Dodaj do ulubionych

Lublin bez codziennego Inter City "Bystrzyca"

IP: *.3.pl 24.05.03, 12:34
Niedługo będą odjeżdżać z Lublina tylko pociągi osobowe. I jak
to się ma do tego ażeby do Lublina przyjeżdżało więcej
turystów. Teraz prywatne busy będa miały więcej
klijentów.Niedługo Lublin będzie naprawdę zaściankiem Polski i
kto wie może zlikwidują kolej.
Obserwuj wątek
    • Gość: krzysiejk kolega sie myli,lublin od dawna jest IP: 194.73.231.* 24.05.03, 14:40
      zadupiem tego durnego kraju.
      • Gość: obywatel Re: kolega sie myli,lublin od dawna jest IP: *.zywnego.net / 192.168.1.* 24.05.03, 19:46
        do kur.y n.dzy, same niepomyslne informacje

kidey w końcu w tym naszym lublinie coś się zmieni na +, cały czas wydaje mi
        się że się zwijamy jako miasto i stajemy zadupiem

• Gość: ryża małpa Re: Lublin bez codziennego Inter City 'Bystrzyca' IP: *.lublin.mm.pl 24.05.03, 15:13
      No i dobrze, często musze być w Warszawie na rano i ten intercity mocno
      nadwątlał moje finanse - teraz zapłace za pospieszny , a w [pospiesznym jest
      zniżka i zamiast 60 zł zapłaće 20 :-P
      • Gość: mike Re: Lublin bez codziennego Inter City 'Bystrzyca' IP: 195.114.189.* 24.05.03, 18:38
        ryza ale chyba niedoczytalas ze teraz jak wypadnie Bystrzyca z rozkladu to
        bedzie 3 godzinna przerwa w kursowaniu pociagow do Warszawy, a plany co
        wprowadzenia w jego miejsce pospiesznego sa i pewnie tylko pozostana planami !
        smutne, w sumie InterCity byly jedynymi pociagami ktorymi mozna bylo jako tako
        i w sumie bezpiecznie podrozowac, teraz np do poznania wole pojechac
        samochodem, bezpieczniej i niewiele drozej niz pociagiem
        • Gość: ryża małpa Re: Lublin bez codziennego Inter City 'Bystrzyca' IP: *.lublin.mm.pl 24.05.03, 18:49
          To pojade busem, a z drugiej strony co za idiota likwiduje najbardziej
          oblegane pociągi?? W warszawskich pociągach jest koszmarny tłok , ta trasą
          jeździ codzienni bardzo dużo ludzi , komunikacji czasem nie starcza (
          zwłaszcza w piątki odbywają sie sceny dantejskie )o oni sobie likwidują.Byłoby
          smieszne.
          • Gość: mike Re: Lublin bez codziennego Inter City 'Bystrzyca' IP: 195.114.189.* 24.05.03, 20:01
            wiem bo nieraz zdarzalo mi sie jechac wlasnie w piatek z poznania do lublina
            wieczorem, tylko ze ja bylem szczesliwcem ktory mial juzwykupiony bilet z
            miejscowka i siedzial sobie gdy pociac wjezdzal na dworzec w wawie !
            a propos durni nami rzadzacymi to jest tam o nich w zmianka w dobrym artykule
            w wysokich obcasach dzisiejszych, w serii twarze o marii borkowskiej, ze mozna
            byc kims w tym swiecie.
    • dociek Kto tu leci w bałaka?! 25.05.03, 10:49
      To już jest skandal!!! Panie ministrze Pol, czy rzeczywiście Pan wie co robi
      podlegające Panu PKP? O ile pamiętam, na Pańskiej, którejś konferencji w
      Urzędzie Wojewódzkim była mowa o uruchomieniu efektywnego połączenia z
      Warszawą... I co? Podobno, ze względu na koszty lotnisko to lokalne
      wizjonerstwo, zaś przebudowa trasy samochodowej na trasę szybkiego ruchu nie
      mogła być prędko realizowana, była więc mowa o zamiennym uruchomieniu
      szybkiego połaczenia kolejowego z Warszawą. I co?!!!! To jest zmierzająca w
      tym kierunku decyzja?!!!
    • Gość: Kamil B. Re: Lublin bez codziennego Inter City 'Bystrzyca' IP: *.ltk.com.pl 25.05.03, 11:23
      Gość portalu: rafi napisał(a):

> Niedługo będą odjeżdżać z Lublina tylko pociągi osobowe. I jak
      > to się ma do tego ażeby do Lublina przyjeżdżało więcej
      > turystów. Teraz prywatne busy będa miały więcej
      > klijentów.Niedługo Lublin będzie naprawdę zaściankiem Polski i
      > kto wie może zlikwidują kolej.
      >>> Przeciez z Lublina do Warszawy jest tak blisko,ze mozna przejsc i na
      piechote.Po jaka cholere nam pociag? Po co wogóle wprowadzono do Polski
      pociagi? Wiadomo,to byl okres,gdy Polski nie było i rządzili nami zaborcy.Oni
      nas tak urządzili!A zle było jezdzic dylizansami?Teraz znow ta Unia zydowsko-
      masonska,nowa okupacja Polski.Na pewno wprowadza intercity nawet z Chelma do
      Wlodawy.Byle tylko ludziom w glowie pomieszac.A tu,w szpitalu
      abramowickim,lekarze sa bardzo mili i dbają o pacjentow.Pozwalaja nawet
      korzystac z internetu,co wielu czyni.
    • Gość: Globtrotuar Re: Lublin bez codziennego Inter City 'Bystrzyca' IP: *.umcs.lublin.pl 26.05.03, 15:04
      U nasz kasuje sie kolejne połączenia "ze światem", a przez Białystok planuje
      sie międzynarodowy tranzyt drogowy. Schodzi Lublin do rangi niedostępnej dziury.
      www1.gazeta.pl/bialystok/1,35235,1496681.html
    • Gość: anonym Re: Lublin bez codziennego Inter City IP: 65.209.20.* 26.05.03, 15:06
      no to bylo by starsznew po prostu to jest nie mozliwe zeby
      zlikwidowac bystrzyce po prostu az mi brak slow i argumentow
      tak oczywistych dalczego...no ale ata sprawa mnie trak po prostu
      dopycha,upycha,gniecie ze brak mi sil

mozemy nawet isc manifestowac zeby tego nie zrobili-no i mowie
      powaznie
      • eor Re: Lublin bez codziennego Inter City 27.05.03, 10:45
        Cudo. Nieco zdziwiony bylem kiedy PKP likwidowala ekspresy, ale widze, ze na
        tym postanowila nie poprzestawac. Ekspresy stanowily nieco tansza wersje IC i
        nie wiem jak to sie dzialo, ze nie oplacaly sie PKP. Teraz okazuje sie, ze
        kolei nie oplaca sie wlasciwie nic. Najbardziej zas PKP nie lubi zas kiedy
        czlowiek jedzie w przyzwoitych warunkach. Lepiej jest kiedy gniecie sie w
        korytarzu i w sympatycznym smrodliwym scisku dojezdza na bezdechu do
        upragnionego celu po kilku godzinach jazdy. Nie wiem dlaczego nie zostala
        stworzona siec kolejowa na wzor tych, ktore funkcjonuja na calym wlasciwie
        swiecie - szybkie i bardzo szybki skomunikowane ze soba pociagi dalekobiezne i
        wolniejsze lokalne. Zamiast tego mamy przypadkowy uklad pociagow wolnych i
        likwidowanych jeden za drugim szybszych.

Kochane PKP - likwidacja pociagu to najwieksza glupota jesli nie daje sie w
        zamian skomunikowanych pociagow pozwalajacych na pokonanie tej samej trasy w
        porownywalnym czasie. Jaka alternatywe zapewniliscie podroznym likwidujac
        ekspresy i IC? Czy nie ma innych szans na poczynienie oszczednosci? Proponuje
        zaczac od zlikwidowania tych obrzydliwych poczestunkow w IC - jesli ktos
        zglodnieje to moze sobie pojsc do Warsu. Odchodzienie od serwowania darmowego
        jedzenia mozna juz zaobserwowac w polaczeniach lotniczych, wiec i PKP moze
        sobie darowac, tym bardziej, ze w zadnym pociagu nie spotkalem sie z czyms
        takim. Szanowni "stratedzy kolejowi" - mam szczera nadzieje, ze ktoregos dnia
        ktos Wam zlikwiduje polaczenie miedzy domem a praca, badz miedzy domem a
        szkola dziecka, czy mieszkaniem babci. Samochod sie zepsuje, taksowkarz nie
        bedzie chcial jechac jesli nie zbierze 4 pasazerow, a Wy bedziecie musieli w
        scisku okreznymi trasami przeciskac sie na drugi koniec Warszawy przez 5
        godzin. Tego serdecznie zycze. A sobie i innym pasazerom zycze abyscie
        zmienili prace.
        • pepperoni78 Re: Lublin bez codziennego Inter City 27.05.03, 10:57
          Bystrzyca nie zniknie z rozkładu. Przynajmniej do wrześnie:

www1.gazeta.pl/lublin/1,35640,1499036.html
          Pozdrawiam Ronję ;) Ona wie o co chodzi ;)
          • eor Re: Lublin bez codziennego Inter City 27.05.03, 14:23
            pepperoni78 napisał:

> Bystrzyca nie zniknie z rozkładu. Przynajmniej do wrześnie

W zwiazku z powyzszym uprzejmie przepraszam za swoje wzburzenie. Podtrzymuje z
            cala stanowczoscia swoje opinie - usuwam jedynie czynnik emocjonalny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka