Gość: Margarett. do dirt. IP: *.resetnet.pl 29.11.07, 14:01 Mówię o uczniach gimnazjum jako o ogóle, zdaję sobie sprawę, że wśród tej grupy są wyjątki. Ale sama musisz przyznać, że większość(Szczególnie chodzi mi o kl 1 i 2)uczniów jest niedojrzała i cieszą się tym, że imponują młodszym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic ucznia Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.chello.pl 29.11.07, 15:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejna uczennica Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 15:43 Muszę przyznać, że czytając wasze posty, zarówno uczniów jak i nauczycieli spotykam sie tylko z subiektywnymi opiniami, i to niestety jest przykre. To jak naprawde jest w tej szkole najlepiej wiedzą sami uczniowie, gdyż to oni odczuwają to na własnej skórze. Nie wiem jaki stosunek do nauczycieli ma Pani Olczak, jeśli jednak taki jak do uczniów to serdecznie wszystkim pedagogom uczącym w tej szkole współczuję. Patrząc obiektywnie na to co piszecie można się zgodzić co do tego, że gdyby nasza pani dyrektor nie narzuciła rygoru to niektórzy z naszych kolegów zrobili by z tej szkoły instytut pokroju najgorszej zawodówki, do której faktycznie chodzi hołota. Jednak warto zastanowić sie nad sposobem utrzymywania poziomu szkoły nie tylko pod względem zachowania, ale również i ocen... Wszystko jest w porządku do momentu, kiedy nie graniczy to wręcz z fanatyzmem jakim momentami charakteryzuje się pani Olczak. W szkole jest bardzo wielu uczniów i jak w każdej są to młodzi ludzie bardziej lub mniej zdolni, jednak uważam, że momentami podejście pani dyrektor nie jest właściwe. Szkoła ma nas przygotowywać do dalszego życia nie tylko pod kątem wiedzy, ale również funkcjonowania w społeczeństwie. Dlatego część z uczniów może twierdzić, że skoro pani dyrektor używa wulgarnego języka to oni mają też do tego prawo. I przykro jest mi to mówić, ale takich osób jest zdecydowanie więcej niż uczniów którzy odbierają takie zachowanie z niesmakiem i wyciągają z niego wnioski. Warto więc się zastanowić nad tym czy to tylko uczniowie są nie w porządku. Wg mnie wina leży po obu stronach... Nawiążę jeszcze to tematu związanego z opłatami w szkole. Otóż każdy zagrożony uczeń musi płacić za list do rodziców, jeżeli ci nie mogą się zjawić w szkole w określonym czasie. Musimy również uiszczać wpłaty na znaczki do świadectw szkolnych. Za ksero również płacimy i to nie małe pieniądze. Myślę, że sprawa ta jest do rozwiązania jednak tylko i wyłącznie drogą kompromisu. Wiadomo, że jeżeli nauczyciel zachowuje sie stosownie na lekcjach ma podejście pedagogiczne do swoich uczniów jest przez nich szanowany i doceniany. I jeszcze jedno ktoś napisał o tym, że gdyby nie rygor pani Olczak to nauczyciele mieli by śmietniki na głowach podczas lekcji. Ludzie skoro chcecie utrzymywać poziom w szkole to przyjmujcie uczniów, którym nigdy do głowy takie rzeczy nie przyjdą! Bo z młodzieży, która składa do tej szkoły papiery tylko dlatego, że nie będzie musiała dojeżdżać do centrum, ponieważ szkołę ma w zasięgu wzroku, poziomu nie stworzycie i uwierzcie mi, że tego nie zmienią nawet obelgi i wulgarne zachowania a wręcz przeciwnie brak kultury ze strony uczniów się nasili. Jeżeli uczęszczając i pracując w jednej instytucji nie dojdziemy do porozumienia to takie wydarzenia będą miały miejsce ciągle. Jesteśmy grupą więc powinniśmy potrafić ze sobą otwarcie rozmawiać i wyciągać wspólne wnioski z doświadczeń jakie nas spotykają w tym miejscu. Próbuję spojrzeć obiektywnie na to wszystko co się dzieje, jednak myślę, że warto sie zastanowić czy "karcąc" wszystkich uczniów nawet tych dobrych osiągniecie cel jakim ma być właściwe przygotowanie do dalszego życia. A uwierzcie, że zarówno w gimnazjum jak i liceum jest młodzież z którą warto współpracować, nikt nie jest idealny, ale też nie wszyscy są zdemoralizowanymi ludźmi nie wiedzącymi jak funkcjonować w prawdziwej szkole. Pozdrawiam... Uczennica :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic ucznia Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.chello.pl 29.11.07, 15:45 w zupełnosci zgadzam sie z tym artykulem,malo tego tez zostałam bardzo zle potraktowana przez dyrektorke,to wszystko prawda,dzieci zostaja same podczas jej zastepstw,wszyscy sie jej boja,dobrze ze ktos sie zdecydował na skarge,dosc tego,to trwa za dlugo,jakies 15 lat...,nigdy nie rozmawia z rodzicem jak ktos ma problem z uczniem,wrecz ucieka i krzyczy,to nie powinno tak byc,nie znam drugiej takiej.....!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bóg Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 16:41 No normalnie aż się nie dobrze robi. Odpowiedzcie sobie wszyscy, którzy piszą obelgi na dyrektor Olczak "do czego zmierzamy? ". Naprawdę sprawia wam to przyjemność, satysfakcje? Rozumiem, że można czuć większą lub mniejszą sympatię do da nauczycieli i tu się temat kończy. Nigdy nie płaciłem kar na przetrzymywanie książek lub za nie zmienianie obuwia. A przyznam się że tego nie robie, jak większość uczni. Gdyby tak naprawdę byłyby te kary to szkołę stać byłoby na basen, saunę, solarium, siłownie i na Mercedesa SLK dla Pani dyrektor, a czy jest coś takiego? NIE! Jedynie co to można dostać uwagę lub mieć obniżone zachowanie (to jest tylko moja osobista myśl) bo to jest złamanie reguł, łamiesz zasady odpadasz. Osobiście jak ktoś się wcześniej wypowiedział dziękuje Pani dyrektor Halinie Olczak. A Wy dzieci, bo inaczej nie da się tego co niektórzy piszą określić współczuje tego, że nie możecie spełnić swoich marzeń, bo pisząc to to wyobrażacie sobie chyba że jesteście szefami mafii lub Bóg wie czym ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka:) Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.chello.pl 29.11.07, 16:56 Bóg wie czym, to chyba Ty sobie wyobrażasz, że jesteś (sądząc po Twoim nicku)... Acha i jeszcze jedno do Szanownego Nauczyciela... gdyby inni nie bali się pani dyrektor, to pewnie list nie byłby anonimowy... ja nie wyobrażam sobie pracy w takim miejscu, jakie jest opisane w liście... to chyba było najlepsze i zarazem jedyne wyjście jakie mieli... chyba nikt otwarcie nie krytykowałby pani dyrektor wiedząc, że grozi to utratą pracy, a wiadomo, że nie łatwo o nową... Pamiętam jedno zastępstwo, na którym pani wicedyrektor kazała dyżurnemu odnieść rozkłady tematów czy coś tam... tylko szybko, żeby p. Olczak nie zobaczyła... bardzo lubiłam nauczycieli z tej szkoły i szkoda mi ich, że musieli pisać anonimowy list, żeby w końcu ktoś zainteresował się ich problemami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bóg Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 18:17 Droga absolwentko widzę, że lubisz się czepiać słówek, straszną uwagę przywiązujesz do nick'ów. Takie moje pytanie jak czasami się spotyka nick'i takie jak "Predator", "Alien", "Rambo", "Siwy", "Kwiatek" itp. to znaczy, że te osoby sobie wyobrażają siebie w takiej postaci jaki mają Nick? Moja wypowiedz była bardziej skierowana do treści zawartej w postach, niż nick'ów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Twoja stara To wszystko prawda IP: *.resetnet.pl 29.11.07, 17:31 Wszystkie zarzuty są prawdziwe. Pani dyrektor jeżeli komuś coś spadnie zaczyna krzyczeć i nie daje się wytłumaczyć( jak krzyczy to krzczy tak że w całej szkole słychać). A tak pozatym: NA PAL ZNIą SPALIć NA KRZYRZU UKRZYRZOWAć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margarett. Re: To wszystko prawda IP: *.resetnet.pl 29.11.07, 18:17 za mądry to Ty niestety nie jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytaćć!!!!!!!1 <a href="https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=7258" targe IP: *.resetnet.pl 29.11.07, 17:34 Czytać forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=72589738&a=72633228 Czytać forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=72589738&a=72633228 Czytać forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=72589738&a=72633228 Czytać forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=72589738&a=72633228 Czytać forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=72589738&a=72633228 Czytać forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=72589738&a=72633228 Czytać forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=72589738&a=72633228 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.pronet.lublin.pl 29.11.07, 17:43 to jest wielki kał i tyle:) heheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrpk Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 18:19 zgadzam się. za.. Halinke... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrpk Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 18:18 uczęszczam do tej szkoły już 2 lata. pani dyrektor boją sie wszyscy, i nauczyciele i uczniowie. kiedy ta kobieta chodzi po korytarzu, rozmowy cichną, dzieci zapinają mundurki stoją grzecznie pod ścianą, nauczyciele kłaniają się do ziemi i modlą się o to, by nie dostać bury. wiem który nauczyciel napisał skargę i mu gratuluje odwagi. oby dyrektorka się o tym nie dowiedziała. Halina Olczak wychodzi po zadaniu 10 stron ćwiczeń wychodzi z klasy, a potem wraca 5 minut przed dzwonkiem i udaje, że ją obchodzimy. jeśli ma z nami ostatnią godzinę zastępstwa to 10 minut po dzwonku puszcza nas do domu... musimy płacić 25 groszy za jedną stronę ksero, pilnujemy szatni, organizujemy dyskoteki... a ona co...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.it-net.pl 29.11.07, 18:29 już tylko ccekac jak pojawią się filmiki na youtube z życia szkoły-straszne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrpk Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 18:47 sama taki nakręcę, lub nagram dyrektorkę na dyktafon... Odpowiedz Link Zgłoś
aina92 Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę 29.11.07, 18:59 moja ma chodziła do 4 jakieś 20 pare lat temu. Jak usłyszała nazwisko swojej byłej wychowawczyni to tylko się uśmiechnęła i powiedziała, że to i tak nic [chodziła tam cały rok] . Jeden z numerów p. Olczak. Klasa kupiła p.Olczak [wychowawczyni] kwiaty z jakieś okazji,a ona powiedziała "Krową nie jestem zielska nie jem zabierzcie to ode mnie" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: di ej Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 22:02 Szkoła istnieje od 1992 roku, czy coś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NAUCZYCIEL Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 19:38 Nie wiem czy ktokolwiek wspomnial o tym ze w tej szkole sa platne fakultety 50ZL OD JEDNEGO PRZEDMIOTU!!!!!!!!!!!!!! Czy to normalne??? Dosyc niespotykana sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IINauczyciel ZSO Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 21:43 To ciekawe "NAUCZYCIELU", że o tym mówisz. Chodzisz na nie aby się na ten temat wypowiadasz? Co dokształcasz się na nich aby dobrze lekcję poprowadzić?? Zmusza cię ktoś do tego?? Bierze i wyciąga ci kasę z portfela?? To radzę rzucić pracę i wrócić na studia!? Żanuaria. Co jeszcze chcesz dodać?> Stań przed lustrem i się wyżal albo zadzwoń do telefonu zaufania, może tam ktoś cię wysłucha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komar Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: 212.182.107.* 29.11.07, 22:18 to jest poziom kultury jednego z moich byłych nauczycieli? Przykro mi. Ja chodziłem na angielski. Bo na lekcji nauczyciel sobie poradzić nie umiał. I płaciłem. To było w gimnazjum. A przed maturą pół klasy chodziło na przygotowanie do Wosu na maturę. I płacili co miesiąc p. Lepiarz. Jako jeden z niewielu nie chodziłem, bo poprostu nie było mnie stać! Co nie przeszkodziło mi osiągnąć najlepszego wyniku w klasie z tego przedmiotu, a wybitnym orłem nie jestem. Przypomniała mi się historia, jak mieliśmy dwugodzinne zastępstwo z p. Olczak. Pierwszą godzinę oglądaliśmy film. Na drugiej przyszła i powiedziała, że strasznie boli ją głowa i jesteśmy wszyscy zwolnieni do domu z dzisiejszych zajęći żebyśmy nic nie mówili. Nie dała sobie powiedzieć, że mamy potem jeszcze 4 inne lekcje :D Poszliśmy więc do domu, a ten dzień, mieliśmy oficjalnie usprawiedliwiony :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margarett. Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.resetnet.pl 29.11.07, 23:01 Bardzo na poziomie ta powyższa wypowiedź. Podziwiam i gratuluję. "Jak Cię widzą tak Cię piszą". Więc ustosunkuję się do tego i powiem, że jestem zdegustowana poprzednim postem Pana/Pani autorstwa. "Stań przed lustrem i się wyżal albo zadzwoń do telefonu zaufania, może tam ktoś cię wysłucha." To tylko potwierdza tezę, że w tej szkole nikt nikogo nie słucha. Mam nadzieję, że jest Pan/Pani z siebie dymny/a i że napisanie owego postu sprawiło Ci, Drogi Nauczycielu, ogromną satysfakcję. Jeżeli jednak nie sprawiło, posunięcie to było bez sensu bo ani o Pana/Pani inteligencji, wiedzy ani o zasobie słownictwa godnym nauczyciela nie świadczy. Przykro mi tylko, że jest w ZSO nr 4 nauczyciel, który zaniża poziom ogółu. A co do płatnych fakultetów: w szkole takowe są, a w innych liceach za fakultety się nie płaci. Serdecznie pozdrawiam, życzę częstych przypływów emocji i wybuchów euforii owocujących w posty podobnych do poprzedniego. (Mam nadzieję, że Pan/Pani wie, co to takiego jest IRONIA. Polecam google.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andi Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.chello.pl 29.11.07, 19:43 Coś mi sie wydaje, że jeżeli jest remont w szkole to skrzydło lub cała szkoła powinna być zamknięta. Nie dziwię się, że nauczyciel wf uczy jeździć samochodem w jakimś tam "Driverze"- ciekawe jak wymawia to Pani Dyrektor- skoro nie może uczyć wf-u. Czy jak za moich czasów na jednej sali wf miało kilka grup naraz chłopcy LO grali w piłkę , dziewczęta z gimnazjum grały w siatkówkę a na środku ćwiczyły dwie grupy starszych dzieci ze szkoły podstawowe- to jest też pomysł organizacyjny wypracowany w ZSO nr 4 bo nikt chyba nie porównywał planów lekcji szkoły podstawowej gimnazjum i liceum pod względem obciążenia sal gimnastycznych. Nie sądzę żeby o tym nikt w szkole nie wiedział, a na dodatek ścisk w szatniach, jedno wejście do szkoły dla wszystkich od 1 klasy SP ,poprzez G do 3 LO. NIC PRZEZ LATA W SZKOLE SIĘ NIE ZMIENIAŁO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: 212.106.28.* 29.11.07, 19:57 byłam uczennicą tej szkoły i potwierdzam pobieranie opłat za listy z zagrożeniami oraz częste wychodzenie z zastępstw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.chello.pl 29.11.07, 20:30 no i dobrze jej tak i to wszystko co jest tam napisane to szczera prawda my sie jej bimy nie mozemy zabrac głosu bo od razu krzyczy jedna z uczennic szkoly 44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutek Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: 212.182.107.* 29.11.07, 20:54 to wcale jest nie prawda to co piszecie..;p czy nie podoba wam się jak macie wolną lekcje lub jestescie zwolnieni?? Wolicie siedziec i zakuwac to prosze bardzo.. Pani Olczak jest naprawde wykształconą kobietą a to ze ma wymagania i swoje metody to normalne. Nie mówie ze do końca to popieram ale wcale nie jest źłe,;p Nie wiem czy wiecie ale klasy uczone przez P.Olczak są najlepiej przygotowane do matury.. Moze są jakies nieporozumienia miedzy Nią a Nauczycielami ale to w końcu nie wasza sprawa... i ciekawe skąd to wiecie bo wątpie zeby Pani Olczak upominała nauczycieli publicznie.. Coś tu jest nie tak.. a luźna lekcja to chyba fajnie;D;D Moze nie powinno tak byc ale zastanówcie sie co lepsze.. A pozatym cała szkoła jest na jej głowie wiec nie dziwcie sie ze czesto wychodzi! A co najważniejsze NIE WTRĄCAJCIE SIE W JEJ ŻYCIE OSOBISTE BO TO JEJ SPRAWA!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaworek Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 22:05 lutuś k**wa co ty pieprz*sz?! ona ma naryte w bani i już Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komar Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: 212.182.107.* 29.11.07, 22:08 Jak ktoś zauważył komentarze są w większości subiektywne... Sam chodziłem tu całe 12 lat... :) 1. Pani dyrektor trzyma w szkole rygor- to jest pewne. Gdyby nie ona ta placówka byłaby dużo gorszej jakości... Tu jej zalety się jednak kończą. 2.No może jeszcze szczegółowe przygotowanie do matury z polskiego w klasie mat-fiz :/ Doszło do takiego paradoksu, że wielu uczniów zaprezentowało wyższy poziom od humanistów :D 3. Poziom kadry nauczycielskiej jest mieszany. Jest jednak wielu świetnych pedagogów. 4. Śmieszą mnie jednak ci, którzy podpisują się jako pracownicy szkoły. Przecież wszyscy wiedzą Kochani, kim Wy jesteście. Kto zajmuje się rozpisywaniem zastępstw, czy zbieraniem pieniędzy :/ Jeśli odpowie za to p. Olczak odpowiecie i Wy. 5. Kar za buty się nie praktykuje. Ale były, a jak ktoś nie wie, niech się nie wypowiada. P. Kierowniczka zbierała po 5 zł, miała swoje czarne listy z nazwiskami :D 6. W bibliotece bardzo miłe panie. Ale fakt. Nie mając "układów", często można było zapłacić karę- chociaż moim zdaniem nic w tym złego, ale sam byłem przykładem, że jedni płacili choćby z 3 dni opóźnienia a inni nie płacili nigdy. Zdarzało mi się oddawać książki za kolegów... Domyślam się więc, że pomysł był umowny, żeby ściągać pieniądze. 7 Co do xera. Ok jak uczeń sobie coś chciał skserować, to niech płaci. (raz można sobie było kserować cokolwiek, a raz mówili nam, że ksero szkolne nie jest dla uczniów) Nauczyciele zawsze mówili, że trzeba dać na ksero, bo inaczej klasówki będą pisemne... Przynajmniej szli nam na rękę i kserowali poza szkołą za 9 groszy a nie 25... Ale płacić np. na egzamin gimnazjalny próbny kserowany przez szkołę... :/ 8. Opłaty za świadectwa. Koleżanka, na zakończeniu roku w gimnazjum została wygoniona przez wychowawcę po pieniądze za świadectwo. Powiedział, że inaczej jej nie wyda. Co było najdziwniejsze, odbierając świadectwo w wakacje w sekretariacie płacić już nie trzeba było. 9. Za polecone płaci się zawsze. W artykule pisze, że to nie prawda, że płacą nauczyciele, czy rodzice. Oczywiście. Płacą uczniowie, a potem przechwytują polecony :/ Sam miałem kuriozalną sytuację w 2 liceum. Miałem tą nieprzyjemność (jedyną w trakcie nauki w tej szkole) zapłacić za polecony z zagrożeniami. Powiedziałem wychowawczyni- już po wystawieniu ocen (pomyślnych), że nie dostałem listu! Okazało się, że zawieruszył się w sekretariacie- pieniądze zostały mi zwrócone!!! 10. Można by tak piać i pisać. Powiem tylko jeszcze, iż uważam, że ten list jest dziełem młodszych nauczycieli. Stara gwardia wie, że p. Haliny się nie ruszy i próbują z nią wchodzić w układy. Dzięki temu mogą sobie np. otwierać w szkole nauki jazdy :D 11. Nie mogę się powstrzymać jeszcze przed kilkoma historiami: Kiedyś zdarzyło mi się spóźnić kilka sekund na pierwszą lekcję (zastępstwo z p. Olczak). Dołączyłem do klasy która właśnie weszła do sali, i stanąłem wraz z kolegą przed drzwiami, do których nie zdążyła wejść pani dyrektor. Mimo naszych przeprosin zaczęła krzyczeć (wrzeszczeć) Co to za głupkowate miny (Bóg mi świadkiem, żadnej miny nie zrobiłem) Won ze szkoły- zawieszam Was w prawach ucznia! Oczywiście na kolejną lekcję już wróciłem :D Ale przy reszcie klasy mówiła, że spóźniają się złodzieje i hołota. Zresztą notorycznie nazywała nas "marginesem społecznym" który skończy w "rynsztoku". Innym razem wydarła się na zastępstie, że nie mamy książek do przedmiotu, którego nie było nawet tego dnia w planie. A teraz troszkę ironii: Od rodzeństwa wiem, że najnowszy wyczyn p. Olczak, to przetłumaczenie rozdziału książki Lord of the Rings- Władca... Kółek :D I tak kazała wszystkim tłumaczyć. Pozdrawiam. PS. Nie zgadzam się, że wszyscy poszli na wymarzone studia! Powiem więcej praktycznie nikt nie poszedł! Z drugim wynikiem w szkole z Wosu nie dostałem się na dzienną administrację (pół klasy poszło zaocznie)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RODZIC Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 22:10 moja corka jest obecnie absolwentka tej szkoly.kiedy jeszcze uczeszczala na zajecia, utrzymywalam kontakt zarowno z nauczycelami jak i z p.olczak.Nigdy nie mialam z nia zadnych zatargow, nie ignorowala mnie, chetnie sluzyla pomoca,dobra rada. wg. mnie jest osoba kompetentna i wyksztalcona. przez cztery lata edukacji mojej corki nigdy nie slyszalam od nikogo zadnych skarg na p. dyrektor. nagonka zaczela sie od niedawna co jest bardzo podejrzane... faktem jest, ze wiele od siebie wymaga i jednoczesnie stara sie wyegzekwowac to samo od swoich podwladnych i podopiecznych.wydaje mi sie, ze to wszystko przemawia z korzyscia dla ich samych. latwo mozna sprawdzic jakie miejsce zajmuje ZSO nr4 w rankingu szkol,a to dzieki p.olczak ,ktora trzyma piecze i czesto osobiscie nadzoruje rozwoj szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pełna irytacja!! Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 22:57 KOBIETO!! ALBO JEDZIESZ NA HYNACH ALBO WCINASZ GRZYBY ALBO TY I TWOJA CORKA SZERZYCIE KORUPCJE W ZSO NR 4 INNEGO WYJSCIA NIE MA... ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ucz Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 23:23 niestety takich matolow jak m. in. ty nawet p. olczak nie jest w stanie nawrocic na dobra droge... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczen Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: 89.186.1.* 30.11.07, 11:39 to dlaczego przyjmuje ludzi od 45 ptk do Lo? a pozniej roibia nauczyciele sieczke i uczniowie nie zdaja bo nie dają sobie rady! a dlaczego jest coraz mniej klas w Lo? bo nikt tu nie chce chodzic dos zkoły gdzie uczen to smiec, a P. Dyrektor to niezrownowazoina psychicznie kobieta! szkoła by mogła duzo osiagnąc, rozwiojac sie, ale nie bo nikt tegzo sie niepodejmuje bo przeciez po co!;/ i wcale nagonka sie nie zaczeła od niedawna, juz danwo ludziom sie niepodobała ta pani dyrektor a zeczeli ludzie działac dopiero teraz bo po tylu latach wychodzi jaka to "wspaniała" pani dyrektor;/ dobrze dziueki niej szkoła otrzymuje taka renome jaką otrzymuje, ale czyim kosztem? oczywiscie uczniow. a uczen sie buntuje dlatego bo jest traktowany niewporzadku. powiedziałbym wiecej ale co tu moiwic jak wy wiecie swoje GŁUPOTY i bronicie bezpodstawnie pani Olczak, jak i tak kazdy wie ze ona jets nie w porzadku;/ znam wielu poedagogow z roznych sfer i szkoł, i kazdy mowi ze pani Olczak jets DZIWNA i nie wciskajcie tu kitow lUDZIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka:) Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.chello.pl 29.11.07, 22:25 Ja jednak sądzę, że poziom szkoły to zasługa kadry nauczycielskiej i pracy, jaką uczniowie wkładają w naukę... Jak na Nauczyciela jest Pan/Pani wyjątkowo wygadany/wygadana:P o atmosferze w szkole świadczy chyba najlepiej liczba uczniów, którzy poszli w tym roku do tego liceum i ich punkty... no ja mimo wszystko pozdrawiam, bo warto! (pesymizm wśród nauczycieli... to się chyba udziela od Dyrektorki:P:P) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ucz Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 23:21 widac po ortografii i skladni,kto pisze te oszczerstwa... takich matolow to nawet p. Olczak nie jest w stanie wyksztalcic,wiec czego sie spodziewac... na pewno pomimo szczerych jej checi nie mozna z takiego dna stworzyc porzadna i sznujaca sie osobe... pewnie jakby ktos inny kierowal ta szkola to wiekszosc dziewuch skonczyla by juz w liceum z trojka swoich dzieci,bo takie osoby niestety uczeszczaja do tej szkoly... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha! Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: 89.186.1.* 30.11.07, 12:05 a przeszkadza Ci to???, jak i tak kazdy wie ze Olczak jest nie wporzadku to po co gadasz głupoty! co z rodziny jestes? KAZDY WIE ZE OLCZAK JEST DZIWNA i szkoła na tjm traci bo mogłaby sie rozwijac, a co powiesz na to ze ludzie nie chca wysyłac do niej swoich dzieci? bo sie tu nierozwijaja prawidłowo, sa zastraszani przez pania sekretarke ktora jest druga po dyrektorce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ucz Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.07, 15:34 nikt nikogo nie zmusza do uczeszczania do tej szkoly.jesli komus nie pasuje to wypad. trzyma cie ktos tutaj na sile? masz do wyboru wiele innych wiec droga wolna a w zycie innych nie wnikaj bo kociej mordy dostaniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margarett. do "II Nauczyciela ZSO4" IP: *.resetnet.pl 30.11.07, 09:00 Bardzo na poziomie ta powyższa wypowiedź. Podziwiam i gratuluję. "Jak Cię widzą tak Cię piszą". Więc ustosunkuję się do tego i powiem, że jestem zdegustowana poprzednim postem Pana/Pani autorstwa. "Stań przed lustrem i się wyżal albo zadzwoń do telefonu zaufania, może tam ktoś cię wysłucha." To tylko potwierdza tezę, że w tej szkole nikt nikogo nie słucha. Mam nadzieję, że jest Pan/Pani z siebie dymny/a i że napisanie owego postu sprawiło Ci, Drogi Nauczycielu, ogromną satysfakcję. Jeżeli jednak nie sprawiło, posunięcie to było bez sensu bo ani o Pana/Pani inteligencji, wiedzy ani o zasobie słownictwa godnym nauczyciela nie świadczy. Przykro mi tylko, że jest w ZSO nr 4 nauczyciel, który zaniża poziom ogółu. A co do płatnych fakultetów: w szkole takowe są, a w innych liceach za fakultety się nie płaci. Serdecznie pozdrawiam, życzę częstych przypływów emocji i wybuchów euforii owocujących w posty podobnych do poprzedniego. (Mam nadzieję, że Pan/Pani wie, co to takiego jest IRONIA. Polecam google.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.chello.pl 30.11.07, 11:42 Haha ładnie napisane:) ta szkoła na niezdrowy klimat i koniec:) jak ktoś chce strzelać wazelinkę, to proszę bardzo... każdy ma swoje zdanie, ale raczej większość twierdzi, że coś jest nie tak:):) pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: 89.186.1.* 30.11.07, 12:08 w sekretariacie nie mozna sie zapytac o plan lekcji bo przeciez jak mozna sie pytac o takie rzeczy nie?:| w innych skzołach PLAN LEKCJI wisi na korytarzu i kadzy ma dostep do niego! hahahha skzoda gadac ludziska;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margarett. do "ha!" IP: *.resetnet.pl 30.11.07, 12:38 "bo takie osoby niestety uczeszczaja do tej szkoly... " "Takie" to znaczy jakie? bo jezeli chodzi o trójkę dzieci to sie nie spotkałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha Re: do "ha!" IP: 89.186.1.* 30.11.07, 12:42 no ja tez nie dlatego sie dziwie kto takie głupoty pisze;/ jak wiadomoz e jest tak jak wiekszoc tu pisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutek Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.vlan356.dengo.lubman.net.pl 30.11.07, 13:23 no bo taka prawda!! zobaczymy jak bedziecie mieli w tej szkole z innym dyrektorem (h*****) ;p;p nie powiem ze jest ok ale troche przesadzacie..;P:P Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ucz Jesli macie problem to zmiencie szkole... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.07, 16:04 ...a nie robicie jeszcze dodtakowo komus problem.ja uwazam ze tu nie chodzi o zle traktowanie, tylko wam nie pasuje to ze nie mozecie nauczycielom na glowy wchodzic, tak jakbyscie chcieli,bo p. olczak na to wam nie pozwala,a jesli chodzi o nauczycieli co to napisali i kotrych popieracie to oni pewnie chca "wygryzc" dyrektorke i wskoczyc na jej posadke tylko szkoda ze nie zdaja sobie sprawy jaka to ciezka praca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka:) Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.chello.pl 30.11.07, 16:45 Tylko jest taki problem, że to dyrektor powinien być dla uczniów, a nie dzieci dla niej... szkoła jest po to, żeby ludzie mogli do niej chodzić np najmłodsze dzieci nie będą jeździły na drugi koniec miasta tylko dlatego, że pani dyrektor musi być właśnie ta i kropka... dyscyplina jest potrzebna, ale można ją wprowadzać w inny sposób. Np. w mojej obecnej szkole każdy szanuje Dyrektora, bo jest to naprawdę fajny człowiek, który na powitanie nie tylko odpowiada, ale też się uśmiecha (a pani Olczak chyba nie wie, co to jest uśmiech)... zawsze można z nim porozmawiać, gdy ma się jakiś problem i nie odpowiada, że nie ma czasu:) a co najważniejsze- nie drze się (bo tylko tak można to nazwać) jak pani Olczak:):) bardzo się cieszę ze zmiany szkoły:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ucz Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.07, 20:17 to gratuluje dobrego wyboru. zauwaz na jakiej dzielnicy miesci sie szkola(dosyc niebezpieczna). mlodziez mieszka tam taka, ze wielu nauczycieli boi sie podskoczyc bo wiedza ze pozniej moga miec samochody porysowane albo szyby powybijane, a wielu nauczycieli mieszka tam rowniez. ona jako jedyna ma odwage sie postawic i wg.mnie robi slusznie bo do kogos ci mlodzi ludzie musza czuc respekt, a jesli nie do nauczycieli to do kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margarett. Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.resetnet.pl 30.11.07, 21:27 bez przesady. W ogóle większość tych wypowiedzi jest bez sensu. Jak ktoś jest przeciw Pani O. często wyraża się jakby język polski składał się z samych niecenzuralnych wyrazów, a Ci z kolei, którzy bronią owej pani dyrektor przesadzają i bywają "agresywni" w swych wypowiedziach. Nie słyszałam o przypadku porysowania samochodu jakiemukolwiek nauczycielowi. Odpowiedz Link Zgłoś