Dodaj do ulubionych

Co ugotować na obiad, no co ??????

22.01.02, 11:44

Kochani:)))) Wymyślcie coś!!!! Mnie zabrakło konceptu:(((((( Dzisiaj
strajkuję, nic nie zrobię:(((
Co byście chcieli zjeść na obiad????? Wszystko zrobię, bez przesady oczywiście,
tylko dajcie pomysł bo inaczej......
Dzisiaj mam ptaszki w głowie, wiosna mi się marzy a tu.......obiad:(((((
Obserwuj wątek
    • eor Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? 22.01.02, 11:51
      A co rodzina lubi jesc? Cokolwiek im zrobisz? Sprobuj plackow kuchcika :)))
      • lucy_z Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? 22.01.02, 11:57
        eor napisał(a):

> A co rodzina lubi jesc? Cokolwiek im zrobisz? Sprobuj plackow kuchcika :)))

To za mało Eor, za mało:((( Rodzina je wszystko!!!!!!!!!!! Kot też, pies jest
        jedyny wybredny w tym stadzie!!!!
        • eor Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? 22.01.02, 12:01
          Zrob im paelle. NIe wymaga az tak duzo pracy, jak sie niektorym wydaje. I
          improwizowac mozna:)))

Albo chilli con carne - najprostsze co moze byc i calkiem smaczne:)))

Jesc mi sie zachcialo.
          • lucy_z Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? 22.01.02, 12:03
            eor napisał(a):

> Zrob im paelle. NIe wymaga az tak duzo pracy, jak sie niektorym wydaje. I
            > improwizowac mozna:)))
            >
            > Albo chilli con carne - najprostsze co moze byc i calkiem smaczne:)))
            >
            > Jesc mi sie zachcialo.

Eorku:)))) Pewno jeszcze śniadania nie jadłeś????? Mówię Ci, że pofruniesz..!!!
            • ronja Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? 22.01.02, 12:10
              Gołąbki im zrób i zupkę jarzynową napierwsze.
              A na deser pyszna szarlotkę kakaowa, którą się właśnie zapycham!
              • lucy_z Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? 22.01.02, 12:18
                ronja napisał(a):

> Gołąbki im zrób i zupkę jarzynową napierwsze.
                > A na deser pyszna szarlotkę kakaowa, którą się właśnie zapycham!

Gołąbki - Ronju dobry pomysł ale trochę za późno dzisiaj, chyba zrobię to jutro.
                Zupy nie muszę robić. Może rzeczywiście naleśniki??? To będzie to!!! Ale mi
                ulżyło:))))))) To jeszcze mam trochę czasu, tralla la:)))))
            • eor Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? 22.01.02, 12:13
              lucy_z napisał(a):

>
              > Eorku:)))) Pewno jeszcze śniadania nie jadłeś????? Mówię Ci, że pofruniesz..!
              > !!

Jesli w odpowiednim kierunku, to moge odfrunac. Przychodza mi na mysl niestety
              same niezbyt polskie dania.....:) Paste jakas mozesz im zrobic, albo powrzucac co
              Ci sie zywnie podoba do nalesnikow i zapiec (taka wariacja canelloni). Przykro
              mi, nie potrafie Ci chyba pomoc. Zamiast tego zaczalem sie wlasnie trawic od
              srodka:))))))
              • silverstone Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? 22.01.02, 12:45
                Meksykanskie, nadziewane placki... takie jak w Champions...
                Spaghetti ze szpinakiem
                Penne.... canelloni... albo kanapka z pasztetem i borowkami... albo barszczyk czerwony z
                uszkami... albo nachos... albo zaraz oszaleje!!!!!!!!!
                nalesniki z konfiturami!!! albo bialym serkiem + cynamon... cos chinskiego najlepiej z krewetkami...
                moze makaron? japonska bardzo smierdzaca zupka z krewetkami... kanapka z serem zoltym i
                pomidorkiem...
                Kurcze moze ma ktos Goracy Kubek bo umre?????????
                • lucy_z Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? 22.01.02, 12:53
                  silverstone napisał(a):

> Meksykanskie, nadziewane placki... takie jak w Champions...
                  > Spaghetti ze szpinakiem
                  > Penne.... canelloni... albo kanapka z pasztetem i borowkami... albo barszczyk c
                  > zerwony z
                  > uszkami... albo nachos... albo zaraz oszaleje!!!!!!!!!
                  > nalesniki z konfiturami!!! albo bialym serkiem + cynamon... cos chinskiego najl
                  > epiej z krewetkami...
                  > moze makaron? japonska bardzo smierdzaca zupka z krewetkami... kanapka z serem
                  > zoltym i
                  > pomidorkiem...
                  > Kurcze moze ma ktos Goracy Kubek bo umre?????????

Ha, ha, ha :))))))) Nie umieraj, była by wieeeeelka szkoda ;)))))))
                  Będą naleśniki dzisiaj naleśniki :) Pozdrawiam głodomory :))))))
                  • Gość: Pola Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? IP: *.extern.kun.nl 22.01.02, 13:30
                    a ja nic nie gotuje! bojkot!

Jestem tak wsciekla, ze moge pluc jadem, wiec uciekam,
                    zycze Wam milego dnia...
                    • lucy_z Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? 22.01.02, 13:34
                      Gość portalu: Pola napisał(a):

> a ja nic nie gotuje! bojkot!
                      >
                      > Jestem tak wsciekla, ze moge pluc jadem, wiec uciekam,
                      > zycze Wam milego dnia...

Hmmmmmmmmm?????? Ja się jescze tak nie wściekłam ;)))))
                      • Gość: Pola Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? IP: *.extern.kun.nl 22.01.02, 13:38
                        ja tez luciu, az do dzisiaj.....
                        grrrr
                        • lucy_z Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? 22.01.02, 14:01
                          Gość portalu: Pola napisał(a):

> ja tez luciu, az do dzisiaj.....
                          > grrrr

Pola, nie uciekaj:)) Wpisz jaką piosenkę, poczytaj tutaj posty, może tutaj się
                          rozerwiesz???? Wczoraj Cię też nie było???? Dlaczego nie przychodzisz???
                          • eor Re: POLA!!! 22.01.02, 14:43
                            Polu, trzymaj sie!!! Policz sobie do dziesieciu, walnij piescia w poduszke,
                            roszarp jakas kartke papieru... Bedzie lepiej. Czasem problemy lubia same sie
                            rozwiazywac, czasem wystarczy dobra wola, czasem nie udaje im sie zaradzic -
                            ale widac tak powinno byc. Wiem, ze sa momenty kiedy trudno zdobyc sie na
                            usmiech, ale sprobuj przypomniec sobie cos baaardzo zabawnego. Warto. A na
                            watku rozspiewanym - piosenka dla Ciebie :))))))
                            • freon Re: POLA!!! 22.01.02, 15:41
                              To tylko chłop mógł tak wkurzyć!!! Znam to, choroba.

Nie, łam się Pola. Trzymam kciuki.

A co jedzenia: zjadłoby się taką paellę. Hiszpania, plaża, słońce. Ech,
                              marzenia i wspomnienia. :o))))))
                              • lucy_z Re: POLA!!! 22.01.02, 18:58

Pola, dzięki za wszystko:))) Tylko bardzo się zmartwiłam, mam żyć krócej o 9
                                lat od innych??? Ja się nie zgadzam, ja mówię - nie!!!!!!!
                                • lucy_z Re: Co ugotować na obiad i nie tylko!!!!!!!! 25.01.02, 19:23
                                  Świetną książeczkę kupiłam. Może byście zjedli "damskie udka" lub "kosteczki
                                  zmarłych" lub " wiewiórczy ogon" ?????? Bardzo apetyczne przepisy ;))))
                                  • eor Odpowiadam na pytanie 25.01.02, 20:44
                                    lucy_z napisał(a):

> Świetną książeczkę kupiłam. Może byście zjedli "damskie udka" lub "kosteczki
                                    > zmarłych" lub " wiewiórczy ogon" ?????? Bardzo apetyczne przepisy ;))))

1. Owszem!!!!!!!!
                                    2. Nie.
                                    3. Nie wiem.
                                    • Gość: lucy_z Re: Odpowiadam na pytanie IP: 192.168.0.* 25.01.02, 23:48
                                      eor napisał(a):

> lucy_z napisał(a):
                                      >

> 1. Owszem!!!!!!!!
                                      > 2. Nie.
                                      > 3. Nie wiem.

Eor:)))

1. to francuskie kruche ciasteczka
                                      2. to szwajcarskie ciasteczka orzechowe
                                      3. filety z karpia
                                      • lucy_z Re: Odpowiadam na pytanie 14.02.02, 12:30
                                        No i jak to godzić??????? Tu obłoki, słońce świeci, człowiek by pofrunął a tu
                                        prozaiczne pytanie: co ugotować???????
                                        Już się przyzwyczaiłam, ze trzeba schodzić na ziemię.Czasmi tylko coś się nie
                                        dosoli lub przypali ale nic to;))))) Schodzę......
                                        • eor Re: Odpowiadam na pytanie 14.02.02, 12:49
                                          Pamietaj Luciu, zeby dzisiaj wszystko bylo dobrze przyprawione. Duzo
                                          aromatycznych ziol, duzo chilli... Mozesz tez troche lubczyku uwarzyc:)))) A
                                          najlepiej jakies skorupiaki, bo to ponoc najlepiej wplywa....:)))))
                                          • lucy_z Re: Odpowiadam na pytanie 14.02.02, 12:53
                                            eor napisał(a):

> Pamietaj Luciu, zeby dzisiaj wszystko bylo dobrze przyprawione. Duzo
                                            > aromatycznych ziol, duzo chilli... Mozesz tez troche lubczyku uwarzyc:)))) A
                                            > najlepiej jakies skorupiaki, bo to ponoc najlepiej wplywa....:)))))

Oj Eorku ;))))) Mówisz, że trzeba ożywić związek?????? A jak nie mam
                                            skorupiaków??? Ale lubczyk jeeeeeeest i chilli!!! Ale sypnę, ale doprawię!!!:))))
                                            • eor Re: Odpowiadam na pytanie 14.02.02, 13:14
                                              Koniecznie trzeba ozywic. Czytalas przeciez rady wrozki Reglindy:))))) Co to za
                                              imie???? :)))) Reglinda....:)))

Syp chilli, karm lubczykiem i niech Ci sie szczesci;)))))))
                                              • lucy_z Re: Odpowiadam na pytanie 14.02.02, 13:19
                                                eor napisał(a):

> Koniecznie trzeba ozywic.

To trochę niebezpieczne;)) Bo jak się ożywię......to mnie gdzieś poniesie..:))
                                                Trudno było mnie ujarzmić.....:)))))
                                                • eor Re: Odpowiadam na pytanie 14.02.02, 13:25
                                                  No, no, no... czego my sie dowiadujemy:))))))))))))))))))))

Zamknij dobrze drzwi i okna, zeby Cie nie ponioslo gdzies poza dom i do
                                                  roboty;)))))))))
    • Gość: staszek Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? IP: *.ltk.com.pl 01.04.02, 10:13
      kluski z serem
      • Gość: velvet Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.02, 23:39
        Naleśniki biszkoptowe z jabłkami.... Od razu zachciało mi się jeść...
        • Gość: Kaska Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? IP: *.devs.futuro.pl 05.04.02, 08:43
          Jak można spokojnie pracować, czytając o jedzeniu, no jak?
          • troy-der-1 Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? 05.04.02, 08:55
            Zupa krem z kurek.
            Soczysty plaster poledwicy na gdzance z pieczarkami,do
            tego krokiety,gotowane(krotko) warzywa.
            A na deser tort wegierski.
            Mmmmmm...
            • lucy_z Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? 05.04.02, 09:35
              troy-der-1 napisał(a):

> Zupa krem z kurek.
              > Soczysty plaster poledwicy na gdzance z pieczarkami,do
              > tego krokiety,gotowane(krotko) warzywa.
              > A na deser tort wegierski.
              > Mmmmmm...

Troy:))) Chyba jesteś głodny, bo z samego rana takie smaczne rzeczy serwujesz???

Skąd wziąść kurki??? Suszonych grzybów mam spory woreczek ale kurki?. Jedyne
              jakie widuję to marnowane. To może zupa pieczarkowa??????
              Ja mam dzisiaj gołąbki;))))) Ciasto będę dzisiaj robić, prawie tort;)))
              • troy-der-1 Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? 05.04.02, 10:22
                lucy_z napisał(a):

> troy-der-1 napisał(a):
                >
                > > Zupa krem z kurek.
                > > Soczysty plaster poledwicy na gdzance z pieczarkami,do
                > > tego krokiety,gotowane(krotko) warzywa.
                > > A na deser tort wegierski.
                > > Mmmmmm...
                >
                > Troy:))) Chyba jesteś głodny, bo z samego rana takie smaczne rzeczy serwujesz
                > ???
                >
                > Skąd wziąść kurki??? Suszonych grzybów mam spory woreczek ale kurki?. Jedyne
                > jakie widuję to marnowane. To może zupa pieczarkowa??????
                > Ja mam dzisiaj gołąbki;))))) Ciasto będę dzisiaj robić, prawie tort;)))

Golabki,cool!
                A kurki widzialem w sklepie(pewnie z holenderskich szklarni,hi,hi)

• Gość: Luthien Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? IP: *.devs.futuro.pl 05.04.02, 09:07
      Julię w galarecie.
    • Gość: velvet Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.02, 13:14
      A ja dzisiaj prozaicznie - kotleciki mielone, ziemniaczki i suróweczka z
      czerwonych buraczków;-))))
      A jutro kuchnię zamykam na kłódkę, a co?;-)))
      • Gość: lucy_z Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? IP: 192.168.0.* 06.04.02, 13:26
        Gość portalu: velvet napisał(a):

> A ja dzisiaj prozaicznie - kotleciki mielone, ziemniaczki i suróweczka z
        > czerwonych buraczków;-))))
        > A jutro kuchnię zamykam na kłódkę, a co?;-)))

Ktoś tu plagiat uprawia, ha, ha;))
        U mnie to samo, tylko dodatki zmienione;))))))
        • Gość: troy Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? IP: *.dip.t-dialin.net 06.04.02, 14:03
          Dzisiaj tradycyjny niemiecki weekendowy obiad:
          Zupka jarzynowa z malutkimi pikantnymi miesnymi kuleczkami.
          Zrazy w sosie grzybowym,kluski,a do tego czerwona,zasmazana kapustka...
          Na deser Kawa,"Fale Dunaju"(...ale kupione),oraz czekoladowy "Bols".
          • Gość: velvet Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.02, 14:29
            Bo to, Lucy, szybki pezproblemowy obiad;-)))
            U ciebie jutro też zamknięta kuchnia?;o)
            • Gość: velvet Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.02, 14:30

> Bo to, Lucy, szybki pezproblemowy obiad;-)))
              > U ciebie jutro też zamknięta kuchnia?;o)

"pezproblemowy" faktycznie;-))))

• Gość: lucy_z Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? IP: 192.168.0.* 06.04.02, 15:10

> Gość portalu: velvet napisał(a):
                >
                > > Bo to, Lucy, szybki pezproblemowy obiad;-)))
                > > U ciebie jutro też zamknięta kuchnia?;o)
                >
                > "pezproblemowy" faktycznie;-))))
                >

Jutro serwuję pieczeń, którą mam już.....upieczoną i dodatki jakieś tam;))
                A Ciebie ktoś zaprosił na obiad,że swoją kuchnię zamykasz????? A może w planie
                masz głodówkę?????? :)))
                • Gość: velvet Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.02, 18:28
                  A ja jutro w knajpie się stołuje, znaczy w restauracji;-)))
                  • lucy_z Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? 07.04.02, 10:55

> A ja jutro w knajpie się stołuje, znaczy w restauracji;-)))

Aaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!
                    Ale Ci dobrze:))))))
                    • lucy_z Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? 12.04.02, 11:58
                      czy lubicie szpinak??????? Dzisiaj u mnie danie nieskomplikowane - szpinak!!!!!
                      • Gość: Maestro Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 13.04.02, 00:31
                        A ja - jem wszystko "o resztę się martwi żołądek".
                        • Gość: Misia Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? IP: 62.233.135.* 24.04.02, 12:06
                          Pytanie jest bardzo dobre, bo za mną "chodzi" już od paru tygodni jakieś
                          jedzenie, a ja nie wiem jakie.....
                          Chyba zaczne czytać książki kucharkie;-)
                          • Gość: Misia Re: Co ugotować na obiad, no co ??????-errata IP: 62.233.135.* 24.04.02, 12:08
                            Oczywiście książki kucharskie.
                            • troy-der-1 Re: Co ugotować na obiad, no co ??????-errata 24.04.02, 16:40
                              U mnie dzisiaj danie sezonowe:
                              Piekniutki kawalek steka z lososia
                              oraz szparagi w sosoie Hollandeise,
                              i gotowane na pol surowo broccoli.
    • Gość: Misia Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? IP: 62.233.135.* 25.04.02, 09:40
      Na obiad to chyba jeszcze za wcześnie......
      • Gość: TROY Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? IP: *.berlikomm.net 25.04.02, 18:13
        ...a dzisiaj pozny obiad,kupiony,a nie zrobiony.
        Nr 73 od "Chinczyka",3 rodzaje mieska w warzywach,
        z ryzem Basmati :))
        • Gość: Misia Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? IP: *.devs.futuro.pl 30.04.02, 15:30
          Ale jestem głodna!!!!!!!!
          Jeszcze dzisiaj obiadu nie jadłam:-(((
          • Gość: lucy_z Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? IP: *.com / 192.168.0.* 30.04.02, 16:01
            Gość portalu: Misia napisał(a):

> Ale jestem głodna!!!!!!!!
            > Jeszcze dzisiaj obiadu nie jadłam:-(((

Miałam dzisiaj nie jeść ale chyba nie wytrzymam ;)) Trochę pobiegałam i jeść mi
            się zachciało:)))
            • Gość: TROY Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? IP: *.dip.t-dialin.net 30.04.02, 16:30
              Menu dnia :
              Najprostszy schabowy( :))
              • freon Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? 30.04.02, 19:36
                Moje menu na dzisiaj - pizza. Ale za to bardzo dobra - hawajska. Wiem, wiem, co
                mi powiecie. Wiem:o)))))))))
    • usmiechnietakaska Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? 13.05.02, 15:22
      Hi, hi... A ja się ostatnio wycwaniłam;-) Nie gotuję!
      • lucy_z Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? 14.05.02, 12:19
        usmiechnietakaska napisał(a):

> Hi, hi... A ja się ostatnio wycwaniłam;-) Nie gotuję!

?????? A rodzinka co na to??????
        U mnie dzisiaj mlode ziemniaczki z koperkiem i szpinakiem. Do tego jajka
        sadzone!!! Wiosenny lekki obiadek bez zupy:)))
        • Gość: Pola Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? IP: *.extern.kun.nl 14.05.02, 12:42
          A ja dzisiaj chyba skocze po chinszczyzne ....
          Szlag by trafl to odchudzanie, wczoraj poszlam na calosc
          i zezarlam wiadro lodow plus pudlo m&msow....:-( mam
          moralniaka do dzisiaj....
          • Gość: ryża Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.02, 13:52
            Pola, jak ty z Lublina to gdzie skaczesz po chińsszczyznę? Bo uwielbiam
            pasjami. I sobie dzisiaj usmażę wołowinę z makaronem sojowym, marcheweczka w
            słupki, słodkim sosem chili z małej buteleczki, sosem sojowym , szczypiorkiem a
            na to kawałki omletu i ziarnka słonecznika. Mniam!!!!!!!!!!!!!!Jak to bedzie
            pachnieć................
            • Gość: Pola Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? IP: *.extern.kun.nl 14.05.02, 15:08
              > Pola, jak ty z Lublina to gdzie skaczesz po
              chińsszczyznę? Bo uwielbiam pasjami.

ja nie z Lublina :-( chinszczyzne mam na kazdym rogu...to
              tu ...to tam....do wyboru :-)
              • Gość: ryża Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? IP: 195.116.167.* 14.05.02, 17:37
                A ja najbliżej kilka przystanków od domu dopiero . No i trzeba czekać z 15
                minut :-( Ale za to jest wysmienita :-))
    • Gość: Kasik Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? IP: *.media 15.05.02, 16:35
      A ja wtrząchnęłam paczkę czipsów i od razu mi lepiej. Moralniak przejdzie do
      jutra. Zadnych innych skutkow ubocznych nie ma. Poza tym zawsze sie pocieszam,
      ze jak chodze na aerobik, to na pewno spale wszystkie kalorie.
      pzdrv KASia
    • usmiechnietakaska Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? 23.05.02, 09:10
      Kluski z truskawkami, zupę owocową (znaczy truskawkową) i do tego kompot z
      truskawek.. i tort... oczywiście truskawkowy...
    • usmiechnietakaska Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? 25.07.02, 11:59
      W lecie to jakoś gotować się nie chce... Jeść też jakby mniej...
      Dzisiaj więc na mineralnej;o))))
      • lucy_z Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? 27.07.02, 09:42
        usmiechnietakaska napisała:

> W lecie to jakoś gotować się nie chce... Jeść też jakby mniej...
        > Dzisiaj więc na mineralnej;o))))

Hmmm, moi nie popuszczą;) Zrobiłam gołąbki, cały gar, niech jedzą, ja mam z
        głowy dwa dni:)
    • usmiechnietakaska Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? 17.01.03, 09:52
      Lucy, ja to bym dzisiaj jakąś dobrą rybę zjadła... nie robisz czasem, co?
      • lucy_z Re: Co ugotować na obiad, no co ?????? 17.01.03, 11:48
        Kasia:)) Ja dzisiaj mam racuchy z bananami. A rybę chętnie bym zjadła
        tylko...nie znoszę smażenia:(((
        Może Eor dzisiaj jakiegoś łososia robi na grillu???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka