Dodaj do ulubionych

cenzorze nadgorliwy

23.07.07, 10:36
Któryś z cenzorów wyciął mi wczorajszy wątek o wojnie z Panem Bogiem. Plujący
na religię katolicką, drwiący z Boga są na forum GW pod specjalną ochroną?
Ich wynurzenia są zostawiane? Krytyka takich zachowań jest za to wyrzucana
bez śladu? Krytyka bez wysyłania nikogo na Białoruś, bez epitetów
analogicznych do tolerowanych przez cenzorów PiSdzielców, katofaszystów,
czarnej mafii itp.
Czy ów strażnik wolności słowa ateistycznego ma odwagę odpowiedzieć?
Obserwuj wątek
    • mwt Re: cenzorze nadgorliwy 23.07.07, 10:48
      to nie opiekunowie forum... to ja wyslalam twoj post na osla lawke. jesli nie
      wiesz dlaczego to znaczy, ze rozumiesz jeszcze mniej niz zwolennik wysylania
      ludzi na Bialorus...

odpowiedzialam tylko dlatego, ze nie moga opiekunowie forum ponosic
      odpowiedzialnosci za kazdy skasowany post... dyskusji z toba nie podejme, wiec
      badz uprzejmy darowac sobie kolejne posty..

klaniam,
      wisia
      • elan13 Re: cenzorze nadgorliwy 23.07.07, 11:10
        mwt napisała:

> to nie opiekunowie forum... to ja wyslalam twoj post na osla lawke. jesli nie
        > wiesz dlaczego to znaczy, ze rozumiesz jeszcze mniej niz zwolennik wysylania
        > ludzi na Bialorus...
        >
        > odpowiedzialam tylko dlatego, ze nie moga opiekunowie forum ponosic
        > odpowiedzialnosci za kazdy skasowany post... dyskusji z toba nie podejme, wiec
        > badz uprzejmy darowac sobie kolejne posty..
        >
        > klaniam,
        > wisia

Forumowiczka <wisia>, może mieć swoje widzimisię, a nawet fanaberie typu - moje
        poglądy są dla wszystkich tak oczywiste, że argumentowanie ich jest całkowicie
        zbyteczne. Jednak do wysłania czyjegoś postu na "oślą", potrzebna jest decyzja
        osoby funkcyjnej, posiadającej do tego uprawnienia.

Polemika z "rozumiejącą więcej" i reprezentującą "specyficzną logikę"
        forumowiczką <wisią>, nie ma jak widać sensu. Oczekuję jednakowoż wyjaśnień od
        wymienionej wcześniej osoby funkcyjnej w kwestii usunięcia poniższego postu:

prywatna wojna <efa>
        Autor: elan13
        Data: 22.07.07, 23:00

> jesli jest tak jak mowisz to okrutny ten twoj milosciwy ojciec skoro taki
        plan
        > sobie wydumal , wg ktorego miliony ludzi nalezało spalic w piecu

Wygląda na to, że prowadzisz <ef> prywatną wojnę z Panem Bogiem. Nawet
        tragedia taka, jak dzisiejsza to dla Ciebie pretekst do kpin, pogardy,
        pożywka dla demonstrowania wrogości.

Spalili za okupacji Twoich żydowskich przodków? Zrobili to Ci, którzy na
        pasach mieli "Bóg z nami"? I to wystarczy, żeby nienawidzieć Boga, katolików?
        Nie stać Cię na głębszą refleksję? Czy każdy, kto nosi krzyżyk jest gorliwym
        chrześcijaninem? Czy postepowanie hitlerowców miało cokolwiek wspólnego z
        nauczaniem kościoła katolickiego?

Może byś się także zastanowił, co takiego tkwi w Twoim narodzie, że na całym
        świecie nie pałali do niego przesadną miłością, a w osobnikach
        psychopatycznych, jak Hitler, budził wręcz zbrodniczą pasję?

• empi Re: cenzorze nadgorliwy 23.07.07, 11:19
          Cały wątek poszedł na ośle forum, nie z Twojego powodu lecz treści w innym
          poście do którego się odnosiłeś. Usuwając post naruszający regulamin i
          netykietę, komentarze do niego wydają się bez sensu. Tak więc jesteś "ofiarą"
          wdawania się w dyskusję z kimś powodującym te naruszenia.
          pzdr.
          • elan13 Re: cenzorze nadgorliwy 23.07.07, 11:27
            empi napisał:

> Cały wątek poszedł na ośle forum, nie z Twojego powodu lecz treści w innym
            > poście do którego się odnosiłeś. Usuwając post naruszający regulamin i
            > netykietę, komentarze do niego wydają się bez sensu. Tak więc jesteś "ofiarą"
            > wdawania się w dyskusję z kimś powodującym te naruszenia.
            > pzdr.

Dziękuję za wyjaśnienie, aczkolwiek forumowiczka <wisia>, przypisująca sobie
            (jak widać błędnie) moc sprawczą usunięcia mojego postu, ma na ten temat
            całkiem inny pogląd.
        • Gość: ef Re: cenzorze nadgorliwy IP: *.it-net.pl 23.07.07, 11:24
          widzisz elanie13 jaki ty prosty czlowiek jestes?

jak ktos nie lubi pisu- znaczy sie komuch , jak ktos pyta o sens spalenia w
          piecu kilku milionów ludzi-takze polaków (jesli taki byl boski plan ) zarzucasz
          mu , ze jest zydem , badz ma , zydowskich przodków.
          Otoz musze cie poinformowac , ze wyglad mam na tyle aryjski, ze w mlodosci w
          dawnym wolnym miescie gdansku zostalem zwymyslany w tramwaju od hitlerowskich
          bekartów ;).

ale wracajac do sprawy , bo to tutaj jest chyba najwazniejsze. Nie prowadze ,
          zednej prywatnej wojny z bogiem , tylko wyluszczam tutaj swoj tok myslenia wg ,
          ktorego , bog jesli istnieje ( w co akurat wierze) w zaden sposób nie ingeruje
          w realny swiat ziemski na co dowdy przedstawilem.
          Jednak ty jako przyklad katolika , dla ktorego najwazniejsze sa dogmaty, nie
          potrafisz podjac dyskusji i czepiasz sie jakis pobocznych aspektów. Wlasnie to
          najbardziej odstrecza mnie od katolicyzmu oraz jakiejkolwiek innej religii-
          niechec i nieumiejtnosc dyskutowania na tematy , ktore dla was z zalozenia sa
          "swiete" i "nietykalne"
          • elan13 Re: cenzorze nadgorliwy 23.07.07, 11:37
            Gość portalu: ef napisał(a):

> widzisz elanie13 jaki ty prosty czlowiek jestes?
            >
            > jak ktos nie lubi pisu- znaczy sie komuch , jak ktos pyta o sens spalenia w
            > piecu kilku milionów ludzi-takze polaków (jesli taki byl boski plan )
            zarzucasz
            > mu , ze jest zydem , badz ma , zydowskich przodków.
            > Otoz musze cie poinformowac , ze wyglad mam na tyle aryjski, ze w mlodosci w
            > dawnym wolnym miescie gdansku zostalem zwymyslany w tramwaju od hitlerowskich
            > bekartów ;).

Mamy tu dowód, że odkrywasz w sobie <ef> pokłady antysemityzmu i chyba nawet
            nie masz tego świadomości. Twoja interpretacja, że wspomnienie o czyichś
            żydowskich przodkach jest ZARZUTEM, dalej, tłumaczenie wszystkim, że tak nie
            jest, powoływanie się na swój aryjski wygląd, świadczy, że traktujesz żydowskie
            pochodzenie jako coś wstydliwego, uwłaczającego wręcz. Czysta ksenofobia.

Nie chciałbym wyjść na tropiciela antysemityzmu, ale to jest logiczny wniosek,
            jaki nasuwa mi się po przeanalizowaniu Twoich argumentów.
            • Gość: ef Re: cenzorze nadgorliwy IP: *.it-net.pl 23.07.07, 14:40
              nie badz smieszny napisałes:

-----------------------------------------------------------------------------
              "Spalili za okupacji Twoich żydowskich przodków? (...)

Może byś się także zastanowił, co takiego tkwi w Twoim narodzie, że na całym
              świecie nie pałali do niego przesadną miłością, a w osobnikach
              psychopatycznych, jak Hitler, budził wręcz zbrodniczą pasję?"
              ------------------------------------------------------------------------------

caly ten wywod swiadczy , ze to ty masz problemy z czyims pochodzeniem, bo o ile
              dobrze pamietam to ty w ktoryms z poprzednich watkow zarzekales sie , ze
              sprawdziles swoje korzenie do ilus tam pokolen , no chyba , ze sie myle.

Jak dla mnie nie jest to istotne dopokoi , ktos nie twierdzi , ze to ze wzgledu
              NA POCHODZENIE zajmuje takie a nie inne stanowisko i taki byl moj sens
              wypowiedzi. Chciales mnie zdyskredytowac twierdzac , ze jestem zydem wiec ci
              odpowiedzialem , ze nie czuje sie w zaden sposob zwiazany z tym narodem (nawet
              gdybym mial jakies zydowskie korzenie) wiec moje poglady nie maja nic wspolnego
              z moim pochodzeniem.

natomiast jesli chodzi o dlasza czesc ustosunkowania sie do mojej wypowiedzi to
              jak rozumiem wytropienie mojego rzekomego antysemityzmu zaabsorbowalo cie az
              tak, ze o tym zapomniles.

• andrzej.sawa Re: cenzorze nadgorliwy 23.07.07, 10:58
      Faktem jest,że pluć na religię,Kościół,patriotyzm można na tym portalu prawie
      bezkarnie.Kilka moich wątków na ten temat zostało wyciętych na rozmaitych forach.
      Zadziwiające?
      Chyba nie.
      • empi Re: cenzorze nadgorliwy 23.07.07, 11:05
        andrzej.sawa nie użalaj się nad sobą, Twoje posty jeśli są usuwane to tylko z
        powodu naruszania netykiety i nieumiejętności dyskutowania bez obrażania innych.
        pzdr.
        • andrzej.sawa Re: cenzorze nadgorliwy 23.07.07, 15:51
          No i mógłbym Tobie zarzucić naruszanie netykiety,bo imputujesz mi /że użalam się
          nad sobą/.
          Nic takiego w moim poście nie ma.Stwierdzam tylko,że wielokrotnie moje wątki na
          temat "wolności" plucia na religię,Kościół,patriotyzm są usuwane,natomiast
          rozmaitego pochodzenia posty zawierające obraźliwe i bezpodstawne ataki są
          "wieczne".
          Czy zadawanie pytań jest obraźliwe?A czy naprawdę nie widzisz skino-lewackiego
          plucia?
    • empi Re: cenzorze nadgorliwy 23.07.07, 11:03
      Było wiele kliknięć na kosz, wysłałem ten wątek na ośle forum. Naruszał
      ewidentnie netykietę i wszelkie dobrze pojęte obyczaje i prawo do ciszy w
      obliczu ludzkiej tragedii. Nie zachowujcie się jak hieny forumowe.
      • Gość: ef Re: cenzorze nadgorliwy IP: *.it-net.pl 23.07.07, 11:11
        jak sobie czytam te wszystkie przepychanki na forum (i sam czasem w nich biore
        udzial) oraz tlumaczenia empi'ego to mi sie to kojarzy z przedszkolem i
        cierpliwa pania przedszkolanka, ktora wychowuje i godzi niesforne dzieciaki :))
      • elan13 Re: cenzorze nadgorliwy 23.07.07, 11:18
        empi napisał:

> Było wiele kliknięć na kosz, wysłałem ten wątek na ośle forum. Naruszał
        > ewidentnie netykietę i wszelkie dobrze pojęte obyczaje i prawo do ciszy w
        > obliczu ludzkiej tragedii. Nie zachowujcie się jak hieny forumowe.
        >

Gdybyś <empi> faktycznie miał na względzie ciszę w obliczu ludzkiej tragedii,
        to zlikwidowałbyś cały pełen niegodziwości wątek <efa>, dla którego, powtarzam,
        tragedia stała się pożywką do wykpiwania religii katolickiej. Ty jednak
        pozwoliłeś mu rozrosnąć się do niemałych rozmiarów.

Co do netykiety i dobrych obyczajów, czyżbyście wprowadzili zakaz zbyt celnego
        ripostowania?
        • dociek Re: cenzorze nadgorliwy 23.07.07, 13:02
          Patrzysz jednostronnie. Dla ciebie ironiczne i nachalne atakowanie i
          poniżanie "żydów, komuchów, ateistów, gejów, itd.." jest ok. A robisz to na
          forum systematycznie, złośliwie, niekiedy nachalnie, niekiedy nawet i
          aluzyjnie. Zaś krytyka kościoła i ludzi ukrywajacych swe wady i kombinacje pod
          przykryciem sutanny jest wg ciebie atakiem na wartości religijne. Czyli jak
          Kali ukraść krowa to dobrze, ale jak Kalemu ktoś ukraść krowę to zbrodnia.
          • Gość: aaa Re: cenzorze nadgorliwy IP: *.chello.pl 23.07.07, 13:55
            "Nie ma takiego nieszczęścia ludzkiego, z którego ktoś nie próbowałby wyciągnąć
            korzyści". (Talmud)

elan, nie przesadzaj z tą interpretacją cudzych tekstów, nie jesteś w tym dobry.

Więcej dystansu a wszystko będzie dobrze:)
            • elan13 Re: cenzorze nadgorliwy 24.07.07, 00:29
              Gość portalu: aaa napisał(a):

> "Nie ma takiego nieszczęścia ludzkiego, z którego ktoś nie próbowałby
              wyciągnąć korzyści". (Talmud)

Pewien przejezdny magid-kaznodzieja gromił z kazalnicy tych wszystkich, którzy
              handlując w sobotę naruszają podstawową micwę-przykazanie religijne Żyda. Po
              nabożeństwie podchodzi do niego elegancko ubrany kupiec Mordechaj i wręcza mu
              datek pieniężny. Magid głaszcze z zadowoleniem brodę:
              -A więc moje kazanie przekonało ciebie?
              -Mnie to nie bardzo. Za to ogromne wrażenie zrobiło na innych kupcach. Żaden z
              nich już nigdy nie otworzy sklepu w szabat. Przynajmniej na jeden dzień w
              tygodniu pozbędę się tych konkurentów...
          • elan13 Re: cenzorze nadgorliwy 24.07.07, 00:43
            dociek napisał:

> Patrzysz jednostronnie. Dla ciebie ironiczne i nachalne atakowanie i
            > poniżanie "żydów, komuchów, ateistów, gejów, itd.." jest ok. A robisz to na
            > forum systematycznie, złośliwie, niekiedy nachalnie, niekiedy nawet i
            > aluzyjnie.

Ależ <doćku>, żydów nie poniżam, komuchów faktycznie nie szanuję, do ateistów
            nic nie mam (światopogląd to ich prywatna sprawa), a gejom, jako wynaturzonym
            współczuję przypadłości. Skoro twierdzisz, że systematycznie nachalnie atakuję
            i poniżam, to zapewne wielokrotnie wykazywałeś naruszenie przeze mnie netykiety
            i żądałeś skutecznie usunięcia moich postów. Może dasz pare przykładów?

> Zaś krytyka kościoła i ludzi ukrywajacych swe wady i kombinacje pod
            > przykryciem sutanny jest wg ciebie atakiem na wartości religijne. Czyli jak
            > Kali ukraść krowa to dobrze, ale jak Kalemu ktoś ukraść krowę to zbrodnia.

Mylisz się, sutanna nie stanowi dla mnie immunitetu wobec krytyki. Sam
            niejednokrotnie zabierałem głos w stosunku do niezrozumiałych poczynań
            duchownych, niekoniecznie szeregowych. Krytykując nie używam języka <bosmana> i
            jemu podobnych, ale krytykować można także kulturalnie.
            • andrzej.sawa Re: cenzorze nadgorliwy 24.07.07, 05:19
              dociek i majtek to prawie ta sama sitwa
          • wet3 Re: dociek 24.07.07, 03:23
            Nie masz racji! Krytykowac mozna wszystko ale przy uzyciu cywilizowanego jezyka.
            Najbardziej "lubie" jak forunowi lewacy nazywaja PiS komuchami, a SLD
            demokratami! Przeciez cos takiego wywoluje odruchy wymiotne. Jesli porownujesz
            KK do Kalego - to wybacz, ale klasy za grosz nie posiadasz i rozmowa z toba
            jest bezcelowa!
            • dociek Re: dociek 24.07.07, 07:52
              wet3 napisał:

> Nie masz racji! Krytykowac mozna wszystko ale przy uzyciu cywilizowanego
              jezyka
              > .
              > Najbardziej "lubie" jak forunowi lewacy nazywaja PiS komuchami, a SLD
              > demokratami! Przeciez cos takiego wywoluje odruchy wymiotne. Jesli
              porownujesz
              > KK do Kalego - to wybacz, ale klasy za grosz nie posiadasz i rozmowa z toba
              > jest bezcelowa!

Ostatnie twoje zdanie jest ewidentnym dowodem na to, że absolutnie nie
              rozumiesz tego, co czytasz. A gdy mam do czynienia z takim przejawem wtórnego
              analfabetyzmu, nie widzę żadnego sensu w forumowej dyskusji z kimś tak
              upośledzonym.
        • wet3 Re: elan13 24.07.07, 03:16
          elan13 napisał:

> empi napisał:

> Gdybyś <empi> faktycznie miał na względzie ciszę w obliczu ludzkiej tra
          > gedii,
          > to zlikwidowałbyś cały pełen niegodziwości wątek <efa>, dla którego, po
          > wtarzam,
          > tragedia stała się pożywką do wykpiwania religii katolickiej. Ty jednak
          > pozwoliłeś mu rozrosnąć się do niemałych rozmiarów.
          >
          > Co do netykiety i dobrych obyczajów, czyżbyście wprowadzili zakaz zbyt
          celnego
          > ripostowania?

Tu wlasnie trafiles "elanie" w sedno sprawy! Jakos dziwnym trafem forumowicze
          typu "empi" cechuja sie tylko jednokierunkowa wrazliwoscia. Dyskusja z nimi
          jest na powierzchni niby rzeczowa, a w rzeczywistosci swoim biernym zachowaniem
          pokazuja cos wrecz odwrotnego. Zgadzam sie zarowno z Toba jak i z
          andrzejem.sawa, ze mnostwo obrazliwych tekstow, ktore bezposrednio uwlaczaja
          katolicyzmowi i KK pozostaje nie tknietych przez cenzora. Zdarza mi sie
          odpowiedziec komus wulgarnie na jego wulgaryzmy. Nigdy jednak nie zrobie tego
          pierwszy! Cenzor czasami usuwal wypowiedz osoby plujacej na mnie lacznie z moja.
          Jednak stanowczo musze zaznaczyc, ze wszelkie inwektytywy skierowane pod
          adresem religii, KK, Narodu i polskosci powinny byc Z MIEJSCA USUWANE!!!
          Pozdrawiam.
          • Gość: ef Re: elan13 IP: *.it-net.pl 24.07.07, 09:35
            problem w tym , ze ty oraz tobie podbni za obrazliwe uznajecie juz samo podjecie
            dyskusji na temat narodu , religii, KK i polskosci , a co gorsza nie cechujecie
            sie chyba umiejetnoscia czytania ze zrozumieniem bo moje proste pytanie
            dotyczace logiki waszego postrzegania interwencji boskich w swiecie wywoluje co
            nawyzej agresje, inwektywy oraz posadzanie mnie o zydowskie korzenie.
            Wlasciwie dyskusja z wami jest bezcelowa, ale poniewaz w mlodosci lubilem
            draznic malpy w zoo a teraz jest to niemozliwe zadowalam sie czasem pisaniem
            tutaj :)
            • andrzej.sawa Re: elan13 24.07.07, 10:28
              Nie wiem czy wiesz,że dyskusja to wymiana argumentów,a nie plucie.Jeżeli tego
              nie rozumiesz,to nie nadajesz się do żadnej dyskusji.
              Dodam przy okazji,że jeżeli obrażają ciebie sugestie o twoim żydowskim
              pochodzeniu,to dziwne,że żądasz tolerancji w innych sprawach.
              • Gość: ef Re: elan13 IP: *.it-net.pl 24.07.07, 12:06
                a gdzie ja napisałem o obrazaniu mnie w stwierdzaniu o moim rzekomo zydowskim
                pochodzeniu????

napisałem:

"... wywoluje co nawyzej agresje, inwektywy oraz POSADZANIE mnie o zydowskie
                korzenie."

posadzanie W CELU zdyskredytowania moich pogladów tymze pochodzeniem.

Pisałem juz o tym elanowi kilka postów wczesniej, wiec jesli przesledzenie calej
                dyskusji oraz polaczenie jej w logiczny ciag jest dla ciebie zbyt trudne i dalej
                powtarzasz swoje niecelne argumenty jak malpiszon operujacy kilkoma pojeciami ,
                ktorych znaczenia nie rozumie nie dziw sie , ze czasem jestes mniej powaznie
                traktowany niz inni uczestnicy tego forum.

W sumie to nie dziwie sie , ze tak nienawidzisz komuny bo z tego co tu czytam
                to wyrzadzila twojej glowie naprawde wiele zlego .
            • wet3 Re: ef 24.07.07, 16:22

> problem w tym , ze ty oraz tobie podbni za obrazliwe uznajecie juz samo
              podjeci
              > e
              > dyskusji na temat narodu , religii, KK i polskosci , a co gorsza nie
              cechujecie
              > sie chyba umiejetnoscia czytania ze zrozumieniem bo moje proste pytanie
              > dotyczace logiki waszego postrzegania interwencji boskich w swiecie wywoluje
              co
              > nawyzej agresje, inwektywy oraz posadzanie mnie o zydowskie korzenie.
              > Wlasciwie dyskusja z wami jest bezcelowa, ale poniewaz w mlodosci lubilem
              > draznic malpy w zoo a teraz jest to niemozliwe zadowalam sie czasem pisaniem
              > tutaj :)

Czytac nie potrafisz, albo po prostu nie chcesz! Krytykowac mozna wszystko.
              Robic to jesdnak mozna tylko w sposob cywilizowany! Inaczej krytyka nie ma
              sensu, bo przeradza sie w szowinizm, inwektywy i rzucanie kuchenna lacina. Jak
              tego nie rozumiesz, to tez nie mamy sobie NIC do powiedzenia!!!
              • Gość: ef Re: ef IP: *.it-net.pl 24.07.07, 18:21
                to co piszesz to pustosłowie- poprosze o przyklady ,

ja ze swojej strony podaje przyklady agresji i zwyklej glupoty : to posty elana
                , ktory stwierdzil , ze jestem zydowskiego pochodzenia poniewaz mialem smialosc
                zapytac gdzie byl bog kiedy miliony gineły w piecu?
    • Gość: bosman elanku nawiedzony ! IP: *.centertel.pl 23.07.07, 21:42
      odpocząłeś ode mnie troszkę? Fakt,nie było mnie prawie dwa tygodnie ale wpiatek
      wracam i pogawędzimy troszkę.
      PS: bredzisz jak zawsze :-)
      • Gość: zorro Jakie znów obrazanie? IP: *.lublin.mm.pl 24.07.07, 10:43
        Nie dostrzegam obrażania katolicyzmu. Owszem ,jest krytyka ks.Rydzyka, co
        inteligentnyvh ludzi dziwic nie powinno. A w sumie moze bardziej zajmiemy sie
        własnie sprawami ziemskimi niz pozaziemskimi, bo o tych pozaziemskich nikt nie
        ma, i zapewne nie moze mieć, zielonego pojęcia. A wiara to nie nauka. Ale
        wierzyc kazdy moze. Tak jak i śpiewac. Łatwiej jednak szerzyc wiarę niz
        sceptycyzm co do niej,ale to całkiem osobne zagadnienie.
        • wet3 Re: zorro 24.07.07, 16:36
          Gość portalu: zorro napisał(a): > Jakie znow obrazanie?

> Nie dostrzegam obrażania katolicyzmu. Owszem ,jest krytyka ks.Rydzyka, co
          > inteligentnyvh ludzi dziwic nie powinno. A w sumie moze bardziej zajmiemy sie
          > własnie sprawami ziemskimi niz pozaziemskimi, bo o tych pozaziemskich nikt
          nie
          > ma, i zapewne nie moze mieć, zielonego pojęcia. A wiara to nie nauka. Ale
          > wierzyc kazdy moze. Tak jak i śpiewac. Łatwiej jednak szerzyc wiarę niz
          > sceptycyzm co do niej,ale to całkiem osobne zagadnienie.

Krytyka inteligentnych ludzi nie dziwi. Zdziwi jednak bardzo powtarzanie na
          temat o.Rydzyka powszechnie uzywanych klamstw, takich jak np. maybach czy tez
          ukradzenie pieniedzy na stocznie. Zdziwi uporczywe oskarzanie ks.Jankowskiego o
          pedofilie (wbrew orzeczeniu rzekomo poszkodowanego chlopca i sadu!!!). Zdziwi
          wiele innych swinstw powtarzanych uporczywie z nadzieja, ze w koncu publika
          przyjmie je za prawde. Nie wiem czy to dotsrzegles. Jesli dostrzegles i jestes
          uczciwym czlowiekiem, to obowiazkiem twoim jest powiedziec osobie ktora to
          napisala, ze klamie. Jesli tego nie uczynisz to wyraznie popierasz kampanie
          klamstwa i powmowien. Jesli tak postepujesz to wszelka dyskusja z toba tez jest
          bez sensu.
          • joannabarska Kamień w wodę! 24.07.07, 17:13
            Ale z pieniędzy na stocznię rozliczenia brak, a takze nieznane są fakty
            związane z wieloma innymi sprawami finansowymi Rydzyka. Kamień w wodę
            (świeconą?)! Jesli go podziwiac, to jedynie za talent ogłupiania narodu, co-
            jak się okazuje - aż tak trudne nie jest. Pal licho moje rówiesniczki, ale w
            torunskiej szkółce ogłupia sie naszą młodziez, powstaje nowa plantacja
            grzybków. O pielgrzymkach polityków do Radia Maryja nie chce się mówic -
            pozostawmy to ich sumieniom. Pedofilia (czy nie) ks.Jankowskiego jest poza
            moimi zainteresowaniami, ale wypowiedzi tego duchownego a takze jego
            umiłowanie do pseudoorderów i luksusów ,budzić musi sprzeciw w nie tak bogatym
            przecież kraju. A co do zarzutów, iz ktos tam kłamie, to,wet3, uważaj. Więcej
            samokrytycyzmu!
            • wet3 Re: joannabarska 24.07.07, 19:16
              Uprawiasz stara zasade wolterianska: klamcie, klamcie, a zawsze cos z tego
              zostanie!!! Wstydu nie masz!!! Ponoc oba przypadki (stocznia i pedofilstwo)
              trafily do sadu, ktory wyraznie stwierdzil, ze o.Rydzyk nie zagarnal pieniedzy,
              a ks. Jankowski nie popelnil aktu pedofilstwa! Ale ty obralas "lepsza" droge -
              te od powtarzania kalumni. Gratuluje uczciwosci.
              • joannabarska Re: joannabarska 24.07.07, 19:37
                Możesz mnie...Szkoda czasu na rozmowę z dewiantami.
                • wet3 Re: joannabarska 24.07.07, 19:49
                  joannabarska napisała:

> Możesz mnie...Szkoda czasu na rozmowę z dewiantami.

Dziekuje za komplement i okazje calowania! Sadzisz, ze orzeczenia sadow ciebie
                  nie dotycza i mozesz klapac co tylko ci sie zywnie podoba. Pewnie zapatrzaylas
                  sie w twoja "bohaterke" HGW!!! Myslalem, ze masz wiecej oleju w glowie.
                  • Gość: ef Re: joannabarska IP: *.it-net.pl 24.07.07, 20:01
                    kolego wet3 widze , ze w pyskowaniu i pustej retoryce nie jestes taki zly , ale
                    tylko w tym,

przypomniam ci , ze czekam na odpowiedz od ciebie w sprawie , ktorej do mnie
                    napisales kilka postow wyzej, jesli juz zapomniales jak to wy macie w zwyczaju
                    podam link
                    • Gość: aaa Re: joannabarska IP: *.chello.pl 24.07.07, 22:04
                      Sie facecik troszkę zapędził, pot oczy zalał, co zalało umysł lepiej nie
                      dochodzić czyli ef, możesz się nie doczekać:)

wet, własnie powstało miasteczko na Florydzie, sama katolicka elita, nie masz
                      ochoty na wyjazd sponsorowany? Oczywiście jednokierunkowo:)))
                      • wet3 Re: aaa 25.07.07, 03:40
                        Gość portalu: aaa napisał(a):

> Sie facecik troszkę zapędził, pot oczy zalał, co zalało umysł lepiej nie
                        > dochodzić czyli ef, możesz się nie doczekać:)

A moze przejechalabys sie do Fidela Castro? Tam bedzie cie sie na prawde
                        podobalo! A wiesz dlaczego Fidela sugeruje? - Dlatego, ze mowisz tym samym
                        jezykiem co on!!!

• wampir35 Re: aaa 25.07.07, 04:33
                          Hawana to całkiem dobry kierunek. Perspektywiczny, zważywszy że Fidel wkrótce
                          wykorkuje i na Kubie najpewniej wybuchnie kapitalizm. A początki jak pamiętam
                          sprzed 18 już lat, ależ ten czas leci :( to raj na ziemi dla przedsiębiorczych.
                          A wyspa przepiękna, i pogoda taka ładna przez okrągły rok :)))
                          • Gość: zorro Kuba to nie Polska IP: *.lublin.mm.pl 25.07.07, 09:17
                            Co do przyszłości Kuby nie bądż tacy pewny - Kuba pod rządami Fidela ma od
                            metra wykształciuchow, wiecej proporcjopnalnie od innych krajow Ameryki
                            Lacinskiej. A narod jest zdyscyplinowy i wcale nie tęskni za rządami nowego
                            Batisty, choc -jak wszedzie, są tam tez i ludzie podobni do naszych pisowcow.
                    • wet3 Re: ef 25.07.07, 17:42

> kolego wet3 widze , ze w pyskowaniu i pustej retoryce nie jestes taki zly ,
                      ale
                      > tylko w tym,
                      >
                      > przypomniam ci , ze czekam na odpowiedz od ciebie w sprawie , ktorej do mnie
                      > napisales kilka postow wyzej, jesli juz zapomniales jak to wy macie w zwyczaju
                      > podam link

Przepraszam, ze tak dlugo nie odezwalem sie. Uwazam, oczekujesz ode mnie tego,
                      czego nie powinienem robic. Aby rzetelnie odpowiedziec, musialbym przeczytac
                      wsystkie wasze posty. Moge tylko ogolnie stwierdzic, ze nazywanie kogos Zydem
                      gdyz zapytal gdzie byl Bog gdy miliony ginely w piecach jest nielogiczne i
                      niewlasciwe. Takie pytanie moze rownie dobrze postawic kazdy, zarowno
                      niewierzacy jak i gleboko wstrzasniety wierzacy czlowiek bedacy swiadkiem
                      kataklizmu.

• Gość: ef Re: ef IP: *.it-net.pl 25.07.07, 18:04
                        no to jesli nie masz czasu albo ochoty przeczytac wszystkch postow w tym niezbyt
                        dlugim watku to jak mozesz krytykowac mnie i wszystkich po kolei ? Na podstawie
                        czego tak grzmisz?

--

cały kraj w żałobie
                        • wet3 Re: ef 25.07.07, 19:48

> no to jesli nie masz czasu albo ochoty przeczytac wszystkch postow w tym
                          niezby
                          > t
                          > dlugim watku to jak mozesz krytykowac mnie i wszystkich po kolei ? Na
                          podstawie
                          > czego tak grzmisz?
                          >
                          > --
                          >
                          > cały kraj w żałobie

Zaczynasz chyba czepiac sie szczegolow. Z tego co napisales odnioslem wrazenie,
                          ze nawiazujesz do dyskusji z elanem, ktora mieliscie w przeszlosci. Mysle, ze
                          odpowiedzialem wystarczajaco. Nie rozumiem twojej odzywki.
                          • Gość: ef Re: ef IP: *.it-net.pl 25.07.07, 19:51
                            potepiles mnie wczesniej twierdzac , ze nie potrafie dyskutowac a potem piszesz
                            , ze nie masz czasu czy checi czytac wszystkich postów , wiec pytam na jakiej
                            podstawie?

--

cały kraj w żałobie
                  • joannabarska wet(owanie)3 25.07.07, 09:56
                    wet3 - stać mnie czasem i na komplement. Co do sądów , to mnie nie rozsmieszaj.
                    Rozpal stos samodzielnie, jesli masz w głowie na tyle oleju, aby wiedzieć do
                    czego służą zapałki. HGW moją <bohaterką>? Może to ja jej?
                    • wet3 Re: joannabarska 25.07.07, 17:47
                      Powtorze ci tylko, ze pomylilem sie mocno gdy sadzilem, iz masz wiecej oleju w
                      glowie. Dalsza dyskujse z toba uwazam za bezcelowa! Pa.
                      • joannabarska Och,te pomyłki,wet3... 25.07.07, 18:03
                        wet3 - pomyłki, Drogi Chłopcze, zdarzają sie i bardzo wielkim,i bardzo małym
                        (niskim) ludziom... Baw sie wesoło częścią samego siebie. Ja z Toba nie
                        dyskutowałam. Ja Cię pouczałam tylko, Dziecino! A co do oleju - trochę go mam
                        jeszcze w głowie. Ty sprawdż poziom w swojej! Dla własnego dobra!
                      • wampir35 Re: 25.07.07, 18:05
                        <wet3> przeczytałeś najnowszy nr Tygodnika Prawdziwego Mohera? Masz tam
                        instrukcje jak się zlustrować, jak napisać donos, jak podpalić stos. Miłej
                        lektury. Pa.
                        • wet3 Re: wampir35 26.07.07, 03:07
                          wampir35 napisała:

> <wet3> przeczytałeś najnowszy nr Tygodnika Prawdziwego Mohera? Masz tam
                          >
                          > instrukcje jak się zlustrować, jak napisać donos, jak podpalić stos. Miłej
                          > lektury. Pa.

Wampirku Kvasmanowy nie siej nowomowy!
                      • andrzej.sawa Re: joannabarska 25.07.07, 18:14
                        Ja już od dłuższego czasu nie oczekuję rozsądku od barskiej.No bo czy cytowanie
                        urbana jest śmieszne - nie,a więc jest po prostu głupie.No to co można pomyśleć
                        o barskiej?
                        • joannabarska oj,sawa,sawa... 25.07.07, 18:37
                          och ,sawa,sawa - uwagi tego typu kieruj pod swoim adresem. Nie musisz nawet
                          stawać przed lustrem. A wiesz co to takiego jest l u s t r o? No,no,ciepło,
                          cos bliskiego lustrowania! Nie podoba Ci sie,ze zamieszczam tu (to może odnosi
                          sie i do Ciebie?) mądre zdanie Urbana? Ty mozesz cytować nawet Bendera czy
                          Pająka (jak znajdziesz), co mnie to obchodzi? A o mnie myśl sobie co chcesz.
                          Jeśli myslec potrafisz...Wątpię w to po lekturze Twych wypowiedzi na forum tym
                          i krajowym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka