Dodaj do ulubionych

Nowa nazwa dla stronki

30.04.03, 14:59
Część Forumowiczów napewno wie, że powstaje stronka poświęcona Lublinowi.
Część wie również, że istnieje strona o niemal identycznej nazwie. Żeby więc
nikt nie mówił, że to próba plagiatu czy też zaistnienia w sieci czyimś
kosztem, postanowiliśmy zmienić nazwę (adres) strony.

Jest już kilka propozycji, na które można głosować teoretycznie do dzisiaj:

nasza.prowincja.pl
zasciankowe.zadupie.pl
lublin.city.pl
pszenica.i.buraki.pl
lublyn.pl
lubliner.pl
lublinek.pl
innylublin.pl
prowincja.lublyn.pl
loobleen.pl
kozigrod.pl
looblyn.pl
lublin.strefa.pl
strefa.lublin.pl
lublin.witamy.pl
lub.lin.pl

Właśnie tak sobie pomyślałem (po konsultacji z jednym z Forumowiczów), żeby
założyć wątek, w którym wszyscy mogliby zaproponować swoją nazwę. Powiedzmy
do 15-go maja (do północy) możemy wpisywać tutaj swoje propozycje. Później
trafiłyby na stronę i każdy mógłby oddać głos. Co Wy na to?? Mam nadzieję, że
stronowe Kolegium redakcyjne nie zabije mnie za szarogęszenie się. Zresztą to
ja zostałem mianowany ministrem propagandy więc...
;)
Do dzieła. :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Stach Re: Nowa nazwa dla stronki IP: *.lub.pl 30.04.03, 15:09
      Jest to rozsądne i jakże demokratyczne posunięcie.

Mam kolejne propozycje:

www.lublin.klan.pl
      www. czarci.lublin.pl
      www.czart.lublin.pl
      www. lublin.czart.pl
      www.via.lublin.pl.

Dla porządku dodaję propozycje innych:

Empi
      www.lublin.kozigrod.pl
      www.kozigrod.lublin.pl

Daff
      www.lublinonline.com

pozdr.
      • velvet0 Re: Nowa nazwa dla stronki 30.04.03, 15:14
        www.miasto.lublin.pl
        • pepperoni78 Re: Nowa nazwa dla stronki 30.04.03, 15:44
          velvet0 napisała:

> www.miasto.lublin.pl

Jest już taka strona. :-/
          www.miasto.lublin.pl/
      • pepperoni78 Re: Nowa nazwa dla stronki 30.04.03, 15:48
        Mogę trochę pokrytykować??

Gość portalu: Stach napisał(a):

> Jest to rozsądne i jakże demokratyczne posunięcie.
        >
        > Mam kolejne propozycje:
        >
        > www.lublin.klan.pl
        > www. czarci.lublin.pl
        > www.czart.lublin.pl
        > www. lublin.czart.pl

Te z czartami mogą mylnie wskazywać, że chodzi o kabaret Czart.

> www.via.lublin.pl.

Ta bardzo mi się podoba.

>
        > Dla porządku dodaję propozycje innych:
        >
        > Empi
        > www.lublin.kozigrod.pl
        > www.kozigrod.lublin.pl

Dobre, ale trochę za długie.

>
        > Daff
        > www.lublinonline.com

Chyba jedna z najlepszych propozycji.

>
        > pozdr.
        • Gość: Stach Re: Nowa nazwa dla stronki IP: *.lub.pl 30.04.03, 16:31
          Z nazw umieszczonych w sondzie pozostawiłbym tylko te oto:

www.lublin.city.pl
          www.kozigrod.pl
          www.lublin.strefa.pl
          www.strefa.lublin.pl
          www.lublin.witamy.pl
          www.lub.lin.pl

pozostałe polecam do wykorzystania przez ...blokersów:)))

pozdr.
          • Gość: ryża małpa Re: Nowa nazwa dla stronki IP: *.lublin.mm.pl 30.04.03, 16:34
            raaanyyykota ...czy wsztsko musi byc takie poważne?
            Co za "city" z tego naszego " Lublyna"???? A te wszystkie "informat5yczno -
            komputerowe nazwy to mi sie z kolei nie podobają - pamiętam jak na poczatku lat
            90 był wysyp nowych firm z końcówkami - ix, - ex i powstały takie potworne
            stefixy, tadexy, pepperonixy .....
            • pepperoni78 Re: Nowa nazwa dla stronki 01.05.03, 14:25
              Zapomniałaś o -polach ;)
              Indykpol, Gaspol, wodopol, Marek Pol ;) Pepperopol, Ryżopol itd :) A moze
              Lublinopol.pl ;)
          • dociek Re: Nowa nazwa dla stronki 30.04.03, 18:44
            I to jest właśnie przejaw pseudo-demokratycznego wyboru przez pseudo-większość
            w typowym stylu osobników z prawej strony... :P. Ponieważ poparłem wersję z
            nazwą "lublyn" (dowcipną i charakterystyczną) i która zdobyła na tyle znaczną
            ilość głosów, by znajdować się w czołówce, ale ponieważ mam poglądy
            przeciwstawne do poprzednika, to wbrew uczciwym zasadom, promowaną przeze mnie
            nazwę wrzuca się do śmietnika albo między blokersów... Cóż, to bardzo
            charakterystyczne dla zalergizowanej prawicy, czy raczej pseudo-prawicy.
            • hm` Re: Nowa nazwa dla stronki 30.04.03, 18:48
              Hm, Docku, a jak mnie zakwalifikujesz, glosowalem na: lublin.city
              pozdr. hm`

P.S.
              Czysta ciekawosc. Poza tym, ostatnie godziny pisania trza wykorzystac.
              • dociek Re: Nowa nazwa dla stronki 01.05.03, 22:10
                To nie ma nic do rzeczy na co głosowałeś. Istota sprawy polega na całkowitym
                odrzuceniu wersji mającej bardzo dobre notowanie, tylko dlatego, że popiera ją
                osoba o innych przekonaniach. Przy jednoczesnym twierdzeniu o
                własnej "nieskazitelnej" postawie moralnej, uczciwości i sprawiedliwości oraz
                braku obłudy (vide: 1 maja, brrrr).
                • Gość: Stach Re: Nowa nazwa dla stronki IP: w3cache:* / 192.168.0.* 02.05.03, 00:35
                  Bardzo dobre notowanie...hahahahaha
                  Przyznaj Doćku ile razy głosowałeś na swoją propozycję?????? ...Napewno tego
                  nie zrobisz bo jesteś zakłamanym kryptokomunistycznym zasrańcem.

Bacznie się przyglądałem sondzie przez ostatnie dni, i jakże byłem zdziwony,
                  gdy przy bardzo dowcipnej, charakterystycznej i inteligentnej nazwie lublyn.pl,
                  liczba oddanych głosów wzrosła w ciągu kilku minut o ponad 120.
                  Przejrzałem cię...
                  Swoją podstępną postawą, próbujesz forsować swoją genialną propozycję i
                  narzucić ją Szanownej Redakcji forumowej stronki. Tym wspaniałym sfałszowanym
                  wynikiem argumentujesz i szantażujesz forumowiczów.

Aby uniknąć tego typu prowokacji, proponuję aby wybór nazwy pozostawić
                  wyłącznie w gestii ścisłego grona redakcyjnego bez oglądania się na wyniki
                  sondy, gdyż program ten jest programem amatorskim a więc nie może być
                  traktowany miarodajnie.

pozdr.
                  • dociek Re: Nowa nazwa dla stronki 02.05.03, 00:53
                    Tak! Miało dobre notowania i to bez mojego wsparcia. Dopóki jakiś napalony
                    kombinator nie zaczął w ciagu jednej godziny podbijać punktów innej nazwie. Z
                    kulturalną subtelnościa, nie wymienię, której. Ja tylko, identyczną metodą,
                    wyrównałem poziomy, zwłaszcza, że zauważyłem agitację na forum za tą nazwą,
                    która w ciagu godziny zaczęła nad podziw niezrozumiale zwyżkować. Wzywam
                    Naczelnego do Sądu Ostatecznego. Oświadczam, że nie jestem autorem popieranej
                    przeze mnie nazwy, a obłuda niektórych tu dyskutujących przekracza granice
                    tzw. moralności katolickiej, czyli jest bezgraniczna. :P
            • empi Re: Nowa nazwa dla stronki 02.05.03, 06:49
              Doćku, dlaczego Ty wszędzie mieszasz politykę, nawet tu. To już choroba,
              obsesja.
              Na marginesie: domena powinna być czytelna dla obcych, spełniać także funkcję
              informacyjną, dlatego powinna zawierać w nazwie słowo "lublin". Jest chyba
              problem prawny, za używania słowa lublin trzeba płacić.
              pzdr.
              • Gość: ryża małpa Re: Nowa nazwa dla stronki IP: *.lublin.mm.pl 02.05.03, 08:50
                Dlaczego i komu trzeba płacić za używanie nazwy Lublin????
                • dociek Re: Nowa nazwa dla stronki 02.05.03, 09:22
                  Podejrzewam tu władze miasta, co?
                  • Gość: ryża małpa Re: Nowa nazwa dla stronki IP: *.lublin.mm.pl 02.05.03, 09:26
                    Nawet jeżleui to wiedza co im w co, a takie pomysły sa absurdalne.
              • dociek Re: Nowa nazwa dla stronki 02.05.03, 09:29
                Empi, życie w środowisku społecznym i polityka są niestety nierozłączne,
                podobnie jak życie i śmierć. Są tacy ludzie, którzy twierdzą, że mają politykę
                głęboko w d****, ale przecież taka obojętność wyłącza ich na własne życzenie z
                szansy, choćby minimalnego, wpływania na własne losy, a z drugiej strony daje
                zręcznym manipulatorom politycznym teoretycznie nieaktywny (martwy) elektorat,
                który także można w określony sposób wykorzystać...
    • rena_gd Re: Nowa nazwa dla stronki 30.04.03, 18:06
      Idąc dzisiaj sobie gdańską uliczką pomyślałam, że tęsknię cholerka za tym
      Lublinem przeokropnie i za wami już też;))

wiem, że to za długa nazwa dla stronki... ale tak mi jakoś wpadło do głowy
      spacerując ulicami obcego, ale jakże pięknego miasta.......

www.lubelskieklimaty.pl

pozdrowionka gorące
      Rena
      • Gość: Stach Re: Nowa nazwa dla stronki IP: w3cache:* / 192.168.0.* 02.05.03, 12:16
        Z przykrością muszę stwierdzić, że adres ten jest już zajęty:

Tanie Grzanie Sieć Hurtowni Instalacyjnych
        www.lublinonline.pl/
        pozdr.
        • velvet0 Re: Nowa nazwa dla stronki 02.05.03, 12:18
          no to kiszka.....
        • velvet0 Re: Nowa nazwa dla stronki 02.05.03, 12:18
          no to może www.lublinwnecie.pl ?
          • rena_gd Re: Nowa nazwa dla stronki 02.05.03, 12:58
            velvet0 napisała:

> no to może www.lublinwnecie.pl ?

a może www.lub.lin.wsieci.pl ?

• Gość: Stach Re: Nowa nazwa dla stronki IP: w3cache:* / 192.168.0.* 02.05.03, 21:49
              Jeżeli faktycznie za użycie w adresie nazwy miasta należy uiścić opłatę
              (opłaty), to można (z bólem) z tego zrezygnować.
              Wtedy do przyjęcia byłaby nazwa np. kozigród.pl czy lub.lin.pl (może nikt by
              się nie przyczepił).

Przeglądałem kilkaset adresów lubelskich stron i stwierdzam, że duża część tych
              adresów (dużo firm) posiada po 15-20 znaków. Nie ma to większego znaczenia.
              Ważne aby w opisie tej strony była nazwa "Lublin".
              • folkatka Re: Nowa nazwa dla stronki 02.05.03, 23:07

Bardzo mi przykro, ale nie podoba mi sie zdecydowanie lansowane przez Docka
                lublyn.pl Musze od razu zaznaczyc ze to nie dlatego ze nie zgadzam sie z nim
                politycznie ! Po prostu dlatego ze przypominają mi sie zamierzchłe czasy
                licealne, mielismy jedna sorkę która własnie w ten sposób wymawiała wszelkie
                koncówki, i z tego powodu była obiektem naszych niemiłosiernych drwin,
                przedrzeźniania itp. Optuje zdecydowanie za Kozimgrodem. Dlatego, ze, jak to
                zauwazył ktos kiedyś uczenie, Lublin to chyba jedyne miasto w Polsce które tak
                demonstruje wszem i wobec swój herb, czyniac zeń cos wiecej niż symbol(sklep
                Koziołek, Rycerze Koziego Grodu, koziołki na deptaku itp.) wiec niech bedzie
                Kozigród - dlatego ze własnie to jest najbardziej charakterystyczne dla miasta
                ( Warszawa nie jest Syrenim Grodem,hehe!) !!!
                Pozwole sobie dorzucic swoje propozycje - lovelublin (dla wstretnych
                kosmopolitów) - lub kochamlublin (dla wielbicieli LPR)
                BTW - ile wynosi opłata za korzystanie ze słowa Lublin?
                Pozdrawiam serdecznie
                Folkatka
                • Gość: ryża małpa Re: Nowa nazwa dla stronki IP: *.lublin.mm.pl 02.05.03, 23:14
                  Folkatko, niech sobie nazwa kosztuje ile chce ale ja się do tego nie dołożeę,
                  bo istnieją pewne granice przyzwoitości. Z tych samych powodów np. nie kupuje
                  piwa w stolycy ,nie dlatego że mnie nie stac ale uważam , że wszelkie
                  nadużycia nalezy bojkotować a takim naduzyciem jest dla mnie roszczenie sobie
                  praw do używania nazwy lublina.Wolę nazwac nasza strone www. kozie.pałki. pl
                  niz płacić za nazwę Lublina. :-)
                  • Gość: ryża małpa I jeszcze... IP: *.lublin.mm.pl 02.05.03, 23:34
                    ...to chyba nie zgodne z jakąś konstytucją albo czymś....
                    Nie widzę powodów dla których np. ratusz miałby rośćić sobie prawa dla nazwy
                    Lublin, to tak jakby rząd miał wydawac zezwolenia na używanie nazwy POlska .
                    To chyba nasze wspólne dobro ( i nie tylko nasze ale ogólnie dostępne) więc
                    opłaty za nazwe wydają mi się mało prawdopodone a jeżeli już to jest to MOCNO
                    naciągane - przeciez to nie czyjas wklasność, to nie marka .
                    • empi Re: I jeszcze... 03.05.03, 07:21
                      jak to nie widzisz powodu?. Powód jaest taki jak w przypadku podatku za psa.
                      Biorą pieniądze w zamian nic nie dając. Podałem tą wątpliwość nie znając
                      konkretnego przepisu. Słyszałem, że firmy które w nazwie
                      używają "Lublin","lubelskie" itp. muszą płacić miastu haracz. Uważam,
                      że "gazeta" mogłaby pomóc nam to ustalić, ostatecznie siłą rzeczy pyskując tu
                      promujemy "gazetę".
                      pzdr.
                      • Gość: Stach Informacji udzieli MIEG IP: w3cache:* / 192.168.0.* 03.05.03, 16:52
                        Informacji udzieli :

Miejski Inspektorat Ewidencji Gospodarczej
                        20-060 Lublin, ul.Leszczyńskiego 20

prowadzenie spraw związanych z wydawaniem zezwoleń na używanie herbu i nazwy
                        miasta Lublina,
                        tel.44-35-282, pok.703;

pozdr.
                        • Gość: ryża małpa Re: Informacji udzieli MIEG IP: *.lublin.mm.pl 03.05.03, 17:11
                          Ja myslę , że dopóki nie używamy nazwy miasta w celach komercyjnych to chyba
                          nam wolno?
                          • Gość: Stach Re: Informacji udzieli MIEG IP: w3cache:* / 192.168.0.* 03.05.03, 17:22
                            Namiary na źródełko informacji już jest. Jeden telefon Naczelnego w
                            poniedziałek rozwiąże nasze wątpliwości.

pozdr.
                            • Gość: mike Re: Informacji udzieli MIEG IP: 195.114.189.* 03.05.03, 19:06

infolublin.com

lub

lublininfo.com
                              • Gość: Stach Proponuję... IP: w3cache:* / 192.168.0.* 03.05.03, 23:12
                                Albo

www.wiwat.lublin.pl

pozdr.
                                • Gość: Stach Re: Proponuję... IP: w3cache:* / 192.168.0.* 04.05.03, 17:38
                                  Uzasadnienie dla nazwy wiwat.lublin.pl:

Wiosna symbolizuje powstawanie, budzenie się czegoś, odnowę, oczekiwane ciepłe
                                  miesiące tj. maj a maj to narodowe święta min. demokracji... 3-maj.
                                  WIWAT MAJ, 3-ci MAJ to słowa starej pieśni narodowej...

W założeniach stronka ma być redagowana demokratycznie przez nas i dla nas i
                                  właśnie w tym wiosennym, majowym czasie powstaje.

pozdr.
                                  • dociek Re: Proponuję... 04.05.03, 18:40
                                    A nie masz przypadkiem "na świeżo" zaliczonego weselicha? Wiwat młoda para i
                                    podobne klimaty?
                                    • Gość: Stach Re: Proponuję... IP: w3cache:* / 192.168.0.* 04.05.03, 19:45
                                      Każdy sądzi według siebie.

"Najtrudniej zbić argumenty kogoś mówiącego nie na temat."

Stefan Kisielewski
                                      • dociek Re: Juz nic nie proponuję, inni robią to non stop! 04.05.03, 21:03
                                        Ci, którzy dużo mówią, nic nie mówią. (Françoise Sagan)
                                        • lodbrok Re: Juz nic nie proponuję, inni robią to non stop 04.05.03, 21:25
                                          Przy okazji wyboru nazwy dla naszej strony znów wychodzi polskie piekiełko...
                                          Osobiście uważam, że nazwa strony nie jest wcale najbardziej istotna, a
                                          znacznie bardziej powinno nam zależeć na treściach, które strona będzie
                                          zawierać. W sytuacji która zaistniała uważam, że wszelkie głosowania nie mają
                                          sensu bo i tak zawsze znajdzie sie jakiś kombinator. Z demokracją u nas jest
                                          tak jak z tą małpą (to nie do ciebie Ryża:-)), której dało się brzytwę..
                                          Dlatego proponuję, by kolegium redakcyjne w składzie: Ziedrzec, Ryża, Pepperoni
                                          podjęło stosowną decyzję co do nazwy. Wolę rozsądną dyktaturę (bo mam do tych
                                          osób pełne zaufanie),niż kpiny z demokracji (przykładem wielokrotne klikanie w
                                          jedną nazwę). Nie dajcie się prosić i zróbcie porządek. Pozdrówka
                                          • Gość: Stach Czas podjąć decyzję IP: w3cache:* / 192.168.0.* 04.05.03, 21:44
                                            POPIERAM!

pozdr.
                                            • dociek Do Kolegium 05.05.03, 11:01
                                              Rzadko, bo rzadko, ale tym razem zgodzę się ze Stachem. Decyzja wyboru nazwy
                                              niech pozostanie domeną "samozwańczego" ;) Kolegium Redakcyjnego, tym bardziej,
                                              że im się też coś należy, skoro swoje funkcje pełnią społecznie. Życzę Kolegium
                                              owocnej dyskusji i właściwego, logicznego wyboru.
    • pepperoni78 Re: Nowa nazwa dla stronki 06.05.03, 10:31
      A róbta co chceta... Wróóóć komuno ;) Precz z demokracją ;) Vivat Ziedrzec
      Imperator ;)
      • lucy_z Re: Nowa nazwa dla stronki 06.05.03, 10:48
        Peppe??? Ty wiesz, że gdzie trzech Polaków tam trzy zdania???
        :)))
        • Gość: ryża małpa Re: Nowa nazwa dla stronki IP: *.lublin.mm.pl 06.05.03, 10:54
          Czy Kot przeżył zabiegi?
          • lucy_z Re: Nowa nazwa dla stronki 06.05.03, 11:07
            Wiesz, strasznie to wyglada. Wczoraj nieprzytomna była, czołgała się,
            przewracała. Bezwiednie obsusiała dwa koce, krzesło i parę rzeczy. Nie dała się
            ulożyć w koszyku tylko do mnie cołgając sie pchała do łóżka. Myslę sobie,
            trudno, najwyżej więcej prania bede miała i całą noc przespała pod kołdrą. A
            wczoraj taka nieprzytomna prawie wczołgała się pod kanapę bardzo nizutką,
            ciężką jak diabli i trzeba bylo to dźwignąc żeby to podnieść;) Teraz wstała i
            się snuje i nie może sobie miejsca znaleźć. Widać, że xle się czuje. Nic nie
            pije i nie je. Myślę, że jeszcze trochę to potrwa. Weterynarz powiedział, że
            dali jej wiekszą dawkę na uspienie bo słabo jakoś reagowała na słabszą i stąd
            chyba takie zachowanie.
            • Gość: ryża małpa Re: Nowa nazwa dla stronki IP: *.lublin.mm.pl 06.05.03, 13:48
              FChyba tak :-((( Mój kot oczadział tylko na jeden dzień
              • rena_gd Prive... zupełny;)) 06.05.03, 14:46
                skoro już moje poprzedniczki odeszły od tematu zasadniczego ja też sobie
                pozwolę... a co tam...

1. Lucy ucałuj tego swojego kota i tę drugą osobniczkę płci żeńskiej też, tylko
                obie z innego powodu;)) I się nie martw... musi być dobrze... mam nadzieję, że
                po tych wszystkich przejściach odezwiesz się, miejsce w gazetowej skrzynce na
                krótkiego maila jest;))

2. Ryża... hmmmm nooo nie wiem jak ja mam już prosić... prosię się i prosię i
                jak było pusto w mojej skrzynce na tlenie tak jest...(bo gazetowa pęka w
                szwach, a ja nie mogę się zdecydować co mam wyrzucić) hmmmmm (co byś nie
                mówiła, że adres "zgubiłaś" przypominam... początek taki jak gazetowy a dalej
                tylko małpa (nie ryża) @o2.pl ;)

Pozdrowionka gorące, nadmorskie... uffffff jak gorącooooo

Jeszcze 15 minut i idę do domku;))

A co do stronki.... to "peppe wróć" ma rację.. róbta co chceta... w końcu to wy
                redakcja nieeee??

Rena
                • lucy_z Re: Do Reni:)) 06.05.03, 21:35
                  Dzięki Reniu:))) Obie wycałowane;)) napisałam do Ciebie:))
                  • lucy_z Re: Do Pepperoniego:) 06.05.03, 22:39
                    Peppe:) Chyba nam nie urwiesz glowy za tę prywatę???;)
      • dociek Re: Nowa nazwa dla stronki 09.05.03, 09:39
        No i jakie są ostateczne konkluzje odnośnie nazwania tejże społecznej
        witryny ? Temat jakoś przygasł, a konstruowanie strony jakby zamarło...
        Niedoczas, techniczne problemy, za piękna pogoda i życia szkoda, ogień wygasł?
        • Gość: ryża małpa Re: Nowa nazwa dla stronki IP: *.lublin.mm.pl 09.05.03, 10:11
          Nie wygasł- ziedrzec przysłał mi wczoraj we fragmentach co prawda ale zawsze
          projekt nowej grafiki ( bardzo fajny), ja jak tylko napisze pracke zabieram sie
          za dalszą część przewodnika - mam pomysł jak ja nieco uatrakcyjnić i uczytelnić
          te flaki z olejem a trudu Peppera nie doceniasz???
          • dociek Re: Nowa nazwa dla stronki 09.05.03, 13:22
            Sorry, nie chciałem nikomu niczego..., ale są to sprawy i sprawki, "o których
            pospólstwo dowiaduje sie na samym końcu, dopiero jak kupi gotową gazetę"... ;)
            A co z nazwą? Skoro była publiczna dyskusja? Jakieś jej rezultaty...? Puścisz
            farbę?
            • Gość: ryża małpa Re: Nowa nazwa dla stronki IP: *.lublin.mm.pl 09.05.03, 13:30
              nie puszcze bo jeszcze nic nie wiem :-)
              Zostanie wybrana jedna z naw , które uzyskały najwięcej głosów:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka