petit7 22.10.07, 19:51 Niestety, znów okazało się, że Lublin to Polska B. Znów zaściankowość i zacofanie zwyciężyło z nowoczesnością. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aron2004 Re: Lublin to dalej Polska B. 22.10.07, 20:02 a co cię to obchodzi. Siedź sobie dalej w swojej metropolii. Gdybyś jeszcze załatwił tam jakieś mieszkanie dla bosmana i jemu podobnych, byłbym zobowiązany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman [...] IP: *.lublin.mm.pl 22.10.07, 20:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: ode mnie wara ci....... 22.10.07, 20:26 bosmanku na pewno byłoby ci lepiej w Jelczu-Laskowicach niż w katolskim Lublinie. Podyskutowałbyś sobie z tamtejszymi intelektualistami jak petit zamiast użerać się w Lublinie z katolami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman [...] IP: *.lublin.mm.pl 22.10.07, 20:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: jeszcze raz powtarzam: ode mnie wara ci...... 22.10.07, 20:39 bosmanku ale ja tylko chcę twojego dobra, żebyś mieszkał wśród ludzi którzy mają podobne poglądy do ciebie a nie wśród katoli których nienawidzisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman upraszczasz petit IP: *.lublin.mm.pl 22.10.07, 20:26 nie Lublin tylko część Lubelszczyzny. W Lublinie wygrało PO. A że chłopstwo i buractwo (vide aron czy elan) na wichurze włazi katabasom i płetwołapym w rzyć - no cóż, na razie na to nie ma rady. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: upraszczasz petit 22.10.07, 20:37 bosmanku ale czy PO to partia europejska? Przecież nie opowiada się za wprowadzeniem aborcji i eutanazji oraz wyrzuceniem religii ze szkół i zerwaniem konkordatu. Odpowiedz Link Zgłoś
petit7 Re: upraszczasz petit 22.10.07, 20:46 wybory2007.pkw.gov.pl/SJM/PL/WYN/W/066301.htm wybory2007.pkw.gov.pl/SJM/PL/WYN/W/066301.htm porównajcie sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: upraszczasz petit 25.10.07, 00:58 Po się opowiedziało bardzo jasno za podpisaniem karty praw podstawowych UE, którą rząd PiSu odrzucił. A to chyba jasno wskazuje, że klerykalizm się kończy, gdyż po ratyfikacji tych praw jakąkolwiek dyskryminację będzie można sądzić w Trybunale europejskim. Tym samym zaściankowość definitywnie się skończy, przynajmniej w przepisach prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: upraszczasz petit 25.10.07, 11:38 jak PO będzie wyrzucać krzyże z urzędów to ja na swojej posesji postawię 10-metrowy krzyż podświetlany w nocy. Zobaczymy co na to powiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: upraszczasz petit 25.10.07, 15:29 Na posesji możesz sobie wszystko robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: upraszczasz petit IP: *.lublin.enterpol.pl 26.10.07, 06:43 smalltownboy napisał: > Na posesji możesz sobie wszystko robić. ano właśnie. I bardzo będę się cieszył, gdy racjonaliści będą się wściekać widząc znienawidzony krzyż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smalltownboy Re: upraszczasz petit IP: *.interblock.pl 26.10.07, 16:29 Nadal nie rozumiesz istoty wolności. Nikt nie będzie się cieszył. Chodzi o zachowanie neutralności na forum publicznym, czyli urzędy, instytucje itp. Prywatnie możesz sobie robić wszystko, byleby nie łamało prawa. Ale o tym już kiedyś rozmawialiśmy na forum krajowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman co powiedzą aaaaaaaaaaaaronku? IP: *.lublin.mm.pl 26.10.07, 20:11 powiedzą żeś nawiedzony katopoyeb. Postaw to będę wiedział gdzie ci obrzydzić życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lsm Re: upraszczasz petit IP: *.lublin.mm.pl 25.10.07, 00:31 bosmanie po co z nim dyskutujesz. W Lublinie wygrało PO, zatem co? Miasto zrobiło się 21 października mega rozwinięte? Takie puste myślenie najprawdopodobniej prezentuje petit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: do Ism IP: *.lublin.mm.pl 25.10.07, 18:52 Ojej Ism jakiś ty zabawny.Dzieciaku już ci chyba lepiej co? nagadałes na nas i juz odreagowałeś.Lublin wcale nie stał się rozwiniety i nic na to nie poradze.Skoro ty jestes od nas inteligentniejszy, to po co prowadzisz z nami dyskusje?????? Człowieku zastanów się nad sobą.Szydzisz z innych a sam zachowujesz się jak dzikus.Dorwałeś sie do komputera i odszczekujesz dookoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lsm Re: do Ism IP: *.lublin.mm.pl 26.10.07, 21:34 petit uwaza ze Lublin to Polska B bo na lubelszczyźnie wygrało PiS. Zatem informuje ze tu wygralo PO i jakos Lublin nie stal sie lepszy. Szydze z takich teorii jakie prezentuje petit bo sa idiotyczne (chyba ze udowodni ktos mi ze jak wygra PO w danym miescie to dane miasto staje sie lepsze). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: do petit7 IP: *.lublin.mm.pl 24.10.07, 23:01 Wiem że moje miasta nie jest rozwiniete, ale skoro ty jestes takim inteligentem, to nie powinieneś pakować wszystkich do jednego worka.Wypowiedzi tego typu są smieszne. Powinienes nam jeszcze skoczyc do oczu.Infantylne podejście do rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lsm Od kiedy to wyniki wyborów decydują o rozwoju IP: *.lublin.mm.pl 25.10.07, 00:25 miasta? Inteligencją to nie zachwyciłeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: do Ism IP: *.lublin.mm.pl 25.10.07, 18:36 Chciałem napisać miasto.Przecież można się pomylić, prawda? Ty zaś się nie przyczepiaj do mnie i leć przed siebie.Jak coś ci nie pasuje to wejdź na inne forum.Podejrzewam że tylko tutaj jesteś taki cwany i zarozumiały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lsm Re: do Ism IP: *.lublin.mm.pl 26.10.07, 21:36 naucz sie korzystac z forum bo skoro ty jestes taki cwany to latwo zauwazysz ze powyzsza odpowiedz dotyczy petita a nie ciebie. Troche przyjrzyj sie drzewku i napewno to zauwazysz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: do Ism IP: *.lublin.mm.pl 26.10.07, 22:48 Ism podejrzewam, że nie jestes z Lublina, więc zostaw te sprawy na boku. Delikatnie mówiąc bierz manatki i zobacz co słychac na twoim forum.Wchodzisz tu po to, aby prowokować ludzi.Jakoś niewielu zwraca na ciebie uwage ( i tobie podobnym ).Ism zachowaj się w końcu jak inteligenty człowiek i przestań prowadzić słowną przepychankę.Co chcesz pokazać? My wiemy, że Lublin jest w tyle, nikt tego nie ukrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lsm Re: do Ism IP: *.lublin.mm.pl 27.10.07, 10:21 jak zauważyłeś popełniłeś błąd ale trudno ci sie do tego przyznac. Ja chlopczyku albo dziewczynko nie osmieszam Lublina bo uwielbiam to miasto. Ja prowokuje? Przeciez to petit pisze ze Lublin to Polska B. Wiec kto prowokuje? Sam prowadzisz slowna pzrepychanke ze mna bo powalilo ci sie drzewko i nie zauwazyles ze odpowiedz moja nie dotyczyla ciebie ale trudno przyznac ci sie do bledu i dalej piszesz jakies wypociny. Ja twierdze ze rozwój miasta nie zalezy od tego na kogo sie glosuje. Uwazasz inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lublin to dalej Polska B. IP: 83.2.101.* 25.10.07, 20:06 taki to juz los Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Activel Re: Lublin to dalej Polska B. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 23:00 Dyskusja tu na forum przypomina mi, wrecz jest identyczna jak dyskusja miedzy PiS a PO. PiS rzeczowo mowil co nalezy zrobic dla Polski a Po - swoje kalumnie i wrogosc, nienawisc. Nie pogodzili sie przez dwa lata z przegrana: Tusk nie zostal prezydentem, Rokita- premierem .Rokita z nich najlepszy-odszedl z PO. A tu-zamiast konkretnej dyskusji, np. w skali Kraju albo tylko Lubelszczyzny, albo wreszcie tylko Lublina: co nalezy poprawic w Lublinie, jakie plany poparlibyscie itd- Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Język PiS - bez wrogości i nienawiści 25.10.07, 23:53 łże-elita układ szara sieć wykształciuch w kamasze cham ZOMO zbrodniarz cienias rosyjski agent oligarcha front "Faktów i Mitów" z Grzegorzem Piotrowskim, mordercą Popiełuszki siły wywodzące się z KPP cyrkowe sztuczki łgarz rzekomy autorytet szatani czarownica front obrony przestępców Faktycznie, język rzeczowy, zero wrogości i nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Język PiS - bez wrogości i nienawiści 26.10.07, 01:58 To są zwroty świadczące o "chrześcijańskiej miłości bliźniego", jakże bliskiej PiS i jej przywódcom. Cała retoryka i argumentacja publicznych wystąpień wodza i jego ekipy to walka z takim, czy innym wrogiem, blokowanie, judzenie, straszenie i temu podobna "miłująca pokój, spokój i zgodę" terminologia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Lublin to dalej Polska B. IP: *.lublin.enterpol.pl 26.10.07, 06:42 przecież solidna dyskusja na temat tego co poprawić w Lublinie jest od dawna, przynajmniej z mojej strony. Ja proponuję na przykład zlikwidować MPK, ale silny front obrony biurokractwa mi się sprzeciwia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Activel Re: Lublin to dalej Polska B. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 09:06 Cytaty prawdziwe ale gdy czytalibyscie nie tylko GW i ogladali nie tylko TVN to wiedzielibyscie, ze te okreslenia padały zawsze po irracjonalnych, pelnych zlosliwosci, inwektyw i celowego manipulowania faktami przez wyksztalciuchow z PO. Czy zapomnieliscie, ze w tym gronie napastnikow byli: Niesiolowski i .... Kutz (niestety-facetowi odbilo tak, jak pewnemu 80-letniemu profesorowi, ktorego ogromnie szanowalem za ksiazke (i Jego cale zycie)pt. "Warto byc przyzwoitym". Oto z tą przyzwoitoscia bylo w PO marnie. Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Re: Lublin to dalej Polska B. 27.10.07, 00:21 No wyobraź sobie, że nie czytam tylko GW i nie oglądam tylko TVN. I nie rozmawiamy tutaj o Platformie. To nie tylko Platformę obraził premier Kaczyński mówiąc o ZOMO - określił tak wszystkich przeciwników PiS-owskiego rządu, czyli także mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Lublin to dalej Polska B. IP: *.lublin.enterpol.pl 27.10.07, 11:04 to ty shawman byłeś przeciwnikiem PiSowskiego rządu? To zapewne cieszysz się teraz że drogi ekspresowe w naszym województwie nie powstaną, za to po raz kolejny dopłacisz do infrastruktury w okolicach Wrocławia? Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Lublin to dalej Polska B. 27.10.07, 11:20 Kiedy wieczor już zapada, Ciotka do snu się układa: 'Aron! Zostaw ten rozporek I chodź odmówić paciorek. Niech Aron przy łóżku klęknie I powtarza głośno, pięknie: 'Boziu, usłysz głos chłopczyny, odpuść jego niecne czyny!!!!! Erotyzmem ni moderna Niech się Aron już nie spodli!!!' Teraz Aron się pomodli Za Prusaka, za Rydzyka Potem grzecznie się wysiusia I spokojnie, cicho zaśnie.' Brzydki chłopak mruknął: 'Właśnie!!!' Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Re: Lublin to dalej Polska B. 27.10.07, 22:34 Tak, aronku. Kocham Wrocław i co miesiąc posyłam na adres wrocławskiego urzędu miasta czek na 1000 złotych. :D I petycje do rządu, żeby przypadkiem w lubelskim nie budowano dróg ekspresowych. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Lublin to dalej Polska B. IP: *.lublin.enterpol.pl 28.10.07, 05:34 no to jak kochasz Wrocław a Lublina nienawidzisz to przeprowadź się do Wrocławia. Kup sobie jakąś klitkę w dresiarskim bloku za pół miliona i napawaj sie tym, że mieszkasz we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lubelak Re: Lublin to dalej Polska B. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 22:41 Wolę klitkę w Polsce C :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartolino Polska B jest w naszych głowach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.07, 17:34 Polska b to nie kiepskie drogi, brak przemysłu ale to co jest w naszych głowach. Unijna pomoc nie wiele tu zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Polska B jest w naszych głowach IP: *.lublin.enterpol.pl 27.10.07, 18:22 zgadza się, kompleksy takich osób jak dociek, bosman i olo przekraczają granice absurdu. Obrzucają busiarzy, księży i rolników ze swojego regionu tylko po to żeby się przypodobać jakiemuś pseudoekonomowi sothinkowi z Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Polska B jest w naszych głowach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 10:17 Wczoraj byłem w Lublinie moim rodzinnym mieście.Tydzień po wyborach a plakaty jak nie na słupach to fruwają po chodnikach.Niby drobna rzecz a jak to niechlujnie wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman aaaaaaaaaaaaaaaaaronkuuuuu!- sakramentalne: IP: *.centertel.pl 29.10.07, 10:26 spier...............aj. Ja sothinkowi nie muszę się przypodobać. Przypadkiem mamy takie samo zdanie o tobie i tyle.. Kompleksy to masz ty, m.in. kompleks chłopa małorolnego który ma w piętach szpary a w szparach gnój. 1)Jak coś ci nie pasuje - to masz problem. 2)Możesz nie odpisywać na mojego posta - naprawdę mam w dupie twoje poglądy i przemyślenia, co łączy się nierozerwalnie z punktem 1) 3)...a teraz PiS (Przeproś i Spie...) Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Polska B jest w wielu głowach. 29.10.07, 10:41 Hahaha!!! Szczególnie busiarzy!!! A kapelan busiarzy, rolniczego pochodzenia, to już całkowite "obrzucenie przypodobawcze"?! Wyszedł Ci zupełnie przypadkowo dowcip niemal w stylu Monthy Pythona. Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_drwiacy_szyderca B? Chyba C albo D. 29.10.07, 11:44 Hmmm...sorry jednak przesadziłem z tym D. W końcu mamy Plazę buahahahaha :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tonko Dumny z PiS-u. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 18:22 Bosman celuje w inwektywach, mimo to napisze: ciesze sie, ze przez 2 lata rzad PiS-u tyle zrobil, ze juz nie da sie wrocic do tzw. III RP. Slyszalem jak jeden oszolom, bez wyczucia, bez krzty dobrego wychowania lata po pokojach i wola: "witam w III-RP". Coz! to zwykly , prymitywny wyksztalciuch i tyle. Nie wroci III RP, bo byla nam obca, wroga, sprzedajna, kolesiowata, aferowata. Ciesze sie, ze ten facet co byl w Lublinie na I-szym miejscu na liscie-przegral, zostala nieszkodliwa gadula-nauczycielka, nic nie znaczaca w polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Dumny z PiS-u. 02.12.07, 23:33 Nie ma po co wracać i dokąd, skoro nadal jest. Potwierdza to nawet sam Prezydent RP, z rodu Kaczyńskich. www.tvn24.pl/0,1530671,wiadomosc.html 15:42, 01.12.2007 /Wprost / Prezydent Lech Kaczyński: IV RP nie powstała. Nie udało się doprowadzić do końca dwuletniej próby zbudowania IV RP - mówi w wywiadzie dla "Wprost" prezydent Lech Kaczyński... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiejska baba mylicie sie Lublin to Polska Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 11:14 z - jak zadupie Odpowiedz Link Zgłoś