Dodaj do ulubionych

linie w lublinie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 19:35
Czemu w lublinie autobusy nie mają numerów na 1xx jak w Warszawie?
Nie moge sie przyzwyczaić po przeprowadzce i mylą mi się z tramwajami.
Obserwuj wątek
    • Gość: witryna Re: linie w lublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 19:36
      Czyżby tak mało linii było że zakres 1xx jest za duży na lublin?
      To naprawdę jest mylące, linie na 1xx odrazu kojarzą się z autobusem
      • Gość: lbn Urojony problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 21:45
        >Czyżby tak mało linii było że zakres 1xx jest za duży na lublin?

Pomyśl przez chwilę, jak umiesz. Co numeracja xx lub 1xx ma wspólnego z ilością linii? Co to za różnica, czy autobus będzie miał numer 87 czy 187? Od 0-99 jest 100 numerów i od 100-199 też jest 100 numerów.

Lublin jest oryginalny i ma "setkami" oznaczone trolejbusy.

Nie wydziwiaj. W Poznaniu nie ma "setek" /w zasadzie są cztery jako wyjątek/, w Bydgoszczy nie ma "setek", w Kielcach i Olsztynie i Łodzi też nie ma "setek", w Szczecinie także nie wszystkie linie są "setkami" - a w zasadzie "setek" też jest raptem kilka. Innych miast nawet nie chce mi się wymieniać, a jest ich bez liku.

Urojony masz problem.
        • Gość: witryna Re: Urojony problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 21:57
          ale mi chodzi o to że dziwnie się czuje jadą c autobusem o tak niskim numerze
          jak tramwaje w warszawie i jak się pytałam czym mam jechac w takie to a takie
          miejsce to mi mówiono siódemką! No proszę cię ale skąd mogłam wiedziec że w
          lublinie nie ma tramwajów i nie wiedziałam co robic
          • dociek Skąd mogła wiedzieć? 19.06.07, 11:59
            Gość portalu: witryna napisał(a):

> No proszę cię ale skąd mogłam wiedziec że w
            > lublinie nie ma tramwajów i nie wiedziałam co robic

Łatwo to rozpoznać. Jest wielce prawdopodobne, że nie jeżdżą tramwaje, gdy brak
            torowiska na danej ulicy. Ale to taka lokalna logika. Być może stołeczna jest
            inna?
        • Gość: witryna Re: Urojony problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 22:00
          Co to za różnica, czy autobus będzie miał numer 87 czy 187?

No własnie waze bo 187 to odrazu mi sie kojarzy z autobusem, w warszawie dośc
          czesto korzystałam własnie z linii 187 Stegny-Ursus Niedźwiadek, ach a tu tak
          obco nawet numery linii jakieś dziwaczne
          • Gość: lbn Demencja starcza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 11:31
            Jak jesteś taka "warszawska" i nie umiesz przestawić się z podróżowania 187 na 7, to wróć z powrotem do Warszawy. I nie wyjeżdżaj z niej, bo gdy pojedziesz do Łodzi, Szczecina czy np. Poznania to możesz się nie odnaleźć w tamtej rzeczywistości z numerami autobusów poniżej stu i zabłądzisz.

A tak serio, to zachowujesz się jak stara baba, dla której wszystko jest problemem i ma starczą demencję.
            • Gość: witryna Re: Demencja starcza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 14:30
              > A tak serio, to zachowujesz się jak stara baba, dla której wszystko jest
              proble
              > mem i ma starczą demencję.

Wiesz to nie było miłe. Ale powinnam się domyśleć jaka jest dzisjesza młodzież,
              Chłopcze ja mogłabym być twoją babcią, a do Lublina przyjechałam do córki
              pomagać jej wychowywać wnuki, naprawdę cięzko się przestawić, wszystko staje
              się problemem
    • aron2004 Re: linie w lublinie 18.06.07, 19:56
      w sumie to można zburzyć Ratusz lubelski i postawić tam pałac kultury żebyś nie
      myliła się po przeprowadzce
      • Gość: witryna Re: linie w lublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 22:02
        a gdyby tak przenumerować linie na wysokie wielkomiejskie, metropolitarne
        numerki było by bardziej europejsko, no a ja czułabym się jak u siebie
        • aron2004 Re: linie w lublinie 19.06.07, 06:34
          ale tu chodzi właśnie o to żebyś się nie czuła jak w Warszawie.
        • Gość: lbn Srele-morele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 11:39
          Wielkomiejskie, tzn. warszawskie? A dlaczego nie np. Katowickie? Wszak GOP jest zdecydowanie większy od Warszawy. A żeby było śmieszniej, w Katowicach masz większe numery niż w Warszawie, bo są nawet 900-etki. A żeby było jeszcze śmieszniej, to w Katowicach (i okolicach) masz numery autobusów, które POKRYWAJĄ się z numerami tramwajów, np. autobus nr 7 i tramwaj nr 7.

Aż boję się pomyśleć, bo byłoby gdybyś musiała tam się przenieść. Pewnie wylądowałabys w Toszku z powodu konieczności przyswojenia sobie tylu informacji związanych z numeracją pojazdów komunikacji miejskiej.

I na marginesie: komunikacja warszawska jest dobra. To fakt. Ale w rankingach wciąż jest np. za Poznaniem. A w Poznaniu autobusy mają numerację od 47 do 99 plus cztery linie powyżej stu: 101, 107, 111 i 188. A nocne w ogóle zaczynają się na 2xx, czego w Warszawie już w ogóle nie uświadczysz /bo linii 2xx na razie w ogóle nie ma, zmiast nich wprowadzono Z-x/.

Pozostaje ci więc albo się przystosować, albo z powrotem wyprowadzić na nieco wiejski Niedźwiadek, skąd bliżej masz do Pruszkowa niż do Centrum. Tylko pewnie po powrocie musiałabyś postulować o przywrócenie starej numeracji autobusów nocnych (6xx), bo w numeracji Nxx pewnie już się gubisz )))))

• Gość: witryna Re: Srele-morele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 14:41
            > Wielkomiejskie, tzn. warszawskie? A dlaczego nie np. Katowickie? Wszak GOP
            jest
            > zdecydowanie większy od Warszawy

Kilkanaście wsi poprzedzielanych polami to nie miasto a szereg wiosek w
            granicach miasta. Pozatym nie napisałam że w Lublinie jest gorzej niż w Gopie
            bo jest przeciwnie, kiedyś ze 30 lat temu to dopiero była fatalna komunikacja
            miejska, bałagan w numeracji, oznaczeniach tras,rozpadający się tabor, tłok i
            smród boludzie się nie myli tak często jak w dzisiejszych czasach.

Poznań jak dla mnie nie jest dobry bo ma nieuporządkowaną numeracjęa dla
            starszych osób po 60tce to jest problemem, mi sie ciągle wydaje że warszawska
            7ka jezdzi na okęcie,114 i 134 na okęcie a linia T do Ursusa.A rzeczywistość
            jest inna

> Pozostaje ci więc albo się przystosować, albo z powrotem wyprowadzić na nieco
            w
            > iejski Niedźwiadek, skąd bliżej masz do Pruszkowa niż do Centrum. Tylko
            pewnie
            > po powrocie musiałabyś postulować o przywrócenie starej numeracji autobusów
            noc
            > nych (6xx), bo w numeracji Nxx pewnie już się gubisz )))))

Po pierwsze nie wróce do warszawy bo mam tu obowiązki, po drugie na wiejskim
            jak piszesz niedzwiadku za mieszkanie dwupokojopwe wziełam tyle ze starczyło
            mi na kupno 4 pokojowego w Lublinie i jeszcze zostało.

Z nocnych korystam sporadycznie bo to nie te lata na zabawę do rana.
            Może kiedyś w Lublinie linie będą na 1xx
            • aron2004 Re: Srele-morele 19.06.07, 18:15
              a nie boi się Pani że gdyby pozmieniać numerację linii lubelskich to starzy
              lublininanie by się pogubili?
              • Gość: witryna Re: Srele-morele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 18:27
                Pewnie masz racje, starość nie radość,ach nie powinno się przesadzać starych
                drzew, ale cóż zrobić gdy sytuacja człowieka musiła do przeprowadzki do obcego
                miasta pod koniec życia,ale nie mam wyboru muszę się przystosować
    • Gość: Mister MR Re: linie w lublinie IP: *.chello.pl 19.06.07, 19:58
      Trolejbusy mają numery 150-161(choć np. na 155 i 161 na trasach których
      remontowana jest sieć jeżdżą tzw.zatrolejbusy, czyli autobusy podstawione),
      autobusy bodajże od 1 do 80, linie cmentarne czynne 31 X-1 XI to 100 i 200,
      linie nocne to 301, 302 i 303. Bardzo proste i łatwe do zapamiętania. Proszę
      nie przejmować się głupimi komentarzami niektórych internautów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka