anya2004 25.09.07, 13:50 Czy ktoś z Państwa zna tę placówkę, posłyła do niej dziecko, może mi coś napisać? JAk oceniacie szkołę oraz świetlicę tam znajdującą się? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natkaa66 Re: _ _Szkoła Pods. nr 32 z Oddziałami Integracy 26.09.07, 08:25 Wszystko zależy od tego do jakiego n-la zapiszesz dziecko. Poza tym szkoła nie ma zaplecza sportowego,dzieci na w-fie ćwiczą po 4 klasy na małej sali gimn; a najczęściej na boisku(też kiepskim). Ogólnie średnia szkoła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taktak Re: _ _Szkoła Pods. nr 32 z Oddziałami Integracy IP: *.it-net.pl 26.09.07, 12:02 Przeładowane klasy, lekcje kończą się późno. Warunki lokalowe - szatnie, toalety... takie sobie. Masz w pobliżu szkołę z lepszymi warunkami. A oddzialy integracyjne nie dla wszystkich potrzebujących. Raczej trzeba mieć malo kłopotliwe dziecko albo dojścia do różanoustej dyrekcji, zeby w takim dziecko umieścić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anya2004 Re: _ _Szkoła Pods. nr 32 z Oddziałami Integracy IP: *.it-net.pl 26.09.07, 16:11 Taktak - masz na mysli szkołę na Lotniczej? A co do 32, to do tej pory słyszałam tylko pochlebne opinie - dobry poziom, certyfikaty...i takie tam;) Odpowiedz Link Zgłoś
natkaa66 Re: _ _Szkoła Pods. nr 32 z Oddziałami Integracy 27.09.07, 08:12 anya tak do końca nie sugeruj się certyfikatami typu"szkoła z klasą",bo to nie świadczy o super szkole i n -cielach. Na pewno masz trudny wybór, bo co lepsze szkoły to niestety daleko...!!!! Powodzenia(jakbyś coś jeszcze chciała wiedzieć to pisz email) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taktak Re: _ _Szkoła Pods. nr 32 z Oddziałami Integracy IP: *.it-net.pl 27.09.07, 08:18 Znam dzieci i rodzicow z obu szkół i opinie generalnie przeważają na korzyść Lotniczej, zwlaszcza w ostatnim czasie. Co do certyfikatów i takich tam :)- to wszystko papier. Papier oparty na papierach, tworzonych w szkole/szpitalu/urzędzie. Jak w w/w placowce są ludzie zdolni do radosnej twórczości pseudoliterackiej, to wszystko opiszą cudnie i kolejne kwity dostaną. Domyślam się, że masz już dziecko w sp 32, i coś cię niepokoi, skoro pytasz o opinie.Najlepszym źrodlem informacji są rodzice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Natki Re: _ _Szkoła Pods. nr 32 z Oddziałami Integracy IP: *.it-net.pl 27.09.07, 08:19 no, chyba nam uwierzy, skoro niezaleznie od siebie piszemy to samo (odnośnie certyfikatow). :) Odpowiedz Link Zgłoś
natkaa66 Re:do taktak 27.09.07, 13:27 taktak-myślę,że powinna ,ale to dobrze ,że się zgadzamy w opinii:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anya2004 Re:do taktak IP: *.it-net.pl 27.09.07, 13:59 Moje dziecko do szkły idzie za rok, a ja pytam teraz tak z ciekawości. W moim pobliżu są właśnie te szkoły - 31 i 32, więc narazie chcę prześwietlić właśnie te. A co do pani dyr. z 32 to...hmmm...jest dość odpychającym typem;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taktak powodzenia IP: *.it-net.pl 28.09.07, 15:47 No, to masz dużo czasu na "prześwietlanie" :). Zorientuj się, kiedy w obstawianych szkolach są dni otwarte, pasownia na ucznia, inne imprezy. Pospaceruj z dzieciątkiem wokół szkoły, może dziecko samo wybierze, gdzie by chcialo zakotwiczyć na dlużej. A przy okazji utnij sobie pogawędki z rodzicami, a przynajmniej popatrz na ich miny, jak wychodzą ze szkoly - to może być klucz. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
natkaa66 Re: powodzenia 28.09.07, 17:57 anya-pani dyr.z tej szkoły to faktycznie "tak jak napisałaś".A jakbyś chciała z Panią dyr.porozmawiać-to tylko i wyłącznie "musisz się umówić".Spotkana na korytarzu(mimo ,że ma czas)nie porozmawia bez wcześniejszego "umówienia".Paranoja!!!!!! Masz jeszcze trochę czasu,przemyśl sobie...!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anya2004 Re: powodzenia IP: *.it-net.pl 28.09.07, 19:50 Dziękuję;) Zapytam jeszcze z ciekaawości, być moze ktoś się orientuje. Jak wygląda sytuacja w klasach integracyjnych. Wiem, ze jest wychowawca- nauczyciel + n-l wspomagający. Mniej dzieci, coś ok 10 i jedno dziecko z niepełnosprawnością. Ciekawi mnie czy to jest rozwiązanie które chwalą rodzice , jak to wygląda "w praniu" Dobranoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: powodzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 00:12 Szkoła przeładowana w dobie niżu demograficznego, to chyba nie bez powodu? Nie uważasz? Moje dziecko chodziło do klasy integracyjnej w SP32, potem w gimnazjum. Teraz kończy bardzo dobre liceum. Nie pamiętam, by narzekało na którąś ze swoich szkół, choć z natury jest krytyczne. Nie wiem, jak w szkole jest teraz. Dlaczego nie chcesz umówić się z p. dyrektor? Może to lepsze, niż słuchanie plotek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anya2004 Re: powodzenia IP: *.it-net.pl 03.10.07, 07:44 Spokojnie...słucham opinii i nic w tym złego. Potrafię podejść do tego z przymróżeniem oka. A jesli chodzi o rozmowę z Paniądyr., to hmmmm...wiadomo że będzie chwalić, raczej to nie jest dobre źródło informacji na tym etapie;) Odpowiedz Link Zgłoś