzadka wdzisiejszych czasach umiejetnosc czytania ze zrozumieniem. Swiadomosc to posiadam . a developer slowa dotrzymuje, poza tym w umowie mam wszystko zabezpieczcone jak nalezy. A tak na koniec - moze jestes dzieckiem i probujesz jakos leczyc swoje kompleksy? Odpowiedz Link Zgłoś
abrodzia Re: Kaskadowa 11 05.02.07, 19:26 Hej Też będę mieszkać na Kaskadowej.Jeszcze nie odebrałam mieszkania, ale wiem że inni już się umawiali.pozdrawiam forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=778&w=45109479 Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Kaskadowa 11 06.02.07, 18:33 ja tez tam odebralam mieszkanko i łączę sie z Wami w bólu:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lisiasty Re: Kaskadowa 11 06.02.07, 21:49 nie bardzo zrozumialem dlaczego mamy sie laczyc w bolu... a moze to taka mala przenosnia? Odpowiedz Link Zgłoś
abrodzia Re: Kaskadowa 11 06.02.07, 21:52 właśnie, chociaż ten ból jest zakończony jest uśmiechem Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Łączę się w bólu odbioru mieszkań - z usmiechem:) 07.02.07, 20:12 Odebrałam 29.01, a że byłam po podróży i z nawałem spraw tamtego dnia, to trochę zmęczona byłam również samym odbiorem. Zaraz potem wielkim pędem jechałam podpisywać umowy o gaz i prąd. Miałam trochę usterek - głównie w elektryce, radzę więc sprawdzić czy wszystko jest zgodnie z projektem:) Teraz jest wielkie ogrzewanie mieszkania - sciany jeszcze mokre - widać przy kaloryferach jak schną:) Pozdrawiam sąsiadów! Odpowiedz Link Zgłoś
abrodzia Re: Kaskadowa 11 06.02.07, 21:55 pytałeś mnie w której klatce mam mieszkanie? szczerze powiem że nie wiem. W mojej klatce jest winda bo mieszkanie jest przy tej wyższej części Odpowiedz Link Zgłoś
abrodzia Re: Kaskadowa 11 06.02.07, 21:59 winda to i tak pikuś bo będę mieszkać na parterze Odpowiedz Link Zgłoś
lisiasty Re: Kaskadowa 11 06.02.07, 22:03 oj.. tp ja sobie pozwole powiedz: sasiadko z parteru!!! bedziesz miala mieszkanie kolo przedszkola... a ja sobie bede mieszkal na 4 pietrze...w takim maly mieszkanku... ale mieskzanie przerobilem na swoje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
abrodzia Re: Kaskadowa 11 06.02.07, 22:17 Oj nie ma tak źle.Teraz mieszkam na 4 piętrze więc tzw. "wysoki parter" będzie w sam raz.Będę mieszać nad przychodnią jak na 1 piętrze na końcu 3 piętrowej części. Miałeś już odbiór? Odpowiedz Link Zgłoś
lisiasty Re: Kaskadowa 11 06.02.07, 22:23 jeszcze nie mialem odbioru - jestem troche zarobiony, dzis sie spoznilem do gazowni zeby zostawic swistek o przylaczenie gazu. moze jutro uda mi sie to zrobic. no i oczywiscie elektrownie musze zawiadomic o podlaczeniu pradu... a o odbiorze to na razie nic nie wiem.mam nadzieje, ze niedlugo to zrobie. poki co to musze poprosic jeszcze znajoma o pomoc w odnbiorze. jest budopwlancem i pomagala mi "urzeczywistnic" wizje mego M na papierze. Odpowiedz Link Zgłoś
abrodzia Re: Kaskadowa 11 08.02.07, 10:22 Właśnie umówiłam się na odbiór na poniedziałek :) Jakby co to będę mieszkać w 4 klatce:) Odpowiedz Link Zgłoś
lisiasty Re: Kaskadowa 11 09.02.07, 17:31 hej, ja odbieam klucze w srode. wlasnie wczoraj bylme i juz widzialem kilka rzeczy ktore bede reklamowac. w sorde podpinaja mi tez gaz i prad... coraz blizej ten upragniony moment wlasnego M... Odpowiedz Link Zgłoś
abrodzia Re: Kaskadowa 11 12.02.07, 21:40 widziałam dzisiaj pierwszy raz moje mieszkanie tak w rzeczywistości i ....cały czas myślę jak je urządzić.Bardzo mi się podoba.Chociaż łazienka mogła być troszkę większa aby oprócz wanny zmieściłaby się kabina prysznicowa.Okienko w łazience też mogło być troszkę większe.Ale ogólnie jestem zadowolona :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Kaskadowa 11 12.02.07, 22:55 Masz okno w lazience! Zazdroszcze!!!!!:))))) Też by mi sie marzyla wieksza lazienka, ale trudno, jest jaka jest i nie moglam jej powiekszyc. Odpowiedz Link Zgłoś
abrodzia Re: Kaskadowa 11 12.02.07, 23:31 U mnie nawet przesunięcie ścianek działowych powiększając łazienkę kosztem mniejszych pokoi, nie dałoby szansy na dodatkowy prysznic, tylko na np.większą umywalkę, bidet, jakąś szafkę. A okno łazienkowe jest okienkiem, tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
lisiasty Re: Kaskadowa 11 13.02.07, 18:50 A ja jutro odbieram klucze... gazownie i elektrykow juz sobioe zamowilem. /Jak bedziecie w okolicy to zapraszam - czwarte pietro w najwyzszej klatce... drzwi beda otwarte:D Oj sobie poszaleje jutro z lata i innymi rzeczami:D Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Kaskadowa 11 13.02.07, 20:14 Hihi, to bys mial mine, gdyby Ci taka pielgrzymka sąsiadow w odwiedziny przyszla:) Odpowiedz Link Zgłoś
lisiasty Re: Kaskadowa 11 13.02.07, 20:18 hehhe myslisz ze tam bede mial jakies wycieczki? w sumie to nic mi nie zaszkodzi... moze jakies bilety pozniej bede mogl wprowadzic... a tak miedzy nami to co slychac w bloku? Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Kaskadowa 11 13.02.07, 20:29 A obejrzalam sobie dzis balkon Abrodzi - fajny ma widok, jak juz pisalam z 60 razy:) U nas w klatce praca wre - stukoty slychac, terakota sie pod drzwiami pojawia. Szkoda ze nie ma juz wietrznej, cieplej wiosny, to by szybciej te mieszkania wyschly! Odpowiedz Link Zgłoś
lisiasty Re: Kaskadowa 11 13.02.07, 20:49 a ktory tp jej balkon... podejde jutro i sobie obejrze ... jesli mozna;) Odpowiedz Link Zgłoś
abrodzia Re: Kaskadowa 11 13.02.07, 22:16 Jutro tez nam podpinają gaz i elektrykę.Mnie nie będzie, bo do 19godz. siedzę w pracy, ale jak będziecie chcieli wpaść to zapraszam.Klatka przedostatnia w bloku(ostatnia w w niższej części)numer 36.Od 8 do 12godz. mają się pojawić fachowcy, więc mój mąż będzie tam tkwił.Biedak :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisiasty Re: Kaskadowa 11 IP: *.devs.futuro.pl 14.02.07, 15:15 hej abrodzia - chyba widzialem dzis twojego meza... biedaczyna przesiedzial sobie w samochodzie... jak tam podpiecie gazu i elelktryki? u mnie wywalilo korki i jedna faza nie doszla... moze za daleko miala? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abrodzia Re: Kaskadowa 11 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 16:08 to nie był on, przyjechał dzisiaj autobusem i z gazetką czekał na fachwców.Wszystko wyszło bez większych sensacji,wiem że z jednego zgrzejnika ciekła woda i od razu to naprawili z willowej.A zamontowali parapet w łazience ( ma chyba ze 30cm długości :))) ). Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Kaskadowa 11 16.02.07, 09:32 ale kurczę to moje mieszkanie sie nie stara - wciaz wilgotne:((((( Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Kaskadowa 11 13.02.07, 20:10 Szkoda, masz jednak wieksze niz 2-pokojowe mieszkanie. Powinni i lazienke wieksza zrobic... Ale i tak okienka zazdroszcze. I widoku, oj bardzo:) Dobrze ze ja taki bede miala jak wyjde na balkon:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Willowa Re: Kaskadowa 11 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 13:28 Zgadzam się. Postawili Wam przedszkole pod samymi oknami. Na dodatek na tym placu przed przedszkolem ma być plac zabaw. Chyba powariujecie od zgiełku i hałasu. Odpowiedz Link Zgłoś
abrodzia Re: Kaskadowa 11 08.02.07, 15:32 Nie do końca masz rację Willowa.Moje Mieszkanie jest nad przychodnią po drugiej strony bloku, nie od strony przedszkola (Bogu dzięki) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Kaskadowa 11 08.02.07, 17:44 a poza tym przeważnie przedszkola są czynne w godzinach pracy przeciętnych ludzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
lisiasty Re: Kaskadowa 11 08.02.07, 18:47 przecietnych? no wiesz ja tam lubie sobie pospac, a balkon mam centralnie na poludnie i na przedszkole. moze nie bede widzial dzieci... zrezta i tak wczesnie rano do pracy bede sobie maszerowal:P wlansie dzis podpisalem umowe na gaz i elektrycznosc a w srode ide odebrac klucze... a tak zapytam drzwi normlane czy antywlamaniowe? Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Kaskadowa 11 09.02.07, 21:40 No to się powoli będą zapełniać mieszkania:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisiasty Re: Kaskadowa 11 IP: *.devs.futuro.pl 10.02.07, 12:14 juz sie zapelniaja... pierwsze 3 klatki powoli zapelniaja nowi wlasciciele mieszkan. ja do swojego poki co tylko zagladam .. bardzo rzadko. ale pewnie od srody to sie zmieni. a Wy juz tam czesto bywacie? Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Kaskadowa 11 10.02.07, 23:09 Fakt, dziś ruch w interesie, że hoho. Samochody pod klatkami, ludzie wnosili jakieś rzeczy, u nas na klatce w jednym mieszkaniu juz terakotę położona:) - widać, bo progów jeszcze nie ma:))))) No, bywam w mieszkanku całkiem często:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willow Re: Kaskadowa 11 - balkon z widokiem dla pedofila IP: *.devs.futuro.pl 08.02.07, 16:58 jw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alice Re: Kaskadowa 11 - IP: *.lublin.enterpol.pl 09.02.07, 22:33 Hej,a jak wam się będzie w tej studni mieszkało? Ja gdy zobaczyłam na własne oczy jakie są odległości między domami( sąsiad może przejść do mnie przez baLKON) to zrezygnowałam. Sprzedałam mieszkanie ludziom ( nie wiedzieli nic o tych kretyńskich odległościach) i od razu kupiłam gdzie indziej. Pozdrawiam tych co lubią ścisłe stosunki sąsiedzkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisiasty Re: Kaskadowa 11 - IP: *.devs.futuro.pl 10.02.07, 14:10 za jakis czas Ci powiem jak mi sie tam mieszka. po prostu mnie sie podoba lokalizacja a do najblizszych sasiadow przez balkon to bede mial troche. w kazdym badz razie nikt mi w okna nie bedzie patrzyl - no chyba ze przelatujaca wrona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demon Re: Kaskadowa 11 - IP: *.it-net.pl 17.02.07, 14:24 Mnie to denerwuje ten kosciol co jest w trakcie budowy..Po cholere tak blisko? jak bede chciala to znajde sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisiasty oj tam kosciol... to ma byc klasztor... IP: *.devs.futuro.pl 17.02.07, 15:05 w dodatku meski wiec moze bedziesz tam chodzic i wodzic ich na pokuszenie? Oj Demonie... a moze demonko - kazda sytuacja ma swoje plusy;) Choc nie ukrywam, ze obawiam sie dzwonow... moze nie bedzie tam dzwonnika z notre dame Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demon Re: oj tam kosciol... to ma byc klasztor... IP: *.it-net.pl 17.02.07, 15:23 hehe jestem mężatką i swoje pokusy mam w domu:D Klasztor meski czy damski- wszystko jedno,po co ci zboczency sa tam wogole?Mam nadz.ze pomimo tego bedzie sie milo mieszkac. Odpowiedz Link Zgłoś
lisiasty no pieknie... 17.02.07, 15:39 zamiast mezem sie zajmowac to lypiesz na klasztor..;) raj utracony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demon Re: no pieknie... IP: *.it-net.pl 17.02.07, 15:44 ja mam raj na co dzien :P i nie musze lypac na boki.Chodzi o to ze sasiedziedztwo klasztorne to malo wyluzowane.Mieszkalam dlugo niedaleko kosciola i klasztoru i wiem co to znaczy:/. Odpowiedz Link Zgłoś
lisiasty Re: no pieknie... 17.02.07, 15:50 hehe ja tam planuje stworzyc swoj raj na kaskadowej.. zadna tam uropia na wzor tej opisanej przez Morusa;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutejszy Re: oj tam kosciol... to ma byc klasztor... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 08:10 Przejrzałem parę wypowiedzi i żal mi się zrobiło tak miłej okolicy. Jak ktoś kupuje mieszkanie obok kościoła z klasztorem, a potem narzeka na dzwony, to gratuluję. Wypowiedzi o zboczeńcach, pedofilach i wiatrówkach są tak żałosne, że aż ściska na myśl o sąsiedztwie z ich autorami. Pogratulować rozumku, kultury i takich tam. A taka fajna okolica była ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demon Re: oj tam kosciol... to ma byc klasztor... IP: *.it-net.pl 21.02.07, 12:17 to znajdz dzielnice, ba, osiedle w Lublinie bez sasiedztwa kosciola. Zycze szczescia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutejszy Re: oj tam kosciol... to ma byc klasztor... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 12:34 Kościółek stoi w tym miejscu 16 lat, budowę klasztoru zakończono 5 lat temu wg projektu, którego integralną częścią jest wznoszony od 3 lat kościół. Mamy wolny rynek, oferta mieszkaniowa jest coraz bogatsza więc trzeba było patrzeć gdzie się kupowało mieszkanie. Może trzeba było wziąć większy kredyt i zbudować sobie domek na odludziu z daleka od wszelkich kościelnych dzwonnic, moherowych zboczeńców i pedofili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demon Re: oj tam kosciol... to ma byc klasztor... IP: *.it-net.pl 21.02.07, 13:04 Moze Ty spisz na forsie ale niektorzy nie.Gdyby bylo mnie stac na chate to na bank bym ja postawila. Pomysl zanim cos napiszesz glupiego. Mysle ze wszyscy mieszkancy blokow by to zrobili gdyby mogli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: oj tam kosciol... to ma byc klasztor... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 13:05 ciekawe od kogo ktoś ma uciekać , budując sobie swój dom: od dzwonów, moherów, zboczeńców czy pedofili? Tutejszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutejszy Re: oj tam kosciol... to ma byc klasztor... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 13:40 To jak nie masz wora forsy i wybierasz sobie mieszkanie obok kościoła, to nie marudź bo najpierw był tu kościół zanim jeszcze ktoś pomyślał żeby stawiać obok niego twój blok. Po drugie, sama wypisujesz tu androny niesamowite, bo nawet nie znasz tych ludzi, a jedyne co potrafisz tu wypocić, to określić ich jako "zboczeńców". Gratuluję. Ona Nie wiem od czego ma uciekać, skoro ma jakieś kompleksy na punkcie dzwonnic, kościółów, zboczeńców w sutannach i moherowych beretach czy czego tam jeszcze, to może od tego? Odpowiedz Link Zgłoś
lisiasty refleksja 21.02.07, 15:27 Przede wszystkim, być moze nie zauwazyles, ale wiele wypowiedzi jest tu pisanych z przymruzeniem oka. Czy to mila okolica.. wiesz, to wrazenie subiektywne. Mnie sie bardzo podoba ta okolica, niemniej jednak wiem, ze nie jest tam tak rozowo jak Ci sie wydaje. Mnie osobiscie klasztor, kosciol nie przeszkadza. Co do wypowiedzi "o zboczeńcach, pedofilach" nie wiem jakie intencje kierowaly piszacymi... ja po prostu traktuje je w formie zartu. Co napisalem w swoim watku o "wiatrówkach". Jedno jest pewne, wiekszosc jednostek naszego spoleczenstwa traci poczucie humoru. Byc moze wlasnie od tego sciskania, a moze czas sie jakos rozprezyc? ;) Pozdrawiam i wiecej luzu zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutejszy Re: refleksja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 15:43 Jasne, poczucie humoru to jest to! Jak do was przyjdzie ten zboczeniec po kolędzie, to mu koniecznie tak zażartujcie! Albo jak będziecie dzieci chrzcić czy coś w tym rodzaju, to tak do zakonników zagadujcie. Równe są chłopy więc pewnie się poznają na żartach, nie to co ja. Odpowiedz Link Zgłoś
lisiasty Grupa wsparcia?! 21.02.07, 16:00 poczucie humoru zawsze pomaga... To, ze ksiedza nnazywasz "zboczencem" to juz jest Twoja sprawa. mnie nic do tego. Dla mnie to jednak kiepski zart, a zwroc uwage ze nikt takiego porownania nie uzyl przed Toba. Pytanie skad sie wzielo Twoje zacietrzewienie? Pisales o jakich kompleksach. My, na tym forum raczej Ci nie pomozemy. Jesli w jakikolwiek sposob nie zgadzasz sie z opiniami osob ktore tu cos napisaly, wystarczy, ze nie bedziesz tu zagladal. Nikt Cie nie zmusza. ~ Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
the4h Re: Grupa wsparcia?! 21.02.07, 16:17 Gość portalu: demon napisał(a): > hehe jestem mężatką i swoje pokusy mam w domu:D Klasztor meski czy damski- > wszystko jedno,po co ci zboczency sa tam wogole?Mam nadz.ze pomimo tego bedzie > > sie milo mieszkac. Musisz zacząć uważniej czytać posty w swoim wątku, bo to m.in. ten post wywołał reakcję Tutejszego... Nazywanie 'zacietrzewieniem' zachowanie kogoś, kto w kulturalny sposób zwrócił uwagę na fakt opluwania pewnych ludzi jest chyba pomyłką, a jeśli chcecie stworzyć kółko wzajemnej adoracji, to wystarczy zrobić sobie forum zamknięte i nikt Wam już więcej w wątku nie będzie mieszał. Odpowiedz Link Zgłoś
lisiasty mea culpa 21.02.07, 16:28 tego akurat nie zauwazylem. bije sie w piers. nie sadze jednka bym odpowiadal za czyjes posty. co do kolka adoracji, to akurat nic takiego nie istnieje. Kulturalny sposob - coz... to jest kwestia dyskusyjna, ale net jest netem, slowo pisane slowem pisanym, ktoremu brakuje intonacji i wielu innych elementow. bije sie wpiers i wolam mea culpa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mąż demona Re: mea culpa IP: *.it-net.pl 21.02.07, 18:05 Pani Ronja i Panie Lisiasty proponujemy sabat:)może być u nas zeby nie było ze jesteśmy aspołeczni:)Inni chętni też mogą dołączyć. Co do postów to zdajemy sobie sprawę że są tematy drażliwe na które część społeczeństwa nie potrafi rozmawiac bez emocji, a tym bardziej trudniejsza jest rozmowa przez internet, gdzie nie widać mimiki, gestykulacji itp. Odpowiedz Link Zgłoś
lisiasty gestykulacja?! to dojdzie do rekoczynow?!;) 21.02.07, 18:26 zartowalem;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutejszy Re: mea culpa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 18:41 To ja w ramach dobrego poczucia humoru i beznamiętnej analizy słowa pisanego na forach internetowych mogę nazwać ludzi w czambuł określających księży epitetami jak "zboczeńczy" i "pedofile" tak po prezydencku durniami. Prawda, że śmieszne? Idę się pośmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
lisiasty masz do tego prawo... 21.02.07, 19:05 ale czy na pewno bedziesz akurat przekonany o tym do konca?? co do okreslania ludzi roznymi epitetami to poczucie czyjejs wartosci jest subiektywne. Nikt nie nazywal ksiezy, zakonnikow pedofilami... Widocznie osoba ktora to napisala miala na mysl dosc makabryczny zart sytuacyjny. Mimo wszystko po prezydecku odpowiem: semantyczne naduzycie. Ktos mi napisal o Twojej kulturze... swoimi wypowiedziami dajesz przyklad zupelnie czegos innego, przeciwnego. No, ale posmiac sie mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demon Re: mea culpa IP: *.it-net.pl 21.02.07, 19:06 bez komentarza... a tak wogole to o co chodzi z tymi ksiezmi-pedofilami? nie widze takiego postu,gdzie ktos nazywa ksiedza pedofilem...Czytaj uwazniej na przyszlosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demon z mężem Re: mea culpa IP: *.it-net.pl 21.02.07, 19:09 a propos durnia, tak po prezydencku " spi****aj dziadu"-HA HA HA, smiesznie, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutejszy Re: mea culpa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 20:18 Oj widzę, że jednak wybiórcze mamy poczucie humoru :) No ale w sumie czym tu się mam przejmować? Wypowiedzi Demona tylko potwierdzają moje stereotypy o sporej części populacji płci odmiennej. Wypowiedzi posiadaczy/użytkowników wiatrówek tylko potwierdzają moje stereotypy o sporej części populacji posiadaczy/użytkowników wiatrówek. Dodam tylko, że wypowiedzi w obecnych tu wątkach o użyciu takim czy innym wiatrówki w świetle ostatnich dokonań paru debili z wiatrówką w ręku kwalifikują się do zainteresowania policji i prokuratury. Człowiekowi dopuszczającemu choćby w żartach myśl o strzelaniu ostrą amunicją w terenie zabudowanym i gęsto zamieszkanym nie mam nic mądrzejszego do zakomunikowania poza radą aby parę razy strzelił sobie w tyłek, bo w głowę to już raczej nie zaboli. Ja tu w okolicy z dzieckiem spaceruję więc jak czytam takie durnoty to mną trzęsie. Odpowiedz Link Zgłoś
lisiasty Re: mea culpa 21.02.07, 20:45 oooo Pan mnie straszy... A teraz gwoli wyjasnienia: wiatrowki nie posiadam, co dokladnie zostalo napisane. Uzywanie w terenie zabudowanym - nigdy nie mialo miejsce. Poza tym jest to bron pneumatyczna i nie strzela ostra amunicja. Co do strzelania - od tego sa strzelnice - polecam jedna na rogu wieniawskiej i lubomelskiej. Samookaleczenie jest mi obce, widocznie masz na ten temat jakas wiedze. Gratuluje. A swoja droga myslenie nie jest karalne, choc pewnie by Ci to pasowalo w niektorych przypadkach. Ile razy w swoim zyciu miales mysli, ze masz ochote kogos udusic? Wystarczy dokladnie poczytac chocby strony internetowe. Wymaga to jednak troche wysilku i checi. Stereotypy zas bywaja mylne. Polecam dokladniejsze czytanie ze zrozumieniem, choc to sztuka zanikajaca. A jesli cos toba trzesie to polecam jakies leki z domowej apteki, albo przytulic sie do zwierzaka. Jak pisalem wczesniej nie musisz czytac ani wypowiadac sie na forum. To wolny kraj i nikt Ci nie kaze uzewnetrzniac swoich przemyslen akurat tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutejszy Re: mea culpa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 21:29 Straszę? Ależ skądże, pokazuję tylko małą różnicę między myśleniem o tym, że ktoś jest taki i owaki, czy myśleniem o wystrzelaniu okolicznych dzwonnic, a PISANIEM o tym publicznie, bo jest to miejsce publiczne. Na to zaś są już paragrafy, szczególnie chętnie stosowane dziś w dobie terroryzmu światowego jak też terroryzmu osiedlowych kołków. Co do wiatrówki i ostrej amunicji. Świetnie, pewnie znasz się na broni, a przynajmniej wiatrówkach więc wytłumacz mi ciemnemu czym chciałeś uciszyć kościelny dzwon strzelając z wiatrówki, powietrzem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja, terrorysta?! pieniacz IP: *.devs.futuro.pl 22.02.07, 06:29 mierzi mnie rozmowa z TOba... za wszelka cene chcesz pokazac jaki to wazny jestes. mozesz byc ... i pokazywca sobie...w botaniku, co tam chcesz to jest ostatni post. na inne nie bedzie odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mąż demona Re: oj tam kosciol... to ma byc klasztor... IP: *.it-net.pl 21.02.07, 17:23 To się przeprowadź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mąż demona Re: oj tam kosciol... to ma byc klasztor... IP: *.it-net.pl 21.02.07, 17:44 "TO sie przeprowadź" - do "TUTEJSZEGO" Odpowiedz Link Zgłoś
abrodzia Re: Kaskadowa 11 - 17.02.07, 15:08 oby nie było bicia dzwonów o 6.30 na mszę Odpowiedz Link Zgłoś
lisiasty Re: Kaskadowa 11 - 17.02.07, 15:22 a jak bedzie bicie dzwonow to stopery w uszy i tyle..a moze by tak wiatroweczka w line od dzwonu strzlac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demon Re: Kaskadowa 11 - IP: *.it-net.pl 17.02.07, 15:25 przyjdzie niedziela, zbiora na tace od ciemnoty i beda miec nowy;) Odpowiedz Link Zgłoś
lisiasty e tam 17.02.07, 15:37 a ja tam uparty bywam wiec ... albo oni i ich dzwon albo moje dluuugie spanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demon Re: Kaskadowa 11 - IP: *.it-net.pl 17.02.07, 15:38 piszac "ciemnota" mialam na mysli moherowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
lisiasty bereciki z antenka czy bez? 17.02.07, 15:44 zreszta po co ja pytam, a nuz widelec jakis lotny patrol mnie namierzy..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demon Re: bereciki z antenka czy bez? IP: *.it-net.pl 17.02.07, 15:45 moher to moher.A propos bedziemy chyba miec balkon obok siebie czy jakos tak.. Odpowiedz Link Zgłoś
lisiasty jak mlodszy sledczy - 17.02.07, 15:47 marzacy o awansie - zapytam krotko i zwiezle: klatka i pietro..??;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demon Re: jak mlodszy sledczy - IP: *.it-net.pl 17.02.07, 15:52 klatka 3, pietro ostatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lisiasty Re: jak mlodszy sledczy - 17.02.07, 15:54 a to przepraszam... sasiadami pewnie bedziemy... ale ja w klatce ostatniej sobie zamieszkam. choc pewnie na balkonie bedziemy sie widywac..."znamy sie tylko z widzenia"... ze tak klasycznie sobie co nieco zaspiewam. Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: jak mlodszy sledczy - 20.02.07, 19:58 za to wychodzi, ze Demon to moja sąsiadka:) witam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demon Re: jak mlodszy sledczy - IP: *.it-net.pl 21.02.07, 06:51 ja rowniez witam, a z ktorej strony?:) Odpowiedz Link Zgłoś
lisiasty a moze w koncu zrobic jakis zlot... 21.02.07, 15:18 by nie powiedziec sabat? Odpowiedz Link Zgłoś
abrodzia Re: Kaskadowa 11 - 17.02.07, 15:27 jednak na coś się przyda ta twoja wiatrówka, nie tylko na wronę :) bo ja lubię sobie pospać Odpowiedz Link Zgłoś
lisiasty wiatrowka kolegi... nie moja 17.02.07, 15:45 zreszta popytam o jego doswiadczenia ... sam mieszka kolo budowy... takiego obiektu Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: wiatrowka kolegi... nie moja 20.02.07, 20:00 możliwe ze budowę tego obiektu własnie przerwali, bo tajemniczy oprawca wystrzelał wszystkich budujących:P z wiatrówki...;) Odpowiedz Link Zgłoś
lisiasty Re: wiatrowka kolegi... nie moja 21.02.07, 15:17 ja na pewno nie mam nic z tym wspolnego. Zreszta kilka postow wyzej widzialem oburzenie niejakiego "tutejszego" na temat ewentualnego, podkreslam ewentualnego, uzycia wiatrowki. Szkoda, ze niektorzy nie potrafia czytac z przymruzeniem oka, ewentualnie nie brac zycia na serio. Odpowiedz Link Zgłoś