Forum   1962

1962

(34 wyniki)
  • Posiadam szampana Piper Heidsieck z 1962 roku. Czy ktoś z was wie może, ile taki szampan jest wart? Będę tysiąckrotnie wdzięczny za pomoc.
  • Ciekawy materiał z TVN24. Przyznam się szczerze, że nie słyszałem o tej tragedii .. ot PRL (TVN24) "W 1962 roku w Szczecinie odbyła się parada wojskowa, która pokazywała militarną siłę wojsk Układu Warszawskiego. Nagle jeden z czołgów wjechał w tłum i zmiażdżył siedmioro dzieci. Od tych tragicznych wydarzeń minęło już 40 lat. Władze robiły wszystko, by tę tragedię zatuszować, jednak rodziny ofiar i ci którzy paradę widzieli na własne oczy, nie są wstanie o niej zapomnieć." ...
  • ...no i co, i co dalej....
  • no i wszystko na tema taki klub powinien byc tam gdzie jego miejsce ...............pozdrawiam Jastrzebie
  • 10 lutego 1962 roku Władysław Broniewski zmarł na raka krtani. Ślady Broniewskiego w Płocku spisała Maria Zalewska- Mikulska www.plock24.pl/fusion/readarticle.php?article_id=103 galeria.plock24.pl/displayimage.php?album=search&cat=0&pos=0 galeria.plock24.pl/displayimage.php?pos=-6859 galeria.plock24.pl/displayimage.php?pos=-5995 galeria.plock24.pl/displayimage.php?pos=-7548 Dom Broniewskiego niszczeje nadal!!!!
  • 2 pażdziernika 1962 roku miało miejsce ważne wydarzenie. Zwłaszcza dla milusniksich:) Tego to własnie dnia Telewizja Polska wyemitowała pierwszą dobranockę - "Jacek i Agatka" . Autorką tej serii była Wanda Chotomska, a emisja dobranocki przypadała na godzinę 19:20. Jacek i Agatka to były dwie pacynki (przede wszystkim główki nakładane na palec). Pacynki zaprojektował Adam Kilian, a głosu obydwu bohaterom użyczyła zmarła w 2004 roku Zofia Raciborska. Tytułowy bohater Jacek...
  • Dzień dobry, nie wiem, czy to odpowiednie miejsce, jeśli tak, to świetnie, a jeśli nie, to mam nadzieję, że nikogo nie poniosą nerwy z powodu tego postu. Muszę ubrać się nie tyle w duchu epoki, a po prostu w ciuchy rodem z 1962 r. Czy wtedy nosiło się mini, czy to przyszło później? Gdzie znajdę w sieci żurnale mody z tego czasu? Makijaż? Akcesoria typu torebka, rękawiczki? Buty? Czy w sklepach sh jest szansa na ułowienie czegoś z tych lat? Jakie perfumy z dostępnych obecnie były wtedy używa...
  • [b][color=orange]W każdej chwili, zawsze, wszędzie, niech Ci w życiu dobrze będzie! Niech Cię dobry los obdarzy wszystkim o czym tylko marzysz.[/color][/b] [IMG]http://i31.tinypic.com/2r7ugau.jpg[/IMG]
  • Jak ktoś sie interesuje tym starciem niech przybliży temat
  • Mam kolegę, który był jej wielkim fanem i wie prawie wszystko na jej temat. Pmagał też zorganziować jej ostatnie koncerty w Polsce. Przez pewien czas prowadził w radiowej trójce audycje poświęcone piosenkarzom z pokolenia Karin
  • A co to za forum, które masz w sygnaturce? Twoje? Jakiś inny układ, dlaczego tam a nie na gazecie?
  • W 1962 roku na lekcji historii - spytałem czy dziś będziemy mówili o mordzie w Katyniu i wojnie z Rosją? Reakcja nauczyciela była niezrozumiała dla (ucznia piątej klasy szkoły podstawowej) - "natychmiast wyjdż za drzwi, a po lekcjach bez matki nie pokazuj się w szkole". W domu ojciec nie był na mnie zły tylko prosił, żebym nie rozmawiał z kolegami o tym co wydarzyło się 17 września 1939r. Co w Twoim domu mówiono o 17 września 39 i o Katyniu?
  • Poszukuję kolegów i koleżanki ze SP 43. rocznik 1962 – 1970 klasa B. Może jest ktoś, kto odwiedza tą stronę? SP 43 im. A. Mickiewicz mieściła się na ul. Wojska Polskiego w pobliżu kortów tenisowych. W chwili obecnej już nie istnieje.
  • (więzienie w Ramla, Izrael) został wykonany wyrok na Adolfie Eichmannie, "żydowskim specjaliście", architekcie Holocaustu... [img]https://www.nizkor.org/hweb/people/e/eichmann-adolf/images/Eichmann-1940.jpg[/img] Szkoda, że nie mogli go powiesić kilka milionów razy.
  • Proszę się wpisywać kochani z tego rocznika.Napiszcie czy macie udane życie i jesteście szczęsliwi.Ja mimo wielu pochmurnych lat życie swoje uwazam jak na razie za udane.Pozdrawiam Was.
  • Witam! czy ktoś ma jakieś informacje o tym wydarzeniu? Ja wiem, że podczas defilady po manwerach wjechał w tłum czołg. Miało to miejsce na Al. Piastów. Może ktoś coś pamięta? Albo zapyta rodziców/dziadków któryz mogli oglądać tą defiladę? pozdr
  • Mam do Was pytanie Drodzy Forumowicze, może niektórym wyda się ono śmieszne, ale ja naprawdę liczę, że ktoś z Was będzie w stanie odpowiedzieć mi na nie, całkiem poważnie, mianowicie interesuje mnie, - JAKA BYŁA CENA KILOGRAMA MASŁA W 1962 ROKU? - jeszcze raz podkreślam, że pytam naprawdę poważnie i bardzo zależy mi na odpowiedzi:) z góry bardzo dziękuję za wszelkie cenne dla mnie informacje:) PS. szukałam w internecie, ale niestety nie natknęłam się na żadną wiadomość, która by ...
  • Prosze sie meldowac
  • 1962...(13)

tylu wpisów na forum dokonałam boże, przecież przez ten czas to można chyba studia skończyć :)))) pocieszam się tylko, że na przykład taki kopov: 6671 :))))))))))))
  • Może to was zdziwi, ale festiwal piosenki studenckiej w 1962 roku wygrali panowie Kawski i Lubaszenko (!), Ewa była druga. Może była za trudna dla jury?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się