Dodaj do ulubionych

WIOSNA - doczekaliśmy się :)))

21.03.11, 07:52
Nadejszła wiekopomna chwila...mamy wreszcie WIOSNĘ big_grin Doczekaliśmy się smile
Myślałem że nie doczekamy...ale człek to jednak wytrzymałe zwierzę big_grin

Serdeczne życzenia Wszystkim z okazji pierwszego dnia wiosny smile
Obserwuj wątek
    • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 08:29
      piękne słoneczne DZIEŃ DOBRY smile

a może na jakieś wagary byśmy się umówili ?

przeca "trza" to dziadostwo utopić wink

https://www.sokibp.jaworzyna.net/mini/marzanna_mini.jpg
      • k.karen Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 08:54
        DZIEŃ DOBRY WIOSNOOOOOOOO. smile))))))))))))))))))))

Dzień dobry Ebi i Hardy smile

Ale piękna pogoooooda...taaaak...idziemy na wagary!
      • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 09:21
        Zgoda! Zgoda! A nam Wiosna rękę poda big_grin

Gdzie i kiedy? Co będziemy robili - nie musimy się martwić. Zawsze coś zaimprowizujemy, jak to na wagarach big_grin
        • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 09:59
          gdzie ? - musi być gdzieś nad wodą, żeby utopić tę diablicę smile
          kiedy ? - wiadomo, dzisiaj - tylko o której uncertain
          jak to się robi na wagarach ? - przyznam nie wiem, na wagarach byłam tylko raz w 7 klasie podstawówki smile
          • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 10:09
            U mnie są dobre dwa jeziora...no i duża rzeka. Nawet lepsza bo diablicę od razu diabli...znaczy woda zabierze big_grin
            Wieczorem - aby ktoś nie podejrzał i nie posądził o topienie...wink
            big_grin big_grin big_grin Też byłem w tej siódmej klasie...ale się nudziłem big_grin big_grin big_grin
            • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 10:19
              jak postawisz nam później dobrą kolację, to nie ma sprawy, jakoś z Karen zorganizujemy sobie transport big_grin

nudziłeś się na wagarach w siódmej klasie, czy w ogóle w siódmej klasie wink big_grin
              • k.karen Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 10:26
                Ebi, to może dzisiaj, wcześniej zrobimy próbę generalną? smile
                Masz teraz czas? smile
                • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 10:32
                  powiem Ci, że też mi to przyszło do głowy big_grin - tylko kurcze...., znowu zamiast zakuwać, to znajdę sobie wymówkę, żeby tego nie robić, a później będzie płacz i zgrzytanie zębów smile
                  • k.karen Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 10:39
                    jak wagary, to WAGARY smile

@ smile
                    • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 10:44
                      wagary to sobie zafundowałam już przez cały miesiąc i teraz mam wyrzuty sumienia big_grin
                      • k.karen Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 10:47
                        co się przejmujesz, odpokutujemy to razem big_grin
                        • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 10:57
                          tak, tylko jak dojdzie co do czego, to ja będę świeciła oczami big_grin
                          • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 11:11
                            Na wagarach się nudziłem, Ebi...a w siódmej klasie to nie mogłem się doczekać kiedy będą wakacje aby móc całymi dniami pływać big_grin Nudziłem się na polskim kiedy uczycielka tłumaczyła zasady...ortografii...i kazała zakuwać formułki big_grin Jeżeli czytałaś na mojej Przyzbie w jaki sposób zdawałem egzaminy do szkoły średniej z polskiego, to wiesz o co chodzi suspicious

Karen - jak dojdzie co do czego to obie z Ebi będziecie świecić oczami (oby tylko oczami wink) za brak na czas "zakucia" wink
              • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 10:33
                Postawię, Ebi smile Dołożę jeszcze własną kminkówkę big_grin
                Teraz Wasza głowa co do transportu aby zdążyć na czas smile
                Może rano zróbcie tę próbę generalną, którą proponuje Karen? big_grin
                • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 10:36
                  transport ja mam, ale jak ma być kminkówka, to przydałby się jakiś namiot na nocleg wink big_grin
                  • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 11:05
                    To też nie problem big_grin Mam mały jednonocny i duuużyyy...big_grin
                    Nie boisz się spania w namiocie?! shock
                    Są też małe i duże hotele...cywilizacja pełną gębą! wink
                    • k.karen Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 11:10
                      omówimy to z Ebi przy dobrej kawie, górze deseru lodowego i jeszcze...
                      no dobrze, już się nie znęcam smile

Na razie, Hardy...wrażenia opowiemy później smile
                      • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 11:13
                        Nie dość że wagarowiczki to jeszcze SAME będą zażerać tę górę deseru lodowego i jeszcze...uncertain

No dobra, bawcie się dobrze big_grin
                      • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 11:19
                        może z tą góra lodów to trochę delikatniej, ale możesz być pewny, że jak dostaniesz czkawki, wypieków na policzkach tudzież uszy będą Cię piekły, to na pewno pijemy toast i zjadamy porcję deseru za Twoje zdrowie smile

Spadam już, bo nie zdążę dojechać a nie lubię się spóźniać smile
                        buźka smile
                        • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 12:19
                          Chaliera jasna...nie wiem co się dzieje. Wysypki nie mam, niby normalnie się czuję a...czkawki nie mogę opanować, policzki mam czerwone i uszy pieką...a przecież czuję się zdrowo!
                          Co jest, do diaska?! Idę załatwiać swoje sparwy, może to tylko złudzenie i mi przejdzie...uncertain
                          • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 15:31
                            już pewnie te wypieki i inne dziwne objawy Ci przeszły ? wink

Hardy, powiem jednym, ale jakże wymownym słowem ŻAŁUJ big_grin

więcej będzie jak Karen do nas dołączy tongue_out
                            • k.karen Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 16:01
                              A ja potwierdzę to co napisała Ebi ale dwoma słowami:
                              Hardy, ŻAŁUUUUUJ big_grin big_grin big_grin

Wkleję na razie tylko muzyczkę jakiej słuchałyśmy jedząc to "małe conieco" big_grin
                              www.cafeclub.eu/pl/show/content/id/73
                              • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 16:31
                                Karen, zobacz co się dzieje za oknem - zdążyłyśmy jeszcze na spotkanie z wiosennym słonkiem smile
                                • k.karen Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 17:16
                                  Ebi smile
                                  U mnie jeszcze jest słonecznie smile Właśnie przymierzam się do porządków
                                  w ogrodzie ale....trochę mi się nie chce big_grin

Ps. Kminkówka jest doskonała! Uwierz mi na słowo smile
                                  • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 17:51
                                    Sacreble! Góry lodów chcę! Nie dość że same beze mnie pałaszowałyście to ja w tym czasie się...no nie byłem spokojny big_grin
                                    Co za początek roku...tylko płać i płać wink Trzeci niespodziewany wydatek...w aucie nie działał akumulator i nie dawał się naładować. Odpaliłem od drugiego auta i pojechałem do elektryka. Co się okazało? - aku do wywalenia. Pojechałem do sklepu, kupiłem nowy aku, pojechałem znów do elektryka - podłączył. Włączam i...nic. Nic!!! Sprawdził - ledwie kilka volt napięcia. Wyrok - stał w magazynie i się zasiarczył, nie warto ładować bo zamiast 5 potrzyma z 2-3 lata. Powrót do sklepu, sprzedawca wielkie oczy robi. Wziął voltomierz, sprawdził - 2 volty zamiast 14 jakie powinno być w nowym. Twierdzi - jedna z cel uszkodzona. Włożył wreszcie drugi nowy aku...ufff. Wreszcie działa. Ponad 2 godziny nerwów i jeżdżenia w te i we wte...uncertain

Za dużo mam problemów i awarii jak na początek roku. Ile zostało miesięcy do końca? tongue_out

Dajcie mi tych lodów bo nie zdzierżę! big_grin
                                    • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 18:08
                                      a akumulator kupiłeś taki z oczkiem czy bez ? smile

jak przyjedziesz do nas, to sama własnoręcznie zrobię Ci lody pieczone big_grin - jak chcesz oczywiście smile

• hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 18:12
                                        Wygląda na to że pokażę Wam moją rakietę na Marsa...bo tam kiedyś polecę big_grin I kto mnie przebije? wink
                                        Ponieważ pokazuję tylko to co mam...więc chwilowo rakiety nie pokażę. Muszę wpierw zaprojektować i...zbudować big_grin
                                        Echhh...trzeba iść potruchtać z pół godzinki, dopóki coś widać na dworze...wink

Pierwsze aku było z oczkiem (jeżeli dobrze Ciebie rozumiem) - i co z tego że świeciło na zielono jak napięcia nie było? smile Ten drugi nowy już nawet nie wiem...
                                        • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 19:39
                                          Lody pieczone?! shock Ja cię pieczę...takich jeszcze za mojego życia...chyba płonące? wink
                                          • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 20:29
                                            wcale nie płynące, tylko z wierzchu gorące a w środku zamarznięte tongue_out, i są pyszne, choć dosyć słodkie smile
                                            • k.karen Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 20:44
                                              My tu gadu gadu o wagarach a w tivi debata Rostowski - Balcerowicz.
                                              Miałam oglądać ale szanuję i doceniam ich obu.
                                              Jeden i drugi to doskonali fachowcy, profesjonaliści z ogromną wiedzą .
                                              Ta debata telewizyjna
                                              jest bez sensu i może przynieść więcej szkody niż pożytku.
                                              Moim zdaniem powinni usiąść gdzieś w zaciszu neutralnego gabinetu
                                              i wspólnie ustalić wnioski dobre dla naszego kraju.
                                              • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 20:54
                                                Nie mogę powiedzieć że jestem mocno ograniczony. Ale zgadzam się - z tej debaty dużo nie wyniknie. Ilu ludzi jest specjalistami? Jedni będą wierzyli Rostowskiemu, drudzy Balcerowiczowi...albo nie będą wiedzieli kto ma rację. Tak że zostanie wszystko przy wierze.
                                                • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 21:04
                                                  powiem Wam, że ostatnio przestałam słuchać tych wszystkich debat. Krew się we mnie burzy jak tego słucham i tyle jadu ile ostatnimi czasy wylewam na tę całą sytuację ekonomiczną w naszym kraju, to przez całe swoje "ści" lat nie wylałam.
                                                  • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 22:13
                                                    Oglądnąłem i zostałem przy swoim zdaniu. Obaj są specami (Rostowski jest nawet "uczniem" Balcerowicza"). Jednak to co udało się LB 21 lat temu, teraz już nie - skrajny liberalizm w normalnym czasie nie przejdzie we współczesnej Europie. Przerobili już to Niemcy i Skandynawowie - wolny rynek nie wszystko załatwi bo jest osadzony na walce - są wygrani i przegrani. Nie załatwi w miarę sprawiedliwosci i solidarności w państwie. Państwo to nie tylko "stróż nocny" i właśnie ma ten wolny rynek korelować i łagodzić jego objawy dla "przegranych". Summa summarum opłaca sie to wszystkim..
                                                  • k.karen Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 22:20
                                                    I dlatego nie oglądałam. Nie taka ich obu rola a uczestnictwo
                                                    w telewizyjnym show to po prostu coś co jest poniżej ich poziomu.
                                                    Dwie "tęgie głowy" i przepychanka słowna, jałowe i bez sensu.
                                                    Problem jest tak duży, że nie załatwi tego żadna debata.
                                                    Chciałoby się krzyknąć: panowie profesorzy, do roboty a nie bezsensownych dysput w tv!
                                            • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 20:58
                                              Na słodkie lody nie będę narzekał...smile
                                              • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 21:34
                                                Ok, zapamiętam to smile
                                                • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 22:22
                                                  ...że lubię słodkie czy że nie będę narzekał? big_grin
                                                  • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 22:28
                                                    że nie będziesz narzekał big_grin
                                                  • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 22:36
                                                    To i ja zapamiętam big_grin
                                                  • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 22:43
                                                    że masz nienarzekać ? big_grin
                                                  • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 22:45
                                                    Nie. Że lody będą tak pyszne że nie będę mógł narzekać wink
                                                  • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 22:47
                                                    jak śmiesz w to wątpić confused

Hardy, Ty naprawdę mi nie wierzysz, że można zrobić pieczone lody ? smile
                                                  • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 22:53
                                                    Nie śmiem wątpić. Po prostu...sprawdzę big_grin
                                                  • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 22:55
                                                    oj Tomuś, Tomuś big_grin
                                                  • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 23:01
                                                    Wsiegda niewierzący! big_grin
                                                    Tyle że nie ten Tomuś agent od Zero wink
                                                  • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 23:17
                                                    jestem pewna, że nie agent, bo nie taki mój status ani społeczny ani majątkowy big_grin
                                                  • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 23:22
                                                    Musisz zastartować na posłankę wink
                                                  • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 23:27
                                                    w życiu !!!!!, do tego bagna jak ja pływać nie umiem ? tongue_out
                                                  • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 23:29
                                                    Wszystkiego się człek może nauczyć...nawet dzieci rodzić big_grin
                                                  • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 23:32
                                                    chyba że Ty, bo ja nie muszę tongue_out
                                                  • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 23:36
                                                    Właśnie nad tym myślę...w Anglii leży milion funtów dla pierwszego który to zrobi...naturalną drogą big_grin
                                                  • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 23:41
                                                    aaaa, to już zmienili, bo wcześniej było, że dostanie ten, który zajdzie w ciążę, a że naukowo zostało stwierdzone, że mężczyzna może zajść to widocznie dodali, że drogą naturalną smile

kurcze, a jak jest w przypadku tych, którzy przechodzą operację zmiany płci - to się też liczy ? big_grin
                                                  • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 22.03.11, 00:12
                                                    Cwaniaki, nie chcą płacić to zmieniają "w biegu" zasady big_grin Nie dam głowy za tę zmianę ale coś takiego kiedyś czytałem smile
                                                    Muszę już iść lulu..dobranoc, do jutra (znaczy już dzisiaj wink smile
                                                  • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 22:46
                                                    za nie miała być spacja i nie wiem czego się nie zrobiła sad

• eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 20:26
                                          dobrzy mnie rozumiesz, właśnie o to pytałam smile, ale mówisz, że oczko zawiodło ? - czyli chciałam być cwaniarą i kupiłam sobie jakiś czas temu właśnie taki, a Ty mi mówisz, że Cię oczko zawiodło ? sad
                                          • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 20:57
                                            Niestety, zawiodło. Nawet nie wiedziałem o oczku tylko elektryk mi pokazał. Świeciło się na zielono...mimo że napięcie wynosiło ledwie 2 V.
                                            Od dziś wiem że przy kupnie nowego aku będę żądał sprawdzenia wysokości napięcia...a więc czy jest naładowany prawidłowo. Tyle że odpadają wtedy markety a zostają droższe aku ze sklepów motoryzacyjnych.
                                            • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 21:30
                                              kurcze, od Ciebie też się można czegoś nauczyć wink
                                              • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 22:15
                                                Człek całe życie się uczy, ja też smile Nie brak wiedzy jest wstydem tylko niechęć do nauki kiedy trzeba czegoś się dowiedzieć...oraz powtarzanie błędów smile
                                                • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 22:33
                                                  tak, uczy się i uczy, a i tak głupi umiera wink

i tu się z Tobą zgadzam smile. Jak czegoś nie wiem, to pytam, a jak ktoś szydzi z mojej niewiedzy, to sprowadzam go do parteru .... słownie "mój drogi" tylko słownie big_grin
                                                  • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 22:40
                                                    Chciałabyś aby cywilizacja się skończyła?! shock Musimy coś nie wiedzieć, zostawić do ciekawości dla potomnych...wink
                                                  • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 23:14
                                                    do dobra, niech Ci będzie - nadmiar wiedzy czasem przeszkadza smile
                                                  • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 23:25
                                                    ...bo głowa to nie śmietnik a procesor- ma wiedzieć gdzie szukać "w razie potrzeby" a nie wszystkim "jak leci" zapychać. W natłoku informacji traci się mozliwość myślenia, kojarzenia i rozumienia...jak we wszystkim potrzeba zachowania proporcji smile
                                                  • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 23:29
                                                    dokładnie tak samo uważam, tylko czasem używam też określenia, że nie Izba Pamięci big_grin
                                                  • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 23:31
                                                    ...ani Ku Pamięci big_grin
                                    • k.karen Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 18:12
                                      Hardy ale moje auto jest lepsze! smile
                                      Ten majestat i siła w tym smoku, jaki piękny i duuuuży a nie byle limuzyna big_grin
                                      No i nie trzeba zabierać namiotu bo w kabinie ( z tyłu) prześpią się 3 osoby big_grin

https://tuning.pl/picture2.php?ph=ciezarowki/004852/normal/Ciezarowki-Kenworth_6646_10.jpg&k=6646

mmm...mój ukochany Kenworth smile
                                      • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 18:18
                                        Karen, ale takim to zaparkujesz tylko na stacji benzynowej big_grin
                                        • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 19:47
                                          Widzę że Karen stoi tym kolosem drogowym na parkingu trawiastym a nie tankuje...tyle że faktycznie byśmy nim jeździli tylko od stacji do stacji benzynowej big_grin
                                          Z tyłu w kabinie trzy osoby to mogłyby się chyba ganiać albo na rowerku jeździć big_grin Na oko i trzydzieści osób by się przespało big_grin
                                          Trzymamy Ciebie za słowo Karen...prawda Ebi? wink
                                          • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 20:20
                                            big_grinbig_grinbig_grin

już sobie wyobrażam Karen za kierownicą takiego czegoś big_grin - oddam pół swojego królestwa za ten widok big_grin
                                            • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 20:49
                                              Nie martw się - dokupimy peryskop i Karen będzie widziała przez szybę...coś tam, coś tam...big_grin
                                              No i trzeba będzie zakupić Jej dłuuuugieo szpilki, aby udało Jej się sięgnąć do pedałów tego kolosa...wink
                                              Aha...no i poduszkę pod niewymowne bo peryskop może mieć za krótki tubus...big_grin

PS.A duże to królestwo? Bo jak wielkości Watykanu to nie ma co oddawać...suspicious
                                              • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 21:21
                                                wiesz, były czasy, kiedy mieliśmy wioskę nazwaną od naszego nazwiska, ale teraz...... został nam tylko korczak sad - ale za to ładny big_grin
                                                • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 22:07
                                                  Miałaś...branie na herb? wink
                                                  Od mojego nazwiska była zwana ziemia na wileńszczyźnie. Po powstaniu listopadowym carat "załatwił" - nie tylko ziemię, nazwę ziemi ale i dla części przodków przymusowo nazwisko, biorąc w carskie wojsko i wysyłając do walki z ludami kaukaskimi...
                                                  Echhh, nasze dzieje wink
                                                  • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 22:24
                                                    nie sprawdzałam, bo jeszcze kto chciałby sprawdzać czy mam błękitną krew, a na co mi to wink

z tego co wiem, to mój pra (ileś razy) dziadek też był oficerem w carskich oddziałach konnych, a jego żona pracowała jako chyba pokojówka na dworze carskim smile
                                                  • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 22:44
                                                    ...to dobrze że dziadek nie służył w lejbgwardii u Katarzyny II...tych 2-metrowych dryblasach. Mieli biedaki co wieczór loterię...wink
                                                  • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 22:49
                                                    a diabli "wiom" może i który tam był wink

• hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 22:56
                                                    Oooo...i w ten sposób nie wiesz czy się...sprawdził suspicious
                                                  • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 23:06
                                                    a co by mi to dało gdybym wiedziała ?, pewnie tyle samo co posiadanie herbu - czyli wielkie nic smile
                                                  • k.karen Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 23:15
                                                    Wiecie co, ja idę spać bo po takim pięknym wiosennym dniu, obfitym
                                                    w pozytywne wrażenia, to ja już za Wami nie nadążam wink

Ebi, jeszcze raz dziękuję za miłe spotkanie kiss

Dobranoc, Moi Mili smile
                                                  • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 23:20
                                                    ja też już wyglądam prawie jak pies Pluto na finiszu, bo ledwo nadążam odpisywać big_grin

ja też dziękuję i nich Hardemu będzie choć trochę szkoda, że nie był z nami big_grin

Dobrano Słońce kiss
                                                  • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 23:27
                                                    Jest mi wielce szkoda uncertain
                                                    Dobranoc Karen i Ebi smile
                                              • k.karen Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 22:03
                                                Ha! Moi Drodzy, nawet nie wiecie jak bardzo się mylicie!
                                                Truck'i mają doskonałą możliwość regulacji, nie tylko siedzeń ale wszystkiego
                                                co pomaga kierowcy prowadzić ten "pociąg - ciężarówkę". Komfort jazdy
                                                jest lepszy niż w luksusowych samochodach. Niektóre truck'i pokonują
                                                wiele tysięcy kilometrów z ogromnym ładunkiem ( 4 a nawet 5 naczep - np. w Australii)
                                                więc w kabinie musi być wszystko nawet kabina prysznicowa!
                                                Ja też oddałabym pól królestwa za możliwość jazdy tym smokiem, oczywiście jako kierowca smile
                                                Niestety, miałam okazję tylko w nim siedzieć i przejechać się jako pasażerka ale później pan kierowca był bardzo
                                                uprzejmy bo ustawił siedzenie do mojego "potężnego" wzrostu big_grin big_grin big_grin
                                                Tak więc proszę mi tu nie imputować jakichś peryskopów czy innych szpilek i poduszek suspicious
                                                • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 22:10
                                                  ale Karen, proporcja Ty i to "cóś" ma się tak, jak A380 do pozostałych samolotów pasażerskich big_grin
                                                  • k.karen Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 22:14
                                                    ale Ebi, ja uwielbiam takie proporcje!
                                                    Uwierz, im większy tym łatwiej go prowadzić big_grin
                                                  • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 22:21
                                                    Chyba Karen lubi duże różnice...bo (jak mówi) łatwiej Jej się...prowadzi big_grin
                                                  • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 22:34
                                                    tak, ale trudniej zatrzymać big_grin
                                                  • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 22:48
                                                    Może się mocno zapiera...nogami? big_grin To też dobre hamulce wink
                                                  • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 22:50
                                                    taaak, między nami jaskiniowcami, nie big_grin
                                                  • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 22:59
                                                    Chciałaś rzec - truckowcami big_grin
                                                  • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 23:09
                                                    a to też była wersja truck'a ? big_grin myślałam, że to był jakiś terenowiec big_grin
                                                  • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 23:30
                                                    A chaliera to wie! Karen się pytaj, Ona jest od tego specjalistką...wink
                                                  • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 23:35
                                                    nie mogę, bo sobie jeszcze pomyśli, że sobie z niej jaja robimy, a to przecież nie jest prawdą, bo z niej fajna dziołszka jest smile
                                                • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 22:19
                                                  Mówisz Karen że jest możliwość regulacji? To wytłumacz mi dlaczego kierowca niby "wyregulował do Twojego potężnego wzrostu" ale mimo wszystko...nie pojechałaś? Bo jeszcze do pedałów...nie sięgnęłaś? big_grin big_grin big_grin
                                                  • k.karen Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 22:23
                                                    dlatego, że nie mam prawa jazdy na ciężarówki w ogóle a z naczepami
                                                    w szczególności big_grin
                                                    Ale wszystko jeszcze przede mną smile))
                                                  • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 23:03
                                                    Trzymam w takim razie wszystkie kciuki za to "wszystko przed Tobą" smile Nawet u nóg! big_grin
                                                  • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 23:10
                                                    hardy1 napisał:

> Nawet u nóg! big_grin <

ciekawe jak to zrobisz ? tongue_out

• hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 23:35
                                                    No jak to jak? Ktoś musi mi pomóc trzymać...big_grin
                                                  • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 23:37
                                                    ciekawe kto by się odważył tongue_out
                                                  • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 22.03.11, 00:19
                                                    ...za moim przyzwoleństwem znajdzie się odważna...osoba...wink
                    • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 11:12
                      bać się spania pod namiotem ??? co za herezje opowiadasz !, przeca ja harcerką byłam ! big_grin

oj tam od razu hotele, jak wagary to wagary ! big_grin
                      • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 11:24
                        Oooo...nie boi się spania pod namiotem smile
                        To popatrz sobie jakie miałem widoki z namiotu przez kilka lat z rzędu...co roku około miesiąca pod namiotem tam przebywałem i całe jeziorko do pływania miałem. Pod duuużym namiotem, nawet z elektryką, świeżutkim wiejskim mlekiem i jajeczkiem "od dziobiących a nie klatkowych" big_grin
                        picasaweb.google.com/zetbeka/WidokiZMazur2009#
                        (jak klikniesz u góry po lewej "moje zdjęcia" to zobaczysz jak wygląda kminkówka wink)
                        • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 16:50
                          Ja od pierwszej klasy szkoły podstawowej jeździłam na obozy nad morze lub jeziora smile. Niby nie rok w rok, ale pierwszy mój wyjazd był w 1 klasie smile
                          Zdarzyło się nawet - ale to już jako dorosłej osobie - , że byłam w gronie 3 osób śpiących w małej dwójce i był na 1,2,3 obrót, bo było tak ciasno, ale było suuuuuper big_grin

A z tą Twoją kminkówką to jest tak podobnie jak z tym: zobacz jaki mam samochód

https://i.frazpc.pl/pliki/2002/board_graf/1154520358383074.jpg

i co, wierzysz mi w to ? tongue_out
                          • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 17:34
                            Ja, jak pewnie się doczytałaś - jako dzieciak byłem RAZ I TYLKO RAZ na kolonii. Nie pozwalali się kąpać kiedy chciałem i jak długo chciałem! wink Byłem jeszcze na obozie rowerowym - tam już było normalniej smile Jednak wolałem wolność i sam decydowałem w wakacje - wyszedłem rano nad jezioro to wracałem wieczorem smile
                            O ciasnocie w namiocie mogę coś powiedzieć...i o jednoczesnym przewracaniu się na drugi bok...a nawet o spaniu na zmianę big_grin

Wierzyć w Twój samochód to uwierzę jak...no dobra! big_grin Wiem o co chodzi wink
                            W każdym razie pamiętaj o jednym - daję moje słowo że to moja kminkówka...a moje słowo świętsze wszystkiego innego. smile
                            • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 18:12
                              aaaaa, czyli trzeba było Ciebie poskromić ? wink
                              • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 18:15
                                Przecież się nie dałem na kolonii...jakoś wytrzymałem do końca ale jakiego czadu daliśmy po powrocie do domu!!! big_grin Kto czytał u mnie ten wie wink
                                (A właśnie - jedyne co mi dzisiaj wyszło to nowy wpis big_grin)
                                • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 18:28
                                  eeetam, na pewno kawę dobrą zrobiłeś, komuś rzekłeś dobre słówko i jakby tak pomyśleć, to z pewnością jeszcze coś się znajdzie smile
                                  • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 19:32
                                    ...o czym ty mówisz?! big_grin Miałem 9 czy 10 lat...czadu daliśmy świecami dymnymi w domach po powrocie big_grin
                                    • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 20:17
                                      ja mówię o dzisiejszym dniu a nie o ty co było nie wiem ile "ści" lat temu big_grin

• hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 20:44
                                        Aaa...dzisiaj to ja bym najlepiej kawę wylał na...głowę temu co sprzedał mi wadliwy NOWY akmulator...big_grin
                                        • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 21:21
                                          ZŁOŚLIWIEC big_grin
                                          • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 21:26
                                            Chciałaś rzec - niesamowicie spokojny cżłowiek...bo nie wylałem wink
                                            • eb13 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 21:32
                                              to było Niespotykanie spokojny człowiek tongue_out

a byłbyś zdolny do czegoś takiego ? smile
                                              • hardy1 Re: WIOSNA - doczekaliśmy się :))) 21.03.11, 22:01
                                                ...ależ ja nie mogę mieć synowej...więc mogę być tylko niesamowicie...wink

Czy byłbym zdolny do wylania kawy? Nie...im bardziej jestem wkurzony tym bardziej trzymam nerwy na wodzy...chyba że mogę wybuchnąć "bez szkodliwości a ku mojej zdrowotności"...wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka