Gość: Mery IP: 83.238.212.* 08.02.07, 21:48 Witam!! Czy ktoś z Państwa korzystał z usług biura turystycznego Beatur i może je ocenić? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: u.kowalski Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.pronet.lublin.pl 14.02.07, 23:57 Odradzam, jechałem kiedyś do i z Grecji. Kierowca zmęczony (po 2 dobach jazdy odpoczył 2 godziny i z powrotem), autokar się psuł, dach przeciekał, klima nie działała. Oczywiście reklamacji nie uwzględnili. Ale nigdy więcej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.PiT szarpej Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 13:25 to jest nie prawda jedno wielkie oszustwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giorgio Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.toya.net.pl 13.06.15, 12:55 UWAGA WCZASY DO GRECJI 2015 NIEOFICJALNIE ZOSTAŁY ODWOŁANE KOMPROMITACJA BIURA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.syrion.pl 14.06.15, 19:36 Skąd takie informacje???Jestem zaniepokojona bo wybieramy się z Beaturem do Albanii.Napisz coś więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
to_my_bg Re: biuro turystyczne BEATUR 10.08.15, 23:00 Wygląda na to że zarząd Beatur wpadł na wspaniały pomysł - darmowy kredyt dla firmy sprzedając w okresie zimowym wyjazdy które z góry wiadomo że się nie odbędą, w okresie urlopowym klienci dostają informacje o zbyt małej liczbie uczestników i mają się cieszyć że dostaną z powrotem wpłaconą zaliczkę z kasy która wpływa za aktualne wyjazdy, ciekawe co na to władze i UOKIK. Mało kto o tym pisze ale wiem że liczba oszukanych osób jest znaczna. Pozdrawiam zarząd który ma w ........ poważaniu swoich klientów i dobre imię firmy przecież to oni muszą mieć na swoje wydatki Gość portalu: Olka napisał(a): > Skąd takie informacje???Jestem zaniepokojona bo wybieramy się z Beaturem do Alb > anii.Napisz coś więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cota Re: biuro turystyczne BEATUR IP: 212.160.172.* 19.02.07, 13:07 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=47206625&a=47206625 tragedia jedbym słowem. W skali 0-10 ocenima je na ..-100 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.chello.pl 12.07.07, 14:43 To biuro bardzo oszukuje, w tamtym roku zmineini mi hotel ze standartu * * * na * * ;/ i bardzo sie ten hotel różnił od tego który wybierałam, a 11dni w byle hotelu to neiciekawa sprawa...;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.PiT szarpej Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 13:23 witam z tej strony kierownik biura turystycznego szarpej na świętoduskiej 8 w lublinie. współpracuje z beaturem juz prawie 6 m-ce maja super lasty nawet za jedyna 100zł i bardzo miła szefową zapraszam serdecznie do mnie na świętoduska 8 i na ul. kasprowicza 17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.pronet.lublin.pl 21.08.07, 09:21 raz byliśmy z nimi w Paralii, w Grecji. I nigdy w życiu drugi raz!!!!!!!!!!!!!!! tragedia. do Barwinka zawieźli nas staruteńkim żężącym autobusem, a brudnyym,że aż strach! a powrót to jeden wielki koszmar- wygonili nas raniutko z pokoi i cały dzień -do 23ej!!! koczowaliśmy na dworze!! przyjechał w końcu autokar z następnymi urlopowiczami i kierowcy niewyspani umęczeni mieli nas wieźć do lublina (ktoś sobie nawet żartował,że tylko podmienią zapałki i możemy jechać-tak im sięoczy zamykały). I faktycznie w tunelu w Macedonii kierowca przysnął,aż włączył mu się alarm. Jechał też wtedy żona kierowcy z dzieckiem i ich znajomi i bardzo denerwujące było ich szarogęszenie się jakby ta wycieczka była dla nich a inni to tylko przy okazji- ci mieli pierwszeństwo w wyborze miejsc, pokoi, darmowego barku...wszyscy byli niezadowoleni. wiem,że składali wtedy ludzie reklamacje. Okropne doświadczenie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolek banan Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.lubin.dialog.net.pl 15.01.08, 00:08 Witam, nie polecam wycieczek z biurem beatur z Lublina. byliśmy z nimi w pradze na sylwestra. Zmienili nam hotel bez naszej wiedzy. OK. Zdarza się. Dzwonili 3 razy przed terminem wycieczki i pytali, czy się zgadzamy, oczywiście odpowiedź była negatywna. Wszystko by było OK gdyby nie to, że różnica w odległości była 65 km. Była specjalna dopłata do hotelu w pradze, którą zapłaciliśmy i co, d...a! Powiadomili nas o zmianie dopiero w pradze na miejscu. Wycieczka 60-cio osobowa, z tego 24 osoby oszukane. Interweniował konsul. Właścicielka, po prostu wyłączyła telefon... dobre. A gdybyśmy mieli wypadek, sorry... Wyobraźcie sobie ludzi, np. z Warszawy. Jadą blisko 700 km i dowiadują się, że nie śpią w pradze tylko 70 km od pragi. Co ze zwiedzaniem na własną rękę. Nie wszyscy zaakceptowali program biura i za niego nie skożystali. PS nie oszczędzajcie, kupcie wycieczkę w renomowanym biurze a nie u jakichś .... piszcie do mnie podzielę się jeszcze innymi szczegółami Tolek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makler12 Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.aster.pl 18.01.08, 18:56 Witam serdecznie, ODRADZAM OD PODRÓŻOWANIA Z BIUREM BEATUR !!! Wyjechaliśmy z biurem BEATUR do Pragi - W umowie zawarte: "Hotel w Pradze", "Dla chętnych: Opieka pilota płatna 50 zł"- dojezdzamy do Pragi po 18h od wyjazdu z Warszawy a 20 letnia opiekunka do nas: "Hotel w Pradze został zmieniony na HOTEL 70 KM OD PRAGI I PROSZĘ ZAPŁACIĆ OBOWIĄZKOWĄ OPŁATĘ ZA PILOTA ". :(((((( Co na to wszyscy? "Chcemy aby autokar zawiózł nas do Polski" Odpowiedź kierowcy? "Jak wam się nie podoba to bierzcie bagaże i wracajcie sobie". - Zmuszono nas do powrotu z Sylwestra o 2 w nocy. Autokar nie przyjechał na czas o tej 2. Na mrozie na ulicy czekaliśmy dodatkowe 40 minut. :(((( - Nie zwrócono nam ani złotówki mimo że bez liku osób napisało reklamację. UWAGA: BIURO BEATUR NIE NALEŻY DO POLSKIEJ IZBY TURYSTYKI ! Gdybyście zaginęli na wycieczce nie byłoby z nikim kontaktu - ani z Dyrektorką ani z Pilotem wycieczki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda z częstochow Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.08, 13:08 wiele rzeczy nie było tak, jak opisujesz! zbiórka pieniędzy byla na przewodnika i bilety. biura zawsze tak robią i jest ok. poza tym zajrzyj na strone Beaturu Są tam dokumenty swiadczące o legalności ich działoalności i wszystki wymagane pozwolenia. Nie rób z siebie pajaca przed innymi uczestnikami sylwestra w Pradze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jana45 Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.09, 15:11 podobnie nas potraktowano na wycieczce po dnazwa sylwestre w paryzu masakra zero szacunku, wiecej postojow 9 godzinnych przerw dla kierowcow mimo ze blo ich 3 niz jazdy po miescie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodak@poczta.onet. Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 02:03 Byłam w Chorwacji i w Paryżu. Nie polecam!!!! Jeszcze przed wyjazdem zaplanowali skrócić powrót i byliżmy w Polsce 8 godzin wcześniej, straciliśmy rejs po Adriatyku. WE Francji zaplanowali to samo, ale tym razem nie daliśmy się i zwiedzaliśmy, a oni mieli problemy, już przed wycieczką umówili kierowcę na zmianę w Polsce na 8 godzin wcześniej, "biedak" musiał jednak czekać. Pilotki beznadziejne, mało kompetentne, wręcz ignorantki, nie wiem czy wszystkie, ja miałam do czynienia z 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jana45@wp.pl Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.09, 15:16 NIE POLECAM BIURA A SZCZEGOLNIE OBSLUGI KTORA BYLA W PARYZU 29.12.08 masakra , obsluga traktowala nas na wycieczce sylwestrowej do paryza jak zlo konieczne na kazda uwage slyszelismy ze trzeba bylo sobie wykupic wycieczke za 500 to byloby lepiej, pani pilotka na moja uwage z eobiecala postoj w padze na zjedzenie sniadania i obmycie sie po calonocnej podrozy odpowiediala zamknij morde mials postoj o 3 w nocy na te sprawy, pod notre dame wysadzono nas o 6 i kazano spacerowac do 8 bo o tej godzinie udostepnia sie te katedre do zwiedzania, ale to nie koniec arogancji obslugi, po sylwestrze zbiorka o godz 10 przy autokarze a ptoem caly dzien tulanie sie po paryzu a temperaturze 2 stopnie bez podjazdow autobusowych, poem godinne opuznienie autobusu i przejazd calonocny od polski, masakra ni epolecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doris Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 22:48 Witam, Biuro turystyczne beatur ODRADZAM! Ja również uczestniczyłam w wycieczce 'sylwester w Pradze',jak już pare osób napisało zmieniono nam hotel, bez naszej wiedzy, pomimo, iż dopłaciliśmy do ceny aby mieć hotel w centrum Pragi.W trakcie drogi do Pragi, Pani pilot (która była pierwszy raz w życiu w Pradze) ogłosiła,że będzie zaraz zbierać 500KC na przewodniczke, którą mielismy miec zagwarantowana w cenie!!!! Połowa uczestników zapłaciła (w tym ja, ponieważ byłam pierwszy raz w Pradze). SKANDALEM bylo to, ze po calodziennym zwiedzaniu stolicy musieliśmy na mrozie czekać, aż łaskawie przyjedzie nasz kierowca,pomimo, że zbiorka byla uzgodniona pol godziny wczesniej! SKANDALEM jest rowniez to , że nasz autokar powinien być wyposażony w toalete, ktora jak Pan kierowca sie wyrazil byla zamknieta , poniewaz nie zdazyl jej oproznic! Pani pilot, jezeli w ogole mozna ja tak nazwac nie potrafila sobei poradzic z naszymi reklamacjami,dzwonila do PANI DYREKTOR, ktora instruowala ja przez telefon co ma robic, podczas gdy ona plakala z bezsilnosci! SKANDALEM jest rowniez to, ze za sylwester na dyskotece ludzie zaplacili 60 zl, przy czym wyjupujac wejscie bezposrednio na miejscu mozna bylo zaplacic za ten sam bilet 100KC!! NAJWIEKSZYM SKANDALEM bylo to, gdy na sniadaniu zabraklo pieczywa i Pani pilot powiedziala nam aby chodzić do ludzi, ktorzy juz wzieli chleb i pytac sie czy nam pożyczą!!!!!!!!!!!TAK WIEC BIURO TO JEST ZUPELNIE NIEODPOWIEDZIALNE, WYCIECZKI ZLE ZORGANIZOWANE!! ODRADZAM Z CALEGO SERCA, MAM NADZIEJE, ZE DZIEKI MOJEJ ODPOWIEDZI WIELE OSOB ZNIECHECI SIE DO TEGO BIURA I WYBIEZRZE INNE!!!! ZYCZE wszystkim milych wycieczek i wypoczynku BEZ BIURA BEATUR Doris Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamaD Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.08, 13:17 duzo z tego co napisalas jest prawda, z tym ze nalezy tez zwrócic uwage na zachowanie nie tylko organizatorów, ale i uczestników.... kierowcy nie udostępnili toalety....po tym jak nagminnie korzystali z niej nasi wspóluczestnicy;P żenada... poza tym siedzialam blisko pilotki, moimo mlodego wieku i braku doswiadzania trzymala sie nie placząc. no i mysle ze i tak dobrze odpierala ataki prostackich ludzi. pozdrawiam te czesc uczestników, która pojechala sie zabawic, a nie robic dym!!! pozdrowionka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza P Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 10:54 Jak wiadomo, rzadko pisze się dobrze. My Polacy mamy to do siebie, ze lubimy narzekać, a chwalić nie bardzo! Ja byłam z męzem i dziećmi w Grcji W Paralii Z BIUREM BEATUR, były to nasze pierwsze wakacje I BARDZO UDANE. Nawet udało nam sie zamienic pokój hotelowy bez żadnych oporów. Morze blisko, pogoda piękna, a podróż bez żadnych zakłoceń!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nonia Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.enterpol.pl 13.07.08, 23:35 A czy przypadkiem nie jest własnością p.Beaty z Bajm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [marcin] Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.metronet.pl 18.07.08, 17:01 to może ja coś dopowiem bo też bylem na tej wyciece Sylwestra w Pradze wycieczka była udana tylko banda ludzi nie chciała zapłacić tych 500kc na przewodnika które było obowiązkowe(odłączyli sie i zwiedzali na własna rękę) i od tego wszystkiego sie zaczęła nagonka na ta młoda pilotkę , zresztą (fajna i bardzo mila osoba ) a co do toalety to nie wina kierowców tylko bydła które je zapchało w sumie wyjazd na plus nie licząc tych ekscesów nie których ludzi po zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.e-wro.net.pl 19.07.08, 09:17 dziś dzieci stoją już 7 godzin w katowicach a jadą do Złotych Piasków, kierowcy byli pijani a autokar niesprawny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a co dalej ? czekamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.e-wro.net.pl 21.07.08, 17:52 stali łącznie 9 godzin, biuro postawiło dzieciom obiad i zminili im hotel o jedną gwiazdkę wyżej. Mają teraz własny basen, wydaje się słuszna rekompensata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makl Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.aster.pl 07.08.08, 23:29 jak to mozliwe ze biuro Beatur nie ponosi odpowiedzialnosci za to ze zamiast oferowanego hotelu w Pradze na sylwestra, uczestnicy znalezli sie w oddalonym o 70km od pragi motelu ze stolowka w innym budynku? Mozna dodac jeszcze skandali-oszustw biura Beatur.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jana45@wp.pl Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.09, 15:20 NIE POLECAM ciekawe czy pani pilot nie miala czasem na imie renata bo taka byla z nami do mnie powiedziala tak : zamknij morde na moja uwage dotyczaca obiecanego postoju w paryzu po calonocnej jezdzie, i straszyla policja NIE POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikuś Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.szczecin.mm.pl 28.08.08, 11:00 Miałem wątpliwą przyjemność korzystania z biura BEATUR-wszystko okazało sie jedną wielka porażką. Najpierw wyjazd z Katowic- wyjazd o 3.00, przyjechało 6 autokarów z OSKARA i zaczęła się gonitwa między autokarami - oczywiście żaden nie nasz , więc czekamy sobie dalej.Nikt z biura nie raczył poinformować że autokar będzie miał spóźnienie,w końcu ktoś z wczasowiczów dzwoni i już wiemy,że autokar będzie o 4.00. Pojawił się w końcu nie o 4.00 ale o 5.00, takie małe opóźnienie...wypełniony młodzieżą nad którą nikt nie panował. W końcu ruszamy. I zaczęło się. Pilot prosi o spokój,bo ludzie chcą spać,a z tyłu słychać teksty w stylu" to jest ich problem" i śpiewy "mała zrób mi loda".Panie opiekunki niczym nie wzruszone spokojnie sobie jedzą a następnie układają się do snu.Sama podróż bez większych rewelacji, oprócz faktu że dzieci piją piwo a na przerwach zamiast się umyć lecą na "fajeczkę" i po zapasik "browarka", i że od samego początku słyszę, że gdzieś po drodze nas przerzucą do innego autokaru . W końcu dojechaliśmy( po 34 godzinach!!!).Wysadzono nas na skrzyżowaniu i ciągnąc walizy ruszyliśmy za panią rezydentką około 500 metrów gdyż "autobus nie może wjechać" dziwne bo w drodze powrotnej autokar z innymi kierowcami mógł... Pani rezydentka obrażona,bo właśnie sie dowiedziała że ma kolejną grupę zaczęła nas umieszczać w hotelu. I tu kolejny szok- dla nas na razie nie ma miejsca, ale za dwa dni już będzie, a na razie wędrujemy do innego hotelu.Pani rezydentka znudzona , nie znająca języka i nie kompetentna, nic nie wie ,do niczego nie zachęca i na niczym sie nie zna. Gdy wykupiliśmy wycieczkę pokierowała nas na złe miejsce spotkania,a później oburzona stwierdziła ,że ona nie będzie prowadzić wszystkich za rękę. Mnie nikt nie musi prowadzić za rękę , wystarczy, że mi powie gdzie mam być to sobie dojdę. Sam wypoczynek już ok, pewnie dlatego że nikt z Beatur nie przykładał do tego ręki... Powrót też okazał się jednym wielkim niewypałem.Autokar podjechał pod hotel, zapakowaliśmy sie i szczęśliwi ruszyliśmy w drogę. Niestety w Złotych Piaskach, kolejna pani rezydentka wpadła z krzykiem do autokaru i stwierdziła że będziemy przerzuceni do innego autokaru a na razie to mamy ten opuścić I MAMY SIę POśPIESZYć!!!!! Nic dodać, nic ująć... Pani poupychała dzieci do autokaru , nie zapominając oczywiście o zapewnieniu dla swojej dwójki podwójnych miejsc żeby dzieci mogły sie wyspać, nas przerzuciła do innego autokaru i pojechali. A my jak rumunii,z walizami znowu do innego autokaru. I znowu przesiadka. W końcu jedziemy z "naszą" młodzieżą.Jedna pani opiekunka śpi smacznie przez całą drogę na podwójnym fotelu nie zajmując się młodzieżą- chyba była mocno zmęczona..., druga wykazała nawet jakieś zainteresowanie dziećmi, zwłaszcza gdy kierowca zaczął wyprzedzać przed zakrętami,przekraczał prędkość a autokarem bujało i trzęsło. Cały ten wyjazd i całe BEATUR to jedna wielka pomyłka. TURYSTO jeśli chcesz aby cię traktowano jak śmiecia i przerzucano jak walizkę, jeśli chcesz spotkać niekompetentnych ludzi koniecznie odwiedź to biuro, jeśli jednak chcesz sobie wypocząć i chcesz miło spędzić czas OMIJAJ TO BIURO WIELKIM łUKIEM tak ja jato będę teraz robił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ML Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.08, 19:21 A ja korzystam z usług Beaturu już od kilku lat i jestem zawsze zadowolony.Firma kupiła teraz nowe autobusy,przez co jakość usług jeszcze wzrosła.Zakwaterowanie w hotelach wysokiej klasy.Wyżywienie na ogół bardzo dobre! W tym roku byłem na Krymie,wszystkim polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek [...] IP: *.chello.pl 29.08.08, 22:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAWID [...] IP: *.chello.pl 29.08.08, 22:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata [...] IP: *.chello.pl 29.08.08, 23:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
empi netykieta 30.08.08, 11:18 Nie uprawiaj propagandy, nie pisz pod różnymi nickami w jednym wątku! pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jana45@wp.pl Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.09, 15:22 NIE POLECAM tak tak hotele wysokiej klasy typu formula z dopplata za lazienke , czy to wysoka klasa???? potem zmiana hotelu i wszyscy maja lazienki i ci ktorzy doplacali i ci ktorzy nie doplacali czyli jestesmy w plecki juz 100 arogancja i lecewazenie klienta to domenta obslugi wycieczki do parzyza 29.12.08 NIE POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 11:52 Panie Karolu jeśli już Pan coś pisze to niech się Pan podpisuje i pisze prawde Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikoś Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.szczecin.mm.pl 05.09.08, 15:35 Pani Aniu, pani również sie nie podpisała ( nikoś to mój pseudonim od kilku lat) a to co napisałem to niestety jest prawdą. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jana45 Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.09, 15:03 kolego to co ty przezyles jest pryszczem w porownaniu z tym co przezylismy na wycieczce pt sylwester w paryzu od 29.12 do 2.01.09 masakra traktowanie nas jak bydlo i na kazdym kroku slyszelismy cos takiego : trzeba bylo sobie wykupic wycieczke za 5000 to by bylo lepiej, a pani przeownic do mnie powiedziala nawet zamknij morde i to kilka razy jak sie upomnialam o obiecany podstoj na sniadanie i obmycie sie po calej nocy, bede skladac pisemna reklamacje do dyrekcji , potraktowano nas jak dupkow zero szacunku i dobrej woli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MEN [...] IP: *.chello.pl 30.08.08, 20:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
empi netykieta!!! 30.08.08, 22:28 Nie pisz wielkimi literami, w necie się nie krzyczy! Ponadto post jest wtedy mniej czytelny. Ponownie piszesz w tym samym watku pod zmienionym nickiem. Jeśli chcesz brać udział w dyskusji zdecyduj się na jakiś nick i używaj go stale. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arkadiusz_bys@wp.p [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 20:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beatur Polska Re: netykieta!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 15:15 W związku z pomówieniami i oszczerstawami rozpowszenianymi przez Pana drogą elktroniczną informujemy,iż żadne postępowanie nie toczylo się i nie toczy wobec naszej Firmy. Proszę się zastanowić co się pisze na FORUM ponieważ w dobie dzisiejszej takie pisanie nie jest już bezkarne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: biuro turystyczne BEATUR IP: 212.182.47.* 20.04.09, 11:11 zupełny brak kompetencji, niefachowość, nieodpowiedzialność. Raz wysłałam córkę na kolonię z tego biura i nie polecam korzystania z ich usług Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Horoszko Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.chello.pl 14.07.09, 12:25 Polecam, córka właśnie wróciła z obozu w Grecji i jest bardzo zadowolona. Dobre warunki mieszkaniowe, smaczne jedzenie i bardzo troskliwa opieka ze strony opiekuna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beatur Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.eth0.raptor-cl-centertronic.lubman.net.pl 06.09.09, 10:02 Witamy serdecznie i dziękujemy Pani za uczciwa opinię. Klientów takich jak Pani jest już coraz mniej, którzy potrafią podziękować i to jeszcze na Forum (publicznie). Pozdrawiamy i życzymy wszystkiego dobrego. Beatur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 01:41 Skandal od pierwszych minut. na dworzec w Łodzi podstawiono dwa autokary - do Grecji i do Bułgarii. Niestety czworo dzieci jadących do Grecji , z tajemniczych powodów , zostało przydzielone do "bułgarskiego" autokaru i na odwrót. Skutkiem czego o 3 w nocy będą się musiały przesiąść w Katowicach. Uzasadnienie?? - ograniczenie liczby przesiadek. Takiej głupoty i zwykłej nieżyczliwości dawno nie widziałam. Panie pilotki zdziwione, że stanowi to jakikolwiek problem. Szczególnie, że -jak się dowiedzieliśmy - organizator wyjazd zapewnia z Katowic, a to , że podstawia autokary w Łodzi, to cytuję " łaskę nam robi". W ramach "łaski" wyjechały dwa pełniutkie autokary... Dodam - kierowca jednego z autokarów na wstępie zapodał komunikat o całkowitym zakazie picia i jedzenia czegokolwiek w trakcie jazdy. Znakomity pomysł na upalny dzień.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beatur Polska Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.eth0.raptor-cl-centertronic.lubman.net.pl 06.09.09, 09:58 Szanowna Pani Joanno, jest skandalem to, że wypisuje Pani na Forum takie informacje, które przy zawieraniu umowy z nami były dla Pani zrozumiałe. Wykupiła Pani obóz dla dziecka do Bułgarii z wyjazdem z Katowic o godz. 3 rano i powrotem do Katowic. Zadeklarowała Pani chęć wyjazdu z Łodzi i chciała Pani skorzystać z bezpłatnego połączenia antenowego z Łodzi do Katowic i z powrotem. Mieliśmy taką możliwość, więc skorzystała Pani z bezpłatnego połączenia z Łodzi do Katowic, a mogła Pani dowieźć dziecko do Katowic na godzinę 3 rano i wtedy przesiadałoby się z Pani samochodu do autokaru zasadniczego Katowice - Bułgaria, a tak skorzystała Pani z bezpłatnego połączenia, nie musiała Pani dowozić dziecka do Katowic i pisze Pani, że to jest Skandal bo dziecko musiało przesiadać się w Katowicach. Poza tym na powrocie dziecko wracało z obozu w Bułgarii bez przesiadki w Katowicach do Łodzi i to nie wynika z tego jak Pani napisała cytuję:" Takiej głupoty i zwykłej nieżyczliwości dawno nie widziałam. Panie pilotki zdziwione, że stanowi to jakikolwiek problem." tylko z koordynacji przejazdu na odcinkach krajowych "do i z" Katowic. Poza tym jak można wykupić imprezę i nie zapoznać się z ofertą oraz programem, a potem pisać na Forum cytuję: "Szczególnie, że -jak się dowiedzieliśmy - organizator wyjazd zapewnia z Katowic, a to , że podstawia autokary w Łodzi, to cytuję " łaskę nam robi")... o tym, co było oczywiste i zapisane w ofercie przy zawieraniu umowy, że wyjazd jest z Katowic o godz. 03;00 i że jest możliwość z korzystania z bezpłatnego połączenia antenowego do Katowic i że będzie ono realizowane: autokarem, mikrobusem lub innym środkiem transportu. przy minimum 6 osobach. Proszę sobie zapamiętać, że nikt nikomu łaski nie robi, mieliśmy możliwość zapewnienia połączenia z Łodzi do Katowic i z powrotem do Łodzi, więc go zapewniliśmy, natomiast nigdy nie gwarantujemy żadnemu Klientowi, że nie będzie miał przesiadki korzystając z połączenia antenowego, ponieważ miejsce odjazdu w większości naszych imprez to Katowice, więc z reguły są przesiadki jeżeli zapewniamy połączenie antenowe. Szkoda, że nie zrozumiała Pani tego przed wyjazdem, ani w momencie gdy dzwoniła Pani na telefon alarmowy o godz. 00:30 w dniu wyjazdu dziecka na obóz, ale tak była. Wyjaśnię Pani jeszcze dlaczego kierowca poinformował o całkowitym zakazie jedzenia i picia w autokarze podczas jazdy. Szanowna Pani mamy nowe autokary, każdy Klient chce podróżować nowym, czystym i wygodny autokarem. Dbamy o to aby tak było, dlatego tez w czasie przejazdu autokary zatrzymują się w takich miejscach w których można spokojnie spożyć posiłek własny lub zakupiony, zrobić zakupi i skorzystać z toalety. Jedzenie i picie w czasie przejazdu powoduje to, że niedojedzone kanapki są wciskane w siedzenia, pozalewana tapicerka, przy miejscu pasażera jest na naśmiecone i na rozlewane, a podróż jest długa i kierowca na każdym postoju zamiast odpoczynku i nie będzie zaczynała sprzątania, a nie wszyscy Klienci odczuwają obowiązek sprzątnięcia po sobie, tylko wstają i wychodzą, a potem komentują że autokarze było brudno. Są osoby które uważają, że jak wykupiły wycieczkę to wolno im wszystko nawet zniszczyć czyjąś własność, a potem jak trzeba za to płacić to maja pretensję do wszystkich tylko nie do siebie. Czy widziała Pani aby np. zachodni turyści jedli i pili w autokarze, na pewno nie, ponieważ oni korzystają z wszelkich udogodnieni na postojach podczas przerwy i my tez dążymy do tego aby zaszczepić to w naszych Klientach. Z wyrazami szacunku Beatur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beatur? smiech! Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.samsonowicza-f1.lublin.pl 16.09.09, 14:36 Beatur to pomyłka. Nigdy więcej. Wyruszyliśmy z nimi do Grecji, na początku września. Pierwsze problemy, już w Polsce. Zaczęło się od braku obiecanego vouchera na 'przynajmniej' 3 dni przed. Dostaliśmy go dzień przed, no dobra niech im będzie, przepraszali. Wtedy pierwszy zimny prysznic, ' wysiadacie w Warszawie' a dlaczego? skoro przy minimów 6 osobach anteny są bezpłatnie realizowane do Lublina, a nas było więcej. Pan przyznała z rozbrajającą szczerością "nie opłaca nam się". Cóż zrobić, jak wyjazd na następny dzień, co negocjować? Trudno po średnio 30h jazdy, wysiądziemy w innym mieście, i będziemy starac się sami jakoś o powrót do domu. Kolejna wiadomośc, wyjazd z 18 przełożony na 2 w nocy. Ale co się okazało w Grecji na miejscu? Byliśmy o 5:30. Pokoje będą najwcześniej 12-13. Kierowcy podprowadzili nad pod INGRID, i usłyszeliśmy ‘teraz się wami zajmie rezydentka, niech ktos zostanie przy bagazach, a reszta niech idzie na plaze’ Jak można kogos zostawic, po tylu godzinach jazdy? W obcym miescie, kraju? Kiedy przyszla Pan rezydentka – Agnieszka, no oczywiście wtedy kiedy ‘zaczynała’ swoją prace, po 10!! Bez toalety, bez jakichkolwiek wiadomosci, spędziliśmy tam kilka godzin na bagazach!! Jaka można zostawic kogos z tyloma rzeczami, gdzies na srodku? No ludzie!!! Sam pobyt b. miły, apartamenty byle jakie, ale wiadomo ‘ za takie pieniądze’ ble..ble..blee. Oczywiście absolutnie odradzam korzystanie (jeśli już ktos jakim koszmarnym pechem wyląduje z nimi w Grecji) z oferowanych przez nich wycieczek fakultatywnych. Rezydentka gada bzdury, okłamuje, próbuje wcisnąć za jakies kosmiczne pieniądze, coś co inne biura oferują połowe taniej – dosłownie!! My zaoszczędziliśmy na dwóch osobach ponad 70E! wyobrazacie sobie? I jeszcze bezczelnie mówi prosto w oczy, ze te tansze wycieczki, są dużo gorsze. (tu chodziło o rejs na Skiathos, kiedy powiedziała, ‘że te po 28E to totalna klapa, ze jak chcemy mieć udany resj, to tylko z kapitanem Kotasem, u nich, za podajże 35E) oczywiście co, płyniemy na rejs za 28E z kim? Z K. Kotasem w obie strony. Ateny 28E u nich 45E Meteory 15E u nich 30E za osobe. Krew się w żyłach mrozi. A teraz najlepsze powrót! TO TRZEBA PRZECZYTAĆ. Wiadomość od rezydentki, dnia poprzedzającego, przyklejona na drzwiach apartamentów. „ Wykwaterowanie do godziny 9, proszę o wyrzucenie śmieci, godzina odjazdu autokaru, zostanie podana w momencie przyjazdu autokaru”. Chyba zdecydowanie za dużo w tej Grecji przebywa, i dawno z jezykiem polskim do czynienia nie miała. Ale mniejsza z tym, mieliśmy do 9 opuścic pokoje, i czekać tam na miejscu, cały dzień, aż ona do nas ‘wpadnie’ i powie kiedy jedziemy. Może o 18, 19..kto wie? Przeciez nie ona! Najpierw podała 21, potem 22. Dobra stoimy o 22 w wyznaczonym miejscu. Już wiedzieliśmy, ze wracamy z całkiem innym biurem - OSCAREM. Więc czekamy. Pare minut po 22 podjeżdża autokar, oczywiście całkiem gdzie indziej niż my czekamy, widzimy go z daleka, biegniemy z tym wszystkim pod autokar, który w zapewnieniu Rezydentki, miał być „nie pełny”. Otwierają się luki bagażowe, nie da się palca wsadzić. Oczywiście pełen autokar. Jesteśmy ostatnimi wsiadającymi, zajmujemy ostatnie wolne miejsca na samym tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beatur? smiech! Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.samsonowicza-f1.lublin.pl 16.09.09, 14:58 I tak zaczyna się koszmar, o którym jeszcze wtedy nie mieliśmy pojęcia. Z Tyłu nie ma nawet gdzie nóg trzymać, fotele się nie odchylają na 3 cm do tyłu, od silnika, podłoga jest nagrzana jak szalona. Wszystko co było pod nogami, gdyż schowki nad siedzeniami były wypchane po brzegi, rzeczami poprzedników, się gotuje. Kanapki bo 6h nie nadają się do niczego, zepsute. Wszystko co tylko mogło się rozpuścić..popłynęło. O piciu nie wspomne. I tak aż na Słowacje, ‘bo tam się przesiadamy” . Wysiadamy, ledwo żywi. „Zorganizowana jest przesiadka, Pilot nas informuje, ze ten autokar do którego się przesiadamy, był tu już wczesniej od nas, no i nasz czas postoju będzie krótszy. Autokar zamknięty będzie przez 30 minut, po tym czasie, można będzie przenieść swoje bagaże.„ Mamy chwię by pooddychać. Nagle coś nas tknęło. Kierujemy się pod autokar, minęło nie całe 15 minut. Luki bagażowe już pootwierane. Znajduje swój bagaż na srodku (przysięgam na srodku drogi!) bo ktoś wyciągał swój, a mój stał na drodze. Szok! Wszystko porozwalane. Szukamy w tym bałaganie reszty swoich rzeczy, ładujemy do nowego autokaru. Tam próbujemy się dowiedzieć, czegokolwiek, przez jakie miasta będziemy jechać, ile to zajmie. Nowa „Pilotka” rozkłada ręce, ona nic nie wie! Nic! Znalazła się tam chyba przypadkiem! Tłumaczymy jej kobieto, ile chociaz będziemy do tej warszawy jechać, jak nas wysadzicie o 2 czy 3 w nocy, my nie mamy jak wrócić, musimy sobie zoorganizowac jeszcze kolejne 200km do domu. Ona nie wie, zalezy od Zakopianki, czy będzie zakorkowana, czy nie. „ Zapytam kierowcy” i już do nas nie wróciła. Pytamy kierowce, mówi, ze najpierw Kraków, potem Wawa. Dojeżdżamy do Krakowa, część ludzi wysiada. Nas informuję, ze musimy poczekać 50 minut, na nowego kierwoce, który jedzie pociągiem z Poznania (!!). Zgadnijcie ile czekaliśmy 2,5H!!! ruszyliśmy po 23 z Krakowa. Znów negocjacie z kierowcą. Skończyło się, dokładnie o 3 w nocy w RADOMIU, na przystanku autobusowym, ze wszytymi rzeczami. To wszystko brzmi tak niewiarygodnie, że jakby mi ktoś to opowiedział to bym nie uwierzyła. Nie ma chyba słów żeby coś takiego określić. Mi brakuje. To była najgorsza podróż mojego życia. Na dodatek za to zapłaciłam. Nie ma możliwości się z tego wybronić, ani wytłumaczyć, wiec BEATURZE nawet nie próbuj, bo już bardziej ośmieszyc się nie możecie, powiem więcej nie dacie rady. Nie szanujecie ludzi, nie potraficie zorganizować nawet mysia zębów, a co dopiero komuś wakacji! Co powiecie, że przełęo nas przecież inne biuro i to ich wina?! guzik prawda!! Macie identyczną "organizacje". Współpracujecie, jesteście siebie warci! Wszystko, dosłownie co do jednej negatywnej opinii na wasz temat, jest prawdą. Jeszcze troche i mam nadzieje, że ludzie przestaną się naciągać na zawsze zas***e oferty. Żegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eryk Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 10:04 Czytam Twojego posta i zastanawiam się o co ci chodzi? Zastanów się, raz martwisz się, żeby nie być za rano w Warszawie. Potem masz pretensje ze czekasz w autokarze bo nie dojechał kierowca. A jeszcze wcześniej, że inni mieli dłuższą przerwę niż Ty na Słowacji. Masz pretensje do Pilotki, że będą na granicy nie wie czy jest korek na zakopiance, czy też nie. A poza tym dlaczego zakończyłaś podróż w Radomiu, bo tego już wogóle nie rozumię. Czekam na odpowiedź bo ciekawie piszesz, można by z twoich postów zrobić książkę. Napisz ile kosztowały zapłaciłaś za te nie wygody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beatur Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.eth0.raptor-cl-centertronic.lubman.net.pl 18.09.09, 07:05 Sadzę,ze należą sie wyjaśnienia osobom, ktore czytają te nieuczciwe inforomację na temat wyjazdu. 1. Vouchery przesłane na adresy emailowe w termnie, jedyna zmiana to wyjazd z Lublina, który odbył się w dniu 02.09.09 o godz. 02:00, zamiast w dniu 01.09.09 o godz. 18:00 z prostego powodu, liczba osób wyjeżdzających wynosiła 7 i byli to klienci wyjeżdzający z Lublina do Grecji więc w ramach ograniczenia czasu przejazdu wyjazd został opóźniony. 2. Na voucherze kązdy otrzymała informację na temat powrotu i że powrót będzie tylko do Warszawy. 3. Oczywiście, że na zapytanie Klientów dlaczego nie gwarantujemy powrotu do Lublina została udzielona informacja przed wysłaniem voucherów,że grupa liczy 7 osob i zgodnie z warunkami uczestnictwa moglibyśmy ją odwołać. W trosce o Klienta, aby nie odwoływać zaplanowanego urlopu w Grecji w wybranym terminie i aby nie proponować zniany terminu dla tych klientów z Lublina zaproponowaliśmy powrót z firma partnerską do Warszawy, na co wyrazili zgodę i podjeli decyzje o wyjeździe będą w pełni świadomi,że powrót jest tylko do Warszawy. 3. Autokar do jechał na rano do Grecji ponieważ nie było kolejek na granicach, podróż była któtka i trwała ok. 27 godzin. 4. Zgodnie z nasza oferta zakwaterowanie w apartamentach jest od godz. 15:00, ponieważ sprzątaczki muszą mieć czas na posprzątanie po wykwaterowaniu grupy poprzedniej,która opuszcza apartamenty do godz. 09:00. 5. Nasz kontrahent proponuje wycieczki fakultatywne we własnych cenach, a klient ma prawo wyboru wśrod konkurencji w lokalnych biurach podróży i nie jest zobligowany do zakupu u naszego kontrahenta. 6. W rozmowie telefonicznej przed powrotem z Grecji z jednym z rodziców osoby powracającej, proponowaliśmy możliwość wynajęcia busa który odbierze klientów w Warszawie i przywiezie do Lublina, ale rozmówca stwierdził,ze buse liniowym z Warszawy do Lublina będzie taniej, ponieważ wczasy w Grecji kosztowały ok 580 zł/os, to nikt z klientów nie zapłaci za po 100 zł/os za powrót busem do Lublina, jak za bilet w busie liniowy zapłaci 20 zł/os lub 25 zł/os. Sadzę,ze nie ma sensu ropisywac się więcej ponieważ właściciel tego nieuczciwego posta i tak będzie przedstawiał swoje stanowicko, do końca bezwzgledu czy ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Betaur? Smiech! Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.samsonowicza-f1.lublin.pl 18.09.09, 16:58 Oczywiste było, że będziecie się bronić. Ale żeby znowu się tak ośmieszać? Ileż można? Miałam już tu nie zaglądać, mimo wszytko ciesze się, że to zrobiłam. "3. Autokar do jechał na rano do Grecji ponieważ nie było kolejek na granicach, podróż była któtka i trwała ok. 27 godzin. 4. Zgodnie z nasza oferta zakwaterowanie w apartamentach jest od godz. 15:00, ponieważ sprzątaczki muszą mieć czas na posprzątanie po wykwaterowaniu grupy poprzedniej,która opuszcza apartamenty do godz. 09:00. " to nie upoważnia do tego, żeby kogoś bez żadnych wiadomości i toalety zostawić na parę godzin w obcym kraju. Ale już nawet nie chce mi się tego powtarzać. Wycieczka za 580zł to pokój 5 osobowy, i nie wypisuje bzdur. Bo My akurat mieszkaliśmy w dwójce, droższej. No oczywiście.. bo za "takie pieniądze" to powinnam kupić kwiaty i podziękować, ze dojechałam, miałam dach nad głową, no i przecież jakoś, w końcu wróciliśmy, prawda? NIEUCZCIWY POST?! jesteście żałośni!! NAPISAŁAM wszystko DOKŁADNIE, co przeżyliśmy, co do SŁOWA! co jest dla was " Nieuczciwością" ? Fakt, ze ktoś przedstawia swoje zdanie? Opisuje co przeżył? I nie boi się tego ? Fakt, że ktoś opisuje jak bardzo sie zawiódł? czy jeszcze coś innego? Wnioskuję, ze uwielbiacie się bronić, za wszelką cenę, co świadczy fakt, że notorycznie tu zaglądacie i regularnie robicie z ludzi "nieuczciwych forumowiczów, którzy za żadne pieniądze, oczekują nie wiadomo co" ? Ja oczekiwałam tylko odrobiny szacunku. Wiecie, co to w ogóle jest szacunek do swojego klienta? i nie ważne czy pojechał za 580, 690, czy 1200zł! Eryku, dlaczego napisałam tak długi post? bo napisanie " Nie polecam Beaturu" nie wiele mówi. Sama przeczytałam takich postów bardzo, bardzo wiele, a i tak mnie podkusiło i im zaufałam, powierzyłam swój urlop, swoje wakacje. Mam nadzieje, że takie szczegóły, kogoś, kogokolwiek przekonają, ze naprawdę nie warto im powierzać tak cennego czasu. O co mi chodzi? Jeśli po przeczytaniu tego wszytkiego nadal nie wiesz, to nie mamy o czym dyskutować. Cieszyłam, się ze będziemy krótko na Słowacji, bo marzył mi się już dom. Busa ostatniego z Wawy do Lbn mieliśmy po 1szej w nocy, kolejnego 5:40. Jak myslisz, dlaczego siedzenie w autokarze, w Krakowie przez dwie i pół godziny, nas zirytowało? Dlaczego Radom, bo do Warszawy dojechalibyśmy o takiej porze, ze ostatni bus dawno odjechał, a pierwszy za parę godzin. Nie wiem czy wiesz, ale Radom jest oddalony od Lublina o 111.2km, a Warszawa 166.8km. Zawsze to troche bliżej. Dlatego po namowach kierowcy by się zatrzymał, właśnie w Radomiu, i telefonach po znajomych, by zorganizowac powrót. Skończyliśmy podróż tam. Będziesz ich bronił? Powodzenia, trzymam kciuki by się udało. Może Ty korzystales z ich usług, i nie masz absolutnie żadnych zastrzeżeń. Ciesze się, ze Twój urlop się udał. I nie zafundowali Ci takiej podróży, i takiej gehenny. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
a-m75 BEATUR? Nigdy! 18.11.09, 23:38 Bossssz... Trafiłam na ten wątek... O kilka miesięcy za późno... Nigdy więcej. Trzeba wyjątkowo być bezczelnym i nie mieć wstydu, by zawzięcie bronić swoich racji, w sytuacji kiedy ich nie macie. Z powodu słabej kondycji zdrowotnej i finansowej nie zaskarżyłam Beatur'a. Zapewniam i chętnie zdam relację, choćby osobom zainteresowanym zrobieniem reportażu o zagranicznych obozach dla młodzieży. Nigdy nie wysyłajcie swoich dzieci z Beatur'em... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: BEATUR? Nigdy! IP: *.chello.pl 19.11.09, 16:12 Wyjazdy dla młodzieży? Przeszłam już przez to. Faktycznie, nigdy więcej! Ale nie zwalam winy na organizatorów, a na bezdenną głupotę polskiej młodzieży. To jakiś obłęd, amok, wyłączenie hamulców i nie wiem jak jeszcze nazwać. Nie wiem co a-m75 miała na myśli, bo ja mówię o zachowaniu 15-18 latków na wyjazdach z Beaturem. Tylko że nie winiłabym w 100% organizatorów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jana45 Re: BEATUR? Nigdy w sylwestra w Paryzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.09, 10:37 Wlasnie sie dowiedzialam ze zostal usuniety opis calego przebiegu imprezy pt Sylwester w Paryzu, a mialo to miejsce w grudniu 2008/styczen 2009. Nie polecam tej imprey wyrzucone pieniadze, zwiedzanie na maksa pieszo od rana 9 do wieczora), po nocy sylwestrowej pobudka o 9 wyjazd ze zwiedzaniem Paryza na nogach, zero liczenia sie z uwagami uczestnikow, na polach elizejskich nie ma nic oprocz tlumu turystow i zlodziei, zadnych sztucznych ogni, zadnego odliczania , zadnych wystepow, oprocz pieknie udekorowanych drzew nie ma nic z tradycyjnego sylwestra pod chmurka, Juz taniej i lepiej sie wybrac do Warszawy , Krakowa, czy Wroclawia, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes Re: BEATUR? Nigdy w sylwestra w Paryzu IP: 85.232.251.* 03.01.10, 16:02 Nie wiem dlaczego jest tak dużo negatywnych opinii o tym biurze. Ja właśnie wróciłam z nimi z Wiednia z Sylwestra i nie mam im nic do zarzucenia. Wszystko odbyło się planowo i zgodnie z ofertą,kierowca bardzo sympatyczny(po długich godzinach jazdy czekał przeszło godzinę w Wiedniu na jedną osobę z grupy, która chyba nie wiedziała kiedy wrócić), pilotka również super i z dużo wiedzą.A Wiedeń -również cudny zimową, świąteczną porą :) Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna z Zabrza Re: BEATUR? Nigdy w sylwestra w Paryzu IP: *.polsl.pl 04.01.10, 13:50 Witam serdecznie.Jestem w szoku aż taką ilością niegatywnych opinii. Ja wczoraj wróciłam z Sylwestra w Wiedniu i było naprawdę elegancko. Jeżeli chodzi o hotel to dostaliśmy pokoje o lepszym standardzie niż było to w umowie(bez dopłaty). Obsługa hotelowa przywitała nas lamką wina, a w Nowy Rok Dyrektor hotelu lampką szampana. Jedynym minusem był brak możliwości korzystania z toalety w autokarze , ale to ze względu na ujemną temperaturę( woda zamarza). Poza tym gorąco polecam i zamierzam wybrać sie z tym biurem na kolejnego Sylwestra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: BEATUR? Nigdy w sylwestra w Paryzu IP: *.chello.pl 28.01.10, 21:58 Beatur:( Rażąco niekompetetni niestety. Byłem w Bułgarii. Po prostu tragedia. Brak słów :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: BEATUR? Nigdy w sylwestra w Paryzu IP: *.chello.pl 28.01.10, 22:08 Jeszcze jedno. Piloci to jakaś pomyłka i katastrofa. Ośmieszają się brakiem wiedzy i arogancją w stosunku do klientów. ( i to ciągłe tłumaczenie, jaka cena taka wycieczka............... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bee Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 17:35 Masakra. Mam 15 lat i w wakacje byłam na obozie w Bułgarii. W Biurze powiedzieli mi że jest dużo osób w moim wieku( wtedy 14 lat), a była 1! Tak to raczej od 15-tu wzwyż. Wychowawcy koszmarni, mieli nas gdzieś, czas wolny cały dzień, noc też. Moje koleżanki z pokoju do 5 ranu chodziły od klubu do klubu i nikt nie miał pojęcia, gzie są ale też nikt o tym nie myślał. Alkoholu ile kto chciał, zero kontroli. Jak tylko wchodziłam do spożywczaka, to sprzedawcy rzucali się do mnie, "które piwo podać?". Raz moja koleżanka przesadziła i zaczęła wymiotować przed wejściem. Jak zobaczył to nasz wychowawca- nachlany 2x bardziej niż ona to tylko powiedział "tak to jest jak się nie umie chlać, słabą głowę masz, pijesz jakieś słabe gó..., to masz. Dopłaciłabyś 20 lew, to byś porządną wódę miała" i zataczając się odszedł. A my ją musiałyśmy same przytargać ją do łazienki... Raz moja inna współlokatorka poznała na mieście Szweda, który był zbyt narąbany, żeby trafić do swojego hotelu, to przenocowała go u nas. Ktoś go tam widział, ale nikt się nie przejął. Nie wiem, jak tam wytrzymałam ale nigdy więcej!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.chello.pl 11.02.10, 23:30 Jako matka młodocianej smarkuli, która zachowywała się na wyjeździe z Beaturem skandalicznie (jak na dotychczasowe wymogi rodzinne), oświadczam, że nie mam żadnych pretensji do organizatorów. Sprawę z małolatem załatwiłam tak, że również do Bułgarii "nigdy więcej" - jak poprzedniczka - nie pojedzie. W ogóle zakończyła właśnie zagraniczne wojaże, przynajmniej za moje pieniądze. A Bee polecam oazy katolickie. Tam jest dużo spokojniej. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandraflis Re: biuro turystyczne BEATUR 26.02.10, 11:09 Ja również odradzam podróżowanie z Beaturem. Mój syn latem 2009 roku był w Bułgarii.To co mi się nie podobało opisałam w liście do Beaturu, wpierw nie dostałam odpowiedzi, dopiero po monicie przysłano mi agresywna wypowiedź kierownika wycieczki. Teraz czekam na powtórną odpowiedź i zastanawiam się ,co dalej. Dostałam odpowiedź w tonie, jak śmiem do nich pisać, gdy syn podczas wyjazdu nie składał reklamacji. Odpisałam,ż zgodnie z regulaminem po zakończonej wycieczce mam prawo. Zreszta moje uwagi dotyczyły wielu spraw związanych z opieką nad nieletnim, z czego dwie najwazniejsze opiszę. Syn był na wyjeździe dla młodzieży, a ponieważ nie było chętnych na wycieczkę do Istambułu został dołączony(bez naszej wiedzy) do dorosłych, nawet nie wiem skąd.Z jego opwiesci wynikało,iż dorośli popijali tak,ze nawet zwrócili uwagę tureckiego celnika. Po powrocie w godzinach nocnych sam musiał trafić do hotelu. Pan kierownik napisał,ze to nieprawda, bo wystawiono go tam,gdzie wsiadał, a poza tym tyle juz podróżował,że to chyba nie problem. To zapytałam, skąd może wiedzieć skoro go tam nie było. A ja nie chcę,aby moje dziecko w godzinach nocnych chodziło po ulicach. Drugiego zdarzenia byłam naocznym świadkiem. Odbieraliśmy syna w Łodzi Fabrycznej w środku nocy. Kto tam był, wie o czym piszę. Niebezpieczne miejsce. Syn został znów wystawiony i tyle. Oprócz niego jakieś dwie dziewczyny, które pospiesznie oddaliły się, bo już były zaczepiane przez podpitych wyrostków.Gdy podchodziliśmy do syna,autokar odjeżdżał. Zdziwiłam się,że nikt nie zainteresował się,czy i przez kogo został bezpiecznie odebrany. Rok wcześniej podróżował z Szarpie Travel i przekazany został "z ręki do ręki". Tak pokrótce, z listu kierownika dowiedziałam się jeszcze,ze zadaję śmieszne pytania i mam zająć się synem, który tez miał wpadkę. To znów zapytałam, czemu nikt o tym mnie nie poinformował jako rodzica. T o tez swiadczy o jakości opieki, bo kontakt telefoniczny był cały czas.Jeśli wówczas nie zareagowano, to odnoszę dziwne przeświadczenie,ze teraz na moje zarzuty odpowiedziano słynnym" a wasi to Murzynów biją". Do dzis nie dostałam odpowiedzi. Podrózowalismy z róznymi firmami, rózne sytuacje się zdarzały, zawsze staraliśmy się wyjaśnić je u źródła, ale z takim traktowaniem klienta nigdy się nie spotkaliśmy. Potraktowano nas jak śmieci. Nie Beatur - nie Lublin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.chello.pl 27.02.10, 21:28 Być może zostanę "wycięta", ale póki nie - szczerze polecam biuro Stanpol z Łęcznej. Prowadzą je rozsądni rodzice i zatrudniają wyjątkowo rozsądną kadrę. Nawet ci, którzy chcą "podskoczyć", nie mają szans.Mają wyjazdy także do Bułgarii. A wracając do nieszczęsnej Bułgarii... Po "przegrzebaniu" internetu stwierdzam, że dla naszych - polskich - nastolatków jest to pewien rodzaj inicjacji pseudodorosłości. Tam naprawdę mało kto jedzie w celach turystycznych. Dowiedzieliśmy się o tym za późno (po powrocie, oczywiście dzięki dociekliwości mnie -matki) i szczerze żałujemy, że puściliśmy tam dziecko z doborowym towarzystwem. Tak jak kiedyś do ZSRR, Turcji, Grecji jeździło się na handel, do Czechosłowacji po alkohol, tak do Bułgarii młodzież jeździ, żeby poużywać tego, czego nie użyją tutaj, bo rodzice pilnują, a w lokalach sprawdzają dokumenty. Naszym zdaniem, nie przed biurem należy ostrzegać, lecz zadbać o to, aby opieka była fachowa i krótko trzymająca rozbrykane małolaty. Do czasu Bułgarii żadne z naszych dzieci nie wyjeżdżało z nieznajomymi opiekunami, zawsze byli to znajomi nauczyciele lub opiekunowie przez nich poleceni. I tak powinno być, moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.tekomnet.net 12.05.10, 10:31 Korzystałam w ubiegłym roku z wczasów w Grecji w Olimpic Beach.Autokar w porządku , kierowcy również , pilotka też , postoje częste do Grecji. Dotarliśmy potwornie zmęczeni ( autokarem to niezwykle męcząca podróż więc ostrzegam nieodpornych) i czekaliśmy na wykwaterowanie poprzednich turystów do , chyba 13. 00 i zakwaterowanie nas - czyli następnej grupy. Takie są wszędzie procedury . Posiłki w tamtejszej tawernie , niewyszukane wprawdzie lecz smaczne, miła obsługa. Fajny i przyjazny rezydent , pan Bogdan ;) Pokoje zgodne z opisem i standardem tzw,apartamentów,. Wycieczki fakultatywne , byłyśmy na 2- w porządku. Jedynie mam zastrzeżenia do rezydującego tam lekarza -Serba- leczy wszystkie dolegliwości , jodyną- i nie ma pojęcia o leczeniu wogóle ;;;;. Powrót męczący ale mniej , postoje krótkie tym razem,o czasie powrót do domu. Ogólnie byłam bardzo zadowolona z pobytu i przejazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiula Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.tekomnet.net 12.05.10, 11:26 Byłam z mężem na Sylwestrze w Paryżu 2009/2010 z Beaturem . Podróż jak to w zimie -niebezpieczna , ale znośna . Kierowcy ok. Pilot - syn właścicielki Beatur- sympatyczny ale niezorientowany. Pierwszym posiłkiem miała być kolacja , ale sieć lokali gdzie mieliśmy jeść posiłki-zamknięta!!?? Szukaliśmy lokalu z godzinę - kilkanaście głodnych osób z Dawidem - pilotem w tym My - łaziliśmy po Paryżu w poszukiwaniu niedrogiej knajpki- w końcu dzięki przewodniczce mówiącej po francusku , znaleźliśmy, ufff!!! Potem 2 godzinna jazda do hotelu - kierowcy zgubili drogę czy coś w tym stylu . O 12,00 Sylwester na polach a My do hotelu dotarliśmy ok, 22,00. Pokoje maleńkie ledwo na łóżko i łazieneczkę wielkości łupinki orzecha starczyło. Błyskawiczna kąpiel, bo przed 12,00 musimy być na Polach Elizejskich - mieliśmy z mężem wściekli zrezygnować z tego wyjazdu ale w końcu odświeżeni zdecydowaliśmy się - po to w końcu do Paryża przyjechaliśmy!!! Zdążyliśmy - cudowny Paryż i Pola Elizejskie , pełne świateł , wielojęzycznego gwaru,przyjaznych ludzi , wypity szampan i życzenia noworoczne wynagrodziły trudy podróży i niekompetencji organizatorów. Rano śniadanie w hotelu i wyjazd na zwiedzanie miasta . Ale błyskawiczne tempo wycieczki i jej napięty nie do końca pozwoliło cieszyć się urokiem Paryża. 40 euro od jednej osoby zebrane na początku pobytu w Paryżu okazało się wygórowaną ceną - niestety naciągnięto Nas - był tylko bilet na rejs po Sekwanie i wjazd na wieżę Eiffla. Biegaliśmy , dosłownie po Paryżu- tłum ludzi i nietrudno było się zgubić - niestety ze względu na za szybkie tempo,straciliśmy kilkadziesiąt minut na szukanie kilku osób , zresztą ciągle się ktoś gubił. Przewodniczka- to właściwie za dużo powiedziane- wyglądająca na 7- lat -49 latka !!! wciąż paliła marihuanę zamiast papierosów- ale była ponoć najtańsza ;D Biegaliśmy dosłownie po Paryżu , Ci którzy znali język francuski zwiedzali sami na własną rękę , Ci zobaczyli dużo w czasie tych 3 dni.My niestety niewiele i aby poczuć tę niezwykłą atmosferę miasta trzeba pojechać tam samemu i spokojnie spacerować po uliczkach. Nawet nie obejrzeliśmy eksponatów w Luwrze - ponoć za długa była kolejka ,,,;) Mimo złej organizacji biura Beatur, niekompetencji , wysokiej ceny i zimna , o tej porze roku , ciesze się ,że mogłam obejrzeć choć trochę to cudowne , urokliwe legendarne miasto :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiula Re: biuro turystyczne BEATUR IP: *.tekomnet.net 12.05.10, 11:43 Poprawka - wyglądająca na 70-lat - Odpowiedz Link Zgłoś