Dodaj do ulubionych

Remont zabytkowego domu przy Archidiakońskiej 9

IP: *.lublin.mm.pl 13.07.03, 13:48
Napjpierw miał tu byc pensjonatr ale po co komu pensjonat jak
władze ani nikt inny nie troszczą sie o to, zeby do ludzi
dotarło że lublin to piekne miasto. Nie mówię tego jako maruda
bo promuje moje piekne miasto jak moge i gdzie moge ( ale na cóż
wysiłki jednego biedaczka sie zdadzą?) i zamiejscowi oraz moi
goście, którzy Lublin odwiedzili twierdzą , ze mamy przepiekna
strówkę. Spytajcie jednak lublinan : powiedzą , ze starówka jest
do dupy, w mieście nic sie nie dzieje ( nawet jak się dzieje, to
przychodzi na to 20 dziennikarzy i ani jeden z marudzących) ,
jest smutno i brudno. Lublinianie nie doceniają swojego miasta ,
nie ma w nich odrobiny entuzjazmu i zachwytu.
Tak więc jeszcze długo bedziemy odnawiac elewacje zamiast
otwierać hoteliki. Dobre i to :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: ryża małpa Re: Remont zabytkowego domu przy Archidiakońskiej IP: *.lublin.mm.pl 13.07.03, 13:50
      a wyciagne to sobie na forum....To nic że gadam ze soba,
      niedziela w końcu i wszyscy śpia.
    • mike79 Re: Remont zabytkowego domu przy Archidiakońskiej 13.07.03, 14:00
      Czy ja wiem czy tak znowu wszyscy marudza na maisto ? Wiekszosc chyba bardziej
      marudzi na nasze wladze niz na samo miasto, jego charakter i wyglad ! Taka
      jest moja opinia.
    • Gość: wisia Re: Remont zabytkowego domu przy Archidiakońskiej IP: 217.97.175.* 13.07.03, 14:03
      Nie wszyscy malpko:-))) Wiele jest prawdy w tym co piszesz, ale zwroc prosze
      uwage, ze nie tylko Ty swoim gosciom pokzaujesz piekno Lublina... Wielu jest -
      nawet tu, na forum - takich, ktorzy uwazaja, ze Lublin jest miastem pieknym i
      tez swoich gosci wodzi uliczkami starego Lublina, pokzauje nowe blokowiska,
      ktore kiedys nawet zdobywaly ogolnopolskie laury (LSM) i nawet niespecjalnie
      przy tym narzeka na wladze miejskie, raczej je tlumaczac niz oczerniajac... Ba,
      na roznych ksiegarnianych wyprzedazach kupuje za bezcen albumy o Lublinie, by
      potem je z krolewskim gestem wreczac gosciom na pamiatke pobytu w Lublinie...

A niedziela? No coz, robotka mnie zatrzymala w domu i moze to i lepiej, bo
      pogoda dosc niepewna... Wiec 'weranduje' przy otwartych szeroko oknach i tylko
      potem wieczorem zbieram z biurka wstretne muszki, ktore calymi rojami pchaja
      sie do swiatla. Milej niedzieli malpko :-)))

wisia

PS. O obietnicy tekstu i zdjec tez pamietam, ale na razie ledwo zipie...
    • Gość: wisia Re: Remont zabytkowego domu przy Archidiakońskiej IP: 217.97.175.* 13.07.03, 14:03
      Nie wszyscy malpko:-))) Wiele jest prawdy w tym co piszesz, ale zwroc prosze
      uwage, ze nie tylko Ty swoim gosciom pokzaujesz piekno Lublina... Wielu jest -
      nawet tu, na forum - takich, ktorzy uwazaja, ze Lublin jest miastem pieknym i
      tez swoich gosci wodzi uliczkami starego Lublina, pokzauje nowe blokowiska,
      ktore kiedys nawet zdobywaly ogolnopolskie laury (LSM) i nawet niespecjalnie
      przy tym narzeka na wladze miejskie, raczej je tlumaczac niz oczerniajac... Ba,
      na roznych ksiegarnianych wyprzedazach kupuje za bezcen albumy o Lublinie, by
      potem je z krolewskim gestem wreczac gosciom na pamiatke pobytu w Lublinie...

A niedziela? No coz, robotka mnie zatrzymala w domu i moze to i lepiej, bo
      pogoda dosc niepewna... Wiec 'weranduje' przy otwartych szeroko oknach i tylko
      potem wieczorem zbieram z biurka wstretne muszki, ktore calymi rojami pchaja
      sie do swiatla. Milej niedzieli malpko :-)))

wisia

PS. O obietnicy tekstu i zdjec tez pamietam, ale na razie ledwo zipie...
      • Gość: ryża małpa Re: Remont zabytkowego domu przy Archidiakońskiej IP: *.lublin.mm.pl 13.07.03, 14:13
        Hm, ale ja nie mówie o tu na forum, bo tu na forum sa wyjątkowi "lokalni
        patrioci" ( jakkolwiek to brzmi) ale od moich innych znajomych słysze tylko
        narzekana jaki to Lublin jest beznadziejny.
        A ilu musze podstepów użyc , zeby gości zwabić do Lublina bo nikomu raczej nie
        chce sie jechac przez pól polski żeby zobaczyc miasto o którym nic nie słyszał
        ( nic nie słyszał = nic w nim nie ma interesujacego) i tu wina obarczam
        władze , które nie promuja Lublina i nie maja jakiejś wyraźnej wizji.

Moja wizja jest taka, ze lublin powinieni przyciągac gości łikendowych
        knajpkami, starówką...już duzo ludzi przyjeżdża choćby z Warszawy " bo tu taki
        fajny klimat".o.
        • Gość: Stach Re: Remont zabytkowego domu przy Archidiakońskiej IP: w3cache:* / 192.168.0.* 13.07.03, 18:22
          Oczywiście, to napawa optymizmem wszystkich dostrzegających wyjątkową wartość i
          piękno naszej Starówki. Chciałoby się aby inne walące się kamienice Starego
          Miasta miały takich właścicieli jak Janusz Palikot
          www1.gazeta.pl/lublin/1,35640,1568513.html
          pozdr.
          • Gość: folkatka Re: Remont zabytkowego domu przy Archidiakońskiej IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 16.07.03, 21:56

Zawsze mnie to zastanawiało, dlaczego ludzie spoza Lublina (np. moi znajomi
            którzy przyjechali tu na studia) sa zachwyceni tym miaste, a od lubelaków
            rzadko kiedy moge usłyszec cos pozytywnego na ten temaT, Szlag mnie trafia
            kiedy słysze wokoło "to zadupie, nic sie nie dzieje itd." A tymczasem wiele
            lat temu w getcie w Wenecji zostałam wpuwszczona za darmo do synagogi jak
            p0owiedziałam skad jestem (pan przewodnik wykrzyknął: "city of Horowitz!!")
            A co do kamienicy - remont elewacji nic nie da. Jest bez sensu - lepiej
            byłoby gdyby te pieniadze władowali w , powierzchowne nawet, zabezpieczenie
            budynku jako całości.
            • dociek Re: Remont zabytkowego domu przy Archidiakońskiej 16.07.03, 22:03
              Urokliwe, piękne, pełne wspomnień i marzeń, nasycone historią i żyjące
              młodzieżą, bracią żakowską, ale niestety - "zadupie"! Zwłaszcza mentalne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka