garcia72 15.09.08, 22:01 To niech się jeszcze weźmie za cmentarz przy Mariańskiej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marcin nowak Re: Radny bierze się za cmentarz IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 15.09.08, 22:15 Szanowna(y) Pani(Panie). Rzecz jasna "wezmę się" również za ten cmentarz. Proszę o kontakt i szczegółowe przedstawienie problemu. Z poważaniem Marcin Nowak Radny Miasta Lublin Odpowiedz Link Zgłoś
garcia72 Re: Radny bierze się za cmentarz 15.09.08, 22:29 Szanowny Panie, Przyznaję, że jestem zaskoczony tak szybką (i osobistą) reakcją. Myślę, że najlepszym przedstawieniem problemu cmentarza przy ul. Mariańskiej będzie cytat z artykułu w jednej z lubelskich gazet: "Libacje na cmentarzu mariawitów Przy ulicy Mariańskiej, na terenie cmentarza mariawitów grupa mężczyzn regularnie spożywa alkohol. Teren cmentarza zaśmiecają butelkami. Załatwiają się na nagrobkach i wszczynają awantury. – Nie zwrócę im uwagi, bo mogłoby się to zakończyć dewastacją cmentarza, a wynajęcie stróża wiązałoby się z kosztami, na które nas nie stać – mówi ks. proboszcz Przemysław Rosiek z parafii starokatolickiej mariawitów, do której należy cmentarz przy ul. Mariańskiej. Mieszkańcy omijają cmentarz, bo się boją. Przy grobach zmarłych panowie bezkarnie raczą się tanim winem, nie zwracając uwagi na fakt, że pochowani są tam ludzie. Cmentarz nie jest ogrodzony. Proboszcz twierdzi, że nie ma pieniędzy na jego budowę. Starał się o wsparcie z Urzędu Miasta w Lublinie, ale go nie uzyskał. Ratusz nie jest zainteresowany i nie chce pomóc. [...] " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin nowak Re: Radny bierze się za cmentarz IP: *.eranet.pl 15.09.08, 23:12 Szanowny Panie; W pośpiechu, chyba zapomniałem podpisać się pod odpowiedzią, stąd, obawiam się, że nie zostanie ona umieszczona. Być może, jest Pan zniesmaczony opieszałością decyzyjną władz Miasta, ale ja staram się reagować szybko i skutecznie. Proszę o kontakt, nie mam wątpliwości,że wspólnie rozwiążemy również tę kwestię. Pozdrawiam Marcin Nowak Radny Miasta Lublin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.l. Re: Radny bierze się za cmentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 23:46 Poza szacunkiem dla ludzkich szczątków,cmentarz przy kościele ewangelickim jest świadectwem historii i tradycji Lublina, a także unikalnym zabytkiem w tym mieście.Dziękuję Panu. Odpowiedz Link Zgłoś
leszeke Re: Radny bierze się za cmentarz 16.09.08, 08:57 Gość portalu: e.l. napisał(a): > Poza szacunkiem dla ludzkich szczątków,cmentarz przy kościele ewangelickim jest > świadectwem historii i tradycji Lublina, a także unikalnym zabytkiem w tym > mieście.Dziękuję Panu. Niewątpliwie - co nie znaczy, że powinnismy się godzić na "prowizoryczną" siatkę w centrum miasta ... Odpowiedz Link Zgłoś
garcia72 Re: Radny bierze się za cmentarz 16.09.08, 12:30 Panie Radny, Niech Pan zajmie się swoją pracą, a ja zajmę się swoją. Inaczej prasa będzie musiała napisać "Radny Nowak i garcia72 biorą się za cmentarze" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Re: Radny bierze się za cmentarz 16.09.08, 12:54 Szczerze mówiąc, nigdy nie byłem świadkiem libacji alkoholowych w tym miejscu, ale wierzę na słowo. :) Dobrze, że ktoś dostrzegł ten problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chart Radny bierze się za cmentarz IP: *.resetnet.pl 16.09.08, 14:20 Cmentarz Mariawicki o ile mnie pamięć nie myli został i tak częściowo zniszczony podczas robót drogowych, jeszcze w poprzedniej bodaj kadencji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lubelak Re: Radny bierze się za cmentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 16:38 Nie trzeba radnego ani posła; wystarczy, ze PODOBNO mamy STRAŻ miejską ? (mamy czy nie?????) Kobiety sprzedajace pietruszke to oni gonią i sypią mandatami, natomiast pokręcic głową, popatrzec, przypilnowac -TO JUZ ICH NIE STAC! Przeciez to CENTRUM LUBLINA. I tu NIC NIE TRZEBA ZMIENIAC: pogonic nierobów i tyle. Mamy podobno w Lublinie też Prezydenta (z całym szaconkiem). Dlaczego Szanowny Prezydencie nie pilnujesz "swego" gospodarstwa, czyli miasta?????????? Odpowiedz Link Zgłoś