Dodaj do ulubionych

Kawa....rano...........zawsze!

12.05.03, 22:05
Chyba jestem uzalezniony, nie moge sie dobudzic, bez porannej kawy. To wrecz
obowiazek, niemal nawyk.
Jednak mam swoje zwyczaje. Nigdy nie moze byc ona zniszczona przez cukier i
mleczko....a i oczywiscie Nescafe, pierwsza kawa rozpuszczalna na swiecie,
bodaj jeszcze przed II wojna swiatowa...;]
pozdr. hm`
Obserwuj wątek
    • izis_2003 Re: Kawa....rano...........zawsze! 12.05.03, 22:10
      A ja tam kawę piję w zasadzie dla towarzystwa. Ntomiast jestem maniakiem
      zapachu kawowego. Już to mi wystarczy pić nie muszę.

Ale panie hm` czy tylko z czerownego kwadratowego kubeczka pan pija w/w trunek
      bladym świtem?
      • hm` Re: Kawa....rano...........zawsze! 12.05.03, 22:15
        Tyz, i jeszcze z gazetowego(dawali kiedys za zaslugi kubki dawali, redakcja
        lubelska jakos nie daje...ciekawe)....aktualnie z tego czyrwonego...
        pozdr. hm`
    • Gość: ryża małpa Re: Kawa....rano...........zawsze! IP: *.lublin.mm.pl 12.05.03, 22:27
      Nescafe ...przecież jak bym wypiła rozpuszczalnba kawę to bym umarła z
      obrzydzenia :-PPP i jeszcze bez cukru ...fuj
      Kawa ma byc parzona w maszynce ( takiej skręcanej z dwóch części), jak zaczyna
      się nalewac to robie piane z troche kawy i cukru ( mieszaaam, mieszammm, i
      mieszam aż się zrobi takuie kremowe coś) potem powoli wlewam reszte kawy do
      bułgarskiej filiżnaki z 30 - letniego serwisu moich starych ( obciachowy aż
      miło :-) no i obowiązkowo miętowa czekoladka...tak się moge budzic :-))))))
      • lucy_z Re: Kawa....rano...........zawsze! 12.05.03, 22:50
        No tak. System mnie wylogował i pożarł mi posta:(((((
        Jeszcze raz;)
        Piję kawę, tylko plujkę;) Bez śmietanki z dużą ilością cukru. Lubię wlać na
        wierzch żółtko z cukrem, koglem-moglem zwane;) Wiosna przyszła to i kogle
        zarzuciłam:)))
        Acha! Wypijam 3 kawki dziennie.
    • jetbang Re: Kawa....rano...........zawsze! 12.05.03, 22:46
      punktualnie 7.00

kubek taki półlitrowy
      dno zasypane 1 cm warstwą cukru
      potem 1 cm kawy tylko mielonej
      dopełnić wrząca wodą!!!!!

Tak jetbang zaczyna dzień
      acha i w między czasie sprawdzanie co i jak na forum się zmieniło po nocy

Teraz idę spaaaaać papapa

Pozdrawiam!!! :)
      • lodbrok Re: Kawa....rano...........zawsze! 13.05.03, 07:46
        Kawa - tak średnio raz na trzy dni, w rozmaitych porach, zawsze z dużą ilością
        cukru a jak śmietanka to jeszcze lepiej. Wolę rozpuszczalną bo się nie pluje
        fusami. No chyba, że ktoś ma jakiś fajny expresik, to może być. Kawę traktuję
        trochę jak deser i w zasadzie mogę bez niej żyć chociaz mi smakuje. Pozdrówka
        • velvet0 Re: Kawa....rano...........zawsze! 13.05.03, 08:13
          kawa to służy kochani do wąchania (fantastyczny zapach), a nie do picia...
    • empi Re: Kawa....rano...........zawsze! 13.05.03, 16:58
      ja także hm` lubię bardzo kawę, proszę powiedz mi czy taki sam problem Cię
      stresuje co ranek. Otóż mam dylemat, co najpierw, siusiu czy kawa?. Staram się
      pogodzić te obie wielkie przyjemności, grzeję wodę w mikrofalówce, jak woda
      się grzeje to robię siusiu, potem kawka. Tak co ranek. Śpiesząc się do kawy
      nie mogę należycie oddać się przyjemności siusiania. Jak Ty to rozwiązujesz?.
      Zakładam, że ta przyjemność (siusianie) nie spotyka Cię w łóżku?.
      pzdr.
      • Gość: hm` Re: Kawa....rano...........zawsze! IP: 217.153.156.* 13.05.03, 17:20
        Drogi Empi, problem ten rozwiazuje prozaicznie...po prostu zapalam papierosa.
        pozdr. hm`
        • empi Re: Kawa....rano...........zawsze! 13.05.03, 18:20
          podziwiam Cię, ja już nie palę. Jak paliłem dylemat był większy, najpierw
          siusiu, kawa czy papieros?. Rąk brakło.
          pzdr.
          • Gość: Ciupazka Re: Kawa....rano...........zawsze! IP: *.it-net.pl 13.05.03, 18:54
            A z samego rana to najlepiej się podobno p.....y, co widać, słychać i cuuuuuć!
          • hm` Re: Kawa....rano...........zawsze! 13.05.03, 19:53
            Papieros o poranku jest nieodzownym atrybutem hm`.
            pozdr. hm`
    • czarna33 Re: Kawa....rano...........zawsze! 13.05.03, 22:02
      Rano tylko i wylacznie sypana,zadne tam puszczalskie Nescafe.Obowiazkowo z
      cukrem ,dopiero potem w pracy pije kawke rozpuszczalna,he ale to z wygody bo
      woda z baniaka leci goraca i nie trza czekac az sie zagotuje.No i do kazdej
      kawy jest fajeczka.
      • kojako1979 Re: Kawa....w pracy...........zawsze! 13.05.03, 22:41
        Kawa tylko prawdziwa nie żadna tam rozpuszczalna, do tego łyżeczka cukru...
        Miodzo!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka