Dodaj do ulubionych

kto poleci nefrologa dla dziecka

IP: *.ismedia.pl 12.06.07, 23:31
A co sądzicie o dr Zajaczkowskiej z Luxmedu?
Obserwuj wątek
    • Gość: niko161 Re: kto poleci nefrologa dla dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 00:46
      to podobno dobry specjalista choć ja osobiście nie miałam z nia kontaktu.
      Polecam za to dr Wójcik Skieruche (pracuje na Chodźki na oddziale patologii
      niemowląt ale prywatnie przyjmje w Top Medicalu na Zana) - prowadziła mojego
      malego synka z niewielkim refluksem. Wiem ze na Chodźki ona zajmuje się dziećmi
      do roku życia,doktor Zajączkowska - strszymi... ale w prywatnym gabinecie ta
      zasada pewnie nie obowiazuje...
      • Gość: coma Re: kto poleci nefrologa dla dziecka IP: 84.201.219.* 13.06.07, 09:36
        Ja również jestem zainteresowana tematem - problem pierwotne moczenie nocne,
        dziecko pięcio letnie. Wszystkie potzrebne wstępne badania już mam wykonane
        (mocz, usg jamy brzusznej)
    • Gość: abba Re: kto poleci nefrologa dla dziecka IP: 217.97.141.* 13.06.07, 10:41
      Polecam dr Barbarę Kołłątaj, przyjmuje w Top Medical na Zana. Wspaniały
      człowiek.Bardzo wiele Jej zawdzięczam.
      • Gość: witaminkab pytanie do abby IP: *.ismedia.pl 13.06.07, 22:18
        A czy ta doktor wyjasni oje watpliwości związane z refluksem? Wykonuje USG?
    • Gość: mamaewka Re: kto poleci nefrologa dla dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:49
      Zajączkowska jest ok - pod względem medycznym i podejście do pacjentów też nie
      najgorsze. Mam tylko jedno "ale" - jeśli jest jakiś poważniejszy problem
      medyczny - to najlepiej pójść co najmniej do 2 lekarzy - my byliśmy u p.
      Zajączkowskiej - podejrzewała refluks, sklejenie warg sromowych i parę innych
      rzeczy, wszystkie do natychmiastowej operacji. Byliśmy jeszcze w Warszawie na
      ul. Wiśniowej - nie pamiętam dokładnej nazwy, ale jest to jakieś centrum (może
      było? bo byliśmy 5 lat temu) nefrologii. Powiedziano nam, że owszem diagnoza
      trafna - ale można z zabiegiem poczekać. Czekamy już 5 lat (mała ma teraz 10) i
      w tym czasie dziecko ze wszystkiego wyrosło. Refluksu nie ma, wargi nie
      sklejone itp itd. Oczywiscie nie zawsze tak być musi - ale ja już zawsze przy
      poważniejszych chorobach idę co najmniej do 2 lekarzy. Zdrowia życzę. Ewa
      • Gość: witaminkab Re: kto poleci nefrologa dla dziecka IP: *.ismedia.pl 13.06.07, 22:13
        Dzięki wam bardzo za odzew.Ja podejrzewam,że moja córeczka może też miec
        refluks.Słabo przybierała zawsze na wadze,ma podkrążone oczka i czasami inne
        przypadłości.Warto chyba pójśc do nefrologa.
    • Gość: niko161 do witamionkab IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 20:07
      Jeśli podejrzewasz refluks może wrato byłoby zrobić małej posiew moczu (z mioch
      doświiadczeń wynika ze najdokładniej robią je w laboratorium DSK przy Chodźki).
      Ile ma córeczka??? Jeśli do roku czasu - szczerze polecam dr Wójcik Skieruchę -
      ciepły, cudowny ale też bardzo rzeczowy i konkretny człowiek i co nie jest bez
      znaczenia w tych zwariowanych czasach ordynator Oddziału. Dodatkowy plus to ten
      ze dziecko mozna do niej zarejestrowac telefonicznie (dzwonisz ok 9 i pani
      podaje Ci konkretną godzine wizyty - ale skierowanie od lekarza rodzinnego
      koniecznie trzeba mieć wystawione do Poradni Patologii Noworodków i Niemowląt -
      a nie konkretnie do Nefrologicznej) - nie obowiazuje niestety ta zasada w
      przypadku starszych dzieci - wtedy dziecko trzeba zarejestrować osobiście i
      ewentualnie odstać z nim potem kolejkę :-(((. Jakieś inne objawy wskazujące na
      refluks? pobolewanie nerek (pleców, brzuszka) brak apetytu? Pozdrawiam
      serdecznie i duuuzo zdrówka zyczę!!!
      • Gość: witaminkab do niko 161 IP: *.ismedia.pl 14.06.07, 21:55
        Córeczka ma 8 lat.innych objawów nie zauważyłam.Apetyt - z tm jest różnie,
        plecki nie bolą, brzuszek rzadko, najczęściej po jedzeniu, ale wypróżnia się i
        jest ok.Dzięki za zainteresowanie,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka