Dodaj do ulubionych

Radni zrobią sobie biuro

18.03.08, 09:01
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: chart Re: Radni zrobią sobie biuro IP: *.resetnet.pl 18.03.08, 12:28
      Jakby to ująć Leniaku, a co w tym złego, że ze swojej kasy wynajmują biuro i
      chcą spotykać się z mieszkańcami? A co cytowanego przez Ciebie (i
      trawestowanego) z takim upodobaniem wpisu z bloga Widomskiego to niestety,
      wszystko wskazuje, że to radny miał rację krytykując kolejny wielki pomysł
      prezydenta Wysockiego. Formę zaś wybrał skuteczną, skoro wzbudził takie
      zainteresowanie.
      • leniak [...] 18.03.08, 17:41
      • leniak propos zioma widoma i racji jego 18.03.08, 18:45
        forma zioma mnie inspiruje i od dziś będe tak własnie hip hopował do
        PO-wców (chcę widzisz charcie, być rozumiany i przez tę
        subkulturę...)
        natomiast co do racji ziomala to wybacz ale on ma tyle racji co i
        rozumu...
        a squacik sie przyda moze czasem wpadnie jakaś babcia lub dziadek
        pohiphopiować z ziomami?
        melanż taki - czaisz?
        może pobluzga ich trochę...
        może to ich komórkę szarą pobudzi do jakieś pracy?
        hajs dali niech mają, MTV
        Peace charcie...
    • Gość: bosman gisz leniaku w pietkę IP: *.centertel.pl 18.03.08, 12:55
      moim zdaniem pomysł nie jest zły. Poczekajmy na efekty.
      PS:Ja też nie popieram PO zwłaszcza w lubelskim wydaniu.
      • leniak nie ta gwara bosmanie... 18.03.08, 17:44
        jesteś o wiek spóźniony...
        "gonisz w piętkę" to się mówiło za dinozaurów
        • Gość: bosman a ta: IP: *.lublin.mm.pl 18.03.08, 18:36
          pieprzysz - odpowiada? Byłem grzeczny a ty jesteś zarozumiały.
          Staropolszcyzna ci wadzi? Nie tylko - ortografia też.
          • leniak Bosman co ty teraz z przyprawami? 18.03.08, 18:51
            grzeczny czy grzeszny co mnie do tego?
            i jaka znowu staropolszczyzna?
            mówiłem o XX wieku...
            co do ortografii to widzisz faktycznie raczej MTV
            • Gość: bosman starasz się być oryginalny ..... IP: *.lublin.mm.pl 18.03.08, 18:58
              a zaczynasz być godnym politowania (o ile rozumiesz co to znaczy).
              • leniak to coś od politologii czyż nie? 18.03.08, 19:08
                a lituj się lituj...
                i dropsa mozesz poturlać - jak sobie chcesz ziomuś...
                jaki oryginalny? - chcesz mnie obrazić?
                zwykły lans i tego mi nie odmawiaj...
                moge być ziomuś tak oczojebny jak chcę albo nawet jak Widomski z
                Nowakiem...
                • Gość: bosman i głupkiem możesz być.... IP: *.lublin.mm.pl 18.03.08, 19:19
                  wszak (rozumiesz to słowo?) to twoja sprawa.
                  • leniak a nazywaj mnie głupkiem skoro chcesz 18.03.08, 21:53
                    MTV albo bardziej kalsycznie: wybaczam Ci bo nie wiesz co czynisz...
                    • Gość: bosman ne zamierzam...... IP: *.centertel.pl 19.03.08, 09:21
                      nazywać cię głupkiem, wszak jestem zdziwiony tym co robisz.
                      Pozdrawiam.
                      • leniak Bosmanie, jak to co robię? 19.03.08, 10:53
                        jestem zwyczajnie złosliwy wobec tych dwu radnych...
                        i ćwiczę sobie jezyk którym posługuje się publicznie jeden z naszych
                        przedstawicieli...
                        to wbrew pozorom nie takie proste przestawić sie na taką gwarę...

i hmm robię jeszcze jedno - staram się zepsuć Widomskiemu jego próbę
                        zatuszowania własnego chamstwa i prostactwa za pomocą zapowiedzi o
                        tym jaki to jest przyjazny dla uzytkowników czyli że biuro
                        otworzy...
                        psuję mu ten płytki PR za pomocą przypomnienia iż znany jest
                        publicznie nie z przyjazności dla urzytkownika ale własnie z
                        prostactwa...

wychodzę przy tym z załorzenia że należy punktować prostactwo i
                        chamstwo i kazać tym którzy sie z lubością w nie staczaja wypić piwo
                        którego naważyli...

czy to wyjasnienie Cię przekonuje?
                        pzdr.
                        • leniak to jest mściwość - mam tego świadomość 19.03.08, 11:09
                          jednak ma ona swój cel...
                          nie zyczę sobie by mój przedstawiciel mówił do ludzi "Walcie się
                          ziomale" - tak po prostu sobie tego nie życzę...
                          dlatego ze to nie trzyma poziomu a nie chcę by rynsztokowy poziom
                          cechował moich przedstawicieli
                          i dlatego zamierzam takie wyskoki zwalczać

ps. a przy okazji mam niezła zabawę...
                          lubisz skojarzenia?
                          zobacz starozytni Rzymianie mówili sobie na dzieńdobry i do
                          widzenia "Vale!" - co znaczy "Bądź zdrowy!" dziś jak widać to
                          wyewoluowało w używane w Paltformie Obywatelskiej "Walcie się"... ;-)
                          hmm a może znasz inne wytłumaczenie słów Widomskiego?
                          jesli znasz to zechciej nam je tu szczegółowo wyjasnić...
                          też sie będę nieźle bawił... ;-)
                          • Gość: bosman owszem znalazłem IP: *.centertel.pl 19.03.08, 11:26
                            www.miejski.pl/w-1.html
                            myślę że to znaczenie jest bliższe, chociaż są jeszcze bardziej
                            obraźliwe i wulgarne.
                            • leniak to zacytuj co znaczy "Walić się" 19.03.08, 11:38
                              ech Bosmanie ...
                              ten słownik tłumaczy to jako: "odejdź"
                              i podaje taki przykład:
                              "- Wal się skoorwielu.
                              - Sorry już idę."

moim zdaniem jednak to tłumaczenie nie pasuje do zdania: "Walcie
                              się, ziomale z taka kulturą" bo tłumaczyłoby się jako "Odejdzcie,
                              Szanowni Państwo, z taka kulturą"
                              chyba jednak nie to chciał wyrazić Widomski?
                              mnie się bardziej podoba moje wyjasnienie bo tłumaczenie brzmiałoby
                              tak: "Badźcie zdrowi, Szanowni Państwo z taka kulturą"...
                              widze jednakże jesteś zdania że Widomski chciał być wulgarny, podaj
                              zatem jakieś dalsze argumenty...
                              • Gość: bosman [...] IP: *.centertel.pl 19.03.08, 12:00
                                • leniak sugerujesz, że Widomski proponował 19.03.08, 13:14
                                  upawianie seksu z kulturą?
                                  hmm bo chyba takie jest w końcu ostateczne tłumaczenie?
                                  hmm... moim zdaniem, ten Widomski musi znać seks jedynie z
                                  opowiadań, albo może jest zwolennikiem masturbacji przy słynnym
                                  emigracyjnym wydawnictwie?
                                  ha cóz nic co ludzkie widac nie jest obce radnym PO...
                                  a moze chodzi o kulturalny seks?
                                  moim zdaniem ogolnie postulat uprawiania kulturalnego seksu jest
                                  słuszny...
                                  jak widzisz wypowiedź Widomskiego jest wielce niejednoznaczna...
                                  moim zdaniem głupio jest wypowiadać sie w taki sposób, że nie
                                  wiadomo czy się obrazić czy zaśmiać...

hmm z tym pieprzyć to wiesz...
                                  kiedys niejaki Staniewski namawiał w takich słowach do seksu z
                                  Teatrem Starym - też mu to pamiętam...
                                  o ile jednak o artystach od dawna chodziły słuchy że to perwersyjni
                                  dewianci o tyle dowody na taką deprawację radnych sa jednak
                                  nowością...

na koniec powiem że nie podoba mi się takie deprecjonowanie seksu -
                                  zeby z niego robić jakąs czynność obraźliwą...
                                  w końcu wszyscy powstalismy w procesie seksualnym, dodatkowo seks
                                  jest dośc wyjatkowym sposobem na zbliżenie się ludzi - to zbliżenie
                                  to jest wartość pewna - a nie warto wartosciom bez sensu ubliżać
                                  • Gość: bosman [...] IP: *.centertel.pl 19.03.08, 13:20
                                    • leniak myśle że nie wytną wszak chodzi o ustalenie 19.03.08, 13:44
                                      "swiatłej" mysli radnego Widomskiego...
                                      skoro mówisz że chodzi jednak o znaczenie zblizone do "odejdźcie"
                                      "idżcie sobie" to niech Ci będzie...
                                      nie bede sie kłócił...
                                      kłótnia to brzydka rzecz jest...
                                      a o głupoty to już wogóle bez sensu...
                                      ino tym do których mówił Widomski, polecałbym by szli przez zboże -
                                      we wsi hiphop stoi
                                      • Gość: bosman mam nadzieję że przeczytałeś bo chlastnęli..... IP: *.centertel.pl 20.03.08, 14:44
                                        zgodnie z moim przypuszczeniem.
                                        Ale ten empi beze mnie by sie nudził :-)
                                        Pozdrawiam i Ciebie i empiego.
                                        • empi Re: mam nadzieję że przeczytałeś bo chlastnęli... 20.03.08, 15:15
                                          bosman,nie przechwalając to ja Waść chlastnąłem! Leniak to już hoho,
                                          wyższa półka.
                                          pzdr.
                                          • Gość: bosman wiem! empi druhu :-) IP: *.centertel.pl 20.03.08, 15:23
                                            ty mój "dbaczu" o duszyczke moją czarną. Ale i tak pojdę do piekła -
                                            za to w doskonałym towarzystwie.
                                            Z jajecznym pozdrowieniem, pozostajacy z szacunkiem(na granicy
                                            uwielbienia) - Twój bosman :-)
                                            • empi Re: wiem! empi druhu :-) 20.03.08, 15:39
                                              Skuteczniesz bosmanie pracujesz nad tym by moja zwierzchność uznała,
                                              że ja Waści zwierzchność, doprowadziłem do zbytniej poufałośći przez
                                              co mogę stracić zdolność obiektywnego postrzegania, Waści i Jemu
                                              podobnych, wykroczeń.
                                              Wesołych Świąt!
                                              pzdr.
                                              • Gość: bosman oooo! wybacz Waszmość! IP: *.centertel.pl 20.03.08, 15:49
                                                już zamykam mój pskudny, sklęty, kosmaty pysk! Tylko niech Cię nie
                                                ruszają boś po prostu NORMALNY :-)(czy te kilka dużych literek
                                                NetykietA toleruje?) Pozdrówka.
                        • Gość: bosman motywy - Twoja sprawa IP: *.centertel.pl 19.03.08, 11:17
                          metody - Twoja sprawa. Przyjąłeś taką formę - ok. Tylko czy każde
                          bydlę ma zawsze złe intencje?(no może za wyjątkiem elany i aronka).
                          Ktoś napisał - bliżej mieszkańca. Czy śródmieście nie jest
                          tym "najbliżej"?
                          A`propos - 3 Maja 8 to budynek Urbana chłe chłe chłe. Pozdrawiam.
                          PS: Może jednak popracuj nad ortografią. Twoja razi jak cholera,
                          zwłaszcza w wyrazach najprostszych: użytkownik - raz piszesz "ż" a
                          raz "rz"; "naważyli" - piwo się warzy - od war(wrzątek), a nie od
                          ważyć(na wadze),o "załorzeniu" nie wspomnę. Podkreślasz
                          dysortografię a to wygląda na niechlujstwo. Nie jest Ci trochę
                          głupio? Nawet aron prostak z partaczewa pisze poprawnie. Pozdrawiam.
                          • leniak hmm 19.03.08, 11:29
                            co do ortografii to zapewne masz rację, jest w tym nieco lenistwa
                            mojego, po prostu piszę, potem dopiero widzę błędy...
                            ale żeby je wyeliminować to muszę własny tekst ze dwa razy
                            przeczytać z uwagą skierowana nie na treść a na ortografię właśnie a
                            nie zawsze mi się chce...

co do pomysłu na biuro, to jeszcze raz napiszę, że ja tego pomysłu
                            nie krytykuję wcale... ani ciut ciut...
                            widzisz to jest jeden z uroków gwary, że nie każdy ją rozumie...
                            gdzie Ty widziałeś tę krytykę?
                            pzdr.
                            • Gość: bosman na poczatek...... IP: *.centertel.pl 19.03.08, 11:55
                              jeśli masz wątpliwości, wystarczy wstępnie wpisać posta w Worda a
                              potem wkleić na Forum. Ja , gdy mam watpliwości, sprawdzam sobie tak
                              wyrazy. Z czasem może zapamiętasz wzrokowo i będzie Ci łatwiej. Czy
                              wiesz, że jeszcze 20 lat temu niezdałbyś matury z dwoma bykami
                              ortograficznymi (obojętnie z jakiego przedmiotu) nie mówiąc o
                              ukończeniu studiów? No i jeszcze jedno: dla mnie oczywistą rzeczą
                              jest przeczytanie czegoś co napisałem zanim to upublicznię. Nawet
                              gdy jestem zajeżony na elana czy aaaronka i chcę mu odpalić.
                              Jako ciekawostkę opowiem Ci coś. Kilka lat temu miałem okazję robić
                              dokumentację fotograficzną XVIII,XIX i XX-wiecznych ksiąg
                              parafialnych(urodziny, chrzty, śluby, zgony) pisanych ręcznie przez
                              księży czy zakonników. Przy okazji trochę je czytałem. Nie twierdzę
                              że szczegółowo je przewertowałem, ale w tym co czytałem nie
                              znalazłem ANI JEDNEGO BŁĘDU ORTOGRAFICZNEGO. Jak sądzisz, nie było
                              wówczas wśród ludzi dysortografików? Zapewne byli, ale nie mogli
                              sobie pozwolić na błędy ze względu na wagę i znaczenie ich pracy
                              zarówno dla parafii, wiernych jak i ich samych. Po prostu NAUCZYLI
                              SIĘ zasad ortografii i stosowali je. Z szacunku dla siebie i innych.
                              Co do formy postu: napisałeś go w formie, nazwijmy to, drwiącej,
                              dlatego sprawia wrażenie negującego sam pomysł.Pozdrawiam.
                              • leniak Bosmanie ;-) 19.03.08, 12:19
                                ja oblałem maturę, z polskiego, czekaj niech policzę...
                                17 lat temu - zrobiłem 26 błędów ortograficznych (a ty mi o dwu
                                piszesz... ech..)...
                                16 lat temu maturę zdałem pisząc jakiś mało ambitny tekst ale za to
                                pilnując się w kwestii ortografii...
                                hmm za pierwszym razem pisałem też z biologii (zdałem choć napisałem
                                zaledwie połowę pracy - wiedziałem już jednak że oblałem z
                                polskiego...)
                                za drugim razem drugi pisemny pisałem z historii...

odnośnie ksiąg to wiesz w wieku XVIII i XIX analfabetów było więcej
                                niż tych co umieli pisać...
                                ja dla odmiany czytywałem na studiach akty notarialne, pisane
                                niegdyś ręcznie i potwierdzam były bezbłędne, a i pisane
                                niespotykanie dziś eleganckim stylem...

wiesz nauczyć się...
                                hmm opowiem Ci coś:
                                znasz tabliczkę mnożenia? do 10.
                                widzisz ja nie znam...
                                co jakiś czas ją wkuwam i jakiś czas pi razy drzwi z tej nauki mogę
                                korzystać, ale po jakimś miesiącu góra dwu nie pamiętam ile to jest
                                7x8...
                                i nie ma na to metody...
                                uczę się i zapominam, zapominam i się uczę i zapominam...
                                wracając do tej matury mojej ja rok czasu nie ruszałem się nigdzie
                                bez słownika i to wystarczyło by zdać maturę, po zdaniu zaś jest jak
                                widzisz...
                                kto wie, może na tym polega dysotrografia i
                                dystabliczkowomnożeniowość?
                                a jest jeszcze dysprzecinkowość...
                                pzdr.
                                ;-)
                                • Gość: bosman ubawiłeś mnie :-))))))))) IP: *.centertel.pl 19.03.08, 12:36
                                  na zakończenie:
                                  spotyka facet faceta na ulicy i pyta:
                                  - przepraszam Pana, jak dojść do Filharmonii?
                                  - ćwiczyć kochany, ćwiczyć!! - odpowiada ten drugi.

Pozdrawiam :-)
                              • leniak hi hi z tym Wordem to jest dobry pomysł ale 19.03.08, 12:31
                                problem w tym, że ja nie mam wątpliwości...
                                wiesz to tak jak w tym dowcipie:
                                facet w bibliotece czyta ksiazkę i co chwila krzyczy:
                                - nie wiedziałem.!
                                - a to dopiero!
                                - no tego bym sie nie spodziewał!
                                inny czytelnik pyta go uprzejmie:
                                - a cóż takiego odkrywczego Pan czyta
                                - nie uwierzy Pan ale "Słownik Ortograficzny"...
                                pzdr.
                                • Gość: bosman Re: hi hi z tym Wordem to jest dobry pomysł ale IP: *.centertel.pl 19.03.08, 12:39
                                  sprawdzaj, czytaj co napisałeś a nie od razu "enter" .I watpliwości
                                  natychmiast sie pojawią. A niejednokrotnie i treść zmienisz,
                                  uzupełnisz, wzbogacisz. Pozdr.
      • Gość: jacek grzecznie się nie zgadzam IP: *.lublin.mm.pl 18.03.08, 18:11
        pomysł dobry, realizacja jak zwykle. Siedziba powinna być tam gdzie wyborcy.
        Emeryci i biedni nie będą ganiać do centrum. Ci co mają samochody też nie bo nie
        ma gdzie zaparkować. Poczekajmy, zobaczymy po co im ten lokal. Ja mam wrażenie
        że nie po to by przyjmować swoich wyborców
        • Gość: bosman Re: grzecznie się nie zgadzam IP: *.lublin.mm.pl 18.03.08, 19:07
          poczekajmy, zobaczymy. Wszak płacą (podobno) swoja kasą.
          • blood_free Re: grzecznie się nie zgadzam 18.03.08, 21:39
            Pomysl nie jest nowy, w poprzedniej kadencji o ile dobrze pamietam, podobne
            biuro utrzymywal Jacek Sobczuk, kiedy zasiadal byl w lawie miejskiej.
    • Gość: WebMen Radni zrobią sobie biuro IP: *.gprs.plus.pl 19.03.08, 12:33
      Podobnie jak poslowie beda ciagneli pewnie kase na biuro z
      publicznych pieniedzy.
      W XXI wieku biur sie zachciewa.
    • leniak zapytam czemu? 19.03.08, 17:10
      co w tym poście naruszało regulamin?
      Czy naprawdę naruszało regulamin czy też jest jakaś podwójna miara
      jedna dla zwykłych ludzi a druga dla typów pokroju Widomskiego?
      pytam i byłbym wdzięczny za odpowiedź...
      • leniak i kto tym razem? 19.03.08, 17:15
        moderatorzy?
        Redakcja?
        admini portalu?
        a może ów tajemniczy macher który poprawia posty Widomskiego?
        chciałbym to wiedzieć.
        oczywiście w tej sytuacji się odwołam i napiszę stosowne maile do
        osób w portalu, pracowników i zarzadu Agory, etc. etc.
        chyba pytacze mieli jednak rację...
        ktoś tu się bawi bardzo brzydko...
        proponuję również usunąc pozostałe moje posty...
        w tym te na konkurencyjnych portalach ponieważ zamierzam ową opiekę
        nad Widomskim opisać...
        • leniak tym razem to admini portalu gazeta.pl 20.03.08, 08:14
          zanim znikną wszystkie moje posty
          podam linka do stosownych wyjasnień tych adminów:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=77223764
          i na naszym forum:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=77214184
          hmm jednak sadze że zarówno Widomski jak i Redakcja Gazety Wyborczej
          w Lublinie powinni wiedzieć o procederze...
          w końcu Red. Bielesz pisze o dosadnych słowach Widomskiego a tu mamy
          ocenę która brzmi - sadzenie wulgaryzmów...
          albo więc Widomski również sadzi wulgaryzmy albo i ja się wypowiadam
          dosadnie
          albo też Widomski jest traktowany jak sięta krowa której wszystko
          wolno...
          zapytajmy zatem o to Widomskiego i Redakcję Gazety w Lublinie...
          • leniak zapytałem Widomskiego i redakcję 20.03.08, 09:53
            tak zapytałem:
            "Od: Przemek Leniak [leniak@op.pl]
            Wysłano: 20 marca 2008 09:50
            Do: redakcja@lublin.agora.pl; widomski@widomski.org
            Temat: Interpelacja w sprawie hip hopu

Redakcjo, Ziomie Widomski,

Pragnę Poinformować Państwa że krytyka działalności Pana Widomskiego
            tej polegającej na publicznym uzywaniu słów:
            "walcie się ziomy z taką promocją i taką kulturą." zamieszczonych tu:
            www.widomski.org/index.php?p=blog&f=25
            a pochwalanych i usprawiedliwianych przez Redaktora Marcina
            Bielesza tym oto tekście:
            miasta.gazeta.pl/lublin/1,35640,5009598.html
            jest na forum Lublin niemozliwa
            używanie bowiem gwary hiphopowej zostało przez Administratorów
            portalu gazeta.pl uznane za: "sadzenie wulgaryzmów przy każdej
            nadarzającej się okazji."
            o tu jest stosowna wypowiedź administratora:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=77214184&a=77228813
            w tej sytuacji chcę zapytać Redakcję a i samego radnego Widomskiego,
            jakie sa wszym zdaniem granice wolności słowa i równości członków
            społeczeństwa i polityków?
            Pana Radnego Widomskiego chcę zapytać czy uważa że sadzi wulgaryzmy
            czy tez się wypowiada dosadnie?
            Oraz czy kiedy ja uzywam tego samego co Pan języka to wypowiadam się
            dosadnie czy tez sadzę wulgaryzmy?
            i na czym polega ewentualna róznica?

pozostaje jeszcze kwestia najbardzxiej bulwersujaca
            domniemanej zmiany (manipulacji) tekstami wpisów na forum)
            mam nadzieję że i do tej kwestii Pan Widomski zechce się szerzej
            odnieść.

Przemysław Leniak"
            • Gość: bosman oj młodyś jeszcze leniaku, młody... IP: *.centertel.pl 20.03.08, 14:54
              nie prościej pójść na spotkanko Pana Radnego z obywatelami i w
              odpowiednim momencie powiedzieć: WAL SIĘ! No i niech spróbuje się
              obrazić. Sam bym mu chętnie rzucił taki tekst.
              • leniak Re: oj młodyś jeszcze leniaku, młody... 20.03.08, 15:03
                nie da rady boli mnie noga...
                i ledwie kuśtykam dziś...
                • Gość: bosman no cóż... IP: *.centertel.pl 20.03.08, 15:26
                  mnie jak ząb bolał to wyrwałem, wyrazy współczucia. Wszakże gdybyś
                  się kiedyś wybierał, gotowym jest udzielić Ci wsparcia - w tym
                  słownego, gdyby Waści konceptu w konfuzji nie stało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka