brutus36 12.03.08, 11:20 Tusk obiecał w USA restytucję mienia żydowskiego wiadomosci.onet.pl/1708797,12,item.html Czyżby już koniec POLSKI? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jacek jeszcze nie koniec IP: *.lublin.mm.pl 12.03.08, 11:30 jeszcze oddamy Niemcom i Ukraińcom, resztę przekręcą ubecy co przy żłobie. A wcześniej ratyfikujemy zrzeczenie się suwerenności. Teraz będzie się zgadzać - prezydent jest w Pałacu Namiestnikowskim Odpowiedz Link Zgłoś
monash Lublin juz zwraca i to podwojnie 12.03.08, 11:50 www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080104/NEWS01/935968540 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Lublin juz zwraca i to podwojnie IP: *.lublin.mm.pl 12.03.08, 12:08 straszni antysemici w tym dzienniku wschodnim. Polska ma moralny obowiązek oddać dwa razy a jeśli nasi starsi bracia zażyczą sobie to i trzy razy. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Lublin juz zwraca i to podwojnie 12.03.08, 12:18 I bardzo dobrze. Biorac pod uwagę to, co polskie państwo choćby przez kilkanaście ostatnich lat za bezdurno wsadziło w tyłki katabasom, będzie choć trochę równowagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Lublin juz zwraca i to podwojnie IP: *.lublin.mm.pl 12.03.08, 12:24 w 1940 roku Stalin odebrał obywatelstwo i majątek tysiącom Polaków. Wywieziono ich do ZSRR. Nikt po upadku komuny nie dał im z powrotem ich obywatelstwa ani nie oddał im ich majątków, ani nie zrekompensował im ich strat. Byli wśród nich katolicy, żydzi, protestanci.. Teraz oddajemy majątki i obywatelstwa jednej narodowości(religii). Dlaczego nie pamiętał żaden rząd o Polakach z kresów? Jeżeli oddawanie komukolwiek czegokolwiek ma być robione dlatego że ograbiono nas już z mienia dla innych(jak piszesz katabasów, rozumiem że chodzi o chińczyków) to ja pieprzę takie wyjaśnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz. Od samego pojawienia się na ziemi polskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 12:24 i nie tylko, Żydzi dążą do przejęcia pełnej kontroli i podporządkowania sobie tubylców. Podstawowymi narzędziami do osiągnięcia tego celu jest przejęcie finansów danego państwa za pomocą braci produkujących "zielony papier" oraz kontrola nad mediami i stanowionym prawem. Śmiało można powiedzieć, że Żydzi są już blisko osiągnięcia swojego celu jakim jest likwidacja państwa polskiego. Na całym świecie prowadzona jest niezwykle zaciekła kampania przeciw narodowi polskiemu, a w samej Polsce tresura medialna pod dyktando GW, tvn i innych, żydowskich mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Od samego pojawienia się na ziemi polskiej IP: *.lublin.mm.pl 12.03.08, 12:34 przesadzasz. Ktoś zawsze miał przewagę. Twierdzenie że Żydzi dążą do zniszczenia Polski to bzdura jakich mało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Od samego pojawienia się na ziemi polskiej IP: *.lublin.enterpol.pl 12.03.08, 12:41 jeżeli Żydzi przed 1939 byli obywatelami polskimi to nie ma powodów dla których nie możnaby zwrócić im majątku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Od samego pojawienia się na ziemi polskiej IP: *.lublin.mm.pl 12.03.08, 12:43 dlatego bzdurą jest rozpatrywanie oddawania majątków w zależności od rasy czy narodowości. Bo to jest rasizm, jak pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz. Dziecko, a co Polacy mają oddawać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 13:00 Może te kamienice, które sami odbudowali po wojnie, bo były ruinami tak jak cała Polska. Przeczytaj sobie pierwszy post. Władze niby-polskie załatwiły sprawę odszkodowań za mienie żydowskie, więc to co się dzisiaj dzieje jest po prostu bezczelną hucpą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz. Jacku czytaj ze zrozumieniem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 12:52 Wyraźnie napisałem, że chodzi o likwidację państwa polskiego, a to zupełnie coś innego niż zniszczenie, bo czy warto niszczyć swoje mienie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Jacku czytaj ze zrozumieniem. IP: *.lublin.mm.pl 12.03.08, 12:55 a po co oni mają dążyć. Podpiszemy traktat i będziemy już Autonomią Polską przy Związku Socjalistycznych Republik Europejskich. Dalej uważam że to przesada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz. Re: Jacku czytaj ze zrozumieniem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 13:08 Nie Autonomią Polską, a raczej kolonią i dostawcą taniej siły roboczej. Jak "chłopcy" z Brukseli wymyślą dalszą redukcję co2 np. o 50% i zalesienie gruntów ornych, to mamy szansę stać się nawet rezerwatem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abel Re: Jacku czytaj ze zrozumieniem. IP: *.chello.pl 12.03.08, 13:11 zastanawia mnie dlaczego Czesi nie mają tego problemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Jacku czytaj ze zrozumieniem. IP: *.lublin.mm.pl 12.03.08, 13:17 bo czesi mają normalnego prezydenta które nie bał się oficjalnie powiedzieć, że: jest przeciwko traktatowi, że jest za suwerennością Czech, że jest przeciwko bzdurom związanym z ociepleniem klimatu, że jest przeciwko wysokim podatkom, że jest przeciwko zadłużaniu się. Ostatni mąż stanu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abel Re: Jacku czytaj ze zrozumieniem. IP: *.chello.pl 12.03.08, 13:43 zauważ jacku, że oni nie tylko za tego prezydenta uniknęli kłopotów może ten "głupi" naród jest mądrzejszy od najmądrzejszej Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Antysemici na fali 12.03.08, 14:12 Antysemici jak w Marcu 68 podnoszą łby. Im nic nie pomoze! Rydzyk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz. I jak w marcu 68 zrobią w Polsce porządek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 16:40 A wróbelki już nakarmiła(e)ś ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lsm Re: Antysemici na fali IP: *.lublin.mm.pl 13.03.08, 20:59 Wam lewaki nic nie pomoże. Stalin nie żyje, Lenin też. Cóż wam tow. Barska zostało? Popiersie może? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lsm Re: Jest OK! IP: *.lublin.mm.pl 13.03.08, 20:58 Joasiu zatem należy oddać mienie także Niemcom. Niedługo okaże się, że pół Polski nie jest Polską. Jeden żyd żąda zwrotu majątku, zabranego mu przez III Rzeszę na podstawie ustawy niemieckiej, od Polski!!! I co ty na to? Tym się charakteryzujecie tow. lewaki. Własną Ojczyznę byście sprzedali, żeby tylko o was dobrze mówili. Odpowiedz Link Zgłoś
mikesz6 Re: Tusk obiecał w USA restytucję mienia żydowski 12.03.08, 14:47 Może nie na temat. W 1930 roku odbyła się Olimpiada Szachowa w Paryżu. Zakończyła się ona sukcesem REPREZENTANTÓW POLSKI. Polacy zdobyli złoty medal. Zdaje sobie sprawę, że szachy to nie żużel, czy boks, nie mówiąc o dyscyplinie w której bezkonkurencyjny jest niejaki Pudzianowski, ale to jednak dyscyplina sportu. POLACY startowali w składzie: Akiba Rubinstein, Paulin Frydman, Ksawery Tartakower i Dawid Przepiórka. Prawdopodobnie Polacy byli dumni ze swoich szachistów i …. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Tusk obiecał w USA restytucję mienia żydowski IP: *.lublin.mm.pl 12.03.08, 17:53 w '39 była następna olimpiada tym razem w Argentynie, dzięki temu nasi Żydzi się uratowali. Po wojnie, to Argentyna miała silną reprezentację(opartą na zawodnikach innych państw którzy zostali w niej po wojnie). Polska po wymordowaniu Żydów już na poziom mocarstwa szachowego nigdy nie powróciła. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Nie kompromitujcie się! 12.03.08, 18:07 Pewien procent majątków dostaną (odszkodowania) Polacy, w tym i Polacy pochodzenia żydowkiego. Widział jeden z drugim cmntarz pod Monte Cassino? Widział nazwiska poległych zołnierzy polskich o zydowskich korzeniach? Nie kompromitujcie sie w 2008 r. otumanieni antysemici. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Nie kompromitujcie się! IP: *.lublin.mm.pl 12.03.08, 18:20 słuchaj, nazywaj antysemitą swoją matkę a ode mnie się odwal. To właśniue tacy jak, zawzięci antysemici, nienawidzący narodu żydowskiego, zawsze pluli na wszystkich jadem i oskarżali o antysemityzm. Mieli na względzie jedno - doprowadzić do złości i do nienawiści wobec rasy i narodu, a nie złości na jednostkę. Dla takich żydożerców jak ty rozmowa i duma z polskich zawodników Żydów jest antysemityzmem. Ty nawet w swoim pustym mózgu nie znałaś przedwojennej polskiego potęgi szachowej opartej na Polakach Żydach. Ale da takich jak ty, złych i nienawistnych ludzi, rozmowa i duma z polskich brydżystów Żydów też będzie antysemityzmem. Będziesz pchała te obrzydliwe oskarżenia po to by jątrzyć, mając nadzieję że może się uda zrobić to samo co Niemcom. Ohyda. Mam dość bycia oskarżanym o antysemityzm, dostałem już w pysk za obronę Żydów i sam innym dałem w mordę w ich obronie. I chętnie to drugie mogę powtórzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubelak ty barska - nie świruj IP: *.centertel.pl 12.03.08, 18:38 Barska - nie świruj pawiana. Żydzi przed wojną mieszkali w Polsce, stąd też mieli i obywatelstwo polskie. I dalej - jako obywatele polscy służyli w wojsku polskim, stąd też ich nazwiska pod Monte Cassino. To wszystko. Nie ma tu żadnej rewelacji, sensacji, nic szczególnego. Polak a obywatel polski to nie to samo. I tak jest w każdym kraju. Dla przykładu, czy Cyganie, obywatele Węgier albo Czech, są uważani przez tychże za Węgrów albo Czechów? He, he, he, wolałbym nie mówić, za kogo uważają ich Węgrzy i Czesi. Albo czy Turków z obywatelstwem RFN uważają Niemcy za swoich rodaków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubelak szachiści - no i co z tego? IP: *.centertel.pl 12.03.08, 19:04 mikesz, no i co z tego miałoby niby wynikać??? Kilku Żydów coś tam w 1930 r. zdobyło jako reprezentanci Polski, a np. tysiące ich rodaków (bo przecież nie naszych) parę lat później, w okresie 1939-1941, ochoczo współpracowało z Sowietami przy grabieniu, wysyłaniu na Sybir i mordowaniu Polaków w Łomżyńskiem, Białostockiem, na Kresach... Poza tym nie sądzę, by Polacy byli z tego szachowego sukcesu jakoś szczególnie wtedy dumni. Rok 1930 to szalejący kryzys, olbrzymie bezrobcie, ludzie szukający pożywienia na śmietnikach, wyrzucani z mieszkań ("wasze ulice nasze kamienice"), popełniający samobójstwa. Kogo tak na zdrowy rozum mogła w takiej sytuacji interesować jakaś olimpiada szachowa??? Odpowiedz Link Zgłoś
mikesz6 Re: Tusk obiecał w USA restytucję mienia żydowski 12.03.08, 19:24 Drogi lubelaku rzeczywiście granie w szachy cóż to za dyscyplina sportu,w porównaniu z rdzennymi Polakami którzy ćwiczyli konkurencje rzutowe w trakcie wybijania szyb w "mośkowych"sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska mikesz6 - masz rację 12.03.08, 21:06 mikesz6-masz racje, a taki Jacek wie tyle,co nic i nie rozumie ,o czym tu mowa. Jest,jak pisze w jednej czwartej Zydem? Mało! A mieszanki nie są dobre. Jego jezyk to rynsztok.Zablokuję go u siebie w kompie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz. mikesz piszesz bzduresz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 23:36 Tak się składa, że moi dziadkowie mieszkali w dzielnicy gdzie było dużo Żydów i konkurencji w wybijaniu szyb w "mośkowych" sklepach nie widzieli. Powtarzasz za kretynami z WJC i komuchami z marca 68 głupoty na użytek lobby szwidlarzy zza oceanu, którzy w czasach holocaustu nie kiwnęli palcem na swojego Roosvelt`a by pomógł rodakom mordowanym w Europie. Żydowska dzielnica w przedwojennym Lublinie, to była największa biedota i sam "drogi Bronisław" Geremek kiedyś stwierdził, że podczas wojny zginęły polskie elity i żydowska biedota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna A ja widziałam IP: *.lublin.mm.pl 12.03.08, 23:47 A ja widzialam, choc nie w Lublinie. Czytaj przedwojenne gazety.Oczywiscie nie "Mały Dziennik"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz. Więc jedź do Izraela i tam tego nie zobaczysz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 01:09 Zabierz ze sobą swojego guru Michnika i wszystkich innych braci i siostry, bo tu w Polsce panuje straszny antysemityzm, a Polacy tylko czekają żeby was zjeść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubelak Re: A ja widziałam IP: *.centertel.pl 13.03.08, 12:33 Gość portalu: Joanna napisał(a): > A ja widzialam, choc nie w Lublinie. Czytaj przedwojenne > gazety He, he, joanna, dobre. A słyszałaś może kiedyś, że nie ma dymu bez ognia? Ale właśnie czytajcie przedwojenne gazety, otworzą wam się oczy. Żydzi sądzeni za obrazę państwa polskiego, szkalujący Polskę, jako komuniści prowadzący działalność otwarcie antypaństwową i antypolską, sądzeni za rozmaite drobne i grubsze oszustwa, zwłaszcza przepustwa i łapówkarstwo, opisy zbrojnych gangów żydowskich, żydowskie nazwiska w kronice policyjnej - to stałe tematy przedwojennej prasy. A w PRL i szczególnie w III RP wmówiono wam, że to były takie niewinne baranki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: A ja widziałam IP: *.lublin.mm.pl 13.03.08, 12:39 Przeglądamy inne gazety najwidoczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubelak Re: A ja widziałam IP: *.centertel.pl 13.03.08, 20:00 Być może, gazet wydawano wtedy całkiem sporo. A tak bardziej na serio. Nie chodzi mi o gazety endeckie, gdzie takie rzeczy z ideologicznych względów były niejako eksponowane, lecz całkiem powiedzmy neutralne światopoglądowo, ot takie soie zwyczajne dzienniki. Może ciut przesadziłem z tym stałym tematem, ale z całą pewnością tematyka szeroko rozumianej przestępczości żydowskiej - od pospolitych szalbierstw po szpiegostwo na rzecz Sowietów - była częsta. Odpowiedz Link Zgłoś
mikesz6 Re: A ja widziałam 13.03.08, 21:21 Oczywiście kiedy żli Żydzi grzeszyli, Polacy w tym czasie na kolanach szli do Częstochowy i kąpali się w wodzie święconej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz. Proponuję przejść do meritum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 23:50 Drugą Wojnę Światową rozpoczęli Niemcy grabiąc, mordując i niszcząc istniejący wówczas porządek własnościowy. Po nich przyszli komuniści wśród których było dużo Żydów, w tym Ozajasz Szechter, tatuś wieszcza Adasia -szefa GW. Oni też mordowali i grabili te resztki ruin, które po wojnie przetrwały. I teraz Polacy, którzy zostali tak potwornie doświadczeni mają jeszcze płacić kolejnym bandytom odszkodowania za ruiny, które po wojnie odbudowali. Skala bezczelności Żydów osiąga tu poziom wymierzenia kary zwłaszcza, że środowiska te bardzo aktywnie uczestniczyły w rabunku polskiego majątku narodowego po 1989 roku. Ma 100% racji prof. Wolniewicz, że "Żydzi nas atakują". Tylko takie racje można usłyszeć głównie w Radiu Maryja i stąd ten wściekły atak sanhedrynu na Rydzyka. Wasza rasistowska gazeta powinna być natychmiast zamknięta, a wszyscy z nią związani, powinni dostać bilet w jedną stronę tj. 40 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opos a kiedy zwróca mienie zabrane Polakom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 17:44 nigdy ? Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Najpierw psychiatra 15.03.08, 18:19 Idż,Tomaszu,do psychatry, bo chyba sam nie wiem,co piszesz. Chyba, że masz w głowie poplątanie z poplątaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Najpierw psychiatra IP: *.24.64-86.rev.gaoland.net 10.04.08, 09:07 nalezy ich usunac w trybie natychmiastowym z naszego kraju!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Re: Tusk obiecał w USA restytucję mienia żydowski 10.04.08, 09:52 Zawsze mnie dziwi alergiczna reakcja tak wielu osób na newsy tego typu. Mówiąc wprost - ukradliście coś Żydom, że teraz boicie się zwrotu ich mienia? Hm? Odpowiedz Link Zgłoś