pissonu 04.03.08, 03:31 Czy oni naprawde ocipieli? Tonie szybkośc to typowe polskie chamstwo jest najgorsze na drogach! .... "Z furmanki na furę, i tera czeba siem wyżyc! ..." Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hans564 Polska to kraj w którym zawsze trzeba wywarzać ... IP: *.13.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 04.03.08, 07:35 ... już otwarte drzwi. W Niemczech po zjednoczeniu, kiedy okazało się, że policja z nowych landów nadawała się tylko do prześladowania własnych obywateli z powodów politycznych, a sama nie posiadała odpowiedniego sprzętu do kontroli prędkości pojazdów, problem rozwiązano - outsourcingiem. :-) Dopuszczono PRYWATNE FIRMY [naturalnie z atestowanym sprzętem, jedno urządzenie pomiarowe 15 lat temu kosztował ponad 100 tys. marek], które 'wydajnością' pracy przebiły niemiecką policję razy 12 ! :-) Ale ta nadgorliwość co trzeba przyznać, po bodajże roku/dwóch odbiła im się czkawką, obywatele mieli dość 'inwigilacji na drogach', w końcu dopiero co odzyskali wolność. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie pirat Laserowy bat na piratów drogowych IP: *.it-net.pl 04.03.08, 08:42 No fajnie.Będzie "laserem po oczach" Każdy laser (czy to słaby czy też o większej mocy)ma dołączoną instrukcję,że skierowanie lasera na oczy może doprowadzić do kalectwa. Nawet piloty do TV dołaczają instrukcję,że promień z pilota może spowodować uszkodzenie wzroku. A policjanci nie potrafią czytać,więc skąd będą wiedzieć że laser jest szkodliwy? Są też policjanci-złośliwcy-jajarze.I dla jaj skieruje właśnie laser w oczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsądny Re: Laserowy bat na piratów drogowych IP: *.76.classcom.pl 04.03.08, 15:26 na pewno urządzenie jest skontruowane tak, że spełnia normy bezpieczeństwa i na pewno nie zagraża kierowcom... oczywiście poza ryzykiem otrzymania mandatu ; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Laserowy bat na piratów drogowych IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.08, 16:23 W Kanadzie też testowali paralizator na Polaku.Bezpieczny można używać.Tak samo będzie z laserem. Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy I znowu zamiast zająć się bandytami 04.03.08, 08:43 będą sprawdzali, czy ktoś nie pojechał o parę kilometrów więcej, niż zezwalają przepisy z połowy lat 50. ubiegłego wieku. Ile razy trzeba powtarzać, że od prędkości nikt jeszcze nie zginął? (tak, ten debil z ferrari nie zabił pasażera z powodu przekroczenia jakieś tam granicy prędkości, a dlatego, że jest debilem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cz Laserowy bat na piratów drogowych IP: *.jgora.dialog.net.pl 04.03.08, 09:16 A może tak kupić parę gastrofiberoskopów, lub rentgenów (itp)do biednych szpitali,żeby pomóc tym cierpiącym i chorym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y7 Re: Laserowy bat na piratów drogowych IP: 195.117.192.* 04.03.08, 09:38 faktycznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted Laserowy bat na piratów drogowych IP: *.chello.pl 04.03.08, 09:34 łatamy budżet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Oni nie ocipieli i nie chodzi o bezpieczeństwo IP: *.lublin.mm.pl 04.03.08, 10:33 tu chodzi o wpływy do budżetu i zwiększenie haków na ludzi. O nic więcej. Wielki Brat nadchodzi małymi kroczkami ale pewnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec LU Re: Oni nie ocipieli i nie chodzi o bezpieczeństw IP: *.chello.pl 04.03.08, 12:42 Wpływy do budżetu byłyby większe gdyby bardziej stanowczo i szybko egzekwować płacenie mandatów. Moim zdaniem norweski system karania za tego typu wykroczenia jest bliski ideału. Usprawnili tylko system egzekucji należności a nie inwestowali w nowoczesny sprzęt. Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa gratuluje pomysłow mam lepszy 04.03.08, 13:01 który cię zadowoli. Każdemu wkleić czipa i kamerę z mikrofonem i nagrywać wszystkie jego grzechy. Mandaty od razu z konta odpisywać bez wyroku sądowego. A jak się powtórzą to konfiskata majątku winnego i całej jego rodziny. Jak rodzina nie ma to sąsiadom zabrać, chyba że jakiś sąsiad donosił to temu nie zabierać. Zwiększyć ilość urzędników zajmujących się sprawdzaniem czy nie popełniamy wykroczeń a ich pensje zwielokrotnić korzystając z konfiskat majątkowych za przechodzenie przez ulicę w niedozwolonym miejscy. Tych co nie mają na mandaty wysyłać na przymusowe roboty a jak zachorują to rozstrzeliwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwy-38 Laserowy bat na piratów drogowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 15:14 zainwestujcie te pieniadze w obwodnice a nie każecie sflustrowanych kierowców którzy 2 godziny przez Lublin przejezdzają. złodzieje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Driver Kupujta CB ! IP: *.213-81-184.telecom.sk 04.03.08, 16:45 Jak mawia mój kolega: odkąd mam CB radio, skończyły się mandaty :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Swieta Prawda... IP: *.nwrknj.east.verizon.net 04.03.08, 17:05 ... Ja po Polsce bez CB sie nie poruszam "long distance". Niech durnie placa nie wiadomo za co... np. przy prostej drodze stoi durza walaca sie stodola i na dlugosci 100 metrow stoi znak "obszar zabudowany" i ograniczenie do 60. A misie stoja za stodola i rozdaja mandaty...;-}. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ack Re: Swieta Prawda... IP: *.chello.pl 04.03.08, 18:05 A ja jezdząc po polsce najbardziej boje sie takich z CB, bo jezdza slalomem niezaleznie od warunkow, nie uzywaja kierunkowskazow, wyprzedzaja na trzeciego itp - prezentuja najwiecej chamstwa na drodze. Widoczna antena oznacza "zachowaj szczegolna ostroznosc, bo miszcz kierownicy przed toba". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Swieta Prawda... IP: *.nwrknj.east.verizon.net 04.03.08, 18:17 Kazdy ma swoje strachy;-). Ja najbardziej boje sie tych co jada caly czas 60km/h, nie wlanczaja kierunkowskazow, nie patrza sie w lusterka, trzymaja sie kurczowo kierownicy, "lampia sie" przerazeni tylko do przodu, i nie wiedza jak wyprzedzic na drodze traktor. Dla nich rondo to koszmar i lamiglowka na pol dnia;-). Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Swieta Prawda... 05.03.08, 07:47 W polsce, niestety 60km/godz w terenie zabudowanym obowiązuje tylko od 23.00 do 5 rano. Przez resztę doby jest 50 km/godz, bo podobno dzięki temu tysiące ludzi wciąż żyje... A to, co niedouczone pismaki nazywają "wyprzedzaniem na trzeciego" jest wyprzedzaniem z wymijaniem, czasem zwanym "wyprzedzaniem na czołówkę", które nie zawsze jest niebezpieczne. Jeśli bowiem wszyscy zainteresowani w tym momencie przypadkowo jadą zgodnie z przepisami (co oznacza nie tylko stosowanie się do ograniczeń prędkości), czyli trzymają się jak najbliżej prawych poboczy i nie przyspieszają będąc wyprzedzanymi a droga jest wystarczająco szeroka - dla wyprzedzającego jest dość miejsca z odpowiednim zapasem bezpieczeństwa. Wyprzedzanie "na trzeciego" natomiast jest bardzo rzadko spotykanym zabójczo - samobójczym manewrem, w której to sytuacji wszystkie zainteresowane pojazdy (wyprzedzany, wyprzedzający i wyprzedzający wyprzedzającego) jadą w tym samym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARZENA Re: Swieta Prawda... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 22:26 Bzdury piszesz.Slalomem to jeżdżą ci co mają w rej. więcej literek niż cyferek.Przesiądzie się taki z furmanki do audika i szpanuje,a jak jeszcze założy "BACIKA" na dach to uciekajcie wszyscy bo król szos wyjechał.Niestety z racji wykonywanej pracy bardzo dużo jeżdżę.6 lat jeździłam bez cb 0 mandatów a nogę mam ciężką.Ale trzeba mieć wyobraźnię i doświadczenie.Od niespełna miesiąca mam cb i bardzo sobie chwalę i wcale nie chodzi tu tylko o " misiaczków" w "sreberkach".CB- radiowcy na drodze to pewnego rodzaju klimat.Ale to wiedzą tylko PRAWDZIWI KIEROWCY I TAKICH POZDRAWIAM. BAJO KOLEZANKI I KOLEDZY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Swieta Prawda... IP: *.nwrknj.east.verizon.net 06.03.08, 18:26 Jesli zalezy ci na "klimacie" to odchudz ta swoja noge, a CB zaloz sobie w domu. W przerawach robiemia makaronu, bedzies sobie mogla "pociskac" klawisz i klimat gotow;-))). Dla mnie CB - radiostacja to zaden klimat... to narzedzie, zwykle narzedzie pracy dla wiekszosci ludzi. Chcesz prawdziwych "klimatow" z radiostacja? Wstap do wojska, albo do policji moja ty droga "PRAWDZIWA KIEROWNICZKO";-). Pozdrawiam "bajo i szerokosci zycze";-)))))), Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Kupujta CB ! IP: *.lublin.mm.pl 04.03.08, 17:12 będą dawać mandaty za CB. Wiadomo że to nie telefon komórkowy rozprasza ale rozmowa, więc wezmą się i za to. Zresztą wczoraj widziałem wywiad z policjantem który bredził juz w tym kierunku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul To prawda.... IP: *.nwrknj.east.verizon.net 05.03.08, 04:05 ...ale policja bredzila o zakazie CB jeszcze 2 lata temu. Poza tym technika jest tak "zaawansowana" i tania, ze antena wcale nie musi byc 2 metry w gore a tzw "klucz" co sie w rece trzyma mozna sobie zrobic jako zestaw mowiacy przu uchu, jak w telefonach. Kto, jak i w jaki sposob sprawdzi czy dac mandat? Jestem dobrej mysli - potrzeba matka wynalazkow;-). Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec LU Re: To prawda.... IP: *.chello.pl 05.03.08, 07:32 Niestety ale zaawansowana technika jest bezradna w obliczu praw fizyki. CB radio pracuje w zakresie 29MHz i dla tego antena musi być długa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: To prawda.... IP: *.nwrknj.east.verizon.net 05.03.08, 08:42 Gość portalu: mieszkaniec LU napisał(a): > Niestety ale zaawansowana technika jest bezradna w obliczu praw > fizyki. CB radio pracuje w zakresie 29MHz i dla tego antena musi być > długa. Ale nie musi byc widoczna. Moze byc widoczna jako... bagaznik na dachu. W takim przypadku antena moze miec i 4 metry dlugosci jak potrzeba. To juz nawet nie zaawansowana technika (ten "bagaznik"), to rozwiazania z poczatkow IIWW - pierwsze wersje opancerzonych i nie wozow lacznosci/dowodzenia. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec LU Re: To prawda.... IP: *.chello.pl 05.03.08, 11:17 Chyba masz rację, dawno tym się nie zajmowałem. Wiem, że nad Pacyfikiem są zainstalowane bardzo długie anteny do łączności z okrętami podwodnymi. Umożliwiają one łączność w zanurzeniu ponad 15 metrów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: To prawda.... IP: *.nwrknj.east.verizon.net 05.03.08, 20:22 Anteny typu "frame" byly z upodobaniem stosowane przez Niemcow - w produkcji nmiej-wiecej do polowy wojny. Oczywiscie antena, czy nawet podwojne anteny masztowe byly i sa bardziej wydajne - zasieg przedewszystkim, ale bardziej narazone na zniszczenie. Nam potrzebny jest zasieg ok 5km. To nie jest durzo zwazywszy na dostepne radiostacje. W zasadzie potrzebna jest antena o dlugosci ok. 4 stop. Mozna to rozwiazac nastepujaco - zamontowac 4 mniejcze polaczone ze soba antenki - takie rozwiazanie jest stosowane w samochodach policji i policji stanowej. A ci ludzie wiedza chyba co robia;-}. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witia na koniu Laserowy bat na piratów drogowych IP: *.lot.pl 04.03.08, 17:04 Nie zapomnieli o legalizacji ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bat na baty Laserowy bat na piratów drogowych - a może wydawać IP: *.lublin.mm.pl 04.03.08, 19:44 Laserowy bat na piratów drogowych - a może zamiast wydawać na drogie urządzenia zakazać jazdy ulicami i tak zakorkowanego Lublinka. I ekologia by zyskała a i zakupione paliwa można by konfiskować chocoiażby za trzymanie ich w piewnicach i garażach. A czy to tędy droga !? Jadę czesto trasami Berlin Hamburg i innymi małymi miasteczkami i widzę zmieniające się znaki wskazujące właściwą szybkość w celu unikania korków a u nas co jakiś głupi raniej wstanie to ograniczeń do 30 km/h nastawia i siedzi za biórkiem i dymi w ten swój stołek i nosa na ulicę nie wystawi. O zgrozo , O głupoto ludzka i nie tylko ludzka ale ta w aparacie ucisku i terroru narodu który już tyle okupacji przeżył i w następnej się dusi.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykły Laserowy bat na piratów drogowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 22:05 No tak dziury w jezdniach jak baseny olimpijskie a oni sobie zabawki kupują, ja rozumiem że to przyjemniejsze niż porządna naprawa lub przebudowa ulicy. Pogratulować gospodarskiego myślenia. Jeśli zaś jest to z budżetu policji to oznacza że policja ma o wiele za dużo pieniędzy i nie wie na co wydać. Wszystkie komendy już wyremontowane? Policjanci mają warunki do normalnej pracy - w cuda nie wierzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon zawodowiec Laserowy bat na piratów drogowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 11:08 Jestem za przestrzeganiem przepisów drogowych ale to co wyrabia policja to już zwykłe chamstwo i prostactwo,a miało tego nie byc. Jak szczury kanalizacyjne, chowają sie ze swymi pseudoradarami za krzakami lub inną przeszkodą i czekają na jelenia.Mniemam że jest to prosty związek z kulturą osobistą ludzi pracujących w tej firmie,lub takie wydaje się im polecenia,co o zgrozo jest jeszcze gorsze, bo to ludzie z rangą oficera. Fuuuu!!! śmierdzi zaściankiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y7 Re: Laserowy bat na piratów drogowych IP: 195.117.192.* 05.03.08, 11:47 Jestem za przestrzeganiem przepisów drogowych ale to co wyrabia > policja to już zwykłe chamstwo i prostactwo Chamstwo i prostactwo to widac po zachowaniu debili za kółkiem, którzy potrafią śmigać po Kunickiego 100 km/h, jołopów, którzy jada do Warszawy w 1,5 godz.i innych baranów wyprzedzających na trzeciego, pod górkę i na linii ciągłej. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Laserowy bat na piratów drogowych 05.03.08, 12:24 A ilu takich jest? 1 na 100, czy może raczej 1 na 1000? Może więc drakońskie metody zastosować wobec tej grupy największego ryzyka, nie szykanując przy okazji przeciętniaków? Co do "wyprzedzania na trzeciego już się wypowiedziałem: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=76519363&a=76569077 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y7 Re: Laserowy bat na piratów drogowych IP: 195.117.192.* 05.03.08, 12:40 a kto to jest przeciętniak? Ten, który wyprzedza na ciągłej, ale nie pod górkę? Twoją teorię na temat wyprzedzania na trzeciego przeczytałem. Kiedyś chyba chwaliłeś się, że przejechałes jako kierowca 1 mln km. w to chyba wliczyłem wozek dziecinny i rowerek z bocznymi kółkami. Inaczej nie pisałbyś takich głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Laserowy bat na piratów drogowych 05.03.08, 13:07 Przeciętniak to jest taki, który wyprzedza sprawnie i bezpiecznie w sprzyjających temu manewrowi warunkach, nie popełnia drastycznych wykroczeń oraz jest przewidywalny w swych zachowaniach. Natomiast tacy, którzy robią to niebezpiecznie i w niesprzyjających warunkach są w zdecydowanej mniejszości i zdecydowanie najrzadziej są wyłapywani. Najczęściej wyłapywani i karani są przeciętniacy, którzy ośmielili się przekroczyć o 8km/godz dozwoloną prędkość i w ten sposób wyrabiają statystyki dzielnym pogromcom "piratów drogowych". Płacą Ci za wypisywanie głupot? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U2 Re: Laserowy bat na piratów drogowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 13:24 Bzdury wypisujesz tajnos agentos. Radary są ustawione na przekroczenie dozwolonej prędkości co najmniej +10km/h. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Laserowy bat na piratów drogowych 05.03.08, 13:40 Może i bzdury, za to dokładnie takiesame jak te, wypisywane przez tego, który wszędzie widzi piratów przekraczających barierą dźwięku i wyprzedzających na trzeciego. A czy te radary za każdym razem są legalizowane? Bo słyszałem o zdarzających się poważnych błędach pomiaru - a mandaty przychodzą nawet po wielu miesiącach... Dobry sposób na niezłą kaskę, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y7 Re: Laserowy bat na piratów drogowych IP: 195.117.192.* 05.03.08, 13:53 Tajnos agentos Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Laserowy bat na piratów drogowych 06.03.08, 08:05 A gdzieś Ty ten milion spędził - w GTA?:-DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y7 Re: Laserowy bat na piratów drogowych IP: 195.117.192.* 05.03.08, 13:33 nie popełnia drastycznych wykroczeń oraz jest prze > widywalny w swych zachowaniach. A o zasadzie ograniczonego zaufania to słyszałeś? To po pierwsze, a po drugie to Ameryki nie odkryłeś. Ten, który przekracza np. 10 km/h dostanie mniejszy mandat, aniżeli ten, który przekracza np. 60 km/h Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Biedny ten kraj... IP: *.adsl.inetia.pl 05.03.08, 21:01 Zarobki na poziomie 1/5 Niemiec. Ceny nowych samochodów 125% cen niemieckich. Autostrady może za 50 lat, poziom Niemiec może za 300 lat. A przejazd tymi, co powstaną szybciej, będzie najdroższa w Europie (vide: kawałek A1). Wiec alternatywy nie ma - a na tych biedadrogach, co zostają, ograniczenia do 50km/h. No, ale każdy chciałby zarabiac po 10 tys. złotych. Czy DEBILE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Biedny ten kraj... - dokończenie IP: *.adsl.inetia.pl 05.03.08, 21:05 Czy DEBILE w tym kraju nie rozumieją, że bez infrastruktury nie ma szans na rozwój i dobrobyt??????!!!!! Ludzie, wyjeżdżajcie z tego dziadostwa póki możecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Biedny ten kraj... - dokończenie IP: *.nwrknj.east.verizon.net 06.03.08, 18:17 Gość portalu: as napisał(a): > Czy DEBILE w tym kraju nie rozumieją, że bez infrastruktury nie ma szans na > rozwój i dobrobyt??????!!!!! > Ludzie, wyjeżdżajcie z tego dziadostwa póki możecie. Ja do "dziadostwa" wracam, chyba na zasadzie: z dziadostwa powstales i do dziadostwa powrocisz;-). Po latach "dobrobytu" i "zycia pelna piersia" do "dziadostwa" teskinie...;-} Zasmakowalem tego dziadostwa juz przez 3 lata i pojalem, ze w "dziadostwie" moje miejsce. Niech mlodsi jada podbijac swiat - ale tu ostrzezenie: "tam" gdzie tak pedzicie, tak na prawde nic nie ma. Przekonacie sie sami. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Laserowy bat na piratów drogowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 18:21 Czy fotoradar jest 100%-wym dowodem na wykroczenie.Mam wezwanie na Policję.Kary nie uniknę?.Proszę o pocieszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Laserowy bat na piratów drogowych IP: *.nwrknj.east.verizon.net 06.03.08, 18:28 Gość portalu: edek napisał(a): > Czy fotoradar jest 100%-wym dowodem na wykroczenie.Mam wezwanie na > Policję.Kary nie uniknę?.Proszę o pocieszenie. Tak, jest dowodem, tyle. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kier Re: Laserowy bat na piratów drogowych IP: *.chello.pl 13.03.08, 20:04 tylko ta 50tka, sam zaplacilem mandat jadąc 60pare Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Laserowy bat na piratów drogowych IP: *.nwrknj.east.verizon.net 13.03.08, 20:18 Gość portalu: kier napisał(a): > tylko ta 50tka, sam zaplacilem mandat jadąc 60pare Brawo!!! Ty dostales "nauczke" (sic!) a wszyscy od razu poczuli sie bezpieczniej;-))). Co za nonsens... Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś