Dodaj do ulubionych

PKP na plusie

24.04.08, 22:52
gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,5153964.html
Busy w odwrocie. Na całym świecie wygrywa kolej. U nas też tak będzie, to
kwestia czasu. Kierowcom busów proponowałbym wyprzedzić wydarzenia i czym
prędzej robić prawko na trolejbus w MPK, ewentualnie na tramwaj w innym
mieście. Ale to tylko dla tych niepijących.
Obserwuj wątek
    • sothink Re: PKP na plusie 24.04.08, 23:10
      Tak jak mówiłem; polskie społeczeństwo się bogaci i cywilizuje powoli. Na
      zachodzie Europy rzeczą normalną jest że podróżuje się wygodnie pociągami. Z
      busiarzami aronopodobnymi to jak z cinkciarzami za komuny - ich czas powoli
      mija. Oczywiście na rynku zostaną profesjonalne dobrze zarządzane firmy
      przewozowe ze sporą flotą pojazdów obsługujące połączenia z małych miejscowości.
      • Gość: aron Re: PKP na plusie IP: 83.238.201.* 25.04.08, 07:25
        to jest tak jak za komuny PGR miał zysk 7 mln przy dotacji 40 mln.
        Najpierw trzeba policzyć dotacje zakwestionowane przez NIK do
        Przewozów Regionalnych to wyjdzie że PKP miało stratę

Rząd planuje sprywatyzować PKP Intercity i PKP Cargo. Miejmy
        nadzieję że się to uda.
      • Gość: aron Re: PKP na plusie IP: 83.238.201.* 25.04.08, 07:26
        problem w tym, że polskie pociągi nie są wygodne. Wiemy, że sothink
        uwielbia pociągi podmiejskie z plastikowymi siedzeniami, ale
        większość pasażerów wybiera busy.
        • Gość: aron Re: PKP na plusie IP: 83.238.201.* 25.04.08, 07:29
          " Dziś Sejm ma przegłosować ustawę oddłużającą firmę łącznie na kwotę
          2,16 mld zł w trzech ratach, przy czym pierwsze 500 mln miałoby być
          przekazane do końca lipca tego roku, 883 mln do końca listopada, a
          pozostałe 777 mln zł do końca listopada 2009 r."

No to teraz dopiero będą zyski - przy taaaaaakich dotacjach.
          • sothink Re: PKP na plusie 25.04.08, 09:52
            nie możesz się pogodzić z faktem, że czeka cię pozycja czyściciela podłóg w
            dużej firmie przewozowej?
            • Gość: aron Re: PKP na plusie IP: 83.238.201.* 25.04.08, 10:07
              buahahahahahahahahaha

ty naprawdę myślisz, że ludziom będzie się chciało czekać na
              śmierdzący opóźniony pociąg zamiast pojechać busem?

buahahhahahahahaahahahahhahahahaahaha

Busy mają świetlaną przyszłość
              • Gość: aron Re: PKP na plusie IP: 83.238.201.* 25.04.08, 10:09
                już to widzę jak ludzie czekają pół dnia żeby pojechać pociągiem

buahhaahahahahahahaghahahhahahahahahaaa

• Gość: aron PKP nie dorasta busom do pięt IP: 83.238.201.* 25.04.08, 10:10
                  PKP nie dorasta busom do pięt pod względem częstotliwości kursowania.

buhahaahahahhahaahhahahahahahahashaha

śmiech na sali
                  • Gość: aron Re: PKP nie dorasta busom do pięt IP: 83.238.201.* 25.04.08, 10:13
                    wyobraź sobie wrocławski durniu

przychodzisz na dworzec PKP i dowiadujesz się ze pociąg na który
                    czekałeś godzinę będzie opóźniony o pół godziny bo trzeba czekać na
                    opóźniony pospieszny

następny raz też pojedziesz pociągiem?

buahahahahhaahhaahahahahahahahahahahahahahhaha

dlatego właśnie PKP nie ma szans z busami w woj. lubelskim

• bu2m2 Re: PKP nie dorasta busom do pięt 25.04.08, 10:36
                      No już daj spokój. Nie wysilaj się. Wiemy już wiemy że dzień w pracy na PKP
                      zaczyna się od obalenia pół litra. Najlepiej z gwinta i bez zakąski.
                      • aron2004 Re: PKP nie dorasta busom do pięt 25.04.08, 10:54
                        to ja wiem i pasażerowie też do wiedzą. PKP wymaga wielomiliardowych
                        dotacji żeby wykazać "zysk" a busiarze kupują masowo najnowsze
                        modele Sprinterów
                        • bu2m2 Re: PKP nie dorasta busom do pięt 25.04.08, 11:13
                          Masowo :)))
                          Hahahahahahhahahahaha

Fabryki Mercedesa nie nadążają z produkcją. Praca idzie na 3 zmiany a oni nie
                          mogą się wyrobić. Zamówienia na Sprintery do Polski powodują że Mercedes musi
                          otworzyć conajmniej pięć nowych fabryk w Europie :))))
                          • aron2004 Re: PKP nie dorasta busom do pięt 25.04.08, 11:42
                            fakty są takie że nowych Sprinterów cały czas przybywa. Mają je już
                            Contbus, Misura, Galicja Express, Transway, Piskorski, Viki Bus itp
                            itd.

te Sprintery to dowód na nieudolność PKP, PKS i POlskiego Expressu

• sothink Re: PKP na plusie 25.04.08, 10:54
                prawda jest taka że w dużej firmie przewozowej (bo tylko takie zostaną na rynku)
                będziesz mył podłogi w busach i autobusach, bo jesteś za głupi żeby zostać
                kierownikiem nawet na najniższych szczeblach
                • aron2004 Re: PKP na plusie 25.04.08, 10:56
                  ja mogę sprzedać swoje udziały dużej firmie przewozowej za to kupię
                  jakiś budynek i będę wynajmował lokale a ty co najwyżej będziesz
                  mógł się wściekać że jesteś taki głupi i nie potrafiłeś w
                  odróżnieniu ode mnie założyć firmy przewozowej
                  • sothink Re: PKP na plusie 25.04.08, 11:55
                    twoje udziały w firmie zapewne są tyle warte ile 2 metry kwadratowe mojego
                    mieszkania, jeżeli w ogóle jakiekolwiek masz bo jesteś zbyt durny żeby cię stać
                    było nawet na używanego trupa z Niemiec
                    • Gość: aron Re: PKP na plusie IP: 83.238.201.* 25.04.08, 12:47
                      jesteś takim idiotą, że nie potrafisz nawet otworzyć firmy
                      przewozowej, pozostaje ci tylko bezsilne bluzganie na busiarzy
                      którzy mają teraz dzięki PKP najwięcej kursów w historii i najlepsze
                      busy

buahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah
                      • aron2004 Re: PKP na plusie 25.04.08, 13:09
                        ja już nie mówię żebyś kupował nowego Sprintera, bo cię nie stać,
                        ale nawet nie stać się np. na 10-letniego MANa żeby konkurować z
                        Jaroszową.

Z twoją mózgownicą to chyba cię niedługo na dyrektora szpitala we
                        Wrocławiu wezmą i w kolejnym szpitalu zabraknie na strzykawki.
                        • sothink Re: PKP na plusie 25.04.08, 13:45
                          nie potrafiłeś nawet zrozumieć co to jest petycja, że aż całe forum GW i nie
                          tylko lało z ciebie
                          to zapewne nie radzisz sobie z innymi prostymi rzeczami w życiu
                          • Gość: aron Re: PKP na plusie IP: 83.238.201.* 25.04.08, 15:03
                            jesteś głupszy niż Jaroszowa, bo nie stać cię na lepszy autobus niż
                            ona ma.

No ale w końcu wrocławska matura zobowiązuje
                          • Gość: aron Re: PKP na plusie IP: 83.238.201.* 25.04.08, 15:05
                            a ty jesteś tak głupi, że napisałeś że nikt nie chce jeździć busami
                            z Lublina do Warszawy

buhahaahahahahahahahahahahashahahahahahahaha

to tak jakbyś napisał durniu że słońce nie świeci
                            • sothink Re: PKP na plusie 25.04.08, 15:50
                              Zysk kolei mówi za siebie, ja pracuje w innej branży, a ty siedzisz w temacie
                              tyle lat i dalej nic nie kumasz, ze sie śmieją wszyscy z ciebie. Możesz jedynie
                              szorować podłogę w busach.

buhahahahahaahahahahahahaahahahaahahahahaah

aron - największy nieudacznik na forum
                              • Gość: aron Re: PKP na plusie IP: 83.238.201.* 25.04.08, 18:22
                                zysk kolei to jest taki zysk jak PGRu bo przy wielomilionowych
                                dotacjach
                                zysk busiarzy jest oczywisty, co widać po masowo kupowanych nowych
                                Sprinterach

wiem, że ty siedzisz w innej branży, zapewnie jesteś dyrektorem
                                jakiegoś szpitala we Wrocławiu, sądząc po tym że te szpitale nie
                                mają na strzykawki

ale oznacza to że jesteś idiotą ekonomicznym, bo dobry menedżer
                                poradzi sobie w każdej branży a ty najzwyczajniej w świecie boisz
                                się konkurować z lubelskimi busiarzami i Jaroszową
                                • Gość: tomekjotr Re: PKP na plusie IP: *.gprs.plus.pl 25.04.08, 18:37
                                  no nie wiem- busy na trasie chełm- lublin sa droższe od PKS Lublin.

Nie macie podstawowej infrstruktury- ławeczek, osłony przed deszczem. narazacie ludzi na stresy- kiedys czekałem godzine na busa do chełma. od tamtej pory jeżdze PKS albo PKP- jeszcze nigdy mnie nie zawiedli
                                  • Gość: aron Re: PKP na plusie IP: *.lublin.enterpol.pl 25.04.08, 19:10
                                    buahahahahahahahahahahahahahahahaha

a to się uśmiałem

PKP nigdy cię nie zawiodło

buahahahahahahahahahahahahahahahahah

to powiedz to tym ludziom co czekali w szynobusie na opóźniony
                                    pociąg z Krakowa

buahahahahahahahahahahahahahahahahahha

oj nie wytrzymuję ze śmiechu

• Gość: nebokadnezar Re: PKP na plusie IP: *.chello.pl 03.05.08, 09:11
                  Może jeszcze zostać ewentualnie prezesem NBP ;-)
              • sothink Re: PKP na plusie 25.04.08, 10:55
                nawet jak pojadą busem, to nie twoim (bo te znikną) tylko z większych firm
                przewozowych gdzie będziesz ze szmatą poginał
    • box12 Re: PKP na plusie 29.04.08, 22:08
      Fajny żart
      • Gość: aron Re: PKP na plusie IP: *.lublin.enterpol.pl 29.04.08, 22:10
        dziś w pociągu wieczornym do Zamościa 30 osób. Po co ten pociąg
        jeszcze jeździ?
        • bu2m2 Re: PKP na plusie 29.04.08, 22:55
          A ja codziennie widzę puste busy w godzinach porannych wyjeżdżające z Warszawy.
          Powinni je zlikwidować. Trują niepotrzebnie środowisko i powodują zagrożenie na
          drodze.
          • sothink Re: PKP na plusie 30.04.08, 01:43
            popieram, poza tym busy służą lepiej do przewozu drobiu niż ludzi
          • Gość: aron Re: PKP na plusie IP: 83.238.201.* 30.04.08, 07:00
            tylko do busów nie ma dopłat jakbyś nie wiedział. Poza tym te busy
            wcale nie są puste

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka