Dodaj do ulubionych

ALE LEJE!!!!!!

IP: *.it-net.pl 29.07.03, 13:38
miała być burza i jest!. Jeszcze nie ma gradu, ale pracuję nad tym. Szkoda
tylko, ze skończyły mi się kosteczki niechrzczonych niemowląt, kości czarnych
kogutów są kiepskim zamiennikiem przy sprowadzaniu gradu. Może jak dorzucę
kare szczurzych ogonów i trochę kocich oczek to mi coś wyjdzie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Rodrig Falkenstein Re: ALE LEJE!!!!!! IP: *.it-net.pl 29.07.03, 13:42
      Gość portalu: Rodrig Falkenstein napisał(a):

> miała być burza i jest!. Jeszcze nie ma gradu, ale pracuję nad tym. Szkoda
      > tylko, ze skończyły mi się kosteczki niechrzczonych niemowląt, kości czarnych
      > kogutów są kiepskim zamiennikiem przy sprowadzaniu gradu. Może jak dorzucę
      > kare szczurzych ogonów i trochę kocich oczek to mi coś wyjdzie.

wiem! suszone liście wilczomlecza, dwie glowy żmiji i kopyto osiołka! to
      powinno sprowadzic grad (albo chociaż pioruny). Dlaczego ta wredna księga
      czarów jest tak zagmatwanie napisana????
      • dociek Re: ALE LEJE!!!!!! 29.07.03, 13:51
        Konieczne są kostki słuchowe nietoperza i trzyletnie suszone łajno łysego yaka.
        • Gość: Rodrig Falkenstein Re: ALE LEJE!!!!!! IP: *.it-net.pl 29.07.03, 14:02
          dociek napisał:

> Konieczne są kostki słuchowe nietoperza i trzyletnie suszone łajno łysego
          yaka.

zaraz... str. 398, wywoływanie gradu... faktycznie jest, łajno Yaka ... ale to
          tylko na silny wiatr, zresztą spalenie czarnej miotły zapalonej od czarnej
          świecy działa skuteczniej...
    • hm` Re: ALE LEJE!!!!!! 29.07.03, 13:56
      Malpa pewnie tanczy w deszczu, przypomina to zapewne taniec godowy, ale ona
      tylko wzywa blyskawice, i jakis grad czy cos takiego..
      pozdr. hm`
      • lodbrok Re: ALE LEJE!!!!!! 29.07.03, 14:10
        Rodrig, gdzie ty masz ten deszcz... W centrum ledwie pokropiło. Chyba ci się
        receptury pomieszały:-)))
        • mike79 Re: ALE LEJE!!!!!! 29.07.03, 14:13
          rodrig chyba wsypales niewlasciwa ilosc wlosow wyrwanych z siersci yeti i
          przez to burza musiala pomylic wspolrzedne geograficzne, nastepnym razem
          lepiej odliczaj gramature skaldnikow :]
          • Gość: Rodrig Falkenstein Re: ALE LEJE!!!!!! IP: *.it-net.pl 29.07.03, 14:20
            mike79 napisał:

> rodrig chyba wsypales niewlasciwa ilosc wlosow wyrwanych z siersci yeti i
            > przez to burza musiala pomylic wspolrzedne geograficzne, nastepnym razem
            > lepiej odliczaj gramature skaldnikow :]

Niestety problem był w tym, że musiałem używać zamienników dla pewnych
            składników, a przeliczanie proporcji to koszmar. Nie miałem kości
            niechrzczonych niemowląt, kości czarnego koguta były w zasadzie kośćmi szarego
            koguta, nie mówiąc już o tym, ze miałem tylko połowę niezbędnych szczurzych
            ogonów i musiałem staosować zamienniki w postaci kkróliczych uszu i kurzych
            łapek. Gdybym miał suszony małpi ogon to moze by jeszcze coś z tego wyszło, a
            tak pokropiło tylko nad Czechowem i poszło na zachód. Ale jutro się bardziej
            postaram, całą noc będę czytał księgę czarów aż dostosuję recepturę na burzę z
            gradobiciem do składników, które mam. Obiecuję porawę.
            • Gość: wisia Re: ALE LEJE!!!!!! IP: 217.97.175.* 29.07.03, 14:28
              Oj Rodrig, z medrca widocznie zostalo tylko oko... i to zezowate... Gdzie ta
              ulewa, co to oko nie widzialo, ucho nie slyszalo??? Ani kropli!!!!
              • Gość: Rodrig Falkenstein Re: ALE LEJE!!!!!! IP: *.it-net.pl 29.07.03, 14:38
                Gość portalu: wisia napisał(a):

> Oj Rodrig, z medrca widocznie zostalo tylko oko... i to zezowate... Gdzie ta
                > ulewa, co to oko nie widzialo, ucho nie slyszalo??? Ani kropli!!!!

była na czechowie, wielkie krople i wogóle wiatr, nawet coś byysnęło, ale zdaje
                się, że łapki rudego kota to słaby zamiennik dla ogonów rudego kota i mikstura
                straciła moc. Jutro spróbuje znowu, albo jeszcze w nocy.
                • antympk Re: ALE LEJE!!!!!! 29.07.03, 14:43
                  oj rodrig ales namieszal z tymi skaldnikami, akurat jak mam wychodzic to
                  zaczyna padac !! chyba ci wieczorkiem podesle jakis inny przepis, moze
                  poprobujemy np ze sniegiem w lipcu ? co ty na to ? :))
                  • lodbrok Re: ALE LEJE!!!!!! 29.07.03, 15:25
                    No teraz to pada! Chyba wreszcie Rodrig znalazłeś te kości:-))
                    • Gość: Rodrig Falkenstein Re: ALE LEJE!!!!!! IP: *.it-net.pl 29.07.03, 16:24
                      lodbrok napisał:

> No teraz to pada! Chyba wreszcie Rodrig znalazłeś te kości:-))

nie, ale pae stron dalej znalazłem informację, że jak się doda mysie łapki to
                      będzie padać, ale nie będzie piorunów i gradu. Uznałem że deszcz wystarczy i
                      chyba się udało. Zaraz zrobię przegląd zapasów i zobacze co wogóle jeszcze mam
                      a potem dopasuję jakieś czary... nie wiem czy wyjdzie mi śnieg w lipcu, ale na
                      pewno zrobię jakieś małe ochłodzenie.
                • Gość: ryża małpa Re: ALE LEJE!!!!!! IP: *.lublin.mm.pl 29.07.03, 15:30
                  Brawo rodrig , zagrzmiało. Jeżeli chodzi o członki wszelkie rudego kota to
                  służę po wkacjach jak wróci z wakacyjnej eksmisji na wieś:-)
                  • Gość: Rodrig Falkenstein Re: ALE LEJE!!!!!! IP: *.it-net.pl 29.07.03, 16:28
                    Gość portalu: ryża małpa napisał(a):

> Brawo rodrig , zagrzmiało. Jeżeli chodzi o członki wszelkie rudego kota to
                    > służę po wkacjach jak wróci z wakacyjnej eksmisji na wieś:-)

zagrzmiało????? kurde, nie powinno! dodałem mysie łapki a to powinno wykluczać
                    wystąpienie grzmotów, piorunów i gradu. Pewnie znowu czegoś nie doczytałem. Ale
                    to nie moja wina, księga czarów jest po łacinie a niektóre kawałki jakimiś
                    runami czy czymś, rozumiem to tylko z grubsza.
                    • Gość: Rodrig Falkenstein Re: ALE LEJE!!!!!! IP: *.it-net.pl 29.07.03, 19:20

> Gość portalu: ryża małpa napisał(a):
                      >
                      > > Brawo rodrig , zagrzmiało. Jeżeli chodzi o członki wszelkie rudego kota to
                      >
                      > > służę po wkacjach jak wróci z wakacyjnej eksmisji na wieś:-)
                      >
                      > zagrzmiało????? kurde, nie powinno! dodałem mysie łapki a to powinno
                      wykluczać
                      > wystąpienie grzmotów, piorunów i gradu. Pewnie znowu czegoś nie doczytałem.
                      Ale
                      >
                      > to nie moja wina, księga czarów jest po łacinie a niektóre kawałki jakimiś
                      > runami czy czymś, rozumiem to tylko z grubsza.

aaa, czyli te znaczki to naprawdę oznaczało piwo!, wystarczyło wlać Perłę do
                      kociołka i już jaki piękny deszczyk... niestety gradu nie będzie, bez kostek
                      niechrzczonych dzieci nie da rady. A zdobyć to bardzo trudno, kiedyś dało się
                      coś wydębić od ginekologa, ale teraz się boją...
                      Dziś w nocy zaczynam pracę nad śniegiem w lipcu, ale nie spodziewajcie się
                      więcej niż ochłodzenia, nie mam małpiego ogona, a bez tego nie ma mocy
                      • antympk1 Re: ALE LEJE!!!!!! 29.07.03, 19:38
                        a moze to nie o maupi ogon chodzi? wielcy alchemicy nie cofali sie przed
                        poswieceniem dla dobra sztuki czarow:-))))
                        • lucy_z Re: ALE LEJE!!!!!! 29.07.03, 20:26
                          U mnie dopiero teraz popadało! O 15-tej z minutami to spadło parę kropel:(
                      • ryza_malpa1 Re: ALE LEJE!!!!!! 29.07.03, 22:18

> Gość portalu: Rodrig Falkenstein napisał(a):
                        >
                        > > Gość portalu: ryża małpa napisał(a):
                        > >
                        > > > Brawo rodrig , zagrzmiało. Jeżeli chodzi o członki wszelkie rudego ko
                        > ta to
                        > >
                        > > > służę po wkacjach jak wróci z wakacyjnej eksmisji na wieś:-)
                        > >
                        > > zagrzmiało????? kurde, nie powinno! dodałem mysie łapki a to powinno
                        > wykluczać
                        > > wystąpienie grzmotów, piorunów i gradu. Pewnie znowu czegoś nie doczytałem
                        > .
                        > Ale
                        > >
                        > > to nie moja wina, księga czarów jest po łacinie a niektóre kawałki jakimiś
                        >
                        > > runami czy czymś, rozumiem to tylko z grubsza.
                        >
                        >
                        > aaa, czyli te znaczki to naprawdę oznaczało piwo!, wystarczyło wlać Perłę do
                        > kociołka i już jaki piękny deszczyk... niestety gradu nie będzie, bez kostek
                        > niechrzczonych dzieci nie da rady. A zdobyć to bardzo trudno, kiedyś dało się
                        > coś wydębić od ginekologa, ale teraz się boją...
                        > Dziś w nocy zaczynam pracę nad śniegiem w lipcu, ale nie spodziewajcie się
                        > więcej niż ochłodzenia, nie mam małpiego ogona, a bez tego nie ma mocy

Służęę uprzejmie ogonem @~~~~
                        • ryza_malpa1 Re: ALE LEJE!!!!!! 29.07.03, 22:19
                          ~Wygląda to jak plemik ale 6tonie jest plemnik, To małpi ogon.
    • Gość: Rodrig Falkenstein Re: ALE LEJE!!!!!! IP: *.it-net.pl 31.07.03, 16:40
      Kociołek wesoło bulgocze już od paru godzin... posiedziałem trochę nad księgą
      czarów i słownikiem runicznym i jak się wydaje nie był to zmarnowany czas.
      Kurze łapki, żabi skrzek, sierść czarnego kota, grzebień koguta, wielbłądzia
      wełna i jeszcze ze trzydzieści składników. Znalazłem zamienniki na wszystkie
      niezbędne składniki i zaraz powinno lunąc jak z cebra (o ile znowu nie
      pomyliłem się w przeliczaniu jednostek miar). Z tego co słyszę, to szczurze
      ogonki działają, bo grzmi. Co ja się za nimi nie nabiegałem po piwnicy. Gradu
      chyba jednak nie będzie, bez tych kosteczek niic się nie da zrobić, wrzuciłem
      jakieś zioła co to miały być zamiennikiem, ale watpię czy to zadziała.

Jak dzisiaj uda mi się z deszczem jutro zaczynam pracę nad sniegiem w sierpniu.
      Podejrzewam że uzyskam co najwyżej kilkustopniowe ochłodzenie.
      • ryza_malpa1 Re: ALE LEJE!!!!!! 31.07.03, 16:52
        No, Rodrig!! Teraz to Ci wyszło az miło.....tylko daleczgo akurat wtedy jak ja
        mam wychodzić???

Pieknie leje i grzmi i błyska......mrrrrrrrrr......
        • dociek Re: ALE LEJE!!!!!! 31.07.03, 17:41
          ryza_malpa1 napisała:

> No, Rodrig!! Teraz to Ci wyszło az miło.....tylko daleczgo akurat wtedy jak
          ja
          > mam wychodzić???
          >
          > Pieknie leje i grzmi i błyska......mrrrrrrrrr......

Nie pojmuję Twej irytacji, czyż jako Ryża Czarodziejka nie potrafisz tańczyć w
          samym ognisku burzy, pomiędzy kroplami deszczu?

Nasz Lublin subiektywny
      • mike79 Re: ALE LEJE!!!!!! 31.07.03, 17:19
        rodrig wrrrr !! cos ty tam nawrzucal ?? akurat jak sobie beztrosko wracalem ze
        sklepu :( wrrr !! za duzo wody, za duzo za duzo za duzo !!!!
      • antympk1 Re: ALE LEJE!!!!!! 31.07.03, 17:48
        wylaczyc mi te burze natychmiast!!!!! nie moge analizowac spod biurka :((((
        • dociek Re: ALE LEJE!!!!!! 31.07.03, 18:17
          Wstaw w okno gromicę płonącą, niektórym to podobno na coś tam pomaga. Ja tam
          racjonalnie wolę wynalazek B.Fraklina. :-)
          • dociek Re: ALE LEJE!!!!!! 31.07.03, 18:18
            Franklina, rzecz jasna
            • antympk1 Re: ALE LEJE!!!!!! 31.07.03, 18:23
              ale to nieracjonalne... wylazic spod biurka, kiedy sie boje :((( a poza tym...
              czy stary wynalazek pana Beniamina ma jeszcze moc obowiazujaca???
              • Gość: Rodrig Falkenstein Re: ALE LEJE!!!!!! IP: *.it-net.pl 31.07.03, 18:58
                nie ma się co bać... na razie!

Właśnie robię notatki o przywoływaniu wiatru, to skomplikowane i mikstura
                wymaga duzo czasu (skóra słonia długo się gotuje), ale gdzieś koło środy
                powinienem byc już gotowy. Ale będzie lało, będzie burza z piorunami i
                prawdziwa wichura. Jutro w nocy zasadzę się w smietniku na czarnego kota, który
                tam reglarnie wpada, muszę jeszcze sprawdzić jak najłatwiej go ogolić, bo bez
                czarnej sierści nigdzie nie ruszę. Potem jeszcze tylko wyprawa nad jakąś
                rzeczkę po pijawki i wiklinę na miotły, potrzebne zioła powinienem dostac w
                zielarskim. Najtrudniej będzie ze świecą z trupiego łoju od której zapala się
                miotły sprowadzające wiatr, ale mam paru znajomych grabarzy, u nich wszystko da
                się załatwić. Tak więc radzę pozdejmowac skrzynki itd. z balkonów bo będzie
                wiało!
                • lucy_z Re: ALE LEJE!!!!!! 31.07.03, 19:45
                  OOO???;) A u mnie tylko parę kropel spadło! Wszystko poszło do Lublina?
                  Nawet w TV mówili...
                  • Gość: Rodrig Falkenstein Re: ALE LEJE!!!!!! IP: *.it-net.pl 31.07.03, 21:37
                    lucy_z napisała:

> OOO???;) A u mnie tylko parę kropel spadło! Wszystko poszło do Lublina?
                    > Nawet w TV mówili...

czary i uroki działają miejscowo...
                    • Gość: wisia Re: ALE LEJE!!!!!! IP: 217.97.175.* 31.07.03, 21:56
                      zaden z ciebie mag rodrigu..... i alchemik tez pod zdechlym szczurkiem....
    • Gość: ryża małpa Re: ALE LEJE!!!!!! IP: *.lublin.mm.pl 01.08.03, 16:22
      Znowu???? Ty bestio nienasycona......:-))
      • dociek Re: ALE LEJE!!!!!! 01.08.03, 16:37
        To wszystko przez dodanie coli !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka