pepperoni78 12.05.03, 22:27 ... piosenki z dzieciństwa?? Zainspirowany wątkami hm` (o starości) i Ronji (o wierszykach), postanowiłem poprzypominać sobie piosenki z dzieciństwa. Natalka, Fasolki, Akademia Pana Kleksa ;) Za Gawędą nie przepadałem ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ryża małpa Re: A pamiętacie jakieś... IP: *.lublin.mm.pl 12.05.03, 22:51 Bo juz taka jestem tak jesteem ha ha ha czasem taka dobra taka dobra czasem zła wszyscy mówią że mam różki dwa a to przeci8eż są kucyki ha ha ha!!!! I jeszcze cos nowszego co usłyszałam jakiś czas temu i mnie zafascynowało : A to pająk w wannie siadł pająk w wannie siadł I naśmiewa się Z moich sześciu lat Taki wielki , czarny i koszmarny Pająk w wannie siadł! spłukałem go do ciemnych rur a on się do mnie wspina znów...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: A pamiętacie jakieś... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.03, 22:56 Ryża a widziałas teledysk do tego pająka??? Pięęęęekny:))))) Pająk w tej wannie faktycznie jest genialny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: A pamiętacie jakieś... IP: *.lublin.mm.pl 12.05.03, 22:59 O!!! Ja to widziałam raz w życiu i usilnie starałam sie zapamietac. Bardzo mi się podobał i teledysk i piosenka :-))))) Fajnie że jeszcze ktoś to zna :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: A pamiętacie jakieś... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.03, 22:57 Mam fryzure na cebule! Odpowiedz Link Zgłoś
hm` Re: A pamiętacie jakieś... 12.05.03, 22:58 Zapytalem pewnego forumowicza z Łodzi(forumowicz ten ma chyba z 15tys postow na Łodzi) o "Puszka okruszka"...znal to, wersje taka dosc oryginalna, ale jak spytalem kto spiewal oryginal...To odpowiedzial: -Majka Jezowska?? ........... Pamietam: A ja wole moja mame...lalala ;] pozdr. hm` Odpowiedz Link Zgłoś
izis_2003 Re: A pamiętacie jakieś... 12.05.03, 23:02 A wesołe delfiny wyskakują z głębiny I ogonem o fale pac pac pac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: A pamiętacie jakieś... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.03, 23:13 A kiedy dzień nadchodzi, dzień nadchodzi Idziemy na jagody, na jagody, A nasze czarne serca, czarne serca, Bija nam radośnie bum tarara bum! Odpowiedz Link Zgłoś
izis_2003 Re: A pamiętacie jakieś... 12.05.03, 23:17 Choinko piękna jak las Choinko zostań wśród nas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: A pamiętacie jakieś... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.03, 23:20 Laz ślońcie sie kompalo, Siolowalo, siolowalo glube cialo, I lipkie wyskocilo, I ślonećko, i slonećko sie źlęknilo, Nie bójcie, śiońcie dlogie, Bo te lipkie, bo te lipkie nie ma nogie, A gdyby lipkie nogie mialo, to by cie kopnialo, a w cio, w dupalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: A pamiętacie jakieś... IP: *.lublin.mm.pl 12.05.03, 23:21 bzum bzum bzum i łaaapkaaami kosmatyyymi ocka psecierają dodam, że więcej nie pamietam ale piosneczka dotyczyła pszczółek budzących sięw ulu Odpowiedz Link Zgłoś
izis_2003 Pan Kleks... 12.05.03, 23:29 Piękna pani Meluzyna pokochałą Pułtoraka (albo coś koło tego) Tak opowieśc się zaczyna jaka taka hej jaka taka To co dzieje się na lądzie To pod wodą też się zdarza (I wtym momencie też bym zaśpiewałą TAk opowieśc się zaczyna... ale czy właściwie nie wiem) Ale kosmicznie ta Ostrowska tu wygądała nie? Odpowiedz Link Zgłoś
izis_2003 Natalka 12.05.03, 23:35 ET ET pamiętaj że ja czekam tu Gdy zjawisz się na statku ze światła i chmur ET, ET wróć Spójrz na ziemię ...... (jednak pamięć nie ta) A ta mała kropeczka to ja Niedawno ryczałam ze śmiechu śpiewając piosenki Natalki w pewnym wesołym samochodzie jadącym trasą Lublin-Świdnik. Śpiewaliśmy z moimi przyjaciólmi te piosenki dla ich córeczki która nie chciała siedzieć w foteliku, a przy tym fajnie się sami bawiliśmy. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Przerabianki 13.05.03, 08:01 W swoim gronie znnajomych, (szczególnie podczas wakacyjnej pracy na OHP w Zakładach Przetwórstwa Owocowo - Warzywnego w Kluczkowicach:-)), bardzo lubiliśmy przerabiać piosenki z dzieciństwa (i nie tylko) na jakieś straszne świntuszenie bo niezwykle nas to bawiło. Np. w piosence Jeżowskiej "A ja wolę moją mamę" dokonaliśmy wielu zabiegów interpretacyjnych:-)) Po przeróbkach refren bzmiał jakoś tak: A ja wolę dwa jabole nimi też się na.......... a na półce nie od dziś zarzygany biały miś itp. To były czasy...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: A pamiętacie jakieś... 13.05.03, 12:44 Powiedz, Jasiu, powiedz Olu gdzie tak miło gdzie tak miło jak w przedszkolu?? Bo przedszkole uczy, bawi nas bo w przedszkolu miło płynie czas. Reszty nie będę śpiewał. Była zbyt propagandowa i indoktrynacyjna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm` Re: A pamiętacie jakieś... IP: 217.153.156.* 13.05.03, 21:23 Sciagnalem mydlo, i zajaca poziomke. ;] Po pijaku u mnie bedzie co spiewac. ;] pozdr. hm` Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: A pamiętacie jakieś... 13.05.03, 22:10 Byłam na pewnej imprezie ludzi w moim wieku i wykształconych nawet;), gdzie gospodyni puściła kasete z Papa Dance'em i szał ogarnął gości. Wszystko rzuciło się do wtórowania: Piękną zonę chciał książę mieć, Szybko oświadczył się, ona rzekła nie, Łzy wylewał i włosy rwał, Przestał całkiem jeść, Cały dwór rozpaczał wraz z nim. On prezenty jej słał, Aż się biednym stał. Mona Lisą byłas mi, Marzyłem tylko o tobie, Rysowałem serca dwa, Pytałas po co to robię. Odpowiedz Link Zgłoś
izis_2003 Re: A pamiętacie jakieś... 13.05.03, 22:16 Trzeba było kopię zrobić to byś dopiero zabłysła na letnich biesiadach. :) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna33 Re: A pamiętacie jakieś... 13.05.03, 22:15 Zuzia lalka nieduza I na dodatek Cala ze szmatek Oczy ma jak piec zlotych Welniane loki A w glowce Marzen sto Lecz kocham ja najbardziej Ze wszystkich moich lal Nalozy suknie zlota Zabiore ja na bal Odpowiedz Link Zgłoś