czarek62 22.10.07, 21:57 Jako byly student UMCS w Lublinie czuje ogromne zazenowanie z tego powodu, ze w lubelskiem (lacznie z chelmskim obwodem wyborczym) wygral PIS! To jest wstyd na miare tragizmu! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: c. Re: Wybory: Lubelski sukces PiS na otarcie łez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 22:08 Rozumiem były studencie że edukację zakończyłeś po II semestrze ! Odpowiedz Link Zgłoś
czarek62 Nie lecz wlasnych frustracji swoim niepowodzeniem! 22.10.07, 22:56 Tobie nie musze sie tlumaczyc, ale wyprowokowany, swiadomie odpowiadam - sudia skonczylem w terminie, 10 semstrow z ocena bdb - lepszych nie bylo! Jednak Twoj komentarz nie dotyczyl meritum sprawy. Przyczepiles sie mojego stwierdzenia "byly student". Czy jest cos, z czym masz problem, jesli chodzi o np. studia? Ciagnac dalej - studia na UMCS byly na tyle skuteczne, ze daly mi otwarte droige do pracy w edukacji europejskiej (jezyki we wlasnym zakresie - nie oszukujmy sie, nauka tych "przedmiotow" nalezala do najgorszych elementow w polskim szkolnictwie. A co Ty, szanowny "gosciu" osiagnales? Gość portalu: c. napisał(a): > Rozumiem były studencie że edukację zakończyłeś po II semestrze ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman może czaruś coś ukończyłeś......... IP: *.lublin.mm.pl 22.10.07, 23:15 ale niczego się nie nauczyłeś. Więc wędruj przez życie w przekonaniu o własnym geniuszu i wartości ale nie zmuszaj do tej wiary innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-PIS-da Może czaruś...Wiem jedno:nie wierz Polakom, IP: *.net.upc.cz 22.10.07, 23:33 szczegolnie z tej ubozszej sciany wschodniej! Glosujecie na prawicowa lewice nie odrozniajac kto jest kto. chcecie,aby rzadzil wami paranoik, ktory powinien sie leczyc w szpitalu psychiatrycznym...itp. itd. Nie dziwie sie ludzim takim, jak czarek62, ze jest zdruzgotany sciana wschodnia Polski. Potwierdzam tylko fakty, popatrz na oficjane wyniki PKW! Zgroza, Ukraina Zachodnia to lepiej rozwinieta czesc Europy, niz lubelskie i byle zamojskie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman przywaliłeś stary........ IP: *.centertel.pl 23.10.07, 08:13 jak pijany zając jajcami o sosnę. Nie wiem dlaczego akurat do mnie kierujesz te pretensje bo akurat też jestem anty-PIS-da i to pewnie bardziej niż ty. A wyniki znam. Cóż - aronów mamy wielu i nic na to nie poradzisz ale nie znaczy to że musisz potępiać wszystkich w czambuł. Skąd wiesz jak głosowała twoja babcia czy ciocia? I nie pisz "byle zamojskie" - byłeś , widziałeś? Nie? To nie obrażaj, bo tylko wykazujesz że jesteś ćwok. Bez względu na to jakie ktoś ma poglądy, ma do tego prawo. Możesz ich nie akceptować ale nie daje ci to prawa do obrażania, zwłaszcza zbiorowo. Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 Niech p. Czarek wstydzi się za siebie... 23.10.07, 19:18 (jeśli ma czego) i daruje sobie oznajmianie na cały świat, jak to się wstydzi (pardon, il est ge^ne') swego pochodzenia. Widzi świat w sposób uproszczony, a uproszczenia utwierdza w sobie obelgami wobec myślących inaczej. Zapewne nie jest w stanie dostrzec, że to za PiS Lubelszczyzna więcej zyskuje niż za wszelkich liberałów, którzy chcą dać więcej... bogatym. A takie sprawy jak cena niepodległości, to już zapewne dla p. Czarka zagadnienia obłąkanego? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
renat_a Re: Może czaruś...Wiem jedno:nie wierz Polakom, 23.10.07, 17:13 Faktycznie ściana wschodnia jest najbiedniejszym regionem i najbardziej podatnym na wpływy kleru Jest mi wstyd że tutaj mieszkam straszliwy CIEMNOGRÓD który sukienkowi chronią przed edukacją za wszelką cenę......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron [...] IP: *.lublin.enterpol.pl 23.10.07, 18:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widzący z Lublina Wybory: Lubelski sukces PiS na otarcie łez IP: *.pronet.lublin.pl 22.10.07, 22:08 ... ale wstyd. Tyle głosów za paranoją i schizofrenią w polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Wybory: Lubelski sukces PiS na otarcie łez IP: *.lublin.mm.pl 22.10.07, 22:52 I tak w kraju wygrała platforma hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pryta Re: Wybory: Lubelski sukces PiS na otarcie łez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.07, 23:46 Na szczęście Wisła dzieli Polskę nierówno i wyborcy z reszty terytorium kraju uratowali nas przed brnięciem w zacietrzewieniu do nikąd. Prawa strona Wisły, z której pochodzę i tu głosuję, jakoś nie przysparza powodów do dumy swoimi wyborami. Tak ciagle ileś tych lat za "Murzynami". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ka. Re: Wybory: Lubelski sukces PiS na otarcie łez IP: *.solent.ac.uk 23.10.07, 03:10 Spoko, następne wybory wypadną lepiej - rząd PO na pewno pomoże teraz Lubelszczyźnie (szczególnie Lublinowi) "wyrównać" do reszty, szczególnie że na pewno teraz będzie się łatwiej współpracowało: rząd PO, prezydent miasta z PO... nie można też zapominać że dzięki takiej a nie innej sytuacji na Lubelszczyźnie PSL mogło osiągnąć dobry wynik i m. in. dzięki Lubelszczyźnie PO ma potencjalnego koalicjanta ;-) no i ostatnia rzecz - to, że w regionie wygrał PiS to nie znaczy że nasze (no, Wasze, bo ja niestety na wygnaniu głosowałam :( ) głosy przepadły czy tam przypadły na pis. Nasze głosy TEŻ POmogły PO w osiągnięciu sukcesu w tych wyborach i z tego możemy być dumni! POzdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Wybory: Lubelski sukces PiS na otarcie łez IP: *.lublin.enterpol.pl 23.10.07, 06:07 no to wyborcy PO się ucieszą jak będą niedługo płacić 100 zł za wizytę u lekarza. A tak płakali że nie mają na taksówkę żeby wrócić z imprezy nocą. Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: Wybory: Lubelski sukces PiS na otarcie łez 23.10.07, 06:50 spokojnie, nie będzie prywatyzacji szpitali, pieniądze na podwyżki lekarzy będą pochodzić ze zlikwidowanego KRUSu dla co poniektórych rolników. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Wybory: Lubelski sukces PiS na otarcie łez 23.10.07, 06:58 nie będzie prywatyzacji szpitali? Oczywiście, że będzie - w Polsce bedą obowiązywać zasady Bukiela. Studenci się ucieszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Aron to ciemniak nad ciemniaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 13:17 >nie będzie prywatyzacji szpitali? Oczywiście, że będzie - w Polsce >bedą obowiązywać zasady Bukiela. Studenci się ucieszą. Ty jesteś tak głupi, że nawet prostych zasad ekonomii nie rozumiesz. Szpitale będą prywatne, a nie samorządowe - i tylko tyle się zmieni, pieniądz będzie oglądany z dwóch stron zanim się go wyda. A koszt leczenia w szpitalu i tak będzie regulowany z ubezpieczenia zdrowotnego. Tak funkcjonuje służba zdrowia w wielu krajach UE i ma się świetnie. Pojmujesz ciemniaku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Aron to ciemniak nad ciemniaki IP: *.lublin.enterpol.pl 23.10.07, 13:50 koszt leczenia owszem sfinansuje ci NFZ, ale tylko do pewnego poziomu. Reasumując będzie tak : zażyczysz sobie wizyty u lekarza rodzinnego? Proszę bardzo - płacisz 100 zł i idziesz za chwilę. A jak nie masz pieniędzy? Też proszę bardzo - czekać 2 tygodnie. Fajnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Olo to naiwniak IP: *.lublin.enterpol.pl 23.10.07, 13:56 podobnie Olo położysz się do szpitala? Świetnie - NFZ sfinansuje twoje leczenie, ale tylko leczenie. Za jedzenie, picie, pranie pościeli, koszty "hotelowe" będziesz musiał zapłacić sobie sam. Ile? A na przykład 200 zł za dzień pobytu. Wtedy już ci nawet na sieciówkę MPK nie starczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 16:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron [...] IP: *.lublin.enterpol.pl 23.10.07, 18:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo No zwykły kretyn :))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 21:47 >Tak, bo dziś jeszcze rządzi PiS i lekarze rodzinni trochę się >jeszcze PiSu boją. >Natomiast jak władzę przejmie PO to wprowadzi opłaty za lekarza >rodzinnego np. po 100 zł. Jak nie chcesz płacić - stój w kolejce 2 >tygodnie. Tak będzie. Poczytaj sobie forum Służba Zdrowia. Człowieku ze wsi - jeśli budujesz swój światopogląd w oparciu o fora internetowe, to już wiem dlaczego jesteś takim wiejskim pro-PiS-owskim pustakiem. Powtarzam ci ciemniaku: w wiekszości krajów UE służba zdrowia jest w większości sprywatyzowana (najczęściej poza bardzo dużymi szpitalami-klinikami). Jak jesteś taki głupi, że łykasz taką propagandę, którą karmi i straszy cię PiS - to twoja sprawa. Świadczy to o tobie. Prywatyzacja służby zdrowia to naturalny krok do poprawienia jej efektywności, a nie poprzez iście komunistyczne (twoje ulubione) rozdzielnictwo centralne jak byś chciał. Zawijaj się lepiej z tego kraju i wynieś się na Białoruś. Tam masz wszystko państwowe. Do tego kraju się nie nadajesz, tak jak nie nadajesz się do UE. Takich ciemniaków modlących się do krzyżyków nam tu nie potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron [...] IP: *.lublin.enterpol.pl 24.10.07, 06:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 14:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sothink [...] 24.10.07, 16:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aallka Re: Aron to ciemniak nad ciemniaki IP: 91.123.163.* 25.10.07, 10:32 A teraz służba zdrowia jest bezpłatna? Stomatolog płacisz!!! Badania specjalistyczne - płacisz!!!!! Lekarz specjalista- płacisz!!!! Szpital -czekasz w kolejce aż się doczekasz lub umrzesz. O jakiej bezpłatnej służbie zdrowia mówisz, czyżbyśmy żyli w dwóch światach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARni85 Re: Wybory: Lubelski sukces PiS na otarcie łez IP: *.it-net.pl 23.10.07, 07:58 Przecież są "nocne", czyli nocna komunikacja, która podnosi standard życia społeczeństwa. Interesowałbyś sie trochę sprawami Lublina. Ach, przecież to dobrze znany aron. Spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
california07 Wybory: Lubelski sukces PiS na otarcie łez 23.10.07, 04:52 I teraz widac dlaczego 27 lat temu wyjechalismy z zona z tego zascianku!!Byl wtedy "zapyziala"prowincja i taki zostal!!Po prostu ludzie glupi!!(patrz Kruk i Bender)A mnie jest przykro!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARni85 Re: Wybory: Lubelski sukces PiS na otarcie łez IP: *.it-net.pl 23.10.07, 08:01 Mnie też jest przykro, że tyle lat temu ten region stanowił zaścianek i widocznie nic się nie zmieniło. Wynik PiS:PO (42:27) stanowi wstyd dla tej strony Polski. Cóż miano ciemnogrodu i Polski B, czy też D, itp. ciągle wisi nad Lubelszczyzną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman [...] IP: *.centertel.pl 23.10.07, 08:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: kolejny "oświecony" szlag by cię..... 23.10.07, 08:23 bosmanku ale najpierw sam bluzgasz na swój region a potem dziwisz się że jacyś idioci z Wrocławia robią to samo Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: kolejny "oświecony" szlag by cię..... 23.10.07, 09:16 skoro Bosman jest otoczony przez kato-ciemnotę to logicznym jest, że czuje dyskomfort. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: kolejny "oświecony" szlag by cię..... IP: *.lublin.enterpol.pl 23.10.07, 09:20 jeżeli bosman czuje dyskomfort w Lublinie to niech wyprowadzi się na Białoruś czy na przykład do Wrocławia. A ty sothink pobiłeś dziś rekord ciemnoty gdy na forum wrocławskim oskarżyłeś mnie o posiadanie 25-letnich Ikarusów Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: kolejny "oświecony" szlag by cię..... 23.10.07, 10:45 Jak się aronkowi europejskie racjonalizatorstwo nie podoba - to w"ytyki do Afryki": www.youtube.com/watch?v=V9YE8dHMxvw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman i tu się sothinku mylisz a aron bredzi jak zawsze IP: *.centertel.pl 23.10.07, 15:05 nigdy nie bluzgam na swój rejon jak to pięknie określił aronia(ten pomarszczony fiut szuka ciagle sposobu by mnie ukąsić ale jest za krótki). A jeśli chodzi o dyskomfort - no cóż, wolałbym żeby o mnie przy okazji oceny poyebów typu aron nie myślano tak samo jak o nim ,ale znoszę to z godnością i stoickim spokojem. I wybaczam plujom wielkodusznie bowiem nie różnią się niczym od arona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman aaaaaaaaaaaaaaaaaronkuuuuu!- sakramentalne: IP: *.centertel.pl 23.10.07, 15:07 1)Jak coś ci nie pasuje - to masz problem. 2)Możesz nie odpisywać na mojego posta - naprawdę mam w dupie twoje poglądy i przemyślenia, co łączy się nierozerwalnie z punktem 1) 3)...a teraz PiS (Przeproś i Spie...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman trzeba było californio........ IP: *.centertel.pl 23.10.07, 08:19 zostać i pomagać przekształcać kraj a nie teraz wymądrzać się. Ja wam, tym mieszkającym stale poza Polską, w ogóle zabrałbym prawo do głosowania. Ale z drugiej strony dobrze że was diabli zabrali bo sądząc po twoim pisaniu jesteś nie mniej zapyziała niż ta "prowincja" tyle że na dodatek chamska. Wal się "hamerykanko" z Ruchodypek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wybory: Lubelski sukces PiS na otarcie łez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.07, 08:23 jak ktoś pisze "lubelskiem" to znaczy, że naprawdę dawno studiował. Może lepiej siedź w tej warszawce. Za słaby wynik PO odpowiedzialność ponosi Palikot. Jego brak profesjonalizmu w polityce jest naprawdę żenujący. Chyba czas na zmianę szefa lubelskiej PO. Palikotowi zawsze pozostanie chwalebna rola nadwornego błazna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: Wybory: Lubelski sukces PiS na otarcie łez IP: 80.72.40.* 23.10.07, 09:09 Szkoda i wstyd dla miasta - szczególnie za wybranie psychicznie chorego bendera i panią kruk. Lublin nie zasługuje na miano zaścianka, ale niestety sygnał jest jednoznacznie negatywny. Odpowiedz Link Zgłoś
centauronit Jaki ciemnogród takie wyniki wyborów 23.10.07, 09:42 Wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd. A może PiS zlikwidował w Lubinie bezrobocie ? No właśnie, co dla Lublina załatwił PiS ? Proszę tylko nie wymieniać unijnych dotacji, bo tego akurat PiS nie załatwił, a wręcz przeciwnie, chętnie by je jeszcze obciąć na rzecz rydzykowatych mediów. Żenada, wstyd i skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Jaki ciemnogród takie wyniki wyborów IP: *.lublin.enterpol.pl 23.10.07, 10:11 poprzedni prezydent Lublina Andrzej Pruszkowski ( PiS) wyremontował bardzo wiele ulic w mieście, szczególnie na Czechodzie ,dzięki czemu w Lublinie dziś jeździ się przyjemnie ( małe korki w stosunku do innych miast) i nie gubi się zawieszenia tak jak np. we Wrocławiu/ Za rządów PiS (2005-2007) bezrobocie w Lublinie spadło z 12 do 9%. Premier Jarosław Kaczyński zgodził się też na powstanie strefy ekonomicznej w Lublinie ( powstanie tej strefy blokował wcześniej min. Hausner z LiDu). Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: Jaki ciemnogród takie wyniki wyborów 23.10.07, 11:44 Pruszon blokował rozwój Lublina, między innymi nie dopuszczał do powstania lotniska oraz formułował absurdalne wnioski o strefę ekonomiczną. Wszystko to na polecenie PiSu. Dopiero rządy Palikota z PO zmusiły J. Kaczyńskiego do podpisania wniosku o strefę. Za rządów PiS nie doszło do pozyskania żadnych ważnych inwestycji dla miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Jaki ciemnogród takie wyniki wyborów IP: *.lublin.enterpol.pl 23.10.07, 12:19 to dlaczego Hausner się nie zgodził na strefę ekonomiczną? Też z polecenia PiS? Idź się leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
sztom1963 Wybory: Lubelski sukces PiS na otarcie łez 23.10.07, 10:11 z tego co wiem w Polsce nie ma wyższej izby parlamentu. Senat to nie izba wyższa. moze to ktoś wyjasnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAVEL Re: Wybory: Lubelski sukces PiS na otarcie łez IP: *.kulnet.kuleuven.be 23.10.07, 10:22 W rzeczywistości izba wyższa to Sejm (ze względu na kompetencje), natomiast ze względów historycznych mianem izby wyższej określa się Senat (kiedyś zasiadali w nim przedstawiciele arystokracji). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarny37 jak tak antypatyczna osoba jak Kruk mogła wygrać ? IP: *.net.pulawy.pl 23.10.07, 10:51 chyba tylko dlatego że stanęła w obronie idolki znacznej części mieszkańców lubelszczyzny- biednej 19 letniej dziecinki-Madzi Buczek:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Are Wybory: Lubelski sukces PiS na otarcie łez IP: 83.238.201.* 23.10.07, 10:57 Odwalcie się od pisu, nic wam do tego jak kto głosował, wstyd to powinni mieć ci co nie poszli na wybory w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
alesko Re: Wybory: Lubelski sukces PiS na otarcie łez 23.10.07, 11:18 Tez jestem z Lublina i moge powiedziec, ze tak zasciankowego miasta to ze swieca szukac. Milo, przyjemnie, ale te opary prowincjonalizmu zawsze powodowaly u mnie wielka chcec porzucenia tego miasta i calego regionu. Uf, dobrze ze tam juz nie mieszkam. Dla mlodych, nowoczesnych ludzi to miasto jest jak umieralnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek M. Wraca stare - dobrze ,że mało komuchów z SLD (sier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.07, 11:21 Wraca stare Dobrze, ze tylkosierakowska dostała się do sejmu, źle ze w ogóle się dostała. Nigdy nic dobrego w sejmie nie zrobiła przez wiele lat. Ani dla Lublina ani dla Lubelszczyzny. Stacony mandat, rowniez tym razem. bravo PiS. Tylko nannich mozna liczyć. Po platformie nie spodziewam sie niczego dobrego, raczej samo zło. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Wraca stare - dobrze ,że mało komuchów z SLD 23.10.07, 12:14 Wydaje mi się, że Sejm nie jest od "robienia dobrze" Lubelszczyźnie ani żadnemu innemu regionowi, tylko od stanowienia prawa dla całego kraju ale mogę się mylić... Co do lewaków to myślę, że kurduple za szybko uciekli jak te szczury z tonącego okrętu na z góry upatrzone opozycyjne pozycje. Gdyby sobie porządziły regulaminowo, czyli do końca, to skompromitowały by się totalnie i wtedy już napewno rządził by upragniony UPR na wieki wieków amen.:-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: Wybory: Lubelski sukces PiS na otarcie łez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 12:05 Mieszkam w Lublinie od 1,5 roku, jestem w Lublinie i w lubelszczyźnie zakochany. Nie mogę jednak zrozumieć mentalności politycznej lubelszczyzny. O ile ludzie są wspaniali, nie wiem dlaczego głosują permanentnie na opcje dyktatorskie o barwie narodowo-socjalistycznej. Przecież opcja cywilizowana, i nawet liberalna o wiele lepiej może służyć temu pięknemu regionowi w Polsce o ile nawet nie w Europie.O ile się orientuję, przez ostatni czas właśnie PO zarządzało w Lublinie i widZiałem jak dobre rozwiązania urbanistyczne zostały realizowane w Lublinie. Zatem o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
sothink [...] 23.10.07, 12:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Wybory: Lubelski sukces PiS na otarcie łez IP: *.lublin.enterpol.pl 23.10.07, 12:20 przez ostatni czas w Lublinie rządziło PiS a konkretnie pan prezydent Pruszowski i remonty ulic są jego zasługą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: Wybory: Lubelski sukces PiS na otarcie łez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 13:31 Och taaak...i te wspaniałe projekty fontanny na Placu Litewskim, i kolumna na Placu Po Farze, i słynna wojna o murek, i przesliczny pomnik przy zbiegu Okopowej i Narutowicza.... Wspaniały pan prezydent, zaiste...najwsamraśniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman cna folkatko - może TY IP: *.centertel.pl 23.10.07, 15:36 mimo, że jak mniemam jesteś osobą znacznie ode mnie młodszą, wyjaśnisz mi jedno: jakim trzeba być zakompleksionym kmiotem żeby przez całe życie odreagowywać to że urodziło się w zabitej dechami dziurze, potem uzyskało się za przysłowiową osełke masła jakiś kwit - no bo przecież nie wiedzę i kulturę, by potem opluwać innych tylko dlatego że mają inne poglądy lub że mieszkają po sąsiedzku z takimi którzy plujom nie pasują i jeszcze z tego czerpać satysfakcję? Ileż kompleksów, ile niedowartościowania musi w takim frustracie siedzieć żeby tak postepować? Kojarzy mi się to ze pachołkiem dopuszczonym do pewnej komitywy z chlebodawcą, który to pachołek w oczy to swemu panu dupę liże a w skrytości chciałby mu naszczać do zupy. Nie wie tylko chudopachołek że jego pan zna na wylot podłą naturę raba ale nie wywala go na zbity pysk tylko dlatego że jest wielkoduszny. Można też plujów porównać do gówna któremu udało się czepić burty statku i drze mordę, tak by wszyscy słyszeli:PŁYNIEMY!!!I wydaje się gnojowi że statek płynie tylko dzięki temu że ono(to gó..) właśnie przylgnęło. Pozdrawiam. PS: to co z tym wspólnym browarem - ośmielę się zapytać? Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 Może by p. Folkatka była rzetelniejsza. 23.10.07, 19:06 Pisze ona: "Och taaak...i te wspaniałe projekty fontanny na Placu Litewskim, i kolumna na Placu Po Farze, i słynna wojna o murek, i przesliczny pomnik przy zbiegu Okopowej i Narutowicza...." Po pierwsze, trudno p. Pruszkowskiego ganić za coś, czego nie zrobił. Nie postawił kolumny i nie urządził "kitschy fountain". Więc to raczej jego zasługa, że się opamiętał w porę. I nie wywalał 50 mln na głupoty, jak jego następca. Po drugie, "wojna o murek", to chyba pomiędzy "lobby" wozów spalinowych a urzędem "konserwacji zabytków". Tu chyba p. Pruszkowski nie grał pierwszych skrzypiec? Pomniki zaś (nie tylko ten jeden) - to, istotnie, wyczyny nieudane. Ale w wyliczance p. Folkatki to 1/4 całości. Jednak ogólna ocena p. Pruszkowskiego jako zarządcy miasta wypada nie najlepiej - tak chyba sądzi wielu. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Może by p. Folkatka była rzetelniejsza. 24.10.07, 06:36 Pokażcie mi kto wyremontował tyle ulic co Pruszkowski. Już zapomnieliście co było przed remontem na Spółdzielczości Pracy? Albo na Chodźki i Jaczewskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Wybory: Lubelski sukces PiS na otarcie łez IP: *.lublin.mm.pl 23.10.07, 20:18 Na Lubelszczyźnie jest bardzo dużo prawicowców i tak tłumacze zwycięstwo PiS w naszym regionie. Byłoby ono jeszcze większe, gdyby nie rządy pana Michałkiewicza, który popiera skompromitowanego eksprezydenta Pruszkowskiego oraz popracie pani Kruk dla prezesa Radia Lublin Deckerta, na którym ciążą zarzuty uznane przez sąd w pierwszej instancji. Skoro w naszym regionie PiS odnióśł zwycięstwo to myślę, że z takiej polityki wspierania "koleżków" nie wycofają się. Pamiętają Państwo / pamiętacie jak Pruszkowski był zły, że inne partie i kandydaci prawicowi nie dali mu zwycięstwa do ręki. Tak wielki człowiek, a wyborcy oczekiwali od niego, że pokaże że coś zrobił dla miasta. Lublinianie, jak tak można! Ciekawe jak przełoży się sukces PO na zarządzanie Lublinem. jak na razie nie widac nowego Lublina! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASIARZ [...] IP: *.pronet.lublin.pl 24.10.07, 00:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poleszuk Re: Wybory: Lubelski sukces PiS na otarcie łez IP: *.n.net.pl 24.10.07, 18:41 wyborcy PiS to raczej bezrozumny tłum;można wybaczyć im wybór Kuchcińskiego czy Cymańskiego,ale Nelly R., już nie.Straciłem dla nich resztki szacunku.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowany Re: Wybory: Lubelski sukces PiS na otarcie łez IP: *.marsoft.net 25.10.07, 13:46 masz 100%racji POLAKOM " GRATULUJEMY" LUBELSZCZYZNY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman jeśli jesteś zdegustowany............ IP: *.centertel.pl 26.10.07, 15:31 to puść pawia, a nas lubelaków pocałuj potem w dupę. Tylko pysk obetrzyj przedtem. Odpowiedz Link Zgłoś