jedyny.magdalena 08.01.08, 12:48 POSZUKUJE PILNIE DOBREGO ORTOPEDY DZIECIECEGO BEDE WDZIECZNA ZA KAZDE NAMIARY Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agam_0 Re: Dobry ortopeda dzieciecy Lublin 11.01.08, 20:20 Polecam doktora Mahomeda Salema z przychodni na Hipotecznej, ze skierowaniam wizyta bezpłatna oraz profesora Grzegorza Kandzierskiego w Sanitasie na Hempla wizyta kosztuje 80 zł z usg bioderek. Będziesz zadowolona. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lewsa Re: Dobry ortopeda dzieciecy Lublin 14.01.08, 17:41 Ja również polecam profesora Kandzierskiego, to bardzo dobry specjalista. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_79lublin Re: Dobry ortopeda dzieciecy Lublin 25.02.09, 11:11 Tylko nie doktor Salem z Hipotecznej to totalna porażka. Jego zachowanie w stosunku do pacjentów (szczególnie kobiet) pozostawia wiele do życzenia. Jak widać na tym forum nie jest to tylko moje zdanie. Poszliśmy z mężem i naszą 7 tygodniową córcią na kontrolne badanie ortopedyczne no i się zaczęło. Zapytał się czy dziecku na lewą stronę główka leci ja mu na to że nie tak się poprostu przeciąga bo cały czas spała na korytarzu a on do mnie z tekstem " Męża pytam " wgięło mnie na miejscu. Położył mała na brzuchu coś tam niewyraźnie burkną oczywiście na żadne pytanie nie odpowiedział przepisał małej majtki ortopedyczne i skierował do pielęgniarki z rejestracji. Kończąc tą wypowiedz dobra rada dla tego Pana doktora niech najpierw nauczy się dobrze polskiego jak chce leczyć polskie dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
aaga74 Re: Dobry ortopeda dzieciecy Lublin 19.01.08, 12:18 Polecam Leszka Gila przyjmuje w Intermedzie i w klinice ortopedii diecięcej na Chodźki, wizyta ok 70 zł na miejscu ma usg, od urodzenia córci chodzimy do niego na wizyty. Odpowiedz Link Zgłoś
doroy1 Re: Dobry ortopeda dzieciecy Lublin 24.01.08, 19:57 profesor Andrzej Gregosiewicz filaretów 6 Odpowiedz Link Zgłoś
szyszunka82 Re: Dobry ortopeda dzieciecy Lublin 25.01.08, 23:53 Jestem zdecydowanie za dr Kandzierskim, pełen profesjonalizm, żadnego naciągania na zbędne wizyty, czy "oprzyrządowanie", miły, rzetelny, polecam szczerze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hopla1 Re: Dobry ortopeda dzieciecy Lublin 26.01.08, 22:52 też polecam dr.Gila lub dr.okoński na Junoszy 49.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gosika3d Re: Dobry ortopeda dzieciecy Lublin 09.02.08, 23:40 Ja też polecam gorąco prof. Kandzierskiego, 4-krotnie operował mojego 6- letniego synka, lepszego nie spotkałam ortopedy, choć w szpitalu dziec. poznałam wszystkich...Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lubie_rolmopsy Re: Dobry ortopeda dzieciecy Lublin 12.02.08, 16:29 prof. Kandzierski-polecam. Byłam, sprawdziłam i jestem bardzo zadowolona :) Odpowiedz Link Zgłoś
asia-tuska Re: Dobry ortopeda dzieciecy Lublin 19.01.09, 17:41 A ktoś ma złą opinię o dr Kandzierskim? Bo mi polecano dr. Gila,każdy z rodziny tam chodzi, ale po przejrzeniu tego forum chyba zmienią na Kandzierskiego. Naprawdę go polecacie? Robi usg bioderek i ile bierze? Mogę prosić o nr. tel do zarejestrowania tam dziecka, jaki adres dokładnie? Odpowiedz Link Zgłoś
gorecko_1980 Re: Dobry ortopeda dzieciecy Lublin 18.02.08, 17:54 polecam dr GIl w Intermedzie na Junoszy www.intermed.net.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mamo79 Re: Dobry ortopeda dzieciecy Lublin 23.02.08, 13:25 Polecam dr Raganowicza.Przyjmuje w środy w LUXMEDzie na ul. Królewskiej Odpowiedz Link Zgłoś
pioziel Re: Dobry ortopeda dzieciecy Lublin 03.04.08, 00:47 Tez polecam Dra Raganowicza (Luxmed) ale i Dra Okonskiego (Intermed na Junoszy). Pomimo glosnych spraw jest swietnym fachowcem. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
mama_zuzi5 Re: Dobry ortopeda dzieciecy Lublin 30.05.08, 21:43 A ja jakoś do dr Gila nie mogę się przekonać. Chodziłam do niego w Świdniku prywatnie, bo do niedawna nie miałam za bardzo innej opcji. 5 minut i 90 zł. Pozazdrościć! Mówił naukowym językiem sądząc pewnie, że i tak nic z tego nie zrozumiem. A ja też naukowiec jestem :)))) tyle że z innej dziedziny i nieśmiałabym mówić do nie- fachowców tak, żeby mnie nie zrozumieli, bo nie uważam się za lepszą od nich, tylko dlatego, że jestem dr. Podsumowując, Pan dr jakoś mnie "na kolana nie powalił". Odpowiedz Link Zgłoś
kasiawzwp Re: Dobry ortopeda dzieciecy Lublin 09.06.08, 22:52 To prawda, mało kompetentny i naciąga na kasę! Odpowiedz Link Zgłoś
a_andzia28 Re: Dobry ortopeda dzieciecy Lublin 10.06.08, 13:03 Racja. Gil jest PRZEREKLAMOWANY. Szybko, szybko, nie wytłumaczy, a kaskę "czesze"...i za drzwi prawie wypycha, bo kolejka i następna kaska czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
konradwhite Re: Dobry ortopeda dzieciecy Lublin 02.07.08, 13:32 Słyszałem od wielu znajomych bardzo pozytywne opinie o dr Gilu i że ma duże doświadczenie w leczeniu wad ortopedycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
ecia203 Re: Dobry ortopeda dzieciecy Lublin 10.11.08, 22:15 Stanowczo nie polecam dr.Gila. Zgadzam się,że ten elegancki pan najwyraźniej goni za kasą. Byłam u niego z dzieckiem-niedowład lewej strony ciała;skrzywiona stopa-i na wstępie zadał mi pytanie:"To czego pani ode mnie chce?"Trochę dziwne...Potem bardzo pobieżnie obejrzał dziecko,ale nie dowiedziałam się niczego konkretnego choć mówił dużo,"uczenie" i szybko. Cała wizyta trwała niewiele więcej niż 5 minut chociaż pacjenci są zapisywani co 10. Jak dla nas była to wizyta pierwsza i ostatnia. Za to całkiem odwrotne wrażenia mam z wizyty u prof.Tomasza Karskiego.Dokładnie zbadał,wytłumaczył i ma super podejście do dzieci-moja 3-latka rzadko reaguje tak dobrze na badania lekarskie.Polecam!Znaleźć adres można wpisując nazwisko w wyszukiwarkę. Odpowiedz Link Zgłoś
ecia203 Re: Dobry ortopeda dzieciecy Lublin 10.11.08, 22:16 Zgadzam się całkowicie!!! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marylux Re: Dobry ortopeda dzieciecy Lublin 26.06.08, 14:30 Na pewno nie dr SALEM z Hipotecznej! Każdemu, rutynowo wciska pieluche ortopedyczną do noszenia. No i nic dowiedzieć się od niego nie można. Polcam dr SNELE z Junoszy. To super specjalista, poczytaj sobie o nim w necie. Do Lublina pzryjeżdża nie często, ale już już jest, to warto go złapać i pójść. Wizyta 100zł Odpowiedz Link Zgłoś
zuchatka Re: Dobry ortopeda dzieciecy Lublin 25.11.08, 00:58 nam nie wcisnal pieluchy ale chy a faktycznie bardzo "za schematem"... Odpowiedz Link Zgłoś
margot123 Re: Dobry ortopeda dzieciecy Lublin 27.06.08, 12:22 O nie, tylko nie Salem z Hipotecznej! Pierwszy raz byliśmy na kontroli prywatnie w Luxmedzie i wszystko było ok. Nasza córeczka jest troszkę wcześniakiem, więc lekarz kazał kontrolować co dwa miesiące. Poszliśmy więc państwowo i Salem stwierdził, że słabe lewe bioderko i trzeba założyć pieluszkę ortopedyczną (dziennie ok. 20 h). Nic nie wyjaśnił, chyba kiepsko mówi po polsku, na moje pytania o użycie pieluchy, jakieś dokładniejsze wyjaśnienia, powiedział : tam, tam, to znaczy u pielęgniarki. Poza tym, na spłaszczenie głowki stwierdził, że tak będzie zawsze. Wkurzyłam się i poszłam ponownie do Luxmedu prywatnie, a lekarz wszystko mi pięknie opisał, wyjaśnił, pokazał na usg, narysował i się zdziwił, że tamtem przepisał pieluchę. Cytuję : swojemu dziecku bym w życiu nie zakładał. Oczywiście głowka też się naprostuje w swoim czasie. Po konsultacjach ze znajomymi rodzicami, okazało się, że wszystkim przepisywał pieluchę, kiedy nie było trzeba. Nie polecam!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-roman Re: Dobry ortopeda dzieciecy Lublin 11.09.08, 13:46 margot123 a u jakiego lekarza w Luxmedzie byliście???? Odpowiedz Link Zgłoś
cmsanus1 Re: Dobry ortopeda dzieciecy Lublin 16.09.08, 17:56 Centrum Medyczne SANUS zaprasza rodziców na wizytę u ortopedy dziecięcego połączoną z USG bioderek. Preluksacja objęta jest kontraktem z NFZ. Poradnia mieści się w Lublinie, ul. Kiwerskiego 3,tel.081 74 73 999, czynna pon-pt 8-20, sob 8-15. Odpowiedz Link Zgłoś
dolores12 Re: Dobry ortopeda dzieciecy Lublin 03.10.08, 21:05 Salem z Hipotecznej jest raczej antypatyczny, no i z tą pieluchą zapisywaną na wszelki wypadek szcególnie wszystkim dziewczynkom, to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
patianiolek Re: Dobry ortopeda dzieciecy Lublin 07.10.08, 09:42 Ja tez nie polecam dr Salema z Hipotecznej. Nieprzyjemny facet. Raz do niego poszliśmy, bo naszego lekarza nie było, jak mały miał ponad rok i miał sprawdzany chód - rzucił do dziecka gumowego pieska (zabawkę), brudną, rzucił dziecku jak do psa i powiedział "weź sobie". Dziecko oczywiście nie chciało takiej zabawki i nie chciało po nią iść, potem przekonaliśmy go żeby przyszedł do mamy i taty. Ja chodziłam na Hipoteczną do dr Łapińskiego, bardzo miły lekarz, pracuje w tym samym gabinecie do dr Salem, ale jest zupełnie inny niż tamten. I mogę go polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_net Re: Dobry ortopeda dzieciecy Lublin 07.10.08, 23:18 Potwierdzam,tylko nie dr Salema!Nie kwestionuję jego profesjonalizmu tylko podejście do pacjenta.Byłam u niego raz i kiedy kazał wycierać mi podłogę brudną szmatą niewiadomego pochodzenia w momencie gdy dziecko nasikało na podłogę po zdjęciu pieluszki(2 miesięczne)a potem nie pozwolił mi umyć rąk tylko kazał dalej rozbierać dziecko to razem z mężem wyszliśmy z gabinetu... Odpowiedz Link Zgłoś
zuchatka Re: Dobry ortopeda dzieciecy Lublin 25.11.08, 01:02 slyszalam same zalety o dr Lapinskim-ale sie rozczarowalam na poczatku...wizyta "byle szybciej", bez wyjasnien, bez checi odpowiedzi-jedynie cos mruknal na pyt... na ocenie chodu tez trafilam do niego-juz lepiej bylo-ale w jakies wyjasnienia tez nie wszedl... tyle ze mala zajal zabawka:) Odpowiedz Link Zgłoś
fochna1 Re: Dobry ortopeda dzieciecy Lublin 25.11.08, 01:45 polecam dr Raganowicza, przyjmuje też w Top Medicalu, miły, profesjonalny z fajnym podejściem do dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
kingusia2008 Re: Dobry ortopeda dzieciecy Lublin 25.11.08, 13:19 a moze polecicie jakiegos ortopede co przyjmuje gdzies w przychodni a nie tylko prywatnie? najlepiej lsm, czuby i sasiednie dzielnice. Odpowiedz Link Zgłoś
mic-hag Re: Dobry ortopeda dzieciecy Lublin 26.11.08, 12:28 popieram opinie rodziców na temat Gila kocha kasę a pacjentów traktuje jak dojne krowy Odpowiedz Link Zgłoś
asia-tuska Re: Dobry ortopeda dzieciecy Lublin 19.01.09, 17:42 A ktoś ma złą opinię o dr Kandzierskim? Bo mi polecano dr. Gila,każdy z rodziny tam chodzi, ale po przejrzeniu tego forum chyba zmienią na Kandzierskiego. Naprawdę go polecacie? Robi usg bioderek i ile bierze? Mogę prosić o nr. tel do zarejestrowania tam dziecka, jaki adres dokładnie? Odpowiedz Link Zgłoś
aniaizoo Re: Dobry ortopeda dzieciecy Lublin 06.03.09, 10:24 Polecam prof. Kandzierskiego. Polecam też prof. Karskiego. Obydwaj świetni fachowcy, ale nie tylko. Mają także niesamowite podejście do dzieci. Nie wyszukują dzieciom chorób na siłę, nie wyciagają kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
gyokuro Re: Dobry ortopeda dzieciecy Lublin 06.03.09, 11:36 No nie wiem, czy nie wyszukują - mojemu dziecku doktor Karski przepisał pieluszkę tak profilaktycznie - bo USG było w normie. Julek założył pieluchę chyba ze dwa razy. A bioderka były i są w porządku. No i witaminę D3 to najlepiej podawać w podwójnej dawce według niego. Co do doktora Kandzierskiego się nie wypowiadam, bo nie miałam przyjemności. Odpowiedz Link Zgłoś
wessen Re: Dobry ortopeda dzieciecy Lublin 09.03.09, 13:35 polecam dr. Tarczyńska - obecnie gabinet prywatny na głębokiej usg w miare potrzeby na miejscu, a Raganowicz potrafi na korytarzu prywatnie "przyjąć" kasę wziął - diagnozy zadnej Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka1-21 Re: Dobry ortopeda dzieciecy Lublin 30.06.09, 17:03 Słyszałam, że bardzo dobry jest Jacek Madej z przychodni Sanus, przyjmuje też na Sowińskiego. Moze wiecie coś o nim? Odpowiedz Link Zgłoś
agajan3 Baher ??? 10.03.09, 17:43 może ktoś może coś o nim powiedzieć ? byłam dwa razy i nie jestem do końca przekonana... gil raczej mało przyjemny... Odpowiedz Link Zgłoś
edoro Re: ortopeda BACHER miało być :) 26.04.09, 23:41 chodzimy do niego pół roku (3-4 wizyty) Wygląda na dobrego fachowca, miły, chętnie odpowiada na pytania. Nie mam żadnych zastrzeżeń- nawet przy lekko wiotkim bioderku nie przepisywał pieluchy czy innych aparatów tylko kazał szeroko nosić dziecko (u nas w chuście wiązanej :) i kłaść na brzuchu i na następnej wizycie okazało się że już lepiej jest... ten z Hipotecznej od razu dałby pieluchę (kiedyś chodziliśmy i do niego) No i do dr Bachera nie ma takich kolejek jak na Hipotecznej- mozna się telefonicznie wcześniej umówić bez problemu. Ogólnie ok! Odpowiedz Link Zgłoś
agusiek24 A dr Pająk z Kompozytorów? 29.06.09, 21:05 Witam! Ja też poszukuje opinii na temat dobrych ortopedów dziecięcych w Lublinie, głównie chodzi mi o opinie na temat dr Pająka z Kompozytorów. Może ktoś tam chodzi ze swoim maleństwem? My byliśmy raz i mamy mieszane uczucia. Dlatego proszę o opinie i może ktoś coś wie na temat innych ortopedów, przyjmujących w tamtej przychodni,. Bardzo proszę o opinie. Dziękuję z góry i pozdrawiam serdecznie:-) Aga i Kajtek:-) Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka1-21 Re: A dr Pająk z Kompozytorów? 30.06.09, 17:07 Słyszałam, że bardzo dobry jest Jacek Madej z przychodni Sanus (są też wizyty na NFZ), przyjmuje też na Sowińskiego. Może wiecie coś o nim? Odpowiedz Link Zgłoś
kingusia2008 Re: A dr Pająk z Kompozytorów? 01.07.09, 13:32 Ja chodze z mala do Madeja na Kiwerskiego w Sanusie.Bardzo fajny i rzeczowy lekarz.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś