Dodaj do ulubionych

Mam tego k...a dość...

29.06.03, 20:17
Wyjdźmy wreszcie na ulice bo tak dalej być nie może...

www1.gazeta.pl/lublin/1,35640,1550345.html
www1.gazeta.pl/lublin/1,35640,1549198.html
www1.gazeta.pl/lublin/1,35640,1547383.html
www1.gazeta.pl/lublin/1,35640,1547369.html
Czas skończyć z rządami nieudaczników w mieście...
Obserwuj wątek
    • polepszak Re: Mam tego k...a dość... 29.06.03, 20:34
      Nic się nie łam pepper ;))) Może już gorzej nie będzie ? ;))) Głowa do góry ;)

pozdrawiam,

Łukasz ;-)

• hm` Re: Mam tego k...a dość... 29.06.03, 21:26
        Chore, kpina z ludzi. Co jednakze daje do myslenia. Wnioski zachowam dla
        siebie. Liberalne wnioski...
        pozdr. hm`
        • Gość: Ciupazka Re: Mam tego k...a dość... IP: *.it-net.pl 29.06.03, 22:18
          Chyba przesadzacie, szanowni panowie! Co wy wiecie o tych ludziach, którym
          władze miasta chcą postawić pomnik? Przypomniała mi się historia z 1955 roku,
          kiedy to MRN w Zakopanem jednomyślnie przegłosowała uchwałę, aby znieść
          nazwę ul. Hr. Wł. Zamoyskiego nadaną w 1898 roku, bo ten "krwiopijca hrabia
          Zamoyski pozabierał majątki biednym chłopom" I co ? Gdyby nie protesty
          patriotów zakopiańskich i osobista interwencja Zofii Radwańskiej-Paryskiej u
          władz wojewódzkich, nie było by śladu po nazwie ulicy. A tak zostałła
          przywrócona. Cóż stalinowskie czasy, mentalność ówczesnych władz taka sama.
          Trzeba było 50 lat, aby obecne władze Zakopanego wystąpiły z wnioskiem o
          postawienie pomnika Wł. Zamoyskiemy w 150 rocznicę jego urodzin. A zasługi tego
          człowieka dla kultury i nauki polskiej, nie tylko dotyczące Tatr są
          niekwestionowane.

Uważam, ze kandydatura Prof, A. Waksmundzkiego w pełni zasługuje na to , aby
          ten wielki uczony, światowej sławy został wyróżniony przez naukowe
          środowisko miasta Lublina. Nie sądzę , że inne kandydatury nie sa godne,
          aby je Lublin uhonorował pomnikami. A komu chcecie postawić?

Inne pomysły , dyskusyjne, ale jeżeli zachodzi taka konieczność, to co
          proponujecie w zamian?. Będziemy chodzić z pochodniami, świeczkami, ale bedzie
          fajnie i nastrojowo, a że nie bedziemy wiedzieć od kogo dostaniemy w morde,
          to może i dobrze, hehe. Ja obiję h`m, Pepe obije mnie i td., itp. Przestaniemy
          się głupio pytać: za co?. Ot, tak na wszelki wypadek! Może wreszcie
          przestaniemy narzekać, a weźmiemy sie do roboty. OBY!!! HEj! Idźcie lepiej
          na piwo!
          • pepperoni78 Re: Mam tego k...a dość... 30.06.03, 10:18
            Ciupazko, ja nie twierdzę, że profesorowi Waksmundzkiemu nie należy się pomnik,
            należy się jak najbardziej, ale może poczekać z tym do trochę lepszych czasów.
            W tej chwili sytuacja finansowa miasta jest, delikatnie mówiąc, tragiczna. Nie
            mogą znaleźć pieniędy nawet na oświetlenie. A na podwyżki pensji prezydent
            jakoś znalazły się. Ktoś powie, że to "tylko" 300 złotych. A mnie wydaje się,
            że to już chyba druga taka "drobna" podwyżka od wyborów samorządowych...
    • dociek Ja też mam tego k...a dość...Wyłączcie się sami!!! 29.06.03, 23:36
      Ja tak sobie myślę, czy nie byłoby wiekszą oszczednością dla miasta wyłączyć
      na jakiś rok prezydenta Pruszkowskiego, jego zastępców, Radę Miejską oraz
      wszystkich dyrektorów, naczelników i komendantów komunalnych, zależnych do
      Pruszkowskiego. Oczywiście, w związku z wyłączniem należałoby wstrzymać
      wszelkie środki przekazywane do tej pory na nich, poczynąjąc od służbowego
      papieru toaletowego, po podniesione ostatnio wynagrodzenie. Kur**, jakaż to by
      była oszczędność i porządek w naszym mieście!!!
      • nocny_marek Re: Ja też mam tego k...a dość...Wyłączcie się sa 30.06.03, 01:11
        Zawsze popieralem tego typu ciecia (w swoim miescie tez), ale to glos
        wolajacego na pustyni... Niestety!
    • dociek Re: Mam tego k...a dość... 30.06.03, 07:54
      Wg onet pl:
      Stanowisko, a miesięczne pobory (PLN)
      Prezydent 18280
      Premier 15137
      Wicepremier 11706
      Minister 11385
      Sekretarz stanu 9781
      Podsekretarz stanu 8978
      Parlamentarzysta od 2245
      Marszałek Sejmu/Senatu 15137
      Wicemarszałek Sejmu/Senatu 13534

Prezydent Pruszkowski 10980
      I za co kur**?!
      • Gość: Ciupazka Re: Mam tego k...a dość... IP: *.it-net.pl 30.06.03, 09:26
        Teraz powinieneś podać przykłady zarobków maluczkich...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka