Dodaj do ulubionych

Radni przeciw Echu

17.05.07, 23:16
Tak,tak miasto park a pan tor crossowy .pana zaangażowanie w górki Czechowskie
graniczy z obsesją
Obserwuj wątek
    • carrera4 Re: Radni przeciw Echu 17.05.07, 23:29
      Dariusz Piątek na zły początek ...
      • Gość: nor Re: Radni przeciw Echu IP: *.lublin.pl 18.05.07, 01:13
        nieeee...
        piątek 13-tego...
        • geralt9 Nie ufac Echu 18.05.07, 12:19
          Echo juz wycyckalo wladze Kielc, wiec raczej nie bedzie ani drogi ani parku a
          hipermarket i mala kara pieniezna ktora odpracuja w 2 miesiace...
    • Gość: lampa40 Radni przeciw Echu IP: *.enif0.zyxel-c-koncert9.lubman.net.pl 18.05.07, 02:13
      Mieszkam na Czechowie, 100 metrów od opisanego w artykule terenu. I powiem
      tylko tyle: NIE, NIE, NIE dla planów Echa!!! To ostatni taki teren w
      Lublinie... i niech już taki pozostanie na zawsze. A miejsc pracy prezydent
      Wasilewski and his boys niech poszukają gdzie indziej; jak się zechce, to się
      je znajdzie, trzeba tylko poszukać. Do redaktora Marcina Bielesza uwaga taka
      mała: radny Ryba ma na imię chyba Mieczysław, a nie Marian. Różnica niby
      niewielka... ale czasem nie tylko "prawie", ale i "niewielka" robi wielką
      różnicę.
      • szurix Przenieś się na wieś, skoro lubisz takie tereny 18.05.07, 15:21
        naprawdę ręce opadają, większość mieszkańców Lublina chciałaby z niego zrobić
        jeden wielki skansen.
        • Gość: lampa40 Re: Przenieś się na wieś, skoro lubisz takie tere IP: *.enif0.zyxel-c-koncert9.lubman.net.pl 18.05.07, 16:48
          Nie z "niego", czyli Lublina, Szurixie drogi!!! Nigdzie nie napisałem, że nie
          chcę, aby Echo (czy ktokolwiek inny) nie inwestowało w Lublinie. Niech sobie
          inwestuje - tylko dlaczego akurat tutaj? W Warszawie nikomu nie przyjedzie do
          głowy wycinać Puszczę Kampinowską, aby postawić kolejny supermarket,
          przynajmniej nie słyszałem o takim przypadku... Niech więc Echo (czy ktokolwiek
          inny) inwestuje sobie na Felinie, na Konstantynowie, na popoligonowym terenie
          na Majdanku na przykład, czy też gdziekolwiek indziej, a nie akurat tutaj! I
          jeszcze jedno. Gdy Echo kupowało górki czechowskie to doskonale wiedziało (nie
          wyobrażam sobie bowiem, aby Sołowow, tzn. jego ludzie, nie sprawdzili
          przeznaczenia tego terenu), że ma tam być park. Słowem - nie kupowało kota w
          worku, dlaczego więc teraz upiera się, aby zmienić przeznaczenie górek??? A
          śmierdzący spalinami skansen to z Lublina będzie jak będziemy takie zielone,
          piękne, produkujące tlen przymiejskie tereny przeznaczali pod kolejne super- i
          hipermarkety, ulice, chodniki itp., Szurixie mój drogi!!! Ty i Twoje dzieci też
          tą śmierdzącą powietrzną zawiesiną będziecie oddychali...
          • Gość: J-k Re: Przenieś się na wieś, skoro lubisz takie tere IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 19:42
            A może miasto zaproponuje firmie Echo zamianę terenów? W zamian za działkę na
            dawnym poligonie inną np. na Felinie. Przyjmijmy, że jest to możliwe i powstanie
            tna górkach park i tereny rekreacyjne. Tylko jak będzie wyglądał ten park. Jak
            Park Ludowy czy jak tereny wokół zalewu, a może jak park na Węglinie? Niestety
            nie potrafimy zadbać o zieleń. Lublin jednym z najbardziej zaśmieconych miast w
            Polsce. I nie jest to "zasługa" krasnoludków.
        • Gość: jkjkljkj A ja własnie przeniosłęm się spod TESCO w te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 18:15
          okolice, bo tu miały być tereny rekraacyjne I nie stać mnie na więcej przenosin!!!
      • Gość: bb Zgoda w 100 %! NIe można ludzi robić w konia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 18:12
        Jak ktoś kpił mieszkanie u dewelopera (lub wybudował dom) w dzielnicy
        mieszkaniowej, która ma graniczyć z terenami rekraacyjnymi nie może być zaskoczony
        mieskzniem nad hipermarketem!!! Gospodarczo - przemysłowo - handlowy jest
        Czechów od Reala w stronę wschodnią, a tu powinny być tereny rekraacyjne, bo
        takich na Czechowie nie MA!! Współczuje mieskzańcom, Jana Sawy, Wallenroda, Pana
        Balcera, którym pod oknami wybudowano CITY. NIe można takiego SyFu zrobić na
        Czechowie!!! W`całym świecie są tereny przemysłowo-handlowe i mieszkalne, a
        teren górek z 3 stron jest otoczony budownictwem mieszkaniowym, pozbawionym
        terenów zielonych (na LSM-ie wąwozy!!)
    • Gość: lolek Re: Radni przeciw Echu IP: *.resetnet.pl 18.05.07, 06:44
      Echo miało tam budować osiedle domków ??? - ja jestem na etapie, że miało tam
      wybudować centrum rozrywki i nawet widziałem już przygotowane przez Echo
      prezentacje w necie. O osiedlu pierwsze słyszę. Nie nadążam. Widać, że Echo
      wszystko co chcemy obieca by docelowo skończyło się na hipermarkecie.
      • Gość: HARY Re: Radni przeciw Echu IP: *.icpnet.pl 18.05.07, 07:16
        ECH LGA jak pies mial y byc tereny sportowo rekreacyjne radni za czescterenu
        odkupic gorki czechowskie a PAN PIATEK MA RACJE i radni z popisu KASE NA DROGI
        dostaniecie z UNI tylko DOBRY projekt tak robia zachodnie WOJEWODSTWA .
      • Gość: Bajki z kaczolandu Re: Radni przeciw Echu... IP: *.natpool4.outside.ucf.edu 18.05.07, 16:06
        Zgadza sie - mozna przyjac za pewnik, ze jedyna inwestycja jaka faktycznie
        interesuje kielecka firme to super-hiper-market. Wszystko inne to bajeczki dla
        naiwnych i zwykle mydlenie oczu!
    • Gość: POLAK Radni przeciw Echu IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.07, 08:45
      CZYTAJĄC TEN ARTYKUŁ NIE WIADOMO O CO CHODZI PiSiorom i tzw PRZECIWNIKOM
      INWESTYCJI ECHO: CZY O PARK CZY JEGO BRAK, CZY GALERIĘ HANDLOWĄ CZY JEJ BRAK,
      CZY WIADUK NAD SOLIDARNOŚCI CZY JEGO BRAK.. JAK MÓWI STARE PRZYSŁWIE JAK NIE
      WIADOMO O CO CHODZI TO CHODZI O KASĘ A ECHO NIE CHCE PEWNIE DAĆ ŁAPÓWY KOMU
      TRZEBA Z TZW WĄŁDZ MIASTA I TAK JEST ZWODZONE, JUZ KILKA. W OGÓLE TO JEST TO
      KPINA,ŻE FIRMA KTÓRA KUPIŁĄ TEREN, JEST ON JEJ NIE MOŻE ROBIĆ TEGO CO CHCE.
      NIESTETY TO JEDNAK GŁUPIA LUBELSZCZYZNA I KRAJ GŁUPOTY. NIE WOLNO O TYM
      ZAPOMINĆ!!!
      • empi Re: Radni przeciw Echu 18.05.07, 12:28
        Caps Lock Ci się zaciął!
        pzdr.
      • Gość: 44 Re: Radni przeciw Echu IP: 212.2.100.* 18.05.07, 16:02
        Jest coś takiego jak plan zagospodarowania terenu. jak echo kupowało to tak ten
        teren był zakwalifikowany. Echo liczyło, że rada miasta ugnie się pod ich kasą
        i zmieni plan. Tak się niestało. I tak zapłacili grosze, nawet jak za tereny
        zielone - zatem niech nie marudza, tylko robią park a nie kolejną handlową
        świątynię.
    • Gość: Lear Dać teren za darmo Palikotowi - on wybuduje tam .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 09:02
      Dać teren za darmo Palikotowi - on wybuduje tam raj.
      Sztukmistrz z Biłgoraja ...potrafi...wszystko zepsuć.
      • szurix A co Tobie zepsuł Palikot? 18.05.07, 15:24
    • Gość: :) Radni przeciw Echu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 14:02
      Skoro ten teren to wlasnosc ECHA to jak sie nie zgodza pisowcy i platformowcy na
      zmiane zagospodarowania przestrzennego to neich spolka sobie zagrodzi ten teren
      :) i uja beda miec :D
    • Gość: Tutejszy Re: Radni przeciw Echu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 14:14
      Zbadać dorobek Echo-Inwestment

Tyle razy już lokalne gazety piszą o tym "zaparciu" na styku miasto-inwestor, a
      przecież inwestor ten nie spadł wczoraj z księżyca. Czy tak trudno
      dziennikarzom zbadać, jak się układa współpraca "Echa" z władzami Radomia czy
      Szczecina? Podobnie mogą postąpić radni. Kto im zabrania skontaktować się
      radnymi tamtych miast? Znając prezydenta K. Żuka, jestem pewien, że on takie
      badania zrobił, i jeżeli będą jakieś zobowiązania "ex-ante" na "Echo" nałożone,
      to spodziewam się, że ten pan będzie umiał je odpowiednio w umowach zapisać i
      materialnie zagwarantować.
    • Gość: BB Dumny Jestem, z głosu oddanego na radnego Drehera! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 18:16
      Radni z Czechowa, bez względu na interesy partyjne, nie pozwólcie zeszmacić
      Czechowa kolejnym hipermarketem!!!
    • Gość: Obserwator A jak Miasto zabezpieczy się przed upadłością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 18:18
      firmy, która przyjmie na siebie zobowiązania przebudowy skrzyżowania ???
    • Gość: he, he, he Re: Radni przeciw Echu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 14:03
      Pamiętacie jak było z TESCO? Najpierw większość radnych przeciw zmianie planu,
      a później radykalna zmiana postępowania (zakończyło się przesłuchaniem w
      prokuraturze). Od czego zależy pozytywna decyzja radnych?
    • laser_ Re: Radni przeciw Echu 21.05.07, 16:51
      Dlaczego niektórzy mają pretensje do radnych ? To Echo okazał się kombinatorem i
      cwaniakiem. Nie kupował kota w worku i dokładnie wiedział co na tych terenach
      przewidziano. Firmy które nie chciały inwestować w rekreację nie wzięły udziału
      w przetargu. Echo dzięki temu kupiło tereny po okazyjnej cenie obiecując gruszki
      na wierzbie. Dziś już wiadomo, że chce wybudować hipermarket i zdziwione jest
      mocno, że radni nie chcą zmienić planów. Oszukali wszystkich i chcą aby
      "frajerzy" im plany zmienili. Do kogo tu można mieć pretensje ?
    • Gość: bosman i jak zwykle wyjdzie z tego wszystkiego.... IP: *.lublin.mm.pl 21.05.07, 19:37
      ....................tu wpisac stosowne słowo[jak ja wpiszę to mnie empi
      wytnie :)]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka