Dodaj do ulubionych

Piana w fontannie

15.05.07, 19:31
no to sie spienia
Obserwuj wątek
    • fotel_prl Piana w fontannie 15.05.07, 19:35
      a konkretnie na co te 3tys i dlaczego az 3tys!!

zrobiliby to w ramach robot interwencyjnych i dali jednej albo kilku osobom do
      wyczyszczenia i dali by max 1000zl!!

kretyni!!
      • Gość: poganin Re: Piana w fontannie IP: *.tktelekom.pl 15.05.07, 19:45
        albo jeszcze lepiej, sądy 24 h codziennie skazują na roboty społeczne, mogli
        mieć to zrobione za darmo!!!
        • Gość: blorfin Re: Piana w fontannie IP: 213.158.197.* 15.05.07, 20:04
          a wystarczy wrzucić kostke mydła, może dwie - piana zniknie w ciągu godziny (przy włączonej fontannie). Bedzie czyściej, pachnąco, jedynie glony sie wkurzą.
          • tetlian Re: Piana w fontannie 15.05.07, 22:10
            Ehh ci młodzi żartownisie (chuligani). Co im sprawia taką przyjemność z niszczenia?

---
            Tak nasz Jarosław obiera banana
            • Gość: Zoom Re: Piana w fontannie IP: *.bb.sky.com 16.05.07, 01:08
              A co oni zniszczyli? Wyczyścili fontannę przecież...
            • Gość: Biurokratka Re: Piana w fontannie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 13:24
              Pewnie został żle obsłużony w Magistracie!A jak miał się odgryżć?
          • Gość: hehe Re: Piana w fontannie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 22:19
            A tak w ogóle to w całkiem dowcipny sposób ktoś dał znać urzędnikom, że fontannę
            należałoby wreszcie wyczyścić. Właściwie szkoda żadna, bo skoro do czyszczenia i
            tak się starą wodę zrzuca i nalewa nową to gdzie problem?
            • Gość: Prof. Słodek bicie piany.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 22:29
            • Gość: Andrew95 Re: Piana w fontannie IP: *.chello.pl 15.05.07, 23:19
              Bardzo słuszna uwaga. Ktoś dyskretnie i trzeba przyznać z dużą klasą zwrócił
              uwagę magistratu na kwestię higieny. A propos, koszule w magistracie też należy
              codziennie zmieniać
          • xaliemorph Re: Piana w fontannie 15.05.07, 23:59
            Dokładnie. By się zainteresowali rekacjami chemicznymi. Widać to podczas kąpieli gdzie od razu po użyciu mydła piana nagle znika. Niestety jestem na tyle laikiem iż nie wiem jaka to jest rekacja, czy ługowania czy inna, jednakże z pewnością by miała zastosowanie w tym przypadku. I żadnego problemu z wielokrotnym spłukiwaniem by nie było. No ale czasem ludzie przy władzy mają klapki na oczach i nie myślą a tylko wykonują.
        • Gość: Laikat Re: Piana w fontannie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 13:22
          Woda kosztuje,zwłaszcza święcona.By uśpić licho i odgonić Złego!
      • Gość: Zenio Re: Piana w fontannie IP: *.acn.waw.pl 15.05.07, 20:00
        > zrobiliby to w ramach robot interwencyjnych i dali jednej albo kilku osobom do
        > wyczyszczenia i dali by max 1000zl!!
        > kretyni!!

I co mieli by ci ludzie w ramach robót interwencyjnych zrobic ? Wylac do
        kanalizacji burzowej wiaderkami ?
        Trzeba zbadac co jest w tej wodzie. Trzeba te wode przepompowac i wywiezc a na
        koncu trzeba zapłacic za utylizacje w oczyszczalni.
        • Gość: poganin Re: Piana w fontannie IP: *.tktelekom.pl 15.05.07, 20:31
          czytałeś dokładnie?po co mają wysyłać to do analizy jak ten człowiek zostawił 15
          butelek po tym płynie, a co do utylizacji, to płacisz 3 tys zł, za to, że
          wypościsz wodę z wanny???
          • Gość: niepolak Re: Piana w fontannie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 20:41
            Gość portalu: poganin napisał(a):

> czytałeś dokładnie?po co mają wysyłać to do analizy jak ten człowiek zostawił
            1
            > 5
            > butelek po tym płynie, a co do utylizacji, to płacisz 3 tys zł, za to, że
            > wypościsz wodę z wanny???
            ==================
            Nie wiem ile masz lat, ale powinieneś wiedzieć, że płacisz (albo Twoi starsi)
            za utylizację wody wypuszczanej z wanny. Każdy ściek przechodzi (powinien
            przechodzić) przez oczyszczalnie ścieków. I za to płacisz: średnio dwukrotnie
            więcej niż za wodę.
            • Gość: poganin Re: Piana w fontannie IP: *.tktelekom.pl 15.05.07, 21:03
              mam tyle lat, że rachunki sam za siebie płacę i jakoś sobie nie mogę
              przypomnieć, żebym płacił 3 tys za ścieki
              • Gość: war034@op.pl Re: Piana w fontannie IP: *.chello.pl 15.05.07, 22:06
                pisz , pucuj się ile masz lat , nawet nie młody
                • Gość: Marcin Re: Piana w fontannie IP: *.ztpnet.pl 16.05.07, 00:15
                  > pisz , pucuj się ile masz lat , nawet nie młody
                  A po polsku?
          • Gość: Zenio Re: Piana w fontannie IP: *.acn.waw.pl 15.05.07, 21:05
            > czytałeś dokładnie?po co mają wysyłać to do analizy jak ten człowiek zostawił 1
            > 5
            > butelek po tym płynie,

Co wcale nie dowodzi ze nie wlał tam czegos jeszcze.

> a co do utylizacji, to płacisz 3 tys zł, za to, że
            > wypościsz wodę z wanny???

płace (sprawdziłem :) ) 2,73 zł/m szescienny

• Gość: poganin Re: Piana w fontannie IP: *.tktelekom.pl 15.05.07, 21:12
              i myślisz, że tych metrów sześciennych było tam aż na 3 tysiące?
              • Gość: Zenio Re: Piana w fontannie IP: *.acn.waw.pl 15.05.07, 21:30
                > i myślisz, że tych metrów sześciennych było tam aż na 3 tysiące?

2-3 tysiace kosztowała cała "operacja" koszty pozbycia sie "trefnej" wody to
                tylko cześć. (nowa woda tez kosztuje :P)
                • Gość: poganin Re: Piana w fontannie IP: *.tktelekom.pl 15.05.07, 21:34
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=62485681&a=62486574
                  p.s. a tak poza tym to chyba nam się nudzi w ten spokojny wieczór skoro się
                  sprzeczamy a taką bzdurę :))
                  • Gość: Zenio Re: Piana w fontannie IP: *.acn.waw.pl 15.05.07, 21:55
                    Fakt ze wykazujemy upór godny lepszej sprawy :)
            • Gość: olo Re: Piana w fontannie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 00:18
              >> czytałeś dokładnie?po co mają wysyłać to do analizy jak ten człowiek zostawił 1
              >> 5
              >> butelek po tym płynie,

>Co wcale nie dowodzi ze nie wlał tam czegos jeszcze.

Pewnie jeszcze trochę moczu, by olać smutasów ::)))
      • Gość: Gość Re: Piana w fontannie IP: *.juranet.eu 15.05.07, 22:20
        Z pewnoscią pięćset pójdzie na czyszczenie a dwa pięćset do podziału między
        urzędasów w formie premii za podjecie decyzji czyszczenia.
    • Gość: wacek Piana w fontannie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 19:45
      I to kolejny powód dla którego uwielbiam to miasto!!!!!
    • Gość: Tropiciel Piana w fontannie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 19:46
      Zrobili to ludzie z firmy produkującej płyn do kąpieli i to za czyjąś...zgodą,
      dlatego władze nie zawiadomiły policji. Wydatek producenta zostanie pokryty z
      kosztów na promocję, a na oczyszczenie fontanny z funduszu Urzędu Miasta. To mi
      dopiero piana!
      • zigzaur Re: Piana w fontannie 16.05.07, 08:45
        To na pewno zrobiły nielegalnie pracujące i handlujące Rosjanki i Ukrainki.
        Chciały się po prostu wykąpać. Zresztą, za cara w tym miejscu stała cerkiew,
        więc może chciały się przy okazji ochrzcić?
    • stasi1 jak dla mnie to ładnie ta fontanna wyglada! 15.05.07, 19:46
      • Gość: weana Re: jak dla mnie to ładnie ta fontanna wyglada! IP: *.telprojekt.pl 15.05.07, 19:53
        Byłam świadkiem piany idąc na zajecia w poniedziałek rano :)
        Dwaj panowie ze straży miejskiej chodzili wokół fontanny, rozkładali ręce i
        robili zdjęcia, potem zabrali się za grzebanie w śmietnikach hehe.
        Fontanna wyglądała cudnie. Jakby zapadana śniegiem. Obłoczki z piany wzbijały
        się w powietrze i fruwały unoszone wiatrem. Początkowo myślałam, że
        konserwatorzy fontanny specjalnie nalali do niej środka czyszczącego w ramach
        dezynfekcji fontanny... potem załapałam, że ktoś sobie zrobił jaja. Jak żyje i
        codziennie bywam w okolicy fontanny, to takiego kawału jeszcze nie było!
        • Gość: stasi1 często zdarza ię że w centrach handlowych do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 10:02
          ich fontann coś wrzucają pieniącego się. Albo jak myją środkami chemicznymi
          fontanne to też coś takiego zostaje.
      • Gość: Zembig Re: jak dla mnie to ładnie ta fontanna wyglada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 19:55
        Mnie też się podoba, ale widziałem już taki numer we Wrocławiu w tamtym roku.
        Na żywo jeszcze ładniejsze!!! O kosztach wymiany wody i czyszczenia fontanny
        też czytałem w tamtym roku: są niestety spore. Ale najciekawsze jest to, że
        idea fontannowego spieniania została przez Gazetę pięknie i za darmo
        rozreklamowana. Może teraz inne miasta w takich sytuacjach zatrudnią
        dziennikarzy w ramach prac społeczno-interwencyjnych?
    • absurdello Przynajmniej ładnie pachnie a nie glonami :)) 15.05.07, 19:52
      Jak glony padną od tego płynu, to będzie jego antyreklama (kto się będzie
      chciał kąpać w takim czymś ?) ?

A może to akcja mycia fontanny, przecież one chodzą zwykle w obiegu zamkniętym ?
    • Gość: Gość Piana w fontannie IP: *.juranet.eu 15.05.07, 19:57
      A przecież nie ma w tym żadnej szkody.Fontanna będzie czyściejsza,Ludzie mają
      pianową atrakcję i pachnący zapach leśny jest chyba milszy niż zapach stęchłej
      wody.Tylko żenująca jest głupota urzędników wyceniona na 2-3 tysiące złotych.
    • o90 Piana w fontannie - komu to przeszkadza 15.05.07, 19:58
      w koncu pienic sie przestanie
      komu to przeszkadza ?
      • Gość: titta Re: Piana w fontannie - komu to przeszkadza IP: *.botany.gu.se 15.05.07, 21:21
        Moze ptaka, ktore z ta woda beda mialy stycznosc?
    • pbattk Re: Piana w fontannie 15.05.07, 19:59
      Coraz smutniej w IV RP:( Nikt nawet nie zauważył, że to był świetny, nikomu nie
      szkodzący "numer". Jeszcze trochę i będziemy przemykać chyłkiem po zaułkach do
      domu i zamkniemy się w nim na cztery spusty, żeby nikt nam z życia nic nie wykradł.
      no_co
      • Gość: zenio Re: Piana w fontannie IP: *.acn.waw.pl 15.05.07, 20:02
        > Coraz smutniej w IV RP:( Nikt nawet nie zauważył, że to był świetny, nikomu nie
        > szkodzący "numer".

Mam nadzieje ze sprawcy tego numeru zostana złapani i pokryja koszty.
        • Gość: dobiczek Re: Piana w fontannie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 20:07
          dobry pomysl nalezy go upowszechnic aby i w innych miastach ludzie mogli
          zarobic przy pracach interwencyjnych
      • Gość: patro Re: Piana w fontannie IP: *.acn.waw.pl 15.05.07, 23:46
        numer może i dobry ale sprawca powinien i tak pokryć koszty. Chyba nie chcesz
        aby z twoich podatków dzieciaki bawiły się w jackas ?
    • Gość: Racuch chemikalia używane podczas kąpieli IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.07, 20:11
      "chemikalia używane podczas kąpieli" brzmi złowrogo
      • megasceptyk IV RP, mydło to komunistyczny wynalazek, wróg ludu 15.05.07, 23:55
        chemikalia, paskudztwo, potworność. W w latach 60 pojawiła się złowroga, imperialistyczna substancja pod postacią szamponu. Ten wynalazek miał zniszczyć chłoporobotnicze oblicze Adolfa Józefa Kaczyńskiego. Na szczęście jego przewidująca, patriotyczna matka-typowa-Polka odcięła go od wszelkiego złego, ejjjmeeeen i krucyfiks na drogę.
    • Gość: maryan Piana w fontannie IP: *.pai.net.pl 15.05.07, 20:17
      lublin - miasto z jajem i poczuciem humoru! póki co, można podjachać samochodem i umyć go za friko.. albo rower, wszystko jedno.

oby tak dalej..:)
    • Gość: Zembig Re: Piana w fontannie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 20:25
      Piana uniemożliwia prawidłową pracę pomp i filtrów, więc nie może pozostać na
      stałe. trochę szkoda... ale trzeba usunąć.
    • Gość: swoboda_t 3 tysiace????!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 20:38
      Chyba kogoś pokręciło. Albo ktoś znalazł świetny sposób na zarobek. 6 lat temu
      pracowałem w ochronie i pilnowaliśmy we dwóch wyremontowanego skweru z fontanną
      (czekał na techniczny odbiór przez katowicki magistrat). W pewnym momencie (ok.
      19-ej) zaczęła się mała zadyma i zajęci nią (chopcy pewnie to ukartowali) nie
      zauważyliśmy, jak ktoś wlał do fontanny kilka dużych butelek płynu do płukania
      czy tam szamponu, no czegoś takiego. Piana urosła na trzy metry w górę kryjąc
      prawie całą fonatnnę i wyszła na spacer po placu :D Pompy wyłączyły się planowo
      o 22-ej i do rana zostało tylko kilka bąbelków. Wyłączcie tą fontannę na jakiś
      czas i po problemie.
      • alterpars w miare jak wyksztalciuchy wyjezdzaja wylania 15.05.07, 20:44
        sie w tym kraju sporo bydelka maskowanego dotad.
    • Gość: M. Piana w fontannie IP: 80.137.192.* 15.05.07, 20:47
      A wystarczyło dodać trochę mydła... (za 90 gr)
    • Gość: kloo Re: Piana w fontannie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 20:51
      hehe :) widok niekepski :)
      brawa dla żartownisia :D

• Gość: adalbert Widocznie mu smierdzialo ! IP: *.dip.t-dialin.net 15.05.07, 21:25
    • Gość: mala mi Piana w fontannie IP: *.chello.pl 15.05.07, 21:26
      bardzo lubie te zarty w sopocie!
      • Gość: ef Re: Piana w fontannie IP: *.it-net.pl 15.05.07, 21:32
        drogie to wymienianie wody i co sie potem dziwiwc , ze postawienie wmurowanego
        głupiego kosza kolo przystanku to wydatek rzedu 1000 zł a pomalowanie dommku
        przy saskim kilkdziesiat czy kilkadziesci chyba tysiecy
      • Gość: Prześmiewca Re: Piana w fontannie IP: *.centertel.pl 15.05.07, 21:33
        To napewno muzyk, chciał zagrać piano.
    • cover_wielki Re: Piana w fontannie 15.05.07, 21:34
      a zdązył sie wykąpać w pianie ?
    • Gość: duzopiwaduzapiana To krypto reklama PERLY! :] IP: 212.180.160.* 15.05.07, 21:37
      :]
    • Gość: kitty Re: Piana w fontannie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 21:59
      Szkoda kasy na 15 czterolitrowych butelek płynu do kąpieli,i to tylko po to aby
      fontanna ładniej wyglądała
    • Gość: horhe Śmieszne. :) IP: *.net.autocom.pl 15.05.07, 22:09
      Podoba mi sie :)
    • Gość: x Re: Piana w fontannie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 22:25
      3000zł
      za 15szt. 4-litrowych butelek
      to musiał być niezły płyn - po 50zł/litr...
    • Gość: Goguś Piana w fontannie IP: *.lubin.dialog.net.pl 15.05.07, 22:32
      Dobre :D
    • Gość: ryża małpa Re: Piana w fontannie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 22:48
      Dla mnie bomba :D
    • Gość: gregor100 i super-cos sie dzieje!! IP: *.mlyniec.gda.pl 15.05.07, 23:32
      oj robiło sioę kiedyś w Sopocie :-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka