wampir-wampir 10.03.08, 09:06 ... należy sprywatyzować, co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aron Re: To forum IP: *.lublin.enterpol.pl 10.03.08, 09:08 przecież każde forum na serwerze gazeta.pl jest prywatne - bo Agora jest spółką prywatną Odpowiedz Link Zgłoś
zesty Aron, a sio.... 10.03.08, 09:11 ... nie wiesz o czym wielblady rozmawiaja, to stan z boku, podawaj pasze i nie przeszkadzaj. Dzieki. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
zesty Stary.... 10.03.08, 09:10 ....to forum, moze nie formalnie, ale od dawna jest "moim forum", to tak jak bys nie wiedzial...;-))). Ale jako, ze mam przed soba pewnwne inwestycje, mozemy pojsc na jakis uklad, ale zastrzegam sobie pakiet wiekszosciowy (51%) i dozywotnia funkcje prezeza;-)))). Pozdrawiam, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
zesty Re: Stary.... 10.03.08, 09:18 To szczegoly zostaly do omowienia tylko, ale jak mawiaja "wielblad tkwi w szczegolach". Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Stary.... 10.03.08, 09:25 ja w kwestii formalnej, czy to ma być sprzedaż poprzez przetarg ofert czy też akcjonariat forumowiczów lub wejście na giełdę? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Stary.... 10.03.08, 09:34 ja też jestem za akcjonariatem forumowiczów. Z ograniczeniami. Dla antysemitów, faszystów, wstecznych komuchów, wstrętnych katoli itd. To więc kto? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisia Re: Stary.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.08, 09:37 powolaj empi rade starszych (pamietasz?) zamiast rady nadzorczej... Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Bedzie brakowac tylko Horu Starcow.;-}n/t 10.03.08, 11:38 ok, pod warunkiem, że jest to chór starców Sofoklesa (Antygona) odśpiewujący utwór sławiący państwo, które jest efektem cywilizacyjnego działania ludzi rozumnych i postępowych (cytat), Dlatego nieprzestrzeganie praw, jest odbierane jako zdrada. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Bedzie brakowac tylko Horu Starcow.;-}n/t IP: *.lublin.mm.pl 10.03.08, 12:06 jeśli wam zabraknie "antysemitów, faszystów, wstecznych komuchów, wstrętnych katoli itd" a w szczególności tych "itd" to kogo będziecie opluwać, na kogo będziecie bluzgać i kogo będziecie straszyć? Sami w swoim sosie ugrzęźniecie jak w bagnie i potopicie się a forum upadnie. Wiele osób przychodzi tu by się pokłócić i wypuścić parę, do tego potrzebni są ci "źli" . Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Bedzie brakowac tylko Horu Starcow.;-}n/t 10.03.08, 12:26 Mam rozumieć, że ci "źli" są etatowymi animatorami tego forum, opłacanymi przez właścicieli portalu??? Toż to jest czysta manipulacja...:-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Bedzie brakowac tylko Horu Starcow.;-}n/t IP: *.lublin.mm.pl 10.03.08, 13:21 oczywiście mój post trzeba czytać w obie strony. Ponieważ ci wymienieni też muszą mieć kogo opluwać wyzywać straszyc etc. Jest to rodzaj internetowej symbiozy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek chór wujów już jest IP: *.lublin.mm.pl 10.03.08, 14:06 tak jak i chór zbójów Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos No to będzie draka w sali 10.03.08, 14:31 ...Rzekł chyży rój na cichej lipie.:-P Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos No to będzie draka w sali 10.03.08, 14:31 ...Rzekł chyży rój na cichej lipie.:-P Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Bedzie brakowac tylko Horu Starcow.;-}n/t 10.03.08, 14:49 Szanowny Jacku, kiedyś ich, tych złych, nie było i forum naprawdę było przyjemnym miejscem. Nie opluwano się a dyskutowano, naprawdę. Organizowano spotkania w realu, wspólne wycieczki rowerowe itd. Teraz np. ktoś uważa mnie za filosemitę tylko dlatego, że nie uznaję jego jawnie głoszonych antysemickich, szowinistycznych poglądów. Nigdy słowa na tym forum nie napisałem, że Żydów lubię czy jakoś ich wyróżniam lub też darzę szczególnym uznaniem. To jest mój filosemityzm?. Mam do nich stosunek akurat taki jak do wszystkich nacji, łącznie z Polakami. To źle?. Większość chce tolerancji. Ta większość niestety umyka z forum zostawiając je na pastwę wszelkich skrajności. Ta większość czuje zażenowanie bywając tu, na forum które miało być, z założenia, miejscem wolnej demokratycznej wymiany myśli. Niestety, z miejsca tego korzystają w dużej mierze przeciwnicy tego. Korzystają z przywileju który gdyby mogli sami innym by nie dali. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Bedzie brakowac tylko Horu Starcow.;-}n/t 10.03.08, 16:36 I dlatego pisałem o prywatyzacji forum. Są - bywają tu wątki, do których aż chce się zaglądać, ale większość to niestety chłam i bicie piany ;-((( Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Bedzie brakowac tylko Horu Starcow.;-}n/t 10.03.08, 17:07 wampirze, można założyć w portalu gazeta.pl prywatne forum. Otwarte lub na zasadzie zaproszenia. Ma to swoje plusy i minusy. Może prywatyzujmy to forum wywierając na nim swoje pozytywne piętno. Może brzmi to jak jakiś slogan ale ignorujmy głupotę i wszelki chłam pseudoideowy. Może zastosujmy świecowanie uszu?. :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Świecowanie zawsze n/t 11.03.08, 15:55 pl.youtube.com/watch?v=Q3RnSq8xSdc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Świecowanie zawsze n/t IP: *.nwrknj.east.verizon.net 11.03.08, 16:03 Gdzie onie nakrecili to video... co to za miasto? Wampir czaisz? Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
_aaa_ Re: Świecowanie zawsze n/t 11.03.08, 16:05 w czerwonej, robotniczej Łodzi drogi Paolo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Świecowanie zawsze n/t IP: *.nwrknj.east.verizon.net 11.03.08, 16:10 Tak myslalem...! Zmylily mnie tylko te komorki takie "znajome";-). Ale przeciez wiekszosc video kreci sie w Lodzi - doskonala sceneria i jest z czego wybierac, oj jest...;-). Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Bedzie brakowac tylko Horu Starcow.;-}n/t IP: *.chello.pl 11.03.08, 17:14 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Bedzie brakowac tylko Horu Starcow.;-}n/t IP: *.chello.pl 11.03.08, 17:21 no i co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyje to Re: Bedzie brakowac tylko Horu Starcow.;-}n/t IP: *.chello.pl 11.03.08, 17:29 Ty jesteś moje imię i w kształcie, i w przyczynie, i moje dłuto lotne. Ja jestem, zanim minie wiek na koniu-bezczynie, ptaków i chmur zielonych złotnik. Ty jesteś we mnie jaskier w chmurze rzeźbiony blaskiem nad czyn samotny. Ja z ciebie ulew piaskiem runo burz, co nie gaśnie, każdym życiem i śmiercią stokrotny. Ty jesteś marmur żywy, przez który kształt mi przybył, kształt w wichurze o świcie widziany, który o mleczne szyby buchnął płomieniem grzywy i zastygł w dłoni jak z gwiazdy odlany. I jesteś mi imię ruchów i poczynaniem słuchu, który pojmie muzykę i sposób, który z lądu posuchy wzejdzie żywicą-duchem w łodygę głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
pytacze Re: Bedzie brakowac tylko Horu Starcow.;-}n/t 11.03.08, 17:37 e tam, to za latwe... a do <?> paul jest (pre)zezem tego forum (ciekawe czy w realu tez?) i ma certyfikat niekompetencji ortograficznych ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Bedzie brakowac tylko Horu Starcow.;-}n/t IP: *.nwrknj.east.verizon.net 11.03.08, 19:42 pytacze napisał: > e tam, to za latwe... > > a do <?> paul jest (pre)zezem tego forum (ciekawe czy w realu tez?) > i ma certyfikat niekompetencji ortograficznych ;-P W "realu".... (parszywae slowo), ale dobrze, w "realu" jestem nikim. Jestem nikim z wyboru i dobrze mi z tym. Moje czasy "bycia kims" skonczyly sie definitywnie, o maly wlos nie doprowadzajac mnie na dno samo, w najlepszym wypadku pozbawialac smaku, wzroku, sluchu, wechu, dotyku... etc. Zostalem "nikim" nie dla prostej wygody, lecz dla... szeroko pojetego zdrowia i dobrego samopoczucia. Nie zostalo mi juz nic do udowodnienia ani sobie ani tzw. "swiatu". Moim jedynym zyczeniem stalo sie aby ww "swiat" sie odemnie odp... Takie, skromne zyczenie, tyle. Uszanowanie, Paul PS bylem i jestem "niekompetentny ortograficznie" i dobrze mi z tym. Odpowiedz Link Zgłoś
pytacze Re: Bedzie brakowac tylko Horu Starcow.;-}n/t 11.03.08, 22:08 ciekawilo nas, czy w realu jestes (pre)zezem... czyli czy masz zeza ;-P? (tak sam napisales kilka pieter wyzej - jestem prezezem tego forum ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Bedzie brakowac tylko Horu Starcow.;-}n/t IP: *.nwrknj.east.verizon.net 12.03.08, 01:47 pytacze napisał: > ciekawilo nas, czy w realu jestes (pre)zezem... czyli czy masz > zeza ;-P? (tak sam napisales kilka pieter wyzej - jestem prezezem > tego forum ;-) To szczegoly. Moge byc prezezem w randze prezesa - ale te literki bliz(s)ko siebie na klawiaturze...;-) Pozdrawiam. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisia Re: Bedzie brakowac tylko Horu Starcow.;-}n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.08, 17:55 O o o o !! To bedzie pasowac do (c)Horu Starcow: Czy zwodziły nas, Czy zwodziły siebie ciche odgłosy starców, Dając nam tylko receptę na fałsz? Pogodę - tylko rozmyślną tępotę, Mądrość - jedynie wiedzę o martwych sekretach, Bezużytecznych w mroku, w który spoglądali Lub od którego odwracali oczy. Jest, jak się wydaje, W najlepszym razie tylko przybliżona wartość W wiedzy wynikłej z doświadczenia. Wiedza narzuca wzór, i przez to spacza, Gdyż wzór jest nowy w każdej chwili, A każda chwila jest nową i szokującą Oceną tego, czym byliśmy. I tylko nie zwodzi To, co nas zwodząc nie może już szkodzić. W środku, nie tylko w środku drogi, Lecz na całej drodze: w środku lasu, w gąszczu jeżyn, Na brzegu bagien, gdzie nie ma bezpiecznej piędzi ziemi, Straszeni przez potwory i błędne ogniki, Narażeni na czary. Nie chcę słyszeć O mądrości starców, lecz o ich szaleństwie, O ich lęku przed lękiem i szałem, lęku przed opętaniem, Należeniem do kogoś drugiego, do innych albo do Boga. Jedyna mądrość - którą możemy osiągnąć, Jest mądrością pokory: pokora jest nieskończona. Wszystkie domy zniknęły, zalało je morze. I tancerze zniknęli, przykryło ich wzgórze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Bedzie brakowac tylko Horu Starcow.;-}n/t IP: *.nwrknj.east.verizon.net 11.03.08, 19:32 TS Eliot - tak mi wyglada na jakies polskie tlumaczenie. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisia Re: Bedzie brakowac tylko Horu Starcow.;-}n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.08, 22:20 pieknie Paul, dobranoc ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Bedzie brakowac tylko Choru Starcow... IP: *.nwrknj.east.verizon.net 12.03.08, 01:55 Dziekuje. Z niepokojem czekalem na potwierdzenie, bowiem gdybym sie pomylil zrobil bym mojemu przyjacielowi wielka krzywde;-}. Przyjaciolmi jestesmy od dawna on i ja, nigdy nie opuscil mnie (w oryginale oczywiscie), byl ze mna wszedzie i do konca. And so, it happened frequently that I did find myself in a maze of shit (excuse my French);-). Dobranoc. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Dla Paula 12.03.08, 06:37 Metafory Tysiąca i Jednej Nocy Pierwsza metafora - to rzeka Ogromne wody. Żyjący kryształ, Strzegący cennych cudowności, Co należały do Islamu, a co dzisiaj Są twoje i moje. Wszechmogący Talizman, co jest też niewolnikiem; Geniusz więziony pieczęcią Salomona W miedzianym dzbanie; Przysięga owego króla, co oddaje sprawiedliwości miecza królową jednej nocy, Księżyc, co jest samotny; Dłonie myjące się popiołem; Podróże Sindbada, tego Odysa Gnanego pragnieniem przygody, Nie karanego przez bóstwo; latarnia; Symbole zapowiadające Roderykowi Zdobycie Hiszpanii przez Arabów; Małpa, co okazuje się człowiekiem, Grając w szachu; trędowaty władca; Wysokie karawany; góra z magnesu Co sprawia, że okret się rozbija; Szeik i gazela; płynny świat Kształtów, co zmienne są jak chmury, Gdyż poddane są woli Przeznaczenia Czy też Przypadku, które są tym samym; Żebrak, co może być aniołem I grota, która zwie się Sezam. Druga metafora - to kanwa Kobierca, który proponuje oczom Chaos kolorów i nieodpowiedzialnych kresek, Przypadek i zawrót glowy, Chciaż panuje w tym sekretny ład. Tak jak ten drugi sen, jak Wszechświat, Księgę Nocy tworzą Opiekuńcze cyfry i przyzwyczajenia: Siedmiu braci i siedem podróży, Trzech kadich i trzy życzenia Tego, kto ujrzał Noc Nocy, Czarne, ukochane długie włosy, W których kochanek dostrzega trzy noce, Trzech wezyrów i trzy pokutne kary, A ponad tymi cyframi - Pierwsza i ostatnia cyfra Pana: Jedność. Trzecia metafora - to sen. Agaryjczyci i Persowie go wyśnili W portalach zawoalowanego Wschodu Czy w gajach pokrytych teraz prochem, I nie przestaną go śnić ludzie Do ostatniego dnia swej drogi. Jak w paradoksie Eleaty: Sen topnieje w innym śnie, A ten w innych i innych; razem tkają leniwie jakiś niespieszny labirynt. W księdze mieści się Księga. Nieświadomie Królowa opowiada królowi zapomnianą Historię ich obojga. Uniesieni Zgiełkiem poprzednich magii, nie wiedzą, Kim są. Śnią nieprzerwanie. Czwarta - to metafora pewnej mapy Owej nieokreślonej krainy - Czasu, Tego, który mierzą wydłużające się cienie I nieustanne zużywanie się marmurow I kroki pokoleń. Wszystkiego. Głosu i echa, wszystkiego na co patrzą Dwie przeciwległe twarze Dwulicego, Światów ze srebra i czerwonego złota I długiego czuwania ciał niebieskich. Powiadają Arabowie, że nikt nie zdoła Przeczytać do końca Księgi Nocy. Noce są czasem, który nie śpi. Czytaj więc nadal, podczas gdy dzień kona A Szachrazad opowiada twoje dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Dla Wampira z podziekowaniem -bezsenna modlitwa. IP: *.nwrknj.east.verizon.net 17.03.08, 04:37 Because I do not hope to turn again because I do not hope because I do not hope to turn desiring this man's gift and that man's scope I no longer strive towards such things why should I moun the vanished power of the usual reign? Because I do not hope to know again the infirm glory of the positive hout because I do not think because I know I shall not know the one vertiable transistory power because I cannot drink... there where trees flower and springs flow, for there is nothing again. Because I know that time is always time and place is always and only place and what is actual is actual only for one time and only for one place I rejoice that things are as they are and I renounce the blessed face and reanouce the voive, because I cannot hope to turn again consequently I rejoice - having to construct something upon which to rejoice. And I pray to God to have marcy upon us and I pray to God that I may forget these matters that with myself I too much discuss, too much explain. Because I do not hope to turn again, let these words answer for what is done, not to be done again. May The judgement not be too heavy upon us. Teach us to care and not to care. Teach to sit still. Pray for us sinners now and at the hour of our death. Pray for us now and at the hour of our deth. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm... Re: Dla Wampira z podziekowaniem -bezsenna modlit IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.08, 05:28 Lady, three white leopards sat under a juniper-tree In the cool of the day, having fed to sateity On my legs my heart my liver and that which had been contained In the hollow round of my skull. And God said Shall these bones live? shall these Bones live? And that which had been contained In the bones (which were already dry) said chirping: Because of the goodness of this Lady And because of her loveliness, and because She honours the Virgin in meditation, We shine with brightness. And I who am here dissembled Proffer my deeds to oblivion, and my love To the posterity of the desert and the fruit of the gourd. It is this which recovers My guts the strings of my eyes and the indigestible portions Which the leopards reject. The Lady is withdrawn In a white gown, to contemplation, in a white gown. Let the whiteness of bones atone to forgetfulness. There is no life in them. As I am forgotten And would be forgotten, so I would forget Thus devoted, concentrated in purpose. And God said Prophesy to the wind, to the wind only for only The wind will listen. And the bones sang chirping With the burden of the grasshopper, saying Lady of silences Calm and distressed Torn and most whole Rose of memory Rose of forgetfulness Exhausted and life-giving Worried reposeful The single Rose Is now the Garden Where all loves end Terminate torment Of love unsatisfied The greater torment Of love satisfied End of the endless Journey to no end Conclusion of all that Is inconclusible Speech without word and Word of no speech Grace to the Mother For the Garden Where all love ends. Under a juniper-tree the bones sang, scattered and shining We are glad to be scattered, we did little good to each other, Under a tree in the cool of day, with the blessing of sand, Forgetting themselves and each other, united In the quiet of the desert. This is the land which ye Shall divide by lot. And neither division nor unity Matters. This is the land. We have our inheritance. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Bezsenna noc, czy musiales wczesnie wstac;-)? IP: *.nwrknj.east.verizon.net 17.03.08, 05:44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Czy jeszcze walczysz? Ja juz chyba nie. IP: *.nwrknj.east.verizon.net 17.03.08, 05:56 I'm not sure I would fight for my life - life might not be worth fighting for. I'm not sure I would fight for my wife - a wife isn't always worth fighting for. Nor my children, nor my country, nor my fellow men - it all depends whether I found them worth fihting for. The only thing men fight for is their money, but I doubt if I'd fight for mine - anyhow not to shed a lot of blood over it. And yet one thing I do fight for tooth and nail, all the time - and that's my bit of inward peace, where I'm one with myself. And I must say, I am often worsted. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm... Re: Czy jeszcze walczysz? Ja juz chyba nie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.08, 06:19 walcze, a raczej zwalczam - niechec wyjscia do pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Czy jeszcze walczysz? Ja juz chyba nie. IP: *.nwrknj.east.verizon.net 17.03.08, 06:25 I jak ci idzie ... walka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Czy jeszcze walczysz? Ja juz chyba nie. IP: *.nwrknj.east.verizon.net 17.03.08, 06:27 ...bo ja juz nie musze sie martwic o wstawanie do pracy, ale za to mam inne ... zmartwienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm... Re: Czy jeszcze walczysz? Ja juz chyba nie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.08, 06:30 jutro tez jest dzien, jak mawiala pewna O'Hara, kladz sie spac, a jak sie wyspisz dobrze - zmartwienia stana sie mniejsze... spokojnej nocy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Dzieki....... IP: *.nwrknj.east.verizon.net 17.03.08, 06:39 ... ale poczekam jeszcze. Dowcip polega na tym... ze przeciez nie mam zmartwien. W kazdym razie nie powinienem miec, zmartwienia sa w czasie przeszlym. Poczekam do waszej po 8, moze ktos sie na gg odezwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm... Re: Dzieki....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.08, 06:43 to ja - alt F4 - papa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Dzieki....... IP: *.nwrknj.east.verizon.net 17.03.08, 06:47 Papa... co to jest altF4? Ja kto?;-) Nie wazne, ciesze sie ze jestes, gdzies tam... "ty". To milo, ze jestes, kimkolwiek jestes. Pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Dzieki....... IP: *.nwrknj.east.verizon.net 17.03.08, 06:50 No tak, wolno mi sie mysli...;-). No to Alt F4 czyli over&out. Papa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Hej..."ja", mowilem Ci kedys ten wiersz? IP: *.nwrknj.east.verizon.net 17.03.08, 17:12 I never saw a wild thing sorry for itself. A small bird will drop frozen dead from a bough Without ever having felt sorry for itself. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm... Re: Hej..."ja", mowilem Ci kedys ten wiersz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.08, 21:09 Self-Pity? nie lubie tego 'Lawrencu' i chyba nawet go nie znam wcale, ale to wcale. a w Lady Chatterly's Lover tez nie gustuje ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Prosze... jaka ta moja siostra oczytana...;-) IP: *.nwrknj.east.verizon.net 18.03.08, 21:22 ... co oczywiscie cieszy mnie niezmiernie;-). Jako ze to moja mlodsza siostrzyczka pozwolicie, ze ja publicznie troche postrofuje;-)(starszych siostr nie posiadam). Moja droga, jak mozesz nie lubic czegos, czego nie znasz "wcale a wcale"?;-))). Pozdrawiam cieplo, w pracy nos okulary (!)- to zaden dowcip, ani moj sarkazm, etc., papa... Twoj kochajacy cie brat "marnotrawny" Pawel;-} PS prosze wybaczy nam taka prywate na publicznym forum. Jednoczesnie prosze osobiscie zeby nikt nie dopisywal sie do tych postow pod kara.... co ja pisze, ech Swieta ida;-). Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm... Re: Prosze... jaka ta moja siostra oczytana...;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.08, 21:32 'wcale a wcale' to tylko taka mala przekora - w koncu to ja mieszkam katem u moich ksiazek, a nie one u mnie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Prosze... jaka ta moja siostra oczytana...;-) IP: *.nwrknj.east.verizon.net 18.03.08, 21:38 Chcesz wejsc na GG? Normalnie taka rozmowna nie jestes;-))). Od tego oczytania slow Ci brakinie;-))). Oooch jak ja bym chcial w koncu zamieszkac "katem u moich ksiazek", ale jak do tej pory bylo to nie mozliwe - nie mialem stalego kata... Papa.... Acha za pol godziny musze sie zbierac na silownie, wiec jak zwykle... (tiaaa) nie mamy durzo czasu;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm... Re: Prosze... jaka ta moja siostra oczytana...;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.08, 21:35 ach, i wiem, ze Eliot i Lawrence to ta sama bajka, ale... de gustibus non est disputandum, si? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Prosze... jaka ta moja siostra oczytana...;-) IP: *.nwrknj.east.verizon.net 18.03.08, 21:40 Nie, to nie "ta sama bajka";-). Lawrence to naturalista, moja droga. A Edgar Alan Poe....?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm... Re: Prosze... jaka ta moja siostra oczytana...;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.08, 21:48 meczy mnie jedno jego opowiadanie, czytane dawno temu, w czasach, gdy jeszcze cos mi sie snilo (teraz spie zdecydowanie za szybko); otoz w tym opowiadaniu byl diabel, ktory szybowal niczym wampir (to nie aluzja) na skrzydlach nietoperzych (chyba); czytalam to wieczorkiem poznym, a w nocy obudzilam sie z krzykiem, bo po moim pokoju fruwal ow diabel... do dzisiaj nie moge znalezc tego opowiadania, a wlasciciel ksiazki - postradal ja byl niestety... nie to, ze tesknie za diablem (zgin, przepadnij silo nieczysta...!!!), ale - chetnie bym jeszcze poczytala tamte opowiadania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Prosze... jaka ta moja siostra oczytana...;-) IP: *.nwrknj.east.verizon.net 18.03.08, 21:50 Raven. Kruk inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm... Re: Prosze... jaka ta moja siostra oczytana...;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.08, 21:53 nie eee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul A moze nie.... zapomnialem... IP: *.nwrknj.east.verizon.net 18.03.08, 21:56 ... widzisz wlasnie Poe byl omawiany na literaturze w high school, jest to dowod ze najgorzej pamieta sie rzeczy ktorych ucza w szkole;-)))). Nie jestem tez "fanem" Poe'a. Zbyt basniowo- bajkowy.... mam(!) taki nowoczesny "fantasy";-). A ja wlasnie fantasy stylu nie znosze;-))). Pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm... Re: A moze nie.... zapomnialem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.08, 22:03 nie eee, to nie bylo zadne 'fantasy', to byl dosc mroczny tomik opowiadan, raczej w stylu tajemnic starej kruchty, z pieknymi ilustracjami (nawet tego nie pamietam, czyje one byly), podobnymi do ilustracji ze starych inkunabulow; baw sie silnie w tej silowni i wypoc wszystkie wapory ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: A moze nie.... zapomnialem... IP: *.nwrknj.east.verizon.net 18.03.08, 22:11 Wiem o czym piszesz... Poe mial kilka "wcielen" w zaleznosci od wieku i ilosci wypitego alkoholu... (shit, prawie jak ja...;-}) Na poczatku przeciez zewne wiersze jak.... Mickiewicz - porownanie z braku lepszego;-). W Bostonie pisal do The Globe czy jak mu tam... do gazety, etc. Papa.. do jutra juz jestem spozniony...;-))) Pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm... Re: Prosze... jaka ta moja siostra oczytana...;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.08, 21:52 chyba raczej imagista, a wszak to nie to samo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Prosze... jaka ta moja siostra oczytana...;-) IP: *.nwrknj.east.verizon.net 18.03.08, 21:59 "Imagista" to wlasnie alkoholowy i nacpany Poe. Lawrence to naturalizta z definicji - pisal o naturze...;-))). Prostrzego zwiazku logicznego nie znajdziesz. Poza tym... tak go zaszuflatkowano i juz;-))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm... Re: Prosze... jaka ta moja siostra oczytana...;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.08, 22:06 sie nie zgadzam i juz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Prosze... jaka ta moja siostra oczytana...;-) IP: *.nwrknj.east.verizon.net 19.03.08, 07:21 "Naturalism is a movement in theater, film, and literature that seeks to replicate a believable everyday reality, as opposed to such movements as Romanticism or Surrealism, in which subjects may receive highly symbolic, idealistic, or even supernatural treatment." A teraz wez porownaj sobie Davida Herberta L. z niejakim Eliotem, ze o zacnym Edgarze nie wspomne. >Gość portalu: hmm... napisał(a): > sie nie zgadzam i juz No... trzeba bylo tak od razu, tego argumentu podwazyc nie jestem w stanie. Takiego argumentu nikt nie jest w stanie podwazyc;-))). Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Ja musze juz "zmiatac"... IP: *.nwrknj.east.verizon.net 18.03.08, 22:04 ... pomalutku, bo nie moge sobie pozwolic na przesiadzenie silowni przed komputerem - co mi sie czesto ostatnio zdarza;-]. Narka, papa... Pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm... Re: Ja musze juz "zmiatac"... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.08, 22:09 papa bylo juz wyzej ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul "Papa" moze byc wszedzie...;-) IP: *.nwrknj.east.verizon.net 19.03.08, 01:44 Jak twoje nowe szkla kontaktowe, mam nadzieje ze lepsze niz okulary? Czy juz widzisz, ze Lawrence jest naturalista;-)))? Pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Bedzie brakowac tylko Horu Starcow.;-}n/t IP: *.chello.pl 15.03.08, 16:58 Baczynski ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul ...metodycznie obraca sie w szambo. IP: *.nwrknj.east.verizon.net 19.03.08, 08:09 Wzlotow co raz mniej, gowna co raz wiecej. Usta dawno obrzydliwa substancja zalane, teraz wdziera sie do uszu i oblepia oczy. A ja jestem tego wszystkiego "prezesem";-). Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly Re: ...metodycznie obracało sie w szambo. IP: 89.204.203.* 19.03.08, 08:16 Teraz ma więcej wzlotów niż upadków. A forumowicze dochodzą do wniosku, że... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul ...a tym czasem wszyscy tacy mili i roztropni;-) IP: *.nwrknj.east.verizon.net 19.03.08, 11:58 Gość portalu: nelly napisał(a): > Teraz ma więcej wzlotów niż upadków. A forumowicze dochodzą do > wniosku, że... Sa najmadrzejszymi, najbardziej dociekliwymi i spolecznie odpowiedzialnymi forumowiczami w historii tego forum;-)! Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly Re: ...a tym czasem wszyscy tacy mili i roztropni IP: 89.204.194.* 19.03.08, 20:42 Akurat nie to miałam na myśli. Chciałam napisać, że forumowicze dochodzą do wniosku, że...wszyscy jesteśmy Żydami. Skoro uważasz, że wszyscy są tacy jak piszesz, to znaczy, że Żydzi tacy są. Każdy myślący człowiek staje sie Żydem, a każdy niemyślący też... Różnica polega tylko na tym, jakim Żydem się staje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul W takim razie "forumowicze".... IP: *.nwrknj.east.verizon.net 19.03.08, 21:07 ... jak to zwykle bywa, dochodza do falszywych wnioskow. Z przykroscia stwierdzam, ze forumowicze tego forum, to w co raz wiekszej mierze idioci, matoly i niedowartosciowani frustraci intelektualni. Tak wiec do Zydow im daleko...;-). Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Zapomnialem dodac...;-) IP: *.nwrknj.east.verizon.net 19.03.08, 21:13 ...bankruci unyslowi - do tych "forumowiczow";-). Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly Re: W takim razie "forumowicze".... IP: 89.204.194.* 19.03.08, 21:14 Nie tak bardzo. Idioci, matoły i niedowartościowani frustraci to Żydzi, którzy ukrzyżowali Jezusa. Natomiast jeśli chodzi o Ciebie, to Ty jesteś takim sprytnym i cwanym ŻYDEM. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: W takim razie "forumowicze".... 19.03.08, 21:18 bo my to takie żydomatołki? tak czynie? :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Empi, mow za siebie...;-))) IP: *.nwrknj.east.verizon.net 19.03.08, 21:24 ....ja przyznaje sie jedynie do polskomatolstwa i basta!;-) W koncu moje silne poczucie patriotyzmu mnie do czegos zobowiazuje, prawda?;-) Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Empi, mow za siebie...;-))) 19.03.08, 21:29 za późno, nie wypada zlikwidować własny post. Przed chwilą jakiemuś tam zechciało się powiedzieć, że polemizuje tu z Żydami. Jak się okaże, że podsunąłem mu pomysła na przezwisko to się powieszę. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Nie, nie...hejze, hola..Empi...!;-) IP: *.nwrknj.east.verizon.net 19.03.08, 21:39 Tylko nie to, katygorycznie zabraniam Ci sie wieszac, bez wzgledu na okolicznosci;-). W chwili "slabosci" pomysl o swojej kochajacej zonie, o tych dziewczynach na wiosne, no... sam rozumiesz;-). Uszanowanko, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly Re: Empi, mow za siebie...;-))) IP: 89.204.194.* 19.03.08, 21:44 Oczywiście, że polemizujesz z ŻYDAMI. A z kim niby masz polemizować, skoro na tym forum są sami Żydzi? Nawet gdybyś prowadził monolog, to on też byłby żydowski. A ten ktoś, kto tak napisał, też jest Żydem, no więc odpisując jemu, polemizujesz z ŻYDEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Za chwile oszaleje.....;-))))n/t IP: *.nwrknj.east.verizon.net 19.03.08, 21:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly Re: W takim razie "forumowicze".... IP: 89.204.194.* 19.03.08, 21:30 Ja tego nie napisałam. Napisałam, że wszyscy ( czyli ja też ) jesteśmy Żydami. Jeśli chodzi o sztukę logicznego myślenia Żydzi nie mają sobie równych, stąd umiejętności negocjacyjne to cecha żydowska. Tyle o zaletach Żydów. Ty tę zaletę posiadasz, jako, że musisz mieć wizję dokąd ma zmierzać to forum. Więc jesteś sprytnym Żydem. Skoro Paul upiera sie przy takim nowym określeniu forumowiczów, to jest Żydem, ale teraz dla odmiany innym, niż napisałam poprzednio. Przedtem był sprytnym, teraz jest zacietrzewionym Żydem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Baska....!!!;-) IP: *.nwrknj.east.verizon.net 19.03.08, 21:35 ... nie teoretyzuj docent;-). Pozdrawiam. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul The Poles are so nice! IP: *.nwrknj.east.verizon.net 19.03.08, 08:29 The poles are so nice so awfully nice they're the nicest people in the world. And what's more, they're very nice about being nice about your being nice as well! If you are not nice, they soon make you feel it. Americans and Germans and French and so on, they're all very well (fine) but they're not really nice, you know. They're not nice in Polish sense of the wotld, are they now? That's why one doesn't have to take them seriously. We must be nice to them, of course, naturally. But it doesn't really matter what you say to them, they don't really understand, you can just say anything to them - be nice, you know, just be nice - but you must never take them seriously - they woundn't understand. Just be nice, you know! Oh, fairly nice, not too nice of course, for they take adventage - but nice enough, just nice enough to let them feel they are not quite as nice as they might be. I jak mozna nie lubic Lawrenca, niejakiego Herberta?;-) No, i mnie oczywiscie;-)? Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś