kocicca73 14.03.07, 09:27 zapraszam do dyskusji osoby, które przeszły pomyślnie wczorajszy etap rekrutacji czy są tu tacy? z moich obserwacji wynika że większość tych co przeszli to faceci czekam na odpowiedzi:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kocicca73 Re: EMPIK -co dalej??? 14.03.07, 11:21 wygląda na to, że ci co się załapali, są na spotkaniach albo tak zaaferowani siedzą i kują przed rozmową indywidualną:) czekam na wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yakor Re: EMPIK -co dalej??? IP: *.marsoft.net 14.03.07, 14:00 Ja byłam w grupie z godziny 15. Dzisiaj o 17 mam rozmowę - Ty pewnie już na niej jesteś :) To fakt, że większość osób które przeszły to mężczyźni, u mnie w grupie tylko ja i jedna Pani (ok. 40 lat) przeszłyśmy do kolejnego etapu. Za kilka godzin zobaczymy jak to będzie :) Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yakor Re: EMPIK -co dalej??? IP: *.marsoft.net 14.03.07, 14:02 Ps: nie kułam 9wogóle do rozmowy sięnie przygotowywałam), i nigdy wcześniej nie chodziłam na tego typu rekrutację ani na szkolenia - widać niektórzy są po prostu dobrzy :) Fakt - nie wstydzę się i jak trzeba mówić to po prostu mówię... większość ludzi ode mnie z grupy spuściłą głowy i udawała że ich nie ma a przecież chodziło o to by się wykazać. Odpowiedz Link Zgłoś
aska275 Re: EMPIK -co dalej??? 14.03.07, 19:36 Wiesz, to, że ktoś jest dobry to nie oznacza, że trajkocze jak najęty i niekoniecznie ciekawie bo jak widać przyjęli osobę, która dużo mówiła i osobę, która mało mówiła. Odpowiedz Link Zgłoś
kocicca73 Re: EMPIK -co dalej??? 14.03.07, 14:25 nie ja nie idę na spotkanie nie zaprosili mnie ja też wczoraj zabierałam głos w dyskusji,chyba nawet zbyt dużo powiedziałam... zastanawia mnie tylko czemu zaprosili osoby ( z mojej grupy )takie które najmniej się odzywały lub nie powiedziały naprawdę nic ciekawego... czy was też było na początku 15? ile przeszło na dziś? Odpowiedz Link Zgłoś
natkaa66 Re: EMPIK -co dalej??? 14.03.07, 14:32 Nie bądź ździwiona,tyle jest bezrobotnych ,że pracodawcy mogą przebierać do woli!!!!! Teraz do sprzątania trzeba mieć wyższe wykształcenie. Powodzenia w poszukiwaniu pracy;) Odpowiedz Link Zgłoś
kocicca73 Re: EMPIK -co dalej??? 14.03.07, 15:26 no przy takim bezrobociu niektóre pomysły trwale weszły w głowy pracodawców niestety ale nawet w chwili obecnej, w empiku w galerii centrum maja do obsadzenia wolne etaty empik w plazie to bedzie megastore oni potrzebują dużą grupe nowych ludzi i co? czekam na wypowiedzi osób, które były dzis na spotkaniach indywidualnych czy dziś też tak dużo ludzi odpadło jak wczoraj?? Odpowiedz Link Zgłoś
kocicca73 Re: EMPIK -co dalej??? 14.03.07, 18:58 podbijam miało się dziś skończyć około 18.00 więc szczęśliwcy;)są juz w domku Odpowiedz Link Zgłoś
kocicca73 Re: EMPIK -co dalej??? 15.03.07, 14:05 NO NIE WIERZĘ że wszyscy, co przeszli pomyślnie rekrutacje do empiku są juz na badaniach lekarskich ludzie podzielcie się swymi opiniami, podpisaliście kolejne zobowiązanie co do tajemnicy przebiegu rekrutacji???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: EMPIK -co dalej??? IP: *.centertel.pl 15.03.07, 15:17 nudna jesteś kocicco. Odpowiedz Link Zgłoś
natkaa66 Re: EMPIK -co dalej??? 15.03.07, 19:15 Gość portalu: bosman napisał(a): > nudna jesteś kocicco. ............................. Bosmanie zrozum,że kocica przeżywa porażkę.... Odpowiedz Link Zgłoś
kocicca73 Re: EMPIK -co dalej??? 15.03.07, 21:18 natka nie przeżywam porażki już mi minęło zdziwienie ale zastanawiam się nad tym, czy faceci ci przeszli pomyślnie rekrutacje w momencie gdy dowiedza się że pensja to ok 650 zł na rękę po prostu od razu zrezygnują albo po miesiącu pracy gdy dostaną tą oszołamiającą kwotę do ręki ten aspekt mnie baaaaaaaaardzo interesuje, bosmanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yakor Re: EMPIK -co dalej??? IP: *.marsoft.net 16.03.07, 12:55 Jesteś śmieszna. Po pierwsze - pensja jak na okres próbny na dodatek za 3/4 etatu cale nie jest mała (wiem co mówię bo byłam na wielu rozmowach i na większośći za pełny etat proponują tyle a co najgorsze - nic siępotem nie zmienia), po drugie - po okresie próbnym (2-3 miesiące) pensja wzrasta - nie wiem dokładnie o ile, ale zdaje się że o ok. minimum 200 zł. Po pół roku masz szansę na awans, pełny etat i zmianę stanowiska - co się wiąże z podwyżkami... Ludzie - czego oczekujecie na samym początku pracy, kiedy nie jesteście wdrożeni i popełniacie mnóstwo błędów? Ktoś ma wam płacić 2000 zł już na wstępie? Dzisiaj majądzwonić do wszystkich z rozmów indywidualnych - powiedzą kto będzie szedł na szkolenie i do pracy, a kto nie... Odpowiedz Link Zgłoś
ewelline Re: EMPIK -co dalej??? 16.03.07, 14:15 Pensja po prostu jest rewelacyjna - 850 zł brutto za 3/4 etatu. Nic, tylko brać i pracować! I za ponad 600 zł utrzymać się - wynająć mieszkanie bo juz o kupnie nie wspominam, mieć na jedzenie, ubranie, kosmetyki. O zakładaniu rodziny i dzieciach też nie wspominam. A potem po tych 3 mies. na rękę będzie 800 zł na rękę - NO PO PROSTU REWELACJA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yakor Re: EMPIK -co dalej??? IP: *.marsoft.net 16.03.07, 14:23 Zawsze możesz pracować jako dyrektor banku za 6000 + premie :) Nikt nie mówi że to dużo, ale w większości przypadków wysokich pensji na początku pracy oczekują ludzie bez doświadczenia, zdolności i - bez ambicji. Jeśli jesteś dobra to po roku zamiast 800 możesz mieć 2000 - trzeba się tylko postarać... Za narzekanie nikt Ci płacic nie będzie. Otwórz własnąfirmę i całąkasę miej dla siebie. Ps: do zakładania rodziny potzrebne sądwie osoby - czyżby Twoja druga połówka była pasożytem na bezrobociu? Dwie pensje i odrobina silnej woli wystarczy żeby sobie poradzić. Ja teraz bez zatrudnienia mam ok. 300 zł zysków - trzeba tylko troszkę pomyśleć :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewelline Re: EMPIK -co dalej??? 16.03.07, 14:39 No przecież ty też możesz pracować jako dyr. banku ale wolisz Empik :) Zarabiać przez 3 miesiące 600 zł na rękę a potem 800 zł, przypuśmy, że partner też za tyle pracuje, to daje razem 1600 zł, koszt wynajęcia mieszkania to ok. 800 zł, do tego dochodzą inne opłaty, jedzenie, ubrania, kosmetyki. A jak jeszcze jest dziecko? Zostaje na życie 800 zł dla 2-3 osób na miesiąc. To nie jest życie - to jest nędza, wegetacja. I co to za chamiskei numery z pracą na 3/4 etatu? Dlaczego nie cały etat? Żeby płacili mniejszy zus? Żeby pracownik nie miał pełnych praw? No dlaczego? Na pewno z jakiegos powodu i to na pewno niekorzystnego dla pracownika, tylko korzystnego dla Empiku. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelline Re: EMPIK -co dalej??? 16.03.07, 14:47 Zresztą oto wypowiedzi osób, które tam pracują albo pracowały. Oto świetlana przyszłość w Empiku, gdyby tam rzeczywiście było tak fajnie to tyle osób by stamtąd nie ochodziło i Empik nie prowadziłby rekrutacji przez cały rok bo ogłoszenia do pracy w Empiku pojawiają się bardzo często a ci ludzie przecież nie odchodzą z Empiku bo jest tak fajnie. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=58008347&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=56787820&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yakor Re: EMPIK -co dalej??? IP: *.marsoft.net 16.03.07, 14:58 Ja nie narzekam, więc nie próbuj odwracać kota ogonem - to tobie nie podobają się zarobki, dlatego dziwię się po co wogóle interesujesz się taką pracą. Nie interesują mnie opinie ludzi, którzy nie potrafią ocenić niczego obiektywnie - co widać po tym forum. Jak ktoś jest zły bo nie przeszedł pierwszego etapu rekrutaci od razu marudzi że było beznadziejnie, ze firma słaba - to po co wogóle szedł na to spotkanie? Przecież nikt nikogo nie zmuszał, ale jakbyście się dostali - to rozmowa wyglądałaby inaczej... Nie zamierzam zachodzic w ciążę tuż po otrzymaniu pracy - jeśli ty tak chcesz postąpić to nic dziwnego że nikt cię nie chce zatrudnić. Najpierw sobie ułóż karierę zawodową a potem myśl o dzieciach - nie odwrotnie. A jak cię na nie nie stać - to ich nie rób! Powtarzam - jak ci taka praca nie odpowiada to szukaj innej. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelline Re: EMPIK -co dalej??? 16.03.07, 15:09 Przecież ja wcale nie napisałam, że ty narzekasz, napisałam tylko, że ty również mogłabyś pracować jako dyr. banku za 6 tys. zł ale wybrałaś Empik :) I co tu obiektywnie oceniać? Przecież jakie są zarobki w Empiku to żadna tajemnica. A o dzieciach pisałam ogólnie, w kontekście wyżycia za 600 zł ale ty jakieś zaściankowe myślenie reprezentujesz, tylko jakiś prostacki pracodawca zwalnia z powodu zajścia w ciążę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yakor Re: EMPIK -co dalej??? IP: *.marsoft.net 16.03.07, 15:01 Jakie jest twoje dośiadczenie zawodowe ewelline? Jakie miałaś dotychczas zarobki? Im jesteś młodsza i mniej doświadczona, tym mniej możesz oczekiwać od pracodawcy... Odpowiedz Link Zgłoś
ewelline Re: EMPIK -co dalej??? 16.03.07, 15:17 Moje dośw. zaw. i zarobki to moja sprawa. I wiem co mogę oczekiwac od pracodawcy - na pewno nie traktowania mnie jako taniej siły roboczej, jako niewolnika na 3/4 etatu za 600 zł. Za 600 zł to mi się nie chce wstawać z łóżka. Człowiek powinien się szanować i znać swoją wartość. Peunta wątku do którego podałam linku "Szanujcie się ludzie.." uważam za bardzo dobrą ale też rozumiem, że niektórzy nie mają wyjścia i muszą pracować za takie nędzne grosze bo takie są realia w Lublinie ale też nie dziwię się tym, którzy są bezrobotni z wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelline Re: EMPIK -co dalej??? 16.03.07, 15:18 Będziesz tam pracować za te 600 zł to ok - to jest Twój wybór ale szanuj też zdanie innych osób bo nie każdy musi się godzić na takie warunki pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yakor Re: EMPIK -co dalej??? IP: *.marsoft.net 16.03.07, 15:29 Szanowanie siebie a realne spojrzenie na własne możliwości to dwie różne sprawy. Uważasz że sprzątaczka pracująca za 300 zł sięnie szanuje? Skoro na przykład skończyła ledwo podstawówkę i nic robić nie może, to nie powinna wymagać porządnej pensji. Po drugie - początki sązawsze trudne, nie zamierzam pracować za 800 zł dłużej niż kilka miesięcy :) Warto czytać uważniej co inni piszą - gdzie znalazłaś informację o wyrzucaniu ciężarnych? Przecież prawo pracy tego zabrania - może warto się zainteresować dokładnie tematem niż opierać własne zdanie na cudzych wypowiedziach. Wiem na co mnie stać, i znam życie - jak będziesz zadzierać nsa to do końca życia pozostaniesz na bezrobociu, albo znajdziesz pracęz wyższymi zarobkami, za to charować będziesz jak wół i nadal nie będziesz miała możliwości załozenia rodziny - bo nie będziesz miała na to czasu. Wiem co piszę - ja w przeciwieństwie do ciebie miałam okazję pracować w wielu miejscach i wiem jak wygląda nasz rynek pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelline Re: EMPIK -co dalej??? 16.03.07, 16:15 Uważam, że sprzątaczka za 300 zł się nie utrzyma. Każdy człowiek, który chce pracować i ma zawód, coś potrafi może wymagać pensji, która pozwoli mu się utrzymać i żyć godnie jak człowiek a te 600 zł utrzymania nie zapewniają. Dlaczego kelnerka czy sprzątaczka na zachodzie może zyć jak cżłowiek? Widać można mieć porządną pensję nie mając wyższego wykształcenia bo do sprzątania czy podawania jedzenia nie potrzeba uniwersytetu a do pracy w Empiku na sprzedawcę potrzeba. "...gdzie znalazłaś informację o wyrzucaniu ciężarnych?" Gdzie znalazłam? No najwyraźniej ty tak uważasz: "Nie zamierzam zachodzic w ciążę tuż po otrzymaniu pracy - jeśli ty tak chcesz postąpić to nic dziwnego że nikt cię nie chce zatrudnić.". "Wiem co piszę - ja w przeciwieństwie do ciebie miałam okazję pracować w wielu miejscach i wiem jak wygląda nasz rynek pracy." A skąd wiesz gdzie ja pracowałam? Gdzieś to tu napisałam czy tak po prostu sobie wymyśliłaś? Skoro pracowałaś już w tak wielu miejscach pracy i co za tym idzie masz już jakieś doświadczenie i teraz będzie pracować w Empiku za 600 zł to widać najwyraźniej, że stoisz w miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
kocicca73 Re: EMPIK -co dalej??? 16.03.07, 16:02 yakor - własnie o tym pisałam ty też sama stwierdziłas że będziesz szukać dalej empik to nie jest kres twych ambicji czy tez możliwości i właśnie w ten sposób myśla lub będa myślec mężczyźni zatrudniebi dzis w empiku a na marginesie - zadzwonili? pracujesz? można ci gratulować? ja tu się przyznaję, iż nawet za te pieniądze bym chętnie pracowała w empiku, gdyz jestem technikiem księgarstwa, dla mnie to spełnienie pasji zawodowej dlatego tez zbieram informacje kiedy następna rekrutacja Odpowiedz Link Zgłoś
yakor Re: EMPIK -co dalej??? 16.03.07, 17:27 nie napisałam że będę szukała dalej - czytajcie dokładnie co się pisze!, napisałam że za takie pieniądze nie będępracowała dłużej niż kilka miesiecy co oznacza że zamierzam awansować :) Ewellina - jak powiesz pracodawcy że chcesz zaraz mieć dziecko to cię po prostu nie zatrudni, a to co innego niż wyrzucenie z pracy. Jeśli codzi o twoje doświadczenie to musi być słabe skoro wstydzisz się do niego przyznać. Czepiacie się bo was nie wzięli pod uwagę i tyle. Po co dyskutujecie jeśli tak naprawdęwam to nie odpowiada? Poszłyście na rekrutacjęw nadziei na pracę - nie wyszło iec teraz szukacie przyczyn w innych -a to wy byłyście zbyt słabe żeby was przyjąć, zaakceptujcie wreszcie fakt, że nie powinnyście się negatywnie wypowiadać w temacie, o którymnie macie pojecia. Nie pracujecie tam, nie będziecie tam pracowały i tyle, po co ta kłótnia? Odpowiedz Link Zgłoś
ewelline Re: EMPIK -co dalej??? 16.03.07, 17:44 Masz takie bogate doświadczenie zawodowe a idziesz do pracy za 600 zł? To degradacja albo stanie w miejscu bo skoro ma się doświadczenie to się przerobiło te 600 zł przez jakiś czas po to żeby zarabiać więcej. "Jeśli codzi o twoje doświadczenie to musi być słabe skoro wstydzisz się do niego przyznać." Moje doświadczenie jest na tyle wystarczjące abym nie musiała pracować za 600 zł a towje jest takie bogate bo takim się właśnie chwalisz, że aż musisz wziąć robotę za 600 zł. I nie sądzę, żeby ktoś był zbyt słaby na stanowisko zwykłego sprzedawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
kocicca73 Re: EMPIK -co dalej??? 16.03.07, 17:55 no yakor pochwal się zadzwonili? pracujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yakor Re: EMPIK -co dalej??? IP: *.marsoft.net 16.03.07, 18:20 z doświadczenia wiem że nie zawsze chodzi o kasę, ale żaden materialista tego nie zrozumie... Nie potrzebuję charówki za 1500 z szefem debilem, bo mnie stać na to żeby sobie pracować gdzie chcę i za małą pensję :)moja łączna pensja z tym co zarabiam teraz będzie odrobinę wyższa niż średnia krajowa, a to nie jest źle tym bardziej że nie jestem sama i razem z chopakiem miesiecznie mamy wystarczająco dużo pieniędzy żeby kupić mieszkanie i je utrzymać chwalić się nie mam zamiaru, nie zniżę się do waszego poziomu, bo po waszych wypowiedziach łatwo się zorientować że jakby was przyjęli to byście się chwaliły, a skoro was nie chcą to od razu udajecie że wam to nie odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelline Re: EMPIK -co dalej??? 16.03.07, 18:48 "Nie potrzebuję charówki za 1500 z szefem debilem, bo mnie stać na to żeby sobie pracować gdzie chcę i za małą pensję :)" Taa, jasne, skoro cię stać na to żeby pracować gdzie chcesz to dlaczego nie pracujesz jako dyrektor banku heh, tylko w Empiku za 600 zł? Myślisz, że w Empiku charówki nie będzie? Dlaczego uważasz, że zarabiając 1500 zł trzeba miec od razu charówkę i szefa debila a za 600 zł nic nie robić i mieć super szefa? Co za ograniczone myślenie. Ale super, że sobie będzie dorabiać w Empiku za 600 zł i dzięki tym pieniądzom zarabiasz średnią krajową, która wynosi ok. 2500 zł, tylko, że pisałaś, że masz dodatkowe 300 zł bez nic nie robienia a dodawszy te 600 zł to wychodzi 900 zł a to nie jest średnia krajowa. "...chwalić się nie mam zamiaru, nie zniżę się do waszego poziomu,..." - a co przed chwilą zrobiłaś jak się nie pochwaliłaś, że masz bogate doświadczenie i zarabiasz ponad średnią krajową? No niektórzy to nie widzą nic poza czubkiem własnego nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
kocicca73 Re: EMPIK -co dalej??? 16.03.07, 18:42 słonko mi zależy na pracy w empiku dlatego potrzebuję informacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: EMPIK -co dalej??? IP: 87.239.244.* 17.03.07, 00:50 Mogę powiedzieć jedno: NIE ZADZWONILI dzisiaj, a mieli dzwonić do każdego, bez względu na to czy odpowiedź pozytywna czy nie. Hasło EMPiKu brzmi 'Pełna kultura' a w praktyce to robienie dupy z gęby!! No i w sumie jakby zadzwonili i powiedzieli sumę 650 na rękę to bym ich wyśmiał i kazał całować się w d.u.p.ę!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewelline Re: EMPIK -co dalej??? 17.03.07, 14:29 Jakbyś powiedział tak im z tą dupą to byłoby naprawdę super hehe..., ktoś im tak powie raz, drugi i może zmądrzeją i przestaną rekrutować jak na niewiadomo kogo za 600 zł. I OTO MAMY "PEŁNĄ KULTURĘ" Empiku! Odpowiedz Link Zgłoś
kocicca73 Re: EMPIK -co dalej??? 17.03.07, 12:11 dzięki xyz za te informację jest ona ważna bo powinni zadzwonić do każdego bez względu na efekt indywidualnej rozmowy a innym jak poszło??? prosze o wypowiedzi!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: EMPIK -co dalej??? IP: 87.239.244.* 17.03.07, 14:25 Nie chodzi o to ,że powinni. Oni po prostu po rozmowie indywidualnej powiedzieli, że będą dzwonić do każdego. Już nie mówię o tym, że tak jest bardziej kulturalnie, jeśli się informuje o tym, czy proces rekrutacji zakończył się pomyślnie czy nie, bo wiele firm nie oddzwania jeśli nie przyjmują do pracy. Ale ludzie z EMPiKu wyraźnie powtarzali kilka razy ,że zadzwonią tak czy siak - taka oto jest "Pełna kultura" EMPiKu Odpowiedz Link Zgłoś
ewelline Re: EMPIK -co dalej??? 17.03.07, 14:26 kocica a myślisz, że każdy kto był na rozmowie w Empiku siedzi tu na forum? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kocicca73 Re: EMPIK -co dalej??? 17.03.07, 15:09 byc może nie każdy a ponieważ ogłoszenie o pracy w empiku było w necie na pracuj.pl i jobpilot to oznacza że ludzie którzy uczestniczyli w rekrutacji korzystają z netu a forum lubelskiej wyborczej jest dosyć popularne Odpowiedz Link Zgłoś