Dodaj do ulubionych

Laserowy bat na piratów drogowych

04.03.08, 03:31
Czy oni naprawde ocipieli?

Tonie szybkośc to typowe polskie chamstwo jest najgorsze na drogach!

.... "Z furmanki na furę, i tera czeba siem wyżyc! ..."
Obserwuj wątek
    • Gość: hans564 Polska to kraj w którym zawsze trzeba wywarzać ... IP: *.13.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 04.03.08, 07:35
      ... już otwarte drzwi. W Niemczech po zjednoczeniu, kiedy okazało się, że policja z nowych landów nadawała się tylko do prześladowania własnych obywateli z powodów politycznych, a sama nie posiadała odpowiedniego sprzętu do kontroli prędkości pojazdów, problem rozwiązano - outsourcingiem. :-)
      Dopuszczono PRYWATNE FIRMY [naturalnie z atestowanym sprzętem, jedno urządzenie pomiarowe 15 lat temu kosztował ponad 100 tys. marek], które 'wydajnością' pracy przebiły niemiecką policję razy 12 ! :-) Ale ta nadgorliwość co trzeba przyznać, po bodajże roku/dwóch odbiła im się czkawką, obywatele mieli dość 'inwigilacji na drogach', w końcu dopiero co odzyskali wolność. :-)
    • Gość: nie pirat Laserowy bat na piratów drogowych IP: *.it-net.pl 04.03.08, 08:42
      No fajnie.Będzie "laserem po oczach"
      Każdy laser (czy to słaby czy też o większej mocy)ma dołączoną instrukcję,że skierowanie lasera na oczy może doprowadzić do kalectwa.
      Nawet piloty do TV dołaczają instrukcję,że promień z pilota może spowodować uszkodzenie wzroku.
      A policjanci nie potrafią czytać,więc skąd będą wiedzieć że laser jest szkodliwy?
      Są też policjanci-złośliwcy-jajarze.I dla jaj skieruje właśnie laser w oczy?
      • Gość: rozsądny Re: Laserowy bat na piratów drogowych IP: *.76.classcom.pl 04.03.08, 15:26
        na pewno urządzenie jest skontruowane tak, że spełnia normy bezpieczeństwa i na pewno nie zagraża kierowcom... oczywiście poza ryzykiem otrzymania mandatu ;
        • Gość: Kuba Re: Laserowy bat na piratów drogowych IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.08, 16:23
          W Kanadzie też testowali paralizator na Polaku.Bezpieczny można używać.Tak samo
          będzie z laserem.
    • naprawdetrzezwy I znowu zamiast zająć się bandytami 04.03.08, 08:43
      będą sprawdzali, czy ktoś nie pojechał o parę kilometrów więcej, niż zezwalają
      przepisy z połowy lat 50. ubiegłego wieku.

Ile razy trzeba powtarzać, że od prędkości nikt jeszcze nie zginął?

(tak, ten debil z ferrari nie zabił pasażera z powodu przekroczenia jakieś tam
      granicy prędkości, a dlatego, że jest debilem)
    • Gość: cz Laserowy bat na piratów drogowych IP: *.jgora.dialog.net.pl 04.03.08, 09:16
      A może tak kupić parę gastrofiberoskopów, lub rentgenów (itp)do biednych
      szpitali,żeby pomóc tym cierpiącym i chorym?
      • Gość: y7 Re: Laserowy bat na piratów drogowych IP: 195.117.192.* 04.03.08, 09:38
        faktycznie
    • Gość: ted Laserowy bat na piratów drogowych IP: *.chello.pl 04.03.08, 09:34
      łatamy budżet
    • Gość: jacek Oni nie ocipieli i nie chodzi o bezpieczeństwo IP: *.lublin.mm.pl 04.03.08, 10:33
      tu chodzi o wpływy do budżetu i zwiększenie haków na ludzi. O nic więcej. Wielki
      Brat nadchodzi małymi kroczkami ale pewnie.
      • Gość: mieszkaniec LU Re: Oni nie ocipieli i nie chodzi o bezpieczeństw IP: *.chello.pl 04.03.08, 12:42
        Wpływy do budżetu byłyby większe gdyby bardziej stanowczo i szybko
        egzekwować płacenie mandatów. Moim zdaniem norweski system karania
        za tego typu wykroczenia jest bliski ideału. Usprawnili tylko system
        egzekucji należności a nie inwestowali w nowoczesny sprzęt.
        • widokzmarsa gratuluje pomysłow mam lepszy 04.03.08, 13:01
          który cię zadowoli. Każdemu wkleić czipa i kamerę z mikrofonem i nagrywać
          wszystkie jego grzechy. Mandaty od razu z konta odpisywać bez wyroku sądowego. A
          jak się powtórzą to konfiskata majątku winnego i całej jego rodziny. Jak rodzina
          nie ma to sąsiadom zabrać, chyba że jakiś sąsiad donosił to temu nie zabierać.
          Zwiększyć ilość urzędników zajmujących się sprawdzaniem czy nie popełniamy
          wykroczeń a ich pensje zwielokrotnić korzystając z konfiskat majątkowych za
          przechodzenie przez ulicę w niedozwolonym miejscy. Tych co nie mają na mandaty
          wysyłać na przymusowe roboty a jak zachorują to rozstrzeliwać.
    • Gość: siwy-38 Laserowy bat na piratów drogowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 15:14
      zainwestujcie te pieniadze w obwodnice a nie każecie sflustrowanych kierowców którzy 2 godziny przez Lublin przejezdzają. złodzieje!!!!
      • Gość: Driver Kupujta CB ! IP: *.213-81-184.telecom.sk 04.03.08, 16:45
        Jak mawia mój kolega: odkąd mam CB radio, skończyły się mandaty :-)
        • Gość: Paul Swieta Prawda... IP: *.nwrknj.east.verizon.net 04.03.08, 17:05
          ... Ja po Polsce bez CB sie nie poruszam "long distance". Niech
          durnie placa nie wiadomo za co... np. przy prostej drodze stoi durza
          walaca sie stodola i na dlugosci 100 metrow stoi znak "obszar
          zabudowany" i ograniczenie do 60. A misie stoja za stodola i rozdaja
          mandaty...;-}.
          Uszanowanie,
          Paul
          • Gość: ack Re: Swieta Prawda... IP: *.chello.pl 04.03.08, 18:05
            A ja jezdząc po polsce najbardziej boje sie takich z CB, bo jezdza slalomem
            niezaleznie od warunkow, nie uzywaja kierunkowskazow, wyprzedzaja na trzeciego
            itp - prezentuja najwiecej chamstwa na drodze. Widoczna antena oznacza "zachowaj
            szczegolna ostroznosc, bo miszcz kierownicy przed toba".
            • Gość: Paul Re: Swieta Prawda... IP: *.nwrknj.east.verizon.net 04.03.08, 18:17
              Kazdy ma swoje strachy;-). Ja najbardziej boje sie tych co jada caly
              czas 60km/h, nie wlanczaja kierunkowskazow, nie patrza sie w
              lusterka, trzymaja sie kurczowo kierownicy, "lampia sie" przerazeni
              tylko do przodu, i nie wiedza jak wyprzedzic na drodze traktor. Dla
              nich rondo to koszmar i lamiglowka na pol dnia;-).
              Uszanowanie,
              Paul
            • tajnos.agentos Re: Swieta Prawda... 05.03.08, 07:47
              W polsce, niestety 60km/godz w terenie zabudowanym obowiązuje tylko od 23.00 do 5 rano. Przez resztę doby jest 50 km/godz, bo podobno dzięki temu tysiące ludzi wciąż żyje... A to, co niedouczone pismaki nazywają "wyprzedzaniem na trzeciego" jest wyprzedzaniem z wymijaniem, czasem zwanym "wyprzedzaniem na czołówkę", które nie zawsze jest niebezpieczne. Jeśli bowiem wszyscy zainteresowani w tym momencie przypadkowo jadą zgodnie z przepisami (co oznacza nie tylko stosowanie się do ograniczeń prędkości), czyli trzymają się jak najbliżej prawych poboczy i nie przyspieszają będąc wyprzedzanymi a droga jest wystarczająco szeroka - dla wyprzedzającego jest dość miejsca z odpowiednim zapasem bezpieczeństwa. Wyprzedzanie "na trzeciego" natomiast jest bardzo rzadko spotykanym zabójczo - samobójczym manewrem, w której to sytuacji wszystkie zainteresowane pojazdy (wyprzedzany, wyprzedzający i wyprzedzający wyprzedzającego) jadą w tym samym kierunku.
            • Gość: MARZENA Re: Swieta Prawda... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 22:26
              Bzdury piszesz.Slalomem to jeżdżą ci co mają w rej. więcej literek niż
              cyferek.Przesiądzie się taki z furmanki do audika i szpanuje,a jak jeszcze
              założy "BACIKA" na dach to uciekajcie wszyscy bo król szos wyjechał.Niestety z
              racji wykonywanej pracy bardzo dużo jeżdżę.6 lat jeździłam bez cb 0 mandatów a
              nogę mam ciężką.Ale trzeba mieć wyobraźnię i doświadczenie.Od niespełna miesiąca
              mam cb i bardzo sobie chwalę i wcale nie chodzi tu tylko o " misiaczków" w
              "sreberkach".CB- radiowcy na drodze to pewnego rodzaju klimat.Ale to wiedzą
              tylko PRAWDZIWI KIEROWCY I TAKICH POZDRAWIAM. BAJO KOLEZANKI I KOLEDZY.
              • Gość: Paul Re: Swieta Prawda... IP: *.nwrknj.east.verizon.net 06.03.08, 18:26
                Jesli zalezy ci na "klimacie" to odchudz ta swoja noge, a CB zaloz
                sobie w domu. W przerawach robiemia makaronu, bedzies sobie
                mogla "pociskac" klawisz i klimat gotow;-))). Dla mnie CB -
                radiostacja to zaden klimat... to narzedzie, zwykle narzedzie pracy
                dla wiekszosci ludzi. Chcesz prawdziwych "klimatow" z radiostacja?
                Wstap do wojska, albo do policji moja ty droga "PRAWDZIWA
                KIEROWNICZKO";-). Pozdrawiam "bajo i szerokosci zycze";-)))))),
                Uszanowanie,
                Paul
        • Gość: jacek Re: Kupujta CB ! IP: *.lublin.mm.pl 04.03.08, 17:12
          będą dawać mandaty za CB. Wiadomo że to nie telefon komórkowy rozprasza ale
          rozmowa, więc wezmą się i za to. Zresztą wczoraj widziałem wywiad z policjantem
          który bredził juz w tym kierunku
          • Gość: Paul To prawda.... IP: *.nwrknj.east.verizon.net 05.03.08, 04:05
            ...ale policja bredzila o zakazie CB jeszcze 2 lata temu. Poza tym
            technika jest tak "zaawansowana" i tania, ze antena wcale nie musi
            byc 2 metry w gore a tzw "klucz" co sie w rece trzyma mozna sobie
            zrobic jako zestaw mowiacy przu uchu, jak w telefonach. Kto, jak i w
            jaki sposob sprawdzi czy dac mandat? Jestem dobrej mysli - potrzeba
            matka wynalazkow;-).
            Uszanowanie,
            Paul
            • Gość: mieszkaniec LU Re: To prawda.... IP: *.chello.pl 05.03.08, 07:32
              Niestety ale zaawansowana technika jest bezradna w obliczu praw
              fizyki. CB radio pracuje w zakresie 29MHz i dla tego antena musi być
              długa.
              • Gość: Paul Re: To prawda.... IP: *.nwrknj.east.verizon.net 05.03.08, 08:42
                Gość portalu: mieszkaniec LU napisał(a):

> Niestety ale zaawansowana technika jest bezradna w obliczu praw
                > fizyki. CB radio pracuje w zakresie 29MHz i dla tego antena musi
                być
                > długa.
                Ale nie musi byc widoczna. Moze byc widoczna jako... bagaznik na
                dachu. W takim przypadku antena moze miec i 4 metry dlugosci jak
                potrzeba. To juz nawet nie zaawansowana technika (ten "bagaznik"),
                to rozwiazania z poczatkow IIWW - pierwsze wersje opancerzonych i
                nie wozow lacznosci/dowodzenia.
                Uszanowanie,
                Paul
                • Gość: mieszkaniec LU Re: To prawda.... IP: *.chello.pl 05.03.08, 11:17
                  Chyba masz rację, dawno tym się nie zajmowałem. Wiem, że nad
                  Pacyfikiem są zainstalowane bardzo długie anteny do łączności z
                  okrętami podwodnymi. Umożliwiają one łączność w zanurzeniu ponad 15
                  metrów.
                  • Gość: Paul Re: To prawda.... IP: *.nwrknj.east.verizon.net 05.03.08, 20:22
                    Anteny typu "frame" byly z upodobaniem stosowane przez Niemcow - w
                    produkcji nmiej-wiecej do polowy wojny. Oczywiscie antena, czy nawet
                    podwojne anteny masztowe byly i sa bardziej wydajne - zasieg
                    przedewszystkim, ale bardziej narazone na zniszczenie. Nam potrzebny
                    jest zasieg ok 5km. To nie jest durzo zwazywszy na dostepne
                    radiostacje. W zasadzie potrzebna jest antena o dlugosci ok. 4 stop.
                    Mozna to rozwiazac nastepujaco - zamontowac 4 mniejcze polaczone ze
                    soba antenki - takie rozwiazanie jest stosowane w samochodach
                    policji i policji stanowej. A ci ludzie wiedza chyba co robia;-}.
                    Uszanowanie,
                    Paul
    • Gość: witia na koniu Laserowy bat na piratów drogowych IP: *.lot.pl 04.03.08, 17:04
      Nie zapomnieli o legalizacji ?
    • Gość: Bat na baty Laserowy bat na piratów drogowych - a może wydawać IP: *.lublin.mm.pl 04.03.08, 19:44
      Laserowy bat na piratów drogowych - a może zamiast wydawać na
      drogie urządzenia zakazać jazdy ulicami i tak zakorkowanego
      Lublinka. I ekologia by zyskała a i zakupione paliwa można by
      konfiskować chocoiażby za trzymanie ich w piewnicach i garażach. A
      czy to tędy droga !? Jadę czesto trasami Berlin Hamburg i innymi
      małymi miasteczkami i widzę zmieniające się znaki wskazujące
      właściwą szybkość w celu unikania korków a u nas co jakiś głupi
      raniej wstanie to ograniczeń do 30 km/h nastawia i siedzi za
      biórkiem i dymi w ten swój stołek i nosa na ulicę nie wystawi. O
      zgrozo , O głupoto ludzka i nie tylko ludzka ale ta w aparacie
      ucisku i terroru narodu który już tyle okupacji przeżył i w
      następnej się dusi.!!!
    • Gość: zwykły Laserowy bat na piratów drogowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 22:05
      No tak dziury w jezdniach jak baseny olimpijskie a oni sobie zabawki
      kupują, ja rozumiem że to przyjemniejsze niż porządna naprawa lub
      przebudowa ulicy. Pogratulować gospodarskiego myślenia. Jeśli zaś
      jest to z budżetu policji to oznacza że policja ma o wiele za dużo
      pieniędzy i nie wie na co wydać. Wszystkie komendy już
      wyremontowane? Policjanci mają warunki do normalnej pracy - w cuda
      nie wierzę
    • Gość: leon zawodowiec Laserowy bat na piratów drogowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 11:08
      Jestem za przestrzeganiem przepisów drogowych ale to co wyrabia
      policja to już zwykłe chamstwo i prostactwo,a miało tego nie byc.
      Jak szczury kanalizacyjne, chowają sie ze swymi pseudoradarami za
      krzakami lub inną przeszkodą i czekają na jelenia.Mniemam że jest to
      prosty związek z kulturą osobistą ludzi pracujących w tej firmie,lub
      takie wydaje się im polecenia,co o zgrozo jest jeszcze gorsze, bo to
      ludzie z rangą oficera. Fuuuu!!! śmierdzi zaściankiem
      • Gość: y7 Re: Laserowy bat na piratów drogowych IP: 195.117.192.* 05.03.08, 11:47
        Jestem za przestrzeganiem przepisów drogowych ale to co wyrabia
        > policja to już zwykłe chamstwo i prostactwo

Chamstwo i prostactwo to widac po zachowaniu debili za kółkiem,
        którzy potrafią śmigać po Kunickiego 100 km/h, jołopów, którzy jada
        do Warszawy w 1,5 godz.i innych baranów wyprzedzających na
        trzeciego, pod górkę i na linii ciągłej.
        • tajnos.agentos Re: Laserowy bat na piratów drogowych 05.03.08, 12:24
          A ilu takich jest? 1 na 100, czy może raczej 1 na 1000? Może więc drakońskie metody zastosować wobec tej grupy największego ryzyka, nie szykanując przy okazji przeciętniaków? Co do "wyprzedzania na trzeciego już się wypowiedziałem:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=76519363&a=76569077
          • Gość: y7 Re: Laserowy bat na piratów drogowych IP: 195.117.192.* 05.03.08, 12:40
            a kto to jest przeciętniak? Ten, który wyprzedza na ciągłej, ale nie
            pod górkę?
            Twoją teorię na temat wyprzedzania na trzeciego przeczytałem. Kiedyś
            chyba chwaliłeś się, że przejechałes jako kierowca 1 mln km. w to
            chyba wliczyłem wozek dziecinny i rowerek z bocznymi kółkami.
            Inaczej nie pisałbyś takich głupot.
            • tajnos.agentos Re: Laserowy bat na piratów drogowych 05.03.08, 13:07
              Przeciętniak to jest taki, który wyprzedza sprawnie i bezpiecznie w sprzyjających temu manewrowi warunkach, nie popełnia drastycznych wykroczeń oraz jest przewidywalny w swych zachowaniach. Natomiast tacy, którzy robią to niebezpiecznie i w niesprzyjających warunkach są w zdecydowanej mniejszości i zdecydowanie najrzadziej są wyłapywani. Najczęściej wyłapywani i karani są przeciętniacy, którzy ośmielili się przekroczyć o 8km/godz dozwoloną prędkość i w ten sposób wyrabiają statystyki dzielnym pogromcom "piratów drogowych". Płacą Ci za wypisywanie głupot?
              • Gość: U2 Re: Laserowy bat na piratów drogowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 13:24
                Bzdury wypisujesz tajnos agentos. Radary są ustawione na przekroczenie
                dozwolonej prędkości co najmniej +10km/h.
                • tajnos.agentos Re: Laserowy bat na piratów drogowych 05.03.08, 13:40
                  Może i bzdury, za to dokładnie takiesame jak te, wypisywane przez tego, który wszędzie widzi piratów przekraczających barierą dźwięku i wyprzedzających na trzeciego. A czy te radary za każdym razem są legalizowane? Bo słyszałem o zdarzających się poważnych błędach pomiaru - a mandaty przychodzą nawet po wielu miesiącach... Dobry sposób na niezłą kaskę, nie?
                  • Gość: y7 Re: Laserowy bat na piratów drogowych IP: 195.117.192.* 05.03.08, 13:53
                    Tajnos agentos
                    • tajnos.agentos Re: Laserowy bat na piratów drogowych 06.03.08, 08:05
                      A gdzieś Ty ten milion spędził - w GTA?:-DDD
              • Gość: y7 Re: Laserowy bat na piratów drogowych IP: 195.117.192.* 05.03.08, 13:33
                nie popełnia drastycznych wykroczeń oraz jest prze
                > widywalny w swych zachowaniach.

A o zasadzie ograniczonego zaufania to słyszałeś?
                To po pierwsze, a po drugie to Ameryki nie odkryłeś. Ten, który
                przekracza np. 10 km/h dostanie mniejszy mandat, aniżeli ten, który
                przekracza np. 60 km/h
                • Gość: as Biedny ten kraj... IP: *.adsl.inetia.pl 05.03.08, 21:01
                  Zarobki na poziomie 1/5 Niemiec.
                  Ceny nowych samochodów 125% cen niemieckich.
                  Autostrady może za 50 lat, poziom Niemiec może za 300 lat.
                  A przejazd tymi, co powstaną szybciej, będzie najdroższa w Europie (vide:
                  kawałek A1).
                  Wiec alternatywy nie ma - a na tych biedadrogach, co zostają, ograniczenia do
                  50km/h.
                  No, ale każdy chciałby zarabiac po 10 tys. złotych.
                  Czy DEBILE
                  • Gość: as Re: Biedny ten kraj... - dokończenie IP: *.adsl.inetia.pl 05.03.08, 21:05
                    Czy DEBILE w tym kraju nie rozumieją, że bez infrastruktury nie ma szans na
                    rozwój i dobrobyt??????!!!!!
                    Ludzie, wyjeżdżajcie z tego dziadostwa póki możecie.
                    • Gość: Paul Re: Biedny ten kraj... - dokończenie IP: *.nwrknj.east.verizon.net 06.03.08, 18:17
                      Gość portalu: as napisał(a):

> Czy DEBILE w tym kraju nie rozumieją, że bez infrastruktury nie ma
                      szans na
                      > rozwój i dobrobyt??????!!!!!
                      > Ludzie, wyjeżdżajcie z tego dziadostwa póki możecie.
                      Ja do "dziadostwa" wracam, chyba na zasadzie: z dziadostwa powstales
                      i do dziadostwa powrocisz;-). Po latach "dobrobytu" i "zycia pelna
                      piersia" do "dziadostwa" teskinie...;-} Zasmakowalem tego dziadostwa
                      juz przez 3 lata i pojalem, ze w "dziadostwie" moje miejsce. Niech
                      mlodsi jada podbijac swiat - ale tu ostrzezenie: "tam" gdzie tak
                      pedzicie, tak na prawde nic nie ma. Przekonacie sie sami.
                      Uszanowanie,
                      Paul
    • Gość: edek Laserowy bat na piratów drogowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 18:21
      Czy fotoradar jest 100%-wym dowodem na wykroczenie.Mam wezwanie na
      Policję.Kary nie uniknę?.Proszę o pocieszenie.
      • Gość: Paul Re: Laserowy bat na piratów drogowych IP: *.nwrknj.east.verizon.net 06.03.08, 18:28
        Gość portalu: edek napisał(a):

> Czy fotoradar jest 100%-wym dowodem na wykroczenie.Mam wezwanie na
        > Policję.Kary nie uniknę?.Proszę o pocieszenie.

Tak, jest dowodem, tyle.
        Uszanowanie,
        Paul
    • Gość: kier Re: Laserowy bat na piratów drogowych IP: *.chello.pl 13.03.08, 20:04
      tylko ta 50tka, sam zaplacilem mandat jadąc 60pare
      • Gość: Paul Re: Laserowy bat na piratów drogowych IP: *.nwrknj.east.verizon.net 13.03.08, 20:18
        Gość portalu: kier napisał(a):

> tylko ta 50tka, sam zaplacilem mandat jadąc 60pare

Brawo!!! Ty dostales "nauczke" (sic!) a wszyscy od razu poczuli sie
        bezpieczniej;-))). Co za nonsens...
        Uszanowanie,
        Paul
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka