Dodaj do ulubionych

Zdjecie Lublina z satelity

19.07.03, 17:08
Pogrzebalem troszeczke w necie i znalazlem to czego szukalem od dwien dawna,
czyli zdjecie Lublina zrobione z satelity, wiem ze pewnie nei umywa si eono
do zdjec tkre by zrobil Lublinowi ze statku kosmicznego Ziedrzec czy Ryza,
ale zawsze fajnie obejrzec jak wygalda nasze miasto z wysoka :]
Link do zdjecia - tutaja
Obserwuj wątek
    • czarna33 Re: Zdjecie Lublina z satelity 19.07.03, 17:13
      O Matko a gdzie Poreba? Gdzie moj domek i gdzie ja ?
      • mike79 Re: Zdjecie Lublina z satelity 19.07.03, 17:23
        czarna - to sa zdjecia z lat 95-96 wiec jeszcze nei ma calej poreby, a ktos
        sie jeszcze znalazl na fotce ? wiem ze nei widze napewno osiedla botanik na
        willowej i czesci poreby ! A moze zaznaczymy na tej mapce jak rozproszone jest
        forum Lublin :]
    • czarna33 Re: Zdjecie Lublina z satelity 19.07.03, 17:25
      No to jak rocznik 95 to na Porebie cos tam juz roslo jakies domki czy cos.Ale
      mnie na pewno tam nie bylo,no to poszukam Kaliny:)
    • ejno Re: Zdjecie Lublina z satelity 19.07.03, 17:57
      A ja tam wogole nic znalezc nie moge:(((
      • Gość: lubelak Re: Zdjecie Lublina z satelity IP: w3cache:* / 192.168.0.* 19.07.03, 18:08
        z tego co sie orientuje to zdjecia w 95-96 to byly robione z funduszu pfhare
        ale nie chce nikog wyprowadzac z bledu ale wydaje mi sie ze to nie jest lublin
        ja mam u siebie w pracy zdjecie w kolorze z terenu lublina i powiem ze naprawde
        to nie jest lublin to co widze na tej stronie plac zamkowy ma ksztalt jaja :)))
        pozdr dla wszystkich
        • mike79 Re: Zdjecie Lublina z satelity 19.07.03, 18:23
          jesli mozesz to podeslij mi te fotke jesli masz taka w kolorze, na adres
          mike79@gazeta.pl
          a co do tego zdjecia to jest to lublin w 100%, plac zamkowy jest na tym
          zdjeciu jakies 2cm od zielonego krzyzyka w kierunku pln-wschodnim !
          • Gość: lubelak Re: Zdjecie Lublina z satelity IP: w3cache:* / 192.168.0.* 19.07.03, 18:35
            zwracam hobnor faktycznie to jest lublin a fotke w kolorze to ja mialem od
            kolesia z wawy azdjecie lublina calosci u niego zajmuje ok 400 Mb takze nie uda
            sie tego wyslac

mike79 napisał:

> jesli mozesz to podeslij mi te fotke jesli masz taka w kolorze, na adres
            > mike79@gazeta.pl
            > a co do tego zdjecia to jest to lublin w 100%, plac zamkowy jest na tym
            > zdjeciu jakies 2cm od zielonego krzyzyka w kierunku pln-wschodnim !
    • Gość: mad3 Re: Zdjecie Lublina z satelity IP: *.ltk.com.pl 19.07.03, 18:43
      ech...coś mi ten link nie działa...też chcę obejrzeć, buuu...;-(

Pozdro

mad3
      • mike79 Re: Zdjecie Lublina z satelity 19.07.03, 18:45
        probuj dalej, wszystkim dziala - tylko ze fotka ma okolo 1MB, wiec dla modemu
        to moze chwilke potrwac ! moze dzis wieczorem zamieszcze gdzies zdjecie w JPG
        i bedzie mialo okolo 300kb
        • Gość: mad3 Re: Zdjecie Lublina z satelity IP: *.ltk.com.pl 19.07.03, 18:52
          hehe..ja nie modemowiec, tylko multimediowiec a to chyba jeszcze gorzej
          od godziny wchodzą tylko polskie strony, nawet głupie yahoo si,e nie ładuje
          hmmm...a może to ma związek z kręgami na Felinie?

Pozdro

mad3
          • mike79 Re: Zdjecie Lublina z satelity 19.07.03, 19:13
            dziwny ten weekend, burzowy :]
            a w multimedii wlasnie im zanikl sygnal z satelity i wsystkie kanaly oprocz
            1tvp i 2tvp maja palnsze "no signal", a net jeszcze na cale szczescie dziala
            • Gość: mad3 Re: Zdjecie Lublina z satelity IP: *.ltk.com.pl 19.07.03, 19:44
              już jest OK :-)

Pozdro

mad3
              • Gość: Brodacz Re: Zdjecie Lublina z satelity IP: *.telprojekt.pl 21.07.03, 19:28
                Cholera ! Ja tam nic nie widzę na tym zdjęciu . Widzicie coś????
                Pozdrawiam !!!
                Brodacz
                • Gość: power Re: Zdjecie Lublina z satelity IP: *.symboliczna.net / 192.168.1.* 22.07.03, 09:27
                  Gość portalu: Brodacz napisał(a):

> Cholera ! Ja tam nic nie widzę na tym zdjęciu . Widzicie coś????
                  > Pozdrawiam !!!
                  > Brodacz

ja widze poligon na Czechowie
    • Gość: Grendel Re: Zdjecie Lublina z satelity IP: *.swit.futuro.pl / 192.168.0.* 21.07.03, 20:17
      Bez trudu można poznać że to Lublin. Wystarczy tylko porównać do planu Lublina
      ukształtowanie głównych ulic. A najlepiej to chyba odróżnić jest Zalew
      Zemborzycki. Bardzo ciekawie też wygląda wąwóz między LSMami a Czubami.
      Doskonal widoczny jest teren AR na Felinie. Jakby sie przyjrzeć bliżej to widać
      nawet UFOludki robiące psikusa mieszkańcom Lublina :))
      • zamszowy_szczur Re: Zdjecie Lublina z satelity 21.07.03, 21:56
        Gość portalu: Grendel napisał(a):

> Bez trudu można poznać że to Lublin. Wystarczy tylko porównać do planu
        Lublina
        > ukształtowanie głównych ulic. A najlepiej to chyba odróżnić jest Zalew
        > Zemborzycki.

Prawdopodobnie ta ciemna plama w dole zdjęcia to nie jest Zalew Zemborzycki,
        ale las Stary Gaj. Rzeczywiście kształt zdumiewająco podobny do lubelskiej
        kałuży.
    • ejno Re: Zdjecie Lublina z satelity 21.07.03, 21:59
      A ja dalej nie poznaje hehehehehe jakos ciezka wyobraznia chyba hehehehehe
      • mike79 Re: Zdjecie Lublina z satelity 21.07.03, 22:11
        ej no ejno nie widzicie ronda kolo zus'u ? :]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka