Dodaj do ulubionych

do abp.Życińskiego,Michnika i innych antylustratów

07.06.07, 15:55
Dzisiejsze słowa Ekscelencji Nycza:

Po wielu latach są rany, które się zagoiły i tych ran nie wolno nam
rozdrapywać. Ale każdy dobry lekarz wie, że są takie rany, które się nie
zagoją, a których nie wolno dopuszczać do zabliźnienia zanim się nie oczyści
wnętrza - zaznaczył abp Nycz.

Dodał, że "tym oczyszczeniem - koniecznym, a czasem bardzo bolesnym - ran
naszego życia społecznego - jest dojście do prawdy...
Obserwuj wątek
    • elan13 Re: do abp.Życińskiego,Michnika i innych antylust 07.06.07, 15:57
      oczywiście antylustratorów
      • Gość: zorro Re: do abp.Życińskiego,Michnika i innych antylust IP: *.lublin.mm.pl 07.06.07, 18:19
        Znam takiego starca, który ma blizny po ranach zadanych mu przez bandę NSZ.
        • Gość: wnikliwy Re: do abp.Życińskiego,Michnika i innych antylust IP: *.blue-net.com.pl 07.06.07, 18:50
          Gość portalu: zorro napisał(a):

> Znam takiego starca, który ma blizny po ranach zadanych mu przez bandę NSZ.

Powiadasz bandę? A szanowny dziadziuś był bohaterskim utrwalaczem władzy
          ludowej, czy tylko donosił na UB? Miał szczęście, że nie powiesili go za
          ja...kąś delikatną część ciała.
        • Gość: erwk Re: do abp.Życińskiego,Michnika i innych antylust IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.07, 21:27
          nie ma i nie było czegoś takiego jak bandy NSZ....
          proponuję się troche dokształcić....
          • joannabarska Re: do abp.Życińskiego,Michnika i innych antylust 07.06.07, 21:37
            O NSZ historycy mają różne zdania. Gdy mowa o "dokształcaniu", to o tym też
            warto wiedzieć.
            • elan13 Re: do abp.Życińskiego,Michnika i innych antylust 07.06.07, 21:54
              joannabarska napisała:

> O NSZ historycy mają różne zdania. Gdy mowa o "dokształcaniu", to o tym też
              > warto wiedzieć.

To prawda, historycy marksistowscy nazywali oddziały NSZ bandami, a renegatów i
              sowieckich sługusów spod znaku UB bohaterskimi obrońcami ustroju
              sprawiedliwości społecznej.
    • Gość: Remigiusz. Re: do abp.Życińskiego,Michnika i innych antylust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 18:51
      "Tych ran nie wolno nam rozdrapywac", TYLKO TYLE PODANO w TVN-24. I widzicie
      jak nami ta TVN-24 manipuluje !!!!DRANSTWO. Sluchalem duzej czesci kazania
      Arbisk.Nycza i calosc daje dopiero wlasciwa ocene, gleboko moralna i mądrą.
      Cholerne manipulatory. Elan 13 ma racje i dobrze , choc krotko cytuje.
      • elan13 Re: do abp.Życińskiego,Michnika i innych antylust 07.06.07, 19:02
        Gość portalu: Remigiusz. napisał(a):

> "Tych ran nie wolno nam rozdrapywac", TYLKO TYLE PODANO w TVN-24. I widzicie
        > jak nami ta TVN-24 manipuluje !!!!DRANSTWO. Sluchalem duzej czesci kazania
        > Arbisk.Nycza i calosc daje dopiero wlasciwa ocene, gleboko moralna i mądrą.
        > Cholerne manipulatory. Elan 13 ma racje i dobrze , choc krotko cytuje.

Nie oglądam TVN24, ale z tego co tu czytam, to manipulacja wypisz wymaluj jak z
        genialnego filmu Szulkina "Wojna światów". Pamiętacie, jak zmanipulowali
        wypowiedź głównego bohatera (grał go Wilhelmi) - Bierność jest cnotą.
        Serdecznie polecam ten film.
        • Gość: Remigiusz. Re: do abp.Życińskiego,Michnika i innych antylust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 22:45
          To jest wlasciwe miejsce a nie to co Valdi pisze w postach powyzej. Michalik i
          niektorzy inni biskupi zaczeli od religijnych kazan, ale potem rozpolitykowali
          sie. Teraz nie musza byc TW by wyjechac do Watykanu a krytykuja nasz
          demokratyczny Rzad. Jeden z nich glosil, ze czyje sie bardzo zniewolony w
          obecnych czasach!!!!!! Wszystko po to, by zaszkodzic Rzadowi. A tu nie chodzi o
          przypodobanie sie Po czy SLD lecz o POLSKĘ. Glupota, czy zaciemnienie umyslu,
          czy deprawacja, czy degrengolada wygenerowana przez GW?
          • Gość: Remigiusz. Re: do abp.Życińskiego,Michnika i innych antylust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 14:30
            Dzis tez nie moge przestac myslec i zamartwiac sie tymi GLUPIMY Biskupami.
            Dlaczego wpisuja sie glupki w wojne , prowadzona przez Michnika, Tuska, Rokite,
            Olejniczaka-przeciw Rzadowi. To GLUPCY, wyksztalciuchy PIERWSZEGO SORTU. Czy
            mam sie WYPISAC z tego
            • Gość: bosman zadam to pytanie po raz kolejny: IP: *.centertel.pl 08.06.07, 15:53
              a może po prostu ROZSĄDNI a ty masz wypaczony pogląd?
              Wyjątkowo nie lubię naszego arcybacy. Nie znaczy to że nie uważam go za faceta
              rozsądnego.
              • Gość: Remigiusz. Re: zadam to pytanie po raz kolejny: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 16:00
                Bosman- napisz jasno, cos Ty za typek: nie rozumiem. Na TAK mi=owcie TAK, na
                NIE mowcie NIE!!!!! Znasz to???????? To z Ewangelii. I nie ma co krecic. Dran-
                to dran, sprzedawczyk to sprzedawczyk. Dla mnie sprawa prosta . Remigiusz.
                " W morde - jak mowi pewien komendant komisariatu na Dworcu Centralnym, znasz
                to ?????
                • janbezziemi Biskupi nie z tego swiata 08.06.07, 18:34
                  Arcybiskup lubelski jako jedyny (zsrod biskupow) mowił o "częściach zamiennych"
                  dla człowieka. Zaden inny o transplantacjach nie bąknął nawet,tylko politykował
                  na prawo i lewo... Czy ci biskupi żyja na tym swiecie, czy juz są w niebiosach?
                • Gość: bosman Remigiuszu IP: *.centertel.pl 11.06.07, 09:42
                  pismo mówi też: kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamieniem.
                  Ty zawsze masz tak przejrzyste i klarowne poglądy? Nie miewasz wątpliwości?
                  Gratuluje samopoczucia.
                  Tylko krowa nie ma watpliwości: żre, sra, daje mleko czasem doopy.I zadowolona
                  jest, że wodzą ją na postronku. Czyżbyś utożsamiał się z krową?
    • elan13 Re: do abp.Życińskiego i innych antylustratorów 09.06.07, 19:40
      elan13 napisał:

> Dzisiejsze słowa Ekscelencji Nycza:
      >
      > Po wielu latach są rany, które się zagoiły i tych ran nie wolno nam
      > rozdrapywać. Ale każdy dobry lekarz wie, że są takie rany, które się nie
      > zagoją, a których nie wolno dopuszczać do zabliźnienia zanim się nie oczyści
      > wnętrza - zaznaczył abp Nycz.
      >
      > Dodał, że "tym oczyszczeniem - koniecznym, a czasem bardzo bolesnym - ran
      > naszego życia społecznego - jest dojście do prawdy...

I tytułem uzupełnienia, dzisiejsze słowa Ekscelencji Kowalczyka:

Nie potrzeba nam w Polsce kapłanów-polityków.
      • joannabarska Nagle Kowalczyk otworzył oczy? 10.06.07, 10:52
        "Nie potrzeba nam w Polsce kapłanów-polityków"...Ciekawe, bo kiedys było ich w
        nadmiarze i jakos żaden Kowalczyk nie protestował.
        • Gość: Ratio. Kowalczyk otworzył oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 12:03
          Dzieki, ze jest taki Arcy Kowalczyk. Ze wstydem sluchalem i czytam czesto arcy
          Michalika i naszego Zycinskiego. Rozpolitykowali sie i z daleka slychac i czuc
          Michnikiem.
          • joannabarska Co za brednie! 10.06.07, 12:35
            Michalika czuc Michnikiem? Juz jestes spity?
        • elan13 Re: Nagle Kowalczyk otworzył oczy? 10.06.07, 12:49
          joannabarska napisała:

> "Nie potrzeba nam w Polsce kapłanów-polityków"...Ciekawe, bo kiedys było ich
          w nadmiarze i jakos żaden Kowalczyk nie protestował.

Kiedyś, za komuny, w Polsce zniewolonej przez sowieckich sługusów, kościół
          odważnie głosił czerwonym - jesteście uzurpatorami, stoicie po stronie zła,
          wasze czasy są policzone. I chwała za to kosciołowi, który ponosił konsekwencje
          swojej godnej i bezkompromisowej postawy - mordy na księżach, inwigilacja SB-
          cka (jak żadnej innej społeczności), pobicia, prowokacje, intrygi, szantaże ...

Od jakiegoś czasu mamy wolną Polskę, bez zapisów o wiecznej przyjaźni z bratnim
          narodem, bez dogmatu o monopolu władzy ludowej. A mimo to wśród kapłanów
          zdarzają się tacy, którym ambona służy za mównicę partyjną.

I co tu daleko szukać - weźmy naszego lubelskiego Ekscelencję. Ja rozumiem
          piętnowanie patologii w życiu społecznym, ale personalny atak na Jerzego
          Targalskiego, personalne poparcie dla byłej TW Niezabitowskiej? A "dalece
          zsynchronizowane" z Michnikiem i Kwaśniewskim wystąpienia:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=63416853&a=63471187
          Doszło do tego, że Ekscelencja Życiński jest cytowany dla poparcia tez
          głoszonych w wystąpieniach sejmowych przez posłów postkomunistycznych, dostaje
          nagrody od organu Michnika. Społeczeństwo komentuje - sami swoi.
          • joannabarska Re: Nagle Kowalczyk otworzył oczy? 10.06.07, 12:54
            Nie przepadałam za arcybacą lubelskim, ale przekonałam sie, że potrafi
            przeciwstawic sie ciemnocie. Dlatego go elan13 nie lubi.
          • Gość: Ratio. Kowalczyk otworzył nam oczy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 12:55
            No i widzisz i czytasz, co przypomnial Tobie i mnie "Elan 13"? To ja juz nic.
            Bo dla kogo te moje zdania? Elan uczciwie przypomnial a Tobie to juz chyba
            tylko jakas osobliwa rewolucja prawicowa (nie wiem, co to mialoby byc) moze
            pomoc.
            • Gość: joaśka Re: Kowalczyk otworzył nam oczy. IP: *.lublin.mm.pl 10.06.07, 13:38
              Mnie trzeba spalic na stosie! A moze, Ratio, reaktywowac św.Inkwizycję? Nie
              rozumiesz, że ktos mysli inaczej?
              • Gość: Ratio. Re: Kowalczyk otworzył nam oczy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 23:38
                Sprawa prosta: myslmy o Polsce, by Ja wyleczyc z mafii, trefnych interesow, z
                ukladu kolesiow z dawnego pzpr (przeciez widze, ze sa i co gorsze
                • Gość: joaśka Re: Kowalczyk otworzył nam oczy. IP: *.lublin.mm.pl 11.06.07, 00:09
                  Przerażenie, "Ratio",jest dwustronne, jak widzę. Nie chce mi się z Tobą gadac:
                  mam ścianę. Dobrej nocy! Kolorowych snów!
                • Gość: bosman Ratio...... IP: *.centertel.pl 11.06.07, 09:49
                  1. czyli metody słuszne kiedy stosowane przez odpowiadajacą ci opcje polityczną?
                  2. zachód pluje a właściwie wyśmiewa - a nie mają powodu?
                  3. dla ciebie elita to tylko prawicowa oszołomaska ekstrema - mawsz do tego
                  prawo. Dla mnie elitą są inni - R A C J O N A L N I - czyli używający R O Z U M
                  U - i to jest dla mnie argumentem a nie demagogiczne katonacjonalistyczne
                  bełkoty łechcące najniższe instynkty ciemnej gawiedzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka