zigzaur 16.11.08, 20:36 Chyba w polskim kościele rzymsko-katolickim szykuje się coś w rodzaju schizmy albo reformacji. Jawne ataki na kanonicznych zwierzchników to sprawa bardzo poważna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piotrek Re: Abp Życiński: Zapłaciłem cenę za obronę Wałęs IP: *.lublin.mm.pl 16.11.08, 21:37 kolego, dokształcenia potrzebujesz nieco. Życiński - abp lubelski nie jest zwierzchnikiem ks. Zalewskiego (diecezja krakowska). Odpowiedz Link Zgłoś
wlody1 Re: Abp Życiński: Zapłaciłem cenę za obronę Wałęs 17.11.08, 08:56 Gość portalu: piotrek napisał(a): > kolego, dokształcenia potrzebujesz nieco. Życiński - abp lubelski nie jest > zwierzchnikiem ks. Zalewskiego (diecezja krakowska). W bezposrednim stosunku to nie.Ale na pewno w jakimś sensie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Dochodowa Wolska. Sutannowa Polska. 17.11.08, 12:39 Dochodowa Wolska. Sutannowa Polska. Poszła baba do piekła. Boga się wyrzekła. Wybrała Belzebuba. I to była jej zguba. W ognisku dwa węgielki. To były „kartofelki”. Wolskę poiskał Iskander. Z sutanny ma skafander. Totuński Belzebub Wolski. Z dochodowej Polski. Byle zbierać miliardy. A ty chleb do musztardy. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Filozof do Bolka:-Trzymajmy sie razem! 17.11.08, 14:05 Byle sie razem trzymac i nas nie rusza. Wroci WSI, odetchniemy i znow bedziemy rozdawac karty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Jednak w ChRL za Mao i w Rwandzie było gorzej IP: *.tx.res.rr.com 17.11.08, 21:17 Gdy czytam o polowaniu na czarownice zwane kolaborantami z SB to myślę, że niżej Polska upaść nie może. Ale gdy przypomnę ostatnie 10 lat rządów Mao w Chinach gdy hunweibini polowali na agentów kapitalizmu to uświadamiam, że tam było gorzej. Ponieważ polskie ofiary tego polowania to zwykle prominentni przeciwnicy PiSu i Kaczyńskich to zwykle są zmuszani tylko do usunięcia się ze sceny publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
szklo_kloakowe_w_tvn-ie Filozof_Był_Podwładnym_Bolka_???? :(((((((((((((((( 17.11.08, 23:13 GWno kabluje: Życiński według ks. Tadeusza Isakowicza-Zaleskiego i historyka Sławomira Cenckiewicza był współpracownikiem SB o kryptonimie "Filozof". Życiński stwierdził, że spodziewał się nowych ataków na swoją osobę po tym, gdy bronił Lecha Wałęsę w związku z książką Sławomira Cenckiewicza i Piotra Gontarczyka "SB a Lech Wałęsa. Przyczynek do biografii". Według ks. Isakowicza - Zaleskiego dowodem na współpracę abp Życińskiego z SB jest też jego sprzeciw wobec lustracji. "Swym histerycznym zachowaniem wręcz pokazuje, jak panicznie boi się swojej przeszłości" ....................................................................................... Jak widać Zyciński pogrąża się w powójny sposób :( Z jednej strony musi bronić Bolka bo to dwaj współpracownicy Z drugiej pokazyje wrogość względem lustracji :( co już całkowicie go demaskuje :( Odpowiedz Link Zgłoś
pikorab Re: Abp Życiński: Zapłaciłem cenę za obronę Wałęs 17.11.08, 12:48 Czy abp, uczony w piśmie, nie może dowieść, że to są fałszywki (jak to dowodził skutecznie Jarosław swoją lojalką)? <pikorab> Odpowiedz Link Zgłoś
jancior Bp Zycinski przechodzi do klubu AA 17.11.08, 09:18 Anonimowych Autorytetow, tak jak wczesniej Maleszka. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier red. Michalkiewicz juz dawno rozgryzl tego typka 17.11.08, 09:49 red. Michalkiewicz (www.michalkiewicz.pl) juz dawno rozgryzl tego typka i jak sadze bedzie mial wielka satysfakcje za kalumnie, jakie jego ekscelencja rozpowszechnial po tym, jak red. Michalkiewicz zdemaskowal innego TW, niejakiego Kloczkowkiego z Lublina. Co do Zycinskiego - to bylo to jasne ze jest TW, inaczej po kiego diabla trzymalby z wrogami Kosciola z Wyborczej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: my Re: red. Michalkiewicz juz dawno rozgryzl tego ty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 10:54 Hmm.. wydawało mi się że on też jest z kościoła... Ciekawe, że tw Wielgus miał więcej obrońców. Widać z tego, że w zależności od tego z kim się sympatyzuję to bycie tw jest albo grzechem śmiertelnym, albo nieistotnym epizodem w życiu... Cała tzw. prawica to moralne relatywistyczne dno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys_J Kapuś zawsze będzie bronił drugiego kapusia IP: 195.245.213.* 17.11.08, 11:02 to przecież jasne i oczywiste, nieprawdaż? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: red. Michalkiewicz juz dawno rozgryzl tego ty 17.11.08, 11:12 Sobie prawicą polską barani łbie gęby nie wycieraj. To nikt inny jak lewica (SLD i jej protoplaści – PZPR i KPP) stworzyła zbrodniczy system PRL i TW. Zdrajcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pada bialy snieg Ciekawe komu sluzy Isaak- Zalewski IP: *.onlink.net 17.11.08, 16:08 Patrzac na ten wredny ryj faceta ziejacego jadem robi mi sie slabo. Komu ten facet w sutannie sluzy. Napewno nie nam Polakom. Zawzietosc, zacietosc z jaka opluwa wszystko co nasze powala z nog. Gomulka! powstan z martwych i zrob jeszcze raz porzadek z obcokrajowcami w naszym kraju. Za duza ich jednak zostawiles i popatrz co u nas robia. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: red. Michalkiewicz juz dawno rozgryzl tego ty 19.11.08, 16:15 Nie kto inny jak endecja skłócała Polaków z sąsiadami i była zakochana w moskalskim barbarzyństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
carrera4 Abp Życiński: Zapłaciłem cenę za obronę Wałęsy 16.11.08, 22:00 Gdyby otworzyć wszystkie archiwa i ujawnić wszystkie dokumenty to dzisiaj nie byłoby takich dylematów, czy ktoś współpracował, czy nie. Nawet jeśli jakieś dokumenty są wybrakowane albo ich w ogóle nie ma, to sporo rzeczy można wyczytać z innych dokumentów i wiele rzeczy i tak wyjdzie. Od przeszłości nie uciekniemy, a prawda nas wyzwoli. Ujawniając wszystkie teczki skończylibyśmy z domysłami kto donosił, a kto nie. Opowiadając się przeciw lustracji Arcybiskup Życiński ukręcił bat na własną sutannę. Jeśli się nie współpracowało, to lustracji nie należy się obawiać. Lustratorzy z kolei powinni większą wagę przywiązywać do ujawniania oficerów prowadzących, ich przełożonych, którzy upadlali ludzi do tego stopnia, że ci często szantażem i groźbami zostali zmuszeni do donoszenia na swoich krewnych, przyjaciół i znajomych. Za sznurki pociągali oczywiście generałowie-bandyci, będący ostatnim ogniwem w tej machinie podłości i ludzkiego poniżenia, tacy jak Jaruzelski, Kiszczak, Milewski i wielu innych, których zamiast sądzić i próbować posadzić w więzieniu, powinno się natychmiast zdegradować. Chwała niezłamanym !!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzys-0 Re: Abp Życiński: Zapłaciłem cenę za obronę Wałęs 16.11.08, 22:12 Degraduj siebie,szeregowcu zapewne... Odpowiedz Link Zgłoś
carrera4 Re: Abp Życiński: Zapłaciłem cenę za obronę Wałęs 16.11.08, 23:04 Tak, tak, dla czerwonych niestety ci generałkowie to wciąż "ludzie honoru" i "autorytety moralne". Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Abp Życiński: Zapłaciłem cenę za obronę Wałęs 17.11.08, 09:36 krzys-0 napisał: > Degraduj siebie,szeregowcu zapewne... -------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
wlody1 Re: Abp Życiński: Zapłaciłem cenę za obronę Wałęs 17.11.08, 08:54 carrera4 napisał: > Gdyby otworzyć wszystkie archiwa i ujawnić wszystkie dokumenty to > dzisiaj nie byłoby takich dylematów, czy ktoś współpracował, czy > nie. Nawet jeśli jakieś dokumenty są wybrakowane albo ich w ogóle > nie ma, to sporo rzeczy można wyczytać z innych dokumentów i wiele > rzeczy i tak wyjdzie. Od przeszłości nie uciekniemy, a prawda nas > wyzwoli. Ujawniając wszystkie teczki skończylibyśmy z domysłami kto > donosił, a kto nie. Opowiadając się przeciw lustracji Arcybiskup > Życiński ukręcił bat na własną sutannę. Jeśli się nie > współpracowało, to lustracji nie należy się obawiać. > > Lustratorzy z kolei powinni większą wagę przywiązywać do ujawniania > oficerów prowadzących, ich przełożonych, którzy upadlali ludzi do > tego stopnia, że ci często szantażem i groźbami zostali zmuszeni do > donoszenia na swoich krewnych, przyjaciół i znajomych. Za sznurki > pociągali oczywiście generałowie-bandyci, będący ostatnim ogniwem w > tej machinie podłości i ludzkiego poniżenia, tacy jak Jaruzelski, > Kiszczak, Milewski i wielu innych, których zamiast sądzić i próbować > posadzić w więzieniu, powinno się natychmiast zdegradować. > > Chwała niezłamanym !!! Ale przecież Ich nie trzeba degradować!Oni byli generałami LWP a nie Wojska Polskiego.LWP to był oddział Armii Czerwonej bo przecież rozkazy szły z Moskwy!Dlatego ja zawsze piszę z całym szacunkiem Ob.Jaruzelski.Nawet mogę napisać Pan Jaruzelski.Pomimo wszystkiego stara się zachować twarz i wizerunek oraz poważnie traktuje sąd a więc Nas wszystkich. Tylko kiszczak piszę z małej litery-świadomie! Odpowiedz Link Zgłoś
scher1 Re: Abp Życiński: Zapłaciłem cenę za obronę Wałęs 17.11.08, 09:27 Wała,wała ......dzieciaku z porszakiem pod łóżkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Abp Życiński robi bokami? 16.11.08, 22:56 Przecież to się tłumaczenie jest bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: Abp Życiński robi bokami? IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.08, 00:45 Przywoływanie przez arcybiskupa Ż. Stefana Kardynała Wyszyńskiego( jako wzoru)jest wielkim nadużyciem gdyż Prymas Tysiąclecia był osobą skromną,o wielkiej pokorze, o jednoznacznych patriotycznych poglądach i ogromnej kulturze słowa. Nigdy nie zdarzyło Mu się w homiliach kogokolwiek obrażać,ani obrzucać inwektywami typu: oszołomy czy frustraci.Bronił prawdy, wolności i godności Kościoła, spędził 3 lata w odosobnieniu bo go jakiś ( niewykluczone ,że ksiądz TW zadenuncjował i sprzedał). Przecież to bliscy współpracownicy donosili na Niego...tacy jak...(?) Więc drażni mnie ogromnie porównywanie się naszego arcyb. do tak wielkiej Osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Abp Życiński robi bokami? IP: *.centertel.pl 17.11.08, 07:55 To święta prawda,powoływanie się na śp.kardynała Wyszyńskiego jest niedopuszczalne w tym przypadku, przypadku tego biskupa .Chce przez to wskazać, że jego kaplaństwo w jakimś stopniu jest zbliżone do kardynała, nic podobnego. Nie ma, nie było i nie będzie bardziej honorowego, bardziej prawego i bardziej wiernego Polsce Patrioty, jak kardynał Wyszyński.Ten skromny, pokorny człowiek był wielkim Polakiem i grzechem jest, w przypadku osób podejrzanych o współpracę, porównywać siebie z takim Polakiem. Jestem tym oburzony i wstyd mi, że coś takiego mówi bp Ż podczas mszy św, to nic innego, jak profanacja mszy św. Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek [...] 17.11.08, 09:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
empi netykieta 17.11.08, 09:08 Naruszasz netykietę i podstawy ortografii. Ponadto posty nie zawierające treści są usuwane, takie również zamieszczasz. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: netykieta 17.11.08, 11:04 Wybitna i dogłębna analiza treści jakie na tym forum stara się przemycić osobnik kryjący się pod pseudonimem dobiczek. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
trzy.14 Re: Abp Życiński robi bokami? 17.11.08, 09:42 > był osobą skromną,o wielkiej pokorze, o jednoznacznych > patriotycznych poglądach i ogromnej kulturze > słowa. Nigdy nie zdarzyło Mu się w homiliach kogokolwiek obrażać, > ani obrzucać inwektywami. Ten cytat to zapewne o Jego Świątobliwości Tadeuszu R.? Jakaż skromność i pokora biją bowiem z jego pamiętnych słów: "Ludzie pokazują palcami, jakim ja samochodem jeżdżę. Że mercedesem klasy S. A niby czym mam jeździć? Na krowie mam jeździć? Mogę na krowie, ale gdzie ja bym tę krowę trzymał w Radiu Maryja?" A jakiż niepokalany patriotyzm i krynica mądrości wyłania się ze słów tych oto: "Francja domaga się korytarza dla Rosji w Polsce. Gdzie my mamy Polaków w rządzie, nikt nie protestuje.(...) Najgorsze to jest współdziałanie niemiecko – żydowsko – rosyjskie. Tak samo jak protestanci, którzy rządzili Polską, to było coraz gorzej, jak Buzek rządził." Odpowiedz Link Zgłoś
amg53 To intrygujące.że od kilku lat ujawniani TW 17.11.08, 07:49 wywodzą się tylko i wyłącznie z kręgów w opozycji do PIS.Nie chce mi sie wierzyć w to że wśród PISuarów czy w otoczeniu pana Prezydęta nie było żadnego TW.Jedyne wytłumaczenie to takie,że ludzie ci działali byli tak głęboko zakonspirowani jak Jarosław Kaczyński i esbecja ni o nich nie wiedziała..., albo też byli kompletnie nieszkodliwi jak Jarosław Kaczyński.., albo też pousuwali swoje lojalki jak Jarosław Kaczyński w 1992r przy pomocy Antka z brzytwą.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: To intrygujące.że od kilku lat ujawniani TW IP: *.centertel.pl 17.11.08, 08:02 amg53, to chyba ktoś, kto ma nieczyste sumienie, tak jak Wałęsa. Ciekawe, kiedy się ta oliwa rozleje... Amg53, pamiętaj, że Kaczyńscy nie boją i nigdy nie bali się lustracji, w przeciwieństwie do innych. Odpowiedz Link Zgłoś
vazz Re: To intrygujące.że od kilku lat ujawniani TW 17.11.08, 08:14 Nie boją się ale jakiej lustracji? Tej robionej przez pseudohistroyków pokroju Centkiwicz, Gontarczyka oraz głównego inkwizytora Zaleskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: supermoher Re: To intrygujące.że od kilku lat ujawniani TW IP: *.ramtel.pl 17.11.08, 10:18 vazz napisał: Nie boją się ale jakiej lustracji? Tej robionej przez pseudohistroyków pokroju Centkiwicz, Gontarczyka oraz głównego inkwizytora Zaleskiego =============================== na jakiej podstawie używasz określeń "pseudohistorycy i główny inkwizytor" ???? Tak ci do głowy wbiła Gadzinówka Wyborcza czy też inne SB-eckie autorytety. Ile ci płaca za indokrynację ???? bo nie sądzę żebyż był tak odmóżdżony Odpowiedz Link Zgłoś
amg53 Re: To intrygujące.że od kilku lat ujawniani TW 17.11.08, 10:02 w kwestii TW i kapusiów albo szpicli jak kto woli sumienie mam czyste,kilka razy niedouczeni esbecy próbowali mnie zwerbować w tych pięknych czasach kiedy studiowałem.Nic im z tego nie wyszło a przy okazji ustaliłem z detali rozmowy kto na wydziale kapował.Spiliśmy gościa i z płaczem wyznał że od ponad roku ma kontakty- jak to delikatnie ujął.. - z panami z SB.Za kasę rzecz jasna,500,800 zeteł w owych czasach to była kupa szmalu.Twierdzę że to Jarosław Kaczyński ma nieczyste sumienie, co najmniej w kwestii lojalki.Jako jedyny z kręgu ówczesnych centralnych działaczy działających albo plączących sie przy KK,nie został internowany.Prawdopodobnie działał w głebokiej konspiracji..., żenada te jego opowieści o opozycyjnej działalności.Gdyby przycisnąc macierewicza pewno powiedziałby co nieco o szczegółach swojej kreciej roboty w archiwach SB do których miał dostęp w 1992r.Z Kaczyńskiego Jarosława taki Opozycjonista jak ze mnie weterynarz: wiem gdzie krowa ma zadek i wiem że psy mogą mieć dziwaczne imiona jak taki - Alik na ten przykład. Co nie znaczy że potrafię zapłodnić krowę jak Endrju Lepper... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uwaga zboku buhaha :D kaczyńscy nie boją się lustracji? IP: *.gprs.plus.pl 17.11.08, 10:25 przecież to właśnie oni ją dorżnęli !!! była, jaka była, trochę kulawa, ale była. jak piss objął władzę szybko doprowadził do usunięcia nawet tej niedoskonałej ustawy. dlaczego? odpowiedź każdy znajdzie patrząc w "rzyciorysy" (rz jest tu użyte celowo...) "członków" piss. Odpowiedz Link Zgłoś
wlody1 Prezydęt 17.11.08, 08:38 Prezydęt! Pieknie sie to czyta!Nawet trudno napisać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx A Prezy-dęcik? Też boli? IP: *.xdsl.centertel.pl 17.11.08, 11:01 To to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
amg53 Czego płaczeta ? Prezydęt to taki skrót myślowy 17.11.08, 11:57 od prawdziwego Prezydenta.Sorry Winnetou ale ja nie wybierałem Kaczyńskiego Lecha na Prezydenta i nie ja kompromituję ten urząd i Polskę tylko pan Lech Kaczyński. Jescze 2 lata i oby ten pan zniknął z polskiej polityki wraz ze swoim bratem..., najlepiej niech obaj wyjadą na Madagaskar albo Papuę.... Odpowiedz Link Zgłoś
wlody1 Re: Czego płaczeta ? Prezydęt to taki skrót myślo 17.11.08, 12:41 Aaaaa,to insza inszość... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Re: To intrygujące.że od kilku lat ujawniani TW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.08, 09:27 nie kłam. jakbyś czytał gazety i przeglądał strony internetowe (katalog.ipn.gov.pl) to byś wiedział, że są i PISowcy umoczeni. A że jest ich mniej to wynika z tego, że oni najpierw robą wlasna lustrację. Dzięki temu mają mniej wpadek potem. Podobnie jak to się robi w USA (tylko pod innym kątem). Odpowiedz Link Zgłoś
erzbischof Abp Życiński: Zapłaciłem cenę za obronę Wałęsy 17.11.08, 07:50 CYTAT: "Wzorem do naśladowania jest dla mnie Prymas Tysiąclecia, który gdy oskarżano go o współpracę z Niemcami i nazywano zdrajcą, odpowiadał spokojem i modlitwą - stwierdził metropolita lubelski."......tylko ty dupku Zycinski TW niezapominaj, ze z Prymasem 1000lecia nie mozesz sie rownac; nawet mu kardynalskiego kapelusza nosic nie mozesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cd Re: Abp Życiński: Zapłaciłem cenę za obronę Wałęs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 09:36 To była uwaga poczyniona w duchu chrześcijańskim, widać, że jej autorem jest ktoś, dla kogo Prymas Tysiąclecia jest nieustającym autorytetem lol Odpowiedz Link Zgłoś
pancwynar Re: Abp Życiński: Zapłaciłem cenę za obronę Wałęs 17.11.08, 11:52 dlatego on nie jest Prymasem Tysiąclecia tylko zwykłym człowiekiem, którym targają emocje, nie wszystko umie wyrazić piękną polszczyzną i nie jest świętym Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Abp Życiński: Zapłaciłem cenę za obronę Wałęs 19.11.08, 16:21 Czy się komu podoba, czy nie, ale JE Józef Życiński jest najwybitniejszym polskim duchownym rzymsko-katolickim i czeka go jeszcze wielka kariera. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek993 Abp Życiński: Zapłaciłem cenę za obronę Wałęsy 17.11.08, 07:51 Kościół nie jest nie był i nigdy nie będzie święty.Im chodzi o kasę kasę i jeszcze raz kasę.A że byli kapusiami lub TW nie ma większego znaczenia.Oni też na siebie donosili widocznie panuje u nich też konkurencja.Dla ciekawostki podam że kościół w Polsce jest właścicielem 70% wszystkich gruntów-biedacy. Odsyłam do rocznika statystycznego 2006/2007. To tylko taka mała mafia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg0,75 Re: Abp Życiński: Zapłaciłem cenę za obronę Wałęs IP: *.net.autocom.pl 17.11.08, 08:10 rzuć jeszcze numerem tabeli, bo jakoś nic takiego tam nie widze... Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek [...] 17.11.08, 08:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
empi netykieta 17.11.08, 08:57 Naruszasz netykietę i podstawy ortografii. :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik Abp Życiński: Zapłaciłem cenę za obronę Wałęsy IP: 87.116.242.* 17.11.08, 07:56 kto nie sieje nienawiści kto nie jest za likwidacją przeciwników jedynie słusznej polityki jedynie prawej naszej jedynej partii(pis) ten nie jest katolikiem albo jest agentem . Już nawet nie jest komunistą z SLD ,która dziś współpracuje z pis. Czy to ksiądz czy szary obywatel może byś opluty przez organ pis czyli IPN czy jego czołowego watażkę ks.I. Nienawiść nienawiść aż do grobowej deski . Chwała szatanowi że ma takich uczniów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Abp Życiński: Zapłaciłem cenę za obronę Wałęs IP: *.gdynia.mm.pl 17.11.08, 08:36 A wpadło ci do głowy, tępy komuchu, że faktycznie wśród nas są esbeccy kapusie? Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Abp Życiński: Zapłaciłem cenę za obronę Wałęsy 17.11.08, 08:03 Większość sukienkowych to moralne dno. Ludzie ci byli umoczoni we współpracę z UB i SB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kimek Re: Abp Życiński: Zapłaciłem cenę za obronę Wałęs IP: *.aquanet.pl 17.11.08, 14:06 Człowieku - ile ty masz lat? Chyba nie pamiętasz tamtych czasów, lub byłeś po czerwonej stronie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Abp Życiński: Zapłaciłem cenę za obronę Wałęs IP: *.gdynia.mm.pl 17.11.08, 08:31 Filozofie, nie kłam! Prawda Cię wyzwoli! Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek [...] 17.11.08, 08:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok To doprawdy absolutny przypadek , że w nowym ... 17.11.08, 08:34 wydaniu książeczki Cenckiewicza dodano akapit o rejestracji Życińskiego. Naszemu szermierzowi na SBeckie kwity zawsze chodziło tylko o prawdę historyczną i wszelkie podejrzenie , że może mieć to związek z postawą Życińskiego wobec publikacji o Wałęsie i osobistymi porachunkami jest nieuzasadnione i głęboko krzywdzące dla najwybitniejszego historyka IVRP. Hipokryci:) Odpowiedz Link Zgłoś
nec1 Byłeś agentem, to się nie wstydź 17.11.08, 08:37 Dobra, dobra - nie kombinuj, pracowałeś przecież dla legalnego państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
jarema6 Abp Życiński: Zapłaciłem cenę za obronę Wałęsy 17.11.08, 08:40 Józuś znowu plecie bzdury. Łżefilozof z Wielgusikiem stanowi dobry duet Odpowiedz Link Zgłoś
goj68 Józiu zapłacisz za własnedonoszenie a nie za BOLKA 17.11.08, 08:47 Niepokalanie pozczęty Józiu chłopiec z częstochowskiej wioski robiący karierę w koścele na donoszeniu na innych. Tera broni sie jak dzieciak przyłapany na podglądaniu dorosłych. Ja nie winny to oni są winni. TRZEBA BYŁO NIE DONOŚIĆ to mogłbyś odgrywać rolę autorytetu a nie teraz próbujesz grać rolę Dziewicy Orleańskiej. Dziewictwo utraciłeś wraz z pierwszym donosem na kolegoł i na kościół!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec ks. Isakowicz - komisarzem Pisu ds kościoła 17.11.08, 08:52 A mógł abp. Życiński przyznać, że jedynym wodzem Solidarności w latach 80-tych był Jarosław Kaczyński z bratem i miałby spokój Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek ks. Isakowicz - prawy i uczciwy czlowiek jak 17.11.08, 08:55 smiesz plugawic jego imie! Polska to kraj w ktorym zatrocuno roznice pomiedzy czlowiekiem prawym a sprzedajna swinia-dzieki grubej kresce i takim jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec coś sie nam ks Isakowicz zeszmacil ostatnio 17.11.08, 08:58 ciekawe czym go Kaczyńcy przekupili - może Lechu obiecał mu jakiś medal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oświęcimer Bzdury pleciesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 09:50 Isakowicz-Zalewski krytykuje tak samo PiSowskie otoczenie prezydenta (za milczenie w sprawie zagłady na Wołyniu)jak i tolerowanie byłych agentów w Kościele. Musiałbyś jeszcze 2 dekady się uczyć, żeby móc teczkę za nim nosić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolek Re: Bzdury pleciesz IP: *.chello.pl 17.11.08, 10:09 Isakowiczowi ostatnio odbija, wpada w pułapkę radykalizmu. Co niestety potwierdza inna moja obserwacja. Ludzie, którzy w dzisiejszych czasach się nie myją, nie budzą mojego zaufania, także co do ich walorów umysłowych; bo to znaczy, że albo mają podstawowe braki w wykształceniu (tak! tak! higiena osobista jest elementem edukacji!), albo - w zapalczywym opętaniu swoją "idee fixe" powoli zaczynają przekraczać granicę między normą a patologią życia psychicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Bzdury pleciesz 17.11.08, 11:12 Gość portalu: oświęcimer napisał(a): > Isakowicz-Zalewski krytykuje tak samo PiSowskie otoczenie prezydenta (za > milczenie w sprawie zagłady na Wołyniu)jak i tolerowanie byłych agentów w Kości > ele. > > Musiałbyś jeszcze 2 dekady się uczyć, żeby móc teczkę za nim nosić. Teczkę nosić za kim? Za Isakowiczem- Zalewskim czy za Kaczyńskim, któremu ( Kaczyńskiemu) zarzuciłeś tolerowanie b. agentów w kościele? I tu rodzi się pytanko, czy pre. Kaczyński ma jakiś wymierny wpływ na obsadę watykańskich agentur? Ba! oddajmy pre. Kaczyńskiemu honor za to, że nie dopuścił do "koronacji" bp. Wielgusa na warszawskiego "namiestnika", czym się naraził wielbicielom przyczepionym do głośnika radioodbiorników za pomocą beretu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ma-ryja Re: coś sie nam ks Isakowicz zeszmacil ostatnio IP: *.dip.t-dialin.net 17.11.08, 10:41 Tak, masz racje. Niepotrzebnie forsuje dalej lustracje wsrod "swoich" i politycznie stawia na konie, ktore sa przegrane. Napisal "Ksieza wobec bezpieki" i zapoczatkowal nia wazny proces. Boje sie, ze przez ta jego stronniczosc i monotematycznosc ostatnimi razy popadnie w niepamiec lub poniesie uszczerbek jego wspaniale dzielo, jakim jest fundacja Brata Alberta. W Kosciele jest wiele wyzwan i zbyt duzo jak na jedna, uczciwa osobe. Apeluje wiec, by nie politykowal, lecz czynil dobro w swoim otoczeniu, jak do tej pory. I za to mu wielkie dzieki. A chcac sie wyprawiac na wojne, to najpierw trzeba policzyc zolniezy. Pyrrusowe zwyciestwo, nie jest zadnym zwyciestwem. Fundacja Brata Alberta potrzebuje tego wspanialego przyjaciela ludzi, spolecznika, ideowca, broniacego jej majatku przed zakusami dostojników koscielnych. Polityka jest zbyt brudna rzecza, ksieze Zaleski, w niej pod plaszczykiem dobra ogolnego kryje sie przede wszystkim dobro wlasne i bardzo partykularne interesy. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: ks. Isakowicz - prawy i uczciwy czlowiek jak 17.11.08, 11:06 "Zanim puścisz jęzor w taniec".... zapoznaj się z poniższym komentarzem i wyciągnij wnioski: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=87296922&a=87310345 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo Ale czy postepuje wg zasad Ewangelii ??? IP: *.pl 17.11.08, 13:05 Bo w kwestiach związanych z lustracją budzi to moje spore wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
goj68 Kolejny autorytet wybiórczej to TW na bruku 17.11.08, 08:55 Józiu broń swojego tyłka w sposób godny (przyznaj się i zrób rachunek sumienia ) ale czy ty masz godność osobistą po tych wszystkich donosach. Pójdziesz w zaparte i zaraz w swoim intelektualny ślinotoku wymyślisz że to przygotowana sprawa przez skrajną prawicę i że ty jesteś spiskiem katolików z Radia Maryja i że właściwie to jest ciąg antysemickiej nagonki itd. Twoje argumenty skrzętnie ubrane we frazeologię naukową są nośne chwytne ale mają z prawdą do czynienia tyle co ty i ja z z chińskim. Wiemy że istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agoj Re: Kolejny autorytet wybiórczej to TW na bruku IP: 212.106.24.* 17.11.08, 11:41 oj chciałbym cie goju jeden dorwac i przecwiczyc za to twoje durne gadanie. Oj widac, ze z rozumem u ciebie kiepsko. Najwyrazniej skonczyles zasadnicza szkole wielorybnicza w specjalnosci rzut harpunem i do dzisiaj masz problemy mentalne bo wstydzisz sie, ze twoj stary tanczy w wietnamskiej restauracji na rurze jako dodatek do sushi (czyt. susi). Odpowiedz Link Zgłoś
silk67 Abp Życiński: Zapłaciłem cenę za obronę Wałęsy 17.11.08, 08:59 zakłamany, złodziejski, seksualny, bez honoru godności, taki jest polski KK Odpowiedz Link Zgłoś
vas-b Re: Abp Życiński: Zapłaciłem cenę za obronę Wałęs 17.11.08, 09:52 to tacy gowniarze jak pisohistorycy nie uszanyja zadnego autorytetu jakie pozostaly po kaczorzadzie,ich zasada bylo zniszczyc wszystkich to zostaniemy jedynymi autorytetami Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Eminencjo,kazdy Dzierzynski ma tez swoich Filozofo 17.11.08, 09:02 wiec lepiej cicho, sza, przeczekac az kolega Dziwisz zrobi porzadek w swojej diecezji i wreszcie bedzie spokoj z tym klecha Isakowiczem.Swoja droga, szkoda, ze go w czasie tortur nie dorzneli, bo nie czepialby sie teraz ks.Arcybiskupa. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec wszystko czego dotknie Cenckiewicz to kłamstwo 17.11.08, 09:02 tylko oszołomy od Rydzyka mu dają wiarę Odpowiedz Link Zgłoś
goj68 Zyciński do dymisji dość takich autorytetów 17.11.08, 09:06 Józiu zajmij się hodowaniem roślinek i pisaniem książek i zejdz z piedestału Autorytetów Gazetki Wybiórczej. Tam są tylko Maleszki, Wolszaniny, BOLKI i kilku pamiętających jeszcze czasy stalinizmu w metodach i formie wyrażania własnej nieomylnej myśli na wzór GURU adasia michnika. Józiu zajmij się paciorkiem a nie polityką bo ona cie doprowadziła tu gdzie jesteś starasz się odgrywać rolę PIŁATA, umywasz ręce i bardzo łatwo oskarżasz innych!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Abp Życiński: Zapłaciłem cenę za obronę Wałęsy 17.11.08, 09:11 Hipokryzja ludzi posadzonych o wspólprace i ich obronców jest wielka,a jednoczesnie zabawna.Najprostszym elementem ale pewnie malo skutecznym i ciagle naduzywanym jest ublizanie przeciwnikom od bolszewików,olszewików,Dzierzynskich itd.Ja o "Filozofie" slyszalem juz na wiele lat przed pomyslem napisania tej ksiazki i o osobie która jest pod tymi literkami ukryta.Nie jest to z cala pewnoscia atak za obrone L.Walesy,ale wspólny front antylustracyjny,który nieudolnie kontynuuje swoja przegrana misje.Zawsze bede twierdzil ,ze popelniono blad albo ze strachu,albo tez ze zwyklego cwaniactwa(bo po co pozbywac sie haków na innych),ze nie otworzono archiwów.Dzisiaj bylby spokój,no moze autorytety by nieco inaczej wygladaly,moze by zaslugiwaly na miano autorytetów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Abp Życiński: Zapłaciłem cenę za obronę Wałęs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.08, 11:58 Dziwne, ze nie dostrzegasz ładajctwa w sposobie rzucania oskarżeń - "jesli się nie będzie bronił to znaczy, że jest winny". Co to za dowody? Czasem myślę, że niktórym ludziom SB wyrządziła większą krzywde, niż sami są w stanie zrozumieć.. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Abp Życiński: Zapłaciłem cenę za obronę Wałęs 17.11.08, 12:22 Gość portalu: obserwator napisał(a): > Dziwne, ze nie dostrzegasz ładajctwa w sposobie rzucania oskarżeń - > "jesli się nie będzie bronił to znaczy, że jest winny". Co to za > dowody? Czasem myślę, że niktórym ludziom SB wyrządziła większą > krzywde, niż sami są w stanie zrozumieć.. -------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Abp Życiński: Zapłaciłem cenę za obronę Wałęsy 17.11.08, 09:17 Za prawdę warto zapłacić każdą cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
scher1 Abp Życiński: test prawdy objawionej 17.11.08, 09:24 Gdy tonie w polskim kociołku ... ooooo, winny, oto należna kara niebieska.... Gdy nie utonie.... to dopiero winny,bo trzyma siłami nieczystymi.Spalić na stosie. Jak by się nie obrócił, to panie dzieju...zawsze ogon z tyłu, takie to zły bies. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socca __Zagłódziony kościół - isakowicze wygrywają__ IP: *.chello.pl 17.11.08, 09:34 Przykro patrzeć na koniec kościoła w Polsce. Najlepsi ludzie opluwani, szmaceni. Iskaowicz jest tym dla Kościoła w Polsce czym Wildstain dla dziennikarzy. Każdy z nich cierpi na syndrom maleszki. Cierpienia psychiczne obu panów znajdują proste przełożenie na ich aktualną działalność. Chęć odwetu za swoje krzywdy (jakich obaj panowie doznali w przeszłości) przysłania im prawdziwe wartości, do których zostali powołani, lub które kiedyś, dawno temu, sami wybrali. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: __Zagłódziony kościół - isakowicze wygrywają_ 17.11.08, 09:45 Gość portalu: socca napisał(a): > Przykro patrzeć na koniec kościoła w Polsce. Najlepsi ludzie > opluwani, szmaceni. Iskaowicz jest tym dla Kościoła w Polsce czym > Wildstain dla dziennikarzy. Każdy z nich cierpi na syndrom maleszki. > Cierpienia psychiczne obu panów znajdują proste przełożenie na ich > aktualną działalność. Chęć odwetu za swoje krzywdy (jakich obaj > panowie doznali w przeszłości) przysłania im prawdziwe wartości, do > których zostali powołani, lub które kiedyś, dawno temu, sami > wybrali. ----------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś