Dodaj do ulubionych

STRAJK w TESCO lublin?

05.02.08, 12:02
Zwracam się z apelem do wszytkich pracowników którzy mają myślą o
normalnym , stabilnym życiu swoim i swoich dzieci. Zostala zlożona
petycja na ręce Dyrektora Tesco w sprawie podwyżek,w razie odmowy
prosimy przemyśleć swoją reakcję na strajk. Ważne żeby wszyscy razem
podeszli do sprawy i wtedy mamy szansę na godne życie a nie żebranie
jak dotychczas. Nie uszczęsliwią nas podwyżki 0,20 groszy żądamy
netto 700 zloty dla każdego pracownika - w innym przypadku strajk -
a wierzcie mi z informacji jakich wyniki Tesco Liczy na rozwój
miasta Lublin z planowanej budowy lotniska więc im zależy by nie
pasc i oddać pole innemu supermarketowi
Proszę o skonsultowanie się wśród znajomych i razem podejmijmy
decyzję czy chcemy nadal jeść suchy chleb czy nie-pomyślcie o
dzieciach.....Wszystko drożeje, mieszkania w górę ..naprawdę chcecie
żyć bez perpektyw? To nam oferują wspaniali Anglicy? Państwo nam nie
pomoże musimy Postawić się SAMI!!!
Nie dajmy się wreszcie wykorzystywać w swoim kraju!!!

Obserwuj wątek
    • Gość: aron Re: STRAJK w TESCO lublin? IP: *.lublin.enterpol.pl 05.02.08, 16:45
      złóżcie wypowiedzenia z pracy zamiast strajkować
      • Gość: ktos Re: STRAJK w TESCO lublin? IP: *.resetnet.pl 06.02.08, 20:41
        to ile teraz zarabiacie w tym tesco i na jakich stanowiskach? nie
        rozumiem wy chcecie zarabiac 700netoo czy chcecie podwyzli 700netto?
        bo to różnica prosze o odp...
    • sothink Re: STRAJK w TESCO lublin? 06.02.08, 20:51
      Strajk? Ten kraj nie jest normalny. Tesco to nie spółka skarbu państwa żeby
      strajkować, przecież to niepoważne jest. Jak się nie podoba to trzeba zmienić
      pracodawcę. Co za polska mentalność. Wstyd.
      • Gość: m Re: STRAJK w TESCO lublin? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.08, 13:05
        To nie jest spółka skarbu państwa ale zagranicznej spółki. Strajk
        jest szykowany i większych zarobków nikt nie chce od skarbu państwa
        ale od pracodawcy (tesco). Większośc osób nie chce zmienic pracy
        zeby lepiej zarabiac. Też pracowałem na hali sprzedarzy i wiem że to
        nie jest taka fajna praca gdy trzeba się uśmiechac do osob ktore
        zawracaja tylek o wszystko co im do glowy wpadnie. Czasami
        przeklinają, smieja się, grożą, albo zdażyło się też ze została
        bobita pracowniczka na sklepie przez klientkę która przyjechała po
        prześcieradło i go nie bylo. WSTYD jest miec taką mentalnosc jak
        poprzednia osoba która jest ograniczona umysłowo i narzeka na innych
        a nie widzi jaka sama jest. Po co to komentowac jesli nie znasz się?
        Ciesz się że Ty zarabiasz bardzo duzo tyś zł a to że inni chcą mie
        trochę więcej nie jest w żaden sposób zabierane z twojego portwela.
        Czy może boisz się że w niedziele po kosciele jak co tydz nie
        będziesz mógł zrobic zakóbów bo bedzie strajk?
        • aron2004 Re: STRAJK w TESCO lublin? 13.02.08, 13:23
          jeżeli TESCO będzie nieczynne to zrobimy zakupy w innym sklepie
          • Gość: Hanuś Re: STRAJK w TESCO lublin? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 23:27
            Życze powodzenia z tym robieniem zakupów.Zastanawia mnie jedno
            dlaczego wybieracie kochane tesco a nie robicie zakupów w innych
            supermarketach jak sie tak odgrażacie.Jak ktoś jest chętny to się
            zamienię bo za niespełny tysiac zlotych nie bede obslugiwala
            niektórych klientów (chamów i gburów) ktorzy nie wiedza czego chca
            oraz nie będę słuchac wyzwisk pod moim imieniem.Wiec ci ktorzy pisza
            ze powinnismy sie zwolnic z pracy sadze ze nie wiedza o czy mowi a
            jak cos nie pasuje to zapraszam na dzial to dowiecie sie o co chodzi
            i bedziecie spie......c z tego sklepu tam gdzie pieprz rosnie
            pozdrawiam
      • tajnos.agentos Re: STRAJK w TESCO lublin? 13.02.08, 13:22
        To w "normalnych" krajach wolno strajkować tylko w spółkach skarbu
        państwa??? Powiedz to "nienormalnym" Francuzom, Niemcom, Włochom...
        :-DDD
        • Gość: m Re: STRAJK w TESCO lublin? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.08, 11:02
          To jak nie w państwowej firmie można szukac nowej pracy i pracodawcy
          tak samo pielegniarki moga szukac nowej pracy jak tak malo
          zarabiaja??!!
          • aron2004 Re: STRAJK w TESCO lublin? 14.02.08, 11:40
            pracodawca moze szukać nowych pracowników, jeżeli obecni grożą
            strajkiem. To normalne.
            • tajnos.agentos Re: STRAJK w TESCO lublin? 14.02.08, 11:51
              Jeśli pracodawcy przeszkadzają pracownicy, zawsze może zwolnić
              pracowników i robić samemu - będzie taniej i przyjemniej. Może też
              złąpać się za szpadel albo miotłę i wziąć do uczciwej roboty.
              Najwyższy czas zacząć egzekwować obowiązujące prawo, także a nawet
              przede wszystkim prawo pracy, by wreszcie słowo "przedsiębiorca" nie
              znaczyło tyle, co złodziej i oszust. Dość tolerowania firm
              prowadzonych przez dyletantów i oszmaniarzy, istniejących tylko
              dzięki przekrętom, łamaniu prawa oraz półoficjalnym dotacjom z
              podatków uczciwszej części społeczeństwa.
              • okon26 Re: STRAJK w TESCO lublin? 14.02.08, 12:13
                Całym sercem solidaryzuje sie z pracownikami tesco. pracowałam tam
                od pierwszego dnia. pamietam jeszcze pusta hale która towarowalismy.
                poczatki były piekne. pierwszy miesiac z premia łał dostałam wtedy
                900zł. cieszyłam sie jak dziecko ale to tylko pierwszy miesiac.
                pozniej to juz tylko harówka za 5oo zł. umowa na pół etatu a
                pracowało sie nawet po10 godzi. wytrzymałam tam póltora roku.
                • Gość: kiedyś Wtesco Re: STRAJK w TESCO lublin? IP: 62.153.75.* 06.03.08, 12:32
                  jesli pracowałas 10 h to mialas płacone nadgodziny i o co ten
                  płacz :)
              • aron2004 Re: STRAJK w TESCO lublin? 14.02.08, 12:45
                jeżeli pracownicy TESCO uważają, że pracodawca łamie prawo to
                1. niech złożą doniesienie do prokuratora
                2. niech złożą wymówienia z pracy

proste
                • tajnos.agentos Re: STRAJK w TESCO lublin? 14.02.08, 12:51
                  Jeśli pracodawcy przeszkadzają pracownicy, niech ich nie przyjmuje,
                  tylko pracuje sam. Jeśli pracodawca łamie prawo - zawiadomienie o
                  popełnieniu przestępstwa lub wykroczenia jest rzeczą naturalną. Od
                  tego właśnie są związki zawodowe - nie tylko od zbiorowych modłów,
                  polityki i wysyłania ludzi do pana Ministra, by kazał więcej płacić
                  za świnie. Proste.
                  • aron2004 Re: STRAJK w TESCO lublin? 14.02.08, 13:04
                    żeby zawiadomić odpowiednie służby o domniemanych
                    nieprawidłowościach w firmie nie trzeba związków zawodowych. MOże to
                    zrobić każdy pojedynczy pracownik.
                    • tajnos.agentos Re: STRAJK w TESCO lublin? 14.02.08, 13:33
                      Zorganizowany pracownik może to zrobić znacznie lepiej i
                      skuteczniej. Proste.
                      • Gość: aron Re: STRAJK w TESCO lublin? IP: *.lublin.enterpol.pl 14.02.08, 14:22
                        jeżeli ktoś chce zakładać związki zawodowe w firmie, to znaczy że mu
                        się praca w tej firmie nie podoba. A jak mu praca się nie podoba to
                        niech się zwolni.
                        • tajnos.agentos Re: STRAJK w TESCO lublin? 14.02.08, 14:46
                          Jeżeli komuś w firmie przeszkadzają pracownicy - niech ich nie
                          przyjmuje, tylko pracuje sam. Będzie taniej i wygodniej.
                          • Gość: aron Re: STRAJK w TESCO lublin? IP: *.lublin.enterpol.pl 14.02.08, 15:50
                            tajnos.agentos napisał:

> Jeżeli komuś w firmie przeszkadzają pracownicy - niech ich nie
                            > przyjmuje, tylko pracuje sam. Będzie taniej i wygodniej.

jeżeli komuś nie odpowiada praca w firmie - niech się zwolni
                          • sothink Re: STRAJK w TESCO lublin? 14.02.08, 18:21
                            Nie ma przymusu pracy w firmie TESCO Polska Sp. z o.o. !!!
                            Niezadowolony pracownik powinien zmienić pracodawcę i tyle. Jeżeli pracodawca
                            oferuje zbyt małą pensję to ludzie przejdą do innych firm i będzie miał kłopoty
                            z zatrudnieniem. Po co strajk? Chyba że pracownicy na kasie chcą zarabiać 10 tyś
                            złotych, a to już śmiech na sali.
                            • Gość: aaa Re: STRAJK w TESCO lublin? IP: *.swidnica.mm.pl 20.02.08, 19:47
                              Faktycznie wogole nie trzeba pracowac, bo nie ma takiego przymusu, tylko jedno
                              podstawowe pytanie za co bedziemy zyć?????
                              • sothink Re: STRAJK w TESCO lublin? 20.02.08, 21:03
                                Nie ma przymusu pracy w firmie Tesco Polska sp. z o.o., należy zmienić
                                pracodawcę, a jak nic nie odpowiada to założyć własną działalność gospodarczą.
                                • polf7 Re: STRAJK w TESCO lublin? 20.02.08, 21:08
                                  sothink napisał:

> Nie ma przymusu pracy w firmie Tesco Polska sp. z o.o., należy zmienić
                                  > pracodawcę, a jak nic nie odpowiada to założyć własną działalność gospodarczą.

A co ty wiesz o życiu szczeniaku mam własną Firmę i ludziom na pewno nie płacę
                                  7zł na rękę tylko około 2,5tyś a moja mama robi w Tesco i dostaje niestety 800zł
                                  a nie mogę jej u siebie zatrudnić bo ja w branży budowlanej a co ona by tam
                                  robiła ??????????? tak że skończ z bzdetami!!!!!!!! A strajk w Tychach dziś
                                  wyszedł perfekcyjnie
                                  • sothink Re: STRAJK w TESCO lublin? 20.02.08, 21:20
                                    Pieprzysz bzdury takie ze się zygać chce, jak mamie nie odpowiada Tesco to niech
                                    przejdzie do Carrefoura czy innej firmy. Ponadto może nawet w kiosku pracować.
                                    Zresztą nie ucz mnie o życiu, bo ja sobie całkiem dobrze poradziłem.
                                    • polf7 Re: STRAJK w TESCO lublin? 20.02.08, 21:23
                                      sothink napisał:

> Pieprzysz bzdury takie ze się zygać chce, jak mamie nie odpowiada Tesco to niec
                                      > h
                                      > przejdzie do Carrefoura czy innej firmy. Ponadto może nawet w kiosku pracować.
                                      > Zresztą nie ucz mnie o życiu, bo ja sobie całkiem dobrze poradziłem.

Właśnie widać jaki jesteś tępy S K U R W Y S Y N i P I E R D O L N I Ę T Y nowo
                                      bogadzki ty gó.. wiesz o życiu napewno byłeś na saksach i na pomywaku ..eś
                                      • polf7 Re: STRAJK w TESCO lublin? 20.02.08, 21:25
                                        polf7 napisał:

> sothink napisał:
                                        >
                                        > > Pieprzysz bzdury takie ze się zygać chce, jak mamie nie odpowiada Tesco t
                                        > o niec
                                        > > h
                                        > > przejdzie do Carrefoura czy innej firmy. Ponadto może nawet w kiosku prac
                                        > ować.

przepraszam bardzo za słowa porządnych forumowiczów a nie napinaczy
                                        > > Zresztą nie ucz mnie o życiu, bo ja sobie całkiem dobrze poradziłem.
                                        >
                                        > Właśnie widać jaki jesteś tępy S K U R W Y S Y N i P I E R D O L N I Ę T Y nowo
                                        > bogadzki ty gó.. wiesz o życiu napewno byłeś na saksach i na pomywaku ..eś
                                      • sothink Re: STRAJK w TESCO lublin? 20.02.08, 21:28
                                        Nie miałem potrzeby na saksy jechać, w przeciwieństwie do takich malkontentów
                                        jak ty, podziałałem; porobiłem kursy, zdobyłem kwalifikacje i finalnie dobrą pracę.
                                        Weź się w garść i zacznij działać, a nie chromol jak jakiś cieć bezzębny.
                                        Za takich jak ty polska się musi wstydzić.
                                      • Gość: Cuurre Re: STRAJK w TESCO lublin? IP: *.171.160.2.crowley.pl 21.02.08, 09:24
                                        Polska mieszkam w polsce. Język obu Panuf żółcią spływający. Może za 100 lat ten kraj wyzwoli się z socjalistycznej mentalności. Póki co każdy każdego na cokolwiek.
                                    • Gość: gość Re: STRAJK w TESCO lublin? IP: *.toya.net.pl 05.03.08, 11:57
                                      Wszędzie jest taki sam bałagan,hipermarkety płacą bardzo mało i ludzi mają za nic.
                                  • sothink Re: STRAJK w TESCO lublin? 20.02.08, 21:24
                                    a co? mama nie może np. biura posprzątać, przecież to żaden wstyd sprzątać u syna
                                    • tajnos.agentos Re: STRAJK w TESCO lublin? 21.02.08, 07:50
                                      Do sprzątania biura zatrudnia się za 500 zł na umowę o dzieło albo
                                      kupuje usługę w wyspecjalizowanej firmie.
                                  • Gość: dfgh Re: STRAJK w TESCO lublin? IP: 62.153.75.* 06.03.08, 12:36
                                    hahaha ale sie uśmiałem, ludziom płacisz ponad 2000 a matka zasuwa
                                    za 800 w tesco? "kapitalisto" zatrudnij matkę zamiast
                                    tych "fachowców" :) kolejna s.c. w statystykach GUS
                                • Gość: gość Re: STRAJK w TESCO lublin? IP: *.toya.net.pl 05.03.08, 11:55
                                  Chyba jesteś prezesem firmy TESCO.
                            • Gość: gość Re: STRAJK w TESCO lublin? IP: *.toya.net.pl 05.03.08, 11:54
                              Tesco zatrudnia białych murzynów,najprościej powiedziec zwojnij się,wtedy inne osoby pracują za 2 lub 3 osoby.Pensja nie jest wypłacana w stosunku do pracy nawet za jedną osobę.Napewno nie ma przymusu,ale potem zatrudnia się ludzi z łapanki,każdego kto się da.Popracuje trochę i się zwolni bo takiej pracy za te pieniądze nie będzie wykonywał.I koło się zamyka.
                        • Gość: aaa Re: STRAJK w TESCO lublin? IP: *.swidnica.mm.pl 20.02.08, 19:44
                          Człowieku aron ty chyba czegoś nie rozumiesz, niektórzy ludzie utozsamiaja sie z
                          ta firma, pracuja w niej od poczatku, maja zgrana fantastyczna ekipe, jednak
                          maja dosc takiego traktowania przez zarzad, powiedzmy sobie szczerze traktuja
                          nas jak bande robotow, ktorzy nie maja rodzin, nie musza jesc, ani oplacac
                          czynszow. Jestem ciekawa czemu nie podoba ci sie nasz strajk, czyzby pod nickiem
                          aron kryl sie ktos z zarzadu?
                          • sothink wstyd 20.02.08, 20:57
                            Złóżcie masowo wypowiedzenia to zarząd zmięknie, tak się robi w cywilizowanych
                            krajach. Dyrektor handlowy w mojej firmie (Niemiec), stwierdził że strajk tego
                            typu w Tesco w Niemczech byłby nie do pomyślenia w ogóle, do tego byłby
                            społecznie potępiony. Chyba tylko w Polsce dochodzi do takich sytuacji jak
                            strajk w Tesco, wstyd na całą Europę. Niemcy to odbierają jako przejaw lenistwa
                            oraz braku dyscypliny i uważam że mają rację.
                            Mam nadzieję, że we Wrocławiu nie dojdzie do takich strajków ponieważ przy tej
                            podaży pracy byłby to kolosalny absurd oraz poważny sygnał ostrzegawczy dla
                            inwestorów.
                            ps.
                            Ja np. złożyłem wypowiedzenie po czym przeszedłem do firmy(obecnej) oferującej
                            lepsze warunki, proponuje abyście zrobili tak samo jak cywilizowani ludzie.
                            • Gość: bosman to dlaczego sothinku.... IP: *.lublin.mm.pl 20.02.08, 21:02
                              w Niemczech strajkują np. kolejarze?
                              • sothink bosmanku 20.02.08, 21:16
                                Ponieważ są bardzo małe możliwości zmiany pracodawcy w tym mocno specjalizowanym
                                zawodzie kolejarza, nie sądzisz? Masz Deutsche Bahn AG i koniec. Są jakieś
                                prywatne koleje gdzieś tam, zresztą silnie koncesjonowane, ale to i tak by się
                                wiązało ze zmianą miejsca zamieszkania. Ponadto Bosmanku, jak jesteś kolejarzem,
                                to nie zmienisz już zawodu, nie po to się uczyłeś i zbierałeś doświadczenie żeby
                                potem koparką jeździć. Generalnie, praca w Tesco nie wymaga żadnych
                                kwalifikacji, jak komuś się nie podoba to może przejść do innej firmy handlu
                                detalicznego, albo całkowicie branże zmienić, zdobyć kwalifikacje itd. Jest
                                mnóstwo możliwości.
                                • Gość: bosman sothineczku IP: *.lublin.mm.pl 20.02.08, 21:26
                                  a co to ma do rzeczy w zwiazku z Twoimi argumentami
                                  dot. "śmieszności" strajku w Tesco? Ci ludzie są w podobnej sytuacji
                                  co niemieccy kolejarze ze względu na szczupłośc rynku pracy,
                                  zwłaszcza na wschodzie. Poza tym Tesco łamie prawa pracownicze i to
                                  jest istota sporu. Nie wolno ustepować komuś kto amie prawo i okrada
                                  cię. Jak bandzior wali cię w mordę to oblizujesz sie i odchodzisz bo
                                  jest silniejszy czy zawiadamiasz prokuratora? Jak złodziej okrada
                                  cie to mówisz : "a weź, kupie sobie nowe" czy strzelasz?
                                  • sothink Re: sothineczku 20.02.08, 21:36
                                    Bosmanku, jeżeli łamie się prawa pracownicze to trzeba to zgłosić. Na Tesco
                                    zostanie nałożona kara. Jeżeli natomiast kara ma śmieszny wymiar, to znaczy że
                                    problemem jest polskie ustawodawstwo, a to już poważna sprawa.
                                    Jedynym argumentem który jestem w stanie zrozumieć to szczupłość rynku pracy,
                                    ale mimo to nie sądzę że jest tak źle. W cywilizowanych krajach składa się
                                    wypowiedzenia i przechodzi np. do konkurencji. Inną kwestią jest mentalność
                                    polskich managerów chcących się podlizać zagranicznemu szefostwu. Miałem kumpla
                                    we wrocławskim Auchanie, to właśnie przez ów zagrywki jakiegoś młodego idioty
                                    kierownika przeszedł do konkurencji.
                                    Bosmanku i pamiętaj że takie strajki to poważny sygnał dla inwestorów żeby
                                    trzymali się zdaleka. We Wrocławiu to jeszcze ujdzie, ale u Was gdzie potrzeba
                                    tak wielu inwestycji to fatalna reklama, nie sądzisz?
                                    • Gość: bosman Re: sothineczku IP: *.lublin.mm.pl 20.02.08, 21:41
                                      zapultałeś sie nieco - strajk w Tesco ma być nie tylko w Lublinie.I
                                      jeszcze jedno: skąd wiesz że nie zgłaszali? Może strajk jest
                                      sposobem na zwrócenie uwagi na sytuacje prawną w Tesco? Przypomnij
                                      sobie Biedronkę.
                                      • sothink Re: sothineczku 20.02.08, 21:51
                                        Niestety, oficjalnym postulatem strajkujących są żądania podwyżki płac, a nie
                                        kwestia prawna. Dlatego też postuluję aby złożyli wymówienia, wtedy zarządem
                                        zatrzęsie, to będzie znak dla zarządu i innych firm branży że z polskim
                                        pracownikiem trzeba się liczyć.
                                        Strajk dla każdego inwestora jest sygnałem, aby trzymał się z dala od takiego kraju.
                                        Mówię Tobie, że Niemcy nie rozumieją tego jak można strajkować w firmie handlu
                                        detalicznego, się pytają dlaczego nie zmienią pracodawcy.
                                        • polf7 Re: sothineczku 20.02.08, 22:02
                                          sothink napisał:

> Niestety, oficjalnym postulatem strajkujących są żądania podwyżki płac, a nie
                                          > kwestia prawna. Dlatego też postuluję aby złożyli wymówienia, wtedy zarządem
                                          > zatrzęsie, to będzie znak dla zarządu i innych firm branży że z polskim

Niestety oficjalnym powodem strajku są podwyżki ale także zawarcie zbiorowego
                                          układu pracy oraz poprawa warunków pracy i przestrzeganie BHP ale kto w mediach
                                          napisze o takich pierdołach najlepiej napisać tylko że chodzi o kasę niestety
                                          taka juz nasza polska jest
                                          > pracownikiem trzeba się liczyć.
                                          > Strajk dla każdego inwestora jest sygnałem, aby trzymał się z dala od takiego k
                                          > raju.
                                          > Mówię Tobie, że Niemcy nie rozumieją tego jak można strajkować w firmie handlu
                                          > detalicznego, się pytają dlaczego nie zmienią pracodawcy.
                                        • Gość: Cuurre Re: sothineczku IP: *.171.160.2.crowley.pl 21.02.08, 09:38
                                          Powstaje pytanie czy takim miastom jak Lublin są potrzebni tacy inwestorzy jak Tesco. Pytanie drugie co się dzieje z pieniędzmi zarobionymi przez taki supermarket. Uważanie, że tym wypada strajkować a tym nie, jest nie na miejscu a podpieranie się opinią, że niemcy tego nie rozumieją jest nie logiczne. Niemiec nie wyrzuci śmieci na ulice a Polak tak. Fakt faktem złożenie wypowiedzeń miało by większy sens.

To tylko moja prywatna opinia otwarta na kulturalny komentarz.
                                      • sothink Re: sothineczku 20.02.08, 21:56
                                        jest mi przykro że Polacy są traktowani jak śmieci, ale zapracowaliśmy sobie na
                                        to i taki strajk tylko umacnia wyobrażenia o Polakach jako o leniach i
                                        niezdyscyplinowanych dzikusach.
                                        • Gość: bosman Re: sothineczku IP: *.lublin.mm.pl 20.02.08, 22:06
                                          nie zgadzam się z Tobą ale mamy prawo do własnego zdania. Ja z racji
                                          zawodu mam na co dzień do czynienia z korporacjami i
                                          przedsiebiorcami depczącymi prawa pracownika i znam ten temat od
                                          podszewki.
                                          • sothink Re: sothineczku 20.02.08, 22:22
                                            Ja nie neguję prawa ludzi do lepszego życia, tylko uważam że egzekwujemy swoje
                                            prawa w fatalny sposób. Co do postrzegania, to u mnie w firmie Niemcy niby
                                            żartem się pytali czy też będziemy strajkować, bo jak coś to muszą ściągnąć
                                            jakieś posiłki z centrali, żeby nie było zastojów w pracy.
                                            Bosmanku, a czy nie uważasz że powinni złożyć wymówienia? Przecież to by tak
                                            zatrzęsło zarządem, że sami by zaproponowali podwyżki. Jak ja zmieniałem pracę i
                                            oświadczyłem że odchodzę to od razu dyrekcja zaproponowała renegocjację pensji,
                                            zmieniłem pracę dlatego że nie podobała mi się perspektywa spędzenia dwóch lat w
                                            Niemczech za żadne pieniądze.
                                            • Gość: bosman nie neguję że jest to jakiś sposób.... IP: *.lublin.mm.pl 20.02.08, 22:33
                                              tyle że do tego trzeba 100% solidarności załogi a tego się nie
                                              spodziewam. Tez kiedyś wygrałem w taki sposób jak Ty.
                                              • sothink Re: nie neguję że jest to jakiś sposób.... 20.02.08, 22:45
                                                Nawet jak dostaną jakąś podwyżkę to ci którzy strajkowali będą przez szefostwo
                                                gnojeni na każdym kroku, będzie jeszcze gorzej. Składając wymówienia i dostając
                                                podwyżki z woli zarządu byliby szanowani. A nawet jakby części pozwolili odejść
                                                to i tak przecież ów część pracowników przeszłaby do lepszych firm.
                                                Naprawdę Bosmanku, no nie rozumiem do końca tych strajkujących.
                                                • Gość: bosman Re: nie neguję że jest to jakiś sposób.... IP: *.lublin.mm.pl 20.02.08, 22:48
                                                  syty głodnego......
                                                  W sumie jest to jednak problem tych ludzi, stoją na rozdrożu.
                                                  • sothink Re: nie neguję że jest to jakiś sposób.... 20.02.08, 23:00
                                                    Życie nie jest łatwe, ale nie można stać na rozdrożu właśnie. Ludzie by chcieli
                                                    mieć więcej nic robiąc, taka pokomunistyczna mentalność.
                                                    Jeszcze jak mówiłem, w Lublinie, gdzie może faktycznie jest wąsko z pracą to
                                                    jeszcze ma jakieś uzasadnienie, ale we Wrocławiu to byłoby absurdem i przejawem
                                                    skrajnego lenistwa oraz fobii do zmian. Wiesz jeszcze czego w polskiej
                                                    mentalności nie dzierżę, że jedne grupy roszczeniowe mają w d... resztę. W np.
                                                    budżetówce wszyscy chcą podwyżek, ale nikt nie chce płacić większych podatków
                                                    ani odejść do prywatnych firm, bo na państwowym ciepła posadka 8-16 i zasuwać
                                                    nie trzeba (generalizuje oczywiście).
                                                  • Gość: bosman aby bezpiecznie zmienić pracę..... IP: *.centertel.pl 21.02.08, 15:14
                                                    trzeba mieć alternatywę, nie możesz stracić jedynego źródła
                                                    utrzymania. A niestety tak bardzo często jest że właśnie jej nie
                                                    masz.
                                                  • Gość: tomekjot Re: aby bezpiecznie zmienić pracę..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 15:19
                                                    No właśnie- a z tym wbrew pozorom nie jest łatwo.
                                                  • aron2004 Re: aby bezpiecznie zmienić pracę..... 21.02.08, 16:24
                                                    więc bosmanku otwórz sklep i stwórz tym ludziom alternatywę.

Daj im pensje 2 razy większe, zobaczymy jak ci pójdzie.
                                                    Powodzenia!
                                                    Aha nie zapomnij kupić hektarów, żebyś mógł płacić KRUS.
                                                  • tomekjot Re: aby bezpiecznie zmienić pracę..... 21.02.08, 16:41
                                                    należy wprowadzić powszechny dostęp do KRUS aby każdy z ziemią w
                                                    doniczce mógł nim byc objety. Wtedy Polska będzie rosła w siłę a nam
                                                    będzie sie zyło dostatnio.
                                                  • Gość: aron Re: aby bezpiecznie zmienić pracę..... IP: *.lublin.enterpol.pl 22.02.08, 08:06
                                                    jest powszechny dostęp do KRUS, bo nikt nikomu w tym kraju nie
                                                    zabrania kupowania hektarów. Znów zaczynasz bredzić jak wrocławski
                                                    ćpun.
                                                  • sothink Re: nie neguję że jest to jakiś sposób.... 20.02.08, 23:19
                                                    Polak nie zmieni pracy tylko będzie narzekał jak mu źle, oto my Polacy właśnie.
                                                • polf7 nie wiesz na czym polegają związki zawodowe??? 20.02.08, 22:55
                                                  Gwarantuję ci że nikt gnojony nie będzie jak już to może dyrektor marketu przez
                                                  zarząd że dopuścił do strajku. Pracownicy są prawem chronieni a gnojenie
                                                  pracownika to jest mobbing i na to jest paragraf a ludzie juz sie nie boją bo
                                                  co im zrobią najwyżej stracą pracę a i tak nie tak łatwo ich wyrzucić bo też
                                                  muszą mieć powód żeby zwolnić a jak nie maja powodu to sąd pracy oj nie te czasy
                                                  że pracownik galotami trząsł teraz pracownik rozdaje karty. Poszukajcie w necie
                                                  artykułów o strajku w tesco to bedziecie wiedzieli oni nawet Nazwiska imiona
                                                  podają on ikpoprostu się nie boją
                                                  • sothink Re: nie wiesz na czym polegają związki zawodowe?? 20.02.08, 23:09
                                                    Dokładnie, teraz pracownik rozdaje karty, dlatego jak nie Tesco to Carrefour,
                                                    praca budowlańca, sekretarki itd. Tesco jak słusznie mniemasz to nie więzienie,
                                                    można opuścić tą strukturę.
                                                    Dlatego strajk w obecnych realiach "rynku pracownika" nie powinien mieć miejsca.
                                                    Problem jest tym że ludziom się właśnie nie chce pracy zmieniać, są zasiedzeni i
                                                    wygodni. W kapitalizmie ludzie zmieniają pracę nawet kilkanaście razy w życiu i
                                                    jest to normalne. Widać u nas jeszcze mentalność ery PRLu nie wygasła.
                                                  • tajnos.agentos Re: nie wiesz na czym polegają związki zawodowe?? 21.02.08, 07:41
                                                    Ja zmieniałem kilkadziesiąt razy i wcale nie jestem w tym
                                                    odosobniony. Nie uważam że to jest normalne. Uważam nawet że to jest
                                                    patologia, którą trzeba zmienić.
                            • tajnos.agentos Re: wstyd 21.02.08, 07:55
                              sothink napisał:

> Złóżcie masowo wypowiedzenia to zarząd zmięknie, tak się robi w
                              cywilizowanych
                              > krajach. Dyrektor handlowy w mojej firmie (Niemiec), stwierdził że
                              strajk tego
                              > typu w Tesco w Niemczech byłby nie do pomyślenia w ogóle, do tego
                              byłby
                              > społecznie potępiony. Chyba tylko w Polsce dochodzi do takich
                              sytuacji jak
                              > strajk w Tesco, wstyd na całą Europę. Niemcy to odbierają jako
                              przejaw lenistwa
                              > oraz braku dyscypliny i uważam że mają rację.

:-DDD Wiedział że polaczek "łyknie" każdą ciemnotę, byle tylko
                              wtrącić parę słów o Europie i kulturze... Niechby to powiedział
                              Niemcowi! Mnie szef firmy (Francuz) mówił że u nich kobiety składają
                              zobowiązania na piśmie że nie zajdą w ciążę, że przychodząc do pracy
                              nikt nie pyta o umowę, pensję; że u nich nie ma terminów ważności i
                              okresów przydatności do spożycia itd..
                              • Gość: aron Re: wstyd IP: *.lublin.enterpol.pl 21.02.08, 09:13
                                strajki to absurd jak nie podoba się komuś praca to niech się
                                zwolni, nikt go w TESCO na siłę nie trzyma.

Bosmanku jak masz takie dobre serce to sam otwórz sklep i płać tym
                                ludziom po 3000 na rękę
                                • tajnos.agentos Re: wstyd 22.02.08, 08:03
                                  Jak ktoś chce za darmo, niech pracuje sam.
                                • Gość: bosman aaaaaaaaaaaaaaaaaronkuuuuu!- sakramentalne: IP: *.centertel.pl 22.02.08, 13:46
                                  s.p.i.e.r.d.a.l.a.j.
                            • Gość: max Re: wstyd IP: 62.153.75.* 06.03.08, 12:41
                              Złóżcie masowo wypowiedzenia to zarząd zmięknie, tak się robi w
                              cywilizowanych
                              krajach. Dyrektor handlowy w mojej firmie (Niemiec), stwierdził że
                              strajk tego
                              typu w Tesco w Niemczech byłby nie do pomyślenia w ogóle, do tego
                              byłby
                              społecznie potępiony. Chyba tylko w Polsce dochodzi do takich
                              sytuacji jak
                              strajk w Tesco, wstyd na całą Europę. Niemcy to odbierają jako
                              przejaw lenistwa
                              oraz braku dyscypliny i uważam że mają rację.
                              Mam nadzieję, że we Wrocławiu nie dojdzie do takich strajków
                              ponieważ przy tej
                              podaży pracy byłby to kolosalny absurd oraz poważny sygnał
                              ostrzegawczy dla
                              inwestorów.
                              ps.
                              Ja np. złożyłem wypowiedzenie po czym przeszedłem do firmy(obecnej)
                              oferującej
                              lepsze warunki, proponuje abyście zrobili tak samo jak cywilizowani
                              ludzie.

Ten Twój "dyrektor" albo dawno nie mieszka w Niemczech albo nie wie
                              co sie dzieje w niemieckich Lidl'ach np: że został po raz kolejny
                              ogłoszony najgorszym pracodawcą w Niemczech.
                              Taki duży a dalej słucha bajek :) min. tej z cyklu "U nas na
                              zachodzie... to i krowy wyżej latają"
                          • Gość: bosman komu ty to tłumaczysz? IP: *.lublin.mm.pl 20.02.08, 21:01
                            przecież aron to tępy nowobogacki c.i.u.l który nie ma pojęcia o
                            prawach pracowniczych a o prawie pracy w szczególności. Daruj sobie
                            szkoda czasu.
                          • Gość: x Re: STRAJK w TESCO lublin? IP: *.chello.pl 13.03.08, 20:05
                            J23
    • sothink Re: STRAJK w TESCO lublin? 14.02.08, 18:23
      to zmieńcie do jasnej pracodawcę!!!! chora mentalność nierobów, skoro tesco tak
      mało płaci w stosunku do innych firm tej branży to co wy tam do wafla jeszcze
      robicie????? Przywiązali was czy co??? Podpisaliście jakieś cyrografy???
      • Gość: polf Re: STRAJK w TESCO lublin? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.08, 22:09
        Ale niektórzy są tępi jak czytam wypociny o cyrografach itp itp to mnie krew
        zalewa poczytajcie kodeks pracy a potem mówcie o zwolnieniu nie jest prosto się
        zwolnić tak jak pracodawca nie może cię zwolnić bez konkretnej przyczyny
        POCZYTAJCIE KODEKS PRACY A POTEM PISZCIE
        to tylko dobra wola pracodawcy że cie zwolni jak ma widzimisię to nic nie
        zrobisz podpisałeś Umowę czyli cyrograf
        • sothink Re: STRAJK w TESCO lublin? 17.02.08, 23:49
          Pracownik jak i pracodawca może złożyć wypowiedzenie umowy o pracę. Ponadto gdy
          wypowiedzenie składa pracownik nie musi podawać przyczyny wypowiedzenia.
          Proponuje się zapoznać z KP. Jeżeli natomiast podpisywaliście cyrografy lojalki
          to z własnej głupoty.
          • Gość: aaa Re: STRAJK w TESCO lublin? IP: *.swidnica.mm.pl 20.02.08, 19:56
            Ciesze sie bardzo ze ty jestes mądry i pracujesz (wywnioskowalam z wypowiedzi)za
            dobre pieniazki, zmieniasz prace jak rekawiczki, gdy cos ci sie nie spodoba.
            Brawo zyj sobie tak dalej, ale nie zatruwaj powietrza i daj zyc innym. Jestem
            ciekawa czemu tak cie to boli ze ludzie chca wywalczyc dla siebie lepsze pensje,
            godne zycie. Czyzby pieniadze dla pracownikow Tesco pochodzily z twojej kieszeni??
            • sothink Re: STRAJK w TESCO lublin? 20.02.08, 23:41
              A ty myslisz dziewczyno, że mi to wszystko z nieba spadło?. Byłem bez pracy mimo
              to zasuwałem na kursy, zdawałem egzaminy po to aby uzyskać certyfikaty, do tego
              z kredytem mieszkaniowym na głowie i pewnym strachem że wyląduję pod gołym
              niebem. Nic nie ma za darmo. Był wprawdzie taki system kiedyś ale się skończył.
              • tajnos.agentos Re: STRAJK w TESCO lublin? 21.02.08, 07:45
                Ja też parę razy tak robiłem a potem z coraz mniejszym zdziwieniem
                stwierdzałem że szkoda było czasu, pieniędzy i zachodu na papierki,
                którymi i tak w gruncie rzeczy można się ewentualnie podetrzeć. W
                kapitaliźmie liczą się pieniąchy, nie dypłomy. Na jakim świecie Ty
                żyjesz???
      • Gość: aaa Re: STRAJK w TESCO lublin? IP: *.swidnica.mm.pl 20.02.08, 19:52
        Tak cyrograf polega na 3 miesiecznym wypowiedzeniu, ktory pracodawca bedzie tyle
        na ciebie czekal?? Widze Sothing ze potrafisz tylko krzyczec, a tak naprawde nie
        znasz sie na prawie :) No coz tylko wspolczuc.
        • sothink Re: STRAJK w TESCO lublin? 20.02.08, 20:39
          Możesz te trzy miesiące przeboleć przecież (jak pracujesz co najmniej trzy
          lata), nie przesadzaj.
        • Gość: bosman mylisz się aaa.... IP: *.lublin.mm.pl 20.02.08, 21:05
          trzymiesięczne wypowiedzenie obowiązuje dopiero po 10 latach pracy.
          Przed tym okresem - 1 miesiąc.
          • polf7 Re: mylisz się aaa.... 20.02.08, 21:11
            Gość portalu: bosman napisał(a):

> trzymiesięczne wypowiedzenie obowiązuje dopiero po 10 latach pracy.
            > Przed tym okresem - 1 miesiąc.
            sorki ale mylisz się do 6 miesięcy jest 2 tygodnie od 6 miesięcy do roku 1
            miesiąc a po roku 3 miesiące wiem bo niedawno się zwalniałem i zakładałem własną
            firmę
            • Gość: bosman i ja się mylę i ty: IP: *.lublin.mm.pl 20.02.08, 21:22
              Art. 36.

§ 1. Okres wypowiedzenia umowy o pracę zawartej na czas nie
              określony jest uzależniony od okresu zatrudnienia u danego
              pracodawcy i wynosi:

1) 2 tygodnie, jeżeli pracownik był zatrudniony krócej niż 6
              miesięcy,

2) 1 miesiąc, jeżeli pracownik był zatrudniony co najmniej 6
              miesięcy,

3) 3 miesiące, jeżeli pracownik był zatrudniony co najmniej 3 lata.

www.praca.info/kodeks-pracy.mspx?d=d2-stosunek-pracy/r2-umowa-o-prace/o3-rozwiazanie-umowy-o-prace-za-wypowiedzeniem&ak=kodeks
              • polf7 Re: i ja się mylę i ty: 20.02.08, 21:23
                Gość portalu: bosman napisał(a):

> Art. 36.
                >
                > § 1. Okres wypowiedzenia umowy o pracę zawartej na czas nie
                > określony jest uzależniony od okresu zatrudnienia u danego
                > pracodawcy i wynosi:
                >
                > 1) 2 tygodnie, jeżeli pracownik był zatrudniony krócej niż 6
                > miesięcy,
                >
                > 2) 1 miesiąc, jeżeli pracownik był zatrudniony co najmniej 6
                > miesięcy,
                >
                > 3) 3 miesiące, jeżeli pracownik był zatrudniony co najmniej 3 lata.
                >
                > <a
                href="www.praca.info/kodeks-pracy.mspx?d=d2-stosunek-pracy/r2-umowa-o-prace/o3-rozwiazanie-umowy-o-prace-za-wypowiedzeniem&ak=kodeks"
                target="_blank">www.praca.info/kodeks-pracy.mspx?d=d2-stosunek-pracy/r2-umowa-o-prace/o3-rozwiazanie-umowy-o-prace-za-wypowiedzeniem&ak=kodeks</a>

oki zwracam honor tak ja pracowałem ponad 3 lata:D:D
                • tajnos.agentos Re: i ja się mylę i ty: 21.02.08, 07:47
                  A jaką miałeś umowę - na czas nieokreślony? No to miałeś dużo
                  szczęścia...
                  • Gość: polf Re: i ja się mylę i ty: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 22:56
                    tak na czas nie określony ale to norma była na czas określony u nas nikt sie nie
                    przyjmie teraz to u nas pracodawca chodzi i szuka pracowników wiem bo sam szukam
                    i nie ma chętnych za 2,5 tyś na reke do budowlanki ale cóż może chińczyków
                    przyjmę:D:D
                    • tajnos.agentos Re: i ja się mylę i ty: 22.02.08, 08:13
                      Proszę bardzo. Znam jednego gościa - też budowlanka, który przez pół
                      roku potrafił ludziom płacić zaliczki po 200 - 300 zł, wyrównując
                      gdy jemu zapłacili (wypłaty nie nigdy przekraczały 1000 zł/miesiąc),
                      notorycznie zatrudniał w najlepszym wypadku na umowę o dzieło, kazał
                      ludziom tyrać po 14 godzin na dobę a od kiedy cała budowlanka
                      wyjechała do GB, Niemiec i Francji też płacze... Jak żeś dupa nie
                      przedsiębiorca, to zatrudnij się w TESCO za pracownika hali i nie
                      nudź albo przyjmij Chińczyków a jak ci również wyjadą tam, gdzie
                      ludzi się szanuje i docenia - kup sobie robota.:-P
                      • Gość: tomekjot Re: i ja się mylę i ty: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 08:14
                        Święta racja
                      • tajnos.agentos PS 22.02.08, 08:16
                        Dobry spawacz, malarz, cieśla, budowlaniec itd. we Francji też może
                        zarobić 2 tysiące - ale Euro (500 - 600 wyda na utrzymanie, łącznie
                        z mieszkaniem i dojazdami).
                        • Gość: polf Re: PS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 22:01
                          oki ale przecież 2,5 tyś na rękę legalna praca na umowę o pracę ja tak
                          zatrudniam sorrki ale u nas w polsce nie ma takich kontraktów jak na zachodzie a
                          po za tym ja też muszę z czegoś żyć
    • Gość: Tesco Tychy Re: STRAJK w TESCO lublin? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.08, 21:59
      Witam tutaj podaję link do strony o strajku ostrzegawczym w tesco w tychach
      który odbędzie się 20 lutego 2008r
      www.wzz.org.pl/phpfn//View.php?ArticleID=342
      a tytaj daje adres meilowy do przewodniczącej wzz sierpień 80 w tesco tychy
      skontatujcię się i połączcie siły w walce o godne życie

sierpien80@op.pl
    • Gość: Gość Re: STRAJK w TESCO lublin? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 09:42
      Najprościej powiedzieć "zwolnij się", pracodawca przyjmie inne osoby(prawdopodobnie będzie to ich ostatnia możliwość pracy) i będzie je wykorzystywał jak te które odeszły. I tak w kółko!!!

Jasne, po co udzielić komuś wsparcia i pomocy skoro można go zgnoić.

Niektórzy,oszczędziliby miejsca na serwerze niewypisując tekstów "to się zwolnij".
      • Gość: aron Re: STRAJK w TESCO lublin? IP: *.lublin.enterpol.pl 18.02.08, 10:15
        to w Lublinie można pracować tylko w TESCO? MPK Lublin szuka
        pracowników - płacą 7 zł za godzinę brutto
        • sothink Re: STRAJK w TESCO lublin? 18.02.08, 10:47
          może pensja słaba w MPK, ale za to jest to praca w stabilnej renomowanej firmie
          • Gość: aron Re: STRAJK w TESCO lublin? IP: *.lublin.enterpol.pl 19.02.08, 12:12
            sothink napisał:

> może pensja słaba w MPK, ale za to jest to praca w stabilnej
            renomowanej firmie

buahahahahahahahahhaaa jak ty potrafisz człowiekowi humor poprawić.
            Pewnie zaraz wszyscy kierowcy pouciekają od busiarzy do "stabilnego
            renomowanego (!!!) MPK Lublin" gdzie za 7 zł za godzine brutto można
            sobie pojeździć starym śmierdzącym Ikarusem z odpadającym kołem po
            wąskich uliczkach

• sothink Re: STRAJK w TESCO lublin? 18.02.08, 10:51
          czekaj, 7zl/h brutto?? We Wrocławskim MPK jest dla nowo przyjętych ponad 14zł/h
        • Gość: MAJKA Re: STRAJK w TESCO lublin? IP: *.srg.vectranet.pl 20.02.08, 20:17
          TO JAK UWAZASZ ZE TO JEST WYSTARCZAJACA STAWKA ZA PRACE PROSZE
          BARDZO ZATRUDNIJ SIE ZA 7 ZL DZWIGAJ I PRZEWOZ PALETY WAZACE TONE
          ZOBACZYMY JAK DLUGO WYTRZYMASZ I BEDZIESZ ZADOWOLONY ZE SWOJEJ PLACY
          • sothink Re: STRAJK w TESCO lublin? 20.02.08, 20:58
            nie ma przymusu zatrudniania się za 7zł, jeżeli komuś nie odpowiada żadna oferta
            z rynku pracy zawsze może założyć własną działalność gospodarczą
            • tajnos.agentos Re: STRAJK w TESCO lublin? 21.02.08, 07:39
              Jak pracownik jest za drogi to niech pracodawca tyra sam będzie
              taniej i wygodniej.
            • Gość: tescowa Re: STRAJK w TESCO lublin? IP: *.tvk3.pl 21.02.08, 10:20
              powiedz to też pielegniarkom,lekarzom,celnikom i górnikom a i
              jeszcze emerytom i rencistom bo oni też nie mają z czego żyć.Masz
              racje wszyscy załóżmy działalność,albo chodźmy do MPK :)człowieku na
              jakim świecie żyjesz ???tak się ciskasz jakbyśmy (my tescowi)
              chcieli podwyżek z Twojej kieszeni.Może lepiej będzie wogóle nie
              pracować za grosze tylko zacząć Zyć z pomocy społecznej i wtedy
              będziesz mógł zabierac głos bo to pośrednio Ty i wszyscy inni mądrzy
              będziecie nas utrzymywać .
              • Gość: tescowa Re: STRAJK w TESCO lublin? IP: *.tvk3.pl 21.02.08, 10:30
                mam nadzieję,że tacy ludzie jak sothink w końcu się obudzą i zaczną
                myśleć.Jeszcze jedna wiadomośc dla takich jak on dających "dobre
                rady" działalność już miałam .To było zanim w moim mieście nie
                powstał Tesco i Hypernowa, a że był to handel siłą rzeczy nie
                utrzymałam się na rynku no inie mam prawa jazdy więc MPK odpada -
                macie jeszcze jakieś wspaniałe pomysły ????
              • aron2004 lekarze nie mają z czego żyć? 21.02.08, 10:35
                lekarze nie mają z czego żyć?

Buhahahahahaahahahaha dawno się tak nie uśmiałem.
    • Gość: normalny Polak Re: STRAJK w TESCO lublin? IP: *.pzl.swidnik.pl 19.02.08, 09:13
      Ci którzy doradzają żeby do Tesco wyslać slużby które sprawdzą jak
      jest w tym supermarkecie wogóle się nie orientują w jakim kraju
      żyją. zawsze w dniu którym jest kontrol wszystko jest inaczej, nie
      można ciągnąc cieżkich skrzyń (choć codziennie to robimy) itd.Ludzie
      którzy śmieją się z NAS pracowników sklepu Tesco to my się
      powinniśmy śmiać z Was którzy nie wiecie w jakim kraju
      żyjecie...naprawdę jeśli twoja dziewczyna po kilku miesiącach
      szukania pracy znalazla je tu , czy twoja matka czy ojciec by tu
      pracowal doradzilbyś mu/jej żeby sie zwolnil ot tak po prostu? a co
      będziesz jadl?gdzie będziesz mieszkal?czlowieku obudź się wyjdź spod
      skrzydelek rodziców , zalóż rodzinę , kup lub wynajmnij przynajmniej
      mieszkanie oj zdziwisz sie - to nie ten świat z telewizorka i co
      wtedy zrobisz? aron2004 jak coś piszesz to przynajmniej zastanów się
      i postaw w roli ludzi którzy tu pracują, którzy tu mieszkają, mają
      rodziny,często i wyższe wyksztalcenie. najpierw pomyśl! Tesco Tychy
      Trzymamy kciuki za strajk jutro 20 lutego , Prosimy o kontakt z nami.
      Razem zrobimy więcej. Pozdrawiam

• Gość: aron Re: STRAJK w TESCO lublin? IP: *.lublin.enterpol.pl 19.02.08, 12:11
        tak się składa że znam wiele osób nawet z wyższym wykształceniem
        którzy zarabiają w Lublinie o wiele wiecej niż w TESCO
        • tajnos.agentos Re: STRAJK w TESCO lublin? 19.02.08, 12:28
          A ja znam wiele osób nawet z wyższym wykształceniem, które zarabiają
          tyle samo a nawet mniej.
          • Gość: m Re: STRAJK w TESCO lublin? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.08, 13:12
            ja znam takich którzy zarabiają mniej i więcej niż w tesco .. I po
            co zajmujecie miejsce na forum i się odzywacie żeby się pochwali ze
            kogoś znacie?? no kurw.. pochwalcie się ile wy zarabiacie! czy
            ciągle ssacie z kieszeni taty lub mamy..
            • Gość: bosman aron.... IP: *.lublin.mm.pl 20.02.08, 21:08
              ćwok z partaczewa ssie kasę Twoją i moją. Ma łachudra własna firmę a
              płaci KRUS. I wg tej gnidy to jest ok.
              • sothink Re: aron.... 20.02.08, 21:22
                a no z KRUSem to jest przekręt i patologia, ale niedługo będzie reforma ZUS, to
                zmieni się to.
                • polf7 Re: aron.... 20.02.08, 21:28
                  sothink napisał:

> a no z KRUSem to jest przekręt i patologia, ale niedługo będzie reforma ZUS, to
                  > zmieni się to.

tak oczywiście rolnicy prowadzący działalność nic już wogulę nie będą płacili
          • Gość: aaa Re: STRAJK w TESCO lublin? IP: *.swidnica.mm.pl 20.02.08, 20:04
            Wobec tego niech zaczna robic cos w tym kierunku by to zmienic, wyksztalceni
            ludzie???a nie umia negocjowac swoich plac? zenada
            • tajnos.agentos Re: STRAJK w TESCO lublin? 21.02.08, 07:36
              Negocjować to sobie mogą profesory doktory zrehabilitowane albo
              ewentualnie główni księgowi i przeważnie nie w Lublinie. Zejdź na
              Ziemię...
          • Gość: aron Re: STRAJK w TESCO lublin? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.08, 23:04
            mnie już raz wywalili z roboty, uwierzcie, lepiej samemu odejść i mieć tą
            satysfakcję, ze to nie oni Cię zwolnili, tylko sam odszedłeś
    • Gość: bosman aron..... IP: *.lublin.mm.pl 20.02.08, 22:35
      to zwykła pazerna łachudra majaca w doopie wszystkich i wszystko,
      zwłaszcza gdy jego interes jest zagrożony. Klasyczna aspołeczna
      menda.
    • skory1 [...] 21.02.08, 11:27
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • skory1 Ej, no co jest? 21.02.08, 11:53

To już nie można zasugerować, by ludzie uczyli się o pieniądzach zamiast
        strajkować? co z wami?
        • Gość: kubuś Re: Ej, no co jest? IP: *.tsi.tychy.pl 25.02.08, 19:48
          hej poeta możesz sobie pisać cytaty na stronie dla ĄĘ, BO WY OPRÓCZ
          WIEDZY KSIĄZKOWEJ NIC W GŁOWIE NIE MACIE!!! Co z tego ze macie
          papier i książke w głowie jak brak wam doświadzenia!PRACOWNICY TECHO
          STRAJKUJCI I H.. !POKAŻCIE WASZĄ SIŁE, JAK WSZYSTKIE MARKETY STANA W
          POLSCE ODRAZU ZMIĘKNĄ!!! POZDRO DLA BYŁYCH I OBECNYCH PRACOWNIKÓW
          TECHO!!!
    • Gość: lotnik Re: STRAJK w TESCO lublin? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 22.02.08, 21:01
      Jakie Państwo ma Ci pomagać? Tesco nie jest państwowe tylko prywatne
      to co Ty chcesz od Państwa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka