Dodaj do ulubionych

Tortilla Factory

IP: *.B1.srv.t-online.de 28.01.02, 21:49
Ostatnio mialam okazje spedzic troche czasu w nowootwartej knajpce na rogu
Poznanskiej oraz Wilczej. Prowadza ja Amerykanie a gotuje Kanadyjczyk.
Jedzenie prawdziwie meksykanskie za nieporownywalnie niskie -jak na Warszawe-
ceny. Za Duza porcje (jak dla mnie nie do przejedzenia) placi sie ponizej 20 zl.
Miejsce bardzo ladnie urzadzone, mozna odniesc wrazenie, ze Tortilla Factory nie
jest w Polsce. Dobra muzyka. Polecam.
R.
Obserwuj wątek
    • Gość: pk Re: Tortilla Factory IP: 192.168.95.* 29.01.02, 12:53
      Gość portalu: Rosemary napisał(a):

Tortilla Factory to juz tam jest od 2 lat co najmniej. Super mexykanskie zarcie i
      obsluga nie mowi po polsku (a przynajmniej kiedys tak bylo).
      • qubacz Re: Tortilla Factory 30.01.02, 11:54
        Mowia po polsku:)
        Ceny rzeczywiscie przystepne ale w sumie to menu nie jest za bardzo rozbudowane.
        To co podaja jest w sumie dobre jakosci ale jak dla mnie to trzy dania glowne
        to za malo.
        • Gość: Grzechu Re: Tortilla Factory IP: 193.178.143.* 30.01.02, 14:22
          prowadza amerykanie, gotuje kanadyjczyk, a zarcie meksykanskie, to zupelnie jak
          u mnie na bazarze pod domem, knajpa z chinskim zarciem, prowadza polacy, a
          gotuja rosjanie i taniej za 10 moge sie najesc, tak ze stekam
      • Gość: piotrek Re: Tortilla Factory IP: 192.168.95.* 30.01.02, 18:38
        Poprawka. Rzeczywiście ta na Poznanskiej to chyba nowa jest. Poprzedni byla na
        wilczej i stad pamietam. Ale chyba to i tak ten sam lokal. Jutro skocze
        sprawdzic.

pozdro
    • Gość: pedrp Re: Tortilla Factory IP: 157.25.84.* 15.02.02, 10:19
      nie znam historii Tortilla Factory, wiem jednak, że nie jest to tak naprawde niedawno otwarta knajpka - wcišgałem tam �wietne tacos jeszcze w 1998 roku, gratuluje refleksu. Zgadzam się z opiniš, że można tam zje�ć stosunkowo dobrze (np. w porównaniu z horrorem kulinarnym w El Popo) i tanio, smak też jest w porównaniu z innymi miejscami odwołujšcymi się do tradycji MEX, może mniej daleki od oryginału. Protestuję energicznie przeciwko godzinom otwarcia, praktycznie tylko na lunch - nie można tam wpa�ć wieczorem.
      • minnie Re: Tortilla Factory 23.04.02, 14:43
        Musze tam wpasc. Kiedys ta knajpka stanowila górny bar Ground Zero i w czawrtki
        odbywaly sie tam salsowe i merengueowe imprezki...superowe!
    • Gość: rena Re: Tortilla Factory IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 31.03.02, 19:04
      dla mnie to zbyt zimne i surowe wnetrze, a jedzenie nie zrobilo wrazenie ani na
      mnie, ani na znajomych: smaczne, ale bez entuzjazmu. do el popo nawet nie ma co
      porownywac.
    • Gość: zbyszko Re: Tortilla Factory IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.03.02, 19:46
      a dla mnie to zenada.. kolejne klubo-snobowe badziewie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka