Dodaj do ulubionych

Karmiciele Mechagodzilli

22.05.07, 10:03
nawiązując do owego lubelskiego potwora w którego istnienie nie sposób nie
uwierzyć po przeczytaniu trzeciego spacerownika, chciałem zaproponować zabawę
w modną obecnie lustrację - sprawdźmy kto dokarmia cuchnącego Giganta!
Ja proponuję na liste wpisać Panią Mądzik na miejscu 1 - chyba mało
zaszczytnym...
a wasze propozycje?
Obserwuj wątek
    • leniak Re: Karmiciele Mechagodzilli 22.05.07, 10:06
      hmm zeby było łatwiej podam link do tekstu inspirującego:
      miasta.gazeta.pl/lublin/1,35638,4149925.html
      • Gość: mały Buraczany Śmierdziel Lubelski - nasza duma!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 10:34
        Nasz Jakże Swojsko Śmierdzący Pępek Miasta!
        Nasza Zaśmierdziała Rzeka Karmicielka:
        Lublin nad smrodem przysiadł.....i cisza.
        Nasze Logo, nasz wkład w kulturę planowania miast!
        Można zapomnieć kształt Bramy Krakowskiej, kolory wnętrz Kaplicy Zamkowej ale wyrafinowanego bukietu tego smrodu nigdy się nie zapomni....
        • leniak Tygiel Smrodów 22.05.07, 10:40
          duma a jakże!
          burak burakowi zgotował ten los
          swoją drogą koncepcja Nowego Lublina jakże nam drogiego (owe 1,5 mln. złotych
          na plany Teatru Starego) nabiera nowego znaczenia - proponuję ją reklamować nie
          hasłem Tygiel Smaków lecz TYGIEL SMRODÓW bedzie to bardzo prawdziwe i z
          pewnościa przyciągnie do Lublina turystów
          • Gość: julia Re: Tygiel Smrodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 20:54
            "Najprawdopodobniej jeszcze w tym roku zlikwidowana zostanie Cukrownia
            Lublin. Należy ona do Krajowej Spółki Cukrowej, której władze zostały zmuszone
            do drastycznych cięć w produkcji. Wszystko przez ograniczenia w wielkości
            produkcji polskiego cukru, które wprowadziła Unia Europejska. "itd.itp.
            I jeszcze zatęsknimy za tym "aromatycznym otoczeniem dworca centralnego"jak
            pisze redaktor zielonego przewodnika ;-). Tam powstanie piękny plac na bunkry
            typu Plaza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka