Dodaj do ulubionych

Procesja w Boże Ciało łamie konstytucję?

02.06.07, 18:59
Jak uważacie, czy procesja w Boże Ciało łamie konstytucję, która mówi że RP
jest panstwem świeckim? przecież ulica to jest miejsce publiczne i nie
powinno tam się manifestować swoich przekonań religijnych, od tego są
mieszkania prywatne i kościoły.

Jak uważacie, czy policja powinna rozgonić pałami procesję w Boże Ciało?
Obserwuj wątek
    • Gość: wiejska baba nie bij piany , wez sie do jakiejs roboty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 19:03
      nudny jestes z wyszukiwaniem powodów do sprzeczek, chyba miałes b cieżkie
      dziecinstwo? a dzis Twoje dzieci.:)
      • Gość: aron Re: nie bij piany , wez sie do jakiejs roboty IP: *.lublin.enterpol.pl 02.06.07, 19:04
        krowę wydoiłem to posprzeczać się nie mogę?
        • robertw18 Gdzie napisali, że RP jest świecka??? 06.06.07, 23:52
          Może więcej szczegółów by p. Aron podał...

Pozdr.
    • andrzej.sawa [...] 02.06.07, 19:06
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: hihot Re: Procesja w Boże Ciało łamie konstytucję? IP: *.lublin.mm.pl 02.06.07, 19:35
        a zdrowe pedały mogą? a chore niepedały też mogą?
        • Gość: wiejska baba a co Wy kurka wodna robicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 19:57
          idzcie wszysc na pochody, procesje ,, manify , ja z wami nie pójdę bom obtarła
          trzewikami stopy.Wiadomo człek niezwyczajny w kamaszach , nawet tych od Dornia
      • Gość: lbn [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 21:29
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: ryża małpa Re: Procesja w Boże Ciało łamie konstytucję? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 20:07
      Nie wysislaj sie, to i tak nic nie da.
      • Gość: Ktoś Re: Procesja w Boże Ciało łamie konstytucję? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 20:16
        Z drugiej strony aron ma trochę racji.
        Z jakiego logicznego powodu nie mogę przejechać drogą (na którą płacę podatki) tylko dlatego, że ktoś urządza tam sobie procesję czyli święto religijne w podobno świeckim państwie?
        Ciekawy jestem, czy władze zgodziłyby się na blokowanie ulic i procesję np. prawosławną lub innego wyznania? Napewno nie.
        • Gość: aron Re: Procesja w Boże Ciało łamie konstytucję? IP: *.lublin.enterpol.pl 02.06.07, 20:20
          masz szczęście że na pochód pierwszomajowy nikt nie chodzi, bo jeszcze 1 maja
          trudno by bylo przejechać
        • Gość: ryża małpa Re: Procesja w Boże Ciało łamie konstytucję? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 21:12
          ja nie odmawiam racji aronowi.
          Sakoro nie da sie nic zrobić z kościelnym dzwonami rypiącymi codzienniepod
          oknem o 6.30 to tymbardziej z procesją . Czasem mi ręce opadają.
          Ale fakt, pogadać sobie można.
          • Gość: Ktoś Re: Procesja w Boże Ciało łamie konstytucję? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 14:41
            Kwestia hałasowania o 6,30 rano to podobny problem. To jest ewidentne zakłócanie ciszy, a policja z tym nic nie robi. Gdybym ja codziennie o 6,30 rano wydzierał się i walił w blachę czy garnek to by mnie zamknęli, ale im wolno wszystko. Taki kraj... Tu jeszcze długo nie będzie normalnie
            • krt_czart Re: Procesja w Boże Ciało łamie konstytucję? 03.06.07, 14:57
              Tzw. "cisza nocna w godz. 22-6" jest w zasadzie zapisem regulaminowym
              spółdzielni mieszkaniowych. Jednak samo zakłócanie spokoju dotyczyć może
              naruszania Twoich praw i nie ma znaczenia czy dochodzi do tego w godz. 22-6,
              czy 6-22. Masz prawo zgłosić skargę do policji, pod warunkiem udowodnienia
              faktu, praw własności czy meldunku, a najlepiej również przedstawiając świadka
              lub świadków. Wówczas powinieneś liczyć również na policyjną interwencję w
              sprawie.
              • Gość: Ktoś Re: Procesja w Boże Ciało łamie konstytucję? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 15:32
                "Wówczas powinieneś liczyć również na policyjną interwencję w sprawie."
                No to się ubawiłem;o))
                Wierzysz w to, że policja zareagowałaby w takiej sprawie?
                Przecież te cyrki są codziennie prawie we wszystkich kościołach w Polsce i nikt z tym nic nie robi. Każdy się boi nadepnąć klechom na odcisk.
                • Gość: frantz dot. Dzwony na Niepodległości IP: *.gprspla.plusgsm.pl 07.06.07, 10:17
                  Rok temu ruszyłem na tym forum temat dzwonów na Niepodległości, gdzie wtedy
                  mieszkałem, fala oburzenia nie miala końca i finalnie za namową a.sawy i jemu
                  podobnych wyprowadziłem się. I jedynym powodem były dzwony, codziennie rano,
                  bez ustanku, bez poszanowania snu małych dzieci i ludzi pracujacych w nocy. A
                  jesli miałoby mieć to wymiar symboliczny, to jeden gong przeciez wystarczy...
                  Ale z drugiej strony gdybym był proboszczem to pewnie też bym dzwonił
                  codziennie po 6 razy, rankiem i w nocy, aby przypominać wszystkim, że władze
                  duchową mam JA wysłannik Boga, Pasteż owieczek... i baranów
                  • Gość: frantz ERRATA IP: *.gprspla.plusgsm.pl 07.06.07, 10:22
                    PASTERZ:-)
    • Gość: lbn Niech sobie chodzą i jęczą, tylko niech sprzątają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 21:28
      po sobie. Bo niby tacy porządni katolicy, a zostawiają po sobie brud na ulicy. Jak już muszą hołdować tym pogańskim zwyczajom rzucania sobie kwiatków pod nogi, to niech się wezmą za miotłę i ten bałagan wysprzątają.

A ty ośle zajmij się w sobotni wieczór tą wirtualną żoną i dzieckiem sąsiada. Zrobisz kruchciany łbie większy pożytek niż nudząc na forum. Bleeeee
      • aron2004 Re: Niech sobie chodzą i jęczą, tylko niech sprzą 02.06.07, 21:54
        katole nie sprzątają po sobie, bo przecież nie chcą zabierać ci miejsca pracy
        • Gość: lbn Re: Niech sobie chodzą i jęczą, tylko niech sprzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 23:15
          > katole nie sprzątają po sobie, bo przecież nie chcą zabierać ci miejsca pracy

Synku rolnika, wydaje ci się że jesteś dowcipny? Idź posprzątaj w oborze, zdejmuj gumofilce, matce pobruchaj trochę i prześpij się. A o lekach ino nie zapomnij.
          • andrzej.sawa Re: Niech sobie chodzą i jęczą, tylko niech sprzą 02.06.07, 23:18
            On jest zwykłym blokersem.
    • Gość: Tomasz. Do dowcipasa zwanego Aronem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 00:19
      Nie pal chłopie więcej tego świństwa, bo tego naprawdę szkodzi.
      Również czytanie GW i oglądanie TVN jest bardzo szkodliwe dla zdrowia
      i wymaga długiego leczenia oraz resocjalizacji.
      Przemyśl to sobie chłopie.
    • Gość: hmm... Aaaaron....!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.07, 00:44
      Kiedy wieczor juz zapada,
      Ciotka do snu sie uklada:
      'Aron! Zostaw ten rozporek
      I chodz odmowic paciorek.
      Niech Aron przy lozku kleknie
      I powtarza glosno, pieknie:
      'Boziu, uslysz glos chlopczyny,
      odpusc jego niecne czyny!!!!!
      Erotyzmem ni moderna
      Niech sie Aron juz nie spodli!!!'
      Teraz Aron sie pomodli
      Za Prusaka, za Rydzyka
      Potem grzecznie sie wysiusia
      I spokojnie, cicho zasnie.'
      Brzydki chlopak mruknal: 'Wlasnie!!!'
      • Gość: wwww Re: Aaaaron....!!! i Tomasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 08:19
        wielbiciele goscia niedzielnego , jeden czyta a 2 ma na podpałkę
    • Gość: prof. Re: Procesja w Boże Ciało łamie konstytucję? IP: *.wspa.edu.pl 03.06.07, 12:35
      powinna
    • cichonk Re: Procesja w Boże Ciało łamie konstytucję? 03.06.07, 15:29
      potraktuj to jako demonstracje (w tym przypadku wiary) i chyba juz nie bedziesz
      mial problemu, bo demonstracji konstytucja chyba nie zabrania
    • sothink Re: Procesja w Boże Ciało łamie konstytucję? 03.06.07, 16:24
      Ja myślę że cię rodzice nie dorobili, a w szkole byłeś klasową ofiarą nad którą
      się znęcali inni uczniowie i często z tego powodu płakałeś po kątach.
      • aron2004 Re: Procesja w Boże Ciało łamie konstytucję? 03.06.07, 21:04
        no niestety nie znęcali się nade mną w szkole bo kto by im pisał wypracowania z
        angielskiego?
        • Gość: bosman Re: Procesja w Boże Ciało łamie konstytucję? IP: *.lublin.mm.pl 03.06.07, 22:50
          po prostu urodziłeś sie idiotą.
    • Gość: Anka czym jest procesja? IP: *.chello.pl 03.06.07, 17:03
      Procesja to taki "chodzący wyrzut sumienia". "Chodzący", bo przecież nie w
      miejscu, tylko sie przemieszcza; "wyrzut", bo tych, co nie poszli nyje myśl "Po
      cholerę oni tam tak łażą?! Niby lepsi są ode mnie?"
    • Gość: antyk Re: Procesja w Boże Ciało łamie konstytucję? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 22:02
      Gdyby Giertych nie był katolikiem, tylko Żydem, na pewno zorganizowałby
      kontrprocesję a kaczor prezydencki w życiu by nie wydał zgody na taką
      manifestację uliczną. Ale ponieważ Polska jest krajem narodowo-katolickiej
      obłudy, to jest jak jest.
    • Gość: nowy Re: Procesja w Boże Ciało łamie konstytucję? IP: 80.48.33.* 05.06.07, 07:42
      Zastanów się co mówisz. Jeżeli tak to po co robić inne manifestacje, np pierwszo
      majowe, gejowskie, pochody pod każdą inną postacią. Może najlepiej zamknąć się u
      siebie w czterech ścianach i w ogóle nie wychodzić na zewnątrz.
      • aron2004 Re: Procesja w Boże Ciało łamie konstytucję? 05.06.07, 08:05
        ale manifestacji pierwszomajowych i gejowskich w Lublinie nie ma
    • Gość: rada parafialna Re: Procesja w Boże Ciało łamie konstytucję? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 11:21
      Procesje i pielgrzymki bez problemu (czasem i bez zgody) są organizowane i nikt nie robi z tego larum.Jak geje,homoseksualiści czy lesbijki robią sobie przemarsz,to zaraz wielki szum że to nielegalne,że jest blokowany ruch uliczny i stwarzaneniebespieczeństwo w ruchu drogowym.....
      Uważam,że i jedne zgromadzenia publiczne jak i e drugie stwarzają utrudnienia.
      Geje i inni homoseksualiści powinni się spotykać na dzikich plażach,w ustronnych miejscach,a procesje powinny się odbywać wkól kościołów (na placu przykościelnym)
      • Gość: ef Re: Procesja w Boże Ciało łamie konstytucję? IP: *.it-net.pl 05.06.07, 12:30
        znowu czarni kacykowie o do konca nieokreslonej plciowosci testowac beda granice
        wytrzymalosci na ich umiejetnosci wokalne postronnej czesci spoleczenstwa , no
        ale coz demokracja ;)
        jeszcze troche czasu minie zanim polacy pozbeda sie tego brudu za paznokciami
        zwanego zinstytucjonalizowana religią

--

punkt skupu
        • Gość: bosman ".......inne płcie" IP: *.centertel.pl 05.06.07, 14:50
          "W tym dniu zebraliśmy się wszyscy tutaj razem, kochAAAni moi: stAAArsi
          oficerowie, młOOOdsi oficerowie, stAAArsi urzędnicy, młOOOdsi urzędnicy,
          chłOOOpcy okrętowi, kobiEEEty, mężczYYYźni, INNE PŁCIE [...] „Inne płcie” to
          był ksiądz, który akurat znalazł się tuż przy grupie w cywilnych ubraniach".
          Karol Olgierd Borhardt. "Szaman Morski"
          • Gość: Filip pierdun Re: O żesz Ty!... IP: *.it-net.pl 06.06.07, 00:15
            Od dziś Cię lubię!:-)))
        • folkatka Re: Procesja w Boże Ciało łamie konstytucję? 06.06.07, 00:45

Efad, ja znam Twoje poglądy, ale powiedz, lub raczej napisz, dlaczego nie
          potrafisz ich uzewnetrzniac inaczej niż w sposób który mnie osobiście sprawia
          przykrość?
          • Gość: ef Re: Procesja w Boże Ciało łamie konstytucję? IP: *.it-net.pl 07.06.07, 00:01
            jakos moze tak wychodzi , bo specjanie tego nie robie, sory :)
            co mozna odpowiedziec na banal oraz przynudzajaca przyziemnosc
            zinstytucjonalizowanych religii , ktore przez nachalna obecnosc w zyciu
            publicznym sprawiaja w jakims tam stopniu dyskomfort co poniektorym ,

prosby , czy tam grozby nic nie daja :) , trza wiec obsrac jak i one obsrywaja :)

--

punkt skupu
            • Gość: aron Re: Procesja w Boże Ciało łamie konstytucję? IP: 83.238.201.* 07.06.07, 06:36
              no to dziś każdy komu procesja się nie podoba niech w ramach protestu wyjedzie
              na BIałoruś i poprosi o azyl.
              • Gość: ef Re: Procesja w Boże Ciało łamie konstytucję? IP: *.it-net.pl 07.06.07, 11:26
                plyta ci sie zacieła

--

punkt skupu
                • Gość: bosman Re: Procesja w Boże Ciało łamie konstytucję? IP: *.lublin.mm.pl 07.06.07, 22:57
                  to po prostu psychol i na dodatek prymityw. Jakim go Bóg stworzył takim jest na
                  forum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka