Gość: ania_wu IP: *.lublin.mm.pl 08.07.03, 18:40 Nie wiem czy protestant może być ojcem chrzestnym na katolickim chrzcie. Wyobraźcie sobie, że na razie z rodziny nikt nie chce tej "fuchy". Czy ktoś wie? Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ekspert.ad.vocem Re: Ojciec Chrzestny 08.07.03, 19:07 Biorac pod uwage zasady ekumenizmu - moze. Ale w mysl zasad Kosciola rodzice chrzestni maja obowiazek dziecko chrzczone 'doprowadzic do wiary', czyli chyba wszystko bedzie zalezalo od tolerancji ksiedza proboszcza. Poza tym: musisz uczestniczyc w naukach dla rodzicow chrzestnych i przedstawic przy chrzcie kartke od spowiedzi... Wiec...? Biedny ten malentas... podobno takie trudnosci ze znalezieniem rodzicow chrzestnych zle wroza maluchowi... Oby bogowie wszystkich religii byli mu przychylni!!! ekspert Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Re: Ojciec Chrzestny 09.07.03, 07:11 Oj chyba nie. Po prostu chrzestny musi mieć bierzmowanie. Bez tego ani rusz. Sam kiedyś byłem w takiej sytuacji to wiem. Chyba że masz znajomego księdza.... Odpowiedz Link Zgłoś