Dodaj do ulubionych

_ _Szkoła Pods. nr 32 z Oddziałami Integracyjnymi

25.09.07, 13:50
Czy ktoś z Państwa zna tę placówkę, posłyła do niej dziecko, może mi
coś napisać?
JAk oceniacie szkołę oraz świetlicę tam znajdującą się?
Obserwuj wątek
    • natkaa66 Re: _ _Szkoła Pods. nr 32 z Oddziałami Integracy 26.09.07, 08:25
      Wszystko zależy od tego do jakiego n-la zapiszesz dziecko.
      Poza tym szkoła nie ma zaplecza sportowego,dzieci na w-fie ćwiczą po 4 klasy na
      małej sali gimn; a najczęściej na boisku(też kiepskim).
      Ogólnie średnia szkoła!
      • Gość: taktak Re: _ _Szkoła Pods. nr 32 z Oddziałami Integracy IP: *.it-net.pl 26.09.07, 12:02
        Przeładowane klasy, lekcje kończą się późno. Warunki lokalowe -
        szatnie, toalety... takie sobie. Masz w pobliżu szkołę z lepszymi
        warunkami.
        A oddzialy integracyjne nie dla wszystkich potrzebujących. Raczej
        trzeba mieć malo kłopotliwe dziecko albo dojścia do różanoustej
        dyrekcji, zeby w takim dziecko umieścić.
        • Gość: anya2004 Re: _ _Szkoła Pods. nr 32 z Oddziałami Integracy IP: *.it-net.pl 26.09.07, 16:11
          Taktak - masz na mysli szkołę na Lotniczej?

A co do 32, to do tej pory słyszałam tylko pochlebne opinie - dobry
          poziom, certyfikaty...i takie tam;)
          • natkaa66 Re: _ _Szkoła Pods. nr 32 z Oddziałami Integracy 27.09.07, 08:12
            anya tak do końca nie sugeruj się certyfikatami typu"szkoła z klasą",bo to nie
            świadczy o super szkole i n -cielach. Na pewno masz trudny wybór, bo co lepsze
            szkoły to niestety daleko...!!!!
            Powodzenia(jakbyś coś jeszcze chciała wiedzieć to pisz email)
          • Gość: taktak Re: _ _Szkoła Pods. nr 32 z Oddziałami Integracy IP: *.it-net.pl 27.09.07, 08:18
            Znam dzieci i rodzicow z obu szkół i opinie generalnie przeważają na
            korzyść Lotniczej, zwlaszcza w ostatnim czasie.
            Co do certyfikatów i takich tam :)- to wszystko papier. Papier
            oparty na papierach, tworzonych w szkole/szpitalu/urzędzie. Jak w
            w/w placowce są ludzie zdolni do radosnej twórczości
            pseudoliterackiej, to wszystko opiszą cudnie i kolejne kwity dostaną.
            Domyślam się, że masz już dziecko w sp 32, i coś cię niepokoi, skoro
            pytasz o opinie.Najlepszym źrodlem informacji są rodzice.
            • Gość: do Natki Re: _ _Szkoła Pods. nr 32 z Oddziałami Integracy IP: *.it-net.pl 27.09.07, 08:19
              no, chyba nam uwierzy, skoro niezaleznie od siebie piszemy to samo
              (odnośnie certyfikatow). :)
              • natkaa66 Re:do taktak 27.09.07, 13:27
                taktak-myślę,że powinna ,ale to dobrze ,że się zgadzamy w opinii:)
                • Gość: anya2004 Re:do taktak IP: *.it-net.pl 27.09.07, 13:59
                  Moje dziecko do szkły idzie za rok, a ja pytam teraz tak z
                  ciekawości. W moim pobliżu są właśnie te szkoły - 31 i 32, więc
                  narazie chcę prześwietlić właśnie te. A co do pani dyr. z 32
                  to...hmmm...jest dość odpychającym typem;)
                  • Gość: taktak powodzenia IP: *.it-net.pl 28.09.07, 15:47
                    No, to masz dużo czasu na "prześwietlanie" :). Zorientuj się, kiedy
                    w obstawianych szkolach są dni otwarte, pasownia na ucznia, inne
                    imprezy. Pospaceruj z dzieciątkiem wokół szkoły, może dziecko samo
                    wybierze, gdzie by chcialo zakotwiczyć na dlużej. A przy okazji
                    utnij sobie pogawędki z rodzicami, a przynajmniej popatrz na ich
                    miny, jak wychodzą ze szkoly - to może być klucz. Powodzenia.
                    • natkaa66 Re: powodzenia 28.09.07, 17:57
                      anya-pani dyr.z tej szkoły to faktycznie "tak jak napisałaś".A jakbyś chciała z
                      Panią dyr.porozmawiać-to tylko i wyłącznie "musisz się umówić".Spotkana na
                      korytarzu(mimo ,że ma czas)nie porozmawia bez wcześniejszego
                      "umówienia".Paranoja!!!!!!
                      Masz jeszcze trochę czasu,przemyśl sobie...!!!!!
                      • Gość: anya2004 Re: powodzenia IP: *.it-net.pl 28.09.07, 19:50
                        Dziękuję;)
                        Zapytam jeszcze z ciekaawości, być moze ktoś się orientuje. Jak
                        wygląda sytuacja w klasach integracyjnych. Wiem, ze jest wychowawca-
                        nauczyciel + n-l wspomagający. Mniej dzieci, coś ok 10 i jedno
                        dziecko z niepełnosprawnością.
                        Ciekawi mnie czy to jest rozwiązanie które chwalą rodzice , jak to
                        wygląda "w praniu"

Dobranoc:)
                        • Gość: rodzic Re: powodzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 00:12
                          Szkoła przeładowana w dobie niżu demograficznego, to chyba nie bez powodu? Nie
                          uważasz?
                          Moje dziecko chodziło do klasy integracyjnej w SP32, potem w gimnazjum. Teraz
                          kończy bardzo dobre liceum. Nie pamiętam, by narzekało na którąś ze swoich
                          szkół, choć z natury jest krytyczne.
                          Nie wiem, jak w szkole jest teraz. Dlaczego nie chcesz umówić się z p. dyrektor?
                          Może to lepsze, niż słuchanie plotek?
                          • Gość: anya2004 Re: powodzenia IP: *.it-net.pl 03.10.07, 07:44
                            Spokojnie...słucham opinii i nic w tym złego. Potrafię podejść do
                            tego z przymróżeniem oka. A jesli chodzi o rozmowę z Paniądyr., to
                            hmmmm...wiadomo że będzie chwalić, raczej to nie jest dobre źródło
                            informacji na tym etapie;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka