s_mi 24.03.07, 11:33 Loft - mieszkanie o dużej powierzchni urządzone w pomieszczeniach poprzemysłowych, np. fabrycznych, magazynach. Czy znacie może jakieś przypadki przerabiania pomieszczeń przemysłowych na mieszkania w Lublinie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: drake Re: Loft w Lublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 22:52 Nie ma chyba czegoś takiego w lublinie, bo i nie wiem czy byłby na to popyt... Takie mieszkania troche jednak kosztują. W ogole w Polsce jest niewiele loftów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obszarnik Re: Loft w Lublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 22:56 Miasto buduje komunalne, złóż podanie to się może załapiesz. hi, hi... Odpowiedz Link Zgłoś
gorgolka Re: Loft w Lublinie 26.03.07, 12:19 ja słyszałam że przygotowywali coś takiego na racławickich, w tym budynku obok szpitala wojskowego. Któreś biuro nieruchomości kupiło i zamierzało w tym kierunku przerobić. Czy już jest- nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
test281 Re: Loft w Lublinie 26.03.07, 12:48 chyba chodzi ci o hotel młyn na racławickich. www.hotel-mlyn.com.pl/index.php nawet by się zgadzało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazus Re: Loft w Lublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 19:17 tyle że mlyn to nie mieszkanie, to hotel, wiec nie wiem czy to jest loft... Odpowiedz Link Zgłoś
s_mi Re: Loft w Lublinie 28.03.07, 16:18 Macie może pomysły gdzie w Lublinie loft można by zrealizować? Widziałem niedawno program o loft'ach i mieszkania tego typu zrobiły na mnie ogromne wrażenie. Może gdyby znaleść jakieś ciekawe miejsce dało by się namówić jakiegoś dewelopera do realizacji pomysłu. Ewentualnie samemu się tego podjąć. Wiem, że realizacja takiego pomysłu była by bardzo kosztowna ale pogdybać zawsze mżna. Przedewszystkim trzeba by znaleść odpowiedni obiekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki tam Re: Loft w Lublinie IP: *.chello.pl 28.03.07, 16:45 odlewnia, FSC, itp tylko że tam jest pełno śmieci ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jim Re: Loft w Lublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 18:38 Teatr w budowie :); Fabryka eternitu ( nad Bystrzycą ) Odpowiedz Link Zgłoś
s_mi Re: Loft w Lublinie 28.03.07, 19:00 > Teatr w budowie :) Na takie mieszkanie to stać chyba tylko Palikota :D > Fabryka eternitu ( nad Bystrzycą ) ?? Ja myślałem że Lubelskie Zakłady Eternitu były na Firlejowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Cukrownia na Krochmalnej nadaje się w sam raz!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 19:25 Zlikwidujmy Cukrownię na Krochmalnej !!!!! Przeczytaj komentowany artykuł » Autor: Gość: mały Data: 01.02.07, 19:19 Oglądałem ostatnio Lublin na fotografii satelitarnej i dokonałem ciekawego odkrycia. Najbardziej zdewastowane i zaniedbane tereny miasta to obszar pomiedzy Bystrzycą a torami kolejowymi. Zapewne nie jest to przypadek i można snuć rozważania naukowe na temat przyczyn tego stanu ale jest to fakt! Tak więc nie tylko okolice Dworca PKP ale cały ciąg terenów od Krochmalnej do Łęczyńskiej które w dodatku sąsiadują z zapomnianą i lekceważoną doliną Bystrzycy wymaga kompleksowego planu, pomysłu na całościowe zagospodarowanie. Jest to szczególnie ważne miejsce ponieważ cały ten podługowaty obszar rozdziela dzisiaj boleśnie miasto na dwie części: bogatą, rozwijającą się Północno-Zachodnią i biedną poprzemysłową, zaniedbaną Południowo-Wschodnią. Przy czym, co należy podkreślić ta "Dzielnica Nadrzeczno-Kolejowa" nie tylko sama w sobie urąga wszelkim standardom ale poprzez swoje strategiczne położenie oddziaływuje negatywnie na całe miasto i psuje jego wizerunek. Pamiętam zażartą dyskusję forumowych patriotów dających silny odpór atakom z zewnątrz pod hasłem: "Lublin śmierdzi"!!! Patriotyzm lokalny to ważna sprawa ale atakujący mieli rację! Lublin śmierdzi, bo przepływająca przez całe miasto rzeka jest ściekiem z cukrowni ulokowanej w jej górnym biegu, więc MUSI SMIERDZIEĆ! Na ten smród nic nie pomogą kwietne rabatki w Parku Ludowym ani nawet moja wymarzona reaktywacja Błonii pod Zamkiem z pięknymi strzyżonymi trawnikami. Zobaczcie sobie widok z satelity, cukrownia Lublin to obszar równy powierzchni Parku Ludowego a połowę jego stanowią śmierdzące osadniki, wielkie czarne doły ze smrodem dokładnie na samym środku miasta! Na ten smród jest jedna rada: LIKWIDACJA CUKROWNI LUBLIN, lub restrukturyzacja ze zmianą produkcji na taką której technologia nie wymaga kilkuhektarowych osadników ze smrodem. Co z tego że odnowimy okolice Dworca PKP i wybudujemy obok Centrum Wystawiennicze, co z tego że mamy nową scieżkę rowerową i bulwar spacerowy kiedy pozostwimy ten sztynks? Ale są też inne, poważniejsze argumenty za podjęciem tego tematu. Likwidacja Cukrowni to także wielki zysk w postaci bezcennego gruntu budowlanego. Dlaczego w Lublinie nie buduje się domów nad rzeką jak w innych miastach? Bo zanim miasto przysunęło się do jej brzegów powstała Cukrownia zatruwająca powietrze nieznośnym smrodem!!!! Cały teren Cukrowni Lublin wraz z Dołami Smrodu jest dwukrotnie większy od terenów wokół Dworca licząc od Kunickiego do początku Krochmalnej i od Parku do torów!!! Stoją tam na tej wielkiej i pustej przestrzeni i niszczeją cenne zabytkowe budynki, fabryczne, biurowe i mieszkalne w tym pałac właściciela zpowybijanymi szybami. Tuż za Cukrownią (nie licząc patologicznych: nibydomków i ogródków działkowych blokujących równie cenne grunty inwestycyjne) znajduje się przedwojenny tor wyscigów konnych którego autentyczny zarys wyraźnie rysuje się na widoku z nieba! Na widoku z nieba widać gołym okiem że Cukrownia Lublin to wrzód na organiźmie miasta Lublina! To czego nie widać gołym okiem można co roku w czasie "kampanii buraczanej" wyczuć nosem! Produkcja cukru w środku miasta w XXI wieku to jakaś paranoja! Te traktory ciągnące z okolicznych wsi przez Plac Bychawski załadowane z czubkiem przyczepy z burakami ,ta uderzająca martwota ulicy Krochmalnej, no i ten smród na pół miasta!!!! Zlikwidujmy Cukrownię a będzie to początek innego Lublina!!!!! Przerzućmy ulicę Zana nad torami do Lubelli i wołajmy inwestorów chętnych do zagospodarowania wielkiego, uzbrojonego i skomunikowanego terenu nad rzeką i przy torach kolejowych! Plan zagospodarowania tego wielkiego obszaru da nieporównanie więcej korzyści w postaci nowych miejsc pracy niż utrzymywanie XIX to wiecznej technologii a co najważniejsze złączy obie sztucznie rozdzielone połówki miasta w jeden zdrowszy i..... ładniej pachnący organizm!!!! Dla zdrowia organizmu własnego, cukier powinno się ograniczać! I produkować go na wsi, zamiast wozić buraki do miasta!!! Wszak mamy ich już tutaj pod dostatkiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Cukrownia na Krochmalnej nadaje się w sam raz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 19:58 Tak wyglądała Cukrownia i Rafinerja Lublin przed zniszczeniem barbarzyńską przebudową w ramach akcji: "Więcej Buraków To Więcej Wytłoków!!! Czynem Uczcimy Zjazd naszej Partii: Zasmrodzimy całą Bystrzycę by osłodzić życie Mas Pracujących w Ludowej Ojczyznie" www.lubforum.pl/album_pic.htm?pic_id=81&sid=79e0336b40ec00c6f5b06e3aea87e882',820,555) Lofty - palce lizać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Link do fotki raz jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 21:30 www.lubforum.pl/album_pic.htm?pic_id=81&sid=79e0336b40ec00c6f5b06e3aea87e882',820,555) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Link do fotki raz jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 21:32 jeśli nie działa to trzeba go skopiować i wkleić w okienku-wtedy zadziała. Odpowiedz Link Zgłoś
s_mi Re: Link do fotki raz jeszcze 28.03.07, 22:19 Faktycznie ładny budynek. Wystarczyło by na cale osiedle ;D Odpowiedz Link Zgłoś