Dodaj do ulubionych

To woła do nieba o pomstę! Rydzyk:entanazja dla...

08.07.07, 21:35
Tygodnik "Wprost" dotarł do skandalicznych nagrań z wykładów o. Rydzyka dla
studentów Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu, podczas
których Redemptorysta wyjaśnia studentom swoje poglądy na polską scenę
polityczną. Prezydentowa to czarownica, która powinna się poddać eutanazji.
Prezydent to oszust ulegający lobby żydowskiemu. Sprawa Jedwabnego służyła
tylko temu, by środowiska żydowskie mogły wyłudzić od Polski 65 mld dolarów.
A "Gazeta Wyborcza" prezentuje cyniczną i przewrotną mentalność talmudyczną -
takie prawdy głosi podczas wykładów dla swoich studentów o. Tadeusz Rydzyk do
nagrań których dotarł tygodnik "Wprost". I to jest przerażajace w świetle
dzisiejszego hołdu premiera wobec Rydzyka. I my na tę "uczelnię" też
płacimy?
Obserwuj wątek
    • Gość: bosman moim zdaniem P.Joanno przerażające jest to.... IP: *.lublin.mm.pl 08.07.07, 21:37
      że ten psychol zdobywa nowych słuchaczy do swojej "szkoły".
      • robertw18 Przerażające "autorytety" 09.07.07, 21:50
        Jeśli p. Rydzyk sobie przyjął, że:
        1) zarodek czy płód pochodzący od człowieka jest po prostu człowiekiem z uprawnieniami takimi jak uprawnienia dorosłego człowieka;
        2) że wszechmocny Bóg, który na swój obraz i podobieństwo stworzył człowieka, zakazał bezwzględnie zabijania jakichkolwiek ludzi,
        to
        dość niewinne jest w końcu przywoływanie wpływowych ludzi do "porządku" choćby grubiańskimi słowami. Mógłby przecież np. obcinać ręce "morderców niewinnych dzieci"... ale w swej łagodności tylko wyraża się dosadnie.
        Co jest jednak okropne, to właśnie to, że "autorytety" często mają poglądy oparte nie na wiedzy a na wierze (jak wskazane wyżej) są w stanie skłaniać różnych "dostojników" i urzędników, żeby zobowiązywać ludzi - pod groźbą kary i piętna przestępcy - do posłuszeństwa.
        (Zakaz sprzedaży w święta - to najnowszy przykład w tej dziedzinie.)
        Jednak, oczywiście, i dosadny język nienawiści swoje robi. Choć trudno wykluczyć i taki przypadek, że ktoś wysłuchawszy płaczliwego kazania łagodnego duchownego dostrzeże straszną różnicę między "zabójcami niewinnych", a "winnymi zabójstw" i okaleczy jakiegoś "aborcjonistę" czy jakąś "aborcjonistkę" by sprawiedliwości stało się zadość według przepisów świętych dla niego pism.

Pozdr.
        • robertw18 Re: Przerażające "autorytety" PS. 09.07.07, 22:39
          W sprawie "eutanazji" podobnie jak w przypadku "aborcji".
          Pozdr.
          • edico Re: Przerażające "autorytety" z RM 26.07.07, 13:55
            www.youtube.com/watch?v=xSMHTCbu9v0&mode=related&search=
        • janek9953 Re: Przerażające "autorytety" 11.07.07, 20:20
          Tacy ludzie nie boją się niczego. Mają kasę i myślą, że wszystko im wolno, bo
          są ustawieni na całe życie.A co Wy na taką historię...
          A co Wy na taką historie z księdzem Grzegorzem K. z parafii w Jedlance w
          lubelskim woj.? Ksiądz bez zmrużenia okiem robi z parafianami co chce, a
          właściwie to z kasą, którą od nich dostaje - bynajmniej nie na to co z nimi
          robi. On kupil za pieniadze od parafian mieszkanie. Skąd o tym wiem, bo chcial
          kupic ode mnie mieszkanie i nie poznal, ze go znam. Swojego mieszkania nie
          sprzedalem temu gejowi ale interesowalem sie dalej ta historia i oto kupil
          mieszkanie w siedlcach na wieniawskiego.
          Jakby tego było mało to jeszcze na noc sprowadza sobie jakiegoś młodego faceta,
          który wozi się autem tego księdza G. K. To wszystko dla niepoznaki. Ten chłopak
          przyjeżdża do niego późnym wieczorem a odjezdza zawsze wczesnym rankiem. Po co
          on tam przyjeżdza na noc, nie powiem, bo nie widziałem co sie tam dszieje na
          plebani. Nie raz tylko widzialem jak ten mlody kupowal alkohol i jechal prosto
          do tego ksiedza. Skąd to wszystko wiem? Bo mieszkam niedaleko. Nie zdziwilbym
          sie jakby ten mlody tam z nim zamieszkal, bo wtedy byli oczywiscie we dwoch u
          mnie ogladac to mieszkanie.
          Ale sprawiedliwosci chyba staje sie zadosc bo na stronie diecezji siedleckiej
          mozna przeczytac ze zostal ten "ksiadz" zwolniony z urzedu wikariusza. powod
          jest podany: stan zdrowia. Ale wierze ze w koncu go wywalą z "księżowania" i z
          uczenia dzieci religii w szkole, zajma sie tym jego mieszkaniem kupionym za
          kase parafian, i tymi jego stosunkami z młodym mężczyzną.
        • janek9953 Co Wy na taką historię... 11.07.07, 20:22
          Tacy ludzie nie boją się niczego. Mają kasę i myślą, że wszystko im wolno, bo
          są ustawieni na całe życie.A co Wy na taką historię...
          A co Wy na taką historie z księdzem Grzegorzem K. z parafii w Jedlance w
          lubelskim woj.? Ksiądz bez zmrużenia okiem robi z parafianami co chce, a
          właściwie to z kasą, którą od nich dostaje - bynajmniej nie na to co z nimi
          robi. On kupil za pieniadze od parafian mieszkanie. Skąd o tym wiem, bo chcial
          kupic ode mnie mieszkanie i nie poznal, ze go znam. Swojego mieszkania nie
          sprzedalem temu gejowi ale interesowalem sie dalej ta historia i oto kupil
          mieszkanie w siedlcach na wieniawskiego.
          jest podany: stan zdrowia. Ale wierze ze w koncu go wywalą z "księżowania" i z
          • edico Re: "jajca nad Wisłą" 15.07.07, 00:46
            serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,4311523.html
    • xxtoja Re: To woła do nieba o pomstę! Rydzyk:entanazja d 08.07.07, 21:38
      no właśnie i co pan prezydent powie i brat wielkiego brata, teraz - kto szatan,
      a kto Bóg?
      • joannabarska Re: To woła do nieba o pomstę! Rydzyk:entanazja d 08.07.07, 21:40
        No to szatana mamy jak na dłoni!
        • joannabarska Ponad 200 wpisów na forum KRAJ "GW" 08.07.07, 21:44
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=65576511
        • xxtoja Re: To woła do nieba o pomstę! Rydzyk:entanazja d 08.07.07, 21:47
          tak, jestem ciekawa czy te taśmy są prawdziwe. Ale sie złapalam za głowę i
          jeszcze ta pielgrzymka, tyle tam ludu było, niby koscioły świecą pustkami, a
          tam tyle osób było.
          • Gość: bosman przed chwilą w TVN 24..... IP: *.lublin.mm.pl 08.07.07, 21:52
            puścili fragmencik plucia ojrydza
            • joannabarska A to Onet o tej sprawie 08.07.07, 21:54
              wiadomosci.onet.pl/1568165,11,item.html
              "Już nigdy nikt przez tego pana skrzywdzony nie będzie - chciałoby się wierzyć,
              że minister Ziobro tak zrozumie lekcję praworządności, ktorą dostał od sądu
              apelacyjnego."(Piotr Pacewicz "GW")
              • joannabarska Słowa Premiera w Częstochowie brzmią jak ironia! 08.07.07, 22:02
                "Dzięki takim jak wy Polska będzie trwała, wbrew wszystkim trudnościom, wbrew
                tym, którzy jeszcze nie uwierzyli i tym którzy uwierzyć nie chcą. Wierzę, że i
                oni mogą uwierzyć, że Duch Święty może odmienić wszystko" - powiedział premier
                Jarosław Kaczyński na XV pielgrzymce Rodziny Radia Maryja. >>> "Tacy jak wy" -
                zwracam uwagę na te słowa. Dziw, ze min. Ziobro az tak nawalił i nie
                uprzedził "ataku" poznańskiego tygodnika. Podaj sie Pan do dymisji!
                • Gość: Anka Re: Słowa Premiera w Częstochowie brzmią jak iron IP: *.chello.pl 08.07.07, 22:04
                  I co??? Nie mówiłam,że miło przemawiał?! Połączył marketing z homilią - wyszło
                  cudeńko:)
                  • Gość: Anka Re: Słowa Premiera w Częstochowie brzmią jak iron IP: *.chello.pl 08.07.07, 22:11
                    "Szampon ze specjalną formułą wyprodukowany z myślą o tobie..."
                    "Czekoladki Wedel - jestes ich warta..."
                    "z myślą o Tobie, specjalnie dla Ciebie, jestes tego warta" itp formułki to
                    tanie chwyty reklamowe.
                    Nie odpowiada mi fakt, iż gra się na uczuciach ludzi wierzących stosując to, co
                    przeznaczone do komercji. Ale cóż - ja jestem twardziel, mogą sobie próbować...
                  • Gość: katolik Re:Zawsze uważałem ,ze Rydzyk to psychol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 22:14
                    Wystarczyłó posłuchać przez kilka minut jego bredni w RM.To facet chory na
                    władzę. W imię jej posiadania gotów na rozwalenie KK w Polsce , przestrzegał
                    przed tym pod koniec pontyfikatu Jan Paweł II.
                    Lubiłem Kaczyńskich do pewnego czasu ,kumanie się Jarosława z Rydzykiem zawsze
                    wywoływało moje zdziwienie.P.prezydentowa to kobieta z klasą ,której dyr.
                    Rydzyk do pięt nie dorasta.
                    • Gość: katolik 2 Re:Zawsze uważałem ,ze Rydzyk to psychol IP: *.dot-com.net.pl 11.07.07, 11:15
                      obrażanie pani prezydentowej czy Pana Prezydenta jest złem i to nie podlega
                      dyskusji, ale obrażanie każdego człowieka jest złem. O. Tadeusz Rydzyk to
                      człowiek kochający Polskę swoją Ojczyznę, uważa że Polska ma być tylko dla
                      Polaków, każdy ma swój kraj. Nie może się sprzedawać, on to codziennie
                      podkreśla czy to na antenie Radia Maryja czy w telewizJi Trwam. Być może jest
                      za bardzo bezpośredni, impulsywny, może czasami za dużo mówi, czasami
                      przekracza pewne normy ale to w pewnych kontekstach sprawy, taką ma retorykę.
                      ale jasno musimy stwierdzic że ma wielką charyzme zjednoczył ku sobie kilka
                      milionów Polaków, tego mu nikt nie zabierze, koch Kościół kocha Papieża i nigdy
                      nie wzywał do nienawiści każe za swoich nie przytjaciół się modlić. Jednak też
                      trzeba sobie jasno powiedzieć że musi zweryfikować swoje wypowiedzi, ponieważ
                      jest przede wszystkim księdzem, i pewne słowa mu nie wypadają. Mam nadzieję że
                      dla dobra Kościoła, wiary, spawa się zakończy, i nie będzie juz więcej
                      komentarzy. Nie jest tak bardzo praktykującym katolikiem do kościoła za często
                      nie chodzę, ale widze co tak naprawde się dzieje w Kosciele Katolickim , a w
                      Polsce również. Pozdrawim wszystkich tych którzy są za Dyrektorem Radia Maryja
                      i rozumieją całą sytację ale również za tych którzy są przeciwni i są
                      zbulwersowani takimi wypoiedziami. Połączmy się dla dobra nas wszystkich i
                      Polski.
          • aron2004 Re: To woła do nieba o pomstę! Rydzyk:entanazja d 08.07.07, 22:09

xxtoja napisała:

> tak, jestem ciekawa czy te taśmy są prawdziwe. Ale sie złapalam za głowę i
            > jeszcze ta pielgrzymka, tyle tam ludu było, niby koscioły świecą pustkami

które kościoły świecą pustkami? Pokaż mi taki w Lublinie to będę tam chodził na
            mszę, bo lubię sobie posiedzieć w czasie mszy a nie cały czas na stojąco.
            • xxtoja Re: To woła do nieba o pomstę! Rydzyk:entanazja d 08.07.07, 22:12
              ja jestem z dzikiego zachodu, jak pisałam to myslałam o swoim regionie,
              • Gość: Anka Re: To woła do nieba o pomstę! Rydzyk:entanazja d IP: *.chello.pl 08.07.07, 22:14
                aron jest z dzikiego wschodu, dlatego ma przepełnienie.
                Może chodzi o dzień powszedni z tymu "pustkami", nie pomyslałes aronie?
                • xxtoja Re: To woła do nieba o pomstę! Rydzyk:entanazja d 08.07.07, 22:25
                  ja tylko chodze do koscioła w niedzielę, ale tez to widac na procesjach. że
                  coraz mniej ludzi uczestniczy.
                  • aron2004 Re: To woła do nieba o pomstę! Rydzyk:entanazja d 08.07.07, 23:04
                    xxtoja napisała:

> ja tylko chodze do koscioła w niedzielę, ale tez to widac na procesjach. że
                    > coraz mniej ludzi uczestniczy.

jakoś w kościołach do których ja chodzę tego nie widać. Napisz w którym
                    kościele jest tak pusto.
            • Gość: ef Re: To woła do nieba o pomstę! Rydzyk:entanazja d IP: *.it-net.pl 09.07.07, 18:09
              juz nie tylko wiernych zabraknie w polskich kosciolach,bo techniczna obsługa
              mszy emigruje za chlebem :

praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,74785,4154194.html
              Fala emigracji objęła już nawet organistów, kościelnych i gosposie z plebanii

"Parafia poszukuje organisty", "Pilnie zatrudnię kościelnego", "Szukam gosposi
              na plebanię" - od tego takich ogłoszeń w prasie parafialnej i na kościelnych
              stronach internetowych ostatnio aż się roi. Organiści, kościelni i gosposie
              tłumem ruszyli za chlebem za granicę. Główne kierunki emigracji: Wielka
              Brytania, Irlandia, a także Belgia i Niemcy. W niemieckich kościołach większość
              pracowników świeckich już stanowią Polacy.

Stanisław Dzięcioł zaraz po ukończeniu zawodowej szkoły gastronomicznej w
              Tarnowie poszedł w ślady ojca i został pracować jako kościelny. Po 11 latach
              pracy w kilku podhalańskich parafiach powiedział: dość. - Zarabiałem 1,2 tys.
              zł, a mam trójkę dzieci i niepracującą żonę. Dłużej nie byłem w stanie tego
              ciągnąć - opowiada. Zaczął wertować kościelne strony internetowe w Niemczech.
              Szybko okazało się, że wiele ogłoszeń było po polsku. Tak trafił do parafii w
              Erlangen z pensją 1600 euro miesięcznie, darmowym pokojem i wyżywieniem.
              Zezwolenie na pracę załatwił miejscowy proboszcz. Dzięcioł obejmie posadę 1
              czerwca. - Pracy będzie tyle co w Polsce: przygotowanie ołtarza do mszy, szaty
              liturgicznej dla księdza, utrzymanie porządku w kościele, asystowanie - opowiada.

Twierdzi, że do pracy za granicą wyjechało już co trzeci jego znajomy z "branży"
              kościelnej. Najwięcej - organistów, którzy w Niemczech dostają 1800 euro
              miesięcznie, a w Wielkiej Brytanii i Irlandii nawet ponad 2 tys. euro.

- Proboszcza z wiejskiej parafii, gdzie na co dzień jest jedna msza, a w
              niedziele trzy, po prostu nie stać na zatrudnienie na etat organisty. A jak się
              nie ma etatu, z grania w kościele się nie wyżyje - mówi dr Józef Chudella,
              wykładowca Studium Muzyki Kościelnej w Opolu. Większość z nich pracuje na umowę
              o dzieło z pensją 1,2 tys. zł.

Czy księża nie boją się, że lada dzień nie będą mieli nikogo do pomocy? - Będę
              musiał poradzić sobie bez organisty. Na rynku są specjalne sterowane pilotem
              maszyny grające z repertuarem kilku tysięcy pieśni i psalmów. Kosztują ok. 3
              tys. zł. W razie potrzeby kupię taką - mówi ksiądz z warszawskiej parafii.

• aron2004 Re: To woła do nieba o pomstę! Rydzyk:entanazja d 08.07.07, 22:08
      a od kiedy towarzyszko Barska wierzycie temu szmatławcowi Wprost który
      krytykuje Putina, Kwaśniewskiego i Jaruzelskiego?
      • Gość: Filip pierdun Re: "Gdzie drwa rąbią - tam wióry lecą" IP: *.it-net.pl 08.07.07, 22:12
        Znaczy się, jest tak: jak Michnik nagra i skompromituje Rywina, albo Gudzowaty
        nagra i skompromituje Oleksego - to cacy; jak ktoś inny nagra i skompromituje
        Sromotnika bezwstydnego - be. A z tym Kalim, to jak w końcu było? Zabrali mu te
        krowy?
        • Gość: Filip pierdun Re: A w ogóle, to IP: *.it-net.pl 08.07.07, 22:18
          ...Za co kochamy Sromotnika bezwstydnego?
          - Bo wielkim Polaczkiem jest - i szlus!:-P
        • Gość: folkatka Re: "Gdzie drwa rąbią - tam wióry lecą" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 22:20

Jak znam życie to ojdyr znów sie wyłga, ma przeciez gorliwych obronców w
          Episkopacie.
          • janbezziemi Re: "Gdzie drwa rąbią - tam wióry lecą" 08.07.07, 22:23
            Pezydent Kaczyński nie jest mężczyzną jak pusci to płazem...
            • Gość: Anka Re: "Gdzie drwa rąbią - tam wióry lecą" IP: *.chello.pl 08.07.07, 22:30
              Nie musi być mężczyzną, wystarczy,że będzie politykiem - tu się dba o interes
              partii rządzącej, a nie o dobro rządzonych!
              • edico Re: Tu się dba o interes 21.07.07, 20:27
                www.youtube.com/watch?v=NWllc4FT13Y&NR=1
    • Gość: jacek Komuchom i różowym zawsze coś przeszkadza IP: *.lublin.mm.pl 08.07.07, 22:55
      Jak wybrali kaczora na prezydenta to wszyscy się śmiali że ma żonę brzydką jak
      czarownica. Jak teraz ojciec dyrektor zgodził się z opozycją to też jest źle.
      Jak plują i szczekają pieski na kaczora że jest do kitu to ok ale jak ojciec
      dyrektor wam przyznał rację to szczekacie że skandal. Ja mam czyste sumienie,
      nie głosuję ani na tych ani na innych. Wszystko czerwone:)
      • Gość: zorro Re: Komuchom i różowym zawsze coś przeszkadza IP: *.lublin.mm.pl 09.07.07, 00:36
        Oj,Jacusiu z tych samych mulimediów...Lubisz żartować, jak widzę...
      • Gość: wiejska baba Jacku czytaj tekst ze zrozumieniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 15:24
        nie wykrecaj kota ogonem.
    • Gość: chart Re: To woła do nieba o pomstę! Rydzyk:entanazja d IP: *.resetnet.pl 09.07.07, 00:39
      Po pierwsze Rydzyk nie zażądał eutanazji dla Kaczyńskiej tylko użył figury
      retorycznej o czytelnym przesłaniu: jeśli ktoś popiera eutanazję niech zacznie
      od siebie. To pogląd brutalny, ale w dyskusji dopuszczalny zwłaszcza nad tak
      newralgicznym problemem. Przypominam, że tzw. zwolennicy aborcji zawsze ochoczo
      wznoszą okrzyki nt. jaki to żal, że tego czy innego polityka nie wyskrobano w
      porę. Po drugie szok jest o tyle nieuzasadniony, że sojusz Rydzyk-Kaczyński jest
      czysto wyrachowany i taktyczny. Rydzyk wyznaje dziwaczny miszmasz poglądów
      narodowych, niepodległościowo-antykomunistycznych, okraszonych jeszcze uleganiem
      utopiom ekonomicznym, ekologicznym itp. Ideowo nic ale to nic nie łączy go z
      Kaczyńskimi - umysłowo typową inteligencją żolibroską, o wyniesionych z domu
      poglądach centro-lewicowych i liberalnych. Premier z ojcem dyrektorem odkreślili
      jednak te różnic grubą kreską i nie pamiętają już zgodnie jak J. Kaczyński parę
      lat temu wołał, że Radio Maryja to niemal na pewno rosyjska agentura. L.
      Kaczyński już takie taktyczne sojusze znosi gorzej, bo - jak już kiedyś na tym
      forum pisałem - sam przed kilku laty deklarował się (cytuję): "jestem
      centrolewicowcem", "jestem męskim feministą", "jestem zdecydowanym zwolennikiem
      praw mniejszości seksualnych" (tak, tak - to słowa L. Kaczyńskiego z 2000 r. z
      konferencji prasowej w lubelskim NOT). Posłusznie jednak prezydent wykonuje
      polecenia brata. Jedynie pierwsza dama w tym wszystkim już zupełnie się nie
      odnajduje i dlatego jak dawniej wyraża nieskrępowanie swe poglądy m.in. na
      problem aborcji, czym przysparza nielichy problem szwagrowi i skłócając
      wewnętrznie obóz rządzący. Rzecz nie byłaby warta aż takiej uwagi - bo w końcu
      wyborcy opcji narodowo-katolickiej są w Polsce ślepi i głusi (wierząc kolejno
      Wałęsie, Olszewskiemu, Krzaklewskiemu, Kaczyńskiemu), gdyby nie cechy
      charakterologiczne bliźniaków, a w szczególności prezydenta. Reaguje absolutnie
      neurotycznie na wszelkie przejawy krytyki osób, których w rozumieniu Lecha
      krytykować nie wolno. Stąd jego obrażenie się na dość niewinną poprzednią
      wypowiedź Rydzyka (bo nie można jej było odnieść bezpośrednio do osoby
      prezydentowej), do postawy Marka Jurka, czy ostatnio Zalewskiego. Po prostu
      wyciąga się armaty przeciwko komarom wpadając w histerię, która burzy autorytet
      głowy państwa. Stąd też - o ile nagranie okaże się autentyczne - prawdziwej
      biedy może napytać nie domniemana wypowiedź Rydzyka, ale reakcja na nią Pałacu
      Prezydenckiego. Oczywiście premier jest zbyt bystry na kroki radykalne. Może
      wyrzucać i poniewierać pojedyncze osoby ze swego zaplecza, ponieważ dla własnego
      nawet elektoratu jest ono całkowicie anonimowe i nieczytelne. Już jednak
      publiczna kłótnia z Radiem to poważna deklaracja polityczna. Próbowali takiej
      sztuczki i Łopuszańki i Giertych i obu to nie wyszło za zdrowie. Trawestując
      znane powiedzenie: ile różańców ma Kaczyński, by sprzeciwić się Rydzykowi? Z
      drugiej zaś strony bez dalszych prowokacji ze strony rządu ojciec dyrektor nie
      ma na razie imperatywu dla zrywania prestiżowego i obopólnie korzystnego sojuszu
      z PiS. Wbrew więc pełnym oburzenia głosom - może się wszystko rozejść po kościach.
      • xxtoja Re: To woła do nieba o pomstę! Rydzyk:entanazja d 09.07.07, 08:47
        oj źle się dzieje w państwie Polskim, gdzie takie słowa tłumaczyc retoryką.
        Fakt mało kto to zrozumie i ślepo w to ludziska uwierzą, bo tego nie rozumieją.
        • Gość: libraa100 Re: To woła do nieba o pomstę! Rydzyk:entanazja d IP: *.dot-com.net.pl 09.07.07, 09:20
          Dlaczego znowu ataki na o. Rydzyka tą stację chca zbeszczescić, brak mi słów,
          tyg. Wprost jest jedną z najgorszych gazet XXI wieku, mam nadzieję że prawda
          wyjdzie na jaw i każdy będzie osądzony wedle zasług
          • Gość: bosman a jak ta "prawda" okaże się miażdżąca dla...... IP: *.centertel.pl 09.07.07, 09:29
            rydza katabasa to co powiesz? Jakich wykrętów i przeinaczeń użyjesz?
            • edico Re: a jak ta "prawda" okaże się miażdżąca dla.... 21.07.07, 20:37
              www.youtube.com/watch?v=qzXiip7Mc3U&NR=1
          • rilian Re: To woła do nieba o pomstę! Rydzyk:entanazja d 09.07.07, 09:35
            sąd nad rydzykiem? świetny pomysł.
      • folkatka Re: To woła do nieba o pomstę! Rydzyk:entanazja d 09.07.07, 10:04
        eśli ktoś popiera eutanazję niech zacznie
        > od siebie. To pogląd brutalny, ale w dyskusji dopuszczalny zwłaszcza nad tak
        > newralgicznym problemem.
        ==================
        Charcie
        jednak od kapłana katolickiego mam prawo wymagać większej klasy i kultury niż
        od przecietnego polityka obecnej koalicji rządzacej :/. Jakos nie wyobrażam
        sobie, by mógł takie słowa powiedzieć np. o. Jan Góra czy któryś z tych,
        naprawde w porządku, księży, znanych mi osobiscie. Ktos kiedys na tym forum mnie
        upomniał, bym ja - jako katoliczka - wyrazała się o Rydzyku z szacunkiem, bo to
        przeciez kapłan. No sorki. Na szacunek trzeba sobie zasłuzyć.
        ============
        J. Kaczyński parę
        > lat temu wołał, że Radio Maryja to niemal na pewno rosyjska agentura.
        =============
        Tak, pamiętam.
        ==================
        bo w końcu
        > wyborcy opcji narodowo-katolickiej są w Polsce ślepi i głusi (wierząc kolejno
        > Wałęsie, Olszewskiemu, Krzaklewskiemu, Kaczyńskiemu),
        ==============
        Wydaje mi się, ze ta opcja jest skazana na stopniową marginalizację, która
        tylko rzady LPRu mogą odwlec w czasie, ale nie na zawsze. Dla mnie jest to taki
        sam anachronizm, jak - po lewej stronie - zwolennicy gospodarki centralnie
        sterowanej tęskniący za RWPG i PRL.
        ===================
        Wbrew więc pełnym oburzenia głosom - może się wszystko rozejść po kościa
        > ch.
        ========
        I tak tez zapewne bedzie. Przypomniał mi sie urywek z historii antycznej - "jak
        długo Katylino bedziesz naduzywac naszej cierpliowsci...." (czy jakoś tak)
        Pzdr
    • 4gwiazdki Re: To woła do nieba o pomstę! Rydzyk:entanazja d 09.07.07, 08:08
      Rydzyk nawołuje do eutanazji,a krk jest przeciwko eutanazji.Czy więc Rydzyk jest poza kościołem?
      Ale coś w tym musi być,skoro Rydzykowi czapkują prawie wszyscy.Łącznie z premierem,biskupami i wieloma posłami.Urząd skarbowy oraz NIK czy KRRiT boi się "poprosić uprzejmie" Rydzyka o rozliczenia finansowe,które powinien składać do skarbu państwa.Ministrowie wysyłają Rydzykowi samochody służbowe,aby mógł bezpiecznie się poruszać.Rydzyk lata sobie śmigłowcami rządowymi wtedy kiedy tylko chce.
      Uważam,że Rydzyk ze swoimi poglądami powinien przebywać w odosobnieniu.To chory z nienawiści osobnik.Jego media powinny zostać zdelegalizowane.
      Ale może się mylę.
      • Gość: romekk Re: To woła do nieba o pomstę! Rydzyk:entanazja d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 09:18
        Od dawna uważam ,że to człowiek chory na władzę. Jego "dzieła" służą
        szatanowi /używając jego słów/ . On sam powinien przywdziać worek pokutny i
        resztę życia spędzić w odosobnieniu.Piszę to jako katolik i wyborca PIS.
      • rilian Re: To woła do nieba o pomstę! Rydzyk:entanazja d 09.07.07, 09:33
        kościół w polsce robi wszystko, żeby przysporzyć wyznawców kościołom
        protestanckim. gdy patrzę na głodzia broniącego raz za razem rydzyka (teraz też
        tak będzie, zobaczycie), zastanawiam się poważanie nad kalwińską doktryną o
        przeznaczeniu. zawsze mnie jakoś dziwnie fascynowała.
        • Gość: zorro Chartowanie stali...rydzyka? IP: *.lublin.mm.pl 09.07.07, 10:31
          Kto charta spuścił ze smyczy? Straszne, co tu wypisuje, PiSostwo aż tu PiSzczy!
        • wampir35 Re: To woła do nieba o pomstę! Rydzyk:entanazja d 09.07.07, 12:48
          A może by tak spalić na stosie ojca Muchomora? Savonarola zeskwierczał przecież
          ostatecznie, choć wcześniej był chołubiony. A nuż sie uda...
          • Gość: folkatka Re: To woła do nieba o pomstę! Rydzyk:entanazja d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 12:59

Wampirku
            akurat Savonarolę - pomimo pewnych oczywistych przegięć jakich sie dopuscił -
            oceniam pozytywnie. TYlko on jeden miał odwagę mówić głośno prawdę w
            najgorszych czasach dla Kościoła Katolickiego - kiedy papiezem był Aleksander
            VI. Dlatego zginął.
            • wampir35 Re: To woła do nieba o pomstę! Rydzyk:entanazja d 09.07.07, 13:03
              Różnimy się w ocenach. Ja dla odmiany lubię i cenie papieża Borgię. Bywa :))
              • Gość: folkatka Re: To woła do nieba o pomstę! Rydzyk:entanazja d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 13:09
                Facet był rozrywkowy. Tego nie mozna mu odmówić.
                • wampir35 Re: To woła do nieba o pomstę! Rydzyk:entanazja d 09.07.07, 13:20
                  To tak, ale nie w tym rzecz. W pewnym sensie był prekursorem zjednoczenia miast-
                  pantsw Półwyspu Apeninskiego w jeden silny organizm, co niewątpliwie wyszło by
                  im na dobre. Środki niejakie w tym celu przedsiębrał i starał się ów pomysł
                  urzeczywistnić - stąd mój szacunek i fascynacja, nie sympatia tylko. A co do
                  rozrywek, cóż... był synem swojej epoki, nie tak znowu różnym od poprzedników i
                  następców na papieskim tronie czasów ówczesnych. Po prostu troje z pięciorga
                  swych pociech uznał oficjalnie i tym się w historii KK tak niekorzystnie
                  zapisał. Ale czy słusznie? Hm, inni się nie odważali na takie bezeceństwa, ale
                  o potomków i ich interesy dbali równie gorliwie.
                  • Gość: chart Re: To woła do nieba o pomstę! Rydzyk:entanazja d IP: *.resetnet.pl 09.07.07, 13:56
                    Na ocenę Rodriga Borgii miały wpływ trzy niekorzystne czynniki: nienawidził go
                    odwieczny konkurent do tronu papieskiego i następca Juliusz II, ten zaś miał i
                    ma niezły p-r jako mecenas sztuki - tymczasem politycznie i moralnie od swego
                    poprzednika praktycznie się nie różnił. Po drugie nadchodząca już wielkimi
                    krokami potrzebowała propagandowego czarnego charakteru "papieża-diabła", więc
                    do roli tej przypasowano Aleksandra VI. Wreszcie po trzecie siła Borgiów
                    (rodowitych Katalończyków) zagrażała w obrębie Państwa Kościelnego potędze
                    miejscowych potentatów: Collonów i Orsinich, a ich aktywność na Półwyspie
                    Apenińskim - także interesom państewek miejskich. Savonarolla zaś nie był
                    bynajmniej ascetą, lecz takim samym duchownym-politykiem jak Borgia, tyle, że
                    występującym populistycznymi metodami w duchu przyszłego kalwinizmu. Krwawa
                    tyrania wprowadzona przez fanatycznego mnicha we Florencji nie jest bardziej
                    amoralna, niż domniemane rozpasanie seksualne rodu Borgiów. Oba przykłady
                    odnoszone do sytuacji polskiej są więc - delikatnie mówiąc - chybionymi
                    anachronizmami.
                    • wampir35 Re: To woła do nieba o pomstę! Rydzyk:entanazja d 09.07.07, 15:18
                      Ale nie o to mi chodziło. Wymiana zdań z Folkatką to tylko taka dygresja :)
                      Przykład Savonaroli został użyty po to, by zobrazować, że i KK jest zdolny
                      do "samooczyszczenia" i nawet długo tolerowanych głupot i te głupoty głoszących
                      potrafił się w przeszłości pozbywać, więc...? Może jest nadzieja, że uda się tu
                      i teraz?
        • Gość: rada parafialna Re: To woła do nieba o pomstę! Rydzyk:entanazja d IP: *.it-net.pl 09.07.07, 13:17
          Dziwne,że wielu hierarchów kościoła wręcz boi się Rydzyka.Wielu polityków jakby mogło,to zjadało by ekskrementy ojdyra.
          Bracia K.mają to,na co sobie zasłużyli.Ale wypowiedzi tego prostaka muchomora,oprzekrcczyły granice smaku i kultury.Nie wypada,aby urzędnik kościelny ublicznie obrażał rodzinę głowy państwa.To jest wysoce naganne.
          No i jak można dowiedzieć się z komentarzy kancelarii prezydenckiej-tamtejsi urzędnicy panicznie się boją tego potwora w sutannie i ornacie.To diabeł wcielony,a diabła szuka wśród owczarni.KIlka osób mi mówiło,że ja będę smażył się w ogniu piekielnym.Być może.Ale w takim razie gdzie się podzieją po śmmierci Rydzyk,wielu biskupów i księży?....
          • wampir35 Re: To woła do nieba o pomstę! Rydzyk:entanazja d 09.07.07, 13:21
            No co Ty, nie wiesz? Oni nie umrą, są nieśmiertelni.
            • Gość: zorro Re: To woła do nieba o pomstę! Rydzyk:entanazja d IP: *.lublin.mm.pl 09.07.07, 13:24
              www.radiomaryja.pl.eu.org/nagrania/ Tego nie znają? To za co biorą
              forse urzednicy?
            • Gość: aaa Re: To woła do nieba o pomstę! Rydzyk:entanazja d IP: *.chello.pl 09.07.07, 13:38
              wampir35 napisała:

> No co Ty, nie wiesz? Oni nie umrą, są nieśmiertelni.

wampir, nie strasz za dnia:)
              • wampir35 Re: To woła do nieba o pomstę! Rydzyk:entanazja d 09.07.07, 15:19
                Przepraszam, już nie będę :)
                • Gość: ef Re: To woła do nieba o pomstę! Rydzyk:entanazja d IP: *.it-net.pl 09.07.07, 15:52
                  haha niezłe jaja,
                  rydzol tym razem to juz ostro przegial , ze sie powazył podniesc raczke na
                  kaczora , bo ziemniaki co jak co ale takich rzeczy nie zapominaja, nie wykoncza
                  go teraz , to przyjdzie ku temu odpowiednia chwila i bez litosci wykonaja wyrok
                  ( jesli beda mieli mozliwosci rzecz jasna haha)

ale jeszcze smiesnieja jest postawa polityków i dzialaczy pisu - powchowali sie
                  jak myszy pod miotla i nikogo pani redaktor z tvn na ustosunkowanie sie wylowic
                  nie mogla,
                  to samo rzecznik prezydenta - "jesli okaze sie , ze tasmy sa autentyczne..."
                  ile mozna robic glupa ze spoelczenstwa i udawac , ze sa ;)

no i znowu na czsie staje sie powiedzenie , ze do walki z polska prawica
                  wystarczy sama prawica- bo to zawsze byl oboz osobnikow z przerosnietym ego i
                  jest tak nadal
                  • wampir35 Re: To woła do nieba o pomstę! Rydzyk:entanazja d 09.07.07, 15:57
                    I krzyżyk im na drogę. Oby do wyborów, tj. wykopków kartoflanych, mam nadzieję.
                    • Gość: ef Re: To woła do nieba o pomstę! Rydzyk:entanazja d IP: *.it-net.pl 09.07.07, 17:34
                      czekam jak edgar gosiewski albo janusz maksymiuk powiedza , ze nie wiadomo o
                      jakim prezydencie mowil rydzyk i byc moze chodzilo o kwasniewskiego ;)
                      • Gość: zorro Rydyk na misjeędo Afryki! IP: *.lublin.mm.pl 09.07.07, 18:19
                        I te brednie co do Kwaśn. czytałem. Ale powaznie: ja nie widze innego wyjscia
                        jak wysłanie Rydzyka na misję do Afryki czy gdziekolwiek. Jak skłoci sie z
                        PiSem, to zlecą sie do niego Giertych,Lepper i Jurek, a moze i inni. W tej
                        sprawie wreszcie raz powaznie powinien sie wypowiedziec nie tylko Episkopat,ale
                        i Papiez. Tu nie da sie załagodzic problemu , na razie ten ksiądz stanowi
                        zagrozenie dla wolnej Polski. Działa sam?
                        • Gość: ef Re: Rydyk na misjeędo Afryki! IP: *.it-net.pl 09.07.07, 18:31
                          boki zrywac gdyby go jakies lwy pozarly na koniec ;)
                          • Gość: zorro Niech dadza kogos normalnego! IP: *.lublin.mm.pl 09.07.07, 18:48
                            Niech RM działa dalej, ale bez Rydzyka. Nie ma u redemtorystow (chyba z błędem)
                            normalnego zakonnika, który poprowadziłby tę rozgołsnię bez nienawisci
                            poprzednika? Przecież coraz blizej sekty w Toruniu!
                            • Gość: Anka Re: Niech dadza kogos normalnego! IP: *.chello.pl 09.07.07, 20:45
                              Słuszne spostrzeżenie, z tą zmianą na stanowisku szefa RM. To, co prezentuje
                              Rydzyk to nawet nie jest fanatyzm religijny, lecz jakieś otumanienie, żeby nie
                              powiedzieć mocniej.
                              • Gość: folkatka Re: Niech dadza kogos normalnego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 20:46

fanatyzm plus cwaniactwo
                                • wampir35 Re: Niech dadza kogos normalnego! 09.07.07, 22:47
                                  Ale taki właśnie jest ten zakon. Redemptoryści zajmują się prostymi ludźmi, to
                                  i przekaz RM jest dosadny i prościutki, innego słuchacze tej stacji nie
                                  zrozumieją. A metal płynie jak pisał Jachym Topol, więc trudno ruszyć
                                  muchomora. Zwłaszcza, że wielu biskupom imponuje jego operatywność. Co tu dużo
                                  mówic KK pogubił się po upadku PRL-u, a po smierci papieża, okazało się ze
                                  jedyną wyrazistą i zdolną przyciągnąc tłumy ludzi postacią jest ten idiota. Ale
                                  tym razem pojechał na całego, więc może jest jakaś nadzieja, choć z optymizmem
                                  to jednak ostrożnie :((
                                  • joannabarska Posłuchajcie sobie... 10.07.07, 14:08
                                    www.radiomaryja.pl.eu.org/nagrania/
    • 4gwiazdki Europosłowie LPR: prezydent powinien przeprosić 11.07.07, 20:29
      Europosłowie LPR: prezydent powinien przeprosić o. Rydzyka
      "Wzywamy prezydenta do zadośćuczynienia za krzywdy moralne i obrażanie Dyrektora Radia Maryja oraz całej rzeszy jego słuchaczy" - piszą w liście otwartym do prezydenta europosłowie LPR Urszula Krupa i Witold Tomczak - informuje tvn24.pl.............
      wiadomosci.onet.pl/1570213,11,item.html
      • Gość: zorro Re: Europosłowie LPR: prezydent powinien przepros IP: *.lublin.mm.pl 11.07.07, 23:12
        Dom wariatów!
      • Gość: bronia Re: Europosłowie LPR: prezydent powinien przepros IP: *.it-net.pl 12.07.07, 08:38
        To cały naród powinien przeprosić Rydzyka za to że go szkalują,że go nie lubią,że poszukują zbieranych na stocznie pieniędzy.Za wszystko zło wyrządzone Rydzykowi,naród powinien go przeprosić.
        Rydzyk na prezydenta.
        Rodzina radia Maryja na stanowiska rządowe.
        LPR do zamiatania placu przed siedzibą rozgołośni.
        Cały naród buduje campus ojca dyrektora rektora profesora Rydzyka.
        -.-.-.-.-.-
        Myślę,że już najwyższa pora,aby tego osobnika "odosobnić". Przecież to chory z nienawiści przedstawiciel najwyższych władz kościoła w Polsce.
        • folkatka Re: Europosłowie LPR: prezydent powinien przepros 12.07.07, 09:38

Ojcze Tadeuszu...! Przepraszam!!!
          • Gość: zorro folkatka - poważnie? IP: *.lublin.mm.pl 12.07.07, 10:09
            folkatka - poważnie czy kpiny? Pytam, bo nie wiem, jak Cię traktowac w
            przyszłosci na forum...
            • libraa100 Re: folkatka - poważnie? 12.07.07, 10:43
              Tak jak czytam te wszystkie wypowiedzi, to żal mi całej tej rzeszy ludzi, tylko
              oskarżamy, wydajemy wyroki. Brak jest nam nauki wielkiego Polaka który odszedł
              od nas z nadzieją że to czego nas uczył pozostanie w nas. Kim jest ten Polak to
              Jan Paweł II. Oskarżamy o. Tadeusza Rydzyka, ma wiele wad, wiele popełnił
              błedów, ale jest wielkim patriota kocha Polskę, naród. Papieża. Być może pewne
              rzeczy nie mają nic wspólnego z Kościołem z jego poglądami. Ale usiądźmi tak w
              samotności i zastanówmy się czy to co mówi o. Tadeusz nie jest do końca prawdą.
              zastanówmy się.ja tu nikogo niechcę bronić, ale coś jest w tym nie tak.
              Pozdrawiam
              • joannabarska Z takim patriotyzmem niech idzie do Canossy! 12.07.07, 11:07
                libraa100 - Ty chyba nie słuchasz Ojca Dyrektora,a do Jana Pawła II mam tę
                uage, ze go nie usadził,kiedy była na to pora. Teraz mozna odnieść wrażenie,że
                Benedykt XVI przy Rydzyku to niemiecki, nieco wyrośnięty, klecha.
              • Gość: folkatka Re: folkatka - poważnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 11:20
                Drogi libraa
                powiedzmy sobie szczerze - mało jest ludzi, którzy tak bardzo krzywdzą POlskę i
                Kościół Katolicki, jak Ojciec Dyrektor.
                =========
                żal mi całej tej rzeszy ludzi, tylko
                >
                > oskarżamy, wydajemy wyroki.
                ==============
                Nie, po prostu mówimy prawdę. Nie można być głuchym i slepym na to, co złe i
                negatywne.
                ===========
                Oskarżamy o. Tadeusza Rydzyka, ma wiele wad, wiele popełnił
                > błedów, ale jest wielkim patriota kocha Polskę, naród.
                ====================
                No proszę. Jaka piękna laurka. Jak to czytałam, to przypomniały mi się
                propagandowe zdjecia Bieruta z dziećmi - "Bolesław Bierut kocha dzieci i chce by
                były one szczęśliwe :))"
                =========
                Ale usiądźmi tak w
                > samotności i zastanówmy się czy to co mówi o. Tadeusz nie jest do końca prawdą.
                ================
                Ja jednak preferuje inne autorytety.
                Pozdrawiam

• Gość: folkatka Re: folkatka - poważnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 11:09
              Zorro, a jak myślisz;)))?
              • Gość: zorro Re: folkatka - poważnie? IP: *.lublin.mm.pl 13.07.07, 10:26
                folkatka - w porządku, ale czasem nie wie się, czy ktoś tu na forum kpi, czy
                naprawdę o drogę pyta? Zwłaszcza mam na mysli tych całkiem nowych
                forumowiczów, albo starych, którzy zmienili swe nicki, a często i poglądy. Może
                dla jaj?
          • Gość: * Re: To prezydent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 15:13
            powinien także przeprosić bezdomnego ściganego przez całą policję w tym kraju
            za cierpienia fizyczne i moralne, jake z jego powodu doznał!!! :)
      • 4gwiazdki Ojciec Rydzyk zostanie usunięty z zakonu? 12.07.07, 23:01
        W Rzymie zapadły już decyzje dotyczące przyszłości ojca Tadeusza Rydzyka - informuje serwis wiadomości24.pl.
        Decyzje te mają zostać ogłoszone w najbliższych dniach - informują wiadomosci24.pl powołując się na źródła watykańskie.
        "Możliwe są dwa scenariusze" - pisze serwis - "pierwszy polegałby na administracyjnym (przez władze zgromadzenia) odsunięciu zakonnika od mediów i toruńskiej szkoły. Najprawdopodobniej też na jakiś czas zostałby przeniesiony do domu zakonnego za granicą. I drugi, bardziej zdecydowany, polegający na usunięciu o. Rydzyka z zakonu"............
        wiadomosci.onet.pl/1571024,11,item.html
        • Gość: folkatka Re: Ojciec Rydzyk zostanie usunięty z zakonu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 23:32

Pierwszy - jak najbardziej.
          Natomiast drugi - chyba były przesadą. Niechby wysłaliby go do osrodka dla
          trędowatych w Indiach czy w Afryce - nabrałby pokory.
          • Gość: * Re: Ojciec Rydzyk zostanie usunięty z zakonu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 15:19
            Gość portalu: folkatka napisał(a):

> Natomiast drugi - chyba były przesadą. Niechby wysłaliby go do osrodka dla
            > trędowatych w Indiach czy w Afryce - nabrałby pokory.

Nie sądzę, by to co kolwiek dało. Jego pobyt w Niemczech czy działalność w
            kraju wyraźnie wskazują na wrodzone inklinacje nie mające nic wspólnego z
            uczciwością postępowania. Szkoda tych trędowatych dla kolejnych praktyk
            tego "uduchowionego" sukienkowego. Uważam, że jedynym rozwiązaniem jest tutaj
            pełna izolacja od otoczenia.
        • janek9953 Re: Ojciec Rydzyk zostanie usunięty z zakonu? 13.07.07, 10:26
          Tacy jak on niczego się nie boją. Myślą, że jak ściągną kasę z naiwnych
          wiernych to świat należy do nich... A co Wy na taką historie z księdzem
          Grzegorzem K. z parafii w Jedlance (w woj.lubelskim, powiat łukowski)? Ksiądz
          bez zmrużenia okiem robi z parafianami co chce, a właściwie to z kasą, którą od
          nich dostaje - bynajmniej nie na to co z nimi robi. On kupil za pieniadze od
          parafian mieszkanie. Skąd o tym wiem, bo chcial kupic ode mnie mieszkanie i nie
          poznal, ze go znam. Swojego mieszkania nie sprzedalem temu gejowi ale
          interesowalem sie dalej ta historia i oto kupil mieszkanie w siedlcach na
          wieniawskiego.
          jest podany: stan zdrowia. Ale co oni mają napisać- chronią własne tyłki i żeby
          i di nich się nie dobrali. Ale wierze ze w koncu go wywalą z "księżowania" i z
    • Gość: rada parafialna O. Rydzyk chce pojednania z Kaczyńskimi IP: *.it-net.pl 13.07.07, 06:42
      Gdyby Kaczyński (Lech) przyjął przeprosiny,to moim zdaniem poniżył by się bardzo.
      Ciekawy jestem jak Rydzyk odprawia msze przyjmującią ciało i krew CHrystusa,skoro on taki nikczemnik.Obraża głowę państwa i jego żonę.Obraża polskie kobiety,Obraża Żydów.Obraża wyznawców innej wiary i bezwyznaniowców.
      A wogóle to złośliwy potwór.Jak on może głosić kazania,słuchać spowiedzi i udzielać rozgrzeszenia (diabeł w ornacie).On powinien być naprawdę izolowany od społeczeństwa
      Amen
      wiadomosci.onet.pl/1571042,11,item.html
      • janbezziemi Causa finita? 13.07.07, 12:08
        Brat Jarek jakby te przeprosiny przyjął. On mówi za brata,za szwagierkę? Dziwne
        uklady w tym państwie o dwóch głowach na szczycie - niby bracia, niby takiego
        samego wzrostu,ale jakby i inni...Zrozumiec to - oto problem.
        • empi Re: Causa finita? 13.07.07, 14:50
          Mam nadzieję, że takie przeprosiny to nie koniec sprawy. Mam nadzieję, że
          nastąpi koniec T. Rydzyka. Mam nadzieję, że słowa premiera są kamuflażem. Cho
          dzi o to by nie stworzyć wrażenia o wywieraniu wpływu na decyzje władz
          Kościoła. Tak więc: "w zasadzie to my się nie przejmujemy słowami Rydzyka,
          uważamy się za przeproszonych itp." Takie podejście odebrałoby argument
          Rydzykowi i jego sojusznikom, że Kościół musiał go odwołać by uniknąć konfliktu
          z władzami Polski. Wyszłoby na to, że decyzja Kościoła o odwołaniu Rydzyka jest
          w pełni suwerenna decyzja, nie pod presją, w myśl zasady, że tryby
          sprawiedliwości Watykanu są powolnę ale nieuniknione.
          pzdr.
          • Gość: * Re: Causa finita? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 15:10
            Prawdę mówiąc nie rozumiem Twojej nadziei. Nie jest to pierwszy raz
            nieobliczalnego zachowania się Rydzyka. Na sumieniu ma szereg potwarzy łącznie
            z pobiciem i to, na co było stać Kościół, to było powołanie komisji pod
            przewodnictwem Głódzia, która w efekcie swych działań i tak wspiera go do dnia
            dzisiejszego.

Nie jestem zwolennikiem Kaczyńskich i życzę im jak najszybszego zlożenia urzędu
            z wielu względów, ale zachowanie się Rydzyka wręcz obraża moje uczucia do
            urzędu, który z racji swej pozycji powinien cieszyć się co najmniej
            najzwyklejszym szacunkiem nie mówiąc już o jakimś minimum kultury.

W moim przekonaniu, za recydywę w swym postępowaniu powinien być sponiewierany
            co najmniej tak, jak to uczyniono z Nieznalską. Jest w końcu obywatelem polskim
            i powinien odpowiadać za swe czyny na takiej samej zasadzie, jak pozostali
            obywatele tego kraju.
            • Gość: * A "trawa" rośnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 16:53
              Nowe fakty o zbiórce Ojca Rydzyka

Listy, które do dyrektora Radia Maryja skierował przewodniczący komitetu
              ratowania Stoczni Gdańskiej Bolesław Hutyra, publikuje "Gazeta Polska". Sam
              autor listów zginął w wypadku samochodowych, gdy jechał do Ministra Skarbu, by
              wyjaśnić sprawę zbiórki.
              Gazeta donosi o sprawie, jako o aferze kryminalno-korupcyjnej, bowiem historia
              pieniędzy ze zbiórki na ratowanie Stoczni Gdańskiej wciąż pozostaje jednym z
              największych sekretów dyrektora Radia Maryja, ojca Tadeusza Rydzyka. Pieniądze
              zniknęły - piszą Przemysław Harczuk, Piotr Łuczuk dla "Gazety Polskiej".

Dziennikarze dotarli do listów, których autorem jest przewodniczący Społecznego
              Komitetu Ratowania Stoczni Gdańskiej, kapitan Żeglugi Wielkiej Bolesław Hutyra.
              Domaga się w nich od ojca Rydzyka i osób związanych z Radiem Maryja, m.in. bp.
              Edwarda Frankowskiego i ojca prof. Alberta Krąpca, wyjaśnienia niejasnej
              sytuacji funduszy zebranych na ratowanie stoczni. W odpowiedzi spotkał go
              brutalny atak, przeprowadzony przez otoczenie Dyrektora Radia Maryja.

"Jestem zmuszony prosić o pomoc w uzyskaniu szczerej rozmowy z O. Dyrektorem
              Radia Maryja, gdyż od maja 1997 r. takiej możliwości nie miałem" – czytamy w
              jednym z listów. "Napotkałem jednak kategoryczny sprzeciw i nieszczerość oraz
              fałszywe pomówienia mojej osoby..." - dodaje.

Syn Bolesława Hutyry, Tomasz mówi, że jego ojciec, nawet po atakach ze strony
              ludzi Radia Maryja, usiłował sprawę wyjaśnić wewnątrz środowiska. - Troszczył
              się o to radio. Ludzie Rydzyka potraktowali go niesprawiedliwie i brutalnie. To
              było dla nas piekło - mówi Tomasz Hutyra.

15 września 2000 r. Bolesław Hutyra zginął w wypadku samochodowym, którego
              okoliczności do dziś pozostają niejasne. – Ojciec wspólnie z dwoma osobami
              jechał na spotkanie z ministrem skarbu. Spotkanie miało dotyczyć sytuacji
              Stoczni Gdańskiej.

- Wszyscy zginęli – mówi T. Hutyra. – Nie chcę nikogo winić, faktem jest
              jednak, że szczegóły wypadku były bardzo dziwne, a przez śmierć ojca stracona
              została szansa na wyjaśnienie tajemnicy zbiórki. Pozostałe osoby, które mają
              wiedzę na ten temat, to ludzie z najbliższego otoczenia ojca dyrektora. Nabrały
              one wody w usta – dodaje.

"Gazeta Polska" zapowiada cały cykl artykułów, mających odkryć więcej faktów w
              tej sprawie.

mak
              www.tvn24.pl/12690,1513683,wiadomosc.html
    • Gość: * Re: To woła do nieba o pomstę! Rydzyk:entanazja d IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 14:54
      Goebbels kaczolandu w tym karaju jest nietykalny. Okazuje się, że może
      bezkarnie pluć każdemu w twarz bez żadnych konsekwencji. Co najwyżej episkopat
      powoła dla rozładowania nastrojów jakąś tam kolejną komisję wyjaśniającą sprawę
      tak długo, że ulegnie zapomnieniu przy jednoczesnym uruchomieniu kontrataków na
      tych bezzasadnie urażonych nie rozumiejących kościelnej retoryki. Nie po raz
      pierwszy ten cyrk jest odgrywany ku nieustającej chwale sukienkowych
      pośredników Boga.

Kaczyński, który uruchomił całą policję w kraju ścigając listem gończym
      bezrobotnego za kilka słow krytycznych pod swoim adresem udaje tutaj wielce
      zdziwionego, że ktoś widzi deszcz a nie jaśniejące słoneczko.

Ręce i spodnie opadają obserwując mentalność aktualnej elity politycznej
      funkcjonującej na sznurkach Rydzyka :(
    • Gość: rada parafialna czy sperma może walnąć na mózg? IP: *.it-net.pl 15.07.07, 17:25
      Chyba tak.Jeden obwiesza się medalami,sprzedaje wino z wlasną podobizną,drugi zionie nienawiścią i przez rydzyjko sieje spustoszenie w zwapniałych mózgach bereciarzy.A jeszcze inni sutannowi też wiele mają na sumieniach:
      Pornografia na plebanii:
      Ksiądz i biznesmen oskarżeni o rozpowszechnianie dziecięcej pornografii. U mieszkającego w Słupsku 31-letniego Roberta S., byłego kapelana szpitala i polikliniki w Koszalinie,na dysku twardym laptopa i płycie CD znaleziono cyfrowe zdjęcia pornograficzne z udziałem małoletnich poniżej 15. roku życia
      nt.interia.pl/internet/wiadomosci/news/pornografia-na-plebanii,942123,1276
      • Gość: mx Re: czy sperma może walnąć na mózg? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 17:52
        kolejna tura zasądzonych 660 mln dol. odszkodowań ddo wypłacenia przez kościół
        katolicki w USA za molestowanie nieletnich przez funkcjonariuszy kościelnych
        różnego szczebla wskazuje, że jest coś na rzeczy. Teraz nasi katolicy w ramach
        wspólnoty wiary powinni zacząć rzetelnie składać się na tacę na zbożny cel
        ratowania amerykańskiego katolicyzmu przed bankructwem tej praktyki
        ideologicznej nie tylko z moralnego punktu widzenia.
        • folkatka Warto... 15.07.07, 23:15
          www.ckid.pl/
          • Gość: bronia Redemptoryści odwlekają decyzję ws. o. Rydzyka IP: *.it-net.pl 16.07.07, 16:57
            wiadomosci.onet.pl/1572590,12,item.html
            Wciąż nie wiadomo, kiedy przełożony generalny zgromadzenia redemptorystów ojciec Joseph Tobin podejmie decyzję w sprawie ojca Tadeusza Rydzyka, w związku z jego wypowiedziami m.in. na temat prezydenta Lecha Kaczyńskiego i jego żony.
            Podczas gdy w miniony piątek ojciec Tobin zapewniał, że decyzja zapadnie w najbliższych dniach, dziś w kurii generalnej zakonu w Rzymie powiedziano, że należy spodziewać się jej w przyszłym tygodniu........
            • edico Re: Redemptoryści odwlekają decyzję ws. o. Rydzyk 17.07.07, 20:55
              Jak zwykle w takich sprawach, gdy chodzi o wyciąganie wniosków z własnych
              sprawek. To środowisko dostaje niezwykłego przyspieszenia reakcji (by nie
              powiedzieć popędu), gdy chodzi o osądzanie innych. Taki sobie tradycyjny dualizm
              moralny.
    • Gość: Tomasz. Typowa metoda lewackich mediów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 21:46
      Jedno polskojęzyczne medium wrzuci jakiś temat i za nim cały chór lewactwa
      rzuca się do ataku w imię hasła "wszystkie ręce na pokład". Tak kształtowana,
      a raczej ogłupiana jest opinia publiczna, by kłamstwo powtarzane wielokrotnie
      stało się "Prawdą", jak w dawnej radzieckiej gazecie. To cuś siedzące dziś
      w propagandowej norce GW i wypisujące różne bzdury pod różnymi nickami jest
      najlepszym przykładem działalności lewackiej machiny propagandowej.
      • Gość: siać, siać Re: Typowa metoda rydzykowych mediów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 03:39
        www.poludnie.com.pl/070712_02.htm
        jednak o. Rydzyk ma szansę na realizację swoich marzeń.
      • joannabarska Re: Typowa metoda lewackich mediów. 18.07.07, 09:20
        Nie bee dyskutowac z Tomaszem, ale moim zdaniem nie ma on racji nawet w 10
        proc. Moze niech przy okazji zajmie się metodą <prawicowych>medium z TVPPiS
        włącznie.
        • Gość: Tomasz. Re: Typowa metoda lewackich mediów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 14:49
          Kiedyś popularne było powiedzonko ;
          "Gdyby Urban nosił turban,
          to ze świni byłby Chomeini"
          Powoływanie się na Urbana, byłego rzecznika rządu reżimowego albo jak inni
          twierdzą Goebellsa stanu wojennego jako na "autoryteta", którego złote myśli
          należy publicznie przedstawiać niczym samego Lenina, już dużo mówi o autorze
          powyższego wpisu. Nic dodać, nic ująć.
          • Gość: mx Re: Typowa metoda lewackich mediów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 20:22
            Jeżeli w ten sposób chcesz określić lewackość katolicyzmu Rydzyka, to trafnie to
            ująłeś.
          • joannabarska Po prostu,Tomaszu... 23.07.07, 20:55
            Wolę Urbana od tumana. Sięgnij,Tomaszu, do roczników "Po prostu" z 1957 r.
            (znajdziesz w bibliotekach), poczytaj wnikliwe teksty Jerzego Urbana, które
            m.in. spowodowały zamknięcie tego tygodnika, a ponadto zakazanie temu autorowi
            przez samego Gomułkę publikacji w prasie. Drukował, ale pod pseudonimem, dzięki
            zyczliwosci kolegów ceniących jego olbrzymi talent publicystyczny. Człowieka
            lepiej dobrze poznac ,nim wyda się o nim opinię, bo wówczas łatwo o
            kompromitację. Jak ktos ma rozum na swoim miejscu, to warto z niego jednak
            korzystac.
    • Gość: mx Re: Radio Maryja tajną bronią Episkopatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 02:57
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,4330018.html
      • edico Re: Radio Maryja tajną bronią Episkopatu 22.07.07, 11:10
        Według naszych źródeł Stanisław Janecki przed opublikowaniem artykułu na temat
        tzw. „Afery ojca Rydzyka” spotykał się z Jarosławem Kaczyńskim informując go o
        planowanej publikacji. Jak się dowiedzieliśmy, doszło do dwóch spotkań Premiera
        z Redaktorem Naczelnym tygodnika „Wprost" przed publikacją artykułu. Podczas
        drugiego spotkania Janecki pokazał premierowi tzw. „szczotki” (surową wersję
        tygodnika przygotowaną do druku). Fakt spotkań obu panów w tym czasie jest
        potwierdzony wpisami w księdze wejść i wyjść w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów.

Czy nie jest to kolejny dowód ilustrujący tezę, że premier Kaczyński brał udział
        w szeroko zakrojonej akcji przeciwko dyrektorowi toruńskiej rozgłośni, oraz
        wiedział znacznie wcześniej i wyraził aprobatę dla tego typu działań?

Marek Miśko/GJ/prawy.pl
        www.prawy.pl/?dz=nowosci&id=30740&subdz=
        • Gość: z forum Re: Radio Maryja tajną bronią Episkopatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 14:49
          Brawa dla premiera . Dosyć ciemnogrodu i sekty toruńskiej !
        • joannabarska Re: Radio Maryja tajną bronią Episkopatu 23.07.07, 16:05
          Jesli tak, to premier ma u mnie plus (dodatni)... Ale raczej wątpie w
          prawdziwosc biorąc pod uwage, ze to cytacik z <prawego.pl>
          • edico Re: Radio Maryja tajną bronią Episkopatu 23.07.07, 16:54
            Niedawno była tam dyskusja prowadzona przez uczonego księdza (dr o.o. ks.) o
            nikczemnej roli szatana, który nasilił (podobno) swoje ataki. To co ten szatan
            wyczynia (z zastępem szatanów pomniejszych) przechodzi ludzkie pojęcie. No, i
            niestety dalszego ciągu naukowego dowodu nie udało mi się wysłuchać ze względu
            na zanik fal radiowych uszczęsliwiających mój radioodbiornik samochodowy.
            Bardzo żałuję, bo być może jeszcze czegoś bym się nauczył o kościelnych szatanach :)
            Nie mniej jednak muszę przyznać rację temu czcigodnemu kościelnie uczonemu
            księdzu, że szatan atakuje i to "poniżej pasa",
            nie dając nawet możliwości obrony dla samego kleru. Jedyna obrona może tkwić
            tylko w likwidacji tych miejsc, gdzie tak się bezczelnie i sadowił i upodobał
            sobie za siedzibę Szatan.

Jestem nawet za wykorzystaniem w tym celu tarczy rakietowej :))
        • joannabarska Re: Radio Maryja tajną bronią Episkopatu 23.07.07, 20:42
          Cyrk Pytona...
      • edico Re: Kolejna eutanazja Rydzyka 24.07.07, 02:48
        Tym razem na Wielgusie
        Kolejna eutanazja Rydzyka
    • Gość: pewny Re: To woła do nieba o pomstę! Rydzyk:entanazja d IP: *.gprspla.plusgsm.pl 22.07.07, 23:04
      Czy L. Kaczyński nie skłamał o. Rydzukowi? Skłamał, znaczy oszukał. Nie ma
      zatem sprawy. Jeśli.p. M. Kaczyńska twierdzi, że można mordować niewinne
      dzieci, znaczy ma jakąś nieludzką zasłonę na oczach. Nieludzką, nie pochodzenia
      boskiego, zatemod złych duchów - znaczy czarownica. Zwrot retoryczny - jeśli
      szfuje życiem niewinnych niech zatem stosuje to samo wobec siebie. Jest
      niewinny o. R. Hucpa medialna.
      • edico Re: To woła do nieba o pomstę! Rydzyk:entanazja d 26.07.07, 13:21
        Nie ma to, jak katolicki głos nienawiści w każdym katolickim domu :))
    • edico Re: Ktoś musi powstrzymać tego... 26.07.07, 13:17
      Kościół ze swoimi komisjami, kanonami, zakonami i papieżami do tego absolutnie
      się nie nadaje. Zbyt głęboka zakorzeniła się tam "czarna" moralność.
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,4342195.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka