wampir-wampir 23.11.08, 07:36 No to na zimowy poranek: pl.youtube.com/watch?v=IOJxQMivblg :-))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
constelacja Re: Zima znów zaskoczyła drogowców 23.11.08, 10:59 bo zima po to jest, żeby drogowców zaskakiwać :) to taka zabawa ona (zima) przychodzi co roku o w miarę zbliżonej porze a oni co roku są zaskoczeni :) Ciekawe czy można zmienić tą regułę... drogowcy przychodzą a zima jest zaskoczona ! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.be Re: Zima znów zaskoczyła drogowców 23.11.08, 11:08 WOW.......ale napadalo ! Zima w oknach szronem sie perli......jak spiewa L.Dlugosz Dzisiaj jest fajnie,nic nie musze,podziwiam zime przez szyby,ale jutro ? Trzeba bedzie kupic łopatke a' 8.99 zl jak radzi ludzik z Tesco ;( Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Zima znów zaskoczyła drogowców 23.11.08, 11:41 A ja muszę wyskoczyć do Obi, to przy okazji kupię też tę łopatkę... Nie łam się Dorotko - będzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.be Re: Zima znów zaskoczyła drogowców 23.11.08, 12:02 Oj chyba oszukujesz.Nie bedzie dobrze,u mnie dalej pada. U mnie przed oknem sa choinki,jarzebiny,jakies tam jeszcze inne,wszystkie oczywiscie pieknie opatulone biala pierzyna. Najciekawiej jednak wyglada taki pojedynczy osobnik - absolutny mlodzieniec,cieniutki (grubosci mojego kciuka),bardzo wysoki jeden badyl i kilkanascie listkow na czubku,jeszcze zielonych.Przez noc nawalilo mu na glowe taka czapke,ze biedactwo nie umie sobie z nia poradzic.Kreci sie,wierci,wygina,a czapka jak przyspawana.Moglabym go oswobodzic,ale co go bede wyreczala,niech sie uczy zycia,w nastepne zimy bedzie mu juz latwiej jak sobie teraz wzmocni kregoslup (rowniez moralny) :P ♥♥♥♥♥ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisia Chyba troche przesadzacie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.08, 12:14 Z okien widze czarna szose, odsniezone alejki (te, co to je drogowacy odsniezaja) i odsniezony chodnik (ten, co go dozorczyni odsnieza), wiec gdzie tu moment na zaskoczenie? Przyznajcie raczej, ze to wy daliscie sie zaskoczyc i nie zalozyliscie zimowek ;-P klaniam ;-) wisia PSssss A dzieci juz tocza kule na balwana Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.be Re: Chyba troche przesadzacie... 23.11.08, 12:24 Jezdni czarnej nie widze ani w zimie ani w lecie,wiec bez wychodzenia z domu trudno ocenic. Zimowe sa juz na swoim miejscu od konca pazdziernika,ale kto odsnieza samochody ? Zaskakuje mnie,ze jutro to znowu ja :P Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Chyba troche przesadzacie... 23.11.08, 16:22 I ja, i ja... ;-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudyrycho Re: Chyba troche przesadzacie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 01:20 dorota.be napisała: > Zimowe sa juz na swoim miejscu od konca pazdziernika Ech, pedanciki, jobsz jewo mati (to tak dla rozgrzewki :), jak wy to robicie, że zawsze macie wszystko na czas i pewnie poukładane jak w pudełeczku. Ja, cholera jasna, wciąż się ślizgam na letnich, a jak już się wyrobię ze zmianą do nowego roku, to potem do czerwca nie mam czasu zmienić znów na letnie. A jednego roku przejeżdziłem całe lato na zimówkach aż doczekałem śniegu. Notabene w lecie na zimówkach jeżdzi się całkiem dobrze, trzeba tylko trochę więcej napompować koła. No i jaki "zryw", prawie każde ruszanie z piskiem opon :)) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.be Re: Chyba troche przesadzacie... 25.11.08, 17:09 Cyt:"jak wy to robicie, że zawsze macie wszystko na czas i pewnie poukładane jak w pudełeczku." Moge odpowiedziec tylko za siebie,nie wiem jak inni ;) Po pierwsze,nie wszystko na czas,a juz na pewno nie w pudeleczku. Najlepszy sposob aby nie czekac w kolejce na wymiane opon to zamowic sobie nowe przez internet.Pan sie umawia i na czas przywozi pod blok. Aby nie latac z nimi po piwnicach,wklada sie je do samochodu.A ze wszystkie nie mieszcza sie w bagazniku,trzeba od razu jechac i wymieniac,aby nie kusily zlodzieja. W ostatnie dni pazdziernika to warsztaty czekaja na klienta. Przed zima 2009 roku juz mi to nie grozi i pewnie jak sie zapisze,to pan zaprosi mnie najwczesniej za tydzien,kiedy juz bedzie slisko i bialo. ♥♥♥♥♥ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudyrycho Re: Chyba troche przesadzacie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 18:22 Ech, ślicznotko, zagajasz mi, że hej! Teoretycznie to ja ten problem mam opanowany, tylko jak, cholera, wyrobić się z tym wszystkim? Mnie przynajmniej permanentnie się to nie udaje :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Chyba troche przesadzacie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 18:25 Może zawiąż sobie węzłek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudyrycho Re: Chyba troche przesadzacie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.08, 22:10 Rzecz nie w węzełku tylko braku czasu na supłanie i rozsupływanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.be Re: Chyba troche przesadzacie... 25.11.08, 18:45 Cyt:" Ech, ślicznotko, zagajasz mi, że hej!" Hej brzydalu ;) Zadales pytanie,to sie wyspowiadalam :P.Nie doczytales jak widze do konca,bo napisalam,ze udalo mi sie psim swedem,czysty przypadek,zwykle robie to jak jest najwiekszy tlok,bo w zimie w tloku najcieplej :D ♥♥♥♥♥ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudyrycho Re: Chyba troche przesadzacie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.08, 22:09 No, właśnie, te ślicznotki to zawsze załatwiają wszystko "psim swędem". A co ma zrobić taki Quasimodo jak ja? Buuuuuuuuu... Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.be Re: Chyba troche przesadzacie... 26.11.08, 22:16 --Co ma zrobic? Zdac sie na mnie.Czuj sie zapisany na wiosenny powrot do letnich opon. Tylko na Boga zmien je na zimowe do tego czasu,bo nie dasz mi szans wykazania sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Chyba troche przesadzacie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.08, 22:18 Gość portalu: rudyrycho napisał(a): > No, właśnie, te ślicznotki to zawsze załatwiają wszystko "psim > swędem". A co ma zrobić taki Quasimodo jak ja? Buuuuuuuuu... Czego buczysz! Szczęściarzu, ślicznotki lecą właśnie na takich!!! A jak już jedną (maksimum dwie!) z tego tłumu wybierzesz to zobaczysz że i węzełek ci bedzie wiązać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Chyba troche przesadzacie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.08, 22:20 Widzisz głupi! Ledwie napisałem a już jedna gotowa.... ....do wiązania węzełka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Chyba troche przesadzacie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.08, 22:38 Wzory węzłów do przećwiczenia znajdziesz tu: komendahufcalibiaz.w.interia.pl/index.html Tylko nie zaciskaj za mocno! Czuwaj! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.be Re: Chyba troche przesadzacie... 26.11.08, 22:44 Ło matko,patrze na te cumowe,bramszotowe i....nie wiem co ja widze. Rudyrycho bedzie musial sie sam obsluzyc,ja wymieklam :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Chyba troche przesadzacie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.08, 22:58 Popieram! Niech sie zapisze do hufca. Już tam go nauczą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudyrycho Re: Chyba troche przesadzacie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.08, 23:27 Ech, Ty Kolego z dobrą radą... Ledwie zyskałem cień nadziei na "podłączenie się" do Dorotki (na razie w kwestii opon :-), A Ty już brutalnie przechwyciłeś inicjatywę i od razu przeszedłeś do węzełków, że aż dziewczyna zaniemówiła z wrażenia. No, to jak ja, nieszczęsny, mam wyżyć przy takiej nieuczciwej konkurencji :(((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Chyba troche przesadzacie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.08, 23:32 Jaka tam ze mnie konkurencja? Jaki tam ze mnie brutal? Dorotka chyba wie że ja jestem już stracony wiec głowa do góry, pierś do przodu... trzymam kciuki :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudyrycho Re: Chyba troche przesadzacie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.08, 23:38 Dobra, dobra, mały, dobrze znamy te zagrywki "na trupa", który niby upija się i "przysypia", aż wszyscy inni goście sobie pójdą ... Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.be Re: Chyba troche przesadzacie... 27.11.08, 10:58 --No to fajnie.....jeden stracony w przedbiegach,a drugi nie ma wolnych 15 minut przez kilka kolejnych miesiecy ( na wymiane samochodowych butow) :(O ja koza nieszczesliwa:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudyrycho Re: Chyba troche przesadzacie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 16:05 No, już dobrze, nie płakusiaj, te piętnascie minut jakoś się znajdzie. Tylko czy zdążymy w kwadrans ... z tymi butami? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.be Re: Chyba troche przesadzacie... 27.11.08, 22:21 Tak,zdazymy w kwadrans z tymi butami.... A jesli nawet deczko sie przeciagnie,to nadrobisz w drodze powrotnej nie slizgajac sie w butach letnich/uniwersalnych :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudyrycho Re: Chyba troche przesadzacie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 16:13 Przepraszam, zapomniałem jeszcze, że też słyszałem dziś anegdotę "telefoniczną", tylko trochę dłuższą. - Halo ... - Cześć maleńka, tu tatuś, daj mi mamusię. - Tatusiu... ale ona jest na górze, w sypialni, z wujkiem Frankiem! - Ależ córeczko, ty nie masz żadnego wujka Franka. - Nieprawda! Mam! I jest teraz z mamusią w sypialni! - OK, no cóż ... posłuchaj uważnie, chcę, żebyś coś dla mnie zrobiła. Dobrze? - Dobrze, tatusiu. - Idź teraz na górę do sypialni, zapukaj do drzwi i powiedz, że tata właśnie parkuje przed domem... Kilka minut później: - Już zrobiłam, o co prosiłeś. - I co? - Mama bardzo się przestraszyła, wyskoczyła z łóżka bez ubrania i zaczęła biegać po pokoju i krzyczeć, a potem potknęła się o dywan i wypadła przez okno i leży nieżywa. - O Boże!, a wujek Franek? - On też wyskoczył z łóżka bez ubrania i krzyczał i w końcu wyskoczył przez okno, to z drugiej strony i wskoczył do basenu. Ale w basenie nie było wody, bo miałeś napełnić w zeszłym tygodniu i zapomniałeś. No i wujek upadł na dno i też jest nieżywy. Bardzo długa chwila ciszy, aż wreszcie : - Hmmmm ... basen mówisz? A czy to numer 555-689? Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.be Re: Chyba troche przesadzacie... 27.11.08, 23:46 Ciekawa mine musial miec pan tatus,ktory nie dorobil sie basenu :( To ja jeszcze dwa malutkie,niedzisiejsze,ale takie troszke ulubione- *** -Dlaczego nie ratował pan żony, gdy tonęła? -Skąd miałem wiedzieć, że tonie? Darła się jak zawsze. *** Pogrążony w smutku mąż mówi do żony: - Rzuciłem papierosy, rzuciłem wódkę, teraz to już chyba kolej na Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudyrycho Re: Chyba troche przesadzacie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 00:00 Dziękuję, ładne te "gadułki", ale chyba trzeba je kończyć, bo nam pan opiekun wykreśli te rozmówki "nie na temat". :( Pozdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudyrycho Re: Chyba troche przesadzacie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.08, 23:34 dorota.be napisała: > Rudyrycho bedzie musial sie sam obsluzyc,ja wymieklam :P Dorota! I Ty mogłabyś tak biernie się przyglądać jak sam się obsługuję??? Co za czasy..... Odpowiedz Link Zgłoś
janostrzyca Zima znów zaskoczyła kierowców 23.11.08, 16:46 Zima zaskoczyła nie drogowców ale kierowców, którzy nadal jeżdżą tak jak latem. Wystarczy wyjechać na miasto i pobserwować auta z zaparowanymi lub zamarzniętymi szybami, na letnich oponach, wiozące czapy śniegu na dachach i maskach, kierowców biorących zakręty jak na suchym i nie potrafiących opanować wozu w banalnych sytuacjach. Jak ktoś żyje w Polsce kikladziesiąt lat, to powinien przyzwyczaić się do myśli, że zimą jest zimno i pada śnieg. www.janostrzyca.bloog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Zima może i fajna ale tylko dla dużych! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 17:22 Cieszcie się, cieszcie, dla was to rozrywka a mnie tylko pompon (od czapeczki!)wystaje ponad tę białą zagładę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Zachwyconym nadejściem Zimy D E D Y K U J Ę: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 17:29 "Z pamiętnika" :-))))) 12.8. Przeprowadziliśmy się do naszego nowego domu w Massachusetts. Boże, jak tu pięknie. Drzewa wokół wyglądają tak majestatycznie. Wprost nie mogę się doczekać, kiedy pokryją się śniegiem. 14.10. Massachusetts jest najpiękniejszym miejscem na ziemi! Wszystkie liście zmieniły kolory - tonacje pomarańczowe i czerwone. Pojechałem na przejażdżkę po okolicy i zobaczyłem kilka jeleni. Jakie wspaniałe! Jestem pewien, ze to najpiękniejsze zwierzęta na ziemi. Tutaj jest jak w raju. Boże, jak mi się tu podoba. 11.11. Wkrótce zaczyna się sezon myśliwski. Nie mogę sobie wyobrazić, jak ktoś może chcieć zabić coś tak wspaniałego, jak jeleń. Mam nadzieję, że wreszcie zacznie padać śnieg. 2.12. Ostatniej nocy wreszcie spadł śnieg. Obudziłem się i wszystko było przykryte biała kołdrą. Widok jak z pocztówki bożonarodzeniowej. Wyszliśmy na dwór, odgarnęliśmy śnieg ze schodów i odśnieżyliśmy drogę dojazdową. Zrobiliśmy sobie świetną bitwę śnieżna (wygrałem) a potem przyjechał pług śnieżny i znowu musieliśmy odśnieżyć drogę dojazdowa. Kocham Massachusetts. 12.12. Zeszłej nocy znowu spadł śnieg. Pług śnieżny znowu powtórzył dowcip z drogą dojazdową. Po prostu kocham to miejsce. 19.12. Kolejny śnieg spadł zeszłej nocy. Ze względu na nieprzejezdną drogę dojazdową nie dojechałem do pracy. Jestem kompletnie wykończony odśnieżaniem. Pieprzony pług śnieżny. 22.12. Zeszłej nocy napadało jeszcze więcej tych białych gówien. Całe dłonie mam w pęcherzach od łopaty. Jestem przekonany, że pług śnieżny czeka tuż za rogiem, dopóki nie odśnieżę drogi dojazdowej. Sku...syn! 25.12. Wesołych pie...nych świąt! Jeszcze więcej gó...anego śniegu. Jak kiedyś wpadnie mi w ręce ten sku...syn od pługu śnieżnego, przysięgam na Boga, zabiję. Nie rozumiem, dlaczego nie posypią drogi solą, żeby rozpuściła to cholerstwo. 27.12. Znowu to białe gó... napadało w nocy. Przez trzy dni nie wytknąłem nosa, z wyjątkiem odśnieżania drogi dojazdowej za każdym razem, kiedy przejechał pług. Nigdzie nie mogę dojechać. Samochód jest pogrzebany pod górą białego gówna. Meteorolog znowu zapowiadał dwadzieścia pięć centymetrów tej nocy. Możecie sobie wyobrazić, ile to oznacza łopat pełnych śniegu? 28.12. Meteorolog sie mylił! Tym razem napadało osiemdziesiąt pięć centymetrów tego białego cholerstwa. Teraz to nie odtaja nawet do lata. Pług śnieżny ugżązł w zaspie, a ten łajdak przyszedł pożyczyć ode mnie łopatę! Powiedziałem mu, że sześć już połamałem, kiedy odgarniałem to gó... z mojej drogi dojazdowej, a potem ostatnią rozwaliłem o jego zakuty łeb. 4.1. Wreszcie wydostałem się z domu. Pojechałem do sklepu kupić coś do jedzenia i kiedy wracałem, pod samochód wpadł mi cholerny jeleń i całkiem go rozwalił. Narobił szkód za trzy tysiące. Powinno się powystrzelać te pieprzone zwierzaki. Że też myśliwi nie rozwalili wszystkich w sezonie. 3.5. Zawiozłem samochód do serwisu w mieście. Nie uwierzycie, jak zardzewiał od tej pieprzonej soli, którą posypują drogi. 18.5. Przeprowadziłem się do Georgii. Nie mogę sobie wyobrazić, jak ktoś, kto ma odrobinę zdrowego rozsądku, może mieszkać na takim zadupiu jak Massachusetts. staw.bieleccy.com.pl/str3_smieszne1.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisia Wybieraj maly - do koloru pomponika nawet... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.08, 17:38 www.kosiarki-odsniezarki.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly Re: Wybieraj maly - do koloru pomponika nawet... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 17:43 Dzięki Wisiu,wybrałem: www.kosiarki-odsniezarki.pl/index.php?products=product&prod_id=833 Jutro wiercę sobie gawrę w donicy z fikusem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Wybieraj maly - do koloru pomponika nawet... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 18:20 Wybrałem ten model gdyż jak głosi opis wyposażono go w "automatyczny wyłącznik silnika w przypadku utraty kontroli nad urządzeniem" :-)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisia Re: Wybieraj maly - do koloru pomponika nawet... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.08, 18:25 maly..!!! to miala byc odsniezarka, nie wiertnica..!! A jak juz sie zdecydowales na wiertnice (po co? na co? do sniegu sie nie nadaje!!) to uwazaj, bo jak ja kiedys sprobowalam sie poslugiwac mlotem boscha, to raptem sie okazalo, ze mlot mnie wkreca, a nie ja wierce dziure... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Wybieraj maly - do koloru pomponika nawet... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 18:38 Może i jestem mały ale za to silny w ręcach! Nie pozwolę się wkręcić byle wiertnicy! A jak już będę miał gawrę to po co mi odśnieżarka?! Wiosną sam się rozmrożę na pierwsze dźwięki kosiarek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisia Re: Wybieraj maly - do koloru pomponika nawet... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.08, 18:43 to ja pojde sie martwic o twoje zdrowie (w norce wisi-mysi), bo sok fikusow jest trujacy... moze chociaz zmien donice (tylko unikaj oleandra, tez truje); poszukaj w okolicy donicy z jalowcem - chroni przed przeziebieniami..? i wychyn czasami na forum z tej gawry-nie- gawry.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Wybieraj maly - do koloru pomponika nawet... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 18:57 Zabiorę ze soba laptopa i jak będę się przewracał z boku na bok to coś napiszę jednym palcem patrząc jednym okiem na ekran! Fikus truje, oleander też, jałowiec odurza zapachem, chyba wykopię sobie tę gawrę ręcami w pierzynie. Wiertnica nie potrzebna! A może jednak będzie wczesna wiosna?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Powinno być: Zima skoczyła nadrogowców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 19:29 Biedni drogowcy, a tak było miło! Ale drogowcom zawsze pod górkę! Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Powinno być: Zima skoczyła nadrogowców! 23.11.08, 19:44 Eee... tam było, jest miło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Powinno być: Zima skoczyła nadrogowców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 20:00 Drogowcom? Chyba nie! Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Powinno być: Zima skoczyła nadrogowców! 23.11.08, 21:10 Nam oczywiście... nam ;-))) pl.youtube.com/watch?v=x7VGUOAaKqA Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Powinno być: Zima skoczyła nadrogowców! 23.11.08, 21:19 No to byle do wiosny: pl.youtube.com/watch?v=PE7LE3DMgIU&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
ryza_malpa1 Re: Wybieraj maly - do koloru pomponika nawet... 23.11.08, 21:52 W tej sytuacji najwłasciwsze wydaje sie zagrzebanie w kupie suchych liści. "Jak sie ogaci, to nie zamarznie" - jak mawiali chłopi z okolic Włodawy pytani przez Małpę - ankieterke hydrologiczną o stan podwórkowych studni w zimie. A czy Wy już ogaciliście swoje studnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Wybieraj maly - do koloru pomponika nawet... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 22:03 ryza_malpa1 napisała: > W tej sytuacji najwłasciwsze wydaje sie zagrzebanie w kupie suchych > liści. Brzmi romantycznie ale trochę mnie martwią te wredne szrotówki. To już nie te kupy co kiedyś.... Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.be Re: Zima może i fajna ale tylko dla dużych! 23.11.08, 23:18 Gość portalu: mały napisał(a): Cieszcie się, cieszcie, dla was to rozrywka a mnie tylko pompon (od czapeczki!)wystaje ponad tę białą zagładę!!! Na wypadek snieznego kataklizmu radze nie ufac jednemu pomponikowi. Moze go zasypac,albo sie urwie przy probie ewakuacji z zaspy i co wtedy? Umarl w butach. Dlatego proponuje nieco inny,bezpieczniejszy model zimowej czapeczki: img.nokaut.pl/p/17/24/1724c8e36bd7d2fcd38429fc4e09d933500x500.jpg Jest w niej wiecej uchwytow,dobrze sie ciagnie i nie ma obawy,ze ratownik zostanie z pomponem w garsci.Mozna dorobic wiazanie pod broda ,albo zaczepy na uszy. A skoro boisz sie szrotowka,to pamietaj,ze w agawie czyhaja ziemiórki i ich ruchliwe,biale larwy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Zima może i fajna ale tylko dla dużych! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 23:26 Ta czapeczka, owszem gustowna troche za bardzo szufladkuje nosiciela, nie sądzisz że łudząco przypomina tę którą ma na głowie niżej wskazany osobnik? mleczko.interia.pl/galerie/o-historii/zdjecie,519456,26 Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.be Re: Zima może i fajna ale tylko dla dużych! 23.11.08, 23:35 Oczywiscie,bo to jest wlasnie czapka Stanczyka :) Ale skoro daje wiecej szans na wyjscie z zyciem z zaspy,to moze jednak warto :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Zima może i fajna ale tylko dla dużych! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 23:44 Ale co sobie ludzie pomyślą! Poza tym jak wspomniałem jestem silny w ręcach i za jeden pompon to się sam z łatwościa wyciagam z zaspy, a przy tylu, zanim postanowię za który ciągnąć to przymarznę! Jak widzisz ten model daje mniej szans na wyjście z życiem nosicielowi targanemu przez wątpliwości! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.be Re: Zima może i fajna ale tylko dla dużych! 23.11.08, 23:59 Ojtam ludzie,jak zobacza,ze sie sam wlasnorecznie wciagasz,tez pomysla,ze lecisz na efekt,zamiast brac sie za odsniezanie Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Zima może i fajna ale tylko dla dużych! 24.11.08, 09:35 Bez przesady z tym odsnieżaniem - przez noc nie dopadało więcej białego puchu... Mały, wyciągaj się własnoręcznie...;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Zima zaskoczyła - Busiarstwo 23.11.08, 19:28 janostrzyca napisał: > Zima zaskoczyła nie drogowców ale kierowców, którzy nadal jeżdżą tak > jak latem. Wystarczy wyjechać na miasto i pobserwować auta z > zaparowanymi lub zamarzniętymi szybami, na letnich oponach, wiozące > czapy śniegu na dachach i maskach, kierowców biorących zakręty jak > na suchym i nie potrafiących opanować wozu w banalnych sytuacjach. > Jak ktoś żyje w Polsce kikladziesiąt lat, to powinien przyzwyczaić > się do myśli, że zimą jest zimno i pada śnieg. > www.janostrzyca.bloog.pl Dla mnie szokiem był wczorajszy Teleexpress... dwa busy, w jednym 19 osób rannych (drugi zaś leżał sobie na boku, świecąc lubelską rejestracją). Jak można tak narażać ludzi? Jak można tak bezmyślnie jeździć? Jak "taki bezpieczny", zdaniem Arona, środek komunikacji może być przyczyną dwóch, niezależnych od siebie, poważnych wypadków jednego tylko dnia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie jeżdżę busami Bus wpadł do rowu IP: *.it-net.pl 25.11.08, 18:38 Wypadek busa relacji Zamość-Hrubieszów.Samochód przewrócił się na bok. Kierowca oraz dwóch pasażerów zostało przewiezionych do szpitala www.kurierlubelski.pl./module-dzial-viewpub-tid-9-pid-64312.html Wszystkim pasażerom busów życzę szczęśliwej podróży a innym kierowcom których mijają zdzelowane busy-życzę szrokiej drogi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie jeżdżę busami Re: Zima zaskoczyła - Busiarstwo IP: *.nplay.net.pl 26.11.08, 19:11 Bus wpadł do rowu; są ranni Osiem osób zostało poszkodowanych w wypadku busa, który wpadł do rowu w Klimontowie (pow. Proszowice).Do wypadku doszło po południu, kiedy bus przewożący pasażerów, z nieznanych przyczyn zjechał do rowu. Odpowiedz Link Zgłoś
el36 Re: Zima zaskoczyła 26.11.08, 21:15 Ciekawe dlaczego nigdy drogowcy nie wpadli na pomysł ,żeby zaskoczyć zimę? To chyba niezły temat dla Docieka. Odpowiedz Link Zgłoś
bu2m Re: Zima zaskoczyła - Busiarstwo 26.11.08, 23:12 Czy ty też nie możesz zakładać wątków na forum Komunikacja? Empi się postarał. Nie ma co. Jak my mamy teraz ostrzegać przed niebezpieczeństwem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie jeżdżę busami zanim wsiądziesz do busa-zastanów się wielokrotnie IP: *.nplay.net.pl 28.11.08, 07:45 No tak.Nie mam"wejścia" na wątki komunikacyjne.To chyba prywatna strona arona.Ale wypadków z busami jest coraz więcej i busyy są coraz większym zagrożeniem.Dlatego uważam,że moim obywatelskim obowiązkiem jest przestrzegamie potencjalnych pasażerów. Przepraszam forumowiczów,że trochę nie "w tym miejscu" wstawiam swoje 3 grosze,ale zmusza mnie do tego sytuacja: Tragiczny wypadek pod Kołobrzegiem - Bus wiozący wędkarzy wpadł w poślizg i uderzył w drzewo. 4 osoby nie żyją, 4 są ciężko ranne, a tylko jedna osoba wyszła z wypadku bez szwanku. wiadomosci.onet.pl/1870812,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
bu2m Re: zanim wsiądziesz do busa-zastanów się wielokr 28.11.08, 07:55 Polecam znakomitą stronę. Można dodawać komentarze. Niestety aron je czasami wycina: minibus.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Gdzie można dostać takie wycieraczki?????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.08, 14:55 www.widelec.pl/widelec/1,82861,6005113,Bardzo_pomyslowa_reklama.html Ja takie chcem!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Gdzie można dostać takie wycieraczki????????? 30.11.08, 17:07 Eee...tam wycieraczki, wystarczy założyć różowe okulary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: "... wystarczy założyć różowe okulary" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.08, 17:21 Spróbowałem tych różowych okularów i nie powiem,polepszyło się! flickr.com/photos/11539171@N08/1907864644/ Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: "... wystarczy założyć różowe okulary" 30.11.08, 17:23 A nie mówiłem ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie jeżdżę busami I znowu lubelski bus powiózł na śmierć IP: *.it-net.pl 01.12.08, 16:54 Bus zderzył się z cysterną. Trzy osoby nie żyją Dziś w południe w miejscowości Dąbie pod Łukowem bus marki Fiat Ducato zderzył się z cysterną przewożącą gaz. Na miejscu zginęli wszyscy jadący busem. www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081201/PODLASKA/135467055 Odpowiedz Link Zgłoś