Dodaj do ulubionych

Znowu to samo!!! Wypadek!!!

19.10.03, 16:09
Czy nic nie nauczy mlodych ludzi? Żadna śmierć nimi nie wstrząsa???Trzeba
samemu się przekonać? Nie tak dawno głosno było o poprzednim, tragicznym
takim wypadku!!!

Za Interią
18.10.2003 17:33
23-letni chłopak zginął, rozbijając się samochodem na drzewie, a jego kolega
w szoku trafił do szpitala. To efekt wyścigu jaki w nocy rozegrał się na
jednej z lubelskich ulic.

Jak mówią świadkowie auto w którym zginął chłopak było dosłownie zmiażdżone.
Pojazd był do tego stopnia zniszczony, że policjanci mieli problemy z
rozpoznaniem marki, a strażacy sporo musieli się napracować, by ściągnąć z
drzewa owinięte wokół pnia resztki samochodu. "
Obserwuj wątek
    • Gość: kkkk Re: Znowu to samo!!! Wypadek!!! IP: *.lublin.mm.pl 19.10.03, 16:13
      dokladnie chodzi o ulice wilenska na dole na luku, ladnie odkorowane dwa dosyc
      grube drzewa, juz sie wczoraj palilo duzo swieczek, ale w sumie to jest spory
      plus ze zabil tylko siebie a nie kogos jeszcze, jednego ..... mniej
    • Gość: Cymek Re: Znowu to samo!!! Wypadek!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.03, 17:04
      Też tak myślę, bardzo dobrze, jednego idioty mniej. Dobrze że zabił tylko
      siebie, a nie kogoś innego.
      • Gość: alav Re: Znowu to samo!!! Wypadek!!! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 19.10.03, 20:17
        barani łbie szkoda, ze ciebie nie zabił ty skonczony debilu, kim ty fieju
        jestes zeby wyglaszac takie bezpodstawne i bezsensowne opinie
        • Gość: Kadafi Re: Znowu to samo!!! Wypadek!!! IP: 212.182.109.* 20.10.03, 07:25
          Gość portalu: alav napisał(a):

> barani łbie szkoda, ze ciebie nie zabił ty skonczony debilu, kim ty fieju
          > jestes zeby wyglaszac takie bezpodstawne i bezsensowne opinie

masz racje.
          Powinien był napisać "szkoda że zginął, w zamian mógł przecież zabić czyjąś
          matkę lub ojca, spacerującego lub jadącego do domu z nadzieją że jego dzieci
          nie zostaną tego wieczoru sierotami"

To są potencjalni mordercy, podobnie jak debile po pijaku, wszyscy powinni mieć
          dożywotnio zabrane prawo jazdy, ale to jest Polska więc dalej pozostaje się
          modlić o dożycie do następnego dnia. Dla takich pojebańców zero tolerancji.
    • jetbang Re: Znowu to samo!!! Wypadek!!! 19.10.03, 21:48
      Tak już jest.

Dziś jechałem akurat z lublina do wawy i z powrotem. Cóż za garwolinem jakiś
      gościu w polonezie z poczatku lat 90 na Chełmskich blachach o mały włos mnie
      nie wpakował do rowu i nie spowodował koziołkowania. jadę sobie lekko ponad
      100km/h jakiś facet przede mną toyotą z przyczepką tez sobie spokojnie 100
      pomyka a z przeciwka zasuwa ten poldek. toyota uciekła, przyczepka dostała w
      lampę (urwana) i widze śmierć w oczach bo "żelazo" (polonez) wali prosto na
      mnie. jeszcze kierunkowskaz z tego poloneza wyleciał w moim kierunku. masakra
      totalna. zdążyłem uciec ale na milimetry. ufff. oczywiście się zatrzymaliśmy.

jechał za polonezem jakiś gość volvo. podlecial do nas i pyta czy wszystko ok.
      ja wysiadłem i patrzę jakie straty u mnie w aucie. i dopiero do mnie dotarło
      że miałem poprostu farta. własciciel volvo mówił że jechał jakiś czas już za
      tym poldkiem i już raz gościa tak majtnęło.
      postaliśmy chwilkę żeby ochłonąć aż w końcu podjechał tym poldkiem facet i
      wali do nas z pretensjami że to nasza wina. że to przyczepką jakoś on dostał.
      waliło od gościa wódą na kilometr. pewnikiem popili gdzieś w stolicy po
      zakończonej robocie w sobote w nocy i walił w niedzielę dzieciaki w domu i
      żonkę odwiedzić.

ja wkurw... pojechałem dalej z trzęsącymi się nogiami.

A co do tego wypadku. cóż głupota jest wrodzona u jednych uwidacznia się
      piciem i siadaniem za kólkiem a u drugich wyścigami po wertepach.
      Głupotą jest się ścigać a szczytem głupoty po wileńskiej.

jedyne co można to starać się unikać bliskich kontaktów z nią.
      • lucy_z Re: Znowu to samo!!! Wypadek!!! 20.10.03, 00:50
        Była policja? Mógł jeszcze zabić kogoś...:((
        • jetbang Re: Znowu to samo!!! Wypadek!!! 20.10.03, 07:02
          nie była wzywana!!! cóż mi się nic nie stało!!! a znając szybkość działania
          policmajstrów to czekając na nich wcale bym już nie musiał jechać do wawy. bo
          nie było by po co. a pozostali się dogadali.
          • empi Re: Znowu to samo!!! Wypadek!!! 20.10.03, 07:33
            jetbang napisał:

> nie była wzywana!!! cóż mi się nic nie stało!!! a znając szybkość działania
            > policmajstrów to czekając na nich wcale bym już nie musiał jechać do wawy.
            bo
            > nie było by po co. a pozostali się dogadali.

Więc nie narzekaj, w ten sposób wziąłeś czynny udział w przestępstwie. Jeśli
            ten kierowca za parę kilometrów np. zabiłby kogoś, winny byłbyś jego śmierci.
            pzdr.
            • jetbang Re: Znowu to samo!!! Wypadek!!! 20.10.03, 09:16
              ciekawe co Ty robisz widząc scigających się po mieście ???? ciekawe czy
              korzystasz wtedy z nr 997. a poza tym ciekawe czy nie przebiegasz na czerwonym
              i czy ....
              to są też przypadki naruszania przepisów i głupoty ludzkiej może na mniejszą
              skale ale jednak

kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień.!!!
      • jetbang Re: Znowu to samo!!! Wypadek!!! 25.10.03, 14:26
        zastanawiałem się czy przypadkiem nie podać nr rej tego gościa z poldka i cóż
        doszedłem do wniosku że jutro znów jest niedziela i ktoś z forumowiczów może
        jechać do stolycy i może na niego się nadziać więc podaję:

polonez
        CHK 7610

uważajcie!!!!
    • Gość: Alpina b12 Re: Nie wiesz, nie wiesz, nie rozumiesz nic...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 10:34
      Co wiesz o tym człowieku ? co wiesz o tamtym dniu???
      A powiedz gdzie ci ludzie mają się ścigać?? Nie orientujesz się dlaczego
      ścigają się na ulicach a nie na torach wyścigowych a wygłaszasz opinię.
      Wiecie dlaczego ten człowiek zginął sam a nie postronni ludzie??Bo koledzy
      ścigający się po mieście nie chcą aby zginął ktoś postronny!!!Dlatego to było w
      nocy!Ludzie Lublin to wiocha a nie Warszawa- tu już o 22.00 sygnalizacja
      świetlna nie działa, koło północy na ulicach żywego ducha nie ma- o jakich
      spacerujących ludziach o północy w Lublinie wy piszecie?!!!Przecież po 21.00
      strach na miasto wyjść.
      Tylko nie wyzywajcie umarłemu. A gdyby to był ktoś z waszej rodziny? Pomyślcie
      co by czuli jego rodzice jakby teraz to czytali???
      • jetbang Re: Nie wiesz, nie wiesz, nie rozumiesz nic...... 20.10.03, 10:49
        tworzenie ideologii by usprawieliwić swoją głupotę = wyścigi nocne
      • empi Re: Nie wiesz, nie wiesz, nie rozumiesz nic...... 20.10.03, 19:46
        Gość portalu: Alpina b12 napisał(a):

> Co wiesz o tym człowieku ? co wiesz o tamtym dniu???
        > A powiedz gdzie ci ludzie mają się ścigać?? Nie orientujesz się dlaczego
        > ścigają się na ulicach a nie na torach wyścigowych a wygłaszasz opinię.
        > Wiecie dlaczego ten człowiek zginął sam a nie postronni ludzie??Bo koledzy
        > ścigający się po mieście nie chcą aby zginął ktoś postronny!!!Dlatego to
        było w
        >
        > nocy!Ludzie Lublin to wiocha a nie Warszawa- tu już o 22.00 sygnalizacja
        > świetlna nie działa, koło północy na ulicach żywego ducha nie ma- o jakich
        > spacerujących ludziach o północy w Lublinie wy piszecie?!!!Przecież po 21.00
        > strach na miasto wyjść.
        > Tylko nie wyzywajcie umarłemu. A gdyby to był ktoś z waszej rodziny?
        Pomyślcie
        > co by czuli jego rodzice jakby teraz to czytali???

nie dorabiaj ideologii do głupoty. Czy każda zachcianka głupiej młodości ma
        być spełniana? Żądasz może budowy specjalnych tras dla tego rodzaju wyścigów
        abyś mógł wyżyć się, ile jeszcze kalek za moje pieniądze będzie leczonych?.
        Poczekaj trochę, najpierw trzeba zapewnić do zabawy huśtawki i piaskownice bo
        ich brak.
        pzdr.
        • Gość: kk Re: Nie wiesz, nie wiesz, nie rozumiesz nic...... IP: *.resetnet.pl 20.10.03, 21:46
          Twoja wypowiedź to niestety bełkot. Nie chcą zabić nikogo więc ściagaja sie o
          2300 na Wileńskiej. Stuknij sie w głowę i pomyśl jeszcze raz. Czy jazda tą
          ulica 130 kmh o wcale nie tak później porze było bezpieczne dla innych
          użytkowników drogi. Inną sprawą jest ścigaie się za miastem jak nawet
          amatorsko ale jednak zabezpiecza się fragment drogi. .
          • Gość: ta doktórejpiszesz Re: Nie wiesz, nie wiesz, nie rozumiesz nic...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 21:49
            Z tego co wiem ludzie, którzy się ścigali w nocy dbali o to aby nikt postronny
            się nie kręcił( zwłaszcza policja, hihihi....!)
      • mali_bu Re: Nie wiesz, nie wiesz, nie rozumiesz nic...... 20.10.03, 21:56
        Gość portalu: Alpina b12 napisał(a):

>
        > nocy!Ludzie Lublin to wiocha a nie Warszawa- tu już o 22.00 sygnalizacja
        > świetlna nie działa,

I tu cię zmartwię. Sygnalizacje światlne działają do godziny 23. W innych
        miastach jest podobnie. Także w Warszawie.
        • mali_bu Re: Nie wiesz, nie wiesz, nie rozumiesz nic...... 20.10.03, 22:07
          I jeszcze jedno. Kilka miesięcy temu w Uwadze na TVN był reportaż o wyścigach
          samochodowych w jakimś polskim mieście.

Policja mówiła, że wcześniej organizowano zawody dla osób które chciały się
          pościagać swoimi samochodami. Zadbano o organizację, zabezpieczono medycznie
          jakiś większy plac pod miastem. Jedak pseudorajdowcom to się nie podobało.
          Przyszyło nieiwele osób, więc impreza się już nie powtórzyła.

Potwierdzili to także amatorzy rajdowcy. Twierdzili że jazda po mieście i
          łamanie prawa wytwarza większą ilość emocji i adrenaliny.

Ciekawe jak adrenalinka skoczyła koledze zmarłego, gdy zobaczył owinięty o
          drzewo samochód.

Idiotą trzeba być żeby jeździć po krętych ulicach ponad 100 na godzinę. Cóż te
          gry komputerowe nie robią z ludzkim umysłem.

W związku z ostatnim badaniem inteligencji Polaków, stwierdzam że po ostatniej
          sobotniej nocy i wypadku, średnie IQ Polaków wzrosło.

• Gość: Ktośka Re: DO mali_bu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.03, 16:28
            Kolego szanowny skąd takie informacje?!!!Owszem byłam na imprezach, o których
            piszesz i powiem Ci o nich coś ciekawego.....Przy okazji chcę zaznaczyć, że
            masz trochę racji, ale nie dziw się że ludzie nie chcieli przyjeżdżać..Abyło to
            tak: kiedy pierwszy raz przyjechałam na tor w Zemborzycach natknęłam sie na
            tzw. towarzystwo wzajemnej adoracji a dokładniej Automobilklub Lublin i
            cwaniaczków z niego udających minimum Hołowczyców z Lancerami Evo VIII( a były
            to kmiotki w dziurawych maluchach). Sam musiałeś łaźić i szukac gdie się
            zarejstrować, co robić jaka jest trasa> Po zebraniu kasy( po 15zł)"
            organizatorzy" z Felicji gdzieś się ulotnili.Nie wiadomo kiedy się zaczynał
            wyścig jaka była kolejność itp. Nowym zawodnikom nie pozwolono nawet raz
            przejechać aby zapoznać się z torem!!!!!!!!!!!!Mimo, że kolesie jeździli( A I
            TAK CHŁOPAK W SŁABSZYM SAMOCHODZIE, ZUPEŁNIE NOWY IM DOKOPAŁ!!!!!!)
            Na jednym Mini maxie doszło do potrącenia sędziego, który zamiast obserwować
            tor gapił się w kartki. Koleś, który to zrobił o mało nie został oskarżonyo(
            uwaga!!!)NIEDOSTOSOWANIE PRĘDKOŚCI NA TORZE WYŚCIGOWYM!!!!!!Został też
            zwyzywany- a był całkowicie niewinny!!!!A Automobil. po całej aferze nawet nie
            przeprosił chłopaka a powinien mu jeszcze oddać bo z ich winy uszkodził
            samochód!!!!!!Po torze biegał także kilkuletni bratanek( chyba) sędziego
            bo "chciał popatrzeć jak się sędziuje). To była impreza dla amatorów więc
            tzw. "specjaliści" powinni być tym bardziej czujni!!!!!Nie chce mi się dalej
            pisać o tych wspaniałych imprezach ale mam nadzieję, że zrozumiesz dlaczego
            ludzie nie chcieli przyjeżdżać.
            Acha, jeszcze jedno: Fakt, że taka impreza się odbywa była raczej wiedzą dlla
            wtajemniczonych bo konia z rzędem dla tego kto wiedział o nich!!!!!!!!!
            Śmiem sądzić że nocne wyścigi były lepiej zorgaizowane.
    • Gość: Cymek Re: Znowu to samo!!! Wypadek!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.03, 20:31
      Jeśli ktoś ryzykuje tylko swoim życiem to dla mnie to jest OK. Np. alpiniści.
      Ale jeśli wciągani w to są przypadkowi ludzie jak dzieje sie to w tego typu
      wyścigach to nie jest to w porządku. Szkoda człowieka ale ryzykował nie tylko
      swoim życiem a to już z jego strony było nieładne.
      • Gość: Brodaty Re: Znowu to samo!!! Wypadek!!! IP: *.telprojekt.pl 21.10.03, 19:46
        Ktośka. Nie mów mi żę nocne wyścigi po centrum miasta są BEZPIECZNIE
        zorganizowane . Nigdy nie jesteście w stanie przewidzieć tego co się stanie za
        chwilę ,( kto i czym wyjedzie z jakiejś bocznej uliczki ) . Co się tyczy
        imprezy którą opisywałaś to jest to ewidentna wina organizatorów.
        Moja propozycja jest taka, aby następnym razem zamiast pod pocztą główna ,
        spotykać się na Zemborzyckiej , gdzie można samemu się wcześniej dogadać z
        właścicielem toru ( PZM-otem ) o jakiś wynajem toru na kilka godzin .Z
        takiego wyjścia powinni być wszyscy zadowoleni ( my nie będziemy się bali
        jeżdzić w nocy samochodem , a was nie będzie ganiać Policja ).
        I tu powstaje jedno pytanie!? Czy wam zależy na tym żeby się między sobą
        poscigać , czy tak naprawdę frajda jest z samego łamania przepisów ruchu
        drogowego , i świadomości że robi się to na normalnych drogach .
        • Gość: malutki196 Re: Znowu to samo!!! Wypadek!!! IP: *.it-net.pl 21.10.03, 23:27
          To był tragiczny wypadek na własne żądanie, w nocy na pustej drodze. Szkoda mi
          chłopaka, ale doskonale wiedział, albo przynajmniej powinien wiedzieć czym może
          skończyć się taka "zabawa". Pracuję na Al. Kraśnickiej i wcale nie trzeba
          czekać do późnej nocy żeby zobaczyć mądrych inaczej, z tą różnićą, że na
          motocyklach! To bezmuzgowcy, którzy dla bliżej nie zrozumiałych dla mnie emocji
          narażają życie innych ludzi! Wcale nie zależy mi na ich życiu, ale skoro nie
          szanują swojego niech pomyślą o innych, ale do nich mówić to jak grochem o
          ścianę! Przecież on ma motocykl albo podrasowaną bryczkę i wydaje mu się, że
          jest kimś, ale tylko mu się wydaje !!!
          Pozdrawiam wszystkich dowców organów! Pozabijajcie się wszyscy, będzie
          bezpieczniej na drogach!
    • jetbang z sąsiedniego podwórka 22.10.03, 11:47

www1.gazeta.pl/zielonagora/1,35161,1731232.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka