Dodaj do ulubionych

Świat się zmienia

27.05.03, 10:01
A my pamięć o was mamy w sercu naszym.
Wieści nas doszły, że tęskno wam się stało bez szarości wśród lublińskiej
gościnności.
Jednak świat się zmienia i odpowiedzi poszukując na pytania, które gnębią
mnie coraz bardziej, ja Fuar Callag, musiałem jako ostatni niestety opuscic
te ziemie, ale wrócić chyba czas nastanie, choc jeszcze nie wiem ile z moich
sióstr i braci po tym swiecie chodzi, a ile zaszyło się w ostępach dalekich
by oddać się medytacjom i obcowaniu z dzika naturą.
Obserwuj wątek
    • ronja Re: Świat się zmienia 27.05.03, 10:11
      Blady strach padł na lubelską społeczność, która unurzana w pustynnym niemal
      słońcu marzyła o chlodnym powiewie szarych opowieści, gdy usłyszała o
      rozpierzchnięciu się Szarych po świecie...hehe
    • Gość: lucy_fair Re: Świat się zmienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.03, 10:39
      a moje toporzysko ożywa i tańczyć zaczyna w sękatej dłoni, kiedy
      słyszy "lubliński" miast "lubelski". Poprawcie się szarzy druhowie, póki w
      garście nie poplwam, rezać nie zawołam i do roboty się nie wezmę! ;)
      • ronja Re: Świat się zmienia 27.05.03, 10:55
        Ja ten "lubliński" to drugi raz ostatnio slyszę i się zastanawiam, skąd się
        ludziom Lublin z lublińskością kojarzy...;)
      • greywanderers Re: Świat się zmienia 27.05.03, 10:57
        Użycie słowa lublińskiej odnosłem do Lublinian. Pewnie powinienem napisać
        lubliniańskiej, bo jak dla mnie Lubelska to może byc ziemia, a nie odnosiłem
        się do terenów lubelszczyzny tylko do Lublinian.
        Ale jeżeli popełniłem tak zwaną gafę, uprzejmnie przepraszam. Lecz jednocześnie
        ostrzec muszę, że topoty mi nie straszne, bo jakem Fuar Callag z niejednym
        toporem do czynienia miałem.
        • pepperoni78 Re: Świat się zmienia 27.05.03, 11:02
          Jak to się dzieje, że dziś coraz częściej mamy do czynienia z toporami albo
          zakutymi łbami?? ;)
          • Gość: Ciupazka Re: Świat się zmienia IP: *.it-net.pl 27.05.03, 11:18
            Radzę waszmości używać lekkie zręczne ciupazki, łatwiej toporom i
            zakutym łbom wyłumaczycie tylko wywijajęcy onemi nad ich głowickami.
            Broni tej oni nie znają, traktują jako atrybut pamiątkarski.

Jakby co , abo co, to my som i słuzymy pomocom, hehe.Telo.Pozdrowiom.
    • Gość: lucy_fair Re: Świat się zmienia IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.03, 20:54
      W odpowiedzi na ironiczną uwagę niejakiego P. spieszę zauważyć, że na końcu
      mego postu było takie cuś ";)". Zakute łby sobie wypraszam, z siekierą nikogo
      ganiać nie zamierzałem, ani nie domagałem się przeprosin.
      Powiedzenie "lubliński" szary łondererze gafą absolutnie nie jest, tak zresztą
      myślałem, że jako człek światły napisałeś to w sposób zamierzony, ale odkąd
      uslyszałem w Wiadomościach o "lublińskich policjantach", odtąd na zimne
      dmucham i uświadamiam gdzie mogę.
      Pepe, jeśli nie zauważyłeś, to w pewnym znanym nam przypadku wyciągnięcie
      topora, czy też piąchy najwyraźniej dość skutecznie przyczyniło się do
      zaginięcia wszelkiego słuchu o irytującym, podwawelskim pieniaczu.
      Pozdrawiam, a ciupazki to kiedyś fajne w kazimierzu sprzedawali, cuś na
      kształt długopisu, nawet pisać toto miało, tylo zwykle nie chciało. Teraz
      oryginalne trzeba znad morza przywozić ;)
      • izis_2003 Re: Świat się zmienia 27.05.03, 23:16
        Drodzy Waszmościowie i Wy czcigodne DZielne Niewiasty. Wielce mnie zasmuciła
        wiadomość o Waszym odejściu. Będę czekać kolejnego spotkania z Wami i Waszych
        opowieści. Ilekroć spojrze na garniec miodu i udziec dzika będę wspominać
        chwile jakie spedziłam na słuchaniu Waszych opowieści. Ostańcie w pokoju. Niech
        moc będzie z Wami. (he he) Powróćcie do nas prędko z nową chwałą i ciekawymi
        przygodami. Będziem czekać.
      • pepperoni78 Re: Świat się zmienia 28.05.03, 09:39
        Drogi Lucy-fair, mówiąc o toporach i zakutych łbach nie Ciebie miałem na myśli;
        Tak po prostu nasunęła mi się refleksja na temat otaczającego nas świata. Nawet
        nei pomyslałem, że możesz odabrać to jako aluzję skierowaną w Twoim kierunku.
        Także mam nadzieję, że zakopaeś już przeznaczony dla mnie torór wojenny i
        wypijemy piwo pokoju (jako, że rzucam palenie, fajka raczej odpada ;) )
        Pozdrawiam.

Gość portalu: lucy_fair napisał(a):

> W odpowiedzi na ironiczną uwagę niejakiego P. spieszę zauważyć, że na końcu
        > mego postu było takie cuś ";)". Zakute łby sobie wypraszam, z siekierą nikogo
        > ganiać nie zamierzałem, ani nie domagałem się przeprosin.
        > Powiedzenie "lubliński" szary łondererze gafą absolutnie nie jest, tak
        zresztą
        > myślałem, że jako człek światły napisałeś to w sposób zamierzony, ale odkąd
        > uslyszałem w Wiadomościach o "lublińskich policjantach", odtąd na zimne
        > dmucham i uświadamiam gdzie mogę.
        > Pepe, jeśli nie zauważyłeś, to w pewnym znanym nam przypadku wyciągnięcie
        > topora, czy też piąchy najwyraźniej dość skutecznie przyczyniło się do
        > zaginięcia wszelkiego słuchu o irytującym, podwawelskim pieniaczu.
        > Pozdrawiam, a ciupazki to kiedyś fajne w kazimierzu sprzedawali, cuś na
        > kształt długopisu, nawet pisać toto miało, tylo zwykle nie chciało. Teraz
        > oryginalne trzeba znad morza przywozić ;)
    • hm` Re: Świat się zmienia 29.05.03, 18:45
      No prosze pojawiliscie sie wedrowcy, po wiciach rzuconych przez niejakiego
      Pepperoniego.
      pozdr. hm`
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka