Dodaj do ulubionych

I znowu bus zawinił

IP: *.nplay.net.pl 25.12.08, 10:36
Nawet w święta busiarze są zagrożeniem na drogach i taranują nawet karetki pogotowia
W Łomazach (powiat bialski) w Wigilię po południu doszło do zderzenia forda focusa z karetą transportową przewożącą chorego z Lublina.
www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081224/PODLASKA/482249822
Obserwuj wątek
    • Gość: aron Re: I znowu bus zawinił IP: *.interduo.pl 25.12.08, 12:00
      ford focus to bus? nawet sothink by tego nie napisał
    • Gość: nie jeżdżę busami dyscyplinowanie kierowców busów pasażerskich IP: *.nplay.net.pl 01.01.09, 19:57
      Wreszcie!
      kierowcy busów lubią jeździć z nadmierną prędkością - przyznaje Arkadiusz Kalita z Wydziału Ruchu Drogowego Komendy Wojewódzkiej Policji w Lublinie. - Wideorejestratory czy laserowe mierniki prędkości, to najbardziej skuteczna broń w walce z przewoźnikami przekraczającymi przepisy
      www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090101/NEWS01/20099997
      • Gość: aron Re: dyscyplinowanie kierowców busów pasażerskich IP: *.lublin.enterpol.pl 01.01.09, 20:27
        i bardzo dobrze, niech inspekcja kontroluje, dzięki tym kontrolom
        busiarze wygrywają ze śmierdzącymi PKSami i PKP bo inspekcja zmusza
        do inwestowania w nowe busy a nie dorzynanie trupów tak jak to robi
        PKS czy PKP
    • Gość: nie jeżdżę busami Re: I znowu bus zawinił IP: *.it-net.pl 06.01.09, 16:03
      jadący z Warszawy w kierunku Krakowa bus marki volkswagen uderzył w land rovera, który nie ustąpił pierwszeństwa przejazdu przy włączaniu się do ruchu.
      Cztery osoby ranne
      Następnie bus przejechał przez rów i uderzył w ogrodzenie posiadłości znajdującej się przy drodze.
      www.tvn24.pl/0,1580267,0,1,wjechal-w-row-i-do-ogrodka,wiadomosc.html
      • aron2004 [...] 06.01.09, 18:34
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: nie jeżdżę busami [...] IP: *.it-net.pl 06.01.09, 18:54
      • Gość: Matador Re: I znowu bus zawinił IP: 87.204.21.* 07.01.09, 12:51
        Lecz się osobniku "nie jeżdżę busami".

Przy okazji wytłumacz mi, co wspólnego na Volkswagen t4 uczestniczący w
        zdarzeniu (do kierowania którego wystarcza amatorskie prawo jazdy), z autobusami
        komunikacji pasażerskiej ?

Zdjęcie Volkswagena tu ->
        m.onet.pl/_m/7373c354e32dfcfd6a45ee87a731c79e,14,1.jpg
        Definicja autobusu: pojazd samochodowy o liczbie miejsc wraz z kierowca większej
        niż 9.
        • Gość: aron Re: I znowu bus zawinił IP: *.lublin.enterpol.pl 07.01.09, 18:51
          nic nie ma, ten gośc jest po prostu z Wrocławia, on już tak ma.

W sumie to on działa na korzyść busiarzy namawiając ludzi do
          jeżdżenia pociągiem. Każdy kto raz przejedzie się pociągiem np. do
          Krakowa natychmiast wraca pod mur na Ruskiej i czeka grzecznie na
          busa dziękując Bogu, że te busy istnieją i nie jest skazany na
          monopol kolejowy. No chyba że ma jakieś zniżki na PKP.
          • Gość: Matador Re: I znowu bus zawinił IP: 212.76.37.* 07.01.09, 21:07
            Nie ma to jak paść ofiarą kieszonkowców w pociągu PKP.

Reportaż UWAGI tvn na ten temat.

uwaga.onet.pl/14406,wideo,73603,bezkarna_szajka_pociagowych_zlodziei,bezkarna_szajka_pociagowych_zlodziei,reportaz.html
            • Gość: tomekjot Re: I znowu bus zawinił IP: *.gprs.plus.pl 07.01.09, 21:33
              nie ma jak jazda w zimie busem

miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,6130792,Grozny_wypadek_w_Kobiorze__Jest_7_rannych.html?skad=rss
              • Gość: aron Re: I znowu bus zawinił IP: *.lublin.enterpol.pl 07.01.09, 22:57
                jak ci źle w busie to won z busa nikt cię na siłę nie trzyma

won na pociąg czekać

policz ile w ostatnim miesiącu wypadków miały np. warszawskie
                tramwaje

• Gość: nie jeżdżę busami do opony Matador IP: *.it-net.pl 07.01.09, 21:35
          Ty wyleczony.Przeczytaj sobie tekst do którego podałem link.Nie ma tam mowy o autobusie lecz o busie.Jeśli umiesz czytac-przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem.Zachowujesz się jak kundelek arona.Ale to tak mają wszyscy szoferzy z pseudo busów.
          • Gość: aron Re: do opony Matador IP: *.lublin.enterpol.pl 07.01.09, 22:58
            jak ci się busy nie podobają to won z busa nikt cię nie zmusza do
            jeżdżenia busem

jedź na dworzec PKP poczekaj sobie godzinę na opóźniony pociąg bo
            szyny zamarzają

buahahahahahahhahahahahahahhaa

kolej zawsze punktualna

buahahahahahahahahahahahahahaha

cztery plagi PKP - wiosna lato jesień zima
            • Gość: nie jzdżę busami Re: do opony Matador IP: *.nplay.net.pl 08.01.09, 08:12
              Oj aronie,nie kulturalnie to wtrącać się do rozmowy.A odpowiadałem gumowemu Matadorowi.No chyba,że to ty jesteś multinickowcem i ekspertem na forum komunikacja.
              A co do jazdy śmierdzącymi i śmiercionośnymi busami,to istotie,jeszcze busem nie podróżowałem (kiedyś autostopem jechałem Nyską).Wolę PKP do której mam jeszcze sentyment oraz w miarę potrzeby korzystam z usług PKSu.
              NIepotrzebnie zatem wyganiasz mnie z busa do którego przecież NIGDY nie wsiadłem i NIGDY nie wsiądę.
              No i dodam jeszcze,że z prostaczkami zazwyczaj nie dyskutuję.Prostak,z uwagi na braki argumentów,rzucają innym inwektywy,wyzwiska,etc.
              A więc jeździj sobie nadal busami.I życzę ci (i innym przypadkowym pasażerom busów) szczęśliwej i miłej podróży.
              No i na tym naszą dyskusję zakończę,bo jak wspomniałem,z prostakami i ćwierćinteligentami nie dyskutuję.
              • Gość: aron Re: do opony Matador IP: *.lublin.enterpol.pl 08.01.09, 19:40
                to jeżeli nie wsiadasz do busów to w czym problem?

Usiłujesz nagonić ludzi do pociągów co ja popieram, bo człowiek
                który raz skorzysta z usług PKP potem będzie wybierał busy ( no
                chyba że ma jakieś ulgi).

równie dobrze ja mógłbym pisać - nie piję denaturatu. Ano nie piję,
                a jeżeli ktos chce pić to jego sprawa.
          • Gość: Matador Re: do opony Matador IP: 87.204.21.* 08.01.09, 09:23
            > Ty wyleczony.Przeczytaj sobie tekst do którego podałem link.Nie ma tam mowy o autobusie lecz o busie.Jeśli umiesz czytac-przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem.Zachowujesz się jak kundelek arona.Ale to tak mają wszyscy szoferzy z pseudo busów.<

Zaś ty jeszcze raz obejrzyj obrazek malutkiego, dostawczego pojazdu marki Volkswagen t4 m.onet.pl/_m/7373c354e32dfcfd6a45ee87a731c79e,14,1.jpg
            i pokuś się o wyjaśnienie, co ma wspólnego ten pojazd, należący do firmy ochroniarskiej BRINKS, z małymi i średnimi autobusami, zwanymi potocznie busami ?

Według mojej najlepszej wiedzy, owa firma BRINKS zajmuje się konwojem pieniędzy i rzeczy wartościowych, nie zaś przewozem osób.

Czyścicielom kibli na PKP takie informacje widać nie są znane.
    • Gość: wąskotorowy Pytanie (retoryczne?) do opiekuna tego forum IP: *.it-net.pl 08.01.09, 13:12
      Dlaczego taki upośledzony osobnik rządzi tym forum?Udaje eksperta,reklamuje bezpłatnie busiarstwo itp,a inne środki komunikacji mu przeszkadzają.Przecież ten aron jest (jak ktoś go określił)normalnym ćwierćinteligentem.Zna tylko wypowiedzi "won",wysyła ludzi na Białoruś,a sam nadaje się do szpitala usytuowanego na skraju Lublina.
      Najgortsze w tym wszystkim jest jak furman przekształca się w szofera
    • Gość: nie jeżdżę busami Re: I znowu bus zawinił IP: *.nplay.net.pl 08.01.09, 16:21
      Nie chcę zajmować się tym tematem i polemizować z niejakim aaronem,ale sytuacja zmusza mnie,aby przestrzec potencjalnych pasażerów busów iż każdego dnia coś złego dzieje się w busiarstwie w naszym regionie.A oto kolejny przykład:
      W Krępcu w pow. świdnickim na skrzyżowaniu tras krajowych K-12 i K-17 doszło do zderzenia 3 pojazdów: busa, hondy i jeepa. Jedna osoba trafiła do szpitala. Policja jest na miejscu i stara się upłynnić ruch na tym odcniku. Na razie do Lublina można dojechac tylko jednym pasem uchu.
      Źródło: Gazeta Wyborcza Lublin i znowu pasażerowie busa ucierpieli
      • Gość: aron Re: I znowu bus zawinił IP: *.lublin.enterpol.pl 08.01.09, 20:57
        nie zamierzam z tobą więcej polemizować

zachęcając ludzi do podróżowania PKP tak naprawdę napędzasz klientów
        busiarzom, bo większość ludzi po odbyciu podróży pociągiem i
        zakosztowaniu kolejowego miodu pokornie wraca pod mur na Ruską z
        myślą "busy to są jednak wspaniałe, dzięki Bogu że istnieją".

tak że naganiaj ludzi do PKP, robisz dobrą robotę busiarzom. Ktoś
        kto nie jechał pociągiem może sobie myśleć po twoich postach że w
        pociągu jest cudownie i w ogóle. Jednak pierwszy kontakt z PKP
        odrzuca większość pasażerów i wracają oni do busów.

tak że powodzenia pisz dalej

• Gość: Paweł Re: I znowu bus zawinił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.09, 22:51
          Też w sumie twoja rola na tym forum jest potrzebna, bo zachęcasz ludzi do jazdy
          busami. A wiadomo, że jak ktoś raz przejedzie się busem, to nigdy już do niego
          nie wsiądzie (chyba, że coś z nim nie tak). Wtedy skieruje swe kroki na dworzec
          PKS lub PKP.
          • Gość: aron Re: I znowu bus zawinił IP: *.lublin.enterpol.pl 09.01.09, 07:12
            busy mają mnóstwo pasażerów i otwierają nowe linie, a PKP musi co
            roku błagać marszałka o dotacje żeby nie zbankrutować

nikt normalny nie będzie czekał pół dnia na pociąg do Krakowa czy
            Zamościa, a godzinę na pociąg do Warszawy ( poza szczytem nawet 2).
            • Gość: Paweł Re: I znowu bus zawinił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.09, 10:02
              A kto normalny przychodzi na dworzec godzinę czy pół dnia przed odjazdem
              pociągu? To chyba tylko ty potrafisz. Kolej bierze i będzie brała dotacje, bo w
              żadnym cywilizowanym kraju kolej nie jest dochodowa.
              • Gość: aron [...] IP: *.lublin.enterpol.pl 18.01.09, 18:38
                • sothink Re: I znowu bus zawinił 18.01.09, 19:42
                  Przecież twój idol Gosiewski załatwił stację dla expresów we Włoszczowej,
                  ponadto chciał dać kasę związkowcom z PKP z kasy między innymi busiarzy.
                  ale ja mam ubaw z ciebie, buhahaahahahahaa
    • Gość: nie jeżdżę busami Można się załamać,znowu katastrofa z udziałem busa IP: *.nplay.net.pl 18.01.09, 13:46
      us z dziećmi wracającymi z turnieju koszykówki wpadł na przydrożną latarnię. Dwójka dzieci i kierowca wciąż przebywa w szpitalu. Do wypadku doszło wczoraj około godziny 21 na ul. Piaseckiej w Świdniku
      www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090117/SWIDNIK/798632598
      Wypadek busa z młodzieżą: www.kurierlubelski.pl/module-dzial-viewpub-tid-9-pid-66412.html
      Czy już nikt nie panuje nad nad tym busiarstwem?Chyba tylko niejaki aron
      • Gość: aron Re: Można się załamać,znowu katastrofa z udziałem IP: *.lublin.enterpol.pl 18.01.09, 18:35
        busiarz uratował dzieciom życie ratując ich przed wariatem w
        Nissanie a ten wrocławianin jeszcze bluga na busiarza

jak ci się nie podoba w busie to won z busa. NIkt cię nie zmusza do
        jeżdżenia busem. Idź na PKP.

• sothink Re: Można się załamać,znowu katastrofa z udziałem 18.01.09, 19:44
          ale jak to? przecież twój idol Gosiewski wybiera PKP i to jak! Aż z miłości do
          PKP wybudował stację dla expresów we Włoszczowej oraz chciał związkowcom dać
          kasę z kieszeni busiarzy, buhahahaha
          znowu polewka z ciebie:)
        • Gość: nie jeżdżę busami Re: Można się załamać,znowu katastrofa z udziałem IP: *.it-net.pl 19.01.09, 08:51
          Aronie,zazwyczaj nie dyskutuję z ludźmi ograniczonym.Dwa posty wyżej przytoczyłem wyłacznie informacje z lubelskich gazet,podając linki do artykułów informujących o wypadku busa w którym ucierpiały dzieci.
          Czy zatem imputujesz,że to nie bus wpadł na latarnię i że to dzieciaki jechały pociągiem lub PKSem?
          Dlaczego więc się obruszasz?
    • Gość: nie jeżdżę busami I do czego to dochodzi IP: *.nplay.net.pl 21.01.09, 17:19
      Busami już nie chcą jeździć ludzie,więc busy rozwożą chleb.
      Od rana tomaszowscy policjanci poszukują... busa z pieczywem. Około godz. 6.00 skradziono go sprzed jednego ze sklepów spożywczych w Tyszowcach.
      www.kurierlubelski.pl/module-dzial-viewpub-tid-9-pid-66575.html
      • bu2m Re: I do czego to dochodzi 21.01.09, 23:56
        Ja się pytam. Co to pieczywo zawiniło żeby przewozić je busem???
    • Gość: nie jeżdżę busami Trzy osoby z busa zginęły w zderzeniu IP: *.nplay.net.pl 24.01.09, 09:10
      I jak tu dobrze wyrażać się o podróży busami.Trzeba być wielkim sadystą,aby namawiać ludzi do podróży busami.Ostatnio bardzo często są wypadki śmiertelne z udziałem busów.A jak wygląda podróż busem,to wszyscy wiemy
      wiadomosci.onet.pl/1903370,11,item.html
      • Gość: Matador Re: Trzy osoby z busa zginęły w zderzeniu IP: 212.76.37.* 24.01.09, 13:18
        Osobniku nie jeżdże busami, twoja głupota jest porażająca, czego dałeś wyraz
        przed momentem.

Dowiedz się więcej na temat tego zdarzenia drogowego, a nie powtarzaj niczym
        małpka uproszczeń i błędów dziennikarskich.

W zdarzeniu uczestniczył dostarczy (blaszak)Volkswagen Transporter T3 z
        przyczepką. Wyjaśnij co ma wspólnego dostawczy pojazd z małymi prywatnymi
        autobusami, zwanymi czasem busami?

Czy o zdarzeniu drogowym pojazdu faktycznie przewożącego towary należy pisać w
        temacie komunikacja?

Czy zamierzasz odnotowywać każde zdarzenie drogowe z udziałem pojazdu dostawczego?

www.shorebase.co.uk/touring/helga/helga2.jpg

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8f/Vw_transporter_t3_luft_v_sst.jpg
        Tak wygląda vw T3
        • Gość: nie jeżdżę busami nie mam zamiaru polemizować IP: *.nplay.net.pl 24.01.09, 13:54
          W linku podanym wyżej (przezemnie) wyraźnie jest napisane:
          "Wypadek miał miejsce ok. godziny 5.15, przy wyjeździe do miasta od strony Augustowa. Jak powiedział oficer prasowy suwalskiej policji Krzysztof Kapusta, bus nadjechał od strony Augustowa, zjechał na przeciwległy pas ruchu i uderzył w rejsowy autobus PKS, który jechał do Białegostoku.
          - Zderzenie było tak silne, że strażacy musieli ciąć busa, by wydobyć z niego ciała - powiedział rzecznik suwalskiej straży pożarnej
          Więc co wjechało w autobus?Furmanka,pociąg czy bus?Aże ciągnął przyczepkę-to często zdarza się wśród busiarzy.W przyczepkach wożą narzędzia w razie gdyby coć busiarzom po drodze nawaliło (a to się często zdarza)
          A więc czy to był bus czy nie był bus należy polemizować z redaktorem tekstu,który ukazał się w portalu.
          • Gość: Matador Re: nie mam zamiaru polemizować IP: 212.76.37.* 24.01.09, 15:40
            Odrobina należytej staranności ci nie zaszkodzi i powinieneś sprawdzić inne źródła.

To nie pierwsza twoja wpadka tego rodzaju.

25.12.2008r. o godz. 10:36 donosiłeś:
            ---"Nawet w święta busiarze są zagrożeniem na drogach i taranują nawet karetki
            pogotowia
            W Łomazach (powiat bialski) w Wigilię po południu doszło do zderzenia forda
            focusa z karetą transportową przewożącą chorego z Lublina"---

Jak się ma do tematu zderzenie osobowego forda focusa z karetką pogotowia?

06.01.2009r. 16:03 donosiłeś :
            ----"jadący z Warszawy w kierunku Krakowa bus marki volkswagen uderzył w land
            rovera, który nie ustąpił pierwszeństwa przejazdu przy włączaniu się do ruchu.
            Cztery osoby ranne
            Następnie bus przejechał przez rów i uderzył w ogrodzenie posiadłości
            znajdującej się przy drodze"----
            Jak się ma do tematu zderzenie land rovera z prawdopodobnie furgonetką firmy
            ochroniarskiej/konwojującej BRINKS, przewożącej najprawdopodobniej pieniądze?
            m.onet.pl/_m/7373c354e32dfcfd6a45ee87a731c79e,14,1.jpg

---21.01.2009, 17:19 doniosłes, o kradzieży furgonu rozwożącego
            pieczywo.----www.kurierlubelski.pl/module-dzial-viewpub-tid-9-pid-66575.html
            Jak się to ma do tematu?

Na zakończenie twój ostatni popis nie wiem jak to nazwać, może głupoty, może
            niewiedzy, może połączenia obydwu tych cech.
            www.tvn24.pl/-1,1582968,0,1,autobus-zderzyl-sie-z-busem-4nbsposoby-nie-zyja,wiadomosc.html
            Obejrzyj filmik, zobacz jak wygląda dostawczy VW T3, który wraz z przyczepą był
            wyładowany tekstyliami. Policja przypuszcza, że podróżujący nim jechali na
            targowisko w Suwałkach.

Na słowo bus reagujesz jak byk na czerwoną płachtę. Wyluzuj, albo się lecz
            osobniku nie jeżdżący busami

Słowo bus z racji wygody i innych względów bywa nadużywane i stosuje się go do
            określenia wszystkiego, co już nie jest samochodem osobowym, a jeszcze nie jest
            dużą ciężarówką z naczepą.

Ty zachowujesz się jak bot, który wyłapuje w mediach nadużywane słowo bus i
            donosi o tym na forum wyborczej.

• Gość: nie jeżdżę busami Re: I znowu tragedia z udziałem pijanego busiarza IP: *.it-net.pl 27.01.09, 12:09
      Zaraz się zacznie wrzask,że to nie był bus lub że to był bus bagażowy,że nie było tam pasażerów,etc.
      W każdym bądź razie Kierowca zatrzymał pijanego 46-letniego busiarza
      który miał 3 prom. alkoholu w organiźmie (efekt uzupełniania układu chłodniczego glikolem?)
      www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090127/NEWS01/793276711
      • Gość: nie jeżdżę busami Uwaga na fałszywych policjantów w niebieskim busie IP: *.it-net.pl 27.01.09, 17:24
        No i znowu busiarski problem:
        www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090127/PULAWY/230504471
        Przestępcy poruszali się granatowym lub niebieskim VW busem - informuje rzecznik KWP Lublin.
        www.kurierlubelski.pl/module-dzial-viewpub-tid-9-pid-66863.html
    • Gość: nie jeżdżę busami Re: I znowu bus zawinił-jak tu milczeć IP: *.it-net.pl 09.02.09, 18:12
      Dzieci trafiły do szpitala po zderzeniu busa z fordem.
      Tak to jest jak to furman przesiada się za kierownicę.Czy jest jakiś jeden dzien w tygodniu,aby z przewozami busiarskimi nie działo się nic negatywnego?
      • Gość: nie jeżdżę busami Re: I znowu bus zawinił-jak tu milczeć IP: *.it-net.pl 09.02.09, 18:15
        link do powyższego:
        www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090209/PODLASKA/304721169
    • Gość: nie jeżdżę busami Zanim wsiądziesz do busa-zastanów się!!!! IP: *.it-net.pl 10.02.09, 09:10
      Dwie osoby zginęły, a siedem trafiło do szpitala w wyniku wypadku, do którego doszło przed godz. 23 na ul. Armii Krajowej w Piotrkowie Trybunalskim (Łódzkie) Dwie osoby jadące busem zginęły, a siedem zostało przewiezionych do szpitala.
      forum.gazeta.pl/forum/0,62489,1540823.html?f=628&w=88948491&a=88948491&rep=1
      P.S.Mało ważne kto tu zawinił.Ważne,że bus nie dojechał i nie dowiózł żywych i zdrowych pasażerów.
    • Gość: nie jeżdżę busami Re: I znowu bus zawinił IP: *.it-net.pl 10.02.09, 21:06
      Śmierć polskiego żołnierza w afgańskiej Gazni. Jak poinformowało dowództwo operacyjne Wojska Polskiego pojazd, w którym jechali polscy wojskowi zderzył się z busem przewożącym ludzi.
      Nawet w takim Afganistanie busy stanowią zagrożenie,a niejaki aron twierdzi,że polskie busy są bezpieczne.Bzdura!!!Busy w Polsce są najmniej bezpieczne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka