Dodaj do ulubionych

Co to jest ZSRL?

25.05.03, 18:36
ZSRL=UE a raczej UE=ZSRL

Takie napisy widziałem na Krakowskim Przedmieściu i 3 maja - dokładniej na
płotach remontowanych budynków.

O ile wiem co to jest UE, to za Chiny Ludowe nie mogę rozszyfrować skrótu
ZSRL. Aczkolwiek sądzę że twórca użył tu tego czegoś, aby porównać UE do
czegoś złego, niesympatycznego, niesmacznego itp.

Nie wiem czemu, ale nasuwają mi się skojarzenia z ZSRR, no ale ZSRL to
przecież nie ZSRR. Chyba.

A zatem co to jest ZSRL?
Obserwuj wątek
    • pepperoni78 Re: Co to jest ZSRL? 25.05.03, 21:27
      Według moich przypuszczeń, Związek Socjalistycznych (?) Republik Ludowych (?).
      Dziwne, nie?? ;)
    • kwintesencja Re: Co to jest ZSRL? 25.05.03, 21:28
      Pewnie zalezy ten skrot od tego, kto sygnowal te ulotki... Jezeli LPR to ZSRL
      moze sie rownac Zjednoczonym Stanom Republik Ludowych...? To mogloby byc w ich
      stylu... Jezeli hm` sie pod tym podpisal... to na pewno znaczy to Zjednoczone
      Socjalistyczne... Eeee, chyba by nie byl taki? :-)))

Pozdr.
      • hm` Re: Co to jest ZSRL? 25.05.03, 23:05
        Kwintesencjo, kobnieto, ktora chce by Polska podzielila los Argentyny, a nie
        Meksyku(jak chcesz to ci wkleje twoje wypowiedzi;]), i ktora woli wyzsze cla
        niz nizsze(tez ci wkleje).
        hm` nie zna takiego skrotu, hm` zna jedynie ZSRE, tyle, to chyba logiczne bo
        UE to socjalizm w czystej postaci.
        pozdr. hm`
        • Gość: shawman Re: Co to jest ZSRL? IP: *.pogodna.sdi.tpnet.pl 26.05.03, 00:49
          Raczej ZSRE tam pisało... Co też jest bzdurą, i to piramidalną. Porównywanie UE
          do ZSRR... Sam mam zaledwie 20 lat, ale wydaje mi się, że takie porównanie może
          zrobić tylko smarkacz nie mający pojęcia czym był ZSRR.
          • Gość: maxim Re: Co to jest ZSRL? IP: 212.182.70.* 26.05.03, 10:56
            Ten tekst wypisany czerwonym sprayem widzialem w paru miejscach na
            Spoldzielczosci Pracy wjezdzajac od strony Lubartowa. Oprocz nieszczesnego
            "UE=ZSRL" byla tam jeszcze jedna brednia, cytuje: "UNIJA NAS ZJE". Wnioskujac
            po w/w przykladach autorem tych wypocin jest jakis smarkacz i/lub analfabeta,
            co to ani o ortografii ani o ZSRR (ZSRL?!?!) nie ma bladego pojecia. Przykro
            sie robi jak taki ulomek paskudzi swoimi wypocinami miejsca uzytecznosci
            publicznej.
    • mlody_komunista Re: Co to jest ZSRL? 26.05.03, 17:52
      Tak chodzi o Związek Socjalistycznych Republik Ludowych. Quasi rusycyści rodem
      z Polszy tak przekładają Sojuz Sowieckich Socjalisticzeskich Respublik, co w
      dosłownym tłumaczeniu oznacza Związek Radzieckich Socjalistycznych Republik,
      inny skrót to np. ZSRS (używała go śp. Kultura paryska).
    • dociek Re: Co to jest ZSRL? 26.05.03, 19:48
      Takie nieuctwo autorów (ZSRL) świadczy o tym, że krzykliwa, beznadziejnie
      nielogiczna, antyunijna propaganda największe powodzenie ma pośród największej
      ciemnoty. W myśl zasady: - ciemnota wszystkie bzdury kupi!"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka