Dodaj do ulubionych

Front obrońców biurokractwa w MPK

17.03.07, 11:09
Stworzył się na forum front obrony biurokractwa z MPK.

Bez biurokractwa i wysokich pensji za nicnierobienie komunikacja jest
niemożliwa. MPK musi utrzymywać wielu pracowników biurowych którzy zarabiają
więcej niż kierowcy. To jest najważniejsze, to biurokractwo.

Prawda, Mister MR? Za co tak kochasz biurokractwo z MPK?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mister MR Re: Front obrońców biurokractwa w MPK IP: *.chello.pl 17.03.07, 11:24
      Pokaż mi post i zacytuj: Mister MR napisał:"Kocham MPK i gapowiczów" :)
      Póki co nie udowodniłeś mi, że sieciówki powodują wzrost liczby gapowiczów, a
      ja ci udowodniłem na kilku przykładach, że wcale tak nie jest.

P.S. Pisze się Biurokracja, a nie biurokractwo :)
      • aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 13:51
        póki co to powiedz za co tak kochasz biurokractwo z MPK że nie chcesz
        rozwiązania tej badziewnej firmy

sieciówki powodują wzrost liczby gapowiczów

oto dowód :
        w busie Lublin - Parczew nie ma sieciówek i nie ma gapowiczów
        w autobusie MPK Lublin są sieciówki są gapowicze.

jeżeli ten dowód do ciebie nie przemawia, to ja juz nie wiem.
        • Gość: Mister MR Re: Front obrońców biurokractwa w MPK IP: *.chello.pl 17.03.07, 14:54
          Ależ Ty ciężkomyślący...Gdzie napisałem, że kocham MPK? Jestem niestety w
          pewnym sensie na nie skazany, bo jeszcze jestem młody, studiuję i nie mam
          samochodu(do czasu).
          MPK jest zbiurokratyzowaną firmą i molochem z poprzedniej epoki- to fakt
          niezaprzeczalny i ja tu się z Tobą zgadzam. Rozwiązanie czy restrukturyzacja, a
          może utworzenie ZTM- ciężko mi w tej chwili powiedzieć co lepsze. W każdym
          razie jedno z tych wyjść nastąpi w przeciągu najbliższych 6-8 lat i zwykły
          mieszkaniec skorzysta, co by się nie działo- nie będzie gorzej niż jest, bo już
          nie może być.

Jednak nie o tym rozmawiamy przecież. Piszesz o obsłudze konduktorskiej,
          sprawdzaniu biletów przy wejściu- na pewno w busie do Parczewa jest to
          łatwiejsze, co nie zmienia faktu, że MPK Lublin nie radzi sobie z tym. Może i
          nadejdzie taki dzień, że przewoźnik dowożący do Parczewa wprowadzi sieciówki.
          Czy spowoduje to pojawienie się gapowiczów? Big Star podobno ma sieciówki. Czy
          tam też jeżdżą na gapę? Czy na tą siłownię gdzie chodzę da się wejść za darmo,
          mimo że są karnety? NIE! A lepiej chyba z góry zapłacić te 35 zł niż za każde
          wejście 6 i w rezultacie stracić w całomiesięcznym rozrachunku kilkadziesiąt
          złotych. I ta komunikacja miejska też niech przy tym abonamencie pozostanie, a
          niech się zmieni egzekwowanie kar, niech kilkakrotnie wzrośnie częstotliwość
          kontroli tak by jej prawdopodobieństwo było takie, by nie opłacała się jazda na
          gapę. Taryfa biletowa nic tu do tego nie ma. Jak nie będzie sieciówek to też
          nie znikną w MPK gapowicze, jak nie będzie kontroli. Tu o to chodzi a nie o
          system biletowy, bo ten im korzystniejsze i dobrze obliczone ma sieciówki, tym
          jest atrakcyjniejszy. Lepiej przecież z góry zapłacić korzystną dla siebie
          kwotę i nie latać za każdym razem do kiosku po bilet. Bilety okresowe masz
          wszędzie, tylko firmy komunikacyjne gdzie indziej są bardziej ucywilizowane niż
          MPK Lublin.
          A o MPK jeszcze raz napiszę- jedna z najgorszych firm komunikacyjnych w Polsce,
          ale cóż ja mały człowiek poradzę- jeżdżę bo muszę :-)
          • aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 15:06
            jaka restrukturyzacja?
            Ty jesteś chory człowieku?
            Związki zawodowe z MPK pozwolą ci zwolnić choć 1 osobę z biurokractwa???

Tą firmę trzeba zlikwidować jak najprędzej, ludzi pozwalniać, a autobusy
            sprzedać.

Co to jest ZTM? Kolejne biurokractwo i pierdzistołki za nasze pieniądze. W jaki
            sposób zwykły mieszkaniec skorzysta na tym że kilkudziesięciu biurokratów w
            ZTMie będzie brało po kilka średnich krajowych?
            Ty jesteś chory? Co ty studiujesz?

BigStar nie ma sieciówek tylko bilety miesięczne a to jest różnica. Choć może
            Ty tego nie rozumiesz.

Co ty bzdurzysz tu o jakichś siłowniach i egzekwowaniu kar? MPK nawet
            kasowników nie umie zamotować a ty bys chciał żeby oni egzekwowali kary? Chory
            jesteś???

MPk trzeba zlikwidować i to jak najprędzej.

System sieciówkowy jest atrakcyjniejszy?
            Dla kogo? Dla gapowiczów i biurokractwa. No może jeszce dla miłośników
            autobusów którzy każdy przystanek podjeżdżają innym autobusem.

A po co latać do kiosku po bilet? Płacić się powinno złotówką którą masz w
            kieszeni albo w dalszej przyszłości kartą chipową zintegrowaną z kartą do
            komórki. Do tego wcale nie jest potrzebne ani istnienie MPK, ani tym bardziej
            biurokractwa, które tak kochasz.

• aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 15:08
              skąd się u ludzi biorą takie ciągoty do płacenia z własnej kieszeni
              rozbudowanemu biurokractwu? Oddaj Mister MR pół pensji, zarabiaj 1000 zł
              zamiast 2000 zł żeby biurokractwo mogło ci dać sieciówkę

• Gość: Mister MR Re: Front obrońców biurokractwa w MPK IP: *.chello.pl 17.03.07, 15:12
                Zamiast się mądrzyć pojedź do np.do Gdyni i zobacz jaka tam jest fajna
                komunikacja. Bardzo dobre autobusy. Mimo tego, że jest tam ZTM, trolejbusy i
                sieciówki :)Albo do Poznania. Wszystko tam gra jak należy. :) Nie patrz na to z
                perspektywy Lublina.
              • sothink Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 15:22
                Ależ ty durny jesteś to o pomstę woła, pewnie w podstawówce byłeś klasowym
                debilem, wszyscy cię opluwali i śmiali się z ciebie.
                Na trasie Srarczew-Lublin system płacenia przy wejściu jest jak najbardziej
                wskazany. Natomiast wyobraź sobie (jeżeli to nie za trudne dla ciebie), ile by
                trwało wpuszczenie wszystkich ludzi do autobusu poruszającego się w centrum
                Lublina - 10 minut albo lepiej przy dużym obłożeniu. Wiesz co to znaczy, że
                dystans 10km byś pokonywał w 4h. A korki by były gorsze niż we Wrocławiu.
                Co co ty byś chciał da się jedynie sensownie rozwiązać poprzez karty chipowe i
                urządzenie komunikujące się z nimi zainstalowane a autobusie. To jest realne,
                takie plany są we Wrocławiu. Jednak żeby to działało dobrze, pewnie minie parę
                ładnych lat, tak więc sieciówek na razie się nie da zastąpić.
                • Gość: Mister MR Re: Front obrońców biurokractwa w MPK IP: *.chello.pl 17.03.07, 15:27
                  W Lublinie też ma być bilet elektroniczny i być może z czasem zastąpi to
                  sieciówki.
                  • sothink Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 15:34
                    Aron nawet nie wpadł na pomysł biletu elektronicznego, ale on jest chyba chorą
                    osobą i dajmy mu spokój.
                • Gość: aron Re: Front obrońców biurokractwa w MPK IP: *.lublin.enterpol.pl 17.03.07, 16:49
                  patrzcie, wrocławski dureń dołąćzył do frontu obrońców biurokractwa

oddaj durniu pół pensji na MPK, żeby mogli zatrudnić 3 razy więcej biurokractwa
                  niż jest teraz. Będziesz szczęśliwy.

jesteś jakiś durny i głupi - gdyby jeździli prywaciarze idioto to przede
                  wszystkim połowa obecnych pasażerów nie weszłaby do autobusu bo to są
                  gapowicze. Gapowicz usiłujący jechać bez złotówki dostałby kopa od obsługi
                  autobusu tak jak to się robi w Kraśniku.

Ja chcę zainstalować karty chipowe ale to za parę ładnych lat, bo na razie to
                  jest drogie. Tyle że te karty chipowe nie powinny działać na zasadzie sieciówki
                  czyli jeździsz ile chcesz aby przez miesiąc, ale na zasadzie kart np. tak-taka
                  czyli z określoną liczbą impulsów. Ale do ciebie to nie przemówi, bo
                  dorównujesz inteligencją menedżerom wrocławskich szpitali.

• sothink Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 17:50
                    Nie będę Cię już wyzywał, bo wiem że jesteś niepełnosprawną osobą, a ja się nie
                    naśmiewam z takich osób.
                    Będę się starał pisać jasno żebyś mógł choć cokolwiek zrozumieć.
                    Wprowadzenie Twojej metody w przypadku MPK się nie sprawdzi, ponieważ
                    zmniejszyłoby to znacznie drożność komunikacji. Nie wierzę, że połowa ludzi to
                    gapowicze. Zastanów się co piszesz. W Przypadku PKS nie ma tego problemu.
                    Do momentu wprowadzenia biletów elektronicznych
                    (pl.wikipedia.org/wiki/Bilet_elektroniczny) nie będzie żadnej skutecznej
                    metody, nie powodującej efektów
                    ubocznych(pl.wikipedia.org/wiki/Efekt_uboczny).
                    Idea "impulsów" jest niekorzystna dla osób korzystających intensywnie z
                    komunikacji miejskiej. Jeżeli dużo korzystają należy im się tak zniżka - tak
                    zwany rabat. Rabat dla "stałych klientów", tak jak ma to miejsce przy zakupie
                    często lub rzadziej ale większych ilości jakiś produktów. Bilet elektroniczny
                    eliminuje gapiostwo nawet gdy abonament na jazdę jest wykupiony na pewien okres
                    czasu.
                    Mam nadzieję, iż zrozumiałeś.
                    btw.
                    > Ja chcę zainstalować karty chipowe ale to za parę ładnych lat, bo na razie to
                    > jest drogie.
                    Czyżbyś był pracował w usługach transportowych? Nie umniejszając Ci, ale ciutkę
                    za słaby jesteś na stanowisko więcej niż pracownika szeregowego, także mniemam
                    że nie jesteś właścicielem busa. Bez obrazy.
                    Może jesteś kierowcą?
                    • aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 20:48
                      ja nie mówię że ma nie być rabatów. MOgą być, np. 100 przejazdów za 95 zł, 200
                      przejazdów za 190 zł itp. Ale bez przesady, żeby nie było tak jak z sieciówkami
                      że można sobie jeździć do woli. To jest absurd bo jest to zachęta do
                      korzystania z komunikacji nawet wtedy jak ktoś nie ma szczególnego interesu do
                      jeżdżenia tylko jedzie bo mu się nudzi bo i tak ma za darmo. TWorzy sie w ten
                      sposób tłok w autobusach. Np. mam pod nosem supermarket Real, ale pojadę sobie
                      do TESCO bo i tak mam za darmo. To jest absurd. Chcesz jechać - to płać.

Nie rozumiesz o co mi chodzi, no ale ja od ciebie tego nie wymaga, w końcu
                      jesteś z Wrocławia.
                      • sothink Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 20:59
                        "To jest absurd bo jest to zachęta do
                        > korzystania z komunikacji nawet wtedy jak ktoś nie ma szczególnego interesu do
                        > jeżdżenia tylko jedzie bo mu się nudzi bo i tak ma za darmo. TWorzy sie w ten
                        > sposób tłok w autobusach. "
                        Ahahahahahahahahah ahahaha o kurcze:) aż monitor ze śmiechu oplułem:] hehehe
                        dobre dobre
                  • Gość: Mister MR Re: Front obrońców biurokractwa w MPK IP: *.chello.pl 17.03.07, 20:34
                    A dlaczego sieciówki mają nie działać na zasadzie "jeździsz ile chcesz"? Komu
                    to przeszkadza? To jest zaleta abonamentu, tak jak ja mam na siłowni, gdzie za
                    35 zł mogę ćwiczyć ile zechcę :)
                    • aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 20:43
                      Gość portalu: Mister MR napisał(a):

> A dlaczego sieciówki mają nie działać na zasadzie "jeździsz ile chcesz"? Komu
                      > to przeszkadza?

W ten sposób tworzy się tłok w autobusach na zasadzie " nie mam co robić to
                      jadę do TESCO zamiast iść np. do Reala który jest blisko".
                • Gość: aron Re: Front obrońców biurokractwa w MPK IP: *.lublin.enterpol.pl 17.03.07, 16:52
                  teraz widać jaki jesteś durny wrocławski debilu. dystans 10 km to w Lublinie
                  pokonuje się busem w 15 minut idioto. To we Wrocławiu są korki bo nawet sobie
                  ulic nie umiecie zbudować debile tylko jakieś tramwaje poniemieckie bruki itp.
                  idź już sobie do wrocłąwia miłośniku biurokractwa
                  • Gość: pasażer Pytania do Arona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 17:38
                    Mam nadzieję katolicki przywieśniaczony oszołomie, że z tych inwektyw którymi obdarzyłeś tutaj swoich adwersarzy wypowiadasz się na niedzielnej sumie.

Zgrabnie uciekłeś od odpowiedzi w innym wątku na moje pytanie: dlaczego mam na takiego przygłupawego pasożyta jak ty płacić 40% z moich podatków, a ty płacisz (jeśli w ogóle) to tylko 19%? Gdzie ta sprawiedliwość, której tak się domagasz?
                  • sothink Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 17:51
                    Przy indywidualnej obsłudze każdego pasażera wydłuży się do 4h, ponieważ postój
                    na każdym przystanku zajmie 10 do 15 minut.
                    • aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 20:45
                      sothink napisał:

> Przy indywidualnej obsłudze każdego pasażera wydłuży się do 4h, ponieważ
                      postój
                      > na każdym przystanku zajmie 10 do 15 minut.

No i widzisz jakiś ty głupi. Postój busa na przystanku zajmuje kilkanaście
                      sekund jak ludzie dają złotówkę i wsiadają. No chyba że ktoś nie ma złotówki i
                      chce wsiadać wtedy dostaje kopa od kierowcy to trwa to kilka sekund dłużej.

• sothink Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 20:56
                        Busy co innego, tam nie ma takiej rotacji pasażerów.
                        Słaby jesteś na maxa. Nie radzisz chyba sobie w życiu za bardzo, co?
                        • aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 21:19
                          a skąd wiesz wrocławski durniu jaka jest rotacja pasażerów w LUBLINIE???

będziesz mnie pouczał barani łbie?
                          • sothink Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 21:36
                            Byłem w Lublinie na delegacji nie raz. Widziałem.
                            • aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 21:38
                              co widziałeś durniu? Jechałeś busikiem 74 i miejskim 26? Ja jechałem tak nie
                              raz i stwierdzam że 74 o wiele szybciej dojeżdża z 3 Maja na Paderewskiego mimo
                              że ma dłuższą trasę i że kierowca pobiera opłaty. Ale ty jesteś tak głupi, że
                              dalej będziesz pisał swoje durnoty.
                              • Gość: pasażer Aron dzisiaj agresywny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 22:54
                                Ej, ty, psychopato forumowy - widzę że dzisiaj nerwy puszczają ))) Weź leki czubku spod Parczewowa.
            • Gość: Mister MR Re: Front obrońców biurokractwa w MPK IP: *.chello.pl 17.03.07, 15:15
              Na razie to żeś napyskował nie na temat, a tylko chciałem Ci uświadomić, że do
              istnienia gapowiczów NIE PRZYCZYNIA się taryfa biletowa, a złe egzekwowanie
              kar, które jest bolączką MPK i tu jest racja.
              • Gość: aron bolączką MPK jest sam fakt istnienia IP: *.lublin.enterpol.pl 17.03.07, 16:51
                bolączką MPK jest sam fakt istnienia tej badziewnej firmy przeżerającej
                pieniądze podatników. A ty jeszcze MPK bronisz, bo zakochałeś się w
                biurokractwie.
                • Gość: pasażer Aron potrącony przez trolejbus w dzieciństwie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 17:39
                  Tak wnioskuję po tej anty-MPK-owskiej fobii, że musiał tę biedną dziecinę walnąć chyba niegdyś pałąk od trolejbusu, bo przecież to oszołomstwo które tutaj prezentuje nie wzięło się znikąd. I stąd teraz ta miłość do MPK))))

• Gość: Mister MR Re: bolączką MPK jest sam fakt istnienia IP: *.chello.pl 17.03.07, 20:04
                  Czemu kłamiesz? Gdzie ja napisałem że bronię MPK i że je kocham? Nie bronię
                  tego molocha!
                  Pisałem zupełnie o czymś innym, ale Ty to przeinaczasz na swój sposób.
                  • aron2004 Re: bolączką MPK jest sam fakt istnienia 17.03.07, 20:44
                    Bronisz MPK bo nie popierasz mnie. A ja chcę likwidacji MPK. A jak mnie nie
                    popierasz, to znaczy że popierasz biurokractwo z MPK. I durnego sothinka z
                    Wrocławia, wielbiciela Ani Dąbrowskiej.
                    • Gość: Mister MR Re: bolączką MPK jest sam fakt istnienia IP: *.chello.pl 17.03.07, 20:50
                      Taaa...jedna jest racja! I to moja jest racja! A nawet jeśli Twoja jest racja,
                      ot moja i tak jest mojsza niż twojsza i to moja racja jest racja najmojsza...

Nikt Aronku nie ma monopolu na rację. Ja nie kocham MPK, tylko mam inny pomysł
                      na komunikację w Lublinie. Jakbym kochał MPK w obecnej postaci to nic bym nie
                      pisał.
                    • sothink Re: bolączką MPK jest sam fakt istnienia 17.03.07, 20:55
                      Ja wielbicielem Ani Dąbrowskiej? Znowu kłamiesz, pokaż mi gdzie jak tak
                      napisałem, co by wskazywało na to że jestem jej wielbicielem.
                      Jesteś chory człowieku. Idź do lecznicy.
                      ARON ZNOWU KŁAMIE!!!
            • Gość: Mister MR Pomidor IP: *.chello.pl 17.03.07, 15:18
              Pomidor
            • Gość: pasażer Prezent dla Arona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 17:33
              Ufunduję ci głąbie podparczewski przejazd taksówką do Abramowic, tylko idź już w końcu na leczenie, bo wymiotować się chce gdy te twoje ludowe mądrości przychodzi czytać.

Kretyn o tobie to eufemizm.
            • Gość: Mister MR Re: Front obrońców biurokractwa w MPK IP: *.chello.pl 17.03.07, 20:22
              ZTM to byłby ratunek dla lubelskiej komunikacji, a gdyby weszły do nas takie
              firmy jak Connex, Mobilis czy ITS ze świetnymi autobusami i konkurencyjnymi
              cenami za wozokilometr, to MPK miałoby dwa wyjścia, albo przyjąć warunki
              twardej konkurencji i poprawić jakość usług, albo przestać istnieć, bo na ich
              miejsce wszedłby jakiś cywilizowany prywaciarz. A sieciówki oczywiście
              obowiązywałyby we wszystkich pojazdach należących do ZTM, jak np. w Gdyni. Co
              by nie podjechało, to możesz jechać na tym samym bilecie miesięcznym. Zyskami
              ze sprzedaży biletów poszczególni przewoźnicy dzieliliby się w zależności od
              wozokilometru. A u nas denerwujące jest to, że sieciówka jest droga i nie można
              nią pojechać u prywaciarza.
              • aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 20:42
                ZTM to zbędne biurokractwo
                • Gość: Mister MR Re: Front obrońców biurokractwa w MPK IP: *.chello.pl 17.03.07, 21:03
                  Weź do łapki pierwszą lepszą książkę od inżynierii transportu lądowego (miałem
                  gdzieś taką, jak znajdę to podam autora), to przekonasz się że w komunikacji
                  miejskiej taki zarząd to jest dobre rozwiązanie, a nie jakieś busiki. Jak ja
                  nie wytłumaczę, to może chociaż facet, który jest inżynierem na Politechnice
                  Gdańskiej i zajmuje się tam obecnie reformą komunikacji miejskiej. Poszukaj w
                  bibliotece a na pewno coś znajdziesz.
                  • aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 21:18
                    zarząd komunikacji miejskiej to jest dobre rozwiązanie dla biurokractwa, bo ono
                    wtedy żyje na twój koszt i ty się jeszcze z tego cieszysz.

A busiki są dobrym rozwiązaniem dla uczciwych pasażerów, bo wtedy każdy pasażer
                    wie że płaci tylko za siebie a nie dodatkowo za biurokractwo i gapowiczów tak
                    jak to jest teraz.

jeżeli ty chcesz z własnej nieprzymuszonej woli fundować kilkutysięczne pensje
                    biurokractwu i darmowe przejazdy gapowiczom to rób to. Ale mnie do tego nie
                    zmuszaj.
                    • Gość: Mister MR Re: Front obrońców biurokractwa w MPK IP: *.chello.pl 17.03.07, 21:25

> zarząd komunikacji miejskiej to jest dobre rozwiązanie dla biurokractwa, bo
                      ono
                      >
                      > wtedy żyje na twój koszt i ty się jeszcze z tego cieszysz.
                      >
                      > A busiki są dobrym rozwiązaniem dla uczciwych pasażerów, bo wtedy każdy
                      pasażer
                      >
                      > wie że płaci tylko za siebie a nie dodatkowo za biurokractwo i gapowiczów tak
                      > jak to jest teraz.

W jakiej książce od inżynierii transportu miejskiego to wyczytałeś :) Opieraj
                      swoje pomysły na fachowej literaturze.
                      • aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 21:36
                        mam gdzieś fachową literaturę. Ja chcę płacić tylko za siebie a nie za
                        biurokractwo i gapowiczów. Jak fachowa literatura twierdzi, że trzeba rozwijać
                        biurokractwo to znaczy że jest niefachowa.
                        • sothink Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 21:39
                          hehee, faktycznie kabaret normalnie:) dobre
                          • aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 21:41
                            to z ciebie idioto jest kabaret. Każdy mieszkaniec Lublina który przeczytał
                            twoje wypociny że niby bus jedzie dłużej od autobusu MPK tarza się teraz ze
                            śmiechy idioto.
                            • sothink Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 21:46
                              Znowu kłamiesz, do cholery, co się z Tobą dzieje?
                              Wklej mi fragment mojej wypowiedzi gdzie ja mówię że Bus (taki np. na trasie
                              Lublin-Parczew) jedzie wolniej niż
                              autobus MPK. Ja pisałem o miejskiej komunikacji a nie międzymiastowej. Sam
                              napisałem, że dla komunikacji międzymiastowej pobieranie opłat przez kierowcę ma
                              sens.
                              Teraz wklej mi fragment gdzie ja o tym piszę. Jak tego nie zrobisz będą cię
                              uważać za błazna na forum.
                              • aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 21:47
                                ty idioto bus 74 nie jeździ na linii Lublin - Parczew tylko na linii miejskiej
                                w Lublinie. Trasa busa 74 pokrywa się na pewnym odcinku z trasą autobusu MPK
                                26. I bus 74 jest o wiele szybszy na tej trasie.

W komunikacji miejskiej też pobieranie opłat przez kierowcę ma sens - czego
                                dowodem bus 74.
                                • sothink Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 21:59

Gość: Mister MR 17.03.07, 21:46 + odpowiedz

A jest tak tylko dlatego, że 74 jest krótszą i znacznie mniej uczęszczaną linią
                                  aniżeli 26, de facto również obsługiwanym częściowo przez prywaciarzy. Poza tym
                                  26 obejmuje 3 największe dzielnice Lublina: Czechów, LSM, Czuby i jest bardzo
                                  długie- o wiele dłuższe niż 74 i tam każdy busik by się zapchał z
                                  przeładowania. W godzinach szczytu 74 wiezie około 3-krotnie mniej pasażerów
                                  niż 26 czy 57. A dwukrotnie mniej niż 44. To niezależne badania inżynierów z
                                  Krakowa.

Moje wnioski z pobieżnej i przypadkowej obserwacji z pobytu w Lublinie, były
                                  bardziej trafne niż twoje osądy, osoby spędzającej pewnie przynajmniej pół dnia
                                  w Lublinie.
                                  Słaby jesteś bardzo.
                        • Gość: Mister MR Re: Front obrońców biurokractwa w MPK IP: *.chello.pl 17.03.07, 23:02
                          > mam gdzieś fachową literaturę. Ja chcę płacić tylko za siebie a nie za
                          > biurokractwo i gapowiczów. Jak fachowa literatura twierdzi, że trzeba
                          rozwijać
                          > biurokractwo to znaczy że jest niefachowa.

Widzisz nawet nic nie czytałeś o inżynierii transportu miejskiego. Dokształć
                          się, a potem wymądrzaj, bo Twoja wiedza na niczym fachowym się nie opiera.
                          • aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 18.03.07, 07:02
                            a twoja wiedza na czym się opiera?

Na miłości do biurokractwa?

Dokształć się z podstaw ekonomii, że biurokractwo powoduje straty finansowe w
                            firmach.
                    • Gość: Mister MR Re: Front obrońców biurokractwa w MPK IP: *.chello.pl 17.03.07, 21:38
                      Wiesz ja który się trochę znam na energetyce mogę powiedzieć: Zlikwidujmy
                      wielkie elektrownie tworzące biurokractwo i niech każdy sobie kupi własny
                      agregat prądotwórczy, postawi najlepiej na balkonie, albo w piwnicy i niech
                      płaci sam za wytwarzanie energii u siebie w domu. Albo niech zainstaluje sobie
                      na dachu baterie słoneczną, no nie?

Ktoś kto ma duży dom na odludziu gdzie sieć energetyczna nie dociera, albo na
                      obrzeżach miasta może sobie na to pozwolić. Albo jakaś prywatna dobrze
                      prosperująca firma, też może sobie w siedzibie zamontować taki akumulatorek.
                      Ale nie 360-tysięczne miasto jak nasz Lublin. Tu potrzeba masowego wytwarzania
                      energii, tak by zaspokoić jego potrzeby. Tak jak jest potrzebna masowa
                      komunikacja. Złodziei masz wszędzie, tak jak gapowicz w autobusie jest i taki
                      co próbuje na lewo kraść prąd lub zatrzymywać liczniki magnesem. Nigdzie nie
                      unikniesz strat, ale to nie system rozliczeniowy takiej elektrowni generuje
                      liczbę nieuczciwych klientów, tylko sposób wykrywania oszustw. Tak jak w MPK
                      nie system biletowy czy sieciówkowy decyduje o ilości gapowiczów, lecz rzadkie
                      kontrole kanarów, brak biletu elektronicznego i.t.p.
                      • aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 21:41
                        jeżeli ktoś chce mieć własny agregat prądotwórczy to nie ma powodu, żeby mu
                        tego zabraniać.

Nadal powtarzasz brednie godne sothinka. Oddaj pół swojej pensji na
                        biurokractwo skoro tak ich kochasz.

To czego Lublin potrzebuje to natychmiastowa likwidacja MPK i wyrzucenie na
                        zbity pysk biurokractwa. Oni zarabiają kilka tysiecy za pierdzenie w stołki
                        twoim kosztem a ty ich jesszcze popierasz. Co ty studiujesz że nie rozumiesz
                        podstawowych rzeczy?
                        • Gość: Mister MR Re: Front obrońców biurokractwa w MPK IP: *.chello.pl 17.03.07, 21:49
                          A czy ja zabraniam komuś stosowania alternatywnego środka energii? Skąd! Bardzo
                          sobię cenię takich ludzi. Ale duże miasto musi w 98 % zasilać elektrownia, bo
                          posiadanie przez wszystkich takiego agregatu, baterii słonecznej lub
                          specjalnego wiatraka jest niemożliwe.
                          • aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 21:50
                            no to jeszcze powiedz, po co jest potrzebne biurokractwo w MPK. Dlaczego bez
                            pierdzistołków nie dałoby się jeździć.
                            • Gość: Mister MR Re: Front obrońców biurokractwa w MPK IP: *.chello.pl 17.03.07, 22:17
                              Pytałeś się gdzie studiuję: Wydział Elektryczny Politechniki Lubelskiej.

Porównałem tylko system energetyczny do komunikacji miejskiej i jest tu w sumie
                              wiele analogii, mimo takich różnic.
                              Wiesz, urzędasów w przedsiębiorstwach komunikacyjnych dużych miast i w
                              koncernach energetycznych jest rzeczywiście za dużo, ale musi ich trochę być,
                              pewnie wystarczyłoby kilka razy mniej, ale cóż ja poradzę na to
                              biurokractwo :). To problem nie tylko Lublina, ale i kraju. Nie wiem ile osób
                              zatrudnia MPK, podejrzewam, że mogłoby 2 razy mniej. Nie kocham MPK, ganię ich
                              za złą politykę prowadzenia przedsiębiorstwa. Wprowadzenie ZTM-u i opłat za
                              wozokilometr wymusiłoby na tej firmie szereg zmian, w tym redukcję
                              niepotrzebnych etatów, bo konkurencji z tak dobrze zorganizowanymi firmami jak
                              Connex czy ITS MPK Lublin nie wytrzymałoby i pewnie musieliby odstąpić swoje
                              połączenia komu innemu- prywatnej firmie. A co do urzędników w takim
                              zarządzie...no cóż, jeśli chcemy aby panował porządek, to musi siedzieć ktoś
                              kto zajmuje się układaniem rozkładów, ktoś od dystrybucji biletów, ktoś
                              Nawet w przypadku wprowadzenia Twojego(nierealnego moim zdaniem) systemu
                              komunikacji ktoś musi tego pilnować, by ci przewoźnicy nie oszukiwali, nie
                              spóźniali się. Inaczej panowałoby kompletne bezhołowie. I tak to się kręci.
                              Elektrownia też musi zatrudniać całą masę specjalistów, inżynierów,
                              ekonomistów, bo do czegoś oni są tam potrzebni. Musi sprostać potrzebom
                              energetycznym określonego obszaru, gdzie jest kilka dużych miast jak np.
                              Lublin. Zresztą siedziba PGE szykuje się u nas i na pewno około 2 tysięcy osób
                              będzie tam pracowało. Ale co tam... likwidujemy to wszystko i niech każdy sobie
                              kupi agregat, albo kolektor energii słonecznej, będzie za to mniej
                              biurokractwa :)
                              • aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 22:22
                                dlaczego się od razu poddajesz "cóż ja poradzę na to biurokractwo?"

z biurokractwem trzeba walczyć a nie mu się poddawać.

Wprowadzenie ZTMu oznaczałoby ogromne pensje dla urzędników w tym ZTMie. Kto te
                                pensje by finansował? Pasażer.

W MPK zmiany nie są możliwe. Tam wszystko zablokują związkkowcy. MOżliwa jest
                                tylko likwidacja.

Urzędnik wcale nie musi układać rozkłądów - od tego jest przewoźnik.
                                Urzędnik nie musi ustalać cen biletów, tak jak nie ustala się cen chleba,
                                bułek. prezerwatyw i ręczników.
                                Kompletne bezhołowie to panuje w MPK. To właśnie teraz nikt tam niczego nie
                                pilnuje, wszyscy maja wszystko gdzieś, tylko ciągną kasę.
                                Jeżeli przewoźnik na wolnym rynku kogoś oszuka to po prostu wyleci z rynku, bo
                                konkurencja to rozgłosi i ludzie przestaną z oszustem jeździć.
                                MPK się i tak spóźnia, mimo że jest biurokractwo.

Co do prądu to nie wiem czy wiesz, ale UE szykuje uwolnienie rynku prądu, czyli
                                chce zrobić dokładnie to co ja chcę zrobić z rynkiem przewozów pasażerskich w
                                Lublinie.
                                • Gość: Mister MR Re: Front obrońców biurokractwa w MPK IP: *.chello.pl 17.03.07, 22:34
                                  A jak zlikwidują MPK to też związkowcy będą się drzeć, jeszcze głośniej.
                                  Pewnie, że z "rozrostem biurokractwa" trzeba walczyć, ale sama biurokracja
                                  dobrze i ekonomicznie funkcjonująca(nie taka jak w MPK) to nic złego.
                                  Poczytaj Ty jakąś fachową książkę o inżynierii transportu miejskiego, to się
                                  dowiesz jak powinna funkcjonować miejska komunikacja (na pewno nie tak jak w
                                  Lublinie, ale Gdynia może być tu dobrym przykładem.

To uwolnienie rynku energii nie na tym ma polegać i nie wyeliminuje to z rynku
                                  dużych koncernów energetycznych, bo nie da się.
                                  • aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 18.03.07, 07:06
                                    jak zlikwidują MPK to związkowcy będą się drzeć? A niech się drą, co nas to
                                    obchodzi. Niech sobie znajdą inną pracę. Przynajmniej nie będą już mieli wpływu
                                    na komunikację w Lublinie.

Poczytaj ty jakąś książkę o podstawach ekonomii, to się dowiesz do czego
                                    prowadzi rozrost biurokractwa i wszechwładza związków zawodowych.

Jeżeli chcesz płącić na biurokractwo z MPK, to oddaj im pół swojej pensji. Ja
                                    nie myślę płacić na tych pierdzistołków.
                              • sothink Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 22:43
                                Matko, gdyby Arona pracował w tej branży to spadki, nadwyżki mocy,
                                rozsychnronizowanie systemów byłyby na porządku dziennym.
                                Albo jakby Aron był projektantem rozdzielnic niskiego napięcia to zapewne
                                zarządziłby ograniczenie do 2 transformatorów każdy z maksimum 3 odpływami z
                                układem zasilającym bez możliwości pomiaru energii czy mocy:)
                                Oczywiście brak wyłącznika głównego i ograniczenie układu sieci do TN-C także
                                nie stanowiłoby problemu. Bo literatura fachowa kłamie.
                                ARON DEBILU!!! JESTEŚ WYROBNIKIEM i ZAJMIJ SIE KIEROWNICĄ A NIE DYSKUSJĄ NA FORUM.
                                • Gość: Mister MR Re: Front obrońców biurokractwa w MPK IP: *.chello.pl 17.03.07, 22:56
                                  Ta, jasne, żadnych zwarć, sprawność każdego układu 100%, zerowe straty energii.
                                  Po co wogóle te transformatory 110/15/0,4? Strata pieniędzy tylko. 110 kV w
                                  gniazdku!
                                • aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 18.03.07, 07:08
                                  oj wy durnie nawet Unia Europejska planuje liberalizację rynku energii a wy
                                  nadal kochacie biurokractwo. Sothink dureń wrocławski. Debil. Idiota. Po prostu
                                  dolnośląski neandertalczyk.
                    • Gość: polo Re: Front obrońców biurokractwa w MPK IP: *.chello.pl 22.03.07, 18:45
                      a czy komunikacja prywatna UCZCIWIE odprowadza podatki od każdej złotówki?
                  • aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 21:21
                    komunikacja powinna być dla pasażerów a nie dla biurokractwa i gapowiczów.
                    Wiadomo że dureń wrocławski uważa inaczej, ale jemu po prostu dutkopropaganda
                    zmiażdżyła mózg. Ale że taki Mister MR popiera z całego serca biurokractwo to
                    tego się nie spodziewałem.
                    • aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 21:22
                      wrocławski dureń wypisuje bzdury że busem jedzie się 4 km w 10 godzin. Wariat.
                      Widać że nie widział nigdy naszego busa 74. Idź wrocławski durniu do siebie i
                      nie wypisuj tu bzdur.
                      • sothink Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 21:26
                        Znowu kłamiesz! To nie tylko ja zauważyłem, że non stop kłamiesz.
                        Ja napisałem że przy pobieraniu opłat od kierowcy autobusem byś jechał 4h, przy
                        częstych i długich postojach. Szczególnie w pewnych porach dnia, kiedy ludzie
                        jadą i wracają z pracy.
                        ARON ZNOWU KŁAMIE!
                        • aron2004 Sothink dureń wrocławski znów się skompromitował 17.03.07, 21:34
                          sothink napisał:

> Znowu kłamiesz! To nie tylko ja zauważyłem, że non stop kłamiesz.
                          > Ja napisałem że przy pobieraniu opłat od kierowcy autobusem byś jechał 4h,
                          >przy
                          > częstych i długich postojach

No i widzisz durniu jaką głupotę napisałeś. Busik 74 gdzie kierowca pobiera
                          opłaty jedzie o wiele szybciej niż MPKowskie 26 gdzie są sieciówki. Ale ty
                          jesteś tak głupi, że dalej będziesz powtarzał swoje brednie mimo że nawet
                          Mister MR ci potwierdzi moje słowa.
                          • Gość: Mister MR Re: Sothink dureń wrocławski znów się skompromito IP: *.chello.pl 17.03.07, 21:46
                            Krakowa.
                            • aron2004 Re: Sothink dureń wrocławski znów się skompromito 17.03.07, 21:49
                              Weź sobie wspólny odcinek linii 74 i 26 czyli Sąd - Paderewskiego. Co jest
                              szybsze na tej trasie? Oczywiście że 74, mimo że ma dłuższą trasę, bo jedzie
                              koło Orfeusza.

74 obejmuje Czechów, Nałkowskich, wschodni LSM. To małe osiedla?

74 wiezie mniej pasażerów ale mi nie chodzi o ilość pasażerów, tylko o czas
                              przejazdu!
                          • sothink Re: Sothink dureń wrocławski znów się skompromito 17.03.07, 21:54

Krakowa.

Dziękuję:)
                      • sothink Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 21:29
                        Nawet kilometry z godzinami poprzestawiałeś. Masz jednak uszkodzony mózg.
                    • sothink Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 21:24
                      Aron:) Hmm wiesz, nie to że tylko ja mam polewkę z Ciebie czy inni
                      Wrocławianie:) Lublinianie tak samą się z Ciebie śmieją:)
                      • aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 21:37
                        polewkę to mają wszyscy z ciebie idioto, bo napisałeś że bus gdzie kierowca
                        pobiera opłaty jedzie wolniej niż autobus MPK gdzie są sieciówki. Każde dziecko
                        w Lublinie wie że jest odwrotnie. Ale ty nadal się będziesz kompromitował bo
                        jesteś straszliwie głupi nawet na tle dolnośląskich neandertali.
                        • sothink Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 21:41
                          Znowu kłamiesz, do cholery, co się z Tobą dzieje?
                          Wklei mi fragment mojej wypowiedzi gdzie ja mówię że Bus jedzie wolniej niż
                          autobus MPK. Jak tego nie zrobisz jesteś skompromitowany na forum.
                          • aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 21:43
                            napisałeś durniu że gdyby kierowca pobierał opłaty to bus jechałby dłużej niż
                            autobus MPK gdzie są sieciówki. Tymczasem w Lublinie od lat jeździ bus 74 gdzie
                            kierowca pobiera opłaty i jest to najszybszy środek transportu po Lublinie z
                            wyjątkiem samochodów prywatnych barani łbie. Jak się nie znasz to się nie
                            wypowiadaj, neandertalu dolnośląski.
                            • aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 21:43
                              Mister MR napisz temu durniowi co szybciej jedzie - 74 czy 26?
                              • sothink Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 21:55

Krakowa.
                                • aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 21:55
                                  no i co Mister MR napisał?

Że 74 jeździ szybciej czy 26?

Umiesz czytać wrocławski neandertalu?
                                  • sothink Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 22:02
                                    Debilowi po raz n-ty
                                    "Poza tym
                                    Krakowa."
                                    • aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 22:04
                                      ale zrozum wrocławski durniu że nie chodziło o to ile osób jedzie w busiku 74 i
                                      przez jakie osiedla jedzie ale o CZAS PRZEJAZDU!!!

ty idioto twierdziłeś że bus w którym kierowca pobiera opłaty jedzie dłużej niż
                                      MPKowskie 26 gdzie są sieciówki.

I tu mamy taki przykład. Nadal wierzysz durniu że 26 jedzie szybciej niż 74?
                                      • sothink Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 22:10
                                        Wprowadz limit 10 osób to się z toba zgodze.
                                        Jestes tak duuurrrnnyyym imbecylem, ze mi rece opadaja.
                                        • aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 22:10
                                          jesteś takim idiotą że żadne limity ci nie pomogą.

Strzeliłeś głupotę stulecia.
                                          • sothink Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 22:14
                                            Wszyscy cie maja za durnia i blazna tutaj:)
                                            • aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 22:15
                                              to ty jesteś durniem bo twierdisz że bus 74 jedzie wolniej niż autobus MPK 26
                                          • sothink Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 22:17
                                            Nie mi limity tylko drożności komunikacji.
                                            Normalnie wioskowy kretyn.
                                            • aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 22:17
                                              jakie drożności komunikacji debilu? Idź się leczyć.
                                              • sothink Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 22:21
                                                Skończyłem politechnikę pajacu. Ty nie masz pewnie średniego wykształcenia, bo
                                                jesteś pewnie zasranym kierowcą busa, wyrobnikiem niskiego szczebla. Koniec.
                                                • aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 22:23
                                                  skończyłeś politechnikę, ale widocznie we Wrocławiu musi być strasznie niski
                                                  poziom na tej politechnice bo jesteś straszliwie głupi.
                                                  • sothink Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 22:46
                                                    Zajmij się kierowaniem wyrobniku, a nie dyskusją na forum.
                                      • Gość: Mister MR Re: Front obrońców biurokractwa w MPK IP: *.chello.pl 17.03.07, 22:43
                                        Faktycznie 74 jest szybsze na tym odcinku niż 26(zarówno MPK jak i prywatnego),
                                        ale wynika to raczej z małego taboru, a nie z sieciówek. 26 musi być
                                        obsługiwane przez duże autobusy, bo w Otoyolu na linii 26 ludzie by się
                                        udusili. MPK-owska 4 też jeździ szybciej niż 13 na pewnych wspólnych trasach.
                                        Jednak 13 też jest dość popularną linią w przeciwieństwie do "czwórkowego
                                        busika Kapena" i też musi mieć większe pojazdy.
                                        • aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 18.03.07, 07:03
                                          Gość portalu: Mister MR napisał(a):

> Faktycznie 74 jest szybsze na tym odcinku niż 26

No i co durniu sothinku? Nawet miłośnik biurokractwa Mister MR potwierdza, że
                                          jesteś debilem.
                                          • sothink Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 18.03.07, 12:23
                                            Przeczytaj moje wczesniejsze posty Downie. Pisalem, ze busy to co innego,
                                            poniewaz tam jest mala rotacja pasazerow. Nawet wkleilem ci debily swoj tekst.
                                            Nic, jestes najglupszy na tym forum. Wszyscy sie z ciebie smieja. Taki wioskowy
                                            glupek. Wracaj swinie karmic do Parczewa.
                                            • aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 18.03.07, 13:10
                                              przecież durniu twierdziłeś że bus gdzie kierowca pobiera opłaty będzie jechał
                                              dłużej niż autobus MPK z sieciówkami i nie wspominałeś durniu nic o rotacji.

Z ciebie wszyscy się śmieją miłośniku biurokractwa
                              • sothink Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 21:55
                                kompromitujesz się potwornie
                                • aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 21:56
                                  to ty się kompromitujesz barani łbie. Każde dziecko w Lublinie wie, że busik 74
                                  jeździ o wiele szybciej niż MPKowska 26-tka. Tylko taki baran wrocławski jak ty
                                  myśli, że jak są sieciówki to jest szybciej. Idź się leczyć do Lubiąża czy
                                  gdzie tam u was jest szpital dla sothinkopodobnych.
                                  • sothink Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 22:00
                                    Jeszcze raz debilowi muszę wkleić

Krakowa.
                                    • aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 22:02
                                      Mister MR napisz mu jeszcze raz

co jedzie szybciej na odcinku Sąd - Paderewskiego
                                      1. prywatny bus 74
                                      2. MPKowska 26-tka.

Napisz : 1 czy 2. Bez żadnych ozdobników typu 74 jedzie przez jedno osiedle a
                                      26 przez drugie.
                                      • aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 22:03
                                        Mister MR proszę napisz mu to bo wydaje mi się że ten dureń sothink nadal
                                        wierzy w to że bus 74 jedzie dłużej niż MPKowskie 26. On naprawdę w to wierzy!

Dawno się tak nie uśmiałem. Co za idiota. Co za dureń. Typowy wrocławianin.
                                        • Gość: Mister MR Re: Front obrońców biurokractwa w MPK IP: *.chello.pl 17.03.07, 22:21
                                          zaraz sprawdzę na stronce MPK
                                      • sothink Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 22:03
                                        Jesteś tu sam w swoich chorych i niepragmatycznych osądach pajacu:)
                                        • aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 22:05
                                          sam?
                                          Znajdziesz kogoś w Lublinie kto stwierdzi że MPKowskie 26 jedzie szybciej niż
                                          bus 74 na odcinku Sąd - Paderewskiego?

• sothink Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 22:06
                                            Trudny jesteś
                                            "A jest tak tylko dlatego, że 74 jest krótszą i znacznie mniej uczęszczaną linią
                                            Krakowa."
                                            • aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 22:08
                                              no i czemu powtarzasz to wszystko jak mantrę?

przeceiż nie chodzi o to ilu jest pasażerów a o czas przejazdu.
                                              Skompromitowałeś się durniu wrocławski.
                                              • aron2004 Pisałeś o czasie przejazdu 17.03.07, 22:09
                                                Pisałeś durniu o czasie przejazdu a nie o ilości pasażerów.

• aron2004 Re: Pisałeś o czasie przejazdu 17.03.07, 22:10
                                                  napisałeś durniu że bus gdzie kierowca pobiera opłaty jedzie dłużej niż autobus
                                                  MPK gdzie są sieciówki.

Nadal tak uważasz idioto? Mister MR napisz temu baranowi co jedzie szybciej.
                                                • sothink Re: Pisałeś o czasie przejazdu 17.03.07, 22:12
                                                  Przecież on napisał bardzo wyraźnie błaźnie
                                                  "A jest tak tylko dlatego, że 74 jest krótszą i znacznie mniej uczęszczaną linią".
                                                  Co by się stało jakby MPK pobierało w ten sposób opłaty na wszystkich liniach??!!!
                                                  • aron2004 Re: Pisałeś o czasie przejazdu 17.03.07, 22:15
                                                    MPK nie powinno pobierać opłat na żadnych liniach, bo nie powinno w ogóle
                                                    istnieć. MPK trzeba zlikwidować jak najszybciej.

Tu nie chodzi o gdybanie ale o fakty, których idioto nie przyjmujesz do
                                                    wiadomości.

A fakty są takie

na odcinku Sąd - Paderewskiego busik 74 gdzie kierowca pobiera opłaty jedzie
                                                    szybciej niż autobus MPK linii 26 gdzie są sieciówki.

Ty twierdziłeś że 26 jedzie szybciej i po tym widać jaki jesteś głupi.
                                                  • sothink Re: Pisałeś o czasie przejazdu 17.03.07, 22:19
                                                    Jeszcze raz debilowi:

sothink 17.03.07, 20:56 + odpowiedz

• aron2004 Re: Pisałeś o czasie przejazdu 17.03.07, 22:24
                                                    jakiej rotacji

nic nie pisałeś durniu o rotacji

napisałeś bałwanie wrocławski bez mózgu, że bus gdzie kierowca pobiera opłaty
                                                    jedzie dłużej niż autobus MPK gdzie są sieciówki.

A jest to totalna bzdura. Tylko bezmózgowiec z Wrocławia mógł coś takiego
                                                    napisać.
                                                  • aron2004 Re: Pisałeś o czasie przejazdu 17.03.07, 22:26
                                                    przyjedź durniu do Lublina - przejedź się 74 i 26. Zobaczysz co szybciej jeździ
                                                    barani łbie.
                                                  • aron2004 Re: Pisałeś o czasie przejazdu 17.03.07, 22:17
                                                    ty durniu

na odcinku Sąd - Paderewskiego 74 ma dłuższą trasę niż 26 a mimo to jedzie
                                                    szybciej.
                                                    Dotarło? Czy nadal będziesz bredził po wrocławsku?
                                                • sothink Re: Pisałeś o czasie przejazdu 17.03.07, 22:13
                                                  Pisałem, że opłaty u kierowcy działają jeżeli jest mała rotacja pasażerów.
                                                  Debil skończony.
                                                  • aron2004 Re: Pisałeś o czasie przejazdu 17.03.07, 22:16
                                                    pisałeś durniu że w przypadku gdy kierowca pobiera opłaty bus jedzie wolniej.
                                                    Taką głupotę strzeliłeś że coś strasznego. Dlaczego jesteś taki głupi?
                                                  • sothink Re: Pisałeś o czasie przejazdu 17.03.07, 22:18
                                                    sothink 17.03.07, 20:56 + odpowiedz

• sothink Re: Pisałeś o czasie przejazdu 17.03.07, 22:18
                                                    i co zatkało kakało:)
    • sothink Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 23:01
      "Chyba pasazerowie cos jednak waza, a wiec powoduje to wieksze niszczenie
      infrastruktury. W tym kontekscie dazenie PKP do minimalizowania liczby
      pasazerow wydaje sie jak najbardziej sluszne." (C) Arkadiusz Oleszczuk

hahahahahahaha znowu oplułem monitor ze śmiechu:))))
      • aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 18.03.07, 07:04
        to ty sothik jesteś też miłośnikiem biurokractwa z PKP? No proszę jaki dureń
        wrocławski w całej okazałości.
    • sothink Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 23:20
      Na bus-forum takze jestes uznawany za kretyna, widze wiec ze norma
      forum.infobus.pl/viewtopic.php?t=2479&highlight=aron
      • Gość: Mister MR Re: Front obrońców biurokractwa w MPK IP: *.chello.pl 18.03.07, 00:48
        Kiedyś jeszcze istniało forum Urzędu Miasta Lublina, tam napłodził właściwie
        1000 postów nie na temat :)
    • bu2m Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 17.03.07, 23:34
      Jeszcze tylko 2 wpisy i będzie to najczęściej komentowany wątek na forum
      Komunikacja!
      • aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 18.03.07, 07:09
        bu2m napisał:

> Jeszcze tylko 2 wpisy i będzie to najczęściej komentowany wątek na forum
        > Komunikacja!

No widzisz jak sothink i Mister MR żarliwie bronią biurokractwa z MPK.
        • Gość: Mister MR Re: Front obrońców biurokractwa w MPK IP: *.chello.pl 18.03.07, 08:04
          Pomidor :)
        • Gość: Mister MR Re: Front obrońców biurokractwa w MPK IP: *.chello.pl 18.03.07, 10:11
          Aha...i naucz się w końcu: BIUROKRACJA a nie żadne biurokractwo. Nie ma tego
          wyrazu w słowniku języka polskiego. Jak tu na przyzwoitym poziomie gadać z kimś
          kto niedość, że nie popiera swoich argumentów żadną fachową literaturą
          techniczną z dziedziny miejskiego transportu, to jeszcze takie koszmarne błędy
          językowe popełnia...
          • Gość: aron Re: Front obrońców biurokractwa w MPK IP: 83.238.201.* 18.03.07, 10:36
            a coż ta twoja fachowa literatura?

co ona znaczy ? Nic.

15 lat temu fachowa literatura medyczna twierdziła, że nie ma leku na impotencję
            • Gość: Mister MR Pomidor IP: *.chello.pl 18.03.07, 10:53
              Pomidor
            • Gość: Mister MR Re: Front obrońców biurokractwa w MPK IP: *.chello.pl 18.03.07, 11:03
              Literatura techniczna ma to do siebie, że pewnych rzeczy nie da się tam
              podważyć, np. budowy silnika szeregowego, czy wzmacniacza tranzystorowego czy
              inzynieria komunikacji miejskiej nawet na przykładzie wziętym z dobrych wzorców
              zachodnioeuropejskich, jakie próbuje się wdrożyć w Gdańsku. Udowodnione,
              zbadane 1000 razy nie przez takich "mózgów" busiarskich jak Ty. 15 lat temu nie
              było trolejbusu zwracającego energię do sieci,a teraz jest.
              Ależ Ty durny...15 lat to przepaść w rozwoju medycyny, teraz HIV jest
              nieuleczalny, a za 15 lat być może będzie. Ale takie rzeczy jak budowa
              człowieka i poszczególnych układów już nie zmienisz.
              Ale co ja się będę mądrzył...W rozkładach busów tkwi mądrość świata...
              • aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 18.03.07, 13:13
                co ty nie powiesz miłośniku biurokractwa

oddaj pół pensji durniu na twoje ukochane MPK.

Jakie to są dobre wzorce komunikacji?

Moim zdaniem dobry wzorzec komunikacji to busy, gdzie nie ma biurokractwa i
                każdy płaci za siebie. Ale wiem ze ty uwielbiasz biurokractwo i chcesz płacić
                za gapowiczów. Oddaj im pół pensji idioto.

Co mi z sieciówki, skoro płacę za gapowiczów? Co mi ze wspólnego biletu skoro
                muszę utrzymywać biurokractwo pierdzące w stołki?
                Zastanawiałeś się nad tym idioto czy to jest sprawiedliwe?

Nie rozumiesz, bo jesteś durny.
                • aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 18.03.07, 13:14
                  piszesz że MPK da się zorganizować żeby było lepiej. Otóż nie da się. To są
                  pobożne życzenia. Gdyby się dało to już dawno by się to zrobiło.

A tak w MPK jest coraz więcej biurokractwa i coraz wiekszy syf. Oni przeżarliby
                  wszystką kasę jaka jest na tym świecie.
                • Gość: Mister MR Re: Front obrońców biurokractwa w MPK IP: *.chello.pl 18.03.07, 15:51
                  Język inteligenta...
                  Jakie Ty masz IQ?
                  • sothink Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 20.03.07, 18:43
                    "Oni przeżarliby wszystką kasę" hehehehe:]
                    • Gość: aron wrocław pasożytem Polski IP: 83.238.201.* 20.03.07, 20:15
                      Wrocław to najbardziej pasożytnicze miasto Polski
                      • Gość: Mister MR :) IP: *.chello.pl 20.03.07, 21:45
                        Nie wiem czy wiesz, ale robisz Lublinowi paskudną antyreklamę buszując po
                        innych forach regionalnych i wytwarzając nowe konflikty. Myślisz, że
                        zainteresujesz Lublinem kogoś z zewnątrz pisząc takie wrogie teksty? Mimowolnie
                        szkodzisz Lublinowi.
                        • aron2004 Re: :) 20.03.07, 21:47
                          uważasz, że szkodzę Lublinowi pisząc prawdę o Wrocławiu i jego źle zarządzanych
                          szpitalach albo o złych wynikach matur na Dolnym Śląsku?

• aron2004 Re: :) 20.03.07, 21:56
                            czy uważasz że gdybym napisał, że wrocławskie szpitale nie dostają kasy z
                            budżetu państwa i że dolnoślązacy zdali maturę najlepiej w Polsce to pomógłbym
                            Lublinowi?
                            • Gość: Mister MR Re: :) IP: *.chello.pl 20.03.07, 22:03
                              A lubelskie szpitale, uczelnie, teatry, kina to nie dostają kasy z budżetu? A
                              na obwodnicę skąd dostaniemy? A na drogi S17 i S19?
                            • Gość: Mister MR Re: :) IP: *.chello.pl 20.03.07, 22:13
                              Lublinowi możesz pomagać łamiąc złe stereotypy przyklejone do tego miasta,
                              zapraszając innych, pokazując im zdjęcia naszych zabytków, wymieniając zalety,
                              rozmawiając z nimi normalnie. Takie pyskówki, że "u nas jest lepiej niż u was"
                              czy "jesteście alkoholicy" do niczego dobrego nie prowadzą. Raczej odpychają
                              ludzi od Lublina.
                              • aron2004 Re: :) 21.03.07, 06:06
                                czyli co? mam stosować autocenzurę dla dobra Lublina?
                                • Gość: Mister MR Re: :) IP: *.chello.pl 21.03.07, 09:07
                                  Najważniejsze to nie tworzyć bezsensownych kłótni.
                          • Gość: Mister MR Re: :) IP: *.chello.pl 20.03.07, 22:00
                            Wiesz, moim zdaniem Wrocław jest bardzo fajnym, klimatycznym i rozrywkowym
                            miastem, fakt że są tam dziurawe ulice i korki(których i u nas nie brakuje),
                            alkoholicy(u nas też), gorsze niż u nas wyniki matur, zadłużone szpitale(nasz
                            na Kraśnickiej też), ale żeby wchodzić na ich strony i nazywać ich "miastem
                            pijaków" to już przesada. Jak byś się poczuł jakby ktoś obcy wlazł tu z butem i
                            nawyzywał Lublin od zaścianków, wioch i i.t.p.? Mnie ogólnie we Wrocławiu się
                            podoba, mimo że ma on wady. W Lublinie zresztą też mi dobrze.
                          • Gość: lbn Pytanie do króla busiarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 23:57
                            Te kompleksy, które tu przejawiasz to z powodu małego fiuta? Czy przedwczesnego wytrysku?
                      • sothink Re: wrocław pasożytem Polski 20.03.07, 22:42
                        hehehe ja się śmiałem z Twojej "Polszczyzny" tępusiu:)))))
              • aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 18.03.07, 13:15
                w Gdańsku są jakieś dobre wzorce? W Gdańsku w pociągu pobito studenta. Pewnie
                ci co bili mieli sieciówki.
                • aron2004 Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 18.03.07, 13:16
                  zabrać pół pensji Misterowi MR i dać tą kasę biurokractwu z MPK. To jest mój
                  postulat.
                  • fortierinre Re: Front obrońców biurokractwa w MPK 18.03.07, 15:34
                    aron2004 napisał:

> zabrać pół pensji Misterowi MR i dać tą kasę biurokractwu z MPK. To jest mój
                    > postulat.

hahahaahahahahahahahahahahahahaha, trafiłem na wypowiedzi tego kartofla.

nie przyłączam się do postulatów - niesamowity z ciebie burak aron. Obudź się
                    człowieku, przeczytaj sobie sam dyskusję - co pisałeś!
                    człowieku odejdź od komputera, przejdź się po wsi, pogwizdaj sobie, idź pod
                    sklep wypij sobie winko, pogadaj z burkami z twojej wsi, przespaceruj się, zrób
                    kilka głębszych oddechów, wróć do domu i przeczytaj. Na spokojnie.
                    • Gość: aron Re: Front obrońców biurokractwa w MPK IP: *.lublin.enterpol.pl 18.03.07, 16:00
                      to Ty się obudź

za co kochasz biurokractwo?
                      • Gość: Mister MR Pomidor IP: *.chello.pl 18.03.07, 16:02
                        Pomidorowy sok
                  • Gość: Mister MR Pomidor IP: *.chello.pl 18.03.07, 15:59
                    Pomidor :-) I wszystko jasne
    • Gość: pasażer Do Sothink-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 18:43
      Sothink....... wszystko w porządku. Ale popełniłeś jeden, drobny błąd, który rzutuje na całą tą dyskusję. Wiesz jaki???

Podjałęś dyskusję z WARIATEM i próbujesz się z nim dogadać. A to trudne, by nie rzec że wręcz niemożliwe. Więc cały ten twój dyskurs nie ma najmniejszego sensu. Odpuść sobie i napisz...... pomidor )))
      • sothink Re: Do Sothink-a 18.03.07, 20:00
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=54999416&a=55069878hhehhehehe
        Tak to jest jak w psychiatryku się pozwala pacjentom do netu siąść.
        -----
        pomidor
    • Gość: Mister MR Wykasować to IP: *.chello.pl 21.03.07, 00:30
      Apeluję do moderatora o wykasowanie tego bezsensownego wątku.
      • aron2004 Re: Wykasować to 21.03.07, 06:07
        Dlaczego uważasz, że ten wątek jest bezsensowny?

Czy biurokractwo z MPK to święte krowy, że nie można nawet dyskutować o tym czy
        jest potrzebne?
        • Gość: Mister MR Re: Wykasować to IP: *.chello.pl 21.03.07, 09:02
          O MPK można dyskutować, byleby o właściwych jego problemach i dokładnie, a nie
          ogólnikowo.

Wogóle to forum jest żenujące i to nie tylko na stronach lubelskich. I nie mam
          tu na myśli tylko tego wątku.
        • Gość: lbn Głupactwo Arona ))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 10:11
          A może pogadamy o twoim głupactwie? Co ty na to?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka