Dodaj do ulubionych

Generał Kamiński upamiętniony

17.08.03, 22:09
żeby miejsca pracy oraz nowe firmy przybywały w takim tempie
jak pomniki i tablice pamiątkowe to Lublin byłby najbardziej
rozwijającym się miastem Polski!!!

A co z kopcem, Będzie czy nie????

Pozdrawiam!!! :)
Obserwuj wątek
    • antympk Re: Generał Kamiński upamiętniony 17.08.03, 22:13
      a feee, oczywiscie klecha, a nawet dwoch musialo pokropic
      kropidlem za "co laska" - czy oni nie maja umiaru ??
    • Gość: Stach Re: Generał Kamiński upamiętniony IP: w3cache:* / 192.168.0.* 17.08.03, 22:22
      Wyjątkowe z was skur...ny.
      Opluwając wszystko i wszystkich nie dziwcie się że na was plują...
      • jetbang Re: Generał Kamiński upamiętniony 17.08.03, 22:38
        chleba, wina i igrzysk!!!

albo pochody pierwszomajowe, rąsia buźka goździk order???

A może pracy i spokojnej przyszłości i normalnego życia????

• Gość: wisia Re: Generał Kamiński upamiętniony IP: 217.97.175.* 17.08.03, 22:40
        Stachu... chyba nikt nie mowi zle o generale Franciszku Kaminskim, wiecej
        nawet... moznaby dzisiaj sobie zyczyc takiej duszy i takiej postawy u obecnych
        PSL-owcow... Przyznasz to, prawda??? Wiec dlaczego obrzucasz ich blotem tylko
        za to, ze wyrazili zdanie o 'pokropku'? Czy ta nowa ceremonia 'czapkowania' i
        zaczynania kazdego artykulu od: Odbyla sie msza sw. lub: ksiadz poswiecil ....
        Tobie nic nie przypomina????
        A moze te 'Twoje Skurwysyny' to pod calkiem innym adresem .... moze nie umiem
        odczytac Twoich intencji??????

Pozdrawiam
      • antympk Re: Generał Kamiński upamiętniony 17.08.03, 22:41
        dzieki za komplement, ale wiesz nie rozumiem co tam robili wyslannicy arcy z
        kropidlami w dloniach ? czy oni musza sie wpieprzac na kazda uroczystosc ??
        rozumiem ze byly wladze samorzadowe, wladze lublina kombatanci i cala reszta,
        a klecha jak chce sobie pojsc czemu nei pojdzie sobie tam prywtanie tylko od
        razu kropic, czy kurwa wszystko w tym chorym kraju musi byc przez pokropione,
        od malego pomnika na supermarkecie skonczywszy ??
        nie mam nic przeciwko temu pomnikowi, postawili fajnie, niech stoi, mam za to
        wiele przeciwko wpierdalaniu sie 'man in balck' z kropidlami na kazda
        uroczystosc panstwowa czy nawet prywatna, jaka jest budowa supermarketow !!
      • Gość: wisia I jeszcze jedno Stachu... IP: 217.97.175.* 17.08.03, 22:46
        Jakos brakuje mi Ciebie, zwiazkowca i styropianowca (wszak takim sie
        oglaszasz...????) w batalii o bilety sieciowe dla mieszkancow Lublina? Czy
        Twojej solidarnosci starcza tylko dla moznych tego swiata, a brakuje dla
        mieszkancow biedniejacego miasta?????
        • Gość: Stach Re: I jeszcze jedno Stachu... IP: w3cache:* / 192.168.0.* 17.08.03, 23:19
          Gość portalu: wisia napisał(a):

> Jakos brakuje mi Ciebie, zwiazkowca i styropianowca (wszak takim sie
          > oglaszasz...????) w batalii o bilety sieciowe dla mieszkancow Lublina? Czy
          > Twojej solidarnosci starcza tylko dla moznych tego swiata, a brakuje dla
          > mieszkancow biedniejacego miasta?????
          Wisiu, w batalii o bilety sieciowe powiedziano na tyle dużo i mądrze że uznałem
          iż to jest wystarczające (pomijając fakt, że nie korzystam z usług MPK). Swego
          życiorysu się nie wstydzę ale megalomanem też nie jestem, więc nie rozumiem
          Twojej ironii w stwierdzeniu, iż solidaryzuję się wyłącznie z możnymi tego
          świata. Poprostu uważam, że czas transformacji ustrojowej jeszcze się nie
          skończył a wpływy poprzedniego ustroju jeszcze długo będą nam skutecznie
          przeszkadzały w dążeniu do pełnego rozkwitu Rzeczpospolitej.
          • Gość: Stach Re: Pomniki i pokropek... IP: w3cache:* / 192.168.0.* 17.08.03, 23:32
            Jetbang nie pisał nic o "pokropku" lecz o inicjatywie stawiania pomników i
            tablic pamiątkowych.
            Nigdy w historii nie było takiego miejsca na ziemi gdzie możnaby śmiało
            powiedzieć że jest taki wielki dobrobyt iż teraz możemy sobie pozwolić na
            postawienie pomnika. A jednak pomniki ustawiano, powstają i będą stawiane. I
            nikt tego nie zmieni. A argumenty przeciw są od wiek wieków takie same...
            A co do "pokropku" to zależy on wyłącznie od tego, czy dana organizacja zwróci
            się do "czarnych" z prośbą o to czy też nie. Jedni to robią z potrzeby serca
            inni "bo tak trzeba". A więc pretensje należy kierować do organizatorów a nie
            do "czarnych".
            • Gość: wisia Re: Pomniki i pokropek... IP: 217.97.175.* 18.08.03, 00:36
              no comments Stachu... widze, ze nie stac Cie na szczerosc...
              • Gość: Stach Re: Pomniki i pokropek... IP: w3cache:* / 192.168.0.* 18.08.03, 00:54
                Każdy widzi to co chce zobaczyć.

pozdr.
            • dociek Re: Pomniki i pokropek... 18.08.03, 01:42
              Nie mam nic przeciwko uhonorowaniu gen. Kamińskiego, ale osobiście wolę
              inne "pomniki", przykładowo - Centrum Zdrowia Dziecka, czy chociażby,
              zrealizowanie wreszcie odbudowy Teatru Starego. Co do włączania do wszystkich
              bez wyjątku ceremonii, a zwłaszcza tych o charakterze państwowym, obrzędowości
              religijnej, mam znane już na tym forum, swoje negatywne zdanie. Nie będę się
              więc powtarzał.
            • jetbang Re: Pomniki i pokropek... 18.08.03, 05:56
              Mi jedynie chodziło o to żeby się skupić na tworzeniu miejsc pracy i rozwoju
              ekonomicznym naszego grodu nie zaś na tworzeniu nowych dziwactw w postaci
              kopców i wyszukiwaniu kolejnych historycznych osób by ich uczcić pomnikiem
              bądź tablicą!!!!

A cóż to że czarna (czasami brązowa -Bóg raczy wiedzieć która jest gorsza)
              mafia wtyka wszędze swoje pazurki jest oczywiste i niekoniecznie wymaga
              ponownego wyciągania!!! Przyjrzyjcie się ile tekstów z dzisiejszej GW jest
              związane z czarną mafią!!!

Czyżby gazeta "koszerna" w lublinie stała się oddziałem lubelskigo Naszego
              Dziennika????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka