leszeke 01.07.08, 08:06 Czy dorosły człowiek ma też szansę w Lublinie popływać gdzieś na powietrzu ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zesty A daj sobie spokoj z zalewem... 01.07.08, 08:24 ... jedz nad jeziora i stawy np w Lasy Janowskie. Ocipieliscie z tym zalewem i "brodzikami".....? Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: A daj sobie spokoj z zalewem... 01.07.08, 09:22 Mieszczuchy już tak mają. Dla nich przejście się spacerkiem dokoła bloku urasta do rangi wyprawy na Biegun a przejażdżka rowerkiem - sportu ekstremalnego. Jak taki wejdzie 100 metrów w las, natychmiast się gubi a widok pasącej się krowy wywołuje u niego dreszcz emocji.;- ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Jakieś pastylki mógłbym wam polecić IP: *.lublin.mm.pl 01.07.08, 10:02 Człowiek się pyta o baseny nad zalewem a nie o to któremu z was wydaje się że ma większego. Obaj macie małe i zwiotczałe jak widać od bicia piany. Chorego na wścieklicę i brak mózgu pytam czy po pracy, mam codziennie wieczorem jechać 100 km w lasy janowskie by popływać w basenie na otwartym powietrzu? Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Jakieś pastylki mógłbym wam polecić 01.07.08, 10:26 A nie w basenie i bez ratownika się nie da? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pływak Re: Jakieś pastylki mógłbym wam polecić IP: *.lublin.mm.pl 01.07.08, 10:45 oczyść zalew to będę sobie pływał przed robotą i po robocie, bez ratownika, wzdłuż i wszerz zalewu Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Jakieś pastylki mógłbym wam polecić 01.07.08, 10:56 A co to ja jestem, czyściciel jakiś??? Płacą mi za to? Powiedz szarańczy, żeby nie śmieciła i nie załatwiała potrzeb fizjologicznych gdzie popadnie a będzie czysto. Zresztą, przez Zalew przepływa rzeka, więc oczyszcza się w zasadzie sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pływak Re: Jakieś pastylki mógłbym wam polecić IP: *.lublin.mm.pl 01.07.08, 10:59 jednak pastylki Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Jakieś pastylki mógłbym wam polecić 01.07.08, 11:09 Za pastylki dziękuję, bo szkodzą na wątrobę, nerki i mózg. Preferuję naturalne metody, przeważnie w płynie.:-P Odpowiedz Link Zgłoś
zesty Czlowieku, zdecyduj sie... 01.07.08, 12:22 Gość portalu: pływak napisał(a): > jednak pastylki Albo plywanie, albo pastylki. Parafrazujac dowcip - nie ma raczek, nie ma cukierka. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
zesty Re: Jak tam brodziki nad zalewem Zemborzyckim ? 01.07.08, 12:20 leszeke napisał: > Czy dorosły człowiek ma też szansę w Lublinie popływać gdzieś na > powietrzu ? Ani dorosly, ani na powietrzu, ani poplywac. Zacznij kopac sobie basen kolo miejskiego parkingu, moze przed jesienia sie wyrobisz. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszeke Re: Jak tam brodziki nad zalewem Zemborzyckim ? IP: 87.204.211.* 01.07.08, 17:47 Też nad tym myślałem, teren mam, i całe doświadczenie z życia w Lublinie podpowiada mi, aby liczyć na siebie, ale jednak prywatnie trudno by mi było utrzymać 25m, głęboki basen ... Kiedyś był np. całkiem fajny basen przy Łabędziej, początkowo miał nawet 4,5m głębokosci, można było skakać z trampoliny, potem go spłycono - a teraz nie wiem czy tam coś jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pływak. Re: Jak tam brodziki nad zalewem Zemborzyckim ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 17:54 Ja radze wykopac basenik-brodzik pod.... ratuszem, obok Bramy Krakowskiej. Dla mnie wariactwem wręcz bylo wykopanie basenow obok ....oceanu lubelskiego , jakim jest Zalew Zemborzycki. Tylu biologow (UMCS, AR=UP, AM= UM) i nie dali rady sinicom?/// A byl pomysl -rodem z rząDÓW tUSKA: SPRZEDAC ZALEW , tylko nie wiadomo.... kto jest właścicielem Zalewu!!!!!!!! Szczyt idiotyzmu. A kto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszeke Re: Jak tam brodziki nad zalewem Zemborzyckim ? IP: 87.204.211.* 02.07.08, 08:11 Budowa basenów nad zalewem wcale nie jest absurdem. Wiele wspaniałych akwaparków istnieje w sąsiedztwie naprawdę pieknych plaz - i funkcjonuje barddzo dobrze - po prostu jest to inny rodzaj rozrywki. Warunkiem jest by prezentowały jakiś poziom (dla mnie akurat poza zjeżdżalniami i sztucznymi falami - to obowiazkowo basen conajmniej 1,8m). I oczywiście cena powinna byc w jakiś sposób adekwatna do oferty ... A więc baseny nad zalewem jak najbardziej. Nie tylko brodziki i piaskownice... NAtomiast niewątpliwym absurdem jest, że w mieście tej wielkości i o takich aspiracjach w ogóle możliwości uprawiania jakiejkolwiek aktywności ruchowej są tak mizerne. A woda - to już tragedia ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Jak tam brodziki nad zalewem Zemborzyckim ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 18:08 leszeke napisał: > Czy dorosły człowiek ma też szansę w Lublinie popływać gdzieś na > powietrzu ? Dmuchawce,latawce,wiatr.....;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pływak. Re: Jak tam brodziki nad zalewem Zemborzyckim ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 14:25 Tak naprawde to ciesze sie z tych basenow, ale paranoja pozostała. Wiem, ze baseny i baseniki buduje sie nad wodą, prysznice tez (tam gdzie woda słona np.) ale tu, u nas w Lublinie widze typowe dla wyksztalciuchow dzialania. Brak forsy na walke z sinicami- pobudujmy baseny. A co z "genialnymi" pomyslami naukawcow- wyspy absorbujace sinice? Najpierw KAZAC uszczelnic szamba, walnąc kare dla wlascicieli z szambami, z celowo wybitymi otworami w kregach betonowych, potem oczyscic cały Zalew, potem POMYSŁ na dno Zalewu. Za kilka lat, przy NICNIEROBIENIU bedzie to jedno wielkie szambo. I zapamietamy, kto byl w latach 2000- 2009 prezydentami Lublina. Zapamietaj te nazwiska. Przyda sie ta pamiec nasza, gdy posypią sie PROCESY za niedopilnowanie pracownikow i za niedopelnienie swych elementarnych OBOWIĄZKÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Masz rację IP: *.lublin.mm.pl 02.07.08, 20:15 ale jeszcze trzeba pamiętać nazwiska bandziorów co w sejmie siedzieli od 1989, i radnych etc. Dużo do pamiętania.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszeke Re: Masz rację ??? IP: 87.204.211.* 03.07.08, 07:57 Gość portalu: j napisał(a): > ale jeszcze trzeba pamiętać nazwiska bandziorów co w sejmie >siedzieli od 1989.... i tak oto, jak w wielu innych wątkach, zmierzamy do konkluzji, że w Lublinie aby powstało cokolwiek potrzebna jest decyzja sejmu, a wszystkiemu winni są: ..., ..., ..., lub ... [wypełnić w zależności od przekonań, pogody i / lub ilosci wypitego piwa ...] Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Masz rację ??? 03.07.08, 08:01 Postawmy sprawę jasno: wszystkiemu winni są Maliniak i Chuck Norris. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Wracając do tematu IP: *.lublin.mm.pl 03.07.08, 13:24 baseny działają, 8 zeta za 4 godziny, woda nie za ciepła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plywak Re: Wracając do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 15:10 Oczywiscie, ze baseny dzialaja. Przeciez kazdy z nas PLACI za basen. Ale pozostaje PARANOJA: obok tych basenikow jest Zalew- lubelski "ocean", z ktorego uruchomienia tak kiedys bylismy szczesliwi. A pamietacie kolejke po frytki i po rybe albo po zwykla lemoniade w Osrodku "M" ? A pamietacie "rejsy" kajakami lub omegami do wyspy / (do momentu gdy zawladneli wyspą ludzie nienormalni?)? Odpowiedz Link Zgłoś