Dodaj do ulubionych

Rynek mieszkaniowy po lubelsku: ceny wyhamowały

17.09.08, 20:18
problemem moze nie sa ceny
problemem sa lubelskie nieruchomosci
niechlujstwo pracownikow !! ani jeden, slownie - ani jeden nie ma
pojecia o tym jak sie powinno sprzedawac
zdjecia pokazujace sufity, brudne skarpety na kanapach i obsr..
kible- tak agenci reklamuja domy i mieszkania
brak najwazniejszych opisow nieruchomosci tzn.dokladnych wymiarow
np.ile m2 ma pokoj lub lazienka, z jakiego materialu jest wybudowany
dom
brak rozmow ze sprzedajacymi i informowania ich o cenach w innych
miastach
zdjecia ciemne ,nieprofesjonalne opisy
do roboty leniuchy!!!!!!!!!!!
pieniadze biora za adresy , nawet im sie nie chce pojechac i
zapamietac nieruchomosci
lenistwo dokwadratu!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: tolek Rynek mieszkaniowy po lubelsku: ceny wyhamowały IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.08, 07:56
      a ja właśnie kupiłem u lubelskiego dewelopera mieszkanie nowe za 3500 m2 (na
      osiedlu rudnik przy cyprysowej), tylko musze czekać do czerwca na oddanie i
      gadanie że wszędzie ceny są wysokie traktuję jako spisek deweloperów przed
      obniżaniem cen, w tej chwili tyle się buduje w lublinie że niedługo będzie
      więcej pustych niż sprzedanych mieszkań, przecież realny koszt budowy m2 to
      razem z działką od 2 do 3 tyś zł
      • malpiarnia Re: Rynek mieszkaniowy po lubelsku: ceny wyhamowa 18.09.08, 08:23
        w Krakowie Developerzy juz oferuja nowe od 4tysiecy (wczorajsza GW)
        i nie ma kupcow
        jakis lubelski agent mowi : w Lublinie zastoj, ceny po 5000,
        zastoj , ale beda drozsze
        no niedorozwoj umslowy, ja nie wiem z czego taki zyje - bo ja bym go
        nie zatrudnil
        • Gość: j2 Re: Rynek mieszkaniowy po lubelsku: ceny wyhamowa IP: *.lublin.mm.pl 18.09.08, 10:40
          mieszkań w samym centrum, blisko czelni jest mało i więcej nie będzie. Więc te
          mieszkania na razie stoją ale nie spadną bo za wynajem można żądać każdą cenę.
          • Gość: Janek Re: Rynek mieszkaniowy po lubelsku: ceny wyhamowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 11:16
            przytoczone zywcem z gratki: oto informacje pewnej agencji
            " liczniki :są, brak
            halas,cicho"
            chcialoby sie powiedziec - cicho badz agencie
      • Gość: Berr Re: Rynek mieszkaniowy po lubelsku: ceny wyhamowa IP: *.strazgraniczna.pl 18.09.08, 12:12
        A to ciekawe bo w necie na tej ulicy u deweloperów cena jest ponad 5 000 za
        metr. Mógłbyś podać jaki deweloper ma takie ceny? Jeżeli to rzeczywiście prawda
        to może też skorzystam.
        • Gość: tolek Re: Rynek mieszkaniowy po lubelsku: ceny wyhamowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.08, 09:26
          mieszkanie o którym pisałem wczesniej bedzie dopiero budowane a cena to 450 tys
          za 130 m2 wiecej na stronie tb-developer.pl
          • Gość: contra Re: Rynek mieszkaniowy po lubelsku: ceny wyhamowa IP: *.wignet.pl 29.09.08, 08:23
            Ciekawe ile wyniesię cię wykończenie takiego mieszkania. I ciekaw
            jestem czy po wykończeniu chciałbyś je ewentualnie sprzedać za taką
            samą cenę.
      • Gość: zenobia Re: Rynek mieszkaniowy po lubelsku: ceny wyhamowa IP: *.lublin.enterpol.pl 18.09.08, 17:21
        To miałeś szczęście że nie trafiłeś na janusza i sebastiana Cachów.Obecnie
        oszukują w ramach firmy JS przy ul.Krętej.Ich Firma MSC przy Tarasowej buduje
        już 6 lat i końca nie widać...
        • Gość: Janek Re: Rynek mieszkaniowy po lubelsku: ceny wyhamowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 19:20
          ja nie bede reklamowal developerow, bo mi za to nie placa
          od tego sa portale inernetowe
          dzisiejsze analizy na rynku nieruchomosci przewiduja spadki do 50%
          szkoda bo sam na tym przegram
          ps.kiedy lubelscy agenci pojada na kursy?
          • Gość: j2 50% spadki, dobre IP: *.lublin.mm.pl 18.09.08, 19:28
            ty kolego jesteś chory na głowę. Przestań naganiać nie jesteś tu u siebie w firmie.
            To znajdź mi mieszkanie 80 m 2, żeby miało 2,80-3m wysokości, możliwość kominków
            w salonie i sypialni i duże okna. Jak mi znajdziesz za 3500 w cichym miejscu z
            zielenią to dam ci 5 % od transakcjii.
            • Gość: Janek Re: 50% spadki, dobre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 19:53
              je nie jestem od wyceny twojego mieszkania
              ja pisze i powtarzam o dzisiejszej analizie na rynku nieruchomosci
              oni PROGNOZUJA spadek 0 50%
              sam sie martwie o swoje nieruchomosci, ze po prostu strace
              i tyle
              pozdrawiam
              • Gość: j2 Re: 50% spadki, dobre IP: *.lublin.mm.pl 18.09.08, 20:13
                on mówili żeby kupować akcje, oni mówili żeby nie kupować dolarów aż spadną do
                1,8. Długotrwała inwestycja w nieruchomość w centrum europejskiego miasta to
                zawsze dobry interes.
                • Gość: Janek Re: 50% spadki, dobre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 23:15
                  to prawda , ale bez przerwy kreca platnymi artykulami
                  wiec ogolny spadek moze miec przelozenie na cene tych najlepszych,
                  bo ludzie juz nie wiedza co robic , a to sprawia zastoj
                  a zastoj hamuje gospodarke itd
                  • engks Re: 19.09.08, 15:08
                    w tej chwili zeby znalezc w Lublinie dzialke z dobrym wskaznikiem zabudowy graniczy z cudem, nawet naajodleglejszych dzielnicach ja Poreba.Zreszta tam wszytsko sprzedane. Owszem mozna cos znalezc ale ceny sa tak gigantyczne ze nie sposob wyjsc na z takiej inwestycji z zyskiem przy lubelskich marnych cenach .Jesli ktos z was ma namiar na dzialke ze wspoczynikeim 1-1,1 w dobrej cenie to prosze o info na maila. Jezeli ktos z was liczy na spore przeceny jego sprawa
                    Zeby w tej chwili wystartowac z inwestycja trzeba miec dobry grunt z dobra infrastruktura z planem no i dobra sprzedaz, a i tak cena 5000 nie daje zysku wiecej niz 25 %,liczac obecne ceny uslug,wliczam rowniez wszystkie koszty posrednie:kredyt,utrzymanie,reklama no wszytsko
                    • Gość: Janek Re: wszystko stoi jak kaluża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 17:11
                      ogladajac gratke, lubelskie domy stoja od 5 lat - te same zdjecia
                      to ma byc rynek nieruchomosci?
                      he he
      • Gość: Kain Re: Rynek mieszkaniowy po lubelsku: ceny wyhamowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.08, 08:24
        Może dlatego, że kupiłeś mieszkanie które w ogóle może nie powstać? Bo
        przypominam, że na Rudniku są jaja jak berety z planem zagospodarowania
        przestrzennego i praktycznie większość tego, co tam postawiono jest sprzeczna z
        planem...

Jak zadzwoniłem do jednego z deweloperów który ma te bloki to na dzień dobry
        zjechali mi z 4800 do niecałych 4000 przez telefon. Tylko potem ja to od nich
        kupię, oni z kasą znikną a ja będę myślał co zrobić z mieszkaniem z wadą prawną.
        Więc dziękuję bardzo, postoję.

Acha, jak dałeś tyle, to przepłaciłeś, tuż obok koleś sprzedaje nowiutki domek
        (właśnie go kończy) za mniej niż 3000 m2, tyle że w cenie jest jeszcze działka -
        oferta stoi na otodom.pl
        • garcia72 Re: Rynek mieszkaniowy po lubelsku: ceny wyhamowa 30.09.08, 21:57
          A ty co, dalej chcesz burzyć wszystkie bloki na Rudniku? Eh...
        • Gość: j2 Re: Rynek mieszkaniowy po lubelsku: ceny wyhamowa IP: *.lublin.mm.pl 30.09.08, 22:14
          ta działka chyba pod kockiem?
    • Gość: koryto! Re: Rynek mieszkaniowy po lubelsku: ceny wyhamowa IP: 83.238.57.* 11.10.08, 11:35
      Ceny spadają,jeden z większych hochsztaplerów-developerów w Lublinie co to
      "buduje"przy ul.krętej sprzedaje wirtualne mieszkania już po 3.900zł;oczywiście
      nigdy tych mieszkań nie wybuduje,ale kupi sobie nową teczkę i
      merca.Uważajcie!Krętacz niebywały!
      • Gość: malpiarnia Re: Rynek mieszkaniowy po lubelsku: ceny wyhamowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.08, 17:59
        chyba dzisiaj naiwnych juz nie ma
        jesli nawet sa to banki czuwaja ( po amerykanskiej klesce banki sa
        ostrozne ).
        inna sprawa , ze w lubelskich agencjach nieruchomosci zero reakcji
        • Gość: zdenek b Re: Rynek mieszkaniowy po lubelsku: ceny wyhamowa IP: 195.205.8.* 14.10.08, 18:37
          obawiam się że paru naiwnych złapie się na haczyk rzucony przez firmę JS sp.z
          o.o.;w gazecie ogłoszeniowej zamieszczają ładny domek,cóż oszust zna wiele metod
          pozyskania pieniędzy...
          • Gość: malpiarnia- Re: Rynek mieszkaniowy po lubelsku: ceny wyhamowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 19:23
            eeeeee chyba w dzisiejszych czasach nikt nie zaplaci dopoki budynek
            nie bedzie ukonczony, odebrany i nie bedzie mial dlugow
            a po ile sobie zyczy za m2?
            • Gość: malpiarnia czy to mozliwe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.08, 21:17
              w dzisiejszej GW czytamy, ze mieszkania moga spasc o 70%
              Jezu!
              • Gość: marek Re: czy to mozliwe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 11:23
                czytasz GW, wyzej cie ceniłem
    • Gość: oszukany Rynek mieszkaniowy po lubelsku: ceny wyhamowały IP: *.chello.pl 26.03.09, 12:14
      Wszysko co napisano o MSC i ojcu z synem to PRAWDA! możecie popytać
      o nich mieszkańców na Tarasowej 4, na policji na Czechowie, jeszcze
      w sądach i kancelariach... Prawnik (dobry), który prowadził sprawy
      przeciwko nim, powiedział, że takich krętaczy to nie widział! mamią,
      ceną, terminem, ale nigdy nie dotrzymują słowa! sprzedają te same
      mieszkania kolejnym chętnym jak tyko cena na rynku wzrasta...!
      Niedoszli mieszkańcy, dostawcy i wykonawcy, wyrywali kasę od nich
      przez sądy!!! poszukajcie w necie informacji o MSC i
      tych ,,ludziach" Idealnie pasuje do tej ,,budowy" nazwa ulicy..,
      Kręta!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka