fotel_prl Piana w fontannie 15.05.07, 19:35 a konkretnie na co te 3tys i dlaczego az 3tys!! zrobiliby to w ramach robot interwencyjnych i dali jednej albo kilku osobom do wyczyszczenia i dali by max 1000zl!! kretyni!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poganin Re: Piana w fontannie IP: *.tktelekom.pl 15.05.07, 19:45 albo jeszcze lepiej, sądy 24 h codziennie skazują na roboty społeczne, mogli mieć to zrobione za darmo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blorfin Re: Piana w fontannie IP: 213.158.197.* 15.05.07, 20:04 a wystarczy wrzucić kostke mydła, może dwie - piana zniknie w ciągu godziny (przy włączonej fontannie). Bedzie czyściej, pachnąco, jedynie glony sie wkurzą. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Piana w fontannie 15.05.07, 22:10 Ehh ci młodzi żartownisie (chuligani). Co im sprawia taką przyjemność z niszczenia? --- Tak nasz Jarosław obiera banana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoom Re: Piana w fontannie IP: *.bb.sky.com 16.05.07, 01:08 A co oni zniszczyli? Wyczyścili fontannę przecież... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biurokratka Re: Piana w fontannie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 13:24 Pewnie został żle obsłużony w Magistracie!A jak miał się odgryżć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Piana w fontannie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 22:19 A tak w ogóle to w całkiem dowcipny sposób ktoś dał znać urzędnikom, że fontannę należałoby wreszcie wyczyścić. Właściwie szkoda żadna, bo skoro do czyszczenia i tak się starą wodę zrzuca i nalewa nową to gdzie problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew95 Re: Piana w fontannie IP: *.chello.pl 15.05.07, 23:19 Bardzo słuszna uwaga. Ktoś dyskretnie i trzeba przyznać z dużą klasą zwrócił uwagę magistratu na kwestię higieny. A propos, koszule w magistracie też należy codziennie zmieniać Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Re: Piana w fontannie 15.05.07, 23:59 Dokładnie. By się zainteresowali rekacjami chemicznymi. Widać to podczas kąpieli gdzie od razu po użyciu mydła piana nagle znika. Niestety jestem na tyle laikiem iż nie wiem jaka to jest rekacja, czy ługowania czy inna, jednakże z pewnością by miała zastosowanie w tym przypadku. I żadnego problemu z wielokrotnym spłukiwaniem by nie było. No ale czasem ludzie przy władzy mają klapki na oczach i nie myślą a tylko wykonują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laikat Re: Piana w fontannie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 13:22 Woda kosztuje,zwłaszcza święcona.By uśpić licho i odgonić Złego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenio Re: Piana w fontannie IP: *.acn.waw.pl 15.05.07, 20:00 > zrobiliby to w ramach robot interwencyjnych i dali jednej albo kilku osobom do > wyczyszczenia i dali by max 1000zl!! > kretyni!! I co mieli by ci ludzie w ramach robót interwencyjnych zrobic ? Wylac do kanalizacji burzowej wiaderkami ? Trzeba zbadac co jest w tej wodzie. Trzeba te wode przepompowac i wywiezc a na koncu trzeba zapłacic za utylizacje w oczyszczalni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poganin Re: Piana w fontannie IP: *.tktelekom.pl 15.05.07, 20:31 czytałeś dokładnie?po co mają wysyłać to do analizy jak ten człowiek zostawił 15 butelek po tym płynie, a co do utylizacji, to płacisz 3 tys zł, za to, że wypościsz wodę z wanny??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepolak Re: Piana w fontannie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 20:41 Gość portalu: poganin napisał(a): > czytałeś dokładnie?po co mają wysyłać to do analizy jak ten człowiek zostawił 1 > 5 > butelek po tym płynie, a co do utylizacji, to płacisz 3 tys zł, za to, że > wypościsz wodę z wanny??? ================== Nie wiem ile masz lat, ale powinieneś wiedzieć, że płacisz (albo Twoi starsi) za utylizację wody wypuszczanej z wanny. Każdy ściek przechodzi (powinien przechodzić) przez oczyszczalnie ścieków. I za to płacisz: średnio dwukrotnie więcej niż za wodę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poganin Re: Piana w fontannie IP: *.tktelekom.pl 15.05.07, 21:03 mam tyle lat, że rachunki sam za siebie płacę i jakoś sobie nie mogę przypomnieć, żebym płacił 3 tys za ścieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: war034@op.pl Re: Piana w fontannie IP: *.chello.pl 15.05.07, 22:06 pisz , pucuj się ile masz lat , nawet nie młody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Piana w fontannie IP: *.ztpnet.pl 16.05.07, 00:15 > pisz , pucuj się ile masz lat , nawet nie młody A po polsku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenio Re: Piana w fontannie IP: *.acn.waw.pl 15.05.07, 21:05 > czytałeś dokładnie?po co mają wysyłać to do analizy jak ten człowiek zostawił 1 > 5 > butelek po tym płynie, Co wcale nie dowodzi ze nie wlał tam czegos jeszcze. > a co do utylizacji, to płacisz 3 tys zł, za to, że > wypościsz wodę z wanny??? płace (sprawdziłem :) ) 2,73 zł/m szescienny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poganin Re: Piana w fontannie IP: *.tktelekom.pl 15.05.07, 21:12 i myślisz, że tych metrów sześciennych było tam aż na 3 tysiące? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenio Re: Piana w fontannie IP: *.acn.waw.pl 15.05.07, 21:30 > i myślisz, że tych metrów sześciennych było tam aż na 3 tysiące? 2-3 tysiace kosztowała cała "operacja" koszty pozbycia sie "trefnej" wody to tylko cześć. (nowa woda tez kosztuje :P) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poganin Re: Piana w fontannie IP: *.tktelekom.pl 15.05.07, 21:34 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=62485681&a=62486574 p.s. a tak poza tym to chyba nam się nudzi w ten spokojny wieczór skoro się sprzeczamy a taką bzdurę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenio Re: Piana w fontannie IP: *.acn.waw.pl 15.05.07, 21:55 Fakt ze wykazujemy upór godny lepszej sprawy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Piana w fontannie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 00:18 >> czytałeś dokładnie?po co mają wysyłać to do analizy jak ten człowiek zostawił 1 >> 5 >> butelek po tym płynie, >Co wcale nie dowodzi ze nie wlał tam czegos jeszcze. Pewnie jeszcze trochę moczu, by olać smutasów ::))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Piana w fontannie IP: *.juranet.eu 15.05.07, 22:20 Z pewnoscią pięćset pójdzie na czyszczenie a dwa pięćset do podziału między urzędasów w formie premii za podjecie decyzji czyszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Piana w fontannie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 19:45 I to kolejny powód dla którego uwielbiam to miasto!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tropiciel Piana w fontannie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 19:46 Zrobili to ludzie z firmy produkującej płyn do kąpieli i to za czyjąś...zgodą, dlatego władze nie zawiadomiły policji. Wydatek producenta zostanie pokryty z kosztów na promocję, a na oczyszczenie fontanny z funduszu Urzędu Miasta. To mi dopiero piana! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Piana w fontannie 16.05.07, 08:45 To na pewno zrobiły nielegalnie pracujące i handlujące Rosjanki i Ukrainki. Chciały się po prostu wykąpać. Zresztą, za cara w tym miejscu stała cerkiew, więc może chciały się przy okazji ochrzcić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weana Re: jak dla mnie to ładnie ta fontanna wyglada! IP: *.telprojekt.pl 15.05.07, 19:53 Byłam świadkiem piany idąc na zajecia w poniedziałek rano :) Dwaj panowie ze straży miejskiej chodzili wokół fontanny, rozkładali ręce i robili zdjęcia, potem zabrali się za grzebanie w śmietnikach hehe. Fontanna wyglądała cudnie. Jakby zapadana śniegiem. Obłoczki z piany wzbijały się w powietrze i fruwały unoszone wiatrem. Początkowo myślałam, że konserwatorzy fontanny specjalnie nalali do niej środka czyszczącego w ramach dezynfekcji fontanny... potem załapałam, że ktoś sobie zrobił jaja. Jak żyje i codziennie bywam w okolicy fontanny, to takiego kawału jeszcze nie było! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasi1 często zdarza ię że w centrach handlowych do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 10:02 ich fontann coś wrzucają pieniącego się. Albo jak myją środkami chemicznymi fontanne to też coś takiego zostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zembig Re: jak dla mnie to ładnie ta fontanna wyglada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 19:55 Mnie też się podoba, ale widziałem już taki numer we Wrocławiu w tamtym roku. Na żywo jeszcze ładniejsze!!! O kosztach wymiany wody i czyszczenia fontanny też czytałem w tamtym roku: są niestety spore. Ale najciekawsze jest to, że idea fontannowego spieniania została przez Gazetę pięknie i za darmo rozreklamowana. Może teraz inne miasta w takich sytuacjach zatrudnią dziennikarzy w ramach prac społeczno-interwencyjnych? Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Przynajmniej ładnie pachnie a nie glonami :)) 15.05.07, 19:52 Jak glony padną od tego płynu, to będzie jego antyreklama (kto się będzie chciał kąpać w takim czymś ?) ? A może to akcja mycia fontanny, przecież one chodzą zwykle w obiegu zamkniętym ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Piana w fontannie IP: *.juranet.eu 15.05.07, 19:57 A przecież nie ma w tym żadnej szkody.Fontanna będzie czyściejsza,Ludzie mają pianową atrakcję i pachnący zapach leśny jest chyba milszy niż zapach stęchłej wody.Tylko żenująca jest głupota urzędników wyceniona na 2-3 tysiące złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Piana w fontannie - komu to przeszkadza 15.05.07, 19:58 w koncu pienic sie przestanie komu to przeszkadza ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Piana w fontannie - komu to przeszkadza IP: *.botany.gu.se 15.05.07, 21:21 Moze ptaka, ktore z ta woda beda mialy stycznosc? Odpowiedz Link Zgłoś
pbattk Re: Piana w fontannie 15.05.07, 19:59 Coraz smutniej w IV RP:( Nikt nawet nie zauważył, że to był świetny, nikomu nie szkodzący "numer". Jeszcze trochę i będziemy przemykać chyłkiem po zaułkach do domu i zamkniemy się w nim na cztery spusty, żeby nikt nam z życia nic nie wykradł. no_co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenio Re: Piana w fontannie IP: *.acn.waw.pl 15.05.07, 20:02 > Coraz smutniej w IV RP:( Nikt nawet nie zauważył, że to był świetny, nikomu nie > szkodzący "numer". Mam nadzieje ze sprawcy tego numeru zostana złapani i pokryja koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobiczek Re: Piana w fontannie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 20:07 dobry pomysl nalezy go upowszechnic aby i w innych miastach ludzie mogli zarobic przy pracach interwencyjnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patro Re: Piana w fontannie IP: *.acn.waw.pl 15.05.07, 23:46 numer może i dobry ale sprawca powinien i tak pokryć koszty. Chyba nie chcesz aby z twoich podatków dzieciaki bawiły się w jackas ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Racuch chemikalia używane podczas kąpieli IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.07, 20:11 "chemikalia używane podczas kąpieli" brzmi złowrogo Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk IV RP, mydło to komunistyczny wynalazek, wróg ludu 15.05.07, 23:55 chemikalia, paskudztwo, potworność. W w latach 60 pojawiła się złowroga, imperialistyczna substancja pod postacią szamponu. Ten wynalazek miał zniszczyć chłoporobotnicze oblicze Adolfa Józefa Kaczyńskiego. Na szczęście jego przewidująca, patriotyczna matka-typowa-Polka odcięła go od wszelkiego złego, ejjjmeeeen i krucyfiks na drogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryan Piana w fontannie IP: *.pai.net.pl 15.05.07, 20:17 lublin - miasto z jajem i poczuciem humoru! póki co, można podjachać samochodem i umyć go za friko.. albo rower, wszystko jedno. oby tak dalej..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zembig Re: Piana w fontannie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 20:25 Piana uniemożliwia prawidłową pracę pomp i filtrów, więc nie może pozostać na stałe. trochę szkoda... ale trzeba usunąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoboda_t 3 tysiace????!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 20:38 Chyba kogoś pokręciło. Albo ktoś znalazł świetny sposób na zarobek. 6 lat temu pracowałem w ochronie i pilnowaliśmy we dwóch wyremontowanego skweru z fontanną (czekał na techniczny odbiór przez katowicki magistrat). W pewnym momencie (ok. 19-ej) zaczęła się mała zadyma i zajęci nią (chopcy pewnie to ukartowali) nie zauważyliśmy, jak ktoś wlał do fontanny kilka dużych butelek płynu do płukania czy tam szamponu, no czegoś takiego. Piana urosła na trzy metry w górę kryjąc prawie całą fonatnnę i wyszła na spacer po placu :D Pompy wyłączyły się planowo o 22-ej i do rana zostało tylko kilka bąbelków. Wyłączcie tą fontannę na jakiś czas i po problemie. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars w miare jak wyksztalciuchy wyjezdzaja wylania 15.05.07, 20:44 sie w tym kraju sporo bydelka maskowanego dotad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Piana w fontannie IP: 80.137.192.* 15.05.07, 20:47 A wystarczyło dodać trochę mydła... (za 90 gr) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kloo Re: Piana w fontannie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 20:51 hehe :) widok niekepski :) brawa dla żartownisia :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adalbert Widocznie mu smierdzialo ! IP: *.dip.t-dialin.net 15.05.07, 21:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala mi Piana w fontannie IP: *.chello.pl 15.05.07, 21:26 bardzo lubie te zarty w sopocie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ef Re: Piana w fontannie IP: *.it-net.pl 15.05.07, 21:32 drogie to wymienianie wody i co sie potem dziwiwc , ze postawienie wmurowanego głupiego kosza kolo przystanku to wydatek rzedu 1000 zł a pomalowanie dommku przy saskim kilkdziesiat czy kilkadziesci chyba tysiecy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: Piana w fontannie IP: *.centertel.pl 15.05.07, 21:33 To napewno muzyk, chciał zagrać piano. Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Piana w fontannie 15.05.07, 21:34 a zdązył sie wykąpać w pianie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzopiwaduzapiana To krypto reklama PERLY! :] IP: 212.180.160.* 15.05.07, 21:37 :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitty Re: Piana w fontannie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 21:59 Szkoda kasy na 15 czterolitrowych butelek płynu do kąpieli,i to tylko po to aby fontanna ładniej wyglądała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Piana w fontannie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 22:25 3000zł za 15szt. 4-litrowych butelek to musiał być niezły płyn - po 50zł/litr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goguś Piana w fontannie IP: *.lubin.dialog.net.pl 15.05.07, 22:32 Dobre :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: Piana w fontannie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 22:48 Dla mnie bomba :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregor100 i super-cos sie dzieje!! IP: *.mlyniec.gda.pl 15.05.07, 23:32 oj robiło sioę kiedyś w Sopocie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś