Dodaj do ulubionych

Ostrzegam przed meblohurtem !!!!

IP: 84.201.210.* 12.12.07, 22:19
Ostrzegam wszystkich przed zakupami w meblohurcie - chyba że ktoś
lubi się wykłócać i ma niebiańską cierpliwość.
Jednocześnie zamówiłam meble kuchenne (na smoluchowskiego) jak i do
pokoju (na olszewskiego)
Meble do kuchni miały być do 2 tyg - zadzwoniłam po 2 tyg - prosze
czekać za tydzień napewno będą - po tyg to samo - po 4 tyg od
zamowienia zrezygnowałam z zamówienia - naszczęście oddali mi
zaliczke - w tym samym dniu kupiłam meble identyczne w tej samej
cenie w BRW i w ten sam dzień odebrałam,
Meble do pokuju - o dziwo przyszły po 4 tyg ( zaznaczali że do 6 tyg
realizacja) - przyszły ale poobijane, szuflady pourywane - nie
nadające się do uzytku - reklamacja miała być do 2 tyg - w tym
momencie czekam 7 tydzień od reklamacji i dalej nie wiadomo -
co mam robic czy dostanę jakąś rekompensatę za zwłokę??/
Obserwuj wątek
    • Gość: monika Re: Ostrzegam przed meblohurtem !!!! IP: *.pronet.lublin.pl 13.12.07, 17:12
      dlaczego nie zasięgnęłaś inf w inspekcji handlowej? Ja sie najpierw
      zwróciłam z pytaniem do nich - odpowiedź na maila ( tylko ,że ja z
      inną firmą -ale tez meble). Pokazałam przepis pod nos, nr taki a
      taki, to mi się należy . wczoraj odebrałam kasę- po 2 tyg i od
      dzisaj szukamy nowego łóżka. Ale o meblohurcie słyszałam faktycznie
      nienajlepsze opinie. Ale dali jako rekompenstę temu facetowi wieszak
      do przedpokoju- składał reklamcje odnośnie łóżka i teżto trwało.
      Polecam inspekcję. Jak nie znjdziesz odezwij się,dam Ci namiary
      • Gość: sylwka Re: Ostrzegam przed meblohurtem !!!! IP: 84.201.210.* 14.12.07, 13:15
        wczoraj byłam ponownie w meblohurcie - pytam tego "kierownika"
        tragedie kompletną dlaczego nie dzwonił i dlaczego dziś nie ma mebli
        tak jak obiecał - a on na to, że nie mógł zadzwonić bo ... mu sie
        telefon rozładował ... rozbawił mnie - powiedziałam że skoro jest
        osobą niekompetentną i nie potrafi załatwić mojej sprawy ma takie
        wymówki to chce rozmawiać z jego przełożonym .... zaczał przepraszać
        obiecał prezenty za zwłoke (ciekawe co pewnie ramke na zdjęcia lub
        kubek???)i zadzwonił do przedstawiciela mebli - podobno dziś mają
        być - czekam z utęsknieniem jak nie będzie jutro znowu tam jade ..!!!
        • Gość: monika Re: Ostrzegam przed meblohurtem !!!! IP: *.pronet.lublin.pl 18.12.07, 11:02
          nam w Voxie zaproponowała kobieta ołowek!!!!!!!!!!!!!!!!! za zwłokę
          (vox w domixie) ale napisałam do siedziby firmy i podeszli do sprawy
          poważnie. Dziecko dostało komplet ręczników, podkładkę na biurko i
          meble w expresowym tempie
          • rendell Re: Ostrzegam przed meblohurtem !!!! 02.03.08, 19:07
            Również z całego serca odradzam Meblohurt. Meble przyjechały zwalone na podłogę
            w samochodzie, bez żadnego zabezpieczenia. Nie zadano sobie trudu, by je chociaż
            folią lub tekturą obkleić. Brakowało elementów wyposażenia, te które udało mi
            sie uzyskać po ponownej wizycie w sklepie nie pasowały. Na pozostałe mam czekać
            3 tygodnie.
    • Gość: waga Re: Ostrzegam przed meblohurtem !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 14:29
      Meblohurt to TRAGEDIA. Nie wiadomo kto za co odpowiada, nie wiadomo
      czy zamówione meble są czy nie ma, metody ołówka i kałamarza,
      bałagan organizacyjny i totalne OLEWANIE KLIENTA. Omijajcie ten
      sklep, bo nawet niskie ceny nie usprawiedliwiają takiego żenującego
      poziomu usług. Miałem wrażenie, że obsługują mnie (jak już dopadłem
      kogoś z personelu, co też jest wyczynem) jacyś zaoczni studenci z
      łapanki do praktyk społecznych.
    • Gość: ja Re: Ostrzegam przed meblohurtem !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.08, 10:23
      POPIERAM. Meblohurt to TRAGEGIA. Organizacyjna porażka. Wylęgarnia
      nerwów. Komunikacyjne dno.
      Tylko dla zdeteminowanych.
      • Gość: pracownik kostnicy Re: Ostrzegam przed meblohurtem !!!! IP: *.nette.pl 15.06.08, 00:29
        Zamawialiśmy z żoną w Meblohurcie meble takie, jakie zamówiliśmy tam kilka lat
        temu - aby były identyczne fronty. Przyjęto zamówienie, ale potem okazało się,
        że musimy przywieźć np. starą szufladę, "bo było dwóch dostawców frontów i oni
        muszą zobaczyć kto to robił" aby zamówić identyczne. Po wielu telefonach z
        naszej strony - oni nie dzwonili, bo ... nie dzwonili, dostaliśmy meble ale z
        innymi frontami. Mówimy im: ludzie, przecież specjalnie na waszą prośbę
        przywieźliśmy szufladę, abyście zamówili dobrze, to odpowiedzieli, że kolega był
        inny i on nie przekazał (sic!). Czekaliśmy chyba ze 2 miesiące i w końcu
        zrezygnowaliśmy z usług tych bałwanów. Oprócz tych frontów zamawialiśmy jeszcze
        coś, chyba jakąś półkę, ale nie pamiętam. Przyszła też inna, niż zamawiana.
        Półkę wzięliśmy, bo nie było wyjścia, ale za te fronty podziękowaliśmy. Brak
        kompetencji, chęci pomocy (sam musiałem dźwigać szafkę do pań w recepcji, bo one
        nie mogły podejść!), dno ogólne. Nigdy tam nic nie kupię.
        • Gość: Lublinianka Re: Ostrzegam przed meblohurtem !!!! IP: *.pronet.lublin.pl 15.06.08, 08:30
          Oprócz żenującej obsługi, jakość mebli jest też tragiczna. Wiem, że nie były
          drogie, ale wszystko się rozkleja i rozłazi. Załamka. Nigdy więcej, lepiej parę
          złotych dołożyć niż tę tekturę kupować.
          • Gość: Pracownik Re: Ostrzegam przed meblohurtem !!!! IP: *.net.pulawy.pl 18.11.08, 19:53
            Po pierwsze to nie nasza wina ze meble nie dojeżdżają do nas w terminie. My tez
            musimy wykonać masę telefonów do producentów żeby przyspieszyć realizację
            zamówienia. Dajemy Państwu taki okres oczekiwania jaki podają nam producenci (to
            chyba tylko oni są zdolni określić ile zajmie im wyprodukowanie danej partii
            mebli) i nie możemy przewidzieć braków na ich magazynie. Z reklamacjami jest tak
            samo niby wysłane na sklep a jednak jakoś do nas nie dojezdzaja:/ Ale to nie oni
            są posądzani przez wkurzonych klientów o niekompetencje i to nie oni muszą
            wysłuchiwać niemiłych slow...My jako zwykli pracownicy musimy świecić oczami i
            wyjaśniać się czemu mebli nie ma w terminie. Nie chce się tłumaczyć ale kij ma
            zawsze 2 końce i proszę zrozumieć że my też jesteśmy tylko ludźmi...
            • Gość: Patryk Re: Ostrzegam przed meblohurtem !!!! IP: *.nplay.net.pl 14.12.08, 21:24
              Niestety, ale jezeli sprzedaje sie meble innych producentow (nie swoje), to
              bierze sie PELNA odpowiedzialnosc. Nie ma wymowek typu - producent zawinil, wiec
              do niego prosze sie zglaszac z pretensjami.
              • Gość: . Re: Ostrzegam przed meblohurtem !!!! IP: *.net.pulawy.pl 05.01.09, 19:46
                no tak najlepiej zlińczować pracownikow.
                • Gość: E. Re: Ostrzegam przed meblohurtem !!!! IP: *.chello.pl 07.02.09, 13:58
                  Bo tak najłatwiej. Ja też tam niestety miałam "przyjemność" pracować. Dla
                  klienta w razie jakichś niedogodności - pracownik/sprzedawca Twój wróg numer
                  jeden.... nie ma producenta, nie ma szefostwa. A meble zwykle nie dojeżdżają
                  bo... szefostwo nie płaci faktur w terminie. Ale co to klienta obchodzi??
                  Zamawiał - musi mieć (i ja to rozumiem). Tylko podstawowy problem polega na tym,
                  że zwykli pracownicy wpływu na to nie mają, a przez klienta są zwykle tępieni
                  najbardziej... Ja przepraszam, ale jak mnie tak 100 osób dziennie beszta za MOJE
                  SZEFOSTWO i nie przyjmuje do wiadomości, że ja nic nie mogę zrobić choćbym
                  chciała, bo przecież nie wezmę młotka i przecinaka i nie zrobię tej wersalki u
                  siebie w garażu, nie pojadę po nią prywatnym samochodem do wielkopolski (chociaż
                  większość klientów tego właśnie by chciała w ramach zemsty i nienawiści jakimi
                  sprzedawca jest darzony...) to się nie dziwcie że potem 101 klienta traktuję jak
                  wroga nr 1. My też jesteśmy tylko ludźmi i nerwy nam puszczają.
                  • Gość: *** Re: Ostrzegam przed meblohurtem !!!! IP: *.chello.pl 10.02.09, 23:26
                    Masz rację; sprzedawcy są chyba ostatnim ogniwem naszego -
                    ludzkiego - chamstwa. Zresztą owo chamstwo wcale nie jest cechą
                    wrodzoną, lecz odbiciem życiowej, codziennej frustracji. To przykre.
                    Dobrze,że napisałaś ten wywód. Może więcej matołków go przeczyta i
                    zastanowi sie nad pracą sprzedawcy czy kasjera (np.w markecie).
                    • Gość: madzia Re: Ostrzegam przed meblohurtem !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 19:24
                      I ja się dołączam, na meble do kuchni czekaliśmy w sumie ponad 2,5 m-ca, ciągle
                      coś było nie tak, ostatecznie jak już wszystko doszło to nie przyjęłam
                      poobijanego blatu. facet zapytał co mi w nim nie pasuje bo oni tak dostali, a ja
                      na to że jak mu się podoba to niech sobie taki poobijany sam w kuchni założył to
                      już się nie odezwał. Wydzwaniałam do nich prawie co tydzień i ciągle ta sama
                      śpiewka, że święta, że coś ta w hurtowni. Dostałam połamane uchwyty do szafek
                      kuchennych to czekałam na nie chyba miesiąc a za każdym razem jak dzwoniłam pani
                      mówiła że zgubili numer do mnie. Ta firma to totalna porażka, pracownicy
                      niewychowani i nie przeszkoleni a do tego kompletnie niekompetentni- co innego
                      mówią co innego robią, odradzam !!!
                      • Gość: ja Re: Ostrzegam przed meblohurtem !!!! IP: 84.201.210.* 19.02.09, 20:47
                        matołki, nieprzeszkoleni, chamscy, niewychowani?????? nie mogę tego czytac, niektórzy z tych pracowników maja wykształcenie wyższe albo są w trakcie kończenia studiów i nie wiem skąd takie osądy. Nie zauważyłam abysmy lekceważyli klientów, staramy się aby każdy był obsłużony, tak jakbyśmy sami chcieli być potraktowani, wiadomo, że zdarzają sie różne sytuacje i rózni pracownicy!! ale moim zdaniem większośc jest w porządku, przynajmniej w naszym sklepie! a posrednictwo pomiędzy producentem- jasne większość z państwa obwinia nas za niedogodnośći ale trzeba na to popatrzeć z różnych płaszczyzn przykład od momentu spisywania zamówienia minął prawie miesiąc a producent informuje nas ze tkanina, w której zamawiany był wypoczynek została wycofana z produkcji, oczywiscie ze nam najbardziej sie obrywa i to my jestesmy winni z punktu widzenia klienta, przedłużając się okresy realizacji zamówień także kształtowane są przez wiele czynników nie przetrzymujemy mebli bo jaki jest tego sens, jesli ich nie otrzymamy od producenta to nie mozemy ich stworzyc nam tez zależy na zadowoleniu klientów.
                        • Gość: *** Re: Ostrzegam przed meblohurtem !!!! IP: *.it-net.pl 21.02.09, 19:33
                          Spokojnie - "matołki" odnosiły sie do nas - klientów:)
                • Gość: były Re: Ostrzegam przed meblohurtem !!!! IP: *.chello.pl 11.02.10, 23:53
                  nie nie bić pracowników tylko szefa lub jego kierowników to oni nie płacą za
                  meble i dostawy w terminie bo muszą miec na wczasy lub na narty tak mi
                  powiedział jeden ze sprzedawców
            • Gość: ja Re: Ostrzegam przed meblohurtem !!!! IP: *.net.pulawy.pl 05.03.09, 19:29
              No ciekawa jestem w którym sklepie zostaliście źle potraktowani??
      • Gość: KLIENT [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.10, 13:13
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • empi netykieta 23.07.10, 12:04
          Nie mnóż postów :)
          pzdr.
    • Gość: lajcior ostrzegam!!!! IP: 193.93.68.* 20.02.09, 10:56
      meblohurt - mebloch.j!!!!!!!!!!!!!! Ja nie wiem czy to mozna nazwac
      firma meblowa. Strasznie długo trzeba czekac a jak juz przyjada
      meble to albo sa poobijane albo zniszczone!!!!!!
      • Gość: si Re: ostrzegam!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 20:30
        chlopie jak kupiles regal za 600 zlotych to czego oczekujesz sam
        sobie na to pytanie odpowiedz a pozniej zale wylewaj na wlasnego
        weza w kieszeni
        • Gość: gość Re: ostrzegam!!!! IP: 93.105.150.* 04.03.09, 21:06
          Ja na zamówione meble bydgoskie czekałem ponad 2 miesiące. W końcu się
          doczekałem ale przyjechały uszkodzone ;-( , trzeba reklamować i czekać aż zjawi
          się serwis i zdecyduje czyja to wina.
          Nie zapłaciłem za nie 600zł!!! tylko trochę ponad 8000PLN(słownie osiem tysi).
          Do obsługi w radomskim oddziale Meblohurtu nie mam zastrzeżeń, muszą ściemniać
          że meble wkrótce przyjadą żeby klient nie wycofał zaliczki.
          Producenci nie chcą na czas realizować zamówień tego sklepu gdyż Szefostwo nie
          płaci na czas faktur.
          Może to że meble są uszkodzone ponosi firma transportowa?
          • Gość: *** Re: ostrzegam!!!! IP: *.chello.pl 05.03.09, 20:46
            współczuję, ale chyba nie podejrzewasz, że pracownicy sklepu z nudów
            porysowali meble gwoździami czy co tam innego zrobili? Moje osobiste
            doświadczenia są takie, że musiałabym smarować na wszystkie sklepy i
            firmy w Lublinie, bo cały czas coś oddaję do reklamacji.Najlepiej -
            jak dotychczas - załatwia moje reklamacje orange.
            • Gość: kikunia Re: ostrzegam!!!! IP: *.nplay.net.pl 06.03.09, 21:04
              no wlasnie przez wszystkie te powody ja zakupilam meble w Jaworze i mam swiety spokoj.Po 2 dniach staly juz w moim pokoju z darmowym transportem i bez zadnych uszkodzen.A do meblohurtu juz nigdy nie pojde chyba ze z data odbioru 6 mcy od dnia zamowienia bo szkoda nerwow,pieniedzy na telefony i paliwo.Zamowilam meble do nowego miszkania 2 mce przed swietami i dostalam 2 mce po swietach a Wigilie zrobilam na pozyczonym stole.Masakra.Co do obslugi nie mam zastrzeżeń mila, ale to nie od nich zalezy kiedy towar przyjedzie wiec po co i im nerwy targac.
    • Gość: Katja Re: Ostrzegam przed meblohurtem !!!! IP: *.lubzel.com.pl 15.01.10, 13:04
      Mój przypadek:
      [MebloHurt ul. Olszewskiego 13, producent mebli Black Red White
      ]
      13 listopada 2009 r złożone zamówienie na meble kuchenne,
      dostarczone dokładnie cały miesiąc później, mimo zapewnień, że w
      ciągu 2 tygodni zamówienie będzie zrealizowane. Cena okazała się
      wyższa niż ustalano przy zamawianiu i opłacaniu zaliczki, a po
      rozpakowaniu wszystkich pudeł i złożeniu tego co przywieźli okazało
      się, że drzwiczki od jednej z szafek są połamane, od kolejnej szafki
      brakuje drzwiczek, a od innej drzwiczki są, ale nie ma reszty i
      jakby tego było mało, to jeszcze brakuje jednego z blatów (prawie 2
      m długości - ciężko przeoczyć coś takiego).
      Po jakims czasie znaleźli brakujący blat i korpus szafki, ale kazali
      to sobie zabierać na własną rękę, pomimo, że transport mebli był
      opłacony, a braki były nie z naszej winy, więc powinni to dostarczyć
      na koszt firmy.
      Do dnia dzisiejszego czekamy na drzwiczki do 2 szafek kuchennych.
      Ciągle tylko zwodzą, obiecują i każą w kółko dzwonić i się
      dowiadywać do usrania.
      PRZESTRZEGAM, NIE KUPUJCIE NIC W MEBLOHURCIE!
      Mam nadzieję, że ta buda splajtuje jak najszybciej :[
      • Gość: również oszukana Re: Ostrzegam przed meblohurtem !!!! IP: *.amplus.net.pl 24.08.11, 15:59
        Niestety również padłam ich ofiarą...Zamówiłam meble, powiedziano mi że będę czekać 2-3 tyg minęło już 7, dzwonie i dzwonie i ciągle mi mówią meble będą do końca tygodnia....ja się pytam tylko do którego???!! z tak niepoważnym podejściem do sprawy jeszcze się nie spotkałam. Miałam czekać do skutku aż w końcu ŁASKAWIE mi te meble wyprodukują ale moja cierpliwość się już skończyła...idę po zaliczkę ...
    • Gość: Marta i Paweł Re: Ostrzegam przed meblohurtem !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.10, 16:17
      DRODZY PRZYSZLI KLIENCI -PRZECZYTAJCIE TO ZANIM ZAMÓWICIE COKOLWIEK W SKLEPIE
      MEBLOHURT !!!

Zamówiliśmy zabudowę kuchenną w sklepie "Meblohurt" 29.07.2009 przy ulicy
      Olszewskiego 13. Powiedziano nam,że maksymalnie po 6 tygodniach oczekiwania
      kuchnia zostanie przywieziona od producenta i zamontowana. Faktycznie po takim
      czasie kuchnia była i otrzymaliśmy telefon ze sklepu,że czeka na montaż.
      Najpierw jednak musimy zapłacić za całość bo wpłacona była jedynie zaliczka.
      Udaliśmy się więc do sklepu uiścić opłatę. Na tej czynności poprawność całej
      transakcji zakończyła się.
      Dowiedzieliśmy się,że musimy jeszcze poczekać bo nie ma nikogo, kto mógłby nam
      ją zamontować. Zgodziliśmy się, gdyż tydzień nie zrobił nam wielkiej różnicy,
      więc poszliśmy panom monterom na rękę. Po tygodniu okazało się,że nadal nie ma
      nikogo kto mógłby to zrobić i musimy czekać.
      W końcu po kilku naszych telefonach umówiono się z nami na termin 5 października
      (poniedziałek) po czym poinformowano nas,że mimo iż zapłaciliśmy za transport
      mebli musimy sobie je sami wnieść do mieszkania!! Byłam wtedy już w 1 miesiącu
      ciąży i moja pomoc w targaniu tego na górę odpadła, więc mąż specjalnie wziął
      wolne w pracy na dzień montażu,żeby meble wnieść.Panowie mieli przybyć ok.
      godziny 19. Mąż wcześniej wystawił starą kuchenkę na śmietnik i czekaliśmy. Coś
      mnie jednak tknęło,żeby zadzwonić do sklepu i się upewnić czy na pewno Panowie
      pamiętają i przyjadą. Wtedy to, niecałe 3 godziny przed umówioną godziną
      dowiedziałam się,że nikt nie ma zamiaru przyjechać bo jednemu z panów
      rozchorowało się dziecko!!- o czym nikt nas nie poinformował, chociaż było o tym
      wiadomo już wcześniej bo nie zjawił się w pracy - i gdyby nie mój telefon to
      byśmy tak czekali i czekali i czekali.
      Zostaliśmy bez kuchenki ,możliwości ugotowania sobie czegokolwiek przez parę dni
      i wystawieni do wiatru.
      Obiecano nam,że 7 (środa) października na pewno już ktoś przyjedzie maksymalnie
      o godzinie 19.00.
      Czekaliśmy więc i czekaliśmy....do godziny prawie 22.00!!! Od pana montera
      dowiedzieliśmy się,że nie zadzwonił nas uprzedzić o spóźnieniu, bo jak będzie to
      będzie, więc po co (!!!)
      Montowali nam kuchnię do 1 w nocy (!!!!!) i stwierdzili,że nie zdążą, więc
      przyjadą następnego dnia dokończyć, chociaż wcześniej powiedziano nam,że dwa
      metry kuchni to "oni zrobią raz ciach w jeden wieczorek". Dodam,że zapomnieli
      wziąć ze sobą pierwszego dnia
      uchwytu do jednej z szafek co uniemożliwiało nam korzystanie z wysuwango kosza
      na śmieci spod zlewu. Obiecano nam,że dnia następnego uchwyt przyjedzie i
      kuchnia zostanie skończona.
      Po opuszczeniu przez Panów mieszkania, zauważyliśmy,że zamówiony blat z wysepki
      jest o 20cm za krótki!!! Następnego dnia po przybyciu panów do nas (oczywiście
      znowu spóźnionych kilka godzin) dostaliśmy zapewnienie,że maksymalnie za 3 tyg.
      blat odpowiedniej długości
      przyjedzie. Uchwyt został nam w końcu nie zamontowany bo jeden z panów go
      zapomniał!!
      Poprosiliśmy więc uprzejmie,że jak już przyjdzie za 3 tyg. blat to prosimy
      pięknie ,przyjechać, zamontować nam go wraz z uchwytem.Zapłaciliśmy za montaż
      wyznaczoną wcześniej kwotę i czekaliśmy na telefon w sprawie montażu dobrego blatu.
      W międzyczasie jednak okazało się,że...cokół pod zmywarką nie jest przymontowany
      tylko gosobie panowie -POSTAWILI, żeby wyglądał na zamontowany, ociekarka do
      naczyń jest przykręcona w drugą stronę i nie można jej było wyjąć ani wylać z
      niej wody bo odsuwała się w stronę ściany!!!!
      Po wyznaczonym terminie i kilku telefonach do Meblohurtu blat w końcu dotarł,
      jednak (ponoć) pęknięty!!! Sklep go zwrócił do producenta i kazał znowu czekać.
      Zwróciliśmy więc uwagę na pozostałe usterki i poprosiliśmy zatem o naprawienie
      chociaż ich. Bez rezultatu.

Dowiedzieliśmy się,że poprawią jak przyjedzie blat bo co jeździć tam i z
      powrotem jak można zrobić wszystko za jednym zamachem. Po kilku tygodniach nadal
      nie mieliśmy ani uchwytu, ani blatu a cokół spod zmywarki schowaliśmy do szafki
      bo po co nam,żeby pod nią leżał skoro był nie przykręcony. Obiecano nam
      jednak,że przed świętami NA PEWNO blat będzie. Mąż dzwonił i się upominał, ja
      dzwoniłam i przypominałam,żeby chociaż zrobili resztę- nic. w końcu po kilku
      telefonach i kilku dość nieprzyjemnych rozmowach oraz braku odzewu ze sklepu
      zagroziłam panu, który nadzorował ten cały śmieszny montaż,że jeżeli ich nie
      będziei nie dokończą tego co zaczęli dwa miesiące wcześniej to pójdziemy do jego
      przełożonych. Następnego dnia, został nam zamontowany uchwyt (po 2
      miesiącach!!!!!!!!!!) i cokół. Akurat podczas wizyty zgłosiliśmy również fakt,
      który okazał się w międzyczasie, że siłowniki od szafki były za słabe i drzwi
      zaczęły opadać!!! a noga od wysuwanego blatu okazała się zamontowana wadliwie,
      pękła w środku i ciągle coś gruchotało w jej wnętrzu.
      Do świąt zostało trochę czasu więc czekaliśmy na blat. Blatu nie było. I nie
      było i nie było i nikt do nas nawet nie zadzwonił. W końcu zadzwoniłam ja. Pan
      mnie bardzo przeprosił, powiedział,że mogę sobie wybrać ze sklepu coś w
      zadośćuczynieniu i za parę dni zadzwoni poinformować o blacie bo do końca
      tygodnia miał być już na 100%.
      Czekaliśmy i czekaliśmy i nikt nie zadzwonił tak jak obiecał. W końcu mój mąż z
      awanturą, bo już nie wytrzymał zatelefonował do szanownego Pana ale i to nie
      pomogło.
      18 stycznia - przypominam,że montaż był 8 października- wkurzeni do granic
      wytrzymałości udaliśmy się do kierownika sklepu z awanturą. Kierownikiem okazała
      się jakaś dziewczyna niewiele starsza od nas (ok 30tki), która sobie kompletnie
      nic nie zrobiła z naszej totalnej frustarcji.

Zawołała Pana odpowiedzialnego za ten cały bałagan i poprosiła,żeby zadzwonił
      się dowiedzieć o blat. Okazało się,że blat jest- u producenta tylko chyba z
      powodu braku zainteresownia ze strony Pana zajmującego się naszą nieszczęsną
      kuchnią nie został odebrany - okazało się,że może być zamontowany już następnego
      dnia!!!!!
      Poprosiliśmy więc łaskawie o nowe siłowniki - przy okazji. Zostaliśmy
      przeproszeni i obiecano nam,że jako to jest sprawa priorytetowa, ktoś do nas
      przybędzie zaraz po zamknięciu sklepu maksymalnie o godzinie 19.30. Wzięto
      ponownie mój numer telefonu i powiedziano nam,że zostaniemy poinformowani jak
      tylko Pan wyjedzie do nas.
      Następnego dnia po godzinie 20.00, kiedy nikogo nie było i nikt do nas nie
      dzwonił wysłałam sms z zapytaniem czy punktualność tak bardzo boli? W odpowiedzi
      dostałam informację,że Panowie pamiętają i na pewno nam to zamontują.
      No i przyjechaaaliiii o godzinie 22!!!!! boooo.. mieli inny montaż i
      usłyszeliśmy jeszcze od jednego z nich,że jest tak strasznie zmęczony bo
      powinien mieć dziś wolne i to straszne tak poświęcać wolny czas!!!
      SZok!!!! jakby nie partolił wszystkiego czego się dotknie to może by miał więcej
      wolnego.
      Zamontowali nam siłowniki i....okazało się,że blat pan zarysował wioząc go do
      nas w samochodzie bo go nawet nie zabezpieczyli, tylko tak go sobie wrzucił do
      bagażnika. Panowie nas ZNOWU bardzo przeprosili i powiedzieli,że jutro sprawdzą
      w innych sklepach czy nie ma takiego blatu i dadzą znać. Przypomniałam Panu,że
      miesiąc temu oferował mi coś ze sklepu, więc powiedziałam,że się zdecydowałam na
      pościel w cenie ok.100zł.
      Uznałam,że za tą "manianę", którą ostawiają od prawie 4 miesięcy to i tak
      niewiele. Co usłyszałam??
      Że to miało być coś w rozsądnej cenie, czyli co? Kubek za 9zł?? To już było
      bezczelne. Za to co się dzieje powinniśmy dostać zwrot pieniędzy za cały montaż
      czyli ok.700zł a ja poprosiłam o pościel w kwocie 100zł i usłyszałam,że to za
      dużo???? Za kilka miesięcy czekania na naprawienie tego co zostało spartaczone,
      za dwa miesiące czekania na durny uchwyt? Za kilkadziesiąt telefonów do sklepu,
      bo nikt nas o niczym nie informował tak jak się zobowiązał??
      Następnego dnia 20.01- oczywiście nikt nam nie dał znać tak jak ZNOWU obiecał,
      więc wysłałam sms-a z zapytaniem co z blatem. Dostałam sms o treści : "Byłem
      dzisiaj , ale nie było taki
      • Gość: Mart i Paweł Re: Ostrzegam przed meblohurtem !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.10, 16:18
        cd naszej historii: "Byłem dzisiaj , ale nie było takiego blatu. 2,5 tygodnia
        będziemy czekali. Przepraszam". Jest 22 luty. Minęło chyba więcej niż 2,5
        tygodnia prawda?
        Nikt się do nas nie odezwał, my też już nie mamy siły dzwonić, jeśli nawet
        interwencje u kierownika nie działają!!. To jest tylko głupi blat a użeramy się
        z tą sprawą od początku października. Przecież to już się robi żałosne. Zdążę
        dziecko urodzić i zęby mu wyrosną zanim ktoś skończy. Nie jesteśmy sępami, ale z
        czystej ludzkiej przyzwoitości nikt nawet nie zaproponował nam rekompensaty.
        Jedynie Pan, który mi obiecał,że
        mogę sobie coś wybrać ze sklepu a potem usłyszałam,że to za drogie bo on z
        własnej kieszeni za to musi płacić i wszytko odwołał. Przecież my mu
        zapłaciliśmy od razu za to, czego adal nie skończył!!
        Zero przyzwoitości.
        Kompletny brak kompetencji ze strony pracowników i nadzoru ze strony przełożonych.
        O!! dodam istotną rzecz na koniec, która właśnie mi się przypomniała. Podczas
        naszego narzekania i kolejnej wizyty monterów jeden z nich nam powiedział,że nie
        powinniśmy narzekać bo: "innej klientce to od kilku miesięcy kuchni nie zrobili
        to my jeszcze nie mamy tak źle"

Mały update: montaż kuchni i poprawianie wszystkich usterek zakończył się 10
        marca - czyli po 5 miesiącach od jego rozpoczęcia. W ramach rekompensaty
        dostaliśmy komplet pościeli, który posiada inne wymiary niż ten o jaki prosiliśmy...
        Wszystko to można podsumować jednym słowem Ż E N A D A. Nigdy już tam nic nie
        zamówimy, przestrzegamy również innych potencjalnych klientów.
        Pozdrawiamy.
        Marta i Paweł
        • Gość: mika Re: Ostrzegam przed meblohurtem !!!! IP: *.nplay.net.pl 30.03.10, 20:28
          a ja jestem pod wrażeniem przemiłej obsługi na Olszewskiego, panuje tam świetna atmosfera, spędziłam sporo czasu w lubelskich sklepach meblowych, w większości z nich klient pracownikowi jest obojętny, a tu zawsze znalazł się ktoś kto starał się pomóc, zamawiałam sporo mebli gdyż miałam do umeblowania całe mieszkanie, niektóre zamówienia docierały rzeczywiście ze sporym opóźnieniem, ale zawsze gdy dzwoniłam dostałam odpowiedż zwrotną nie zawsze zadawalającą ale kontakt zawsze był.
          • Gość: Aga Re: Ostrzegam przed meblohurtem !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.12, 11:45
            Zamówiłam kanapę i w sklepie na ul. Olszewskiego w Lublinie powiadomili mnie ,że będzie ona za około 2 miesiące, dzwonie po 2ch miesiącach i okazuje się , że jeszcze jej nie zamówili. Zaliczka była zapłacona więc nie chciałam się wycofać. Kolejne miesiące oczekiwania, w sumie około pół roku, szklak mnie trafiał. Jednego dnia dzwoniłam kilka razy do sklepu z pretensjami, odłączyli telefon i po sprawie! NIGDY WIĘCEJ
        • Gość: Meblohurt Oświadczenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.11, 12:09
          Szanowni Państwo!!!
          Proszę nie mylić firmy meblohurt z naszą firmą o tej samej nazwie- Meblohurt.Działmy w branży mebli birowych ponad 13lat,wspólpracujemy ze znanymi producentami(min Nowy Styl,Bial Meble,Profim,Sitag).Nasze atuty to przede wszystkim indywidualne podejście do każdego klienta,profesjonalizm oraz bogata oferta.
          Wyposazamy biura i obiekty uzytności publicznej począwszy od aranzacji wnętrz poprzez montaż i ustawianie mebli.

Dopasujemy się do TWOICH potrzeb.

Zapraszamy

www.meblohurt.eu
      • Gość: Jacek Re: Ostrzegam przed meblohurtem !!!! IP: *.chelm.mm.pl 21.11.13, 13:25
        Dziękuję za wpis, a już miałem zamówić!!!
    • Gość: monia Re: Ostrzegam przed meblohurtem !!!! IP: 83.238.56.* 05.04.10, 10:33
      W Galeri Diamentowej Meblohurtu zobaczyłam coś niesamowitego.. na
      samym koncu galerii otworzono sklep z meblami orientalnymi.. piekne,
      drewniane, wyjatkowe... kupiłam od razu dwie szafki, przywiezli w
      ten sam dzien.. jestem pod wrazeniem. JUZ NIE MUSZE JEZDZIC PO TAKIE
      MEBLE DO WARSZAWY.
      • Gość: klient [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.10, 13:08
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: art Re: Ostrzegam przed meblohurtem !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.10, 17:24
      Pracuję w firmie, która robi meble na zamówienie w tym również kuchenne.
      Muszę przyznać, że wielu Klientów uważa, iz cena 1200-1400 zł za mb zabudowy kuchennej robionej pod wymiar z montażem i dopasowaniem do wnętrza , z solidnych materiałów ( nie takiej marketowej tektury) to zbyt wysoko. Cóż widocznie trzeba sie przekonać na własnej skórze ......... zamówić w meblohurcie lub innym markecie a potem płakać

Życzę powodzenia
    • Gość: piotr Re: Ostrzegam przed meblohurtem !!!! IP: *.amplus.net.pl 29.08.11, 14:00
      Ten cały meblohurt to jedna fikcja...Na meble czekałem prawie 6 tyg. chociaż obiecywali nie dłużej niż 3 tyg. Zamiast barku dostałem komodę... Nie mam już ochoty i cierpliwości na pisanie reklamacji i kolejne wizyty w tym sklepie....Jak najbardziej odradzam wszelkiego rodzaju transakcje z tą firmą...
    • Gość: anek Re: Ostrzegam przed meblohurtem !!!! IP: *.radom.vectranet.pl 21.10.11, 20:42
      OSTRZEGAM,BRAK KONTAKTU ZE STRONY SPRZEDAWCY,CZEKAŁAM 5 TYGODNI PO CZYM WYCOFAŁAM ZALICZKĘ,NIE OBYŁO SIĘ BEZ PROBLEMÓW PONIEWAŻ ŁYSY GOŚĆ STWIERDZIŁ,ŻE TO NIEPRAWDA,ŻE SĄ NIEUCZCIWI I WCALE NIE MUSI MI ZWRACAĆ MOICH!! PIENIĘDZY!!!
      LIPA I TOTALNA IGNORANCJA,NIE TĘDY DROGA MEBLOHURCIE!!!
      NIE POLECAM!!!!

• Gość: piszczyk Re: Ostrzegam przed meblohurtem !!!! IP: *.play-internet.pl 23.01.12, 15:52
        No i chyba juz po meblohurcie, nie maja juz na ZUS kasy. Najwidoczniej p.Lalak przeinwestowal i teraz popłynie. Przestrzegam przed wpłatą zaliczek u bankruta
    • cool77 Re: Ostrzegam przed meblohurtem !!!! 28.02.12, 18:55
      To się bosowie Sylwek i Alutka mocno przejmą ha ha .Miałem to samo na elementy kuchni dzwoniłem czekałem z miesiąc i nic w koncu sobie odpuściłem
    • Gość: Anonim Re: Ostrzegam przed meblohurtem !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.12, 10:10
      Czego się nie podpisujesz pod postem, tylko z ukrycia jako anonim? Nie masz odwagi? A może Ty konkurencja?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka