bolo2 17.05.07, 23:16 Tak,tak miasto park a pan tor crossowy .pana zaangażowanie w górki Czechowskie graniczy z obsesją Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
carrera4 Re: Radni przeciw Echu 17.05.07, 23:29 Dariusz Piątek na zły początek ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nor Re: Radni przeciw Echu IP: *.lublin.pl 18.05.07, 01:13 nieeee... piątek 13-tego... Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Nie ufac Echu 18.05.07, 12:19 Echo juz wycyckalo wladze Kielc, wiec raczej nie bedzie ani drogi ani parku a hipermarket i mala kara pieniezna ktora odpracuja w 2 miesiace... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lampa40 Radni przeciw Echu IP: *.enif0.zyxel-c-koncert9.lubman.net.pl 18.05.07, 02:13 Mieszkam na Czechowie, 100 metrów od opisanego w artykule terenu. I powiem tylko tyle: NIE, NIE, NIE dla planów Echa!!! To ostatni taki teren w Lublinie... i niech już taki pozostanie na zawsze. A miejsc pracy prezydent Wasilewski and his boys niech poszukają gdzie indziej; jak się zechce, to się je znajdzie, trzeba tylko poszukać. Do redaktora Marcina Bielesza uwaga taka mała: radny Ryba ma na imię chyba Mieczysław, a nie Marian. Różnica niby niewielka... ale czasem nie tylko "prawie", ale i "niewielka" robi wielką różnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
szurix Przenieś się na wieś, skoro lubisz takie tereny 18.05.07, 15:21 naprawdę ręce opadają, większość mieszkańców Lublina chciałaby z niego zrobić jeden wielki skansen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lampa40 Re: Przenieś się na wieś, skoro lubisz takie tere IP: *.enif0.zyxel-c-koncert9.lubman.net.pl 18.05.07, 16:48 Nie z "niego", czyli Lublina, Szurixie drogi!!! Nigdzie nie napisałem, że nie chcę, aby Echo (czy ktokolwiek inny) nie inwestowało w Lublinie. Niech sobie inwestuje - tylko dlaczego akurat tutaj? W Warszawie nikomu nie przyjedzie do głowy wycinać Puszczę Kampinowską, aby postawić kolejny supermarket, przynajmniej nie słyszałem o takim przypadku... Niech więc Echo (czy ktokolwiek inny) inwestuje sobie na Felinie, na Konstantynowie, na popoligonowym terenie na Majdanku na przykład, czy też gdziekolwiek indziej, a nie akurat tutaj! I jeszcze jedno. Gdy Echo kupowało górki czechowskie to doskonale wiedziało (nie wyobrażam sobie bowiem, aby Sołowow, tzn. jego ludzie, nie sprawdzili przeznaczenia tego terenu), że ma tam być park. Słowem - nie kupowało kota w worku, dlaczego więc teraz upiera się, aby zmienić przeznaczenie górek??? A śmierdzący spalinami skansen to z Lublina będzie jak będziemy takie zielone, piękne, produkujące tlen przymiejskie tereny przeznaczali pod kolejne super- i hipermarkety, ulice, chodniki itp., Szurixie mój drogi!!! Ty i Twoje dzieci też tą śmierdzącą powietrzną zawiesiną będziecie oddychali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-k Re: Przenieś się na wieś, skoro lubisz takie tere IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 19:42 A może miasto zaproponuje firmie Echo zamianę terenów? W zamian za działkę na dawnym poligonie inną np. na Felinie. Przyjmijmy, że jest to możliwe i powstanie tna górkach park i tereny rekreacyjne. Tylko jak będzie wyglądał ten park. Jak Park Ludowy czy jak tereny wokół zalewu, a może jak park na Węglinie? Niestety nie potrafimy zadbać o zieleń. Lublin jednym z najbardziej zaśmieconych miast w Polsce. I nie jest to "zasługa" krasnoludków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkjkljkj A ja własnie przeniosłęm się spod TESCO w te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 18:15 okolice, bo tu miały być tereny rekraacyjne I nie stać mnie na więcej przenosin!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Zgoda w 100 %! NIe można ludzi robić w konia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 18:12 Jak ktoś kpił mieszkanie u dewelopera (lub wybudował dom) w dzielnicy mieszkaniowej, która ma graniczyć z terenami rekraacyjnymi nie może być zaskoczony mieskzniem nad hipermarketem!!! Gospodarczo - przemysłowo - handlowy jest Czechów od Reala w stronę wschodnią, a tu powinny być tereny rekraacyjne, bo takich na Czechowie nie MA!! Współczuje mieskzańcom, Jana Sawy, Wallenroda, Pana Balcera, którym pod oknami wybudowano CITY. NIe można takiego SyFu zrobić na Czechowie!!! W`całym świecie są tereny przemysłowo-handlowe i mieszkalne, a teren górek z 3 stron jest otoczony budownictwem mieszkaniowym, pozbawionym terenów zielonych (na LSM-ie wąwozy!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Radni przeciw Echu IP: *.resetnet.pl 18.05.07, 06:44 Echo miało tam budować osiedle domków ??? - ja jestem na etapie, że miało tam wybudować centrum rozrywki i nawet widziałem już przygotowane przez Echo prezentacje w necie. O osiedlu pierwsze słyszę. Nie nadążam. Widać, że Echo wszystko co chcemy obieca by docelowo skończyło się na hipermarkecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HARY Re: Radni przeciw Echu IP: *.icpnet.pl 18.05.07, 07:16 ECH LGA jak pies mial y byc tereny sportowo rekreacyjne radni za czescterenu odkupic gorki czechowskie a PAN PIATEK MA RACJE i radni z popisu KASE NA DROGI dostaniecie z UNI tylko DOBRY projekt tak robia zachodnie WOJEWODSTWA . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajki z kaczolandu Re: Radni przeciw Echu... IP: *.natpool4.outside.ucf.edu 18.05.07, 16:06 Zgadza sie - mozna przyjac za pewnik, ze jedyna inwestycja jaka faktycznie interesuje kielecka firme to super-hiper-market. Wszystko inne to bajeczki dla naiwnych i zwykle mydlenie oczu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLAK Radni przeciw Echu IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.07, 08:45 CZYTAJĄC TEN ARTYKUŁ NIE WIADOMO O CO CHODZI PiSiorom i tzw PRZECIWNIKOM INWESTYCJI ECHO: CZY O PARK CZY JEGO BRAK, CZY GALERIĘ HANDLOWĄ CZY JEJ BRAK, CZY WIADUK NAD SOLIDARNOŚCI CZY JEGO BRAK.. JAK MÓWI STARE PRZYSŁWIE JAK NIE WIADOMO O CO CHODZI TO CHODZI O KASĘ A ECHO NIE CHCE PEWNIE DAĆ ŁAPÓWY KOMU TRZEBA Z TZW WĄŁDZ MIASTA I TAK JEST ZWODZONE, JUZ KILKA. W OGÓLE TO JEST TO KPINA,ŻE FIRMA KTÓRA KUPIŁĄ TEREN, JEST ON JEJ NIE MOŻE ROBIĆ TEGO CO CHCE. NIESTETY TO JEDNAK GŁUPIA LUBELSZCZYZNA I KRAJ GŁUPOTY. NIE WOLNO O TYM ZAPOMINĆ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 44 Re: Radni przeciw Echu IP: 212.2.100.* 18.05.07, 16:02 Jest coś takiego jak plan zagospodarowania terenu. jak echo kupowało to tak ten teren był zakwalifikowany. Echo liczyło, że rada miasta ugnie się pod ich kasą i zmieni plan. Tak się niestało. I tak zapłacili grosze, nawet jak za tereny zielone - zatem niech nie marudza, tylko robią park a nie kolejną handlową świątynię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lear Dać teren za darmo Palikotowi - on wybuduje tam .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 09:02 Dać teren za darmo Palikotowi - on wybuduje tam raj. Sztukmistrz z Biłgoraja ...potrafi...wszystko zepsuć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Radni przeciw Echu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 14:02 Skoro ten teren to wlasnosc ECHA to jak sie nie zgodza pisowcy i platformowcy na zmiane zagospodarowania przestrzennego to neich spolka sobie zagrodzi ten teren :) i uja beda miec :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutejszy Re: Radni przeciw Echu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 14:14 Zbadać dorobek Echo-Inwestment Tyle razy już lokalne gazety piszą o tym "zaparciu" na styku miasto-inwestor, a przecież inwestor ten nie spadł wczoraj z księżyca. Czy tak trudno dziennikarzom zbadać, jak się układa współpraca "Echa" z władzami Radomia czy Szczecina? Podobnie mogą postąpić radni. Kto im zabrania skontaktować się radnymi tamtych miast? Znając prezydenta K. Żuka, jestem pewien, że on takie badania zrobił, i jeżeli będą jakieś zobowiązania "ex-ante" na "Echo" nałożone, to spodziewam się, że ten pan będzie umiał je odpowiednio w umowach zapisać i materialnie zagwarantować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB Dumny Jestem, z głosu oddanego na radnego Drehera! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 18:16 Radni z Czechowa, bez względu na interesy partyjne, nie pozwólcie zeszmacić Czechowa kolejnym hipermarketem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator A jak Miasto zabezpieczy się przed upadłością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 18:18 firmy, która przyjmie na siebie zobowiązania przebudowy skrzyżowania ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he, he, he Re: Radni przeciw Echu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 14:03 Pamiętacie jak było z TESCO? Najpierw większość radnych przeciw zmianie planu, a później radykalna zmiana postępowania (zakończyło się przesłuchaniem w prokuraturze). Od czego zależy pozytywna decyzja radnych? Odpowiedz Link Zgłoś
laser_ Re: Radni przeciw Echu 21.05.07, 16:51 Dlaczego niektórzy mają pretensje do radnych ? To Echo okazał się kombinatorem i cwaniakiem. Nie kupował kota w worku i dokładnie wiedział co na tych terenach przewidziano. Firmy które nie chciały inwestować w rekreację nie wzięły udziału w przetargu. Echo dzięki temu kupiło tereny po okazyjnej cenie obiecując gruszki na wierzbie. Dziś już wiadomo, że chce wybudować hipermarket i zdziwione jest mocno, że radni nie chcą zmienić planów. Oszukali wszystkich i chcą aby "frajerzy" im plany zmienili. Do kogo tu można mieć pretensje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman i jak zwykle wyjdzie z tego wszystkiego.... IP: *.lublin.mm.pl 21.05.07, 19:37 ....................tu wpisac stosowne słowo[jak ja wpiszę to mnie empi wytnie :)] Odpowiedz Link Zgłoś